Találatok a következő kifejezésre: Mit tehetnék, teherbe (13 db)

Igaz e az, hogy ha gyereket szeretnél és abba hagytad a fogamzásgátló szedését nagyobb esély van az első évben teherbe esni mint egy év után? Mert mi lassan egy éve próbálkozunk de semmi, mit tehetnék azért, hogy könnyebben teherbe esek?

Legjobb válasz: Igaz, de nem 1 évre vonatkozóan. Csak az elsõ 2-3 hónapban. Régen a fogamzásgátlót pl. meddõségi központok alkalmazták az alábbi bemásolt okok miatt. 2004-06-09 20:17:00 Dr. Radványi Krisztina Terhesség tervezése fogamzásgátló után Naponta felmerülõ kérdés, nem egyszerû a válasz. A következõk a személyes véleményem, részben szakma A petefészekben lévõ petesejt éretlen alakjai már a lánymagzat méhen belüli életében kifejlõdnek. A nemi érés megkezdõdésekor /8-10! évesen/ kezdenek ismét fejlõdni, hogy az elsõ menstruáció elõtt megérjen és kiszabaduljon az elsõ és így tovább, amíg a klimax el nem jön. Minden hónapban több is kiválasztódik, de általában egy lesz a domináns, ez jut el az ovulációig, a többi elsorvad, vagy a következõ ciklusban használódik fel. És ezek a következõ ciklusban felhasználódókról lesz most szó. Ezek okozzák a fogamzásgátló szedési hibájából származó nem kívánt terhességeket, hiszen ott ülnek szemfülesen, lehetõségre várva és elég egy kis megingás a gátlásban, hogy felszabaduljanak és készre érjenek. Ez a nem szép tulajdonságuk. Most jöjjön, ami szép és hasznos. Amikor több éves gyógyszer szedés után tervezetten jön a baba, a tankönyvek szerint 3 hónapig kell új éleetet élnünk, egészségesen és azátn jöhet a baba. Igen ám, de amikor a gyógyszer szedését abbahagyjuk, ezek az elõbb említett félig megérett, várakozó petesejtek tovább érnek és van peteérés, néha több is. Ezért kb rendszeres a ciklus a gyógyszer abbahagyása után néhány hónapig. Kb mire letelik az elõírt 3 hónap, addigra ezek elfogynak és elkezdõdik a vérzészavar, hiszen a petefészek nem tért magához az új tüszõk érlelésében. Tehát ekkor kezdve a baba programot jön a kudarc élménye.Természetesen van gyógyszer, pl Diane35, ami nem "csak" egyszerû hormont tartalmaz, ez után megfontolandó a szünet. De mivel ha tabletta /bármelyik/ mellett esik teherbe valaki, akkor sem ok a terhesség megszakítására, legalábbis nem orvosi indikáció /tehát védõnõ, csekk, csak 12. hétig/, ezért gondolom, nem hiba utána próbálkozni, a sikeresebb idõszakban, tehát a három hónapon belül. Vagy kivárni, de akkor nagy türelemmel, mert lehet, hogy csak fél-egy év múlva lesz pozitiv a teszt. Errõl az oldalról van: http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/307853/2/?order=1&ite..

