Találatok a következő kifejezésre: Mit tehetnék érdekében, (171 db)

A barátnőm roppant maga alatt van mert a hosszú ideje tervezgetett és fontos romantikus éjszakánkon menzesze volt és "bűntudata" van, mit tehetnék érdekében? 20L

Barátn?mnek menzesze volt tegnap éjjel, pedig ez egy 2 hete tervezgetett, romantikus éjszaka lett volna. Készültünk zenével, étellel, gyertyával, minden tökéletesnek ígérkezett...

Legjobb válasz: leszbikusok vagytok ?

leszbikusok vagytok ?
Gondolom, máskor is lehettek kettesben, de ilyen rendszertelen neki? Az enyémhez sem lehet órát igazítani, de tudom, melyik hétre ne tervezzek se fürdést, se egyebet.
A kérdező hozzászólása: 19:41 Igen
mond neki, h :NEM HARAGSZOK!!! ennyire egyszerû dolgot... lesz még másik alkalom, így alakult...
A kérdező hozzászólása: 19:46 Egész éjjel vigasztaltam a barátnõmet de ez sem használt, mar akkor is maga alatt volt, akárcsak a mai nap Azt hiszi, ez az ö "hibája"
hát ezért kéne felírni h mikor is fog megjönni hogy ne történjenek ilyenek...de végül is valóban az õ hibája ha ennyire nem képes...
Szegény lány. Megrontod szegényt! El fogod teljesen kúrni az életét!

A tüdõmön kerekárnyékot találtak, szeretném ha elmagyaráznák az alábbi 2 CT eredményem. Szeretném ha tájékoztatnának hogy mit tehetek gyógyulásom érdekében. Orvosom szeretne irányítani tûs mintavételre biopsziára. Végzik ezt vizsgálatot altatásban?

2CT leletem:

Legjobb válasz:
Az egészet nem fordítanám le, mert sok értelme nincs. A leletek alapján gondolom voltál egy tüdõszûrésen vagy röntgenen, ahol találtak egy árnyékot. Mivel a röntgen nem tudja megmondani, hogy mi van ott, csak azt, hogy vmi van, ezért továbbküldtek CT-re. A CT-n a bal tüdõdben találtak egy olyan gócot, ami lehetséges, hogy rosszindulatú. Ezért kértek egy tükrözést, hogy onnan vegyenek mintát. De tükrözéssel nem érnek el minden területet, csak ami közel van a hörgõhöz. A vett mintáról nem igazolódott, hogy rosszindulatú lenne. Azért javasol az orvosod biopsziát, mert azzal meg lehetne határozni, hogy akkor most rosszindulatú az a vmi vagy sem. Szerintem ez igen csak fontos lenne, tekintve, hogy az elõzõ CT-hez képest az új CT felvételen annak a vminek a nvekedése látható, ami nem éppen jó jel. A gyógyulásod érdekében azt teheted, hogy elmész a vizsgálatra, és követed az orvosok utasításait.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Az egészet nem fordítanám le, mert sok értelme nincs. A leletek alapján gondolom voltál egy tüdõszûrésen vagy röntgenen, ahol találtak egy árnyékot. Mivel a röntgen nem tudja megmondani, hogy mi van ott, csak azt, hogy vmi van, ezért továbbküldtek CT-re. A CT-n a bal tüdõdben találtak egy olyan gócot, ami lehetséges, hogy rosszindulatú. Ezért kértek egy tükrözést, hogy onnan vegyenek mintát. De tükrözéssel nem érnek el minden területet, csak ami közel van a hörgõhöz. A vett mintáról nem igazolódott, hogy rosszindulatú lenne. Azért javasol az orvosod biopsziát, mert azzal meg lehetne határozni, hogy akkor most rosszindulatú az a vmi vagy sem. Szerintem ez igen csak fontos lenne, tekintve, hogy az elõzõ CT-hez képest az új CT felvételen annak a vminek a nvekedése látható, ami nem éppen jó jel. A gyógyulásod érdekében azt teheted, hogy elmész a vizsgálatra, és követed az orvosok utasításait.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válszt. tûs mintavétel biopszia Végzik ezt vizsgálatot altatásban?
Nem. Több idõ lenne elaltatni meg felébreszteni mint maga a beavatkozás. Adnak érzéstelenítõt a szúrásnál, ha nagyon ideges vagy miatta, kérdezd meg, hogy bevehetsz-e elõtte valami enyhébb nyugtatót.
Kedves Kérdezõ! Erõsíteni tudom az elsõ hozzászólót, annyi kiegészítéssel, hogy mihamarabb kezd meg a további kivizsgálást, vagyis a mintavételt. Mivel nõtt az a valami... Üdv, !
Mennyi idõs vagy?
Dohányos vagy (v. voltál)?
Végülis (csak) a bal oldaliban volt valami "gyanús" képlet -

