Találatok a következő kifejezésre: Mit tehetnék, a 4 hónapos (16 db)

Teljesen felborult a 4 hónapos fiam napirendje. Mit tehetek?

Hagyjam,hogy el?bb utóbb kialakul megint,vagy próbáljak rendszert belevinni?Igény szerint szopik,ami van hogy 1,5 de van hogy 2-3 óránként történik.Eddig átaludta az éjjelt,most 1-2x ébred enni.Félre értés ne essék,szívesen adok neki éjjel is ha kéri-engem inkább a nappalok amik "zavarnak".Eddig tudtam,hogy mikor van egy kis id?m(mert szépen 3 óránként evett),meg volt,hogy stabilan délben mentünk sétálni....de most abszolút semmi nem jön össze.Nehezen és keveset alszik napközben,és sokszor eszik keveset(lusta szopni)és már napi 1x du 4-4:30 között kap egy kis almát is.(azóta ébred éjjel)

Legjobb válasz: Bocs nappa nem 45 ször hanem csak 4-szer aludt! :))))))

Bocs nappa nem 45 ször hanem csak 4-szer aludt! :) )))))
Szia! 3 dolog is eszembe jutott arról amit írtál: 1. Sok baba ennyi idõsen állítja át magát a ritkább evésre. Enyém 4 hósan állt át a 3 óránkénti evésrõl a 4 óránkéntira, ami az addig szuper napirendünket boritotta, de aztán beállt az új, kb 2 hét kellett hozzá. Lesz majd még többször is ilyen, változnak õk is :) 2. Szintén sok babának kezd ilyenkor jönni a foga, enyémnek 4, 5 hósan már kint volt az elsõ és bizony ez be tud kavarni rendesen az éjszakákba, az éjszakák meg a nappalokba. 3. A délutáni almaevés nem szerencsés egy ilyen picike babánál. Nem tudom miért döntöttél szopi mellett az ilyen korai hozzátápláláson, de nem akarok okoskodni. Minden szakkönyv, tájékoztató, internetes oldal stb leírja, hogy az ételek fokozatos bevezetését mindig a délelõtti órákban kell elkezdeni, pont amiatt, hogy az éjszakákba ne kavarjon be. Én a tízóraival kezdtem, de sokan kezdik az ebéddel.
A babák napirendje idõszakonként változik. Ahogy nõ, mások az igényei. Az enyém 4 hetes kora óta átaludta az éjjeleket, nappal 45 szer aludt! egészen 6 hóig. 7-8. hósan éjjelnte 2 szer felkelt, de csak teét adtam neki vissza is aludt. Napközben már csak 2 szer aludt. Most 9 hós, éjjel 1 szer kel fel teáért és napközben van hogy csak 1 szer alszik, közben meg nyûgös alig bírok vele.. Most pl. 2 órán keresztül próbáltam elaltatni. Sikertelenül. Most itt nyüglõdik mellettem. Majd kifárad és alaszik. Beáll egy idõ után majd a kis rendszerük, kinek elõbb kinek utóbb. Tudom hogy rossz mert nem tudt tervezni házimunkát. Én is kitakarítottam voln aebben a 2 órában a lakást de a baba mást szeretett volna. Ez ilyen idõszak.
A kérdező hozzászólása: :-) gondolom.Bár alhat 45x, csak 1-2 percet.Most is elaludt 10kor és már nyöszörög-épp hogy csak ki vasaltam.mindegy ez van
A kérdező hozzászólása: Szóval akkor át kéne ütemezni az almát délelõttre/ebédre?Azért adok neki almát, mert mostanában nagyon keveset szopizik, mintha nem tudná kiszívni, és látom rajta hogy éhes....de mióta kapja ezt a kevéske almát, sokkal jobb az étvágya.Tudom hogy mindenki azzal jön hogy 6 hónapig anyatej, de ha látom hogy éhes, nem tudok mit tenni.A foga már egy hónapja intenzíven "zavarja", de még nem bújt ki.Nem lenne baj, ha keveset aludna, de ne látnám rajta hogy csak nyûglõdik a fáradtságtól.Azt gondolom, hogy mindig egyre kevesebbet fog csicsikálni, de ez a helyzet kicsit nehéz.Hetekbe telt, mire beállt az elõzõ rendszer, de mire valami jól mûködne, addigra jön egy doki látogatás, vagy valami ami teljesen kizökkent minket.
11:38-as vagyok. Sztem tedd át az almát délelõttre akkor inkább, hátha így nem kavar be az éjszakába és akkor a nappalok is jobbak lesznek. Nálunk is mindig valamilyen változást hoz egy-egy szuri, ezért utálom õket :(

Miert pisil-kakal az agyamra, szekrenyemben a ruhakra, takaroinkra a 4 honapos cicank? Egy honapja van nalunk. Mit tehetek ez ellen?

Legjobb válasz: Vegyetek neki almot és amíg nem szobatiszta mondjuk ne engedd fel a bútorokra.

Vegyetek neki almot és amíg nem szobatiszta mondjuk ne engedd fel a bútorokra.
AZ AGYADRA? Ez nagyon egészségtelen, sterilen kéne tartania az agyát, kedves. Egyébként nyomja bele az orrát, vagy valahogy büntesse meg a bûncselekmény pillanatában, hogy tudja miért kapja, nemsokára megtanulja.
A kérdező hozzászólása: Nem tudok ekezetet hasznalni, mert külföldön vagyok.Alomja mar a kezdetektöl van neki, hasznalja is ha kedve van.Mar nyomtuk bele az orrat, de nem hasznal.
Jutalmazd meg, amikor az alomba megy. (A pozitív megerõsítés csodákat mûvel.) Ne büntesd meg, amikor félremegy... Amikor látod, hogy éppen guggol, akkor max. zavard el. Az általa kiválasztott helyeket tedd számára elérhetetlenné. Pl. a szekrényt torlaszold el. Ne érezze magát egyedül. Lehet, hogy fél, vagyis nem érzi magát biztonságban. Vagy csak figyelem kell neki. A domestost kerüld. Használj olyan almot és alomtálcát, amihez hozzá lett szoktatva annak idején.
A mi 5 hónapos cicánk is elkezdett egyszer csak az alom mellé piszkítani. Mondjuk õ egy helyre rakta. Most pár napja abbahagyta, amit nálunk úgy tûnik segített: - ha mellé kakilt akkor nem megbüntettem, hanem szó nélkül feltakarítottam és látványosan nem foglalkoztam vele egy darabig. -beszereztünk még egy alomtálcát így most az egyikbe pisil a másikba kakil. -egy darabig követtük és ha láttuk, hogy kapar akkor beletettem az alomba. Hosszú távon nem nyilatkozhatok, de egyelõre úgy tûnik bevált :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szepen az ötleteket

Mit tehetnék, ha a 4 hónapos Yorkshire kutyám még mindig nem tanulta meg a szobatisztaságot?

Reggel még jelez, hogy kiszeretne menni de napkozben egyáltalán nem. és ha leszidom akkor bunbáno képet vág de 5 perc múlva ugyanúgy elvégzi bent a dolgát. és hiába állok kint vele fél órákat nemsegít. Mit tehetnék?

Legjobb válasz: Szia! Nekem már egy éves múlt,de az éjszakákkal még néha vannak problémák.Vegyél neki kutyapelenkát.nekem 2hónapos korától mindig van lerakva,mostmár ált.csak éjjel megy rá.meg néha a fürcsibe,nem tudom miért?!4hónaposan még picike hozzá,h mindent tudjon,meg szeretik is megjátszani a hülyét,pedig egyáltalán nem azok.Szóval vidd ki sokszor,mindig kajcsi után.meg ha látod,h iszik utána is próbáld meg.

Szia! Nekem már egy éves múlt, de az éjszakákkal még néha vannak problémák.Vegyél neki kutyapelenkát.nekem 2hónapos korától mindig van lerakva, mostmár ált.csak éjjel megy rá.meg néha a fürcsibe, nem tudom miért?!4hónaposan még picike hozzá, h mindent tudjon, meg szeretik is megjátszani a hülyét, pedig egyáltalán nem azok.Szóval vidd ki sokszor, mindig kajcsi után.meg ha látod, h iszik utána is próbáld meg.
Légy türelmes, és következetes.Napközben ha lehetõséged van rá, vidd ki 2-3 óránként ugyanoda.A saját szag elindítja az ingert, ilyenkor dícsérd meg kissé eltúlozva, de azonnal, hogy tudja miért kapja.Megszidni csak akkor érdemes, ha pont rajtakapod.Lehet hogy még nem is tudja tartani a vizeletet 2 óránál tovább, erre neked kell figyelni, és még idõben kivinni.Dícsérettel hamarabb megtanulja mit akarunk tõle.Sok sikert és türelmet.
Próbálkozz kutyapelussal..nekem egybõl rászokott...:)
Ezt itt el kéne olvasnod mert ebben sok okosság van: http://www.kutyapszichologia.hu/szobatiszta-kutya/


4 hónapos kölyökkutyám megakarja ölni sétáláskor a bicikliseket és az autókat mit tehetnék ellene?

Legjobb válasz: 4 hónapos, egy 7 éves kisgyerek szerinted nyugton tud sétálni az anyja mellett ha körülötte ezernyi izgalmas dolog van? megölni meg igencsak kétlem hogy akarna bárkit is, szimplán csak neveletlen, ezen kellene változtatnod mondjuk kutyasulival vagy kutyaovival

4 hónapos, egy 7 éves kisgyerek szerinted nyugton tud sétálni az anyja mellett ha körülötte ezernyi izgalmas dolog van? megölni meg igencsak kétlem hogy akarna bárkit is, szimplán csak neveletlen, ezen kellene változtatnod mondjuk kutyasulival vagy kutyaovival
Már megkapta az összes oltását? Mit értesz azalatt hogy meg akarja ölni? Milyen fajta a kutya?
A kérdező hozzászólása: a veszettség ellenit még nem kapta meg. Húzza a pórázt meg ugatja õket, menne utánuk.Nj
Miénk 1 éves és ugyanezt csinálja, csak pluszban a bõröndök után is megindul. Nem tudunk vele mit csinálni....
Az enyém is ien volt !!! De ezt azér csinálja mert fél nem tudja mi az!! Enged lazán de mikor elkezdi morogni v ugatni akkor húzd magad mellé es szólj rá erélyesen hhagyja abba!! Es pöccimts az orrára! Nekem be vált!! ;)
A kérdező hozzászólása: jövõ héten viszem oviba remélem tudnak ezen segíteni.Köszönöm a válaszokat!!
Simán csak mûködik benne a zsákmányszerzõ ösztön. Elkapni mindent, ami mozog. Az óvoda sokat fog segíteni. Fõleg neked , hogyan neveld.

4 napja a kislányom napi 4-5 kaki helyett csak kétszer kakil, viszont 2 napja semmi. Csak anyatejes.3 és fél hónaposak vagyunk. Mit tehetek, hogy tudjon kakilni?

Legjobb válasz: Szerintem ha a közérzete jó, akkor nincs teendõ :) Ha fáj a hasa, akkor húzgálja a lábát.. Ha nem húzgálja, akkor semmi. Majd jön az, ne félj. Az én lányom is anyatejes, 4 hónapos és uez a helyzet két napja nálunk is, tegnap volt napi kettõ, ma még egy sem... elõtte pedig szinte minden evésnél kakilt :) De ha úgy érzed, szorulása van, hívd fel a dokitokat, majd õ segít. Hallottam a hõmérõrõl, hát én két nap után nem dugnám a fenekébe. Tornáztasd meg egy kicsit :)

Szerintem ha a közérzete jó, akkor nincs teendõ :) Ha fáj a hasa, akkor húzgálja a lábát.. Ha nem húzgálja, akkor semmi. Majd jön az, ne félj. Az én lányom is anyatejes, 4 hónapos és uez a helyzet két napja nálunk is, tegnap volt napi kettõ, ma még egy sem... elõtte pedig szinte minden evésnél kakilt :) De ha úgy érzed, szorulása van, hívd fel a dokitokat, majd õ segít. Hallottam a hõmérõrõl, hát én két nap után nem dugnám a fenekébe. Tornáztasd meg egy kicsit :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors választ
Anyatejes babáknál elõfordul hogy pár napig nem kakilnak. Ha ez nem okoz nála poci fájást akkor ne aggódj miatta, ha pedig mégis kellene valami akkor vagy ritka esetekben használhatsz szélcsövet vagy adhatsz neki kevés kamilla teát.

4 hónapos kutyám mindenkivel összeverekszik, annyira agresszív hogy feláll a szõr a hátán ha ránéz egy másik kutya, mit tehetnék?

4 hónapos kutyusom van, 10 hetesen hoztam el a tenyésztõjétõl, pont azért mert elsõ kutya, legyen elég ideje az alomban szocializálódni és ne legyen vele sok gondom. Hát mégis lett. Elsõ kutyafuttatós élményem vele, hogy gyakorlatilag minden kutyával összeverekedett, még nagyobbakkal is, az egyik véresre harapta a fejét de õ akkor is ment neki. Ha meglátunk az utcán egy másik kutyát szó szerint feláll a szõr a hátán, és menne neki. Nem ugat, nem vicsorog soha, egyszerûen nyáladzik és teljesen befeszül, támad. A tenyésztõm azt mondta soha ilyen náluk nem fordult még elõ, visszaveszi a kutyát ha nem bírok vele, de én nem akarom visszaadni. A segítségével eljutottunk a lakhelyem közelében egy kutyasuliba, de gyakorlatilag eredmény még nem nagyon van, folyamatosan verekszik. Kan, a kérdésem egyrészt arra irányul, hogy milyen idõs korban lehetne ivartalanítani legkorábban? Én 6 hónapos korra gondoltam, de az orvosom eléggé húzta a száját. Amúgy mindent a falkavezérség elve alapján csinálok, nyúlkálok a táljában, elsõnek megyek ki az ajtón, nem rombol, emberekkel barátságos, senkit sem harapdál, tisztelettudó kutya. Egyszerûen borzasztóan agresszív a többi kutyával, és olyankor se lát-se hall, még a jutalomfalat sem érdekli amivel megpróbálom elvonni a figyelmét. Volt már valakinek ilyen fiatalon, ennyire agresszív kutyája? Kölyköknek, szukáknak is nekimegy, pedig amúgy szépen sétál de ha meglát egy másik kutyát így viselkedik. El vagyok keseredve, ráadásul jócskán 30-40 kiló lesz, muszáj lenne megnevelnem legalább hogy semleges legyen a többi kutyával, ha már nem akar velük spanolni.

Legjobb válasz: Milyen fajta? Egyébként 2 dologra tudok gondolni.Ha minden igaz,amit leírtál,akkor a 10 hét alatt történt vele valami a tenyésztõnél,ha ott nem,akkor ideggyenge a kölyök. Létezik ilyen,teljesen abnormális 4 hónaposan ez a viselkedés.Egy kölyöknek még érdeklõdõnek,kíváncsinak kellene lennie,sõt..ebben a korban még a legtöbb behódol mindenkinek. Ivartalanítani már akár most is lehet,a vélemények megoszlanak az orvosok között is,de a nyugati országokban már 6 hetesen is ivartalanítják a hobbi kutyákat. Semmiképp sem kellene megvárni az ivarérést,mert csak rosszabb lesz. Kutyaiskolába járjatok tovább,lehet érdemes lenne a cerberos rehabilitációs részlegét felkeresni,hátha tudnak érdemben segíteni.Náluk 2000 Ft egy alkalom és akkor mész,amikor kedved van.

Milyen fajta? Egyébként 2 dologra tudok gondolni.Ha minden igaz, amit leírtál, akkor a 10 hét alatt történt vele valami a tenyésztõnél, ha ott nem, akkor ideggyenge a kölyök. Létezik ilyen, teljesen abnormális 4 hónaposan ez a viselkedés.Egy kölyöknek még érdeklõdõnek, kíváncsinak kellene lennie, sõt..ebben a korban még a legtöbb behódol mindenkinek. Ivartalanítani már akár most is lehet, a vélemények megoszlanak az orvosok között is, de a nyugati országokban már 6 hetesen is ivartalanítják a hobbi kutyákat. Semmiképp sem kellene megvárni az ivarérést, mert csak rosszabb lesz. Kutyaiskolába járjatok tovább, lehet érdemes lenne a cerberos rehabilitációs részlegét felkeresni, hátha tudnak érdemben segíteni.Náluk 2000 Ft egy alkalom és akkor mész, amikor kedved van.
Az elsõ és legfontosabb az lenne, hogy minél hamarabb találj olyan kutyákat, akik képesek szabályokat felállítani, és akik között minél többet lehet szabadon. Ehhez neked kontrollált, minden helyzetben ismert viselkedésû kutyák kellenek, lehetõleg olyan felállásban, hogy van egy szabályfelállító, gátló kutya, és egy kedves, oldó. Ehhez meg muszáj lesz kutyasuliba menned, én nem is az ovit céloznám be a helyedben, hanem a terápiát vagy a rehabot, és ha ott sikerül eredményt elérni, akkor esetleg oktatói felügyelettel ovi. Meg kell tapasztalnia, hogy egy kiegyensúlyozott balhé nélküli falkában jó létezni, és ezután már képes lehet arra, hogy maga is tudjon kialakítani stabil, kiegyensúlyozott kapcsolatokat.
Az alomtestvérei is ott voltak vele még? Nagyon sok fajtánál az alfa kölyök simán 10 hetes korára lenyomja a többi testvérét. Így megtanulja, hogy az erõsebb gyõz. Ha ilyenkor már nincs velük az anya, nem tud beleszólni a kölykök viselkedésébe.
Biztos tenyésztõtõl vetted? A szaporítós kutyák szoktak ilyen rossz idegrendszerûek lenni. Persze ezt a szaporítója tagadja. Mit teszel olyankor, mikor támad?
Cerberos suli nincs a közeletekben?
A kérdező hozzászólása: Igen, biztosan tenyésztõtõl van a kutyus. Van kennelnév, utánuk is érdeklõdtem, a törzskönyv JÁRT kutyushoz nem opció volt, a szülõket láttam, a szûrések papírjait láttam, és 4 számjegyû eurót fizettem a kölyökért, akihez kezdõcsomagot is kaptam. Akkor csak tenyésztõ lehet, ugye? Nem vágtak át? A szerzõdésben kikötöttünk bizonyos dolgokat, a tenyésztõ pedig nagyon rendes, visszavette volna a kutyát azonnal de én nem akarok megválni tõle, inkább megküzdök a feladattal. Tenyészteni szeretnék majd egyszer (nem ezzel a kutyussal) õt azért vettem hogy minél inkább megismerkedjek a fajtával, és a tenyésztõvel is jó kapcsolatot alakítsak ki. Tudjátok ez nagyon nehéz, mert aktív, érdeklõdõ kutyát szerettem volna, gyakran látogattam is õt mielõtt elhoztam. Az alomban nem láttam tõle különösen agresszív viselkedést, néha-néha odamorogtak egymásnak, de a mama mindig helyrerakta õket. Viszont amikor hozzám került és elõször lementünk az utcára, azonnal láttam hogy nagy baj lesz a többi kutyával. Köszönöm hogy ajánlottatok kutyasulit (Cerberos), felvettem velük a kapcsolatot, ugyan innen 2 óra vonattal, de ezentúl a szombatjainkat ennek szenteljük. Megéri, mert én ha elég idõs lesz sportolni szeretnék a kutyusommal, közösségbe járni, agilityzni, de ha ilyen agresszív és egybõl rátámad minden kutyára akkor ezek a dolgok eleve ki vannak zárva. Remélem a suliban tudnak segíteni. Az itteni suliban azt mondták falkavezérségi gondjaink vannak, és a kutya engem véd. Ugyanakkor órákra itthon hagyom semmit sem csinál, kérdeztem a szomszédokat, hangja sincs. A táljában nyúlkálok, az ajtóban leültetem és csak utánam mehet ki-be. A behívás 90%-ig megy, egyszerûen ha kutyát lát megõrül és nem hallgat rám. Ami még érdekes, hogy sokszor ha nem engedem oda és elmegy a másik kutya, elkezd sírni. Ebbõl arra következtettem hogy csak játszani akar, de mikor legközelebb odaengedtem (rendesen az itteni kutyások, segítenek nekem mindenben) a másik kutyus fölé magasodott (ivartalanított tacsi, 10 éves), és a nyaka felé kapott. Tehát ez sem jött be. Ivartalanítani szeretném amint lehet, de a doki azt mondta meg kell várni amíg a herék teljesen leszállnak, és az egyik nála még várat magára. Így is elvégezhetõ a mûtét?
Ha nincs leszállva még az egyik here, a dokid azért várna rá, mert ivartalanításkor azt a herét bent kellene megkeresni. Tehát egy plusz vágás a kutyának. Így , ha netán lejönne, sima ügy lenne. Viszont, ha egyáltalán nem jön le az a here, akkor sajnos marad a plusz vágás, hogy kiszedjék. Mert a fent maradt herét mindenképpen ki kell venni.
A Cerbiék pont az ilyen problémás kutyákra szakosodtak.Mi is jártunk és nagyon jó volt.Az ország több pontján is van ilyen suli. http://www.cerberoskutyaiskola.hu

4 hónapos kislányom éjszakánként egyre gyakrabban felébred. Van, hogy 6-7szer is etetek, a cumi ilyenkor nem használ. Mit tehetnék, hogy nyugodtabban aludjon?

Legjobb válasz: Anyatejes vagy tápszeres? Az enyém anyatejes!És nekem is ezt csinálta!Rájöttem,hogy kevés neki este a tej!Így este kap egy kis pótlást szocsi után!Vagy tápszert vagy Sinlacot!Így csak egyszer ébred és csak inni adok neki!

Anyatejes vagy tápszeres? Az enyém anyatejes!És nekem is ezt csinálta!Rájöttem, hogy kevés neki este a tej!Így este kap egy kis pótlást szocsi után!Vagy tápszert vagy Sinlacot!Így csak egyszer ébred és csak inni adok neki!
lehet, hogy kevés neki este a tejed!
A kérdező hozzászólása: Igen, kizárólag anyatejet kap és nagyon szépen fejlõdik. Akkor gondoljátok, hogy este kéne tápszert is adnom neki?
Bocsi, de kevés neki a kaja. Reggel nem tudsz lefejni egy kicsit, amit este visszaadsz neki?
ugyanez a problémám nekem is, és pont ma írtam én is, nekem is azt mondták, h biztos kevés neki a nappali tejcsim :(
Vegyél Sinlacot és abból adj neki este szopcsi után amennyit megeszik!És ha éjszaka megébred csak inni próbál neki adni!Mert a pótlásra(mindegy hogy mi a pótlás, pép v.tápszer)szomjas lesz!Így még az éjszakai kajálásról is le lehet szoktatni óvatosan!
utolsó elõtti vagyok, bocs h bekérdezek! Bibi mit adjunk neki ilyen esetben? teát, v vizet? v mind1?
Háááát a víz lenne a legjobb, de az én kis mazsolám nem hajlandó meginni:S!Így én Hipp grnulátumos teát adok neki!De csak éjszaka kap teát!Napközben csak szopik!Pótlás csak este van!Így arra szomjasak!Csak cici mellett nem kell itatni a babát!De ez csak én véleményem!
Szerintem is kevés a tej. Nekem minden orvos azt javasolta hogy NE tápszer hanem Sinlac, ez tejpép, rizspép és szentjánoskenyérmag ha jól tudom. Nem olyan mint a tápszerek. Nekem is kevés volt a tejem, ezért kértem tanácsot 3 különbözõ orvostól is. Végül naponta többször is fejtem a tejet és emiatt megint sok van. Így végül nem próbáltuk ki a Sinlacot.

