Találatok a következő kifejezésre: Mit tehetnék 5 hónapos (49 db)

Mit tehetnék, hogy az 5 hónapos ikerbabáim átaludják megint az éjszakát?

3 hónapos korukig szinte 5-6-7 órákat aludtak egyhuzamban. Aztán visszatért az 1x eszünk, most már 2x esznek éjjel. (tápszeresek) Vettem már natur rizspelyhet, azt keverek a tápszerbe de így is felkelnek. A véd?n?m szerint lehet, hogy csak hozzám akarnak bújni. De akkor hogy isznak meg 2x 180ml-t??? Hátha ti tudok jó tippeket.

Legjobb válasz: Azt mondják ebben a korban az ébredések oka a fogak mocorgása. Az én lányom is aludt 2 hónapos korától egész éjjel, mint a bunda. Aztán 3,5 hónapos kora óta van, hogy óránként fúj ébresztõt, viszont õ nem eszik. Szintén tápszeres. Én megitatom és utána alszik tovább. A fogzástól lehetnek szomjasabbak a babák. Próbáld Te is itatni õket, vagy este adj nekik több tápszert. Elég nehéz idõszak ez, de elmúlik, mint az összes többi "rosszaság". :)) Kitartás! 6,5 hónapos kislány anyukája

Azt mondják ebben a korban az ébredések oka a fogak mocorgása. Az én lányom is aludt 2 hónapos korától egész éjjel, mint a bunda. Aztán 3, 5 hónapos kora óta van, hogy óránként fúj ébresztõt, viszont õ nem eszik. Szintén tápszeres. Én megitatom és utána alszik tovább. A fogzástól lehetnek szomjasabbak a babák. Próbáld Te is itatni õket, vagy este adj nekik több tápszert. Elég nehéz idõszak ez, de elmúlik, mint az összes többi "rosszaság". :) ) Kitartás! 6, 5 hónapos kislány anyukája
Az én kisfiam is újrakezdte, most féléves. Mi nem adunk neki enni, max. vizet kap, és simogatjuk, ha nagyon bõg, kivesszük. A védõnõ azt mondta, nehogy megetessük, mert akkor még 3 évesen is kelni fog. Próbálj napközben adagot emelni, meg ha táposak, már javában ehetik a fõzelékeket. Az enyém is tápszeres, vagy 300 ml-t tüntet el, a 6 étkezésbõl 4 szilárd kaja. Lehet, hogy kevés nekik a tápszer, több szilárd kell. Vagy tápanyagdúsabb kaja este, pl. Nestle Sinlac. Kipróbálhatod az álometetést is, hogy elalvásuk után egy órával álmukban megeteted õket. Mi is csináltuk, és akkor reggelig csend volt. Automatikusan evett, fel sem ébredt. Sok sikert!
Úgy látom mi egy cipõben járunk. Az én iker lányaim 5 és fél hónaposak és mi is ugyanígy vagyunk. 5 hónapos korukig aludtak este 9-10 órától hajnali 4- 5-ig. Mostanában ébredünk éjszaka is 2x- 3x- is. Talán a foguk lehet, de majd csak jobb lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Azóta beszéltem már a dokinénivel, õ is azt mondta, hogy a fogcsírák miatt ébredeznek. hát majd csak túl leszünk rajta....

Reggel 5 kor kel a babám.9 honapos. Ez egy kicsit korán van még. Mit tehetnák hogy tovább aludjon? Probáltam már hogy este tovább van fent de ugy is 5 kor kel.

Legjobb válasz: nekem 5-6 ora fele kell és 7 honapos nem tudok én se vele mit csinálni szerintem ahogy a nyukám mondta van nekik egy belsö orájuk amit mi nem tudunk beálitani van egy 7 éves fiam is ö is kiskora ota 6-7 fele kell még mindig ez nem válozott ennyi év alatt se ö mindig igy kell csecsemö kora ota ugyhogy én már nem is probálkozok mert szerintem ez igy marad a kicsinél is :)amugy meg jol jönnek a gyerekem mert nem kell ébresztö ora sose késünk el sehonnan még az ovibol se

