Találatok a következő kifejezésre: Mit tehetnék, a kutyám (159 db)

Mit tehetnék a kutyámmal, aki nem hallgat rám?

Már 3 éve van nálunk és mindig is ilyen volt, csak a szüleim már nagyon neheztelnek rám, és azt akarják, hogy pusztuljon meg a láncon a kutya. Szóval ha elengedem, akkor mindig pár perc játék után elmegy, elszalad a nagyvilÁgba vadászni, meg a szomszéd étteremhez kaját kérni. Amikor utánaszaladok kiabálok neki rámnéz és látja, hogy baj amit csinál , de nem érdekli, inkább megy tovább. Anyámékban meg nincs annyi, hogy odaálljanak mondjuk a kijárathoz és parancsoljanak neki, pedig akkor mindig maradni szokott. Mit csináljak a kutyával?

Legjobb válasz: a kutya teszi amit kell ! ti pedig rosszul reagáltok rá ! megkötitek a kutyát az udvaron ?? miért?? napi rendszeres séták ??( szocializáció ?) napi rendszeres fárasztás ??( nem egyenlõ a sétával ) nevelése ?? kutyaiskola ????? kutyanevelési szakkönyvek-tv mûsorok ??

a kutya teszi amit kell ! ti pedig rosszul reagáltok rá ! megkötitek a kutyát az udvaron ?? miért?? napi rendszeres séták ??( szocializáció ?) napi rendszeres fárasztás ??( nem egyenlõ a sétával ) nevelése ?? kutyaiskola ????? kutyanevelési szakkönyvek-tv mûsorok ??
Elõször is el kell érned, hogy komolyan vegyen, mert nem tekint fõnöknek! Jutalomfalattal gyakorolhatod a lábhoz hívást.
lehetne egy jó kutyád, hiszen a kutya már megvan . neked " csak " rengeteg idõt és fáradságot kell beletenned NAP-MINT NAP ! korán reggel séta fél-egy óra( mozgatás hogy wc -en , feltételezve hogy este kap enni ) , délután kis játék, este újabb séta játék és gyakorlás ( nevelés ), figyelni az idõjárásra, 25-28 c felett ne nagyon fáraszd! és így a suli, vagy a munka mellett szinte minden idõd rá kell áldoznod egy láncra kötött szófogadatlan kutyára, hogy egyszer legyen egy jó kutyád ! ilyen egyszerû, vagy ennyire nehéz ??? a többi rajtad áll !! ja .és nézz bele a szemébe amikor megkötöd, és nézz bele amikor jól végrehajt egy feladatot, csak azért mert te kéred tõle :)
A kérdező hozzászólása: De szerintem ez a láthatatlan kerítés jó dolog, akkor egész nap szabadon lehetne, csak nem mehetne el az udvarból.
A kérdező hozzászólása: CSináltunk neki küllön elkerített részt de kiugrott kiásta magát. Én se szeretem ha meg van kötve, de nem tudom , hogy mit csináljak vele. Elajõndékozni meg nem tudom, mert nincs kinek.
nem való neked kutya!! te nem értesz hozzájuk, a szüleid meg leszarják voltaképp, hogy mi történik a kutyával!! szerintem ajándékozd el RENDES gazdáknak, ahol majd jól viselkedik, mert nevelve lesz, és NEM LESZ LÁNCRA KÖTVE!!! utálom, ha egy kutyát láncra kötnek -.-""""" õ is érzõ lény!! nektek hogy esne, ha egy lánc lógna a nyakatokon, és ha szaladtok, hirtelen fullasztó érzést éreztek?????!!!!!! istenem ez állatkínzás -.-""" elõbb tenném be egy kennelbe, mint hogy láncra kössem !!?? -.-""" ajándékozd el!! kutyáért tedd ne magadért!! a kutyának így lesz jobb!!!!
Talán soha nem kellene megkötni?! Persze, hogy elszalad, ha azt tapasztalja, hogy ha vissza megy, újra meg van kötve? Pfff...
Ne menj utána, hanem határozottan szólj rá...ha nem megy, akkor menj ki az utcára, és látványosan indulj el a kutyának ellentétes irányba. Meglátja, hogy elmész, minden valószínûséggel utánad megy. Vagy nem...de nálam általában ez beválik.
A kérdező hozzászólása: Gyakoroltam, megtanítottam sok mindent, de csak akkor hajlandó rá mikor látja, hogy kiképzés van, nem élesbe megy. Pedig próbálta úgy "nevelni", hogy ne csak a jutalomfalattra hallgasson. Az elektromos nyakörvön gondolkodtam csak félek ez nagyon drasztikus.
A kérdező hozzászólása: Rendben , köszönöm:) Bár a pórázt sosem tudta megszokni, megpróbálom mégegyszer. Idõm az van rá, fõleg így a nyári szünetben.

Mit tehetek a kutyammal, ha tovabbi tartasa nem all modomban?

Az okoskodo valaszokat egyszeruen nem fogom figyelembe venni.