Ilyen esetekben mit tehetnék? A fogyasztóvédelemhez érdemes fordulni? És ha igen akkor mit tudnának tenni az érdekemben?

A kérdést már feltettem a számításchnika/hardverek részletben, de siet?s az ügy, mert ma van a 3. nap a gép megvásárlása óta:S

Legjobb válasz: Fogyasztóvédelem a te érdekedben? Semmit. Az legfeljebb a boltot bírságolhatja meg, ha bebizonyosodik, hogy jogtalanul jártak el. Ijesztgetésnek nem rossz (mert sokkal többet fizethetnek a hatóságnak bírságként ha igazad van, mint ha egyszerûen kicserélnék a cuccodat), de neked abból közvetlenül pénzed nem lesz. Arra, hogy neked visszatérítsék a pénzt, csak a bíróság kötelezheti õket, szóval ha nem hajlandók erre, és a fogyasztóvédelemmel fenyegetés se jön be, akkor perelni kell. Egyúttal persze fogyasztóvédelemnél is bejelentést lehet tenni akkor már, hogy hadd szívjanak még jobban.

Fogyasztóvédelem a te érdekedben? Semmit. Az legfeljebb a boltot bírságolhatja meg, ha bebizonyosodik, hogy jogtalanul jártak el. Ijesztgetésnek nem rossz (mert sokkal többet fizethetnek a hatóságnak bírságként ha igazad van, mint ha egyszerûen kicserélnék a cuccodat), de neked abból közvetlenül pénzed nem lesz. Arra, hogy neked visszatérítsék a pénzt, csak a bíróság kötelezheti õket, szóval ha nem hajlandók erre, és a fogyasztóvédelemmel fenyegetés se jön be, akkor perelni kell. Egyúttal persze fogyasztóvédelemnél is bejelentést lehet tenni akkor már, hogy hadd szívjanak még jobban.
A kérdező hozzászólása: Ok, azt már megtettem, csak még nem érkezett válasz:S
Szia! Én visszavittem a Telenorba garanciában megjavították. Remélem segítettem.
A kérdező hozzászólása: ez nem rossz ötlet, köszönöm!
Nekem is ez volt a hiba szó nélkül javították de a telefon nem vált be 1 év alatt 1x kicserélték az új is 3x tönkre ment:((((( elõzõ voltam!
A kérdező hozzászólása: esetleg "házilag" meglehet javítani?
nemhiszem én is próbáltam de azt mondják, hogy garancia vesztéssel járhat ha hozzányújunk otthon megjavítják a Telenorba nekem is 2 hét volt nem érdemes a garanciával játszani szerintem!
Úristen, 2 hét? Egy szoftver frissítés? T-Mobile-nál kb. 15 perc papírmunkával. Márkaboltban is annyi idõ?
A kérdező hozzászólása: És akkor is megcsinálják, ha a számla már nincsmeg, de a jótálási papír igen?
Nekem csak a jótállási papír a készülék az akksi és a töltõ kellett.
A kérdező hozzászólása: Csak mert magánembertõl vettem, és az év a jótálási papíron nagyon úgy néz ki mintha át lenne írva 10rõl 12re.