nekem 5-6 ora fele kell és 7 honapos nem tudok én se vele mit csinálni szerintem ahogy a nyukám mondta van nekik egy belsö orájuk amit mi nem tudunk beálitani van egy 7 éves fiam is ö is kiskora ota 6-7 fele kell még mindig ez nem válozott ennyi év alatt se ö mindig igy kell csecsemö kora ota ugyhogy én már nem is probálkozok mert szerintem ez igy marad a kicsinél is :) amugy meg jol jönnek a gyerekem mert nem kell ébresztö ora sose késünk el sehonnan még az ovibol se
Enyém is 5-kor kelt, de olyankor gyorsan cicire raktam és visszaalaudt. Azóta 6-7 körül ébred.
A nappali alvásával tudsz variálni-ha tudsz. Mennyit alszik nappal? De igaz, tényleg vannak ilyen korán kelõ babák... Lányom 6-7 között kel, akármikor teszem le...Örülnék, ha legalább 8-ig elaludna...

Mit tehetek még a bevált módszereken kívül, ha a baba nem szeret hason lenni 5 hónaposan és még nem forog?

Kisbabánk 5 hónapos és még mindig nem fordult meg. Amúgy mindent csinál, nagyon jól fog, a szájához veszi a lábát és eld?l oldalra, s?t háton már kúszni is tud, de megfordulni nem akar. Hason sem szeret lenni, pedig jól tartja a fejét, de 1-2 percnél nem bír többet és elkezd sírni. Sokat tornáztatom, próbálom inspirálni és naponta többször hasra tenni, de semmi. Mit tehetek még???

Legjobb válasz: ne aggódj! a fiam ugyanaz amit leírtál, õt sosem tettem hasra mert sírt, nem erõltettem, 5,5 hósan fordult hasra elõször, és nem tornáztattam. biztos a te babád is megfog fordulni, csak kicsit késõbb most lesz 6 hónapos a fiam de még vissza fordulni nem tud ja és még most is sír ha hasra fordul vissza kell fordítanom. tehát ne aggódj, gondolom a súlya is befolyásolja egy kicsit a fiam lassan 9kg nyugodj meg!

ne aggódj! a fiam ugyanaz amit leírtál, õt sosem tettem hasra mert sírt, nem erõltettem, 5, 5 hósan fordult hasra elõször, és nem tornáztattam. biztos a te babád is megfog fordulni, csak kicsit késõbb most lesz 6 hónapos a fiam de még vissza fordulni nem tud ja és még most is sír ha hasra fordul vissza kell fordítanom. tehát ne aggódj, gondolom a súlya is befolyásolja egy kicsit a fiam lassan 9kg nyugodj meg!
Nálunk ugyanez volt a helyzet, mindent kipróbáltam. Aztán egyik napról a másikra, 5, 5 hónapos kora körül egyszer csak átfordult egyik, majd másik irányba. Azóta folyton forog, 7 hós és még kúszni nem akar, bár hason elvan, ha õ fordul át. Ez van, úgy tûnik, õk ilyen késõn érõk.
Szia! Ne aggódj! Párom unokahúga most 7-8 hónapos, és csak pár hete fordult meg. Hátáról a hasára. És õ sem szeret sokáig hason lenni. Ne aggódj, jönni fog a forgolódás nemsokára! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat, akkor próbálok még egy kicsit türelmes lenni. :-)
Szia, az én kisfiam 4 hós és 1 hetes. Ugyan én boldogan számolok be, hogy ma reggel rajta kaptam a kisfiam hogy hason van. Hozzá kell tenni 3 hónaposan azt hittem ez a gyerek sosem fog megfordulni. Feküdt mint egy kis deszka. Aztán egyszercsak azon kaptam hogy az oldalára fordult. Kb 1 hónapja. Mindenki mondta hogy tegyem sokat hasra, már az elejétõl kezdve, de ez nekünk nem ment mert nagyon nem szerette. Volt hogy napokig nem tettem hasra mert elfelejtettem, vagy egy nap kb 1-2 percet volt hason. Szóval nem erõltettem én sem. Ezért is gondoltam hogy soha nem jön el ez a pillanat. Kb 2 napja amikor látom hogy lendül oldalra, segíteni szoktam neki a hasra billenést, hogy tudja hogy a fejét meg kell hozzá emelni stb. Ma reggel is ezt játszottuk és amikor magára hagytam kicsit, át is fordult. Persze aztán jött is a nyüszögés, mert úgy meg nem szeret lenni :) szóval ne aggódj, a génekbe kódolva van és amikor itt lesz az ideje, meg fogja tenni, ha szereti ha nem :)
A kérdező hozzászólása: Legnagyobb örömömre nektek lett igazatok. Teljesen váratlanul tegnap megfordult, ma pedig már vissza is a másik irányba. :-) Még egyszer köszönöm a megnyugtató hozzászólásokat!
Elsõ válaszoló vagyok! gratulálok látod nem kell aggódni, ügyes az én fiacskám még csak a hátáról a hasára tud, de nem aggódom majd vissza is megtanul, remélem... :) szép napot!


