Találatok a következő kifejezésre: Mit tehetnék alakult (6 db)

Mit tehetek a kicsi, apró pattanósokkal szemben az arcom, illetve a homlokomon? Tudni szeretnem, hogy mitõl alakulnak ezek ki hogy hogyan tudhatom eltüntetni õket?

Legjobb válasz: Sok mindentõl függ... Elsõsorban hogy hány éves vagy, mivel ez lehet a tinikor velejárója is. Az apró pici pattanás szerû kiütések lehetnek melegtõl és tejtermékek túlzott fogyasztásától. Nálam pár éve a sok sajt fogyasztás hozta kis, és az állandó bõrradír használata. Bõrradírt elhagytam, tejterméket nem ---> nincs pattanás az arcomon és a homlokomon!

Sok mindentõl függ... Elsõsorban hogy hány éves vagy, mivel ez lehet a tinikor velejárója is. Az apró pici pattanás szerû kiütések lehetnek melegtõl és tejtermékek túlzott fogyasztásától. Nálam pár éve a sok sajt fogyasztás hozta kis, és az állandó bõrradír használata. Bõrradírt elhagytam, tejterméket nem ---> nincs pattanás az arcomon és a homlokomon!
A kérdező hozzászólása: 13 vagyok, es nm hasznalok borradirt, raadasul telen-nyaron vannak pici patik az arcomon =D

Tanácsara lenne szükségem. Alakulnak egy lánnyal a dolgok, de nem meri feladni a függetlenségét. Mit tehetnék?

Van egy lány, akivel 3 hónapja ismerjük egymást, most még csak összejárunk néha éjszakánként, de én többet szeretnék tõle és ezt õ is tudja. A lány 27 éves és három éve volt egy 7,5 éves kapcsolata, amiben sokat szenvedett. Azóta megszokta függetlenségét és már egy hónapja megy a huzavona, hogy akkor elkötelezze-e magát mellettem. (Õ ilyen tipikus, ha egyszer igent mond, akkor azt hosszú távon gondolja) A gondom az, hogy már most is "megkötöttem" a kezét, olyan szinten, hogy tudja, hogy ha bárki mással kezdene valamit, akkor engem elfelejthet. Viszont vagyok neki annyira fontos, hogy ezt tiszteletben tartsa, habár amikor a közös jövõnkre kerül a téma, mindig dilemmázik, hogy mûködne-e köztünk, nem-e lenne rossz vége, stb és hogy emiatt kéne feladni a függetlenségét. (Amit részben már így is megtett) A kérdésem az, hogy engedjek-e neki és mondjam azt, hogy tombolja ki magát még, aztán fordítsuk komolyabbra a dolgokat, ami persze nekem nem esne egyáltalán jól. Vagy ezzel azt érném el, hogy úgy érezné, hogy késõbb is bármikor össze feküdhet mással? Vagy csak adjak neki még idõt és várjam meg nem áll készen?

Legjobb válasz: Ismerõs érzés, én is nehezen mentem bele ebbe a mostani kapcsolatomba, mert elõtte volt egy 3 évig, és az szörnyû volt...

Ismerõs érzés, én is nehezen mentem bele ebbe a mostani kapcsolatomba, mert elõtte volt egy 3 évig, és az szörnyû volt...
Még nem akar elkötelezõdni, viszont laza kapcsolatban lenni veled, azt igen. Ezt nem úgy értem, hogy másokkal is flörtölne, vagy találkozgatna, de úgy látszik jól érzi magát a bõrében, nem akar elkötelezõdni komolyabban. Ha nagyon szereted, vagy nagyon vonz, és van türelmed várni arra, hogy ne csak "összejárjatok néha éjszakánként", akkor adj neki valamennyi idõt. Ha õ nem vágyik többre annál, ami most van, akkor az is lehet, hogy csak a szex miatt van veled.
Ismerõs érzés, én is nehezen mentem bele ebbe a mostani kapcsolatomba, mert elõtte volt egy 3 évig, és az szörnyû volt...
A kérdező hozzászólása: Köszöni a választ. Igen szeretem és vonz annyira, hogy tudjak érte még várni. Nem hinném, hogy csak a szex miatt van velem, mert már bemutatott otthon a családjának is, meg közös programokat csinálunk és rengeteget beszélünk. Csak nem szeretném, ha kihasználna.
egy szóval nem írtad a kifejtésben, hogy programokat is csináltok, és bemutatott a szüleinek, szerintem ez nem ugyanaz mint a "csak összejárunk néha éjszakánként"...
A kérdező hozzászólása: Jogos, ez kimaradt. szóval ez a teljes történet.
Én úgy látom, némi fogalomzavarban szenvedsz, kérdezõ. A függetlenség feladása nem úgy történik, hogy elhatározom, hogy na, ha a fene fenét eszik is, holnaptól nem leszek független. Sokkal inkább úgy, hogy észrevétlenül besétálok a csapdába, és egyszer csak azon kapom magam, hogy hú, az anyja köcsögit, nem akarok senki mást, csak a páromat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm miquel