Igaz, de nem 1 évre vonatkozóan. Csak az elsõ 2-3 hónapban. Régen a fogamzásgátlót pl. meddõségi központok alkalmazták az alábbi bemásolt okok miatt. 2004-06-09 20:17:00 Dr. Radványi Krisztina Terhesség tervezése fogamzásgátló után Naponta felmerülõ kérdés, nem egyszerû a válasz. A következõk a személyes véleményem, részben szakma A petefészekben lévõ petesejt éretlen alakjai már a lánymagzat méhen belüli életében kifejlõdnek. A nemi érés megkezdõdésekor /8-10! évesen/ kezdenek ismét fejlõdni, hogy az elsõ menstruáció elõtt megérjen és kiszabaduljon az elsõ és így tovább, amíg a klimax el nem jön. Minden hónapban több is kiválasztódik, de általában egy lesz a domináns, ez jut el az ovulációig, a többi elsorvad, vagy a következõ ciklusban használódik fel. És ezek a következõ ciklusban felhasználódókról lesz most szó. Ezek okozzák a fogamzásgátló szedési hibájából származó nem kívánt terhességeket, hiszen ott ülnek szemfülesen, lehetõségre várva és elég egy kis megingás a gátlásban, hogy felszabaduljanak és készre érjenek. Ez a nem szép tulajdonságuk. Most jöjjön, ami szép és hasznos. Amikor több éves gyógyszer szedés után tervezetten jön a baba, a tankönyvek szerint 3 hónapig kell új éleetet élnünk, egészségesen és azátn jöhet a baba. Igen ám, de amikor a gyógyszer szedését abbahagyjuk, ezek az elõbb említett félig megérett, várakozó petesejtek tovább érnek és van peteérés, néha több is. Ezért kb rendszeres a ciklus a gyógyszer abbahagyása után néhány hónapig. Kb mire letelik az elõírt 3 hónap, addigra ezek elfogynak és elkezdõdik a vérzészavar, hiszen a petefészek nem tért magához az új tüszõk érlelésében. Tehát ekkor kezdve a baba programot jön a kudarc élménye.Természetesen van gyógyszer, pl Diane35, ami nem "csak" egyszerû hormont tartalmaz, ez után megfontolandó a szünet. De mivel ha tabletta /bármelyik/ mellett esik teherbe valaki, akkor sem ok a terhesség megszakítására, legalábbis nem orvosi indikáció /tehát védõnõ, csekk, csak 12. hétig/, ezért gondolom, nem hiba utána próbálkozni, a sikeresebb idõszakban, tehát a három hónapon belül. Vagy kivárni, de akkor nagy türelemmel, mert lehet, hogy csak fél-egy év múlva lesz pozitiv a teszt. Errõl az oldalról van: http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/307853/2/?order=1&ite..
Szerintem ez csak modern kori babona. Akinek rendben vannak a belsõ nemi szervei, az akár azonnal teherbe eshet, elég sok példa van erre a személyes környezetemben is. De olyan is gyakran elõfordul sajnos, hogy több éves tablettaszedés után a szervezet nem tud visszaállni a mesterségesen fenntartott ciklusról a saját ciklusára, azaz egyszerûen nem indul be a hormontermelés, a peteérés, tüszõrepedés, méhnyálkahártya-megvastagodás folyamata. Hogy mit tehetnétek: egy évnyi próbálkozás után keressetek fel egy jó nõgyógyászt, vagy akár meddõsgi klinikát.
12:21 vagyok Próbálkoztál hõmérõzéssel, lh teszttel, teákkal? Én ezt a hármat csinátam és sikerült is mind a kétszer. ;) Amúgy 1 év után már el lehet kezdeni kutakodni, hogy mi lehet az ok. Egy vérvétel, hormonszint lehet nem ártana. Uh, petevezetõ stb. Párodnak esetleg egy spermavizsgálat. Azt is jó lenne tudni, hogy van-e egyátalán peteérésed. Erre jó mondjuk a hõmérõzés. Sztem konzultálj az orvosoddal, mert 1 év után már érdemes ezeket tisztázni. ;) Egy kétgyermekes szülésznõ ;)
A kérdező hozzászólása: Még nem próbálkoztam igazából semmivel. Mostanában, hogy ráakadtam erre az oldalra kapom a tanácsokat és elkezdem ezeket a bevált módszereket.:) Milyen teára gondolsz, pontosan mi a neve? Elõre is köszönöm a válaszokat
Cickafark és palástfû. Borzasztó az íze, de ha segít megéri. ;) Ehhez tudni kellene, hogy mikor van peteérésed. Erre jó a hõmérõzés, mert abból látszik. Meg az is, hogy volt-e egyátalán. Peteérésig cickafark, majd peteérés után palástfû. Jótékony hatása miatt én a 6. hétig ittam, utána csak azért nem, mert hánytam. :) LH teszt is jó, fõleg ha hõmérõzöl is mellette. Akkor szinte biztosra be tudod lõni a peteérést. Kétnaponta szex és ezek - ha minden rendben - 90%-ban meghozzák a várt babát. Egy hasznos oldal neked, ha most kezdessz ezekben elmélyülni: http://babatervezok.otthona.net/ Pl. ciklus.hu-n pedig te is vezethedet a saját görbédet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget mindenképpen megróbálom.:)

Mit tehetnék, hogy teherbe essem?

