Találatok a következő kifejezésre: Mit tehetnék, a 4 (98 db)

4 lakásos társasházban az egyik lakás Önkormányzati bérlemény. Már 2 hónapja nem fizet az önkormányzat bérleti díjat. Mit tehetek a telefonálgatáson kívül, mint közös képviselő? Budapest, XX. -ik ker.

Legjobb válasz: Ha komolyan tõklünk várod a választ akkor egyet tehetsz: légyszíves mondj le, mert isszonyú gáz, hogy nem tudsz képviselni olyanokat, akik bizalmat szavaztak neked, akik számítanak rád. Szégyelld magad, de nagyon mélyen!

Ha komolyan tõklünk várod a választ akkor egyet tehetsz: légyszíves mondj le, mert isszonyú gáz, hogy nem tudsz képviselni olyanokat, akik bizalmat szavaztak neked, akik számítanak rád. Szégyelld magad, de nagyon mélyen!
Mint a többi lakóval tennéd : fizetési felszólítás!... A tartozásra kamat-felszámítás... Jelzálogjog-bejegyeztetés az ingatlanra!... Közös költséget fizetnek?
A kérdező hozzászólása: A többi tulaj besétál a pénzzel személyesen, az Önkorm.átutal, de legutoljára májusba jutott eszébe. Most a saját pénzembõl fizetem a szemét, víz és egyéb díját.Amikor felhívtam azt mondta, hogy nem ér rá velem társalogni, mert sok ügyfele van.
Most melyik ingatlanra is kellene zálogjog? Arra, ami az én tulajdonom és az önkormányzat a bérlõ? :) Elõször is azt kellene kideríteni, hogy MIÉRT nem fizet az önkormányzat. Aztán a MIÉRT okát megszüntetni, és utána elszámolni. Neked fontos a pénzed (jogosan), így ne tétlenkedj. Menj utána. Menj be személyesen, érdeklõdd, mi a probléma, mi a gond. Ha még egy hónapot nem fizet, akkor mondd fel szabályosan a bérleti szerzõdést és szólítsd fel az önkormányzatot, hogy rendezze elmaradását, illetve - ha önkormányzati tulajdonú ingóságok vannak az ingatlanban - akkor tartsd vissza az elmaradt bérleti díj ÉRTÉKÉBEN azokat. Ha erre sem fizet, kérj rájuk fizetési meghagyást, majd inkasszóval BIZTOS, hogy be tudod hajtani a pénzed (tekintve, hogy egy önkormányzatnak elég szép bankszámlaforgalma van.)

Mit csináljak a 4 hós fiammal aki tegnap kapott oltást és az előző oltás helye pirosodott be neki. Borogatom, tehetek még érte valamit? Úgy látom, hogy fájni nem fáj neki. Nem értem mért ez pirosodott be és nem az amit kapott utoljára.

Legjobb válasz: Ugyan igy volz,nállunk is,de szerintem az nem a régi ami bepirosodott.Nekünk is két piros pont volt láthato egy lábon.Csak a borogatás amit tudsz most tenni.Nekünk két nap alatt eltünt.

Ugyan igy volz, nállunk is, de szerintem az nem a régi ami bepirosodott.Nekünk is két piros pont volt láthato egy lábon.Csak a borogatás amit tudsz most tenni.Nekünk két nap alatt eltünt.

Elfelejtettem a internetbankom és a 4 jegyű telefonos kódomat is mit tehetek? A cib-nél bankolok.

Legjobb válasz: Menj be a bankfiókba és az ügyintézõvel keressetek megoldást.

Menj be a bankfiókba és az ügyintézõvel keressetek megoldást.

4 hónapos kölyökkutyám megakarja ölni sétáláskor a bicikliseket és az autókat mit tehetnék ellene?