Ahogy utána olvastam abszolút fitymaszûkületem alakult ki. Nem csúszik vissza a makkomra a bõr. Mit tehetnék?

Rendesen szoktam tisztálkodni mielõtt még valaki arra gondolna, hogy nem. A makk alatt lévõ hús pedig megduzzadt és nagyon fáj. Kérlek segítsetek!!!

Legjobb válasz: Segíteni az orvos fog. irány az orvos! ha nagyon fáj, akkor ne késlekedj, hanem menj el az ügyeletre.

Segíteni az orvos fog. irány az orvos! ha nagyon fáj, akkor ne késlekedj, hanem menj el az ügyeletre.
Te ezzel nem tudsz mit csinálni. El kell menned orvoshoz, és õ megnézi, illetve ha szükségesnek találja, akkor felvágja.
Jól mondják a többiek, irány az orvosi! 16 évesen (Barika97) azt már tudhatnád, hogy az itt fórumozók nem tudnak meggyógyítani. Nincs ebben semmi szégyellnivaló, az orvos azért választotta ezt a hivatást, hogy embereken segítsen és nem azért, hogy a problémájukon nevessen.
1) ez nem az abszolút fitymaszûkület, hanem a „spanyolgallér”, vagy más néven parafimózis. 2) ha azóta se jött helyre és nem voltál orvosnál sem az NAGYON GÁZ, 3) otthon elõrehozni úgy tudod, hogy kézzel nyomást gyakorolsz a makkra, kiszorítva belõle a vért, így az kisebb lesz és a fityma – valószínûleg – újra elõretolható.
Hogy sikerült megoldanod a problémát?
Mondjuk el mehetsz orvoshoz.
2 dolgot csinalj: - Hasznalj intim tusfürdöt (mas a PH erteke, jobb a lenti börnek stb.) Ha nagyon ki van szaradva kenegesd testapoloval - Ne maszturbalj szarazon. A viccben levö "hatulrol, durvan, szarazon, hogy had fájjon" dolog nem annyira vicces az eletben. Bar lehet neked az tetszik, hogy szaraz, mert teny, hogy mas erzes, föleg ha nem vagy nagyon erzekeny odalent, de azert hebe-hoba hasznalj valami sikosito dolgot. Börkemenyedesek elmulnak ha nincsen az adott testresz folyamatosan kiteve munkanak.
Mosd rendszeresen és kenegesd valamilyen krémmel mittomén NIVEA

Mit tehetek, hogy a társasház a meglévő üzletem utca fronti és kapu bejárati kirakatát ne vetethesse le hiszen én így vettem az önkormányzattól kb.40 éve amikor meg alakult a társasház? Hol lehet ilyen jogszabálynak utánna nézni?

Hiszen kapu alatti üzletk meg halnak az utcai kirakatok nélkül.És nem elég ahogy ?k fogalmaztak,hogy "jelzésérték?" legyen és kett? helyett egy pici.

Legjobb válasz: Ha üzlethelyiségként vetted meg, és ezt papírral is bizonyítani tudod (vagyis nem egy magánlakást alakítottál át saját magad üzletté), akkor kizárt, hogy beleszólhassanak. Ne hagyd magad! A helyedben ügyvéddel beszélnék, õ pontosan tudni fogja.