Legjobb válasz: Én amúgy inkább éhenhalnék, mint hogy a kutyámat eldobjam magam mellõl... De nem vagyunk egyformák. Keress neki egy rendes gazdit. Egyébként miért nem áll módodban eltartani?

Én amúgy inkább éhenhalnék, mint hogy a kutyámat eldobjam magam mellõl... De nem vagyunk egyformák. Keress neki egy rendes gazdit. Egyébként miért nem áll módodban eltartani?
Ha tenyésztõtõl van, akkor vele is beszélhetsz, hátha tud neki megfelelõ gazdát. Ha meg malinois, akkor alaposan válogasd meg a következõ gazdát, nem való mindenkinek, pláne ha jó munkakutya... Legközelebb pedig mielõtt kutyát vállalsz, gondold át, hogy 15 évig tudsz-e gondoskodni róla ha törik, ha szakad. Fogd fel úgy, mintha gyereked lenne, azt sem vághatod ki, mert mégsincs rá lehetõség, hogy veled legyen. Nem bíráskodni akarok, csak mondomm, hogy ennek így kéne mûködnie.
Hát, nézd, vagy hirdeted és az elsõ olyan jelentkezõnek odaadod, aki normálisnak tûnik, vagy nem tudom, hány éves, milyen egészségi állapotban van, ezektõl függõen elaltatod. A menhelyek tele vannak. Milyen fajta?
ad menhelyre, vagy pedig ajándékozd el ingyen
Szerintem simán visszaveszi - már ha tényleg tenyésztõtõl van a kutya. Nem hagyja, hogy menhelyre stb. kerüljön.
...szerintem lerí, hogy szaporítótól vett kutya...amúgy meg már rég szólt volna a tenyésztõnek....
Nehogy azt hidd, sokaknak ez eszébe sem jut, hogy a tenyésztõk ebben is boldogan segítenek. Na meg esetleg szégyellik is, hogy megválnak a kutyától, és igyekeznek inkább eltitkolni.
nekem szerencsém volt e szempontból...mivel én is tenyésztõtõl vettem a kutyám, és a tenyésztõ visszavette, mikor jeleztem azt, hogy nem bírom eltartani, de a tenyésztõ meg nem is adta másnak a kutyát, hanem amikor felhívtam, hogy szeretnék egy kutyát, akkor visszakaptam azt ami az enyém volt, csak a félárat fizettem
Ha tenyésztõtõl került hozzád a kutya (utálom a 'vásárolni' szót), akkor úgyis õ az elsõ, akit értesítened kell, úgymond 'elõvásárlási' joga van, mégha pénzmozgásról nincs is szó. Ez általában az adás-vételi szerzõdésben benne foglaltatik, a miénkben legalábbis. Ha a tenyésztõ nem él a lehetõséggel, akkor ivartalanítás, és utána hirdetések, leellenõrzött gazdajelölt stb. Soha nem ajándékoznék el ivarosan fajtatiszta kutyát (sem, meg semmilyet sem, de ha Neked így hozta a sors... nem vagyok isten, hogy ítélkezzem, nyilván meg van rá az okod), nehogy szaporítók kezére kerüljön. Ha meg nincs származási lapja, akkor pláne ivartalanítva kellene örökbe adni. Nagyon sok weboldalon meg lehet hirdetni (expressz.hu, kutyás oldalak stb), de célszerû a fajtamentõket is megkeresni, ahová legalább közvetített gazdát keresõként felkerülne gondolom.
A kérdező hozzászólása: Ertem. Koszonom mindenkinek!
A kérdező hozzászólása: Ha esetleg erdekel valakit a fejlemeny... megprobalunk mindent megoldani, nincs szivunk megvalni tole!
A kérdező hozzászólása: ok megkerdezem.
Még hálistennek fiatal, szóval elég nagy esélye lehet egy szép életre. Amúgy tenyésztõjével nem próbáltad meg felvenni a kapcsolatot?
A kérdező hozzászólása: gondolhatjatok, hogy nem fogom kidobni, nem adom menhelyre es nem altattatom el. Ezert kerdeztem, hatha valakinek van valami otlete;
A kérdező hozzászólása: kivalo munkakutya
A kérdező hozzászólása: Nem csak anyagi gondok vannak, osszetett problema sajnos. Koszonom a valaszokat, adok fel hirdetest! Belga juhasz, 10 honapos kan kutya. Imadni valo, gyerekekkel is turelmes.