7 hónapos kislányom az utóbbi 1 hónapban éjszakánként nem alszik csak kb.3-4 órát, és az utóbbi 1 hétben nem eszik. Mit tehetnék, hogy javuljon a helyzet?

Egészen tavaly decemberig végigaludta az éjszakákat, aztán egyik napról a másikra éjjelente akár 4-5x is felébred. Hasra fordul és sírdogál míg vissza nem fordítom (egyedül is tudná már),kap enni, inni mégis 1-2 óra múlva kezdjük el?lr?l. Az étvágytalanság kb. 1 hete tart, nem kéri a tápszert, nem nagyon eszi a f?zeléket-gyümit, ha megeszik egy fél üveg bébiételt már boldog vagyok. 6 hét alatt csak 30 dkg-t hízott :(

Legjobb válasz: tuti a fogacskája jön...tipikus fogzási tüneteket produkál. vegyél neki vmilyen fogzáskönnyítõt. pl homeopátiás szerek, vagy ecsetelõ

tuti a fogacskája jön...tipikus fogzási tüneteket produkál. vegyél neki vmilyen fogzáskönnyítõt. pl homeopátiás szerek, vagy ecsetelõ
Szerintem is a foga. Probáld meg, hogy adsz neki 2-3 este homeo kúpot, az nyugtatja is a babát. Aztán hátha visszajön a régi babád:)

Valoszinu egy kis lufit nyelt le a 4, 5 honapos yorkim. Mit tehetek?

Tegnap este tortent. Ma reggel meg szepen kakilt, viszont azota csak most egy nagyon keveset. Hangulata jo. Etvagya is van - bar nem evett annyit, mint amennyit szokott. Koszonom a valaszokat!

Legjobb válasz: Akkor van baj, ha a kutyus nem kakil. Ha már jött ki belõle valami, akkor az már jó dolog. Annyit tehetsz, hogy joghurtot-tejfölt adsz neki, az meghajtja. Ha holnap sem kakil, de erõlködik, akkor orvos, mert akkor valószínû szorulása van. Ha kijön valahol, akkor az már jó dolog. Én mondjuk amikor lenyelte, meghánytattam volna, de mostmár mindegy. Megpróbálhatod, hogy egy kis sós vizet itatsz vele, attól kihányja elvileg ami a gyomrába van, de nem biztos, hogy még ott van, szóval inkább ne. Most hajtsd meg, ha kakil, akkor az jó dolog. Ha nem kakil - orvos.

