Találatok a következő kifejezésre: Mit tehetek vizesedés (6 db)

25 hetes vagyok.3 napja folyamatosan dagadt a bokám. Nem vizesedés, de akkor mi? És miért? Mit tehetek ellene? Első baba, 35 éves múltam, és 15 kg túlsúllyal kezdtem a terhességet.

Van így még más kismmam is? Kedd délutánra kaptam id?pontot a dokimtól, de nagyon aggódóm.

Legjobb válasz: Tuti vizesedés nyugi. Nekem 24. hét óta van, elõször én is megijedtem, mert ha benyomtam, nem maradt olyan, de az elején ez nem így van. Most már 38+3 hetesen háromszor akkora lett, és benyomva marad, ha nyomkodom....úgyhogy szerintem neked is ez van. Sajnos erre nincs semmi, felpolcolt lábbal pihenj, nekem 2 számmal nagyobb csizmát kellett ez miatt vennem a 32. héten.

Tuti vizesedés nyugi. Nekem 24. hét óta van, elõször én is megijedtem, mert ha benyomtam, nem maradt olyan, de az elején ez nem így van. Most már 38+3 hetesen háromszor akkora lett, és benyomva marad, ha nyomkodom....úgyhogy szerintem neked is ez van. Sajnos erre nincs semmi, felpolcolt lábbal pihenj, nekem 2 számmal nagyobb csizmát kellett ez miatt vennem a 32. héten.
Nekem akkor dagadt a bokám, (még baba elõtt) amikor keveset ittam és tartotta a szervezetem a vizet. Akkor a megoldás a sok folyadék volt. Most 21 hetes vagyok és még nem dagad, holott nem is iszom sokat.
A kérdező hozzászólása: A sógornõm mondta, hogy nem vizesedés, mert, hogy , ha benyomom nem marad nyoma. Ez így van?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, már nyugodtabb vagyok. Ma nagyon sokat kellett járnom gyalogosan, most alig van megdagadva a bokám. Vettünk almát, és mivel napi 4 almát képtelen vagyok megenni, megcsináljuk almalének. A sót nagyon szeretem, de ahol tudok vigyázok. Könnyû szülést a 39 hetes kismamaának, mindnyájatoknak boldog babavárást.
Elsõ vagyok. Nekem só és fûszermentes diétát írt ki a doki, és próbálom betartani több -kevesebb sikerrel, de van ahol azt mondják, hogy ez nem befolyásolja......szóval döntsd el melyiket választod.
Az elõttem szólókhoz csatlakozva csak azt tudom mondani, hogy a felpóckolás sokat segíthet. Emellett egyél sok almát, mert az természetes vízhatjtó, de ugyanilyen hatása lehet a bioalmaecetnek is. Én mondjuk egy jódos vizet iszom, aminek szintén ilyen hatása van, és úgy tudom, hogy a Schüssler sók között is van olyan, ami erre hat, és terhesen is ehetõ. Mindemellett a jobb vérkeringés miatt fontos a mozgás is, tehát legalább sétálj sokat, a dagadás nem a mozgás miatt, hanem az ülés, vagy álldogálás miatt lehet fokozottabb. Mnden jót! (35. hetes mami)
Ez vizesedés!! Nem kell, hogy bennmaradjon az ujjad. Nekem a 16. héttõl van, most a 39. hétben járok és nem változott semmit, próbáltam só- és fûszerszegény diétát tartani végig, de ha egy kicsit kevesebbet pihenek, többet mocorgok, akkor ugyanúgy bedagad. Egész nap, ha csak tehetem felpolcolom, éjszaka én is buci párnát rakok a bokám alá, ugyanúgy mint az egyik válaszoló, így reggelre egy kicsit lemegy. Én is 2 számmal nagyobb csizmát hordok és gyógyzoknit, mert minden szorít. Volt olyan, hogy teljesen eltûnt a bokám (ülõmunkát végeztem) estére és nem bírtam talpra állni, borogatni kellett hideg törölközõvel. Többek között ezért sem tudtam az utolsó 3 hónapban dolgozni. Ami nagyon fontos, hogy folyamatosan ellenõrizni kell a vérnyomásodat és a vizelet-fehérjét a toxémia miatt. Nekem még ennyi vizesedés mellett is rendben van, most már minden héten nézik.
Polcold fel. Pihenj sokat, ne állj és járkálj sokat. Ja, és igyál sok vizet, a vizesedés ellen ez a legfontosabb! Kevés só, kevés fûszer szintén segít.
Nekem is akkortájt kezdõdött. Ami segít, az tényleg a pihenés. Én éjszakára is teszek egy párnát a lábaim alá, és legalább reggel nem ébredek hatalmas bokával. Sómentes diéta is segít, illetve az nagyon igaz, hogy ha fûszereset eszem, akkor tutira bedagad mindenem. Nem szabad sokáig egyhelyben ülni, és álldogálni. Most az utolsó hetet tapossuk, és nagyon várom már a babát emiatt is, hogy megszabaduljak a víztõl!!
A kérdező hozzászólása: Köszi. Sómentes diéta segíthet? Vagy azt egyéb miatt javasolják?
Köszönöm szépen!:) Neked meg nagyon boldog és problémamentes babavárást kívánok:) 39 hetes kismami