volt rá példa, hogy én 1 hétig alig ettem, csak annyit, hogy éppen ne dobjam fel a talpam, de semmi esetre sem adtam el a kutyámat
Leírhatnád ide is, milyen kutyáról van szó, mennyi idõs, fiú/lány, és hol laksz.
Ki ne dobd a kis szerencsétlent!!!!!
Kereshetsz neki másik gazdát ismeretségi körben, hirdetheted neten (apróhirdetési oldalakon és facebookon is), az állatorvosnál, állatkereskedésben, és szólhatsz menhelyeknek is (vagy fajtamentõknél, ha fajtatiszta), hogy ha valaki ilyen kutyát keres, akkor nálad éppen van egy. Igazából nem tudom, milyen választ vársz, szerintem ezt mindenki maga is tudja, hogy gazdát kell keresni a kutyának minden lehetséges csatornán. Remélem, nem arra szerenél igazolást, hogy de márpedig el kell altatni vagy ki kell tenni az út szélére, mert akkor hiába jöttél ide.
Örülök neki.
Nem valamilyen terelö fajta?
Az én pulim már kitaposta a füvet a kerítés mellett úgy 'tereli' az autókat.olyankor nem lehet vele mit csinálni, se hall se lát.
Nekünk terrier van. Régebben sokat csinálta nekünk, de ilyenkor ha látom hogy jön autó, akkor megállunk, leültetem, mondom hogy marad, és megvárjuk míg elmegy. ha mozdulatlanul ott ül, akkor utána jutalomfalat. A robogókat támadta mindig, de ismerõs pont robogóval jött, és kimentünk hozz, odavittem a robogóhoz, és azóta nincs vele gond.
tiltsad! ha nem figyel, rántsd meg a pórázt, ha kell jó erõsen, hogy kizökkentsd abból az állapotból, és mondjad, hogy nem szabad! Rá fog jönni, hogy az autót nem szabad kergetni. Hogyha már eléritek azt, hogy nem ugrál a kocsikra, akkor meg jutalmazd. De azt is megpróbálhatod, hogyha van nálad jutifalat, akkor ha látod, hogy jön egy kocsi, de õ ég nem figyel rá, akkor mutasd meg neki, próbáld elérni, hogy rád figyeljen, ha figyel ültesd le, és amíg nem megy el a kocsi kösd le a figyelmét. Ha elment, és rád figyelt, akkor jutalmazd meg nagyon.
A kérdező hozzászólása: Nem terelõ kutya. Nagyon szépen köszönöm a tanácsokat! Remélem hamar elérem nála a célom.
A laza pórázon való sétáltatást is gyakoroljátok autók közelében. Ha feszül a póráz, azonnal hátraarc egy jó nagy rántás kíséretében.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy az sem érdekli, ha folytogatja a póráz, akkor is húz. Igyekszem majd leültetni, és rászólni, h nem szabad.
De ne hagyd, hogy állandóan feszüljön a póráz, mert ez csak növeli az idegességét, még jobban fog õrjöngeni. A legjobb tényleg az, ha egyszerûen elindulsz lendületesen pont az ellenkezõ irányba, mint amerre rohanna, mint amerre az adott kocsi van és jó erõsen magad után rántod. Ez egyébként a póráz fegyelem alapja is. Mindig te szabod meg az irányt, nem a kutya. Egyébként póráz nélkül mennyit mozoghat a séták során? Szoktad más kutyák közé vinni? Mert ha nem vagy csak keveset, akkor nagyon könnyen lehet, hogy attól is van ez a tombolása, mert túl sok energiája van, amit nem vezetsz le. Ettõl ideges lehet és viselkedési problémák léphetnek fel. Persze ez csak egy lehetõség a sok közül, lehet a szocializáció hiánya is, nevelési gondok, idegrendszeri problémák, stb.
A kérdező hozzászólása: Hú, rengeteget játszunk meg futkározunk. Jól ki szoktuk fárasztani. Tesóméknál van 3 kutya, minden héten elvisszük oda fél napra, sõt, van hogy együtt sétáltatjuk õket. Kb. 15percet van pórázon, utána 1 órát szabadon szaladgálhat egy nagy mezõn. Ez biztos nem probléma. Lehet, hogy még mivel kölyök kutya, ezért még több tanulásra van szüksége?