Nem ertem!Olyan sokan vannak akik fiatalok es felnek, hogy teherbe esnek. Mi pedig a parommal mar lassan 9honapja probalkozunk es nem jon ossze a kicsi. Mit tehetnenk?

Legjobb válasz: Egyre több pár van, akinek "ok nélkül" nem lesz babája. Szerintem a legfontosabb, ha szervi baj nincs, hogy nyugodj meg. Amíg annyira akarod a babát, szorongsz és ez nehezíti a teherbe esést. nekem 7 éve azt mondják hogy nem lehet babám és 3 hónap alatt sikerült. Még mondtam is, hogy minden mamának ezt kéne mondani, akkor feldolgozza , megnyugszik,, nem gondol rá és siekrülni fog.-) Gyógymód nincs, csak a türelem és a nyugalom!!! Drukkolok!

Egyre több pár van, akinek "ok nélkül" nem lesz babája. Szerintem a legfontosabb, ha szervi baj nincs, hogy nyugodj meg. Amíg annyira akarod a babát, szorongsz és ez nehezíti a teherbe esést. nekem 7 éve azt mondják hogy nem lehet babám és 3 hónap alatt sikerült. Még mondtam is, hogy minden mamának ezt kéne mondani, akkor feldolgozza , megnyugszik, , nem gondol rá és siekrülni fog.-) Gyógymód nincs, csak a türelem és a nyugalom!!! Drukkolok!
Elõször ki kéne deriteni mi okból nem jön össze a baba.A párod az oka, esetleg neked van valami gondod.Ha ezt már tudod, jöhet a köv. lépés!Sok sikert!

Olyan rosszul érzem magam, mit tehetnék, hogy ne legyek teher a szüleimnek?

Jelenleg harmad éves f?iskolás vagyok, és jelent?s részben a szüleim támogatnak.

Legjobb válasz: Nézd, Harmadéves vagy, már nem nagyon sok idõ van hátra. Ha mindenáron nyugtatgatni akarod a lelkiismeretedet, amire pedig nincs okod, mert mindent megteszel amit tudsz, - akkor tanulj minnél jobban, hogy lássák a szüleid, hogy nem az ablakon dobták ki a pénzt. Ne bukdácsoljál, ne halasztgassál, hanem abszolváld minnél hamarabb az iskolát, utána saját lábadra állsz. Jó olvasni egy ilyen lelkiismeretesen gondolkodó tanulónak a sorait, aki a szüleire is gondol, de most a tanulás legyen az elsõ, ne terheld a gondolataidat még ilyennel is.

Nézd, Harmadéves vagy, már nem nagyon sok idõ van hátra. Ha mindenáron nyugtatgatni akarod a lelkiismeretedet, amire pedig nincs okod, mert mindent megteszel amit tudsz, - akkor tanulj minnél jobban, hogy lássák a szüleid, hogy nem az ablakon dobták ki a pénzt. Ne bukdácsoljál, ne halasztgassál, hanem abszolváld minnél hamarabb az iskolát, utána saját lábadra állsz. Jó olvasni egy ilyen lelkiismeretesen gondolkodó tanulónak a sorait, aki a szüleire is gondol, de most a tanulás legyen az elsõ, ne terheld a gondolataidat még ilyennel is.
Cserébe te ugyanezt meg fogod tenni a gyerekeidért zokszó nélkül. Ez a dolgok rendje.
A kihasználás az amikor gyakran kérsz drága dolgokat és még csak meg sem köszönöd
Állandó munkahelyed amjd akkor lesz ha elvégzed a sulit. Most a tanulás az elsõ. Örülj neki, hogy bírják anyagilag, hogy támogassanak és ahol tudsz Te is segíts nekik. A maximum amit tehetsz az az, mit leírtál, nyári meló, diákmunka. HIdd el, nem várnak õk sem többet. Illetve a otthon laksz gondolom segítesz a házimunkában, a mi szintén jó pont a szülõknél.
Ezzel nemcsak te vagy így, hanem minden második [email protected] világot élünk.
Szerintem a szüleid szívesen teszik, támogatnak téged. Ez nekik nem kidobott pénz, hanem befektetés a jövõre nézve: minél jobb képesítést adnak a kezedbe, annál nagyobb eséllyel leszel képes késõbb egyrészt jól élni, másrészt meg - szükség esetén - õket is támogatni majd. Ahogy elõttem írták: ez az élet rendje, te is, ha tudod, megteszed majd ezt a saját gyerekeidért. Minden szülõ azt szeretné, ha a gyereke többet érne el, mint õ, ha a család ilyen módon folyamatosan menne elõre, gyarapodna. Mindenki ezt szeretné, de csak a szerencsésebbje tudja ezt biztosítani is. A szüleid biztosan örülnek és büszkék, hogy képesek erre. A te dolgod ezzel élni (és nem visszaélni), és a lehetõ legjobbra törekedni. Most ezt várják tõled, és ezt is kell tenned.
Mi ebben a kihasználás? Végülis tanulsz. Akkor meg alap, hogy támogatnak.
Ha rosszul érzed magad, tegyél ellene.
Ne siránkozz, menj el dolgozni!
A kérdező hozzászólása: En szivesen elmennek, de meg utcasepro sem kell.