Ha üzlethelyiségként vetted meg, és ezt papírral is bizonyítani tudod (vagyis nem egy magánlakást alakítottál át saját magad üzletté), akkor kizárt, hogy beleszólhassanak. Ne hagyd magad! A helyedben ügyvéddel beszélnék, õ pontosan tudni fogja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hzasznos információt mindenkinek és meg fogom próbálni hiszen most fogják az alapító okiratot módosítani és remélem sikerül .Ezt a kérdést azért is tettem ide fel, mert ha bárkinek lesz ilyen próblémája az találja meg ezt itt és nem kell vagyonokat költeni az ügyvédre mint ahogyan mi tettük és itt több hasznos infot kaptam mint a pénzemért.Mindenkinek köszönöm és ha van valami ami még hasznos lenne akkor azt is nagyon köszönöm !!!!
Hány lakásos házról van szó? Ha az SZMSZ megengedi az írásos szavazást, megpróbálkozhatsz avval, hogy kéred a közös képviselõt az írásbeli szavazás meghirdetésére, majd mielõtt még megkapnák a lakók a közös képviselõ levelét, körbejársz és egyesével beszélsz velük. Szemtõl szembe nem hiszem, hogy bárkinek baja lenne a kirakatoddal, csak tömegben másképp viselkedik az ember a közgyûlésen. 20-40 lakásnál ez simán járható, egy hétvége alatt meglenne a kellõ számú szavazat.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm az értékes információt . Meg próbálom érvényesíteni remélem sikerül , de a legnagyobb probléma, hogy az emberek nagyon gonoszak és nem tudom, hogyan lehet velük megérttetni , hogy ezzel nagyon sokat ártanak nekünk .
Szia! Nem vagyok jogász, de alapítottam már társasházat és ennek kapcsán készítettem alapító okiratot és SZMSZ-t. Az SZMSZ-t általában jóval könnyebb módosítani, mert ahhoz elég a többségi szavazás a lakógyülésen, míg a társasházi alapító okirat módosításhoz a tulajdonosok 90-100%-ának beleegyezése kell. Tehát, most is bele lehet vetetni az SZMSZ-be a kirakatot, ha melletted áll a többség. További lehetõség a lakógyülésen kívüli, írásbeli szavazás, ha erre a ti házatok SZMSZ-e lehetõséget ad. Ezt a közös képviselõ kezdeményezi az összes lakónak küldött levéllel, és a határidõig beérkezõ válaszolók szavazatai döntenek a kérdésben. A szavazatokra 2 tanú aláírása kell általában, hogy komoly legyen.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm ez tényleg haszos válasz volt .Talán szakértõje vagy ezeknek a dolgoknak?Lehet, hogy az SZMSZ ben nincs benne erre nem is gondoltam illetve nem tudtam , hogy ezt bele kelletvolna vetetni. Erre gondolom már nincs lehetõség?És ha igen akkor milyen módon lehetséges.. Kérlek írj ha tudsz segíteni mert nagyon fontos lenne !!!
Még valami az elõzõhöz. Nagyon fontos, hogy hogy van feltéve a kérdés a közgyülésen. Pl ha az a kérdés: "Támogatja-e, hogy a kirakatot megszüntessük és a felületet pénzért adjuk bérbe?" akkor sokan támogatni fogják. De ha úgy teszik fel a kérdést: "Támogatja-e, hogy Laci bácsi megtarthassa a 40 éve meglévõ kirakatát, amiért cserébe õ vállalja, hogy ünnepnapokon kitûzi a zászlót?" akkor ezt fogják támogatni, ami az elõzõ javaslat ellenkezõje (az emberek nagy része jó fej akar lenni és a többiekkel szavazni). Azt pedig, hogy hogy teszik fel a kérdést, a közös képviselõn múlik, tehát õt kell kenyérre kenned, pl meghívod inni egyet vagy beajánlod más házaknál vagy bármi, hogy szimpatikus legyél.
A társasházi alapító okiratban és SZervezeti és Müködési Szabályzatban-ben (ha van) nézhetsz utána, hogy írnak-e a kirakatodról, ha gondos volt aki készítette, akkor belevette ezt is. A közös képviselõnél kéne legyen ezekbõl példány, de ha nincs, a földhivatalból is ki lehet kérni. Ha nincs bennük, akkor elvben tényleg szavathat róla a közgyülés, ez esetben támogatókat kellene szerezned a lakók közül, pl úgy, hogy te meg támogatsz valami ügyet ami nekik fontos. A jogszabály a társasházakról szóló törvény, de ebben nem fogsz olyat találni, hogy minden üzlethez köteles a ház x méretû reklámtáblát engedélyezni. Tulajdonképp miért akarják leszedni?
A kérdező hozzászólása: Üzletnek lett meg véve , és sajnos már beszéltem ügyvédekkel is és semmire nem jutottam azért kérdezem, hogy hol lehet ilyen jog szabálynak utánna nézni ? Mert õk azzal jönnek, hogy a ház falával õk rendelkeznek és közgyülésen meg szavazhatják.Az egésszet azért nem értem mert mindenkivel jóban vagyunk stb....
Kotord elõ az eredeti adás-vételi szerzõdést. Abban benne kell lennie, hogy az üzlettel együtt a falra szerelt kirakatot is megvetted x összegért. Egyébként, ha a kirakat nem lett volna ott, valószínû az üzlethelyiség önmagában nem ért volna annyit, mint amennyiért azt akkor adták. Tehát, ha most leszereltetik: = inflációval növelt értéken fizessék vissza a kirakat vételárát, és: = az üzlethelyiség jelentõs forgalom-kieséssel számolhat kirakat nélkül, tehát lényegesen kevesebbet fog érni, mint most, ezért valami kártalanítás is megillet(ne)

