Találatok a következő kifejezésre: Mit tehetnék, a kutyám abbahagyja (2 db)

Mit tehetnék, hogy a kutyám abbahagyja a másik harapdálását, mert már valósággal szívja a vérét? (Látszik a fehér bundáján a folt)

Legjobb válasz: A kutyad agressziv, vagy vitamin esetleg vas hianyban szenved. Ez elofordul baromfiaknal es kannibalizmusnak hivjak. Vidd el dokihoz, vagy vegyel neki valamilyen magas asvanyianyagtartalmu vitamin keszitmenyt amit a vizebe tudsz belerakni. Mellesleg egy darabig nyugtatot is lehet adni neki - persze modjaval.

A kutyad agressziv, vagy vitamin esetleg vas hianyban szenved. Ez elofordul baromfiaknal es kannibalizmusnak hivjak. Vidd el dokihoz, vagy vegyel neki valamilyen magas asvanyianyagtartalmu vitamin keszitmenyt amit a vizebe tudsz belerakni. Mellesleg egy darabig nyugtatot is lehet adni neki - persze modjaval.

Segítség! Mit tehetnék, hogy abbahagyja a kutyám?

Van egy 1,5 éves kan labradorom. Éjjel-nappal meg van bolondulva már két napja, mert tüzel a szomszéd szuka kutyája. Nem bírunk vele, pedig engedelmes, okos kutya. Mit tehetnék?

Legjobb válasz: Hát ezen csak az ivartalanítás. Ilyenkor mindegy mint mondasz neki, az ösztönök diktálnak. Az én kutyám egyszer tüzelt (most lesz ivartalanítva) és átmentem barátõmhöz, akinek van egy kan vizslája aki teljesen megõrült a szagtól. 2 hétig tiszta bolond lett tõle.

Hát ezen csak az ivartalanítás. Ilyenkor mindegy mint mondasz neki, az ösztönök diktálnak. Az én kutyám egyszer tüzelt (most lesz ivartalanítva) és átmentem barátõmhöz, akinek van egy kan vizslája aki teljesen megõrült a szagtól. 2 hétig tiszta bolond lett tõle.
Kedves utolsó, egy kutya nem attól lesz szép, típusos egyed, fajtájának kiemelkedõpéldánya aki a tenyésztõnek fontos, hogy kiállításokra jár. Amúgy sehol sem mondta, hogy nem mennek el arra néhány kiállításra ami szükséges ehhez.
ha a kutyád nem kiállítási kutya, akkor a tenyésztõ miért akarná felhasználni "tenyésztéshez"??ez szaporítás..ne hagyd!!
Hatásosabb megoldás lenne ha ivartalaníttatnád a szomszéd szukáját. Nekem megérné 10-15 ezer forintot, hogy a kutyám ne szenvedjen évente kétszer. Egy kutya minimum 3 hétig tüzel, olyan hosszú ideig én nem hagynám idegen helyen a kutyámat. Az ivartalanítást csak egyszer kell elvégeztetni és akkor a szomszédod kutyájának is jót tennél vele meg a sajátodnak is.
A kérdező hozzászólása: A szomszédban egy aranyos öregebb néni lakik, elég kedves. Egyébként hát a kifizetése, inkább fizetek én érte, mint sem hogy a kutyám szétszedjen mindent, mert aztán annak a pótlása is pénz. De egyébként lehet addig el szállítom a kutyát a tenyésztõjéhez, nem rossz ötlet.
Vagy vidd el máshova a kant, akár a tenyésztõje is befogadhatná addig. Ha tenyészkan akkor vigyázni kell rá, hogy ne szenvedjen. Mert sajnos lehet, hogy a szomszéd elküld a francba... :(
Elsõ vagyok. Hát az úgy bajosabb, így attól függ milyen viszonyban vagy a szomszéddal és persze, hogy rá tudod-e venni az ivartalanításra. Tényleg kifizetnéd? :-o
Ha tudod zárd el addig egy szobába vagy pincébe.
Kérdezd meg, nem veszíthetsz vele.
Amit már korábban meg kellett volna tenni, ivartalanítsd ! Mivel eddig nem jutott eszetekbe, valószinüleg nem is akartátok. Kitartás, csak most kezd belelendülni. El fog tartani 1 hónapig is :D .
Várd meg míg elmúlik atüzelés, ilyenkor minden kan kutya kanos ha valamilyen kutya tüzel!! :)
A kérdező hozzászólása: Voltunk egy-két kiállításon, a tenyésztõje szokta nevezni, nekem valahogy nem a világom ez az egész, én inkább vadászni szeretek vele járni.
A kérdező hozzászólása: Sajnos részemrõl az ivartalanítás teljesen ki van zárva, mivel csak részben enyém a kutya. Úgymond társtulajdonban van a tenyésztõjével, aki viszont majd szeretné õt felhasználna mint tenyészkant. Szerintetek ha a szomszéddal beszélnék, esetleg az én költségemre ivartalanítsa kutyáját, megtenné?( keverék kutya) Amúgy a közelben már nincs nagyon több kutya.
A kérdező hozzászólása: Beszéltem a nénivel, azt mondta rendben van, mivel õ úgy se akarna kiskutyákat. Elmondtam nem akarok rosszat, csupán szeretném ha nyugtom lenne és nem kellene rettegnem megint mikor bolondul a kutyám. Igaz abba nem akart belemenni, hogy én fizessem, hogy majd õ, csak annyit kért, hogy intézzem én el a dolgokat õ majd bólogat a háttérbõl. Szóval ha minden jól megy jövõ hét folyamán megeshet a mûtét. Köszi a választ mindenkinek! :)
No hát, ha a tied tenyész kan, a szomszéd néni kedves, aranyos, és még akár ki is fizetnéd az ivartalanítást, adott a megoldás! Mondd el a néninek, hogy ez nem csak neked jó, hanem neki és a kutyájának is, hiszen neki nem kell a kölykökkel bajlódnia, a kutyát pedig megvédi az ivarszervi betegségektõl, és ráadásul nem is növeli a már így is másfél milliós gazdátlan kutya létszámot. A megkérdezéssel nem veszíthetsz semmit! :) A lényeg, hogy ne letámadd, ha nem szépen vezesd rá, hogy így neki is jobb lesz. Sok szerencsét!
A kérdező hozzászólása: Egy hónapig? Nos hát akkor tényleg kitartás...:S
A kérdező hozzászólása: a probléma már megoldva, a szomszéd kutyus ivartalanítva lett, végre nyugodt napok:D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!