Mit tehetnék? 13, 5 hónapos a kisfiam 2 napja teljesen felborult a napirendje!

Már totál nem tudom mit tegyek? Nem tudja magát ki aludni egész nap hisztis semmi nem jó neki! Tegnap 8-9ig elaludt utána fél 1ig fent volt éjjel! Másnál is elõfordult hogy ilyen idõsen felborult a napi rendje? Vagy másnak is ilyen nyûgös a babája? Alig tudom valamivel lefoglalni csak kint a levegõn van el de így semmit nem tudok csinálni tõle! Attól is félek hogy hiperaktív mert egy pár percre köti le bármilyen játék vagy tárgy csak jön megy! Vagy ennyi idõsen még nem lehet megállapítani? Más baba is ilyen?

Legjobb válasz: Igaz nekem csak 5 hónapos a babám, de nálunk is megborult minden. Most éppen bealudt, pedig nemsokára fürdenie kellene. Nem is merek belegondolni, hogy mikor lesz este ebbõl alvás. (persze ha lesz, mert a múlt éjjel is inkább nyüglõdés volt) Remélem már nem sokáig lesz ilyen dög meleg.

Igaz nekem csak 5 hónapos a babám, de nálunk is megborult minden. Most éppen bealudt, pedig nemsokára fürdenie kellene. Nem is merek belegondolni, hogy mikor lesz este ebbõl alvás. (persze ha lesz, mert a múlt éjjel is inkább nyüglõdés volt) Remélem már nem sokáig lesz ilyen dög meleg.
A kérdező hozzászólása: Akkor hasonló helyzetben vagyunk. Lehet h tényleg a meleg miatt csinálja ezt meg felénk /Debrecen/ jön hideg front és azt érzi. Amúgy is front érzékeny de ennyire még nem borult fel a nap! Nekem is most aludt egy fél órát 6 kor kelt 19:30 szokott lenni a pancsi kaja alvás h mikor lesz megint alvás azt nem tudom én sem. Szerintem megint olyan 10-11-12 óra fele! :(
Csatlakozok. 8, 5 hós, és a napirendnek annyi. Plusz az este sem zökkenõmentes, mármint a fektetés.
A kérdező hozzászólása: Most is nehezen aludt el csak úgy h sétaltam vele! Mi van most a babóinkkal? :/ :(
2-es vagyok! Az én kislányom is 10-kor volt hajlandó elaludni, utána még 1x felébredt. Én nem is tudom, hogy mi lehet, de remélem nem tart sokáig. 3 hetess kora óta átalussza az éjjeleket. Utoljára ilyen "rossz" akkor volt, mikor újszülött volt :-(
A kérdező hozzászólása: Nekem azóta se változott semmit sõt!!! Ma 3 órakkor fel kelt és lázas volt 38, 1 nyûgös nem akar enni inni sír alszik sokszor keveset nyáladzik valószínû a foga lehet meg a front is! :/ Nektek javult a helyzet kedves válaszolók?
#1-es vagyok. Szerencsére igen. Tegnap este 9-kor elaludt a babám és reggel 7-ig aludt. Ma is egész jól elvan, igaz tök más idõpontokban alszik el. Nem tudom, hogy nálatok mi lehet a gond, ha szegénykének még láza is volt.

Van egy 5 hónapos labradorom, lakásban. Minden nap, ha elmegyek dolgozni, akkor mire hazaérek délután, darabokra tépve találom a kutyapelust. Ötletek? Mit tehetek vele hogy leszokjon erről?