Mit tehetek a kutya lukas fogaival?

Van egy Tacskó keverékem. 6 éve lesz nemsokára. Tegnap vettem észre hogy fent bal oldalon az egyik hátsó foga (hátulról a 3.) lyukas. Nem fáj neki ugyan olyan az étvágy eszik rendesen csontot is mindent. De mit lehet vele tenni? Ha elviszem doihoz az tud vele valamit kezdeni és ha igen mennyiért?? A válaszokat él?re is köszönöm!

Legjobb válasz: Állatorvos tud vele mit kezdeni, az árak pedig egyediek.

Állatorvos tud vele mit kezdeni, az árak pedig egyediek.
A kérdező hozzászólása: Értem. Megnézetem a dokimmal, hogy õ mit mond. És ha azt mondja hogy kéne akkor majd gyûjtök pénz és felkeresek egy ilyen dokit. De szerencsére egyénlõre nem fáj neki...
Van amelyik állatorvos akár koronát is tesz mondjuk a letört szemfogra. Az ár biztos húzós. Embereknél is alsó hangon 5-10 ezer egy tömés, a kutyát még altatni is kell, az megint 5, szóval gyanítom, hogy nem olcsó beavatkozás.
En csak macskaval tudok peldat. Kihuzzak. Az allatorvos nem fogorvos, nem tom, meg gyokerkezel. Hanem altat es huz.
Hát.. nálunk embereknél, ha jól tudom a kalcium hiánya okozza a szuvasodást és ennek következményeként a lyukas fogat. Náluk nem tudom mi lehet az oka, hiszen a csont is tartalmaz kalciumot, gondolom a táp is, amit adsz neki... Szóval passz :S
A kérdező hozzászólása: Értem. Amúgy nem tudom mitõl lehet neki. Tápot meg csontot kap néha egy kis kajamaradékkel meg olyan dentalixet is vagy mi az. Na olyat is veszünk neki. Õ az elsõ kutyánk akinek van lukas foga.
Hát arról fogalmam sincs.. Nem találkoztam még ilyennel, inkább nem írok butaságot.
A kérdező hozzászólása: A választ köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Értem. Betömik nekik is?
Irtózatos drága a kutyafogorvos és igazából nincs szükség rá. Ha nem fáj neki, akkor elvan vele. Az én kutyámnak letört egy foga. Egy hétig ordított evés közben, aztán elmúlt. Az orvos is azt mondta, hogy ne csináljunk vele semmit, mert felesleges.

Mit tehetek a kutyám fogával?

A kutyám fels? két szemfoga Kicsit fogköves

Legjobb válasz: csont, nyershús egyben, és lehet adni neki kuraszerûen C vitamint.

csont, nyershús egyben, és lehet adni neki kuraszerûen C vitamint.
A Pedigré fogtisztító nem szedi le a plakkot, sem a fogkövet. Max egy kicsit a nyálban lévõ ásványi anyagokat semlegesíti. Adjál a kutyádnak neki való méretû kopogósra kiszárított kenyér sarkát. Marhacsontot, ami az a gömbölyû ízületi része.
A kérdező hozzászólása: pont csontot eszik most :) ) és amúgy száraz kenyér csücsköt hetente 3x-4x kap :D
A csont és a nyers marhahús, szárított marharészek(bél, gége, fül, farok..) a legjobb a felsoroltakon kívül..(hús persze csak frissen, vagy fagyasztás után).A pedigree meg nem igazán jó.. A mi kutyánk is olyan, hogy hiába kap csontot, kenyérvéget, már 4-5 hónapos kora óta elszínezõdései vannak.. A dokinak mindig megmutatjuk, azt mondta nem is fogkõ, csak lepedék... Szóval az említeteken kívül:orozyme gél állítólag jó rá..

Mit tehetnék a kutya érdekében?

Tegnap amikor sétáltam a városban(Sopron),elhaladtam egy építkezés mellett,ahol is a törmelék tetején ült egy kutya,talán fél méteres láncon,a hatalmas fagyban,étel-víz nélkül.Mesélték az építkezéssel szemben lévő büfében,hogy ők dobálják neki oda az ételt,de nem éri el a lánc miatt,és hogy már egy jó hónapja biztosan ott van,semmi menedékhelye nincs,ahova behúzódhatna. Mit tehetnék?

Legjobb válasz: Állatvédõk plusz meleg pokróc, illetve lehet, én vagyok 'radikális', de lehet, hogy fognám és elhoznám õt, nem érdekelne, ha lopás is.

Állatvédõk plusz meleg pokróc, illetve lehet, én vagyok 'radikális', de lehet, hogy fognám és elhoznám õt, nem érdekelne, ha lopás is.
Menhelyt, állatvédõrséget, állatvédõket, esetleg rendõröket értesíteni kell errõl. Életvitel szerû láncon tartás már állatkínzásnak számít, ezek a körülmények, amiket leírtál pedig még inkább súlyosbító tényezõk.
hívd fel az állatvédõket, neten biztos találsz számot, ill, addig is, ha közelben vagy, vihetnél neki meleeg kaját, vizet, nem fog bántani.de jelents mindenképpen!!!
Értestísd a helyi jegyzõt, majd Õ intézkedik.Ha mûködik Sopronban állatmenhely, akkor õket hívd fel, de sûrgõsen, nehogy elpusztuljon szegény.
A kérdező hozzászólása: elvitték a kutyát.
Még mindig nem szóltál az állatvédõröknek? Már rég megjelentek volna rendõrökkel és elviszik a kutyát. Te meg még ráérsz napokig?
A kérdező hozzászólása: A soproniaktól most kaptam választ, azt írták hogy tudnak az esetrõl, de csak bizonyítékkal tudnak eljárást kezdeményezni, szóval aki arra jár, fotózza le az esetet, és küldje el nekik..egy fél óra múlva megyek, és lefényképezem.Ott dolgoznak a munkások, és nem csinálnak semmit.:/
Na meglett a kutya?
bejelentést kéne tenni itt: +36 70 636 6230-os telefonszámon, vagy pedig a [email protected] mélcímen
Feltétlenül hívd fel holnap reggel a helyi állatmentõknek telefonon! Ilyenkor minden bejelentést komolyan vesznek, mert a hideg miatt kritikus a helyzet. Remélem kibírja addig. Mi is most hoztunk el két napja egy kutyát fél méteres láncról a gazdájától. Olyan állapotban volt, hogy valószínûleg a másnapot már nem érte volna meg odakint.
A kérdező hozzászólása: Nem sajnos, nem vihetem oda.:/ ráadásul egy kerítésen kellene átmásznom, stb, úgyhogy segítséget kérek, ha nem reagálnak az állatvédõk rendõrség, ha õk sem, elhozom valahogy..
Ha õk nem reagálnak, keresd az állatvédõrséget.
És nem viheted az albérletbe? Annyi idõre sem, amíg találnál neki végleges gazdit?
A kérdező hozzászólása: írtam az egyik soproni állatvédõ szervezetnek egy e-mailt, holnap fel is hívom õket..fb-n elég sok ember kiírogatja hogy jaj õk is látták, osszuk meg hogyha sajnáljuk, de tenni nem tesznek érte semmit. Én szívesen elhoznám, de egy kis albérletben lakom..
A kérdező hozzászólása: és nem, nem az állatvédõrök, mert õk olyan elfoglaltak, hogy nincs erre idejük...