Legjobb válasz: 4 hónapos, egy 7 éves kisgyerek szerinted nyugton tud sétálni az anyja mellett ha körülötte ezernyi izgalmas dolog van? megölni meg igencsak kétlem hogy akarna bárkit is, szimplán csak neveletlen, ezen kellene változtatnod mondjuk kutyasulival vagy kutyaovival

4 hónapos, egy 7 éves kisgyerek szerinted nyugton tud sétálni az anyja mellett ha körülötte ezernyi izgalmas dolog van? megölni meg igencsak kétlem hogy akarna bárkit is, szimplán csak neveletlen, ezen kellene változtatnod mondjuk kutyasulival vagy kutyaovival
Már megkapta az összes oltását? Mit értesz azalatt hogy meg akarja ölni? Milyen fajta a kutya?
A kérdező hozzászólása: a veszettség ellenit még nem kapta meg. Húzza a pórázt meg ugatja õket, menne utánuk.Nj
Miénk 1 éves és ugyanezt csinálja, csak pluszban a bõröndök után is megindul. Nem tudunk vele mit csinálni....
Az enyém is ien volt !!! De ezt azér csinálja mert fél nem tudja mi az!! Enged lazán de mikor elkezdi morogni v ugatni akkor húzd magad mellé es szólj rá erélyesen hhagyja abba!! Es pöccimts az orrára! Nekem be vált!! ;)
A kérdező hozzászólása: jövõ héten viszem oviba remélem tudnak ezen segíteni.Köszönöm a válaszokat!!
Simán csak mûködik benne a zsákmányszerzõ ösztön. Elkapni mindent, ami mozog. Az óvoda sokat fog segíteni. Fõleg neked , hogyan neveld.

Van egy laptopom win7 32bit. Ha játszok pl egy cod 4-el és leveszem a felbontást akkor nem húzza szét a játékot 16:9-re hanem középen fut 4:3-as méret arányban. Mit tehetek hogy kisebb felbontásnál is teljes képernyőn maradjon a játék?

Samsung RV508 a típusa. Sajnos az integrált intel video kártya nembírja 1366x768 felbontáson a játékokat(amin mellesleg 16:9, teljes képernyőn jelenik meg a játék)Azonban egy 1024x768 már 4:3 as kockába figyel összehuzva a monitor közepén.

Legjobb válasz: Az 1024x768-as felbontás csak a 4:3-as monitorok képernyõjét tölti ki teljesen. A te laptopod 16:9-es, amit szélesvásznúnak is neveznek, épp ezért nem tudja kitölteni a 4:3-as felbontásokkal teljesen. Ami esetleg még neked jó lehet az a 1280x720. Ez is kitölti teljesen, de a játék nem biztos, hogy akadásmentes lesz, mivel az integrált videókártyák játékra nem igazán alkalmasak.

Az 1024x768-as felbontás csak a 4:3-as monitorok képernyõjét tölti ki teljesen. A te laptopod 16:9-es, amit szélesvásznúnak is neveznek, épp ezért nem tudja kitölteni a 4:3-as felbontásokkal teljesen. Ami esetleg még neked jó lehet az a 1280x720. Ez is kitölti teljesen, de a játék nem biztos, hogy akadásmentes lesz, mivel az integrált videókártyák játékra nem igazán alkalmasak.

Utólag kiderült, hogy a párom 4 napja bennem élvezett el véletlenül! Nem védekeztünk! Mit tehetek?

Legjobb válasz: 4 nap után már nem sok mindent tehetsz, csak reménykedni tudsz, ha nem akarsz még gyereket.

