Találatok a következő kifejezésre: Mit tehetnék érdekében, hogy (87 db)

A tüdõmön kerekárnyékot találtak, szeretném ha elmagyaráznák az alábbi 2 CT eredményem. Szeretném ha tájékoztatnának hogy mit tehetek gyógyulásom érdekében. Orvosom szeretne irányítani tûs mintavételre biopsziára. Végzik ezt vizsgálatot altatásban?

2CT leletem:

Legjobb válasz:
Az egészet nem fordítanám le, mert sok értelme nincs. A leletek alapján gondolom voltál egy tüdõszûrésen vagy röntgenen, ahol találtak egy árnyékot. Mivel a röntgen nem tudja megmondani, hogy mi van ott, csak azt, hogy vmi van, ezért továbbküldtek CT-re. A CT-n a bal tüdõdben találtak egy olyan gócot, ami lehetséges, hogy rosszindulatú. Ezért kértek egy tükrözést, hogy onnan vegyenek mintát. De tükrözéssel nem érnek el minden területet, csak ami közel van a hörgõhöz. A vett mintáról nem igazolódott, hogy rosszindulatú lenne. Azért javasol az orvosod biopsziát, mert azzal meg lehetne határozni, hogy akkor most rosszindulatú az a vmi vagy sem. Szerintem ez igen csak fontos lenne, tekintve, hogy az elõzõ CT-hez képest az új CT felvételen annak a vminek a nvekedése látható, ami nem éppen jó jel. A gyógyulásod érdekében azt teheted, hogy elmész a vizsgálatra, és követed az orvosok utasításait.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Az egészet nem fordítanám le, mert sok értelme nincs. A leletek alapján gondolom voltál egy tüdõszûrésen vagy röntgenen, ahol találtak egy árnyékot. Mivel a röntgen nem tudja megmondani, hogy mi van ott, csak azt, hogy vmi van, ezért továbbküldtek CT-re. A CT-n a bal tüdõdben találtak egy olyan gócot, ami lehetséges, hogy rosszindulatú. Ezért kértek egy tükrözést, hogy onnan vegyenek mintát. De tükrözéssel nem érnek el minden területet, csak ami közel van a hörgõhöz. A vett mintáról nem igazolódott, hogy rosszindulatú lenne. Azért javasol az orvosod biopsziát, mert azzal meg lehetne határozni, hogy akkor most rosszindulatú az a vmi vagy sem. Szerintem ez igen csak fontos lenne, tekintve, hogy az elõzõ CT-hez képest az új CT felvételen annak a vminek a nvekedése látható, ami nem éppen jó jel. A gyógyulásod érdekében azt teheted, hogy elmész a vizsgálatra, és követed az orvosok utasításait.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válszt. tûs mintavétel biopszia Végzik ezt vizsgálatot altatásban?
Nem. Több idõ lenne elaltatni meg felébreszteni mint maga a beavatkozás. Adnak érzéstelenítõt a szúrásnál, ha nagyon ideges vagy miatta, kérdezd meg, hogy bevehetsz-e elõtte valami enyhébb nyugtatót.
Kedves Kérdezõ! Erõsíteni tudom az elsõ hozzászólót, annyi kiegészítéssel, hogy mihamarabb kezd meg a további kivizsgálást, vagyis a mintavételt. Mivel nõtt az a valami... Üdv, !
Mennyi idõs vagy?
Dohányos vagy (v. voltál)?
Végülis (csak) a bal oldaliban volt valami "gyanús" képlet -
Szia! Én visszavittem a Telenorba garanciában megjavították. Remélem segítettem.
A kérdező hozzászólása: ez nem rossz ötlet, köszönöm!
Nekem is ez volt a hiba szó nélkül javították de a telefon nem vált be 1 év alatt 1x kicserélték az új is 3x tönkre ment:((((( elõzõ voltam!
A kérdező hozzászólása: esetleg "házilag" meglehet javítani?
nemhiszem én is próbáltam de azt mondják, hogy garancia vesztéssel járhat ha hozzányújunk otthon megjavítják a Telenorba nekem is 2 hét volt nem érdemes a garanciával játszani szerintem!
Úristen, 2 hét? Egy szoftver frissítés? T-Mobile-nál kb. 15 perc papírmunkával. Márkaboltban is annyi idõ?
A kérdező hozzászólása: És akkor is megcsinálják, ha a számla már nincsmeg, de a jótálási papír igen?
Nekem csak a jótállási papír a készülék az akksi és a töltõ kellett.
A kérdező hozzászólása: Csak mert magánembertõl vettem, és az év a jótálási papíron nagyon úgy néz ki mintha át lenne írva 10rõl 12re.

Milyen gyakorlatokat csinálhatok? Mit tehetek annak érdekében hogy mi hamarabb meggyógyuljon? És kb mennyi idő mulva tudok mankó nélkül menni?

Küldoka törésem volt Karmos lemezzel és csavarokkal rögzítették 10 alkalom gyógytornát írtak ki 2 hónapot voltam gipszben(csavarok és a lemez eltávolítása 6 hónap mulva). Azt monták hogy még meg nem erősödik a lábam addig segítsek rá mankóval.