Mit tehetnék a kutyámmal?

nagyon öreg szegény és van 1 olyan selytésem meg fog hallni, mit tehetnék? nagyon szeretem

Legjobb válasz: Elõször is vidd el állatorvoshoz, õ tud többet mondani. Gondolom gyerek vagy még, ez a kérdésedbõl is látszik. Sajnos ez az élet rendje. Szeresd nagyon a kutyusod. Tenni ez ellen nem sok mindent lehet.

Elõször is vidd el állatorvoshoz, õ tud többet mondani. Gondolom gyerek vagy még, ez a kérdésedbõl is látszik. Sajnos ez az élet rendje. Szeresd nagyon a kutyusod. Tenni ez ellen nem sok mindent lehet.
Igen, állatorvos. De a végelgyengülés ellen nem tehetsz semmit, csak azt, hogy biztosítod számára, hogy teljes, boldog napok legyenek az utolsók (is). Fel a fejjel.
Ha nincsen semmi betegsége, csak egyszerûen idõs, nem nagyon lehet mit tenni.Esetleg adhatsz neki direkt idõs kutyáknak készített tápot, amibe több olyan vitamint és ásványi anyagot tesznek, amire az idõs kutyáknak szüksége van.Ezek valamivel drágábbak a simánál, de szerintem megéri.Nézz utána, melyik márka készít ilyen fajta tápokat!

Mit tehetek a kutyáim és magam érdekében?

Egy n? úgy sétáltatja a kisbabáját, hogy közben "sípoló hangot ad". Aki hallott már róla, az tudja mire gondolok, de kb.: ez a kis szerkezet olyan frekvenciájú hangot ad ki, amit az ember nem hall, a kutyák fülét pedig annyira sérti, hogy eszük ágában nincs ugatni. A gondom ( többek közt )az, hogy én hallom ezt a sípolást, s mérhetetlen migrént kapok t?le.

Legjobb válasz: Ismét elment a nõ elöttünk, s udvariasan megkértem, hogy ne csinálja, mert pokoli fejfájást okoz ezzel nekem. Volt pofája adni a hülyét, hogy nem õ csinálja, majd arrébb ment a szomszéd elé, s továbbnyomta. Akkor mondtam, hogy ne mondja, hogy nem õ csinálja, akkor abbahagyta, s ment tovább. Mit csináljak? Menjek ki és kiabáljam fel a gyerekét? Normálisan nem ment, érterlmes ötletem pedig nincsen! Ilyen ember ne lakjon kertesd övezetben! ( Persze ettõl nekem nem könnyebb, s baromira fejfájok most :((( )

A kérdező hozzászólása: Ismét elment a nõ elöttünk, s udvariasan megkértem, hogy ne csinálja, mert pokoli fejfájást okoz ezzel nekem. Volt pofája adni a hülyét, hogy nem õ csinálja, majd arrébb ment a szomszéd elé, s továbbnyomta. Akkor mondtam, hogy ne mondja, hogy nem õ csinálja, akkor abbahagyta, s ment tovább. Mit csináljak? Menjek ki és kiabáljam fel a gyerekét? Normálisan nem ment, érterlmes ötletem pedig nincsen! Ilyen ember ne lakjon kertesd övezetben! ( Persze ettõl nekem nem könnyebb, s baromira fejfájok most :((( )
én azt gondolom ha te hellod akkor egy kisbaba is akinek még elvileg tökéletes a füle. mond meg neki hogy azt olvastad a neten hogy ez nem csak a babák fülét rontja de még az idegekre is kihat és akár idegsérülést is okozhat egy kisbabának. ha azt mondja hogy de hogy most is alszik akkor mond neki hogy ez most roncsolja az agyát , idegeit és majd nem tanul meg beszélni, meg hülye lesz. lehet nem ártalmas de nem hinném hogy jót tesz neki.
Bocsi, de a gyerek sipolgat? Meghozza ilyen frekvencian? Amugy, ne ordisd le, mert akkor te leszel a hibas, es meg ki is talalhatjak, hogy te csinalod a hangot, inkabb addig kerd, hogy hagyja abba amig, meg nem unja, hogy bosszant.
Az elõttem szólónak adok igazat, a saját gyerekének már csak nem akar ártani. Amúgy meg ha egyszer nem ért a szép szóból szerintem hiába kérnéd meg többször! Legfeljebb még élvezné, hogy bosszúságot tud okozni másnak. Mondd neki, hogy ártalmasabb mint a mobiltelefonálás! Meg hogy rákot okoz a gyerekének vele. Sok sikert!