Én 35-évesen szültem a harmadik gyereket császár metsszésel és akkor volt rá öt percem hogy döntsek, de sajnos rosszul döntöttem mert meg csinálták a sterilizációt, a jelenlegi párom nagyon szeretne egy babát mit tehetek hogy teherbe esek?

Most 45-éves vagyok vállalhatok babát?

Legjobb válasz: Van már 3 gyermeked és 45 évesen már finoman szólva sem ajánlott gyermeket vállalni (egyrészt a kockácatok/komplikációk miatt, másrészt pedig 65 éves leszel, mire az a gyerek felnõ...). Még ha lehetne is, szerinted ez felelõsségteljes dolog lenne csak azért, mert a mostani párod gyereket szeretne? Bocs, hogy nem a kérdésre válaszoltam...

Van már 3 gyermeked és 45 évesen már finoman szólva sem ajánlott gyermeket vállalni (egyrészt a kockácatok/komplikációk miatt, másrészt pedig 65 éves leszel, mire az a gyerek felnõ...). Még ha lehetne is, szerinted ez felelõsségteljes dolog lenne csak azért, mert a mostani párod gyereket szeretne? Bocs, hogy nem a kérdésre válaszoltam...
Mit csináltak? Petevezeték-elkötés? Lombikkal lehet még baba, de fizetõs ebben az esetben.
Úgy tudom én is, hogy ilyenkor a lombik program jöhet szóba, de ilyen esetben nincs rá támogatás.

Úgy érzem csak teher vagyok az emberek számára, nem vagyok jó semmire, mit tehetnék?

Mindenkit csak felidegesítek, akivel beszélgetni próbálok, akár interneten akár élőben, mérgesek lesznek tőlem az emberek, pedig én csak normális, jófej próbálok lenni. De senki nem élvezi a társaságomat. Mit lehetne tenni, hogy ne tartsanak idegesítőnek?

Legjobb válasz: Ennyi alapján nehéz bármilyen tanácsot adni vagy levonni a konzekvenciát. Elöször is: Hogyan kommunikálsz az emberekkel? Mi érdekel? Honnan tudod, hogy senki sem élvezi a társaságod?

Ennyi alapján nehéz bármilyen tanácsot adni vagy levonni a konzekvenciát. Elöször is: Hogyan kommunikálsz az emberekkel? Mi érdekel? Honnan tudod, hogy senki sem élvezi a társaságod?
Most, hogy elolvastalak nem lettem ideges tõled. Viccet félretéve, ezt mi segíteni akarók akkor értenénk, ha itt most felmerülne valami téma és láthatnánk hogyan veszel részt egy társalgásban. Nem lehet, hogy pl mindenbõl viccet akarsz csinálni?
A kérdező hozzászólása: Nem, általában komoly témákról szeretnék beszélgetni az emberekkel.
korod, nemed?
ha szerinted jó fej , normális társalgó vagy, és mindenki más szerint nem, akkor lehet hogy valamit rosszul csinálsz
Akkor ki tudja mi a baj. Másik meg az, hogy egyáltalán nem biztos, hogy nálad van a hiba. Az emberek felszínesek, talán a te gondolkodásmódod nehezen emészthetõ a számukra. De írhatnál valami példát ám.
"Puding próbája az evés" eset. Egyszerûen azoktól kérdezd ezt, akiket "felidegesítesz", akik "mérgesek lesznek tõled".