Legjobb válasz: Majd a gyógytornász megmondja. Az,hogy 10 alkalmas beutalót kaptál azt jelenti,hogy otthon is csinálnod kell az alkalmak között és a gyógytornásznak azt is el kell mondania,hogy mit és hogyan.

Majd a gyógytornász megmondja. Az, hogy 10 alkalmas beutalót kaptál azt jelenti, hogy otthon is csinálnod kell az alkalmak között és a gyógytornásznak azt is el kell mondania, hogy mit és hogyan.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Holnap iratkozok fel gyógytornára. Reménykedek hogy mostmár minden jó lesz.


Mit tehetek a barátom érdekében? Hogy segíthetnék neki?

A barátomnak eléggé jól mennek a nyelvek,későbbiekben tolmács/fordító szeretne lenni. Folyton ezt hangoztassa, ha a témába kerül a jövő. A gond az,h szörnyen lusta. Nem akar az egésszel foglalkozni,azt várja h a szájába repüljön a sült galamb. Angolul is csak úgy tanult meg h a szülei Amerikába küldték a rokonokhoz 1 hónapra + fizették neki a drága nyelvórákat. Szeretem őt és szeretnék neki segíteni,mert célja az van,csak akarata nincs hozzá:( Valahogy tudnák neki segíteni? 18/l és 17/f

Legjobb válasz: Nem tudnák, hanem tudnék. Másrészrõl pedig semmi közöd hozzá, hogy Õ mit tanul és mit nem.

Nem tudnák, hanem tudnék. Másrészrõl pedig semmi közöd hozzá, hogy Õ mit tanul és mit nem.
A kérdező hozzászólása: Bocs, h segíteni akarok neki....
Hát ha megtanulja a leckét, kap tõled valami különlegeset, meglepetést... Motiválni kell a drágát. :D
Keress neki valami motivációt! Lehet önkéntes tolmács beteg gyerekek táborában (Bátor Tábor, keress rá, pont tegnap láttam a reklámot), vagy jelentkezhet önkéntesnek cserediákok szabadidejének lekötésében, így ingyen foglalkozhat/beszélgethet/ismerkedhet más anyanyelvû fiatalokkal, így lehet megjönne a kedve az egészhez, és ez jelentene neki egy kis motivációt....

Mit tehetnék annak érdekében, hogy 9 éves fiam ne nézzen "keresztül" a 2 éves lányomon?

Nem köszön Neki(egyáltalán nem szól hozzá), nem tudunk leülni játszani hármasban, mert fiam nem partner benne, közös programokon tudomást sem vesz róla, de a kislányom szólongatja, simogatja, zokog ha elmegy a fiam.

Legjobb válasz: Amikor megy hozzatok a 9 eves fiad lathatasra, akkor inkabb o legyen a kozpont, ne a kicsi. Ha nem szereti a kicsit, nem tudtok mit tenni, probaljatok meg elfogadni igy. Tudod neki nem jatszopajtas a kics, hanem egy nyafogo, kicsi kis bogomasina, aki egyszeruen idegesiti. Kerdezd meg a 9 evest is, hogy miert nem szereti, es hogyan tudna megszeretni es mit akar o, milyen programokat? A masik mostoha testveret otthon szereti? Vele jobban el van?