Mit tehetnék, hogy kutyám ne legyen agresszív a többi kutyával szemben?

Segítséget szeretnék kérni. Van egy 5 éves kutyám, aki minden kutyát megszaglászás után megtámad.

Legjobb válasz: Állatorvos megröntgenezte a lábát, és kiderült, hogy volt egy lábtörése ami nem jól forrt össze. Természetesen szüleim semmi ilyesmirõl nem tudnak... Nemsokára mûtik, arra gondoltam lehet emiatt is lehetett agresszív más kutyákkal, de nyilván ez arra nem adhatott okot, hogy szüleimre morogjon az étel közelében. Majd meglátjuk.

A kérdező hozzászólása: Állatorvos megröntgenezte a lábát, és kiderült, hogy volt egy lábtörése ami nem jól forrt össze. Természetesen szüleim semmi ilyesmirõl nem tudnak... Nemsokára mûtik, arra gondoltam lehet emiatt is lehetett agresszív más kutyákkal, de nyilván ez arra nem adhatott okot, hogy szüleimre morogjon az étel közelében. Majd meglátjuk.
Az, hogy visszamorog a kajától súlyosabb probléma, mint a kutyák elleni agressziója. A gazda ellen történõ kiváltságok felállítása a lehetõ legkomolyabb probléma. Mind a kettõ arra utal, hogy a viszonyotok nagyon nincs a helyén, ezen sürgõsen változtatni kell. Sajnos egyedül nem fogod tudni ezeket a problémákat megoldani, ha eddig sem sikerült, mindenképp segítség kell. Már most elkezdhetnél vele suliba járni. A magyar kutyasulik között vannak nagyon színvonalasak is, sõt, ezek jobbak, mint amiket a nyugati országokban találnál. Ha a kutya megfelelõen tud egyébként kommunikálni más ebekkel, akkor pár alkalom alatt elmúlna az agressziója, utána csak neked kell tudnod felnõni a feladathoz, hogy kellõ tekintélyt szerezz és beálljon mögéd végleg. Jelenleg övé a döntési jogkör a konfliktus helyzetekben, ezért támad rá más kutyákra. Ha fel tudsz nõni ahhoz, hogy te legyél a fõnök, ez a probléma el fog múlni. Ha kiviszed külföldre és sulit keresel, egy dologra mindenképp nagyon figyelj: ne a munka legyen ott az elsõ! Ne pórázos foglalkozások legyenek. Az a jó iskola, ahol szabadon folynak az órák, akár munkáról, akár csak pihenésrõl van szó. Olyan helyet válassz, ahol a behívásra, kutya-gazda kapcsolatra hatalmas hangsúlyt fektetnek. Mert hiába tudnál letenni egy IPO 1-es vizsgát vele, ha elengeded és nem jön vissza, nem tudod letiltani macskáról, más állatokról, visszamorog, kitámad rád és másokra, szökik, stb. Most merre felé laksz? Hátha ott tudok mondani megfelelõ iskolát.
Igen, ez jellemzõ. Én is tükör sulis vagyok és ezt sokszor látom a tanfolyamot elvégzett gazdiknál. Az a baj, hogy a két tanfolyam során leadott tudás és elméleti anyag hatalmas, összesûrítve kis idõbe. A gazdik nem tudják az ott megtanultakat átültetni a gyakorlatba is. A klub utána még ebben segít nagyon. A tanfolyamon segítenek az oktatók megmutatni a helyes utat, hogy a gazda elnyerje a kutyája tekintélyét és bizalmát, de utána -vagy már közben is- otthon ezeket sokszor nem tudják vagy nem akarják folytatni az emberek. Vannak bizonyos technikák, mint a japán vacsora, a póráz fegyelem, stb, amelyek egyesek szerint túl drasztikusak, így ezeket nem is használják. Pedig hihetetlen eredményesek.
nem lehet h akkor történt vele valami amikor külföldön dolgoztál?a kutyák nagyon szociális lények, ezért érdemes sokat foglalkozni vele, és talán elvinni 1 kutyatrénerhez
Szia, Éden kutyaiskola Tanakajd, Winhoffer Tamás- a kutyatanoda után mi is (ill a kutya..) odajárunk Szhelyrõl, 4 éves majdnem az eb... Csak pozitív tapasztalataink vannak, õ foglalkozik problémás kutyákkal is!! Próbáld meg és sok sikert!
A kérdező hozzászólása: (*Egy hónap múlva viszem magammal)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat! Tõlem nem félti sem az ételét, sem a játékait. Én is érzem, hogy nincs elég tekintélyem, nem tudok eléggé határozott lenni vele szemben. Nagyon meglepett, hogy amikor hazaértem, azzal fogadtak szüleim, hogy a kutyám nagyon agresszív, holott az én emlékeimben még egy teljesen jól kezelhetõ kutya volt. A harmadik sétánk után úgy éreztem, hogy nincs elég akaraterõm, és sem tudásom ehhez. Nem azért vinném külföldön kutyaiskolába, mert jobbnak gondolnám õket, úgy alakult most az életem, hogy végérvényesen kiköltözöm. Egyébként Szombathelyen lakom, itt csak a kutyatanodát ismertem, de több ismerõsöm is középfokú tanfolyam elvégzése után, legjobb vizsga eredménnyel is arra panaszkodik, hogy nem fogadnak szót a kutyáik. Esetleg ha tudnál ajánlani a környékemen (Vas megyén belül), megköszönném. Elvileg nem történt semmi az egy év alatt, szerintük miután elmentem kb. egy hónappal jelentkezett az agresszió a kutyánál.
Nekem a leírásod alapján nem az jön le, hogy nincs tekintélyed. Sok válasz olyan, mintha csak éppen beleolvastak volna az írásodba xD. Hisz rád nem morog, sõt, bármikor vissza tudod hívni - nah, ez utóbbit elég kevés gazda mondhatja el magáról, különösen azt, hogy agresszív viselkedés közben vissza tudod hívni. Szerintem a kapcsolatotokkal minimális probléma van, de valami történt a kutyáddal, amit talán a szüleid sem vettek észre - ezért Te sem tudhatsz róla. Szerintem vidd itthon is kutyaiskolába, az ottani oktatók is tudnak tanácsot adni neked - pl, mikor észreveszed, hogy támadni akar, akkor dobj közvetlenül mellé egy kaviccsal töltött palackot. Vagy a közömbösítés is jó lehet: jutalomfalattal vond el a figyelmét, amíg mások a kutyáikkal egész közel mennek el mellettetek. Vagy pl: hosszú pórázon engedd csak más kutyához, s mikor támad, rántsd meg a pórázt erõsen, szólj rá, hívd magadhoz. Amikor pedig szépen ismerkedik, mindig dicsérd meg! Ha támad, akkor pedig büntesd a fentebb leírt módszerek egyikével (palack vagy rántás, ill. palack híján a pórázt is hozzá lehet vágni). A kutyaiskola mindenképp kéne, hogy mindezt ellenõrzött körülmények között tudd csinálni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm mindkettõtök válaszát! :)