Próbáltam már leragasztani, egy bútorlaphoz rögzíteni, és próbáltam a műanyag tálcás megoldást is, egyik sem használt. Ha itthon vagyunk akkor sosem bántja a pelenkát, és sétálunk is eleget, minden reggel közel másfél órát kint vagyunk, aminek jelentős részét ráadásul póráz nélkül tölti. Este is sétálunk még vagy kétszer fél órát, vagy egyben több mint egy órát.

Legjobb válasz: Ne tegyél le pelenkát...? Minek az egy 5 hónapos kutyának? Gondolom javarészt szobatiszta. Ha meg úgyis csak széttépi, akkor tökmindegy.

Ne tegyél le pelenkát...? Minek az egy 5 hónapos kutyának? Gondolom javarészt szobatiszta. Ha meg úgyis csak széttépi, akkor tökmindegy.
Utolsó, nem a pelenkával van baj, én is használtam a kutyámnál egy ideig, és remekül bevált, a kutyám soha nem bántotta. A kérdezõé viszont széttépi, tehát ennek így semmi értelme. Mondjuk a 9 és fél óra nagyon sok, az még egy felnõtt kutyának is megterhelõ:S Nem tud valaki hazamenni napközben, hogy 5-10 percre levigye?
Szerintem is feleslege a pelenka. Minek, ha meg van a napi megfelelõ mennyiségû sétája?
Minek kutyapelus 5 hónapos kutyára?
A kérdező hozzászólása: Nem szobatiszta még, a kb 9, 5 órát amit munkában töltök nem bírja ki...
jó itt most nem a pelenkán van a hangsúly hihetetlenül tudtok viselkedni, kimondják a pelenka szót aztán mint egy nyugdíjas kórus felhörkentek..na mindegy Egy nagyon hatásos módszer van erre ha elötte jól lefárasztod nem fog máshogy menni! Vidd le elötte sétálni, labdázzatok stb, lényeg hogy le legyen fáradva agyilag így nem jut eszébe a rongálás:) Olvastam hogy sokat viszed le de a hangsúly közvetlen az otthonhagyás elött van:) Társon nem gondolkoztál neki?
Én így csinálnám:Akárhányszor hozzáérne a pelenkához jutalomfalatkát adnék neki, így jó dolgokhoz kötné.Ajánlom a póráz két végén mûsort.

5 hónapos a kislányom, és napok óta szenved a foga miatt. Mit tehetnék, hogy könnyebb legyen?

Ma még nem aludt reggel 7 óra óta. Csak rágja a kezeit és édesen "morog" hozzá. Ínyét kenem, de semmi javulás...

Legjobb válasz: Szia! Az enyém 8,5 hónapos mi is azzal szenvedünk.Már pénteken az orvoshoz is elvittem nem-e más baja van. Azt mondta, ha nagyon nyûgös germicid kúpot tegyek fel neki, meg kenegetem én is.

Szia! Az enyém 8, 5 hónapos mi is azzal szenvedünk.Már pénteken az orvoshoz is elvittem nem-e más baja van. Azt mondta, ha nagyon nyûgös germicid kúpot tegyek fel neki, meg kenegetem én is.
Próbálj más fájdalomcsillapítót is adni. Nem mindenkinél használ a helyi érzéstelenítõ. Megdöntheted a matracát, hogy a feje magasabban legyen. Elvileg így kevesebb vér jut az ínyéhez, kevésbé feszíti azt.
Szerintem ne adj germicidet, csak ha lázas. Feleslegesen terheled a szervezetét. A nyûgösséget azért enyhíti, mert van benne nyugtató is. Nem tudom így akarod-e megoldani. Én úgy tudom jobb ha a fájdalmát csillapítod ha "csak" az a baj.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Veszek másféle fájdalomcsillapítót, hátha az használ.
Nekünk nagyon bevált az FLP-s Aloe Vera activator, annak idején hasfájásra és most fogzásra is, sõt oltás utáni nyûgösségre és fájdalomcsillapításra, lázra is. Nagyon nem tudsz vele mit tenni azonkívül, hogy csillapítod a fájdalmát, és babusgatod:-) Lányomnak tegnapelõtt bujt ki az elsõ foga, most jön a következõ:-) De csak azt vettem észre, hogy nagyon nyálzik az utóbbi napokban, többet rág, és picit nyüszkösebb. A kupot én sem javaslom, leviheti a testhõjét, a doki mondta. Én Nurophent is adtam neki 2X, mikor nyûgösebb volt és nehezen aludt. De csak 1 ml-t.
Hogyan alkalmazod az Aloe Activátort, az ínyét kenegeted vele? Hány alkalommal egy nap?