Amikor megy hozzatok a 9 eves fiad lathatasra, akkor inkabb o legyen a kozpont, ne a kicsi. Ha nem szereti a kicsit, nem tudtok mit tenni, probaljatok meg elfogadni igy. Tudod neki nem jatszopajtas a kics, hanem egy nyafogo, kicsi kis bogomasina, aki egyszeruen idegesiti. Kerdezd meg a 9 evest is, hogy miert nem szereti, es hogyan tudna megszeretni es mit akar o, milyen programokat? A masik mostoha testveret otthon szereti? Vele jobban el van?
Szerintem a korkülönbség is elég nagy.A kislányod még kicsi, ráadásul lány, nem sok közös játékot tudnak játszani, ami mind a kettõjüket érdekli.Emellett szerintem a fiad féltékeny is egy kicsit vagy nem is kicsit.Ne erõltesd szerintem és fõleg ne szajkózd, hogy szeretnie kell és hogy foglalkozzon vele.Majd megbékél és idõvel a kislány fogja megszerettetni magát vele.Õ lesz az erõs báty, aki megvédi a húgát.Csak sose varrjátok a nyakába.Akkor legyen vele, amikor szeretne.
Semmit. Igazából bármivel, amibõl azt érzékeli, hogy neki kötelezõ szeretni a másik "porontyot" csak ellenállást váltasz ki belõle, és még jobban utálja majd. Esetleg még téged is, mert akkor úgy érzi, hogy nem fogadod el õt, úgy ahogy van, nem fontosak neked az õ saját érzései, nem veszed komolyan, csak erõlteted, hogy szeretni kell. A másik meg az, hogy egy 9 éves meg 2 éves miért játszon együtt? Én egész kiskoromban utáltam a gyerekeket, és azt is utáltam, ha rám akarták õket erõltetni. Vannak olyanok, akik szívesen játszanak velük, meg dajkálják õket, vannak, akik meg egyszerûen nem tudnak és nem is akarnak mihez kezdeni velük. Jó, hát a féltestvére, de ha egyszer õ ilyen? Ne erõltesd.
Jézusoom. Már miért kéne elvinni a kisfiút pszichológushoz, meg miért kell feltételezni abból, hogy nem nem köszön a másik gyereknek, azt, hogy bántalmazná? Nem édestestvére, joga van eldönteni, hogy kit szeret. Csak azért nem kell hülyének tartani, mert nem alakult ki benne a szimpátia.
Kedves Elsõ. Azért a fiú tekintettel lehetne, hogy egy 2 éves kislányról van szó, õ nem tudja mi a helyzet. Kérdezõ. Nem sokat tudsz tenni. Esetleg a volt feleséged véleményét kikéred, hátha õ tud valamit mondani, hisz mégis csak vele él.
csak féltestvér, nem kötelezõ szeretnie. én sem szerettem a féltestvéremet, sõt utáltam. ha már most nem szereti, szerintem nem is alakul ki a kötõdés, ez van.
Szerintem meg elgondolkoddato, hogy még nem is köszön neki. Egy 9 eves kisfiu mar 3-4-ik osztalyba jar, szoval ezen mar tul kellett volna esnie. Én attol tartanek, h esetleg fizikailag is bantalmazna a kislanyt, nem hagynam vele egyedul. Szerintem elöbb beszelj az edesannyaval, majd ha lehetséges vidd el gyerek pszichologushoz, esetleg a tanarnenivel is lehet beszelni, hogy beszelgessenek az iskolaban a kistestvérekrol.
Szerintem elõször értékeld át, hogy milyen a fiaddal a te kapcsolatod. Úgy értem, mennyire kötõdik hozzád, mennyire hallgat rád, mennyire "ad" arra amit mondasz neki. Ha úgy érzed, hogy érzelmileg nagyon kötõdik hozzád (írhattam volna azt is, hogy a világon téged szeret a legjobban) akkor a lányodban potenciális ellenséget lát, akivel örök küzdelem folyik apa szeretetéért. Fõleg olyan szituációkban, ha mondjuk egy hármasban töltött "játék" során neki kell engednie a kicsi akaratának, pl : add oda azt neki, tudod hogy õ még kicsi, és ilyesmi. Ilyen idõsen még az édes testvérek is ölik egymást. Nem feltétlenül a foglalkozások módjával van baj, hanem fiad betolakodónak érezheti magát a ti megszokott mindennapjaitokba. Nem szeretnék indiszkrét lenni, de a kislány anyukájához hogy viszonyul fiad? Tanácsolni csak annyit tudok, hogy ha ott van a fiad és egy hármas program alkalmával hagyd hogy az õ akarata érvényesüljön (persze csak módjával). Vagy tennék a kislány felé egy megjegyzést, hogy : gyere kérdezzük meg xy-t (fiú) most mit szeretne "játszani"-hogy érezze, hogy fontos az amit õ szeretne, és ennek a kislány is alá rendeli magát, így látja hogy õ nem vetélytárs, hiszen azt csináljuk (a kislány is)-és ez a lényeg, amit õ akart. Bocs ha hosszúra sikerült. ez az én véleményem. :) )