S. O. S! Mit tehetünk a vihartól állandóan megvaduló kutyával?

A barátom anyukájának van egy lassan 4 éves nagy test? moszkvai ?rkutya keveréke,és kis kora óta iszonyatosan retteg a vihartól.Családi kutyának és házörz?nek indult,de lassan elköltöztek a gyerekek és a kutya az anyukájuknál maradt.Nem volt kérdéses,hogy ott marad,mert kerti kutya,és biztonságban tudták a házat a betör?kt?l,stb.

Legjobb válasz: Megpróbálom akkor ezt az összetettebb megoldást javasolni nekik,hogy nagyobb kutyaajtó,és megszoktatni vele egy sarkot például az elõszobában.Úgyis mindig lesz valami,amit tönkre tud majd tenni a bejutási akciói során,ha más nem,legközelebb,majd az ablakot töri be és úgy mászik be a házba. Egyébként sajnálják ám õk is a kutyát,és nem csak az okozott kárt nézik ilyenkor,de minden újabb ilyen eset eggyel több csepp a pohárban náluk,de eddig mégsem tudtak kiegyezni,hogy hogyan legyen ez az egész megoldva,ezért van néha kint,néha bent a kutyus..Meg szerintem számukra is hihetetlen,hogy pont egy ilyen típusú,fajtájú kutya csinál ilyesmiket.