Ha unoka és édesanya a nagymama érdekében eladná a házát amin édesanyának és a nagyinak haszonélvezete van, mit tehetnek ha nagyi nem akarja és nem költöztethetõ ennek hiányában melléjük?

Egyedülálló idõs hölgy 300 km-re tõlük. Szeretik és szeretnék ha maguk mellé vihetnék, de a hölgy még jár kell de nagyon féltik. Egyedül van és messze, senki se segítene ott neki mert csak õk ketten a családtagjai. Hogyan hathatnának rá? Kell-e az õ belegyezése is vagy elég az édesanyáé?

Legjobb válasz: A nagyi is haszonélvezõ. Nélküle semmit sem tehetnek.

A nagyi is haszonélvezõ. Nélküle semmit sem tehetnek.
Szerintem ha nagyi ellenkezik, akkor nem az a fene nagy féltés és szeretet van a háttérben, inkább a ház ára. Amíg nagyi önellátó, /mivel jár kel, / az akarata ellenére nem vehetik magukhoz. Pont arra jó a haszonélvezeti jog, hogy ilyen esetben ne lehessen az akarata ellenére máshogy dönteni, mint ahogy õ szeretné.
Makja van a nagyinak a haszonelvezetivel, kulonben meg eladna a csalad a hazat a feje folul!
Itt a környezetünkben sok a példa hasonlóra. De amíg él a nagymama nem szabad eladni a házát, akármilyen jó is a szándék. Még akkor sem ha odaköltözik hozzátok.Belebetegedne. Fõleg ha nem is akar költözni. Nagyon kevés az olyan idõs asszony aki el is költözik. Hiába van egyedül, hiába nincs segítség stb...
A nagymamanak a tulajdonarol van szo, amin haszonelvezete is van! A nagymama megszokta az otthonat, az egesz eletet ott elte le, de onellato is, tehat jelenleg gondozasra nem szorul stb. ITt nem erdeke az idos holgynek az, hogy a lelki bekesseget, nyugalmat megzavarjak es idegen helyre koltoztessek, hiszen nem adta beleegyezeset sem, ezert tisztelni kell a donteset! Akit szeretunk, azt tamogatni kell, tisztelni, de kenyszeriteni soha nem szabad! Mivel haszonelvezo is, igy nelkule dontest hozni nem tudtok, a jogok mellette allnak!
Kell. Szerencsére. Az öreg fákat nem lehet átültetni 300 km-rel odébb. Nagyjából belehalna a "honvágyba".
Hasonló volt a helyzet az én nagymamámmal is, azzal a különbséggel hogy nem is végleges költözésrõl lett volna szó. Elhozták, de csak még betegebb lett. Rengeteget veszekedett. Mikor végül hazavitték jobban lett, még az addig tartósan magas vérnyomása is visszaállt. Nem hittem volna, hogy ilyen megtörténhet. Ha egy idõs ember azt mondja nem tud költözni, akkor talán tényleg nem tud.
Ha a nagymama nem akar költözni, akkor miért akarod megmagyarázni, hogy az õ érdekében történne az egész? Itt azért van egy kis ellentmondás. Majd õ eldönti, mi a jó neki.

Milyen gyakorlatokat csinálhatok? Mit tehetek annak érdekében hogy mi hamarabb meggyógyuljon? És kb mennyi idő mulva tudok mankó nélkül menni?

Küldoka törésem volt Karmos lemezzel és csavarokkal rögzítették 10 alkalom gyógytornát írtak ki 2 hónapot voltam gipszben(csavarok és a lemez eltávolítása 6 hónap mulva). Azt monták hogy még meg nem erősödik a lábam addig segítsek rá mankóval.

Legjobb válasz: Majd a gyógytornász megmondja. Az,hogy 10 alkalmas beutalót kaptál azt jelenti,hogy otthon is csinálnod kell az alkalmak között és a gyógytornásznak azt is el kell mondania,hogy mit és hogyan.