Mit tehetek, ha az 5 hónapos babám állandó jelleggel szopizni akar?

Tudom, hogy minden gyereknek mások az igényei, de a babámnál minden nap az van, hogy másfél-2 órát is eszik megállás nélkül, aztán 40-60 perc szünet után újra. Õszintén szólva, ez már megterhel? a szervezetemnek. Ez mindig így megy kivéve éjjel, mikor van egy picivel több szünet. Cumit nem fogad el, egyébként tejem b?vem van és eszik is, mert látni és hallani lehet, tehát nem csak lóg rajta. Próbáltam már mást is adni, de nem fogadja el, csak a cicit. Hogyan szoktassam rá, hogy ritkábban egyen? Nem marad nyugodtan, amíg nem eszik, csak sír és duzzog. Ha nem adnék neki cicit, képes lenne végigsírni a napot, nem hagyja magát.

Legjobb válasz: Lehet, hogy van tejed, csak kevés a tápanyag benne. Nem akarlak megijeszteni, csak én is így jártam az 5. hónapban! A 6 hónapos kontrollon valószínûleg javasolni fogják a hozzátáplálást!

Lehet, hogy van tejed, csak kevés a tápanyag benne. Nem akarlak megijeszteni, csak én is így jártam az 5. hónapban! A 6 hónapos kontrollon valószínûleg javasolni fogják a hozzátáplálást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! Furcsa az, hogy a cicit akarja, de mást nem. Ha nagyon éhes lenne, gondolom, hogy mást is elfogadna, nem? Pedig nem is fogad el sem tápot, sem kaját, tehát nem nagyon megy a hozzátáplálás. Mintha a cici lenne a mindene. Egyébként születésétõl fogva ilyen sokat eszik, csak szerintem ahogy nõ, még többet akar meg mióta fogzik még annál is többet és ezt már nagyon nehezen bírom. Vagy az is lehet, hogy tényleg csak lógni akar a cicin? Ha oda teszem, akkor már nagyon megnyugszik.
Szerintem nem éhes, csak cumizni akar :) Próbáld ki a cumit! Ha állandóan szopik, nincs ideje újratermelõdni a tejnek--szerintem
A kérdező hozzászólása: Nem fogadja el a cumit 2 hónapos kora óta...
A kérdező hozzászólása: Egyébként a helyzet néha változik: az utóbbi pár napban nem evett olyan sokat, voltak 2 órás szünetek is - talán ez összefüggésben áll a fejlõdéssel? Lehet, hogy neki ekkora igénye lesz, mikor ugrik a növekedésben?
Lehet, hogy növekedési ugrás elõtt van és így növeli a tej mennyiségét. Az is lehet, hogy valami miatt, (pl. gyors idegrendszeri érés, v valami megzavarta)megnyugtatásra van szüksége. Ha magadra kötöd kendõben akkor nem vesz el annyit az idõdbõl: te csinálod amit akarsz, õ meg szopizhat nyugodtan. Ne aggódj, mindenki csak addig és annyit szopizik, amennyire szüksége van.

Mit tehetnék, hogy jobban aludjon a 4, 5 hónapos babám?