Szerintem a kisfiú sokat sértült a válás miatt és egyértelmûen féltékeny a kislányra, mert most õ családban él és valószínûleg sokkal több figyelmet kap a szüleitõl, mint amit õ. A kisfiú szülei külön élnek, náluk már sosem lesz ilyen családi idill, ezért kifejezetten féltékeny a kislányra. Attól, hogy a volt feleségnek is van párja, az a férfi nem helyettesíti az õ édesapját. Lehet, hogy késõbb sem fog ez változni, de az is lehet, hogy ahogy nõ, több mindent megért majd és kezd majd másként hozzá állni. Én valahol megértem ezt a 9 éves fiút, máris sok mindenen ment keresztül. Szerintem te is próbáld megérteni, több idõt vele tölteni és ha rájön, hogy te ugyanúgy szereted, mint a lányodat, akkor abba fogja hagyni. Csakhogy õ nem tudja ugyanazt a szeretetet érezni, mivel csak 2 hetente lát téged. Joggal érzi, hogy érzelmileg a kislány közelebb áll hozzád érzelmileg, csak ezzel nem nagyon tudsz mit kezdeni. Ha még a volt feleségeddel meg is tudnád beszélni, hogy legyen nálatok többet a kisfiú, akkor lehet, hogy az anyukájával romlana meg a kapcsolat. Nem él veled, ez már sosem lesz a régi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, megértem a fiamat, de azért nehéz egy 2 évest megnyugtatni, hogy ne sírjon és megértetni Vele mi miért van. Ezért kérdeztem, hogy nincs-e valamilyen ötletetek, hogy ne menjen egyik gyerek kárára sem a dolog.
Hát a válás sajnos ilyen. Akármilyen jó apa vagy, nem tudod megoldani, hogy egyik gyerek kárára se menjen, hisz a fiaddal eleve 2 hetente találkozol csak. Sajnos az nem igazi család, de ne hibáztasd magad, amit tudsz, tegyél meg. Ennél jobban nem tudsz kijönni ebbõl. A válás ilyen dolgokat okoz.
Szerintem az a tipikus szülõ vagy, akinek a kicsi az elsõ, a kedvenc. Nekem ez jött le. Ide jössz, és elkezded szidni a fiadat. Nem csoda, hogy õ is érzi ezt. Biztos, mikor nálatok van, akkor is mindig a kicsi hisztizni kezd, és máris õ kerül a középpontban, õt vigasztalja mindenki. Inkább csináljatok közös programokat te és a fiad, de ne a két gyereket akard összehozni. (egyébként én is idõsebb testvér vagyok, és teljesen megértem a fiad viselkedését)
Nagy a korkulonbseg, es a fiadat nem erdeklik a kisebb gyerekek. Ha lanyod lenne, akkor o jobban elbabazna, jobban eljatszana a kicsivel. Vagy a volt feleseged is esetleg kicsit mond olyan dolgokat amitol a fiadnak elmegy a kedve a kicsitol. Vagy azt gondolod, hogy a fiad mar oriasi, es felnottkent kellene a kicsivel bannia, ugy mint neked. Azt probald megerteni, hogy egy 9 eves kisfinak abszolut NEM jatszopartnere egy 2 eves kislany!!! Ne viccelj mar, hogy a te 2 evesed Legozik, meg okosan nezegeti a konyveket, meg miket csinal. A 2 eves szintjen epiti a Lego-jat, meg nezegeti a konyvet es magyaraz neki:) Sajnalom a fiadat, hiszen 2 hetente inkabb hozzad megy, nem a 2 eves kicsihez. Szoval ertsd meg a fiadat, neki apara van szuksege, nem egy kicsi kis kislanyra. A mostani parod szuljon a 2 evesnek egy testvert, es akkor lesz neki jatszotarsa. Igy oldhato meg legjobban a dolog. Minden jot Nektek:)
Szerintem is igaza van a 19:23-asnak. Külön csinálj programot a fiaddal, kettesben, kislány nélkül. A jelenlegi párod foglalkozzon akkor a kicsivel, külön. Nyilván nem kell egész napos programot csinálni, de pár órát kéne vele külön töltened, kettesben, amikor csak az övé vagy. A fiú nem tud apaként "lealacsonyodni" a kislányhoz. Õ még nem érti azt hogy "de fiam, legyél vele kedves és megértõ, mert õ még kicsi..." és elég frusztráló lehet neki, hogy a kicsi van folyton a középpontban, a kicsivel vagy minden nap, õ csak kéthetente lát téged, és akkor is a kicsivel kell foglalkozni. Szerintem még így is a jobbik eset, hogy egyáltalán nem foglalkozik a kicsivel, levegõnek nézi, és nem leordítja vagy netán csúnyán bánik vele.
Én hét évvel vagyok idõsebb az édeshúgomnál és utáltam amíg kicsi volt. Féltékeny voltam rá, és utáltam, hogy a nyakamba varrták, nekem még be is kellett pelenkáznom. Késõbb is utáltam, mert folyton rám akaszkodott, én meg olyanokat játszottam vele, hogy az embernek minden ujja másképp szól, és minden ujját külön megrángattam, hogy ordítson. Mikor már "értelmes" gyerek lett belõle, akkor kezdtünk jól kijönni, aztán szinte én neveletem fel, velem beszélt meg mindent, de míg kicsi volt, nem szerettem. A feleségem is azt mondta, hogy mikor kisöccse lett, akkor olyan féltékeny volt, hogy megmondta a szüleinek, hogy kidobja a kukába. Egyik sem szép dolog, de még egy édes testvér is kiválthat ilyet a gyerekbõl, nemhogy egy válás után, mikor két hetente találkozik veled, te meg leülteted õt is meg a kis "vakarcsot" és idiótáskodsz velük. Õ rád kíváncsi és nem egy másik gyerekre, akivel nem tud mit kezdeni. Inkább a lányok vannak jól meg a kisgyerekekkel, de még köztük is van olyan, aki nem tud velük mit kezdeni. Én például mindig utáltam olyan rokonokhoz is menni, ahol kisgyerek volt, mert tudtam, hogy rajtam fognak lógni, meg foglalkoznom kell velük és én még beszélni sem tudtam velük úgy, hogy etyerepetyere és mindig én kaptam ki, ha a kicsiknek valami nem tetszett. Érdekes különben én is utáltam a kicsiket és valahogy õk még is szerettek engem, és így még rosszabb volt, mert békén sem hagytak.
Szia! Szerintem egyszerûen féltékeny, és telenyomják a fejét. Ez a tipikus jele. Úgy érzi a kicsi jobb, szebb, aranyosabb. Gondolom anyukája meg fûti, hogy igen, miatta nincs itt apu stb. Nem akarok semmit feltételezni, de ez így szokott történni. Pedig egy kisfiúnak az apa elsõsorban a példaképe. Nem tudod megsûríteni a kétheti láthatást?