Mit tehetnék? Szájzáram alakult ki, tehát nem tudom kinyitni a számat mert egyrészről fáj, másrészről valami nem engedi kinyitni

Legjobb válasz: Szia.Menj el a sürgõsségi ambulanciára.Ez nem vicc.Valószínû kiugrott az állkapcsod,vagy valami hasonló.Ne próbálkozz kifeszíteni, mert eltörheted!

Szia.Menj el a sürgõsségi ambulanciára.Ez nem vicc.Valószínû kiugrott az állkapcsod, vagy valami hasonló.Ne próbálkozz kifeszíteni, mert eltörheted!
A bölcsességfog szokott szájzárat okozni. Nem érzed úgy, hogy nõ? Menj el fogorvoshoz.
A kérdező hozzászólása: a fogdoki nem mondott rá semmi olyasmit ami miatt ez lehet adott öblögetõt, és 2nap múlva vissza kell mennem, az is nagy baj hogy kismama vagyok és ez miatt nemtudok enni sem mert nemtudok rágni...a bõlcsesség fogam kint van, lehet hogy ki kell húzni??
A kérdező hozzászólása: kérlek irjatok, nagyon fáj:((((
Szia! Az a baj, hogy szerintem senki nem tud okosat mondani (max. egy fogorvos) de ha voltál fogorvosnál, nem hiszem, hogy semmit nem tudtak veled csinálni! Tudom, hogy ez nagyon fáj! Lehet, hogy a bölcsességfogad még csak félig jöttki, mert nekem is ez volt, pár éve kinõtt és azt hittem, hogy ennyi, de egy éve megint elkezdett nõni kifelé és majd meghaltam a fájdalomtól, elmentem dokihoz és azt mondta, hogy bárhogy is fáj, muszáj tornáztatni, tehát amennyire csak tudod, nyitogasd a szádat, feszítsd ki! Ezt sokszor kell csinálni egy nap, úgy ér valamit! Másra nem tudok tippelni, de ezt próbáld ki és ne add föl, nyitogasd, nekem 1 HÉT alatt elmúlt, mert "segítettem" kinõni a fogamat. Sok sikert!
Szia! Nekem most mûtötték ki egy oldalról a két bölcsességfogamat, és szájzáram van. Anya lapos rágót ajánlott, ha azt rágom, nem felejtem el tornáztatni az állkapcsomat. Szerintem megpróbálkozhatnál vele te is.
Sziasztok! Nekem tegnap kezdett el fájni az állkapcsom mindkét oldalon. Jó pár éve növöget a bölcsességfogam és ezek szerint most is... Az a baj hogy max 2cm-re tudom kinyitni. Olvastam hogy jó a tornáztatás. Esetleg ha rágóznék az is segítene? Jelen pillanatban 1hetes antibiotikumos kurán vagyok mert sikerült bekapnom ezt a mostani influenzát. Szóval fogorvoshoz sem tudok menni most :(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!