Mit tehetek a vizesedés ellen?

Iszonyúan zsibbad mindkét kézfejem és ezáltal fáj is. Éjszaka nem tudok aludni, nagyon rossz.

Legjobb válasz: Szerintem az orvosnak ebben az esetben ajánlania kell valami gyógymódot.Véleményem szerint olyan nincs hogy nem tud mit csinálni vele.Vagy ha mégsem,tovább kellett volna küldenie pl. belgyógyászatra.Lehet a magas vércukorszint miatt is.A gyógyszertárban lehet kapni vizhajtó teát amit kismamák is ihatnak.Vagy igyál meg napnta egy kevés zöld teát,bár az csak egészen enyhén vizhajtó,lehet hogy a te esetedben nem válik be.Biztos van valamilyen megoldás a problémádra.

Szerintem az orvosnak ebben az esetben ajánlania kell valami gyógymódot.Véleményem szerint olyan nincs hogy nem tud mit csinálni vele.Vagy ha mégsem, tovább kellett volna küldenie pl. belgyógyászatra.Lehet a magas vércukorszint miatt is.A gyógyszertárban lehet kapni vizhajtó teát amit kismamák is ihatnak.Vagy igyál meg napnta egy kevés zöld teát, bár az csak egészen enyhén vizhajtó, lehet hogy a te esetedben nem válik be.Biztos van valamilyen megoldás a problémádra.
Én csak hallottam, hogy a zöld kígyóuborka jó a vizesedésere, volt aki napi 1-et megevett.-) A só is fogja a vizet, kerüld. De szerintem inni kell sokat, ettõl függetlenül is, és a vízhajtó te is jólehet, kérdezz rá a védõnõnél, vagy a dokinál.
Én Natrium Sulfuricum 9ch nevû homeopátiás szert szedek. Annyira elegendõ, hogy nem fáj úgy a kezem, hogy ne tudjak aludni. Én ennek is örülök:) Csodaszer nincs. Csipkebogyó tea, bodza tea...Ennyi hirtelen. Remélem tudtam segíteni. Kitartás! Egy 38 hetes kismama

Mit tehetnek 8 hetesen a nagyon kellemetlen puffadas es vizesedes ellen?

Del korul mar annyira felpuffad a hasam, hogy feszul es faj. Nem tudom hogy a puffadastol v a vizesedestol, de megmertem, nap vegere 2 kiloval vagyok tobb, mint reggel. Tegnap a cipom is szoritott.

Legjobb válasz: Tarts néha 1-1 alma napot és nagyon sok vizet igyál, az természetes vízhajtó hatású.