Nincs rendszeres menszeszem, emiatt fogamzásgátlót kell szednem és az orvosom azt mondta hogy nehezen fogok teherbe esni, vagy nem is fogok vagy orvosi segítséggel . Már szeretnénk pici babát! Mit tehetnék hogy sikerüljön?

A yadine gyógyszert kell szednem,mert azzal van menszeszem.Ha nem szedtem volt hogy 5-6 hónapig nem volt!Most váltottam orvost és csak most szembesített azzal a ténnyel,hogy nem is lehet gyerekem vagy csak segítséggel és akkor sem biztos!Pont emiatt!Nagyon el vagyok keseredve és már görcsölök pedig még csak most fogunk egy hónap múlva menni az orvoshoz ,hogy hogyan tovább "elkezdjük"!Félek!!Nem tudom mit tehetnék vagy hogy az orvosok mit tehetnek!

Legjobb válasz: Nekem is nagyon ritkán volt mensim, a fogi után meg 10 hónapig semmi! Közben már mi is babára hajtottunk, hát esélytelenül, persze, hiszen peteréés sincs. Aztán megrendeltema babatervezok otthonáról a fekete üröm kapszulát, és lett peteérésem, 14 nap szedés után!! A következõ hónapban meg már sikerült a baba! Bár, nekem csak a pajzsmirigyem nem volt rendben, ezért nem volt peterés, a többi hormonom jó volt. Neked a tsh-t nézték? meg egyáltalán a hormonokat?

Nekem is nagyon ritkán volt mensim, a fogi után meg 10 hónapig semmi! Közben már mi is babára hajtottunk, hát esélytelenül, persze, hiszen peteréés sincs. Aztán megrendeltema babatervezok otthonáról a fekete üröm kapszulát, és lett peteérésem, 14 nap szedés után!! A következõ hónapban meg már sikerült a baba! Bár, nekem csak a pajzsmirigyem nem volt rendben, ezért nem volt peterés, a többi hormonom jó volt. Neked a tsh-t nézték? meg egyáltalán a hormonokat?
clostit fogsz kapni ami ovulációt generál, és reméljük sikerül, hagyd abba a foigamzásgátlót és kezd el tüszõérést stimuláló szert szedni, és bújjatok gyakran össze, valószínûleg PCOS-ed van, amit jól tudnak kezelni gyógyszerrel, vagy inszeminációval, legrosszabb esetben lombikkal, a lényeg azonban az, hogy lehetsz anyuka, csak ne aggódj!
Probáltad mar a cickafark kurát a fogi helyett?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat már sokat segítettetek ezzel válaszoltam emailban , mert hosszabb lett!tényleg köszönöm!

PCO-s vagyok. Mit tehetnék, hogy teherbe essek?

Legjobb válasz: Ha Bp-i vagy kezdésnek menj a Mensmentisbe. Inzulinrezisztenciád is van?

Ha Bp-i vagy kezdésnek menj a Mensmentisbe. Inzulinrezisztenciád is van?
A kérdező hozzászólása: Nyíregyházi vagyok és igen, IR is van!
Én 14 szem clostylbegittet kaptam. 2 hét után várandós voltam.
metformin tartalmú gyógyszer - endokrinológus írja fel 160g szénhidrát diéta mozgás, 3*60perc / hét
A kérdező hozzászólása: Clostilbegyten élek, mondhatom. Most 6 hónapig kaptam, októberi mensinél már nem írta fel a doki, de megint felborult minden.
Diéta + mozgás + sport. És a Mensmentis a legjobb ilyen probléma esetén. Akkor is érdemes eljönni, ha vidéki vagy. Egy alkalom után lehet kérni távkonzultációt.

Túlsúlyosan estem teherbe! Mit tehetek, hogy ne legyek nagyon nagy darab?

Túlsúlyosan estem teherbe de nem szeretnék "csúnya" kismama lenni a 9.hónapomra..Szerintetek mit tehetek?Azzal nem ártok a babámnak ugye ha nem eszem cukrot és lisztet?Csak húst,zöldséget,gyümölcsöt,méz teljes ki?rlés? péksütemények...Szerintetek ez jó a babámnak is és talán így elkerülend?,hogy nagyon meghízzak?

Legjobb válasz: Megkérdezhetem mennyivel kezted???

Megkérdezhetem mennyivel kezted???
Nem akarlak megbántani kedves kérdezõ, de mi az, hogy nem akarsz "csúnya" kismama lenni? Egy 90 kg-os, nem terhes nõ sem éppen a mai világ ideálja, akkor meg nem hiszem, hogy pont most a terhesség idején kellene aggódni, inkább utána válts életmódot és fogyókúrázz. Bár azzal csak jót teszel, ha elkerülöd a fehér lisztet és a cukrot a terhesség során.
Na, tökre elkeserített ma anyukám! :( "dicsekedtem" neki, hogy még nem híztam semmit fél idõsen, erre közölte velem, hogy "leszel még 95 is". :( Pedig tényleg odafigyelek, és tényleg nem híztam semmit, miért van az, hogy az ember saját anyja nem képes egy kicsit is támogatni a lányát ebben? :'(
Aki túlsullya kezdni az általában nem hízik sokat, mert van úgymond tartalék.Akik nagyon híznak azok a vékonyak.Én 175 cm vagyok, 55 kg-al estem teherbe és 85-el szültem :)
Én 103kg-val estem teherbe. Állandó hányingerrel küszködök, még is feljött 2 héten belül 4kg...sõt, azóta még biztos jött fel 1-2kg. Nem ilyenkor kell fogyókúrázni, hanem enni, amit megkívánsz.
Pont így van. Hogy a védõnõm idézzem: a babák kis paraziták :) ))
A kérdező hozzászólása: Nem bántasz meg kedves utolsó, de leírom megint szó sincs fogyókúráról!!!!A mai ideál meg persze nem a dagi nõ, sajnos a mai ideál a hibátlan nõ, amilyen nincs!!!!
A kérdező hozzászólása: 90 kiló grammal kezden 7 hetes vagyok...Van esetleg valami jó tanácsod?:(
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segítséged!Nem fogyózni szeretnék és koplalni csak odafigyelni!
Hát azért ez eléggé durva. :) Mármint nem a kilencven kiló, hanem az étrend, amit az elõttem lévõ leírt. :) Én hetven kilóval kezdtem neki, ami nálam már túlsúlynak számít. Most vagyok huszadik hétben, még nem híztam semmit. Annyi, hogy tízórai, uzsonna gyümölcs , reggelire, ebédre rendesen étkezem, este meg saláta. Az jó, ha visszaszorítod a péksütiket, vagy átváltasz teljes kiõrlésûekre, akkor az jó. A tésztát, fehér rizst hanyagold, válts át durumra és barnarizsre. A méz ugyanúgy hízlal, mint a cukor. :) Helyette pl agáve nektárt használhatsz természetes édesítõszerként. Nagyon fontos, hogy egyensúlyban legyen a vércukrod, ami nehéz a baba miatt, de a doki ad tanácsot, hogyan is legyen.
A kérdező hozzászólása: De örülök nektek lányok!Szuperek vagytok, remélem én is ilyen szerencsés leszek mint ti:) Eszemágában sincs fogyókúrázni csak odafigyelek és ahogy az egyik kedves válaszolóm írta elhagyom az üres kalóriákat!!!És igen, a folsavat pedig úgyis szedem:) Köszönöm mindenkinek...boldog babavárást
Én nagyon szerencsés vagyok ilyen téren azt hiszem.4X szültem már, az elsõnél -6 kilót, a másodiknál 5kilót, a harmadiknál 3 kilót, a negyedik most 4 hónapos vele pedik semmit sem híztam, 115 kilóról kezdetem és annyival mentem szülni is.A szülésnél ledobtam 10 kilót.Egyiknél sem fogyóztam fogalmam sincs hogy történt még is.Végig aggódtam hogy baja lesz a babámnak, szerencsére egészségesek lettek.Most az ötödikkel 8 hetes vagyok és -2 kilónál tartok.
Szerintem kár aggódnod!!! Én 124kg-al kezdtem!! Most vagyok 32 hetes és 3kg van rajtam pluszban. Az a lényeg, hogy úgy állj hozzá, ahogy írod, hogy odafigyelsz!! Én is sok gyümölcsöt, zöldséget ettem, a fehér kenyeret leváltottam teljeskiörlésûre. Kevesebb tésztát, csokit, sütit eszek(csak akkor, ha már nagyon megkívánom) este meg már salátákat vagy gyümölcsöt! Csak szénsavmentes ásványvizet iszom. Ha odafigyelsz, hogy ne engedj a csábításnak, akkor nem lesz baj! :) Az biztos, hogy ilyenkor nem szabad éhezni, fogyózni!! Boldog babavárást!!
Nah akkor elmesélem, hogy 82 kilóval 155cm-rel estem teherbe, felkaptam még 25 kilót a végére :O 16hetes volt a babám és 78 kiló voltam...most 2 éves és 65 vagyok...egy percet nem fogyóztam vagy sportoltam...
Én a helyedben elfelejtetném a szénhidrátot, legfõképp a péksütiket - tele van cukorral, viszont nincs bennük semmi vitamint, ásványi anyag. Lehet van benne folsav, de azt beveheted a terhesvitaminnal is. Szénhidrát, azaz tészta, kenyér, rizs, stb üres kalória, helyette egyél sok zöldséget, gyümölcsöt, húst, tejterméket. Igyál finom teákat, limonádékat, de ne cukros üdítõt. És sétálj sokat, lehetõleg a friss levegõn, árnyékban és ne a szmogos utcákon. Sok sikert.
A kérdező hozzászólása: :) Köszönöm kedves utolsó!Szerintem ha normálisan eszem, sok vitamint és hanyagolom az üres kalóriákat akkor minden oké lesz ?!?!Kicsit félek
A kérdező hozzászólása: Ez aranyos!:) Jó lenne ha rólam leenne vagy 20kilót:) )))))Persze tudom nem fog annyit :)
Én 15 kg túlsúllyal kezdtem, a 14-15.hétre lement 4, 5 kg, ezt most 18 hetesen még mindig tartom. Nem hánytam, viszont olyan egész napos émelygésem volt az elején, hogy alig bírtam enni. 3 hete már mindent megeszek (tegnap pl. 1, 5 tábla csoki...), de szerencsére semmi nem jött rám. Mióta várandós vagyok, javarészt gyümölcsöt kívánok és nem bírom már úgy teleenni magam, mint régen. Lehet, hogy neked is szerencséd lesz, hiszen általában a túlsúlyos kismamák kevesebbet szednek magukra. Védõnõm mesélte, volt egy anyukája aki 120kilósan indult a terhességnek, szüléskor +1kilóval volt több, felhasználta a baba a mama tartalékait, így végül is fogyott, hisz a kórházból már jóval kevesebbel jött ki.
A kérdező hozzászólása: Kedves 8 as!Pont ezt hallottam én is, hogyha tartoma zt az étrendet amit én kigondoltam akkor a baba majd az én tartalékomat kezdi el "enni"!Én is ezt hallottam!Remélem így lesz:) Nagyon boldog babavárást kívánok nektek lányok, kismamik:) ) 7 hkm
Én is ennyivel kezdtem a terhességet mint Te, most tartok plussz 6-7 kilónál. Általában a túlsúlyos kismamák nem szoktak sokat magukra szedni. Én nem csináltam semmi extrát, hogy csak ennyi plussz van rajtam. Azt ettem amit megkívántam, bár a 12 hétig nagyon nem ettem semmit olyan rosszul voltam, most meg már a gyomromba nem fér annyi étel. 36hkm