4 nap után már nem sok mindent tehetsz, csak reménykedni tudsz, ha nem akarsz még gyereket.
Ezért minimum tört el az orrát, aztán terhességi teszt, meg nõgyógyász. Mást sajnos nem tehetsz...
Utólag kiderült? Hazudott? Most jutott eszébe, hogy :Ja bocsi, 4 napja benned mentem el! Reménykedj!
hát 4 nap után sajnos tényleg semmit nem tudsz tenni, kérd Istent hoyg még ne ajándékozzon meg egy babával.(mert a kérdésedböl gondolom , hogy nem akarsz még babát)
Attól is függ, mikor voltatok együtt. Barátnõm is így járt többször is, és nem lett eddig terhes. Mondjuk neki ez a menstruációja elõtti napokon volt mindig, meg közvetlenül menzesz után. De azért ebben sem lehet bízni. Van akii meg ilyenkor esett teherbe.
4 nap után tényleg semmit nem tehetsz. 72 órás tabit bevehettél volna, ha erre még idõben gondolsz.
Én is csak azt tudom mondani h reménykedj de milyen dolog az hogy négy nap után derült ki? Miért nem mondta korábban akkor tudtatok volna ellene tenni...
Olyan nincs, hogy te sem vetted észre még ha kevés is de az is kifolyik. Nem tudom hány éves lehetsz de elég tapasztalatlan vagy. Hát így utólag már sajnos semmit nem tusz tenni csak reménykedni de ebbe nem csak õ a hibás hanem te is ugyen úgy hisz kettõn áll a vásár.
Én csak azt nem értem, hogyhogy nem vetted észre? Hiszen az ki szokott folyni utána.
Utólag kiderült? Ezt nem értem... Nem voltál ott vagy nem tûnt fel, amikor belédélvezett? Szabad kíváncsiskodni, hogy hány éves vagy?

Teljesen felborult a 4 hónapos fiam napirendje. Mit tehetek?

Hagyjam,hogy el?bb utóbb kialakul megint,vagy próbáljak rendszert belevinni?Igény szerint szopik,ami van hogy 1,5 de van hogy 2-3 óránként történik.Eddig átaludta az éjjelt,most 1-2x ébred enni.Félre értés ne essék,szívesen adok neki éjjel is ha kéri-engem inkább a nappalok amik "zavarnak".Eddig tudtam,hogy mikor van egy kis id?m(mert szépen 3 óránként evett),meg volt,hogy stabilan délben mentünk sétálni....de most abszolút semmi nem jön össze.Nehezen és keveset alszik napközben,és sokszor eszik keveset(lusta szopni)és már napi 1x du 4-4:30 között kap egy kis almát is.(azóta ébred éjjel)

Legjobb válasz: Bocs nappa nem 45 ször hanem csak 4-szer aludt! :))))))

Bocs nappa nem 45 ször hanem csak 4-szer aludt! :) )))))
Szia! 3 dolog is eszembe jutott arról amit írtál: 1. Sok baba ennyi idõsen állítja át magát a ritkább evésre. Enyém 4 hósan állt át a 3 óránkénti evésrõl a 4 óránkéntira, ami az addig szuper napirendünket boritotta, de aztán beállt az új, kb 2 hét kellett hozzá. Lesz majd még többször is ilyen, változnak õk is :) 2. Szintén sok babának kezd ilyenkor jönni a foga, enyémnek 4, 5 hósan már kint volt az elsõ és bizony ez be tud kavarni rendesen az éjszakákba, az éjszakák meg a nappalokba. 3. A délutáni almaevés nem szerencsés egy ilyen picike babánál. Nem tudom miért döntöttél szopi mellett az ilyen korai hozzátápláláson, de nem akarok okoskodni. Minden szakkönyv, tájékoztató, internetes oldal stb leírja, hogy az ételek fokozatos bevezetését mindig a délelõtti órákban kell elkezdeni, pont amiatt, hogy az éjszakákba ne kavarjon be. Én a tízóraival kezdtem, de sokan kezdik az ebéddel.
A babák napirendje idõszakonként változik. Ahogy nõ, mások az igényei. Az enyém 4 hetes kora óta átaludta az éjjeleket, nappal 45 szer aludt! egészen 6 hóig. 7-8. hósan éjjelnte 2 szer felkelt, de csak teét adtam neki vissza is aludt. Napközben már csak 2 szer aludt. Most 9 hós, éjjel 1 szer kel fel teáért és napközben van hogy csak 1 szer alszik, közben meg nyûgös alig bírok vele.. Most pl. 2 órán keresztül próbáltam elaltatni. Sikertelenül. Most itt nyüglõdik mellettem. Majd kifárad és alaszik. Beáll egy idõ után majd a kis rendszerük, kinek elõbb kinek utóbb. Tudom hogy rossz mert nem tudt tervezni házimunkát. Én is kitakarítottam voln aebben a 2 órában a lakást de a baba mást szeretett volna. Ez ilyen idõszak.
A kérdező hozzászólása: :-) gondolom.Bár alhat 45x, csak 1-2 percet.Most is elaludt 10kor és már nyöszörög-épp hogy csak ki vasaltam.mindegy ez van
A kérdező hozzászólása: Szóval akkor át kéne ütemezni az almát délelõttre/ebédre?Azért adok neki almát, mert mostanában nagyon keveset szopizik, mintha nem tudná kiszívni, és látom rajta hogy éhes....de mióta kapja ezt a kevéske almát, sokkal jobb az étvágya.Tudom hogy mindenki azzal jön hogy 6 hónapig anyatej, de ha látom hogy éhes, nem tudok mit tenni.A foga már egy hónapja intenzíven "zavarja", de még nem bújt ki.Nem lenne baj, ha keveset aludna, de ne látnám rajta hogy csak nyûglõdik a fáradtságtól.Azt gondolom, hogy mindig egyre kevesebbet fog csicsikálni, de ez a helyzet kicsit nehéz.Hetekbe telt, mire beállt az elõzõ rendszer, de mire valami jól mûködne, addigra jön egy doki látogatás, vagy valami ami teljesen kizökkent minket.
11:38-as vagyok. Sztem tedd át az almát délelõttre akkor inkább, hátha így nem kavar be az éjszakába és akkor a nappalok is jobbak lesznek. Nálunk is mindig valamilyen változást hoz egy-egy szuri, ezért utálom õket :(