Kb. 3 hónapos koráig (a kezdeti nehézségek után) egyre jobban aludt. Aztán "abba kellett hagyni" a szopit, azóta fejek és cumisüvegből kapja. Már akkor volt érzékelhető némi visszaesés, de aztán megint kezdett javulni a helyzet. Többször előfordult, hogy 8-tól 1/2 - 3/4 3-ig aludt, aztán 6-ig. Kb. 2 hete nagyon meg volt fázva, s azóta borzasztó éjszakáink vannak: 1-2 órát alszik elsőre, aztán pedig nincs összefüggő 60 perc reggelig. Kap tejcsit is, de általában próbálom cumival visszaaltatni. Kizárólag hason tud aludni, és amikor felébred, csukott szemmel forgatja oda-vissza a fejét, mintha valami miatt nem tudna aludni. Ha átfordítom a hátára, azonnal felébred teljesen, az oldalára fektetve ált. elalszik rögtön, de max. 1,5 óra után akármennyire kitámasztom, a hátára próbál fordulni, amitől megint felébred és ordít. Anyósomtól kapom az ívet, hogy ne adjak neki éjszaka tejet, mert már nagy, és le kell róla szoknia. De egyenlőre az az egyetlen eszköz, amivel biztos el lehet altatni. Csakhát azért félóránként sem szeretnék kijárkálni melegíteni. Az a baj, hogy lassan olyan vagyok, mint egy zombi, és semmi javulás nincs kilátásban. Tud valaki segíteni? Nagyon megköszönném.

Legjobb válasz: Nekem is ugyanez volt mi mar betoltottuk az 5 honapot. Panaszkodtam a vedononek, o javasolta hogy vacsi elott adhatok neki kis tejpepet (sinlacot mondta mert az tej es glutenmentes) , es nekunk azota csoda tortent. 5 napja csinalom ezt es azota elso naptol csak egyszer ebredt ma pedig vegigaludta ujra az ejszakat. Meg en azt csinaltam hogy a halozsakra meg raraktam neki egy takarot amit jol ratekertem igy nem nagyon tud forgolodni. Abbol indultam ki hogy a babakocsiba is orakat alazik ha jol ne van dunsztolva:) alvas elott szerintem meg fujhatsz neki tengervizes orrsprayt meg szivd ki az orrat is hatha meg nem teljesen gyogyult meg. Nappal mennyit evett betegen? Lehet hogy az is keves volt neki. Nappal is eves elott nem art kiszivni az orrat. Enyem sztrajkolt mert nem kapott rendesen levegot, es ejjel potolta a hianyat. Aztan meg is szokta ezt arendszert a betegseg utan jo egy honapig ment igy es most a sinlac tette helyre pedig csak magyon keveset kap kb 50gr-ot.