A kérdező hozzászólása: Látom sokan leakadtak a lego-nál vagy a könyvnél. Nem várom el a fiamtól, hogy "alacsonyodjon" le a két éves gyerekhez. Leírtam, én játszom velük. Olvasom pl. a focis könyvet, kitérek mellette a képekhez, és magyarázom a kicsinek. Legozni úgy szoktunk, hogy pl. házat építek a fiammal, közben dicsérem a kisebbet ahogy egymásra rakja a kockákat. De emellett leülök Vele számítógépezni, ismertetem a nettel vagy a kedvenc NFS játékán gyûjtjük a "pénzt" hogy kedvére cicomázza a sportautót. Ha jó idõ van gördeszka, bicikli, foci. 1 éven keresztül játszottuk azt, hogy mikor Õ itt volt, a kisebbiket elvitte az édesanyja, de az sem megoldás. Nekem is van 10 évvel fiatalabb féltestvérem, de ilyesmi nem fordult elõ köztünk. Végezetül, ha hisztizik a kislány, az anyukája mindig csitítja, megnyugtatja és a nagyobbik fiam semmi dorgálást nem kap érte, hisz nem miatta van, mivel Õ emberszámba nem veszi, így nincs is kontaktus közöttük. A kérdésem pedig a következõ: Mit tehetnék annak érdekében, hogy 9 éves fiam ne nézzen "keresztül" a 2 éves lányomon? Köszönöm a válaszokat!
Elõzõ vagyok: Vagy jó lenne kideríteni, mit is mond a volt feleséged a fiadnak az új családról, amiben Te most élsz. Mert sajnos nem elképzelhetetlen, hogy kavar.
Beszélj a fiaddal, és mondd meg neki, hogy attól, hogy van egy "új" gyereked, õt még nem szereted kevésbbé. Azt hiszem, az a probléma, hogy azt hiszi a fiad, hogy nem szereted, pedig de, igen. Pont abban a korszakban van, mikor a suliban arról van szó, hogy kinek a szülei a "jobbak". Érdekes, hogy sokan még mindig úgy tartják, hogy az egészséges, atomizált családban élõ gyerekek kiegyensúlyozottabbak, sikeresebbek. Pedig sokszor õk nagyobb nyomás alatt állnak otthon, mint az elvált szülõk gyermeke(i). 19/L
Köztem és a testvérem közt 3 év korkülönbség van, még ez is rengeteg volt kb 18-15 éves korunkig.Akkor kezdtünk el egyáltalán beszélgetni egymással, már rég flenõttek vagyunk mindketten.Együtt járunk mostmár bulizni, mindig számithatunk egymásra..de gyerekkoromban semmit nem tudtam vele kezdeni.Utáltam, metr állandóan bömbölt, utáltam mert mindig árulkodott, utáltam hogy 16 évesen a 13 éve söcsém mindenhova velem akart jönni.Hogy neki nem kelett semmit cisnálnia soha otthon, mert õ még kicsi.. Szerintem egy 9 éves gyerek teljesen normális hogy kerezstülnéz egy kétévesen.Késõbb ettõl még lehetnek nagyon joba.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ:) :D:D:D
A kérdező hozzászólása: Mármint az elsõnek kiemelten:) és az eddigieket is!
A kérdező hozzászólása: A játék együtt az, amikor leülök velük, és kislánynak mutatom, ami õt érdekli és a fiamnak a számára érdekes dolgot. Megpróbálok úgy viselkedni, hogy mindketten egyenlõen kapjanak. Sosem mondtam a fiamnak hogy szeresse, sosem bíztam rá, sõt max addig hagytam kettesben õket, míg kiléptem a konyhába. Ha idejön szerintem el kell fogadnia, más is van rajta kívül, alapvetõ emberséget várok el, úgymond a korához megfelelõ toleranciát, de sajna semmi. Arra már én is gondoltam, hogy az anyjával beszélek, megkérdezem mégis mit mond a fiúnknak, hogy addig vagyok jó, míg adok, adok, adok ha nem adok akkor vigyem haza.
Huh, ne bántódj meg, de ha velem ezt csinálnád úgy érzeném, hogy teljesen hülyének nézel...
9 éves és 2 éves mégis mit tudjon együtt játszani, milyen programokat próbáltatok együtt? Nem igazán értem ezt, talán nem túl valószerûtlenek az elvárásaid ilyen téren?
Azért mert rokonok, még nem kötelezõ szeretniük egymást.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom mi a valószínûtlen abban, ha elvárom, hogy köszönjön, vagy ha szól hozzá a kisebbik, figyeljen rá. Játékot fentiekben kifejtettem, egyébként a 2 évessel lehet akár könyvet nézegetni(olvasni), gyurmázni, rajzolni, autózni, legózni és sorolhatnám( ezeket szereti játszani lányom), mivel én is ott vagyok Velük... de ezt már írtam. Egyébként 2.osztályos. Az osztályfõnökös ötlet azonban nem hangzik rosszul, mindenképpen kell bemennem félév miatt.
A kérdező hozzászólása: Írtam én azt, hogy elvárom a szeretetét?
Úristen, ha 9 évesen egy 2 évessel kellett volna legózzak, hát az nagyon sz.r lett volna. Könyvek terén meg már Bajor Andort olvastam, azt meg ugye elsõsorban olvasni kellett (még ha voltak is benne képek). Hogy nem is köszön neki - hát az elég gáz, talán ha a kicsi megnõ, a nagy pedig megkomolyodik akkor változni fog a helyzet és jobban fognak egymás iránt érdeklõdni.
A kérdező hozzászólása: Örülök, hogy Te más voltál, mint most az én gyerekeim.
Mármint változtatni, hogy ne csak kéthetente láthasd. Bocsi fáradt vagyok :)