A kérdező hozzászólása: Megpróbálom akkor ezt az összetettebb megoldást javasolni nekik, hogy nagyobb kutyaajtó, és megszoktatni vele egy sarkot például az elõszobában.Úgyis mindig lesz valami, amit tönkre tud majd tenni a bejutási akciói során, ha más nem, legközelebb, majd az ablakot töri be és úgy mászik be a házba. Egyébként sajnálják ám õk is a kutyát, és nem csak az okozott kárt nézik ilyenkor, de minden újabb ilyen eset eggyel több csepp a pohárban náluk, de eddig mégsem tudtak kiegyezni, hogy hogyan legyen ez az egész megoldva, ezért van néha kint, néha bent a kutyus..Meg szerintem számukra is hihetetlen, hogy pont egy ilyen típusú, fajtájú kutya csinál ilyesmiket.
Ezt sajnos nem lehet neveléssel, kutyasulival, meg falkavezérséggel megoldani. Barátnõmnek golden retrievere van, vadászatra akartak vele járni, de a lövésállósága katasztrófa, majd kirohant a világból. És ugyanez van az égzengésnél, tûzijátéknál. Nekem yorkshire terrierem van, a füle botját sem mozdítja, max akkor néz fel, ha dörgésnél már az ablakok is beremegnek. Szerintem nem tudsz mit csinálni, ha tudják, hogy vihar lesz, akkor engedjék be arra a pár órára. Tényleg nincs jobb ötletem. Nyilván lehetne neki kint egy nagyon biztonságos kennelt csinálni, de nem csak arra kell gondolni, hogy a kutya kárt tesz e valamiben. Szerencsétlen állat idegileg teljesen kikészül pár óra alatt... Nem hiszem, hogy azért fél, mert korábban beengedték. Ezek a szokások idõvel felerõsödnek, ahogy öregszik a kutya.
hát akkor be kell engedni.. és megnyugtatni, hogy nincsen semmi baj.
Be kell iratni egy kutyaiskolába, ahol kiképzik vihar esetére is. Éppen úgy, ahogy az arra kiképzett kutya a füle mellett eldördülõ lövésre meg se rezzen.
Nekem kuvaszom van õ is ilyen csak nem tör zúz, hogy bejusson... Ez ösztön. Biztonságban akarja érezni magát, és ott érzi magát biztonságban ahol tartva van, ahol alszik. Ki kellene telepíteni a krtbe vmi fészerbe vagy masszívabb kutyaólba és egy darabig megkötve vagy elkeritve tartani hogy megszokja a helyét..
Ilyen esetben szokták javasolni terápiás oktatók is, hogy orvostól kérjenek a gazdik valami enyhébb/erõsebb nyugtatót -ahogy a doki javasolja. Ha a kutya nyugodtan így végig tud élni néhány vihart, az neki is hatalmas megerõsítés lesz, õ is rájön, hogy valójában nem is olyan veszélyes az egész. Utána fokozatosan el lehet vonni ezt a gyógyszert az életébõl. Persze ezt nem lehet úgy csinálni, hogy szerencsétlen párát kint hagyják a kertben, akkor bizony a lakásban kell lennie és a gazdiknak végig nyugtató jeleket kell küldeniük felé, próbálniuk kell lekötni a figyelmét. Ehhez kellene egy jó terápiás oktató, hogy segítsen a gazdáknak. De igen sokszor vezetett már ez a módszer sikerre hasonló esetekben.
Ez nem testméret, vagy fajta függõ. És nem is kizárólag az öröklött idegrendszeren múlik. Az említett goldinak a szülei remekül teljesítenek vadászaton, meg se rezzennek a lövésnél. A kölykük (aki már 6 éves) egyébként teljesen kiegyensúlyozott, de ezen nem lehetett segíteni. A gazdik elfogadták, és beengedik, ha olyan a helyzet.
Na a szúnyoghálón át ágyba ugrást már neveléssel kell megoldani... Én beengedném a lakásba, de azért nem kell neki a lakásban mindenhová bejárást biztosítani.
A kérdező hozzászólása: Jó lenne, ha meg tudná szokni, hogy hol feküdhet a házbon belül, és nem akarná szétkaparni mondjuk a hálószoba ajtót is, hogy oda is bejusson..De nagyon nehéz vele...
A kérdező hozzászólása: Van kutyaháza, de nem igazán használja, csak minuszokban. Megpendítem nekik a kutyaiskolás ötletet, köszönöm a tanácsot, hátha van még hozzá cérnájuk, hogy járjanak oda vele. Igen, amúgy valóban a házban érezné magát biztonságban, csak hát nem igazán normális szerintem nekik, hogy egy óriási loncsos kutyában botladozzanak lépten-nyomon.Na meg Mirának nem elég a konyha sem, addig ügyeskedik, amíg a gazdik ágyban nem köt ki, az már megfelel az igényeinek:) Volt olyan, hogy az udvarról elrugaszkodva átszakította a vadiúj szúnyoghálót, és az ágyban landolt, mert neki ott volt kedve lustálkodni.:)
Nem hinném, hogy mert meg van kötve, vagy el van zárva megszûnne a félelme. A gazdáival érzi magát biztonságba, és ha amúgy nem rombol bent, akkor én nagyobb kutya ajtót tetetnék, hogy õ is be tudjon jutni, amikor akar. A moszkvai nem éppen benti kutyának való, de úgy néz ki neki nagyobb az igénye erre.
A kérdező hozzászólása: Köszi!:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!