Nekem is ugyanez volt mi mar betoltottuk az 5 honapot. Panaszkodtam a vedononek, o javasolta hogy vacsi elott adhatok neki kis tejpepet (sinlacot mondta mert az tej es glutenmentes) , es nekunk azota csoda tortent. 5 napja csinalom ezt es azota elso naptol csak egyszer ebredt ma pedig vegigaludta ujra az ejszakat. Meg en azt csinaltam hogy a halozsakra meg raraktam neki egy takarot amit jol ratekertem igy nem nagyon tud forgolodni. Abbol indultam ki hogy a babakocsiba is orakat alazik ha jol ne van dunsztolva:) alvas elott szerintem meg fujhatsz neki tengervizes orrsprayt meg szivd ki az orrat is hatha meg nem teljesen gyogyult meg. Nappal mennyit evett betegen? Lehet hogy az is keves volt neki. Nappal is eves elott nem art kiszivni az orrat. Enyem sztrajkolt mert nem kapott rendesen levegot, es ejjel potolta a hianyat. Aztan meg is szokta ezt arendszert a betegseg utan jo egy honapig ment igy es most a sinlac tette helyre pedig csak magyon keveset kap kb 50gr-ot.
Mi is sokat keltünk 6 hónapos koráig. Aztán írattam fel a gyermekorvosunkkal Milumil HA vanília ízû rizspépet (4 hós kortól adható) és azóta alig ébred éjszaka. És ha ébred is, csak a cumija kell. Igaz, hogy már kap mást is napközben a rizspépen és anyatejen kívül (gyümölcs, fõzelék), de szerintem, ha napközben beviszi a napi kalóriaszükségletét, éjszaka jobban alszik. Szerintem ezt a fajta rizspépet ti is kipróbálhatjátok, az én babám nagyon válogatós, de ezt megeszi. Remélem nektek is beválik :) ! Ja és írasd fel receptre a dokival, így jóval olcsóbb.
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint van remény :) Csak az a baj, hogy Németországban élünk, nem tudom, itt van - e sinlac, utána kell néznem. Meg a rizspépnek is. A megfázás már teljesen elmúlt, azzal nem lehet gond. Viszont a betegsége alatt nagyon keveset, 40-90 ml-t evett. Mostmár napközben egész jól feltornáztuk, 150-180 ml, este mindig megvan a 180, délben pedig már menüt kap, bár még nem egész üveggel. A gyerekorvos ajánlotta, és itt zöldséggel kellett kezdeni. Nem tudom, segítene - e, ha már lassan bevezetnénk a vacsit. ? A sinlac egyféle bébiétel? Vagy gyógyszertárban lehet kapni? Bocsánat, de egyáltalán nem ismerem.
A sinlac is pep de nem tejalapu hanem rizs es szentjanoskenyermag orlemenybol van vizzel kell megcsinalni nagyon fini edes. Van mar a milupanak is ilyen annak talan similac neve vagy ilyesmi a sinlacot a nestle gyartja. Gyogyszertartban van itthon meg drogeriakban is . Csak ezeket felirja itt adoki ugy olcsobb. De sima tejpepet tudsz venni ami nem tejalapu biztos ott is. De a sinlacra azt mondjak nagyon kaloriadus es laktato, mert nalunk a sulygyarapodassal is gond volt a betegseg utan. Elso voltam.
A kérdező hozzászólása: Köszke, máris küldöm a férjem :)
Biztosan ott is van DM, és ott tuti hogy kaptok tejpépet, rizspépet. Szerintem ezt uzsonnára add a babádnak, szóval a lefekvés elõtti szopi elõtt. Pl. nálunk 18 órakor van az uzsonnna (ami jelen esetben rizspép, tejpép - változó), utána fürdés, játszás, és 22 órakor még szopi. Szerintem közvetlenül lefekvés elõtt azért nem lenne jó, mert azért megterhelõ a pici gyomrának éjszakára, ráadásul elalvás elõtt lehet már nem lenne kedve kanalazni. Ez csupán az én elképzelésem, de te úgy csinálod, ahogy nektek jobban bejön. Sok sikert!!! (én voltam a rizspépes).

5 Hónapos a kislányom! Mivel tápszeres baba így már elkezdhettük a hozzátáplálást 3 hónapos kórban! A gond csak az, hogy nem eszik szinte semmiféle gyümölcsöt! Mit tehetek ez ellen?

Baj , ha csak egy féle gyümölcsöt eszik?? Kizárólag csak a banánt eszi meg!! A zöldségekkel nincs gond!

Legjobb válasz: Próbáltad az almát megfõzve adni?