Mit tehetnék annak érdekében, hogy ne legyenek ijesztõ dühkitöréseim?

Sok problémám akad a kirohanásaim miatt, és változtatni szeretnék rajta. Mit tanácsoltok, mit tegyek? Ti hogyan oldjátok meg az efféle helyzeteket, mikor már pattanásig feszültök és nem bírjátok tovább? Segít-e a falba ütés, vagy az ordenáré üvöltés?

Legjobb válasz: Ne fojtsd magadba a dolgaidat, beszéld meg valakivel még mielõtt pattanásig feszülnének az idegeid. Ezzel el tudod kerülni, hogy késõbb, egy alkalmatlan pillanatban kiboruljon a bili. Ha dühös vagy, vegyél egy nagy levegõt, vagy ha szükséges, menj ki egy pár pillanatra, és csak ezután mondd, hogy mi bajod van! A barátaidnak, családtagjaidnak mondd el, hogy szeretnél változtatni a viselkedéseden. Értékelni fogják az igyekezetedet, még ha nem is jársz mindig sikerrel.

Ne fojtsd magadba a dolgaidat, beszéld meg valakivel még mielõtt pattanásig feszülnének az idegeid. Ezzel el tudod kerülni, hogy késõbb, egy alkalmatlan pillanatban kiboruljon a bili. Ha dühös vagy, vegyél egy nagy levegõt, vagy ha szükséges, menj ki egy pár pillanatra, és csak ezután mondd, hogy mi bajod van! A barátaidnak, családtagjaidnak mondd el, hogy szeretnél változtatni a viselkedéseden. Értékelni fogják az igyekezetedet, még ha nem is jársz mindig sikerrel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Esetleg jó volna pszichológushoz fordulnom, és ha igen, mire szakosodotthoz?
Ahhoz nem értek, hogy a pszichológusok hogyan és mire szakosodnak, de egyébként igen, jó ötlet lenne.
Menj idegorvoshoz.

Olyan anyukakat kerdeznek akiknek volt mar vetelese, es utana egezseges gyereket tudtak vilagra hozni. Mit tehetnek annak erdekeben hogy ne jarjak ugy megint? Jarjak hetente ultrahangra? 9hònapig csak feküdjek? Mit Tanacsoltok? 7hetes kismama

Legjobb válasz: Nekem már volt egy vetélésem most 37 hetes vagyok.sajnos semmit nem tudsz tenni ha baba meg akar maradni akkor meg is fog.ha meg nem akkor 3elmegy.attl hogy minden héten uh-ra mész nem jelent semmit...attól még 23 hetesen is elvetélhetsz.egyébként nem is egészséges annyi uh, 4 van a terhesség alatt.az én babám pl utálja...utána mindig bekeményedett a hasam. a 9 (10) hónap fekvést azért megnézném,annyi erõd nem lenne szüléskor hogy úgy kellene feltenni az ágyra.NE aggódj tedd azt amit eddig is.ne emelgess,ne erõltesd meg magad,és nem lehet baj...

Nekem már volt egy vetélésem most 37 hetes vagyok.sajnos semmit nem tudsz tenni ha baba meg akar maradni akkor meg is fog.ha meg nem akkor 3elmegy.attl hogy minden héten uh-ra mész nem jelent semmit...attól még 23 hetesen is elvetélhetsz.egyébként nem is egészséges annyi uh, 4 van a terhesség alatt.az én babám pl utálja...utána mindig bekeményedett a hasam. a 9 (10) hónap fekvést azért megnézném, annyi erõd nem lenne szüléskor hogy úgy kellene feltenni az ágyra.NE aggódj tedd azt amit eddig is.ne emelgess, ne erõltesd meg magad, és nem lehet baj...
ahogy kiderült a 2. terhesség, orvoshoz mentem és kértem magzatvédõ vitamint. Sokkal többet nem nagyon tehetsz. A babák sokszor elmennek, minden diagnosztizálható ok nélkül, és hacsak nincs valamilyen ezt befolyásoló betegséged, akkor másodjára nem fog megtörténni. HA ne adj isten, újra megtörténik, akkor magadban kell keresd a hibát, valami betegséged lehet, amirõl nem tudsz.

Mit tehetnék annak érdekében hogy ne nézze mindenki az apámnak a pasimat?

22 éves vagyok ? pedig 27. Sokkal fiatalabbnak nézek ki a koromnál, ha alkoholt veszek akkor is mindig kérik a személyit, meg mikor délel?tt 10kor sétáltattam kutyát többen megkérdezték már miért nem vagyok suliban, meg ilyenek, ez még annyira nem zavaró. Na de mikor apámnak nézik a páromat, ? meg nem néz ki többnek harmincnál mégis hány évesnek gondolnak engem? Januárban költöztünk össze (lakásba) és úgy t?nik az egész ház azt hiszi az apám. El?ször csak egy gyerek szájából hallottuk, oké, ? még nem tudja úgy felmérni az emberek korát, de aztán múltkor egy harmincas n? szólt oda nekem mikor mentem hazafelé hogy "apád lent van a kutyával" én meg úgy lefagytam ett?l az ötlett?l, hogy nem tudtam kijavítani. Most menjek oda hozzá utólag és kezdjek magyarázkodni? Vagy osztogassak szórólapot arról hány éves vagyok? A szembeszomszédék már régóta nagyon furán néznek rám, kezdem sejteni miért. Mindenkinek magyarázzuk el a helyzetet egyesével?

