Találatok a következő kifejezésre: Mit tehetek vérnyomás (31 db)

Fiatalkori magas vérnyomás ellen mit tehetek?

19 éves fiú vagyok, nem vagyok kövér, inkább sportos és szoktam is sportolni, a vérnyomásom fels? értéke 130 és 140 közt van, orvos mondta hogy mérjem le amikor tudom, meg hogy kés?bb ebb?l baj is lehet, de ennyi, sem gyógyszert nem írt fel se semmi. Mit tehetnék?

Legjobb válasz: Hello! Én kb. 1 hónap múlva leszek 21 éves és fiú vagyok. Nekem is hasonlóan magas a vérnyomásom (140 körül), de gyerekkorom óta magas. Amikor sportolsz akkor magas lehet a vérnyomás meg a pulzus is. Amúgy függ az alkatodtól meg az életmódottól is hogy magas-e a vérnyomásod. Általában a kövérebb embereknek szokott magasabb lenni, vagy a magasabb és erõsebb testalkatúaknak. Én egyikbe sem tartozok és mégis magas a vérnyomásom. De ha sok teát, de fõleg kávét iszol, meg még ha cigizel is, attól is lehet.

Hello! Én kb. 1 hónap múlva leszek 21 éves és fiú vagyok. Nekem is hasonlóan magas a vérnyomásom (140 körül), de gyerekkorom óta magas. Amikor sportolsz akkor magas lehet a vérnyomás meg a pulzus is. Amúgy függ az alkatodtól meg az életmódottól is hogy magas-e a vérnyomásod. Általában a kövérebb embereknek szokott magasabb lenni, vagy a magasabb és erõsebb testalkatúaknak. Én egyikbe sem tartozok és mégis magas a vérnyomásom. De ