Találatok a következő kifejezésre: Mit tehetnék, mindenképp (11 db)

Mit tehetnék? Mindenképp megakadályozhat?

Az apuka 4 hónaposan látta utóljára a gyerekét, aki most 1 éves. Külföldön dolgozik, ezért se nagyon él a láthatással (de végülis, ha nagyon akarná akkor látogatná a gyereket). Nem voltunk házasok, nem volt még gyermek elhelyezési per sem. Gyerektartást fizet. Viszont rengeteget iszik, drogozott is, rendőrségi ügye is volt már (garázdaságért). Nincs lakása, még bejelentett lakcíme sem. Eddig nem élt a láthatással, de most már élni akar a jogaival, elmondása szerint..Mert megtudta, hogy Én nem rég megismerkedtem egy külföldi férfival, akivel jól megvagyunk és talán boldog is lehetnék vele. Persze korai még erről beszélni, de a gyerek apja már most kikötötte, hogy ő semmiképp nem egyezik bele abba, hogy én külföldre vigyem a gyereket. Mit tehetnék én azért, hogy olyan jogot kapjak, hogy ő ne tudjon beleszólni ebbe és ne tudjon a boldogságunk útjába állni, ha esetleg úgy alakulnak a dolgok, hogy szeretnék külföldre költözni a gyerekkel? Hogy engedheti a törvény, hogy egy ilyen "apa" aki eddig nem is foglalkozott a gyerekével, ilyenekbe beleszóljon?

Legjobb válasz: A gyerektartásról nem mondhatsz le hivatalosan mivel az nem neked jár, hanem a gyereknek. Viszont mindenképp nagyon gyorsan kérj gyermekelhelyezési pert, ahol elmondhatod amit itt is. Így esélyed lehet a kizárólagos felügyeletre. Ám ha nem kapod meg, csak a közös felügyeletet, vagy õ kap láthatást, akkor az engedélye nélkül valóban nem viheted a kicsit sehova sem.

A gyerektartásról nem mondhatsz le hivatalosan mivel az nem neked jár, hanem a gyereknek. Viszont mindenképp nagyon gyorsan kérj gyermekelhelyezési pert, ahol elmondhatod amit itt is. Így esélyed lehet a kizárólagos felügyeletre. Ám ha nem kapod meg, csak a közös felügyeletet, vagy õ kap láthatást, akkor az engedélye nélkül valóban nem viheted a kicsit sehova sem.
Ha elismerte az apaságot, és fizeti is a tartásdíjat., akkor joga van hozzá. Különösen akkor, ha nincs hivatalosan gyermek elhelyezés. Neki éppen olyan joga van a gyerekhez, mint neked. Sõt ebben az esetben akár el is viheti magával.
Sajnos a törvény az apuka mellé áll. Ha úgy dönt hogy rendszeresen akarja látogatni a gyermekét, hogy élni akar az apai jogaival akkor azt te nem akadályozhatod meg azzal hogy külföldre távozol..
Van apaságija, igy bármikor úgy rángathat téged és a gyerekedet ahogy akar. Elõbb kellett volna gondolkodnod.
A gyerek nagykorúságáig bárhova rángathatja a gyereked, és bárkinek ki lesz téve a gyerek.
Elismerte hivatalosan a gyereket a sajátjának? Miként fizeti a tartásdíjat? Írtad, hogy nem volt még hivatalos tárgyalás. Bemész a bíróságra egy fogadónapon és elõadod a gondodat. Pontos válaszokat fogsz kapni.
Mondj le a gyerektrtásról, és mondd meg, hogy eddig nem látogatta és nem foglalkozott vele.
Az apának is vannak jogai. Akkor kellett volna ezen gondolkodnod, amikor egy ilyen pasival összeálltál és még gyereket is szültél tõle.

6 hónapig jártam vezetni, vezettem 60 órát. Nagyon félek a kocsiban, és nem szeretnék vezetni. De a szüleim nem értik meg, és mindenképpen rám akarják erőszakolni. Mit tehetnék? Hogy próbáljam nekik meg elmondani?

Legjobb válasz: Ha más miatt nem is, legalább a befektetett pénzt becsüld annyira, hogy megpróbálod. Megvan, hogy mennyi idõd van a KRESZ-viszgától számítva, azon belül menj el és vizsgázz le. Nem muszáj holnap, lehet próbálni szoktatni magadat a közlekedéshez, leküzdeni a félelmet, de ha most abbahagyod és egyszer majd újra ki kell fizetni a tanfolyam teljes árát, akkor az nem fog tetszeni. Manapság nagyon alapvetõ dolognak tekintik az emberek a jogsit, amivel igazuk is van - sok esetben hátrányt jelenthet a késõbbiekben ha nincs. Persze ha annyira félsz lehet jobb mindenkinek ha nem ülsz volán mögé, de ha meg sem próbálod leküzdeni, akkor kidobtál egy rakat pénzt és sok idõt az ablakon feleslegesen. Ha szeretnél beszélgetni arról, hogy mit érzel vezetés közben, akkor nyugodtan írj rám - jópár éve vezetek, túl vagyok 1-2 baleseten, utoljára elõzõ szombaton ütötték ki alólam a motorkerékpárt. És mégsem félek közlekedni, mert a félelmeket le lehet küzdeni. :)

Ha más miatt nem is, legalább a befektetett pénzt becsüld annyira, hogy megpróbálod. Megvan, hogy mennyi idõd van a KRESZ-viszgától számítva, azon belül menj el és vizsgázz le. Nem muszáj holnap, lehet próbálni szoktatni magadat a közlekedéshez, leküzdeni a félelmet, de ha most abbahagyod és egyszer majd újra ki kell fizetni a tanfolyam teljes árát, akkor az nem fog tetszeni. Manapság nagyon alapvetõ dolognak tekintik az emberek a jogsit, amivel igazuk is van - sok esetben hátrányt jelenthet a késõbbiekben ha nincs. Persze ha annyira félsz lehet jobb mindenkinek ha nem ülsz volán mögé, de ha meg sem próbálod leküzdeni, akkor kidobtál egy rakat pénzt és sok idõt az ablakon feleslegesen. Ha szeretnél beszélgetni arról, hogy mit érzel vezetés közben, akkor nyugodtan írj rám - jópár éve vezetek, túl vagyok 1-2 baleseten, utoljára elõzõ szombaton ütötték ki alólam a motorkerékpárt. És mégsem félek közlekedni, mert a félelmeket le lehet küzdeni. :)
Eleve nem lett volna szabad 60 órát vezetni. Ha azt várod, hogy tökéletesen vezess, akkor 600 óra sem elég. Legyen meg a papír, hogy egyedül gyakorolhass tovább. Döntsd el, hogy akarod - e az egészet. Azt azért ne felejtsd el, hogy ma már nagyon alapvetõ elvárás a jogosítvány. Amúgy pedig jó dolog vezetni, csak eddig nem volt sikerélményed. Lehet, hogy rossz oktatód van, legalább is erre enged következtetni abból, hogy ennyire elhúzódott az egész.
Ahh, én mindent megtennék hogy meglegyen a jogsim (jövõre teheten le). És akkor vannak ilyenek. Amúgy tényleg nem kéne erõltetni, mert tudok olyat, akinek 20 éve van jogsija, de még utasként is fél egy kicsit a kocsiban, a vezetés pedig még mindig kinszenvedés számára, pedig rendszeresen vezet 20 éve és csak nem szokta meg.
Próbálj meg levizsgázni. Egyszer majd hálás leszel nekik majd ezért.☺
Gondolom szüleidtõl autót is kapsz, mint én annak idején. Helyedben leraknám azt a jogsit.... Bizony. Nem értelek! Nekem is nehezen ment, mert apám 2 éves se voltam mikor elhagyott, aztán meg is halt, soha az életbe nem vezettem sajnos elõtte, de figyi utána meg azért éreznéd magad szarul, mert feladtad....
"én mindent megtennék hogy meglegyen a jogsim (jövõre teheten le)" - mivel még a jármûvezetés másik oldalán vagy, ezért jobb ha nem szólod le azt, aki már benne van. :) Mindenkinek megvannak a saját problémái amivel meg kell kínlódnia, a kérdezõnek ez az autóvezetés. Az enyémet pl. legutóbb "Hõ- és áramlástan gépei"-nek hívták és a harmadik vizsgaalkalomra sikerült csak átmenni rajta, mert a 3 mûszakos meló mellett nem egyszerû BSc-t csinálni.
Bárcsak többen félnének a vezetéstõl... sok idióta lenézi az egészet. Teljesen rutinszerûen közlekednek aztán meg minden nap jön a hír: "családapa szörnyethalt autóbalesetben...". A legrosszabb, hogy ezek csak a hétköznapi, átlagos vezetõk, inkább ne is beszéljünk vérpistikékrõl és az audistákról. Nem rossz dolog észrevenni a veszélyt, sõt kifejezetten elõnyös megfelelõ tisztelettel állni a témához. A közlekedés nem gyerekjáték, figyelmetlenségek sok ember életébe kerülhetnek. Ennek megfelelõen kell hozzáállni az egészhez. Mindig ésszel, óvatosan, figyelmesen közlekedj és jó esélyre nem lesz baj. A belefektetett idõ és pénz miatt helyedben letenném a vizsgát. Persze vezetnék is utána, de szépen fokozatosan begyakorolva, mindig határaimon belül maradva. Elõre kell tervezni és nagyon óvatosan közlekedni, ezzel a veszélyhelyzetek nagyját ki lehet védeni. Természetesen soha nem leszel teljesen biztonságba, de ez mindenre igaz.
Utolsóval teljesen egyetértek.

Első babát várom és mindenképpen szeretném majd szoptatni. Mit tehetek, hogy nagyobb eséllyel legyen tejem?

Még csak a 4. hónapban vagyok, nem tudom, mik azok a praktikák, amikkel tuti lesz tejem. Sajnos anyukámnak egyik gyerekével se volt, vagy csak nagyon kevés. Hallottam, hogy a terhesség alatt a sok pihenés, nyugodt körülmények segítik, hogy a későbbiekben legyen tejem. Ti mit tudtok erről? Vannak bevált módszerek?

Legjobb válasz: Én ezt az oldalt ajánlom Neked: www.lll.hu Én is itt olvastam át mindent A-tól Z-ig, még az elsõ terhességem alatt, rengeteget segített, aztán a kórházban egy csecsemõs nõvér segítségét is gyakran kértem, késõbb pedig a belinkelt oldalról kerestem fel tanácsadót, ha gond volt. És igaz, amit írt már valaki, hogy a szoptatás majdnem mindenkinek lehetséges, csak nem mindegy, mit és hogyan csinál az anyuka, és ha nem megy, segítséget kell igénybe venni! Jó pocakosodást Neked!

Én ezt az oldalt ajánlom Neked: http://www.lll.hu Én is itt olvastam át mindent A-tól Z-ig, még az elsõ terhességem alatt, rengeteget segített, aztán a kórházban egy csecsemõs nõvér segítségét is gyakran kértem, késõbb pedig a belinkelt oldalról kerestem fel tanácsadót, ha gond volt. És igaz, amit írt már valaki, hogy a szoptatás majdnem mindenkinek lehetséges, csak nem mindegy, mit és hogyan csinál az anyuka, és ha nem megy, segítséget kell igénybe venni! Jó pocakosodást Neked!
A kérdező hozzászólása: Jaj köszönöm, nagyon aranyos vagy. itt azt hiszem amúgy is bababarát a kórház vagy mi, szóval ott lesz a baba velem :) Megfogadom a tanácsodat, köszi :)
Szerintem ami a legeslegfontosabb a szoptatni tudásban a NYUGALOM:-)) Sose parázz azon, hogy én akarom és jaj, és kevés, a szomszéd, a védõnõ:-)) Tudni fogsz szoptatni és kész.Ezen nem kell elõre izgulni:-)) Szép várandósságot kívánok:-))
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek :)

16 éves lány vagyok és terhes. A barátommal mindenképp megszeretnénk tartani a picit, hisz dolgozik, meglenne a picúrka helye. Egy dologtól azonban félünk. Apukámtól. Apukám anno anyukámat is megverte mikor kiderült, hogy terhes. Mit tehetnék?

Legjobb válasz: honnan gondolod,hogy terhes vagy? csak azert mert kesik,az meg nem biztos hogy terhes vagy? vagy esetleg csinaltal mar tesztet,es pozitiv lett,vagy voltal dokinal?

honnan gondolod, hogy terhes vagy? csak azert mert kesik, az meg nem biztos hogy terhes vagy? vagy esetleg csinaltal mar tesztet, es pozitiv lett, vagy voltal dokinal?
apád megverte anyudat , mert terhes? akkor vagy állat , vagy nem az övé volt a gyerek! költözzél el apádtól aztán már nincsen semmilyen jog alapja , hogy meg verjen , de egyébként semmiképen nincsen!( ez kamu kérdés)
Hát szerintem mondjátok el, hogy babát vársz, de a párod is legyen ott! Úgy biztos, hogy nem fog elfajulni a dolog. Hiszen gondolom úgyis megvédene. Szüleiddel laksz? Elváltak a szüleid?
Nem tudom mivel lehet jobb egy rossz ci...t eltartani:S Kedves Kérdezõ!Az ilyen "agyon iskolázottakkal" ne foglalkozz.Érettebb vagy a korodnál.A párod is legyen ott, meg ha lehet az apukája is és akkor mondd el apukádnak.De tényleg nem túl jó, hogy félsz tõle, hogy téged is megver.Sok sikert kívánok nektek!!E.
A kérdező hozzászólása: Köszönjük szépen :) Csak pozitívan állok a dolgokhoz, letudunk gyûrni minden elõttünk álló akadályt :) )) Apukám meg majd csak elfogadja :) Egyébként is... Hiába nem állna mellettem most, biztos vagyok benne hogy õ lenne az elsõ, aki jönne megnézni az unokáját :)
gondoljátok ti , ha valakinek errõl az adó fizetõk pénze jön le akkor õ már életében egy lukas garast is be rakott a közösbe! a kérdezõ nem azt írta hogy vele volt terhes az anyja mikor megverte!
Én azt ajánlom hogy házasodjatok össze és nagykorúsítani fognak de csak akkor ha tényleg terhes vagy orvosi papír bizonyítja akkor mond el az édesapádnak lehetõleg akkor amikor ott van a mostoha "anya" is! akkor biztos nem fog bántani biztos nagyon nehéz sõt még nehéz is lesz! hisz tanköteles vagy mi lesz a sulival? ezért kell összeházasodjatok és nagykorúsítanak és akkor ugye nem leszel már tanköteles! most még nem bánod ezt az egészed de 2-3 év múlva bánni fogod! nem a gyereket hanem hogy igy alakult az életed! mindenképpen menj el a dokihoz és ha már 100% hogy terhes vagy akkor mond el az édesapádnak! Én is gyereket várok és nekem is sulimnak vége lett mert nem tudtam teljesíteni a követelményeket csak az a különbség hogy én 20 éves leszek! anyukám nehezen fogadta el de 1 hét alatt megenyhült belegondolt hogy csak a gyereke vagyok és mellettem kell álljon igaz nem vele élek már 4 éve hanem a párommal igy ennyivel is könnyebb helyzetbe vagyok! sok sikert és majd irj ha voltál dokinál és mi az eredményed!
Az én Anyukám is 16 évesen szült engem és soha nem bánta meg a döntését! Ennek már 29 éve..... Természetesen ma már más világot élünk! Véleményem szerint még tanulnod kéne, leérettségizni stb., meg bulizni, tapasztalatokat szerezni! Szülhetsz még gyermeket 10 év múlva is, de tinédzser éveidet nem pótolhatod! Éld ki magad, találd meg az Igazit, éljetek boldogan, aztán jöhet a gyermek is! Kívánom, hogy jó döntést hozz..... Ha biztos vagy magadban, akkor nincs kitõl, nincs mitõl félned!
Remélem minden jól alakul.Azért majd írd meg mi lesz a sulival, meg a dokinál
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) A sulival kapcsolatosan úgy szeretném hogy vagy magántanulókét, vagy abbahagyom, és amint a pici ovis lesz, akkor elvégzem a szakmát, ugyanis ígyis-úgyis szakmát akartam letenni
majd mond el mi lett az orvosnál :-)
Szia! Voltál dokinál? Minden rendben? Elmondtad otthon?
16 évesen gyerek úristen...
A kérdező hozzászólása: De még a leendõ gyereked lehet fiatalon szülõ :) És hidd el, segíteni fogsz Neki.... ;)
A kérdező hozzászólása: Elmondanám, hogy védekeztünk óvszerrel!!! Apukámmal pedig azért éltem, mert anyukám utáni barátnõjénél úgy tûnt megváltozott:( Költöznék én páromhoz, de nemlehet még, talán majd elõször a gyámhatóágon szólunk, lehet hogy ez lenne a legjobb.
A kérdező hozzászólása: Igen, érettnek érzem magam, hisz van egy 1 éves húgom anyukám felõl, akinek ott voltam végig :) Háát megoldjuk valahogy párommal, az biztos :) Remélem! :)
A kérdező hozzászólása: Egy rossz döntés végett apukámmal élek. Anyukám támogatna mindenben. Apukámtól félek, meg persze attól is hogy nehogy feljelentést tegyen párom ellen apukám.
Hát nem lennék a helyedben, nem egyszerûnek tûnik. Miért nem beszélsz elõször anyukáddal hátha õ tudná hatást gyakorolni apukádra. Viszont nem tudom, hogy ez hogy is mûködik, ha elköltöznél a párodhoz, apud tudna esetleg tenni ellene valamit?
A kérdező hozzászólása: Nincs ilyen hogy kamu kérdés. Igen megverte, csak sajnos aztán 3 éve idecsábitott hogy jobb lesz. Azóta van felesége és gyereke, ha baja van velem üvölt, a felesége elõtt játssza a minta apukát. Anyukámhoz nem költözhetek mert nincs elég hely :S Így csak párom segítségében bízhatok.
A kérdező hozzászólása: A legnagyobb baj, hogy anyukám fél apukámtól. Amikor lekellett mondani a házrészérõl anyukámnak, apukám pont azért verte meg, hogy lemondjon róla, csak buta és fiatal volt anyukám, és nem jelentette fel egybõl apukámat.
A kérdező hozzászólása: Viszont annak örülök, hogy párom apukája segít minket, és nagyon jól tud magyarázni, elhitetni emberekkel dolgokat, tehát most felmerült bennem, hogy õ is jelen lehetne, mikor elmondjuk itthon, hogy terhes vagyok.
nem valaszoltad meg, hogy honnan gondolod, hogy terhes vagy?
A kérdező hozzászólása: Onnan, hogy csináltam tesztet. Jövõhéten megyek orvoshoz is!
Szerintem is legyen ott a párod egyrészt, másrészt 16 éves kortól pl. házasodni is lehet, szóval lehet hogy elköltözni is elköltözhetnél, csak kellene hozzá valamilyen papír.
A gyereknevelés nagyon komoly felelõsséggel, és rengeteg lemondással, feladattal járó, áldozatos munka, nem csak öröm. 16 évesen érettnek érzed magad arra, hogy felnevelj egy másik embert?
bennem ilyen kérdések merülnek fel... Ha tudod h apukád megverte anyukádat egyáltalán milyen inditatásból költöztél hozzá? Anyukád hogy engedhette hogy oda költözz? eleve ha felmerül benned hogy apukád megver téged úgy hogy tudja a pocakodba egy kisbaba van miért vagy még ott? hogy mit tehetnél??? szerintem költözz a barátodhoz!
Mi a helyzet?

SOS! Elromlott a mosógépem, elöltöltős, nem engedi le a vizet, az ajtót nem tudom kinyitni, de mindenképpen ki kell vennem belőle a ruhákat. Mit tehetek?

Legjobb válasz: eldugulhatott a nyomás érzékelõ. tedd alacsonyra a kifolyó csövet talán kifolyik, esetleg indíts el egy szivattyúzást nála. vagy tepsi az ajtó elé és lassan nyissad az ajtót.

eldugulhatott a nyomás érzékelõ. tedd alacsonyra a kifolyó csövet talán kifolyik, esetleg indíts el egy szivattyúzást nála. vagy tepsi az ajtó elé és lassan nyissad az ajtót.
A kérdező hozzászólása: pipa. leengedtem a vizet, de az ajtó így sem nyílik.
fúrógéppel fúrkálj lyukakat az ajtóra körvonalban, és ki tudod törni a közepét, majd kipakolhatod. Hát lesz egy kis javítási költség utána.
Húzd ki a 230-ból. Idõvel elvileg kiold magától is.

16 éves lány vagyok, 160cm 49kg. A méreteim: mell:81 derék:60 csípő:91. Mindenképp szeretnék fogyni. Mit tehetnék a fogyás érdekében?

Itthon már többször beszóltak, hogy "nagy a segged" "vastag a combod", stb. Szeretnék fogyni, már több mint 2 hete fogyózok, alig eszek, emellett tornázok és lovagolok, de nem látok látványos változást.

Legjobb válasz: Ezekkel az adatokkal fogyni? Csontvázakkal laksz? Kép?

Ezekkel az adatokkal fogyni? Csontvázakkal laksz? Kép?
akkor csináld azt amit leírtam! de helyi zsírégetés nincs vagyis ha normálisan diétázol akkor mindenhonnan fogysz, onnan tûnik el utoljára a zsír ahol a legtöbb
A kérdező hozzászólása: Én nem értek egyet ezzel, kifejezetten vastag a combom, ami ezen a képen is látszódik: http://kepfeltoltes.hu/view/130329/6454628971_www.kepfeltolt.. Pedig itt már 2 hete fogyózok...
Gyönyörû alakod van, fejezd be a koplalást, de a sportot ne!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Mindennap tornázok, emellett heti 4-5 alkalommal lovagolok. Elméletileg ennek használnia kéne, de a fenekemrõl nem tudom leküzdeni a felesleget. Sajnos valószínûleg sosem lesz olyan fenekem és combon mint amilyenre vágyom (pl. ilyen: http://divat-trend.info/wp-content/uploads/2011/01/Csinos-mo.., mert alacsony vagyok és az alkatom se olyan. Keveset eszek, fõleg zöldséget és gyümölcsöt. Régen nagyon szerettem a csokit, nutellát, sütiket, de most már bûntudatom lenne ezek után...Azért pár fenékformáló gyakorlatot még kipróbálnék!
na szval genetika hogy ki hova szedi fel a felesleget ha tényleg fogyni szeretnél akkor butaság hogy egész nap nem eszel semmit ezzel akár még hízhatsz is de neked nincs szükséged a fogyásra ha mégis akkor szálkásító diéta kell számolgasd ki a mennyiséget fehérje :2.5* testsúlykilogramm sovány húsok, csirkemell, tojás , sovány túró stb szénhidrát:1.5* testsúlykg rizs, natúr zab, teljekiõrlésû kenyér/tészta stb kéne heti 3-4 aerob edzés is 40-50 perces ( futás bicajozás) egyél 2 óránként ételt! cukros zsíros lisztes kajákat mellõzd legközelebb vegyél fel 1 pulóvert mert hideg van! :D
Ahogy látom vékony vagy, nõies formával, persze sok nem látszik ezen a képen de nincs vastag combod. Normál nõi alkatod van gondolom. Azzal meg semmit nem érsz ha alig eszel, mert nem egészséges és ettõl fogyni sem igen fogsz.
A kérdező hozzászólása: Itt van egy kép, bár ez éppen lovaglás közben készült. http://kepfeltoltes.hu/view/130329/2012.09._www.kepfeltoltes.. Nem érzem jól magam a bõrömben, ezért szeretnék fogyni.46-45 kg-mal már jól érezném magam. Sajnos mivel alacsony termetû vagyok, már pár kg plusz is meglátszik rajtam, fõleg a fenekemen. Minden nap végzek feszesítõ gyakorlatokat, de nem látok változást.
Ezekkel a méretekkel és súllyal semmi szükség fogyni, a fejedben kéne rendet tenni..., Ha mégis fogysz, azt nem onnan fogod, ahonnan szeretnéd, ez nem "szeretetre" megy.. Majd jön a következõ kérdésed: miért lettek csak a melleim kisebbek.. Tedd majd fel, megválaszolom.
mondhatjuk itt neked hogy vékony vagy, úgysem hiszed el.... nem dagadt vagy, hanem izmos. a lovaglástól izmos a lábad és a feneked. abból meg mit akarsz fogyni??

Szeretnék az ój akváriumomba halakat telepíteni mindenképp akarok 2 vitorláshalat és 1 bettát valamint 1 vagy 2 ancit ezeken túl még miket tehetek? (160L aksi)

Legjobb válasz: hát vitorlás halat bettával nem szabad mert megölik egymást. Bettát amúgy is csak egyedül szabad, hidd el tudom, állatkereskedésben dolgozom.

hát vitorlás halat bettával nem szabad mert megölik egymást. Bettát amúgy is csak egyedül szabad, hidd el tudom, állatkereskedésben dolgozom.
ja, , meg aztán elég is szinte a 2 vitorlás, legfeljebb pár neon 160 literhez.
Ehhez minimum 2 akvi kell, mert a bettát külön kell tartani. 2 Viti elég 160 literre. A 2 anci is jó választás, de ha úgy vagy anyagilag eleresztve, akár egy különlegesebb L-es harcsa is mehetne az ancik helyett. Pl 4 db L-104-es el is férne. (lágy, feketevizes, és kell neki mangrove, vagy más puha fa). Mehetne egy csapat pontylazac, a vitik miatt lehet, hogy valami nagyobb testût választanék, pl 10 db császárlazac. Õ nem kimondottan rajhal, érdemes figyelni a nemek arányára. (3 hím, 7 nõstény) Alulra pedig szinte kihagyhatatlan egy csapat Corydoras, azokból is mehetne nagyobb testû, pl 6 db Sterbai cory. Vagy ha sok növényt szeretnél, és félted õket, hogy kitúrják a páncélosok, akkor a Coryk helyett egy 8-10 fõs csapat baltahasú lazac illene még bele.
A kérdező hozzászólása: rendben köszi akk a bettat kihagyom :)
Ember kinehagyd a bettát nekem 11 neon halam van vitorlásokkal és bettával és nem hogy megölik egymást hanem még egy sérülés sincs egyiken sem!Teljesen jól elvannak!Ebbõl kifolyólag akkor most ilyenkor mivan? <---ezt az elsõnek írtam!
Én ugyan a 3. vagyok, de tekintve, hogy én is lebeszéltem róla, érintve érzem magam. Az van, hogy ez teljesen orosz rulett, vagy bejön, vagy nem. Mivel nem illenek össze, és mindkettõ hajlamos agresszióra, általában nem lehet õket együtt tartani. De ez nem kõbevésett szabály, lehetnek kivételek, láttam én már ennél furcsább, mégis mûködõ társításokat. Mindent összevetve szerintem ha már valamiért megvannak a halak, lehet próbálkozni az összeszoktatásukkal. De ha egy új akváriumról van szó, amit teljesen nulláról tökéletesre rendezhetünk be, akkor szerintem elég nagy hiba ekkorát kockáztatni.

Ha hitelre van az autóm, de szeretnék másikat mit tehetek? Muszáj a hitelest mindenképp fizetni? Vagy milyen megoldás van?

Legjobb válasz: A hitelt a másikra rakatod át. Szalonban megmondják.Mindenki ezt csinálja 3 év körüli autójával.

A hitelt a másikra rakatod át. Szalonban megmondják.Mindenki ezt csinálja 3 év körüli autójával.

P 3-mas citológiai eredmény után mindenképp műtét szükséges? Mit tehetnék, hogy a következő alkalommal a leletem jobb legyen?

A héten voltam orvosnál. P3-mas lett a citológia eredménye. Nagyon megijedtem! Soha nem volt ilyen...A doki azt mondta, hogyha legközelebb is ilyen lesz, egyb?l m?tét következik. Ez lehetséges? Már ilyen hamar? Nem várhatnak még vele? Kaptam rá Betadin kúpot, vajon ez használ? Nagyon félek! Mit tegyek, hogy jobb legyen az eredmény? Egészségesen étkezek, rendszeresen mozgok, monogám párkapcsolatban élek...A citológia levétel el?tt voltam beteg, trichonomasom volt, a doki adott arra is kúpot, de a kúp szedés után egyb?l levette a citológiát. Lehet-e köze ennek a gyulladásnak a p3-mas eredményemhez vajon? El?re is köszönök szépen minden szíves segítséget!

Legjobb válasz: Szia, nekem is volt P3-as a citológiám, én is betadin kúpot kaptam és 3 hónap múlva kellett visszamennem. Megismételték és P2 lett. Nem kell megijedni, a P3-as eredmény kimutat gyulladást is ezért kaptad a kúpot. Ne izgulj, majd meg fogják ismételni. Fel a fejjel.

Szia, nekem is volt P3-as a citológiám, én is betadin kúpot kaptam és 3 hónap múlva kellett visszamennem. Megismételték és P2 lett. Nem kell megijedni, a P3-as eredmény kimutat gyulladást is ezért kaptad a kúpot. Ne izgulj, majd meg fogják ismételni. Fel a fejjel.
Szia! Ha elkerülhetõ a mûtét, nem mûtenek. Nekem sajnos kúp után is rossz lett, aztán kaptam még vmit, utána is P3 lett, aztán jött a mûtét, mert a dokim attól félt, hogy ha sokáig húzza a dolgot, méhnyakrákom lesz. A mûtét kb. 20 perc, semmit nem érzel, a szövettenra pedig kell várni pár hetet. Nekem sajnos nem lett túl jó (tehát jó, hogy megmûtöttek!!!), ezért 3 havonta kellett járnom szûrésre 1 éven keresztül, de szerencsére a mûtét azért rendbe tett! Ne izgulj elõre!!!
A barátnõmnek évek óta p3 az eredménye, de nem kell mûteni csak 3 havonta jár rákszûrésre.Szerintem keress másik orvost.