Április 4. -én fogok menni nyelvvizsgázni (alapfokú). A tanár adott 4 oldal párbeszédet ami nagyjából ki van dolgozva viszont így egyedül nem igazán tudom megtanulni. Mit tehetnék?

Van valami ötlet amivel gyorsabban tudnám megtanulni?:/

Legjobb válasz: Lehet tudni, hogy minek költesz alapfokú nyelvvizsgára, amikor a beugró már egy középfokú? Ha csak azért, hogy elmondhasd, hogy neked van nyelvvizsgád, akkor nincs értelme. Szerintem tanulj még rá, egy-másfél évet, és akkor vágj bele a középfokúba. Annak van értelme, és nem kidobott pénz. Még az idõdbe is simán belefér, hiszen "csak" 14 éves vagy. Ezt jó tanácsként mondom, angoltanárként. Vagy mi okból van szükséged alapfokú nyelvvizsgára? Mihez kellene?

Lehet tudni, hogy minek költesz alapfokú nyelvvizsgára, amikor a beugró már egy középfokú? Ha csak azért, hogy elmondhasd, hogy neked van nyelvvizsgád, akkor nincs értelme. Szerintem tanulj még rá, egy-másfél évet, és akkor vágj bele a középfokúba. Annak van értelme, és nem kidobott pénz. Még az idõdbe is simán belefér, hiszen "csak" 14 éves vagy. Ezt jó tanácsként mondom, angoltanárként. Vagy mi okból van szükséged alapfokú nyelvvizsgára? Mihez kellene?
18:06-os vagyok Most nézem, hogy a kérdésre még mindig nem válaszolt senki sem :D Én úgy csinálnám, hogy pl. tanulgatod, vagy csak átolvasod párszor, aztán odaadod anyukádnak vagy vkinek, aki mondja az az egyik ember szövegét, te meg fejbõl mondod a másiknak a szövegét. Ha megvolt, akkor szerepcsere :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)
Rendben! És igen, mindenkinek szíve joga azt és úgy tenni, ahogy akarja, ezzel én is egyet értek. Csak egyszerûen kíváncsi voltam a miértre. :) Köszönöm a választ! Sok sikert kívánok a vizsgázáshoz és sikeres nyelvvizsgát! :)
A kérdező hozzászólása: utolsó:teljesen igazad van:D:)
Bocsi az offért: Az én egyik ismerõsöm is úgy szeretne nyelvvizsgázni, hogy elõször leteszi az alapfokút, majd egy évvel késõbb a középfokút, azért, hogy másodjára már legyen tapasztalata mi hogyan mûködik. Mindenkinek szíve joga úgy csinálni, ahogy õ szeretné.
A kérdező hozzászólása: Azért mert azt ajánlotta a tanárnõ hogy ne próbálkozzunk még meg a középfokúval mert lehet nem menne:) Egyébként akik jók angolból azoknak adott ez a lehetõség, én pedig úgy gondoltam hogy belevágok és megcsinálom:)
Szia! Lehet tudni a fõ okát annak, hogy minek egy alapfokú nyelvvizsga, ami már sehova nem elég? Milyen okból döntöttél alapfokú mellett, leszámítva azt, hogy: - suli fizeti a felét - meg hogy most már leadva a lapot nem szabad félbehagyni?
A kérdező hozzászólása: Már beadtam a lapomat és szeretném végigcsinálni:) Egyébként a felét a suli fizeti:)
A kérdező hozzászólása: köszi:)