Majd a gyógytornász megmondja. Az, hogy 10 alkalmas beutalót kaptál azt jelenti, hogy otthon is csinálnod kell az alkalmak között és a gyógytornásznak azt is el kell mondania, hogy mit és hogyan.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Holnap iratkozok fel gyógytornára. Reménykedek hogy mostmár minden jó lesz.

Mit csináljak anyám már jó ideje iszik és már beszéltem vele de letagadja. Mit tehetnék ennek érdekébe hetente többször is részeg tudnátok segiteni?

Legjobb válasz: Talán valami lelki oka lehet, hogy iszik. Próbálj meg vele errõl beszélni, hogy mi lehet a problémája, miért iszik ennyiszer. Fel kell rá hívni a figyelmét, hogy ez nem megoldás a problémáira.

Talán valami lelki oka lehet, hogy iszik. Próbálj meg vele errõl beszélni, hogy mi lehet a problémája, miért iszik ennyiszer. Fel kell rá hívni a figyelmét, hogy ez nem megoldás a problémáira.
Elõször is ülj le vele beszélni..és ha nem megy szólj a rokonoknak meg keress fel a környéketeken egy családsegítõt és mondd el neki a problémád.Aztán szervez közös találkozókat veletek.Elõször téged majd õt hallgatja meg majd mind a 2õtöket behív.És valami megoldást próbál rá majd keresni.

Mit tehetek a barátom érdekében? Hogy segíthetnék neki?

A barátomnak eléggé jól mennek a nyelvek,későbbiekben tolmács/fordító szeretne lenni. Folyton ezt hangoztassa, ha a témába kerül a jövő. A gond az,h szörnyen lusta. Nem akar az egésszel foglalkozni,azt várja h a szájába repüljön a sült galamb. Angolul is csak úgy tanult meg h a szülei Amerikába küldték a rokonokhoz 1 hónapra + fizették neki a drága nyelvórákat. Szeretem őt és szeretnék neki segíteni,mert célja az van,csak akarata nincs hozzá:( Valahogy tudnák neki segíteni? 18/l és 17/f

Legjobb válasz: Nem tudnák, hanem tudnék. Másrészrõl pedig semmi közöd hozzá, hogy Õ mit tanul és mit nem.

Nem tudnák, hanem tudnék. Másrészrõl pedig semmi közöd hozzá, hogy Õ mit tanul és mit nem.
A kérdező hozzászólása: Bocs, h segíteni akarok neki....
Hát ha megtanulja a leckét, kap tõled valami különlegeset, meglepetést... Motiválni kell a drágát. :D
Keress neki valami motivációt! Lehet önkéntes tolmács beteg gyerekek táborában (Bátor Tábor, keress rá, pont tegnap láttam a reklámot), vagy jelentkezhet önkéntesnek cserediákok szabadidejének lekötésében, így ingyen foglalkozhat/beszélgethet/ismerkedhet más anyanyelvû fiatalokkal, így lehet megjönne a kedve az egészhez, és ez jelentene neki egy kis motivációt....

30 hetes kismama vagyok és nagyon sok rajtam az úgynevezett terhességi stria! Mit tehetnék annak érdekében h vmennyire eltünjön! Mien krémet, vagy testápolót javasoltok?

szülés

Legjobb válasz: Hát nagyon nem tudsz most mit kezdeni velük, sajnos elmúlni nem fognak, csak halványodni. Én a sima extraszûz olíva olajat ajánlom neked, ha ezt kened, még bármiféle allergiától is megóvod magad, és nagyon jót tesz a bõrnek. Szülés után szintén ezt ajánlanám, olcsóbb, mintha mindenféle kencét megvennél, és gyönyörûen egészséges lesz a bõröd. A striát nem fogja eltüntetni, de nincs olyan krém, ami eltüntetné, hidd el!!!