Mit tehetnék, hogy mindenképp megkapjam a juttatásokat, ha novembertől megszűnik a munkahelyem 9 hónapos munkaviszony után?

Ezalat azt értem,hogy mit tudnék csinálni,hogy mindenképpen megkapjam a baba születése után a juttatásokat?Köszönöm a segítséget és a válaszokat egy 14 hetes kismama.

Legjobb válasz: Azonnal menj el egy munkaügyi központba! Sajnos azt nem tudom, mennyi munkaviszony után jár álláskeresési támogatás (ez az új neve a munkanélküli segélynek), de azt igen, hogy ha jár, akkor tovább él a biztosítási jogviszonyod és így kapni fogsz minden juttatást! Még annyi, hogy terhességi gyermekágyi segélyre való igényedet ebben az esetben a munkaügyi központtal kell intézned, de ezzel ne várd meg a szülést, hanem kérdezd meg az orvosodat, mikortól veheted igénybe (nem emlékszem, hány nappal a sazlés kiírt idõpontja elõtt, bár a legtöbben csak a szüléstõl szokták). Ha hamarabb tgyás-ra mész, több munkanélküli napod marad a gyes után, amit még igénybe vehetsz. Remélem, sikerült érthetõen leírnom :) Ha kérdésed van, keresd meg a http://www.babafalva.hu -n Horváthné Mónika tb-szakértõt!

Azonnal menj el egy munkaügyi központba! Sajnos azt nem tudom, mennyi munkaviszony után jár álláskeresési támogatás (ez az új neve a munkanélküli segélynek), de azt igen, hogy ha jár, akkor tovább él a biztosítási jogviszonyod és így kapni fogsz minden juttatást! Még annyi, hogy terhességi gyermekágyi segélyre való igényedet ebben az esetben a munkaügyi központtal kell intézned, de ezzel ne várd meg a szülést, hanem kérdezd meg az orvosodat, mikortól veheted igénybe (nem emlékszem, hány nappal a sazlés kiírt idõpontja elõtt, bár a legtöbben csak a szüléstõl szokták). Ha hamarabb tgyás-ra mész, több munkanélküli napod marad a gyes után, amit még igénybe vehetsz. Remélem, sikerült érthetõen leírnom :) Ha kérdésed van, keresd meg a http://www.babafalva.hu -n Horváthné Mónika tb-szakértõt!
nem értem miért menne munkanélkülire?mond az orvosodnak, hogy fáraszto munkát végzel, és nem tudod el látni!ki ir táppénzre, és igy nem szünhet meg a munkaviszony, mert 6 honap után kismamát nem bocsájthatnak el!ugy értem, ha 6 honapja náluk dolgozol, és be vagy jelentve!
A lényeg, hogy gyed-et és gyes-t is kaphatsz még ha megszûnik is a munkaviszonyod, mivel mindkettõ akkor jár, ha a szülést megelõzõ 2 évben 180 napot biztosított voltál és ez feltehetõen neked már megvan (1997. évi LXXXIII. törvény a kötelezõ egészségbiztosítási elátásokról). De ha bizonytalan vagy mindenképpen keresd fel az OEP-et vagy az illetékes MEP-et.
Én 7 hetes vagyok, és a munkáltatóm fel akart mondani nov 1-tõl megszûnés miatt. Én is rengeteget jártam utána. Nekem mindenki azt mondta, menjek táppénzre, és a munkaviszony addig fennál, amíg a cégbíróság fel nem számolja a maunkahelyed. Táppénzre így is jogosult leszel. Ezt mondták a munkaügyi központban is, a jogásszal beszéltem. Szerdán megyek a tb-hez, ott is megkérdezek mindent, de én is táppénzre fogok menni nov-1-tõl. Remélem jól alakulnak dolgaid.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!