4 napja a kislányom napi 4-5 kaki helyett csak kétszer kakil, viszont 2 napja semmi. Csak anyatejes.3 és fél hónaposak vagyunk. Mit tehetek, hogy tudjon kakilni?

Legjobb válasz: Szerintem ha a közérzete jó, akkor nincs teendõ :) Ha fáj a hasa, akkor húzgálja a lábát.. Ha nem húzgálja, akkor semmi. Majd jön az, ne félj. Az én lányom is anyatejes, 4 hónapos és uez a helyzet két napja nálunk is, tegnap volt napi kettõ, ma még egy sem... elõtte pedig szinte minden evésnél kakilt :) De ha úgy érzed, szorulása van, hívd fel a dokitokat, majd õ segít. Hallottam a hõmérõrõl, hát én két nap után nem dugnám a fenekébe. Tornáztasd meg egy kicsit :)

Szerintem ha a közérzete jó, akkor nincs teendõ :) Ha fáj a hasa, akkor húzgálja a lábát.. Ha nem húzgálja, akkor semmi. Majd jön az, ne félj. Az én lányom is anyatejes, 4 hónapos és uez a helyzet két napja nálunk is, tegnap volt napi kettõ, ma még egy sem... elõtte pedig szinte minden evésnél kakilt :) De ha úgy érzed, szorulása van, hívd fel a dokitokat, majd õ segít. Hallottam a hõmérõrõl, hát én két nap után nem dugnám a fenekébe. Tornáztasd meg egy kicsit :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors választ
Anyatejes babáknál elõfordul hogy pár napig nem kakilnak. Ha ez nem okoz nála poci fájást akkor ne aggódj miatta, ha pedig mégis kellene valami akkor vagy ritka esetekben használhatsz szélcsövet vagy adhatsz neki kevés kamilla teát.

Vezetékes telefonomba 4 db ceruzaelem kell, 3 tökéletesen belefért, a 4. viszont nem, mit tehetek?

Legjobb válasz: Vannak "vastagabb" ceruzaelemek / ceruzaakkuk. A DURACELL gyárt vastagabb, nehezebb elemeket, amik beleszorulnak a kialakított tartóba, ezt már sokszor tapasztaltam. Próbáld meg másik típusú ceruzaelemmel, be kell férnie.

Vannak "vastagabb" ceruzaelemek / ceruzaakkuk. A DURACELL gyárt vastagabb, nehezebb elemeket, amik beleszorulnak a kialakított tartóba, ezt már sokszor tapasztaltam. Próbáld meg másik típusú ceruzaelemmel, be kell férnie.
A kérdező hozzászólása: Köszi, ez sima Tesco-s mert ma már sikerült túl kicsit vennem. De nem értem hogy miért csak az egyik ragad bele...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!