Tarts néha 1-1 alma napot és nagyon sok vizet igyál, az természetes vízhajtó hatású.


kevesebb só, polcold fel esténként és tornáztasd
A kérdező hozzászólása: Köszi Alma-tündér! Mintha tényleg kevésbé dagadna a lábam, de a közérzetem sokkal-sokkal jobb. Több energiám lett, pörgõsebben mennek a napok, pedig az utóbbi idõben állandóan fáradt voltam...mellesleg a székrekedéstõl sem kell tartanom...Ja és rengeteg vizet iszom a sok alma mellé, így szuper!
Az almás tippetadós vagyok... Majd írd meg azért, hogy bevált e a módszer, segített e v.mit.!
A kérdező hozzászólása: Köszi az almás tippet, holnaptól nyomatom. Eddig is ettem minden nap, de nem ekkora mennyiségben. Talán ez lesz a megoldás? Köszi , köszi, köszi mendenkinek!:-)
GYORS SEGÍTSÉG!!! Tuti megoldás az ALMA!!!! Ezt most komolyan írom, itt nálunk a védõnõk ezt ajánlják, és mindenkinél bevált.Ha tényleg nagyon dagadsz, amellett, hogy persze sótlanul fõzöl, meg nem eszel füstöset stb....Sok folyadék, és napi ÖT alma, ami kihajtja belõled a vizet, ezt biztosra mondom.Bennem is volt egy kicsi, nekem 2-3 db-ot mondott a védõnõ, és reggelre mindig kiment a víz a lábaimból. Ha kíméltem magamat, akkor estig csak egy picit dagadt be, ha nem akkor visszadagadt, de minden nap ettem az almákat rendületlenül, és leapadt a lábam. Komolyan próbál meg, biztosan segít.Garantálom!
Kevesebb só bevitel, értem ez alatt, hogy pl. kevesebb felvágottat egyél. És némelyik sajt is iszonyat sok sót tartalmaz. Anno én is bedagadtam, pedig sótlanul fõztünk (szinte most is), de ha megettem egy szalámis szendvicset estére "michelin babás" lett a kezem és az ujjaim és a bokám is dagadt.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat. Elég kellemetlen mondjuk 2 ilyen oszlopon mászkálni, és még elég sok van hátra. Ha baj lenne mi figyelmeztethet?
Amig a vizeletedben a fehérje rendben, semmi baj. Szülés után visszamegy, ne aggódj, én is így voltam. Annyira dagadt a lábam, hogy a dokim hetente küldött laborba vizeletvizsgálatra, de sosem volt baj, vérnyomásom is rendben volt.
tuti nincs semmi baj :) védõnõ már kiszúrta volna. amúgy meg az utolsó 1-2hónapban jön fel egy csomó kiló. akkor hízik a legtöbbet a baba. a becsült súly, meg fél kg-kg +/- ne aggódj! csak pihenj :)
A kérdező hozzászólása: Nem lehet valami komolyabb baj tünete? A vérnyomásom jó 120/70, a vizeletemben nincs fehérje, de mégis a visszafogott étkezés ellenére 1 hét alatt 2 kg-ot híztam. A babám ksebb a koránál, 1780 g-ra becsülték ma...
hát akkor...kitartás :) már nincs sok! addig is, boldog babavárást
A kérdező hozzászólása: Magamnak teljesen sótlanul fõzök, estérõl-reggelre sem csökken a duzzanat, hiába pihentetem...
Örülök, hogy Neked is segített...Majd egy idõ után nagyon meg lehet ám utálni az almát emiatt, de hát ez van....

Mit tehetek a vizesedés ellen?

A sót már szinte teljesen kiiktattam az étrendemb?l, mégis nagyon dagad a bokám(érdekes, hogy a jobb bokám 3-szor akkora mint a bal). Mutattam az orvosnak és azt mondta, hogy amíg a vérnyomásom rendben van(120/80) addig nincs probléma. Vizeletet is néztek és nem volt benne fehérje. Az normális, hogy mindig ugyanannyira be vagyok dagadva és reggelre sem megy le? Mit tudok tenni, hogy legalább egy kicsit kisebb legyen? 35+2 hetes kismama

Legjobb válasz: sétálgass, majd pócold el a lábad (feljebb legyen, mint a szíved) és fogyassz sok uborkát, retket, ezek vízhajtó hatásúak.

sétálgass, majd pócold el a lábad (feljebb legyen, mint a szíved) és fogyassz sok uborkát, retket, ezek vízhajtó hatásúak.
nem akarlak elkeseríteni, de én középidõtõl végig vizesedtem és _bármit_ csináltam, nem ment lejjebb, még az orrom is föl volt dagadva, annyira puffadtam - a vérnyomásom inkább alacsony volt, úgyhogy nekem sem volt toxémiagyanú szülés után 1 héttel teljesen lement a víz
Nekem is ez a problémám csak azzal a különbséggel hogy én még csak 23 hetes vagyok.Épp most néztem utána a neten, és találtam rá 3 féle homeopátiás golyót.Szerintem nézd meg neked melyik jó mert alkat és tünet alapján dõl el neked melyik lenne a jó.Az oldal neve:homeopatia.info.hu Én már több homeo golyót használtam pl.hányingerre, csalánkiütésre és minden tünetem elmúlt. Egy próbát megér, ráadásul ezekkel nem ártasz se a babának se magadnak.Remélem tudtam segíteni..
Nekem is nagyon vizesedett a lábam, nem használt semmi, sem a só mellõzése, sem a polcolás semmi. Fehérje is volt a vizeletemben, de mivel rendben volt a vérnyomásom így nem csináltak belõle gondot! Ja és nekem is reggel is ugynolyan dagadt volt a bokám mint este!
Sajnos mást nem igazán tehetsz. Míg rendben a vizelet, meg a vérnyomás addig nekem is azt mondta a védõnõ, hogy nincs semmi baj. Nekem a kezem is be van vizesedve (alagútszindróma), meg már a combomon is észrevettem, hogy múlthéthez képest sokkal nagyobb, mert akkor még rám jött az egyik nadrágom, a héten meg már nem. És nem eszek sokat. :)
A kérdező hozzászólása: Akkor ezek szerint legalább a szülésig ez már így fog maradni. Azért köszönöm szépen a válszokat:)

Kéz és lábdagadás (vizesedés) ellen mit tehetnék? Van valami megoldás?

Legjobb válasz: Egy próbát megér, de ne játsz ezzel, ha komoly a gond: menj orvoshoz, ne ránk halgass. Nekem a védõnõm mondta, hogy húst azért jó hogy én mindennap eszek, mert segít a víz kiürítésében is, és még a túró a hagyományosan vízhajtó hatású étel. Szereted a körözöttet tehéntúróból? Én minden héten csinálok. Én nagyon szeretem a teákat, rettentõ gyengére fõzött zöld tea vagy csalántea segíthet egy kicsit. A mozgással engem összezavartak. Valaki azt mondta, feltett lábbal feküdjek, utána meg azt hallottam, mozogni kell, hogy elinduljon a víz a lábból.

Egy próbát megér, de ne játsz ezzel, ha komoly a gond: menj orvoshoz, ne ránk halgass. Nekem a védõnõm mondta, hogy húst azért jó hogy én mindennap eszek, mert segít a víz kiürítésében is, és még a túró a hagyományosan vízhajtó hatású étel. Szereted a körözöttet tehéntúróból? Én minden héten csinálok. Én nagyon szeretem a teákat, rettentõ gyengére fõzött zöld tea vagy csalántea segíthet egy kicsit. A mozgással engem összezavartak. Valaki azt mondta, feltett lábbal feküdjek, utána meg azt hallottam, mozogni kell, hogy elinduljon a víz a lábból.
A zellergumó állítólag vízhajtó hatású. Ha szereted salátának nyersen, vagy levesbe fõzve fogyaszd. Ha már a kezed is dagad érdemes orvoshoz fordulni, mert ez lehet a terhességi toxikózis jele. Ilyenkor a vérnyomás is magas. Ne játsz vele nézesd meg magad mielõtt baj lesz


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!