Akkor van baj, ha a kutyus nem kakil. Ha már jött ki belõle valami, akkor az már jó dolog. Annyit tehetsz, hogy joghurtot-tejfölt adsz neki, az meghajtja. Ha holnap sem kakil, de erõlködik, akkor orvos, mert akkor valószínû szorulása van. Ha kijön valahol, akkor az már jó dolog. Én mondjuk amikor lenyelte, meghánytattam volna, de mostmár mindegy. Megpróbálhatod, hogy egy kis sós vizet itatsz vele, attól kihányja elvileg ami a gyomrába van, de nem biztos, hogy még ott van, szóval inkább ne. Most hajtsd meg, ha kakil, akkor az jó dolog. Ha nem kakil - orvos.
szia! Azt teheted, hogy továbbra is figyeled a kakiját :) ). Az én a c spánielem is lenyelt egyszer egy rendes fehér lufit, de kijött belõle kb 2 nap múlva. Nagy megkönnyebbülés volt :) ). Ha viszont egy hét múlva sem jön ki, vagy bágyadt a kutyus, akkor irány a doki!
A lufit nem fogja tudni megemészteni, és akár komolyabb baja is lehet, Én a helyedben már rég elvitte volna az állatorvoshoz, és elmondtam volna neki, hogy lufit nyelt.A doki tudni fogja, hogy mit kellene tenni..Lehet, hogy ad neki valami hashajtót, és ennyi az egész, de az is lehet, hogy a dokinak kell eltávolítania a kutyából.. Miért nem vittek eddig dokihoz??
El kellene vinni orvoshoz! El is pusztulhat...
A mienk egyszer egy nejlonzacskót evett meg.... Még aznap kif*sta, már bocsi a szóért. Amúgy csak arra vártunk hogy legyen otthon kocsi és vittük volna dokihoz, de szerencsére kijött. Amúgy úgy tudom bélcsavarodása is lehet! Szóval biztos ami biztos irány a doki... Amúgy a mienk Németjuhász volt, de azért egy yorkie nem olyan szívós sztem.
ma 15:24 Egy hét????? !!! Te normális vagy? Addigra bõven el is pusztulhat!!!
jól van na, akkor 3 nap. :) ). De odaírtam azt is, hogyha bágyadt a kutya, akkor vigye orvoshoz!
A kérdező hozzászólása: Koszonom az eddigi valaszokat! Ha holnapig nem lenne szeklet mindenkepp elvisszuk orvoshoz. Most kapott egy kis tejfolt... hatha az meghajtja. Igazan, nem is biztos, h lenyelte.. nem tudunk visszaemlekezni, h 3lufi volt e vagy csak 2, ahogy megtalaltuk... Remelem nem lesz semmi baja.. nagyon sajnaluk :(
A kérdező hozzászólása: a hangulata jo, rohangal, jatszik :) Olvastunk hasonlo esetrol, ahol az allatorevos azt mondta, h a lufi nem kene, h gondot okozzon, es, h valoszinu a kutya kikailja.. remelem igaza lesz!!

4 és fél hónapos kislányom nagyon sokat dörzsöli a szemét. Nem a fáradtság jele, mert szinte egész nap, van, hogy 5 percenként megteszi. Mit tehetek? Mivel tudok segíteni neki? Lehet, hogy valami allergiája van?

Legjobb válasz: Szerintem inkább az ínyét dörzsöli. Lányom is csinálja, én is azt hittem a szemét dörzsöli mindig, de jobban megnéztem, és inkább az arcát, orrát, száját dörzsölte, tehát az inye fájhat:-) Ha amúgy nem sír, jókedvü, gyarapszik, nem hiszem, hgy gond lenne, de említsd meg a dokinak.

Szerintem inkább az ínyét dörzsöli. Lányom is csinálja, én is azt hittem a szemét dörzsöli mindig, de jobban megnéztem, és inkább az arcát, orrát, száját dörzsölte, tehát az inye fájhat:-) Ha amúgy nem sír, jókedvü, gyarapszik, nem hiszem, hgy gond lenne, de említsd meg a dokinak.
Nem zavarja esetleg valami eros feny, televizio vagy ilyesmi?Kerdezd meg a vedonotol.Ha piros vagy dagadt akkor allergia, nezd meg nincs-e valami a szemeben ami nem jon ki konnyel, vagy nincs e valami olyan jatek vagy pluss aminek a szore a szemebe kerul, vagy jatekrol festek stb.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!