Próbáltad az almát megfõzve adni?
A kislányom három éves, a hozzátáplálásnál nem fogadta el a gyümölcsöt, max. néha a banánt, egyszer-egyszer pár gabonás üveges gyümölcspépet. Azóta eltelt 2, 5 év és azóta se eszik semmilyen gyümölcsöt csak a banánt nagy ritkán. Már bölcsibe jár, és ott se eszi meg, pedig az elmúlt két évbe bõven próbálkoztunk. Itthon a férjemmel minden nap eszünk gyümölcsöt, Õ meg se kóstolja. Ilyen típus, el kell fogadni, hátha egyszer majd elkezdi enni.
A 7 hónapos fiam sem eszi meg a gyümölcsöt, még most sem. De legalább már a kinyomkodott alma levét megissza, illetve a Hippnek a banános-alma 100%-os levét. Én ezekbõl adok neki minden étkezés után 2-2 kiskanállal. Sem a sült, párolt, nyers almát, sem a banánt, sem a meggyet, barackot, semmit nem eszik meg. Kizárólag lé formájában fogadja el. Minden nap megkínálom, hátha egyszer ráharap. Elõtte is szoktam enni, hogy abból majd úgyis kér, de mikor rájön, hogy gyümölcs, akkor már nem kér az "enyémbõl" sem. Szerintem majd az idõ megoldja.
A kérdező hozzászólása: A doktornõ mondta, hogy kezdhetem , ha korai lenne szerintem a zöldségeket se enné meg, Megsütni.. hmm ezen még nem gondolkodtam, kipróbálom:) lehetséges, hogy azért nem eszi meg az almát mert már a terhesség alatt is kihánytam rosszul voltam tõle..?
Az én kislányom 6 hónapos lesz 6-án.Tápszeres.4 hósan kezdtünk ismerkedni a szilárt kajákkal. Õ sem szerette a gyümölcsöt.Pár napja viszont a kajájába almát reszelek és így megeszi.És már magába is megeszi az almát, de csak ha megmelegítem.
Az én fiamnak a hasa fájt az almától ezért nem adtam neki.Mikor mama jött látogatóba kérdezte miért, hát mondtam.Õ azt tanácsolta süssem meg egy picit sütõben.Nekünk ez bejött nagyon szereti.Nekem a krumpli pürét nem ette, és így sült almával nagyon szereti.
Az én kislányom se az anyatejet se a tápszert nem ette, így õ is szilárdat kapott 4 hósan, mivel mi mást adtam volna neki. Minden nap próbálgasd pici adagokkal, idõvel elfogadja. Meggyet készítettem neki répával, vagy gesztenyével. Cukkinit almával. Vannak a neten jó receptek. Meg megnéztem milyen bébiételeket lehet kapni, és olyanokat készítettem. Nehéz, de idõvel jobb lesz, hidd el. :)
Nem baj, lehet hogy pár hét/hónap múlva rákap majd más gyümölcs ízére is.Lányom is mindennap eszik banánt, mondjuk õ megeszik mást is , nincs egyáltalán szorulása.Rendszeres fogyasztásnál még széklet lazító is lehet.
Várj még. Nem tudom ki javasolta, hogy kezdd hozzá táplálni, de ha utánaolvasol, akkor gyorsan kiderül, hogy 6 hónapos korig ajánlott várni, akár tápszeres, akár anyatejes a baba, mert a belei még nem tudják megemészteni a szilárdat. Ennek egyik jele, ahogy a babád is ösztönösen teszi: nem fogadja el.
A kérdező hozzászólása: Igen próbáltam ! De semmi... fullad tõle... próbáltam már krumpli répa pürébe is belecsempészni.. de megérzi.. a nélkül meg megeszi a pürét..
A kérdező hozzászólása: Az igen .. azt hittem a kislányom kivételes eset :D de ezek szerint hála az égnek nem csak én vagy így :D kicsit kétségbe estem , hogy miért nem akar enni gyümölcsöt.. de hát akkor hanem hát nem.. azért még próbálkozok !! Köszi a segítséget :)

Mit tehetnék? 3, 5 hónapos babám eddig átaludta az éjszakákat, de már 4 napja egyszer felébred éjjel és úgy veszem észre éhes is.

Anyatejes. Vagy szerintetek növekedési ugrás ez, és így egészíti ki a tejmennyiséget? Volt valaki ebben a helyzetben? Egyébként szopizik és vissza is alszik. Próbáltam csak megitatni, akkor is visszaaludt, viszont egy óra múlva ismét felkelt.

Legjobb válasz: Biztos hogy éhes!Ciciztesd meg,ha szerencsés vagy pár nap vagy hét és visszaáll a dolog! Nálunk visszaállt!De 5,5 hósan is volt egy ilyen hetünk!Volt hogy kétszer is kelt ilyenkor! Nálunk is 12 hetes kora óta átalussza az éjszakát és csak anyatejes volt 6 hós koráig!

Biztos hogy éhes!Ciciztesd meg, ha szerencsés vagy pár nap vagy hét és visszaáll a dolog! Nálunk visszaállt!De 5, 5 hósan is volt egy ilyen hetünk!Volt hogy kétszer is kelt ilyenkor! Nálunk is 12 hetes kora óta átalussza az éjszakát és csak anyatejes volt 6 hós koráig!
6 hetesen, 3 hónaposan és 6 hónaposan van egy fejlõdési lépcsõ, ilyenkor megugrik az igény is, ciciztesd amilyen gyakran kéri, már csak azért is, hogy a tejtermelésed is az õ igényéhez tudjon alkalmazkodni. Ha van tej, akkor nincs gond :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Remélem nekünk is visszaáll, mert elkényeztetett az éjszakai alvásával és most egy picit rosszul esik kelni, de persze szívesen teszem, mert imádom!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!