Legjobb válasz: ejtsd le magasról mit gondolnak a másik megoldás, egy hosszú szenvedélyes csók a lépcsõház elõtt után, vad együtt lét hogy még a legfelsõ szomszéd sem tud tõle aludni, utána minden kétely eloszlik :P

ejtsd le magasról mit gondolnak a másik megoldás, egy hosszú szenvedélyes csók a lépcsõház elõtt után, vad együtt lét hogy még a legfelsõ szomszéd sem tud tõle aludni, utána minden kétely eloszlik :P
A párod õszül? Ha igen, akkor fesse be a haját. Te viszont maradj fiatalos, ne öregítsd magad, a ráncok 30 felé hirtelen megjelennek 35-tõl rohamosan öregszik az ember. Örülj hogy fiatalos vagy.
Ha látványosan ölelkeznek, csókolóznak, nehogy aztán bejelentsék a párját a "jóindulatú" szomszédok, mint a lányával fajtalankodó pedofil papát... Amúgy én is ilyen cipõben járok, írtam is ki kérdést tegnap, és engem is borzasztóan bánt már.
Én a helyedben / helyetekben inkább csak mosolyognék ezeken a dolgokon. Nem szabad komolyan foglalkozni vele... Persze, zavaró lehet, hogy többször megesett, de ez legyen mások baja/gondolata, ti ne "halljátok" meg. Nem tartozol magyarázattal senkinek. Örülj neki, h fiatalos vagy. De keress rá neten olyan nõi praktikákra, amik "öregítenek". Pl. smink, haj, ruhák.. Fekete haj..?! De amúgy tényleg ez a "kit érdekel" kategória sztem...
Ne viselkedjetek úgy elõttük mint apa és lánya. Csók, ölelkezés, legyetek félreérthetetlenek.
utolsó vagyok. picit értelmetlenre sikeredett a mondat, siettem xD
vagy amikor jön a közeletekbe olyan, aki azt hiszi hogy az apád, kezdj el vele beszélni a pasidnak az apádról picit hangosabban :D (pl. de régen látogattuk meg apumat.)akkor valószínû leesik neki hogy nem az apád.
:D:D:D pont errõl, hasonló problémáról akartam kérdést kiírni az elõbb... Én 21 vagyok...legutóbb a bankban volt elintéznivalóm (ösztöndíjas dolog), kérdem a biztonsági õrt, merre menjek...erre szigorúan rákérdezett, hogy "Rendelkezek-e személyivel????":-S azt hittem lehidalok... De rendszeresen néznek 15-16 évesnek... A párom nekem alacsony, õ is fiatalnak néz ki...22 éves. Amikor elindulunk a városban, sokszor hallunk megjegyzéseket, hogy a "pisisek"... Az üzletekben, postán stb mindenhol "lesziáznak"... Én azzal nyugtatom magam, hogy szép vénasszony leszek:D
Egyszerû. Ha olyasmit emlegetnek hogy az apád, akkor csak megmondod, hogy jól tartod magad. ;) És, hogy õ a barátod.
a 27 éves pasidat 30 nak nézik...téged akkor mennyinek??? 10 évesnek??? na ne röhögtessél már...marha egyszerû amúgy, 1 puszilkodtok a lépcsõházban 2 kiírjátok a postaládára a neveiteket
Én teljesen megértelek. Mi a barátommal egyidõsek vagyunk, 21 évesek. Engem 14nek szoktak nézni maximum, õt pedig idõsebbnek, a kisgyerekek is bácsizzák. Ez szerintem nálam azért van, mert viszonylag alacsony vagyok (160cs), és elég vékony, kislányos arccal, nem sminkelem magam erõsen, és nincs festve a hajam. Már megszoktam, és nem érdekel mások véleménye. :) Szerintem tedd te is azt, hogy [email protected] ki mit gondol. Ha te így érzed jól magad nehogy öregítsd magad. Amúgy meg ha beszólnak állj ki magadért, és mondd meg, hogy õ a barátod, nem az apád. :)
:DD-Bocsi, ezt muszáj volt, olyan vicces :) ))
Én 4 éve élek tömbházban de én egy büdös szót se váltottam még a szomszédokkal a jóreggelt, jónapot és a helló-n kívül. Ha valaki odaszólna nekem, hogy a férjem épp a kutyát sétáltatja akkor biztos közölném vele, hogy nem kértem nyomkövetést az életemre. Nem tudom hol laksz de ahol a szomszédok ennyire belemásznak a másik életébe az engem totál kiakasztana. Ha megint meghallod, hogy apád így apád úgy, akkor mond meg, hogy nem az apád a párod és nem kéred hogy közvetítsék az életeteket. Hidd el elég egy embernek elmondani hogy nem az apád és két perc múlva mindenki tudni fogja a környéken.
Egyik korábbi válaszadó vagyok, a 21-L Engem egyszer néztek a párom 14 éves húgának is. (Egy lagziban voltunk, hallottam, amint a nénikék összesúgnak, hogy milyen jól megértjük egymást, ritka az ilyen testvérpár:D meg hogy hogy megváltoztam...:P) itt odasúgtam a páromnak, hogy csókoljon már meg, hadd pisiljek be a röhögéstõl mikor meglátom a nénikék milyen WTF fejet vágnak :) ) így is lett...a hatás nem maradt el. Részünkrõl csak egy ártatlan szájra puszi volt, de szerintem õk azóta is ezt osszák...leszakadt az arcuk:D Jut eszembe, pont ma kérdezték tõlem, hogy miért nem vagyok iskolában:-S Tegnapelõtt pedig azt kérdezték hányadik osztályos vagyok...Mondom HARMADÉVES...erre a nõ: Már olyan nagy vagy? akkor jövõre érettségizel??? Mondom nem, harmadéves egyetemen, és idén államvizsgázok:-S
azért ezzel a "látványosan csókolózzatok meg jó hangosan döngessétek egymást hogy a szomszédok is hallják" dologgal vigyázzatok, mert még végén valaki kihívja a gyámügyet! :D
Ne úgy viselkedjetek elöttük mint apa és lánya hanem mint egy pár :) Amúgy majd írdd meg légyszíves hogy mit csináltak amikor leesett nekik.Ez nagyon érdekel mert én még nem láttam ilyet...hány évesnek nézhetnek?10?ez olyan hihetetlen nekem :)
A kérdező hozzászólása: Igen, mi is ettõl tartunk, hogy aztán egyszer kopogtat a rendõrség, mert valaki feljelentette a páromat vérfertõzésért vagy megrontásért. Mondjuk lehet a rendõrök is röhögnének egyet utána, de azért kellemetlen lenne. Egyébként szoktuk csókolózni nyilvánosan. A szembeszomszédék azok akik már biztosan látták, mindenesetre gyanakvóan néznek azóta. De akkor próbálok nem foglalkozni vele, csak eléggé sokkolt miket gondolhatnak rólunk. Ez jó ötlet, hogy hangosan apámat emlegetni neki elõttük. Majd bevetem.
Ez velem (22) és a párommal (30) is gyakran megesik. Velem is elég sok "kellemetlenég" történt már azért, mert még gyereknek néznek. Egy ilyen eset volt, amikor az egyetemen elsõ nap nem akart beengedni a kapus, mert ott kiskorúaknak nincs mit keresniük.