Hát nagyon nem tudsz most mit kezdeni velük, sajnos elmúlni nem fognak, csak halványodni. Én a sima extraszûz olíva olajat ajánlom neked, ha ezt kened, még bármiféle allergiától is megóvod magad, és nagyon jót tesz a bõrnek. Szülés után szintén ezt ajánlanám, olcsóbb, mintha mindenféle kencét megvennél, és gyönyörûen egészséges lesz a bõröd. A striát nem fogja eltüntetni, de nincs olyan krém, ami eltüntetné, hidd el!!!
Ez sajnos testi alkattól függ. Nekem az utolsó hónapig egy deka csíkom nem volt. Aztán az utolsó 3 hétben "szakadt" a hasam. Pedig Milupa krémet használtam rá, ami elvileg megakadályozza a stria kialakulását. Most kenjed csak testápolóval, aztán ha már nem szoptatsz, akkor érdemes megpróbálni a narancsbõrre való krémeket. Korábban ezeket ne próbáld, mert felszívódik és a babának esetleg árthat. Továbbá szülés után már sima citrommal is bekenheted, az is halványítja a csíkot. Ezzel most is kenheted, csak lehet, hogy szárítani fog és viszketni fog a hasad. Idõvel nyugi halványodnak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Azt hiszem az olivaolajas kencét kipróbálom!.:)

Mit tehetünk a külpolitikánk védelme érdekében?

Van pl. szlovákia. Már Isten tudja mióta semmibe veszi Magyarországot, s???t nyilvánosan leégeti (ottvolt pl. a révkomáromi "a híd tul messzevan" vagy a "solyom leszáll" akció) Magyarországot. A magyar kormány ennek ellenére puhány. Választottak egy analfabéta köztársasági elnököt, meg egy dakota szerencsétlent. Miért adtunk pl. a gázszünet idején a magyar tárolókból nekik gázt ha ilyen puskaporos a hangulat? Miért nem zártuk le naponta pár órára a határt tiltakozásul a révkomáromi akcióért vagy a nyelvtörvényért? Miért nem teszünk valami határozott lépést, mint ?k, ahelyett, hogy az EU szoknyáját huzogatjuk mint az ovisok az ovónéniét? Ezen filoztam...csak úgy eszembe jutott...az igaz hogy szabályok kötnek minket, de ?ket is, ?k megszegték ?ket mégis támogatást kaptak...miért? hogyvan ez? Szerintetek melyik párt tudná a legegyenesebbé tenni a dolgokat?

Legjobb válasz: szerintem ezzel a szlovákok járatták le magukat az eu szemében nem mi. azzal h mi normálisan viselkedünk a szlovákok emg csak huzzák a szájukat meg pattognak kb azt értük el h ránk ugy tekintenek mint az okos nagyra õk meg a kis hülyék akik ugrálnak ugrálnak aztán mikor bajba vannak segítséget kérnek tõlünk mi meg felnõtt modjára segítünk. legalábbis a külföldi nyilatkozatokbol ezt szürtem le. tenni ezellen nem tudunk semmit mert nincs igazán olyan amivel sarokba tudnánk szorítani õket...meg szurkálodásra van lehetõség h solymot meghívták az adott rendezvényrá szlovák tisztviselõket meg nem