Mit tehetek, hogy minel elobb teherbe essek?

Nagyon szeretnenk mar kisbabat.Honapok ota varunk ra(11).Elmeletileg minden rendben velunk, mar van egy egeszseges szep gyermekunk.Mult honapban voltam mehnyakrak szuresen es akkor mindent rendben talatak a vizsgalatnal.

Legjobb válasz: A Gyuri bácsi féle babaváró teakeverék csomagot használjátok. Sok olyan, már lombikon is sikertelenül átesett nõrõl is hallottam, akiknek ezek pár hónapon belül eredményt hoztak.

A Gyuri bácsi féle babaváró teakeverék csomagot használjátok. Sok olyan, már lombikon is sikertelenül átesett nõrõl is hallottam, akiknek ezek pár hónapon belül eredményt hoztak.
A kérdező hozzászólása: koszonom a tippet utanna fogok olvasni :) zt gyogyszertarban be lehet szerezni?
Milyen a hõgörbéd?
A kérdező hozzászólása: egyedul gorbet nem vezetek, mert azt mindig ugyan abban az idoben kene mernem.... van, hogy 6kor kelek vagy korabban..... van hogy akar 8ig is alhatok.....igy viszont semmi ertelme.Ezert is ovutesztelek.
Azt hiszem, h vannak olyan helyek, ahol boltban is meg lehet venni. De internetrõl is meg lehet rendelni. http://gyuribacsigyogyteai.hu/index.php?/BABAVARO-TEARENDSZE..
A kérdező hozzászólása: koszonom a linket :)

Mit tehetnek, hogy teherbe essek?

Annyira ketsegbe vagyok mar esve.1eve probalkozunk, es nem jon ossze. Kezdem lassan feladni... Segitsetek,ha van tapasztalatotok kerlek szepen!!!!

Legjobb válasz: Szia nekünk is fél év kellett.A 6.hónapban én sem bírtam tovább és új dolgokat próbáltam ki.:aktus közben és után felpócoltuk a fenekem,és fél óráig nem keltem fel.Nem tudom,hogy ennek köszönhetem-e a csöppem de összejött.:) 10 hkm

Szia nekünk is fél év kellett.A 6.hónapban én sem bírtam tovább és új dolgokat próbáltam ki.:aktus közben és után felpócoltuk a fenekem, és fél óráig nem keltem fel.Nem tudom, hogy ennek köszönhetem-e a csöppem de összejött.:) 10 hkm
A kérdező hozzászólása: voltunk dokinal, ferjemnek is vegeztek vizsgalatot, nekem is. Minden rendben volt. Probalom nem feladni, de nagyon felek, h nem jon ossze. Na de bizakodunk!!!
Nyugi, nekünk lassan 2 és fél éve nem sikerül...soha életemben nem voltam még terhes és már nem is hiszek benne, hogy nekem lehet valaha gyermekem.
orvosnál voltatok már?
A kérdező hozzászólása: koszi szepn a tapasztalatodat. Szerintem ki fogom probalni. Megkoszonnem ha elkuldened azt is az e-mailemre. Gratulalok nektek es meg 1x koszi!
A kérdező hozzászólása: koszi a valaszokat! Igaz, vesziteni nem veszithetek. Tortennek fura dolgok mostanaban, de remenykedni nem merek. Koszi a valaszokat!!
Sajnálom de én más tanácsot nem tudok adni neked.:(
Elõzõ vagyok. Vitamint én is szedtem, most is szedem, de nem ér semmit nekem a teherbeesés szempontjából.
Szia! Én is így érzem magam. Leírom a történetem. Egy év után nagyon elkeseredtem, hogy nem jön össze a baba. Aztán hallottam a méhpempõrõl. Gondoltam, kipróbálom, veszíteni nem veszíthetek. Egy hónapig kellett "enni", aztán szünetet kellett tartani. Azt mondták, a legtöbbször a második hónapban sikerül. És nekünk is sikerült. Igazi csodaként éltem meg. De sajnos a 9. héten megállapította az orvos, hogy nincs szívhang. Missed ab lett a vége. Megvizsgát, de nem volt semmi olyan bajom, ami ezt eredményezte volna, állítólag kromoszóma rendellenesség lehetett. Most próbálkozunk a második hónapja, de nem sikerül. Most elhatároztam, hogy adok még egy esélyt a méhpempõnek. Nagyon bízom benne, hogy tényleg jó, hiszen akkor sikerült, amikor használtam. Talán most is szerencsével járunk. Ha gondolod, próbáld ki! (Tiszta méhpempõt rendeltem, kapszulás formában nem szedném).
A kérdező hozzászólása: koszi a valaszt, gratulalok. Mi mar ezt is probaltuk. Vitamint is szedtem, 3honapig, de nem segitett. Nagyon el vagyok keseredve...
de nõdokinál voltál, vagy hormonvizsgálat is volt? velem is nõgyógyászatilag minden rendben volt, a tsh miatt nem estem teherbe.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!