Mit kezdjek a vérnyomásommal? Valakinek lenne valami ötlete, hogy mit tehetnék annak érdekében, hogy ne izguljak annyira az orvosnál és ne legyen magas?

Úgy volt, hogy ma vért adok, de már reggel óta nagyon féltem t?le (amúgy sem bírom a vért és a t? látványát). Sajnos olyan típus vagyok, hogy orvosnál amit meglátom a vérnyomásmér?t, már felmegy, most is ez történt. Emiatt maradt el a véradás. A problémám az, hogy kb 3 hét múlva egy elég komoly orvosi vizsgálaton kell átesnem (óceánjáró hajóra megyek dolgozni) és tartok t?le, hogy ott is magasabb lesz a kelleténél (otthon mérve 125-130/85-90 körül szokott lenni, van némi súlyfeleslegem, de kb. 2 hónapja életmódot váltottam és heti 4x sport, sok zöldség/gyümölcs stb.) Semmilyen gyógyszer nem jöhet szóba, mert vérvizsgálat és minden egyéb lesz... Köszönöm annak aki végigolvassa és hasznos tanácsot ad!

Legjobb válasz: Sajnos van ilyen, hogy egy bizonyos pszichés hatásra /pl orvos/ felmegy a vérnyomás. Ezen nem igen tudnak segíteni, de miután ez nem betegség, nyugodtan mond el a vizsgálatnál, nem lesz következménye. Csak elõre szólj.

Sajnos van ilyen, hogy egy bizonyos pszichés hatásra /pl orvos/ felmegy a vérnyomás. Ezen nem igen tudnak segíteni, de miután ez nem betegség, nyugodtan mond el a vizsgálatnál, nem lesz következménye. Csak elõre szólj.
A fokhagyma elég jól leviszi a vérnyomást saját tapasztalatom alapján. Próbáld ki, hátha neked is.
Jah-jah, a fokhagyma, mega zeller is jó.. A melóhoz meg õszinte részvétem, ha esetleg elõször mennél, mert akkor még nem tudod mit vállaltál be!!
Neked fehérköpeny-magasvérnyomásod van. Igyál citromfû teát, ez olyan stresszoldó, ami nem álmosít.Magnézium pezsitabletta hozzá, jobb leszel, mint új korodban.
Vegyél neki playstaSÜN-t.
Hogyhogy más jár az eszében?
A kérdező hozzászólása: más jár a fejébe nem én hanem más pasival való piszkos gondolatok de szeret csak én vagyok az elsõ neki és biztos izgatja hogy mással milyen lehet. de én nem akarok újra csalódni!
minél inkább görcsölsz azon hogy megtegyél érte mindent, annál jobban fog gondolni más pasira. Ne mutasd ki ennyire hogy kell neked, tudom szemét dolog, de sokszor a csajok azt nem becsülik pont meg, akit kéne.Aki pedig leszarja õket, arról fantáziálnak. Legyél kicsit kiismerhetetlenebb és titokzatosabb. Szóval érted:)
A kérdező hozzászólása: köszi a tippet ez nekem is tetszik megpróbálom meg is valósítani


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!