szerintem ezzel a szlovákok járatták le magukat az eu szemében nem mi. azzal h mi normálisan viselkedünk a szlovákok emg csak huzzák a szájukat meg pattognak kb azt értük el h ránk ugy tekintenek mint az okos nagyra õk meg a kis hülyék akik ugrálnak ugrálnak aztán mikor bajba vannak segítséget kérnek tõlünk mi meg felnõtt modjára segítünk. legalábbis a külföldi nyilatkozatokbol ezt szürtem le. tenni ezellen nem tudunk semmit mert nincs igazán olyan amivel sarokba tudnánk szorítani õket...meg szurkálodásra van lehetõség h solymot meghívták az adott rendezvényrá szlovák tisztviselõket meg nem
"Mit tehetünk a külpolitikánk védelme érdekében?" Én személyesen semmit. Hogy te mit tudnál tenni nem tudom (ha mondjuk egy Orbánékból kiábrándult kormánypárti tag vagy akkor sokat).
"Mit tehetünk a külpolitikánk védelme érdekében?" Például nem kéne elfogadni, hogy impotens, szánalmas alakok vezetnek minket, akiknek még annyi becsületük sincs, hogy kiálljanak Magyarországért, ha sértés éri.
A szlovák kérdés jelentéktelen, ha a hazai viszonyokat nézzük. A pillanatnyi helyzetünket nem külföldrõl. hanem belföldrõl fenyegetik. A szlovákokat akármikor leszereljük, õk egy komolytalan társaság - a baj az, hogy az MSZP-LMP itthon próbál kést döfni abba, aki ételt ad nekik.
A kérdező hozzászólása: mondjuk nyugodtan beszélek külföldön magyarul mert nem félek hogy agyonvernek meg nem szégyenlem...mondjuk ezt, de még van 100ok, viszont ha megkérdezted az az jelenti nem neked való a téma...majd ha komolyabb leszel...
És ha a külpolitikánk jobb lesz, attól NEKED miért lesz jobb?
Kedves 22:01! Én sem arra a részre gondoltam, akik életük nagy problémája az, hogy kis vagy nagy fröccsöt igyon a kocsmában, de jobb világ lenne, ha nem olyanok lennének hatalmon, akiknek fogalma sincs az életrõl! Semmi fogalma sincs... Ameddig pedig ilyenek vannak hatalmon itt nem lesz jó világ! (félre ne értsen senki, nem mondom, hogy a Kádár így meg úgy , fõleg, hogy már a rendszer bukása után születtem, de ameddig kiskirályok itt az urak, addig nem lesz semmi) A Jobbikkal meg nem az a bajom, hogy zsidó és cigány, hanem, hogy se hal, se hús, ha érted mire gondolok! Ja és a 80% nem csak a munkásréteget, hanem a középosztályt is magában foglalja!
mert a munkásréteg aztán annyira ért a politikához... (tisztelet a kivételnek, de az arányokat nem kell erõltetni, ne légy ekkora kommunista. Most is lehet munkás bármilyen párt tagja, meg ne szabd már, hány százalék legyen... Mr. irigykedõ Sikertelen..) amúgy meg neked még a Jobbik is zsidó és cigány? Nem tudom hol élsz te. Az LMP-re meg az MSZP-re azt mondom oké.Bár nem a származásuk zavar engem, hanem az, hogy lélegeznek :D
Mit tudnánk tenni? Kisöpörni a Fideszt, az MSZP-t a KDNP-t az LMP-t, és Jobbikot a parlamentbõl, egy új, erõs hazaszeretõ, zsidó és cigánymentes pártot létrehozni aminek (minimum a 80%) a munkásrétegbõl, vagy legalábbis a középosztályból való (nem gazdag bányatulajdonosok fiai mint OV) akik elõször itt bent tesznek rendet, letörik a zsidók és cigányok szarvát, magyarokat helyezik elõtérbe, rendbe hozzák a gazdaságot, majd utána lehet tenni a "szlovákok" ellen! Mert amíg bent nincs rend, addig felesleges velük foglalkozni!
Itthon nem az Mszp_lmp, hanem a Fidesz döf kest az emberekbe!
A kérdező hozzászólása: melyik rendezvényre gondolsz? (amugy tiltakozni mindig lehet, és a történelem már bebizonyította, hogy ha határozott vagy, tiltakozol, erõsködsz, beteszel másoknak sokra viheted, szal sztem ennek az egésznek a szlovákok a nyertesei...elöbbre is vannak mint mi...)
A kérdező hozzászólása: igazából az csak a bevezetõ kérdés...máson gondolkodtam. Olvass tovább;)
Kedves Kérdezõ! Szégyellni sosem szabad! (bár a határ mentén tagadni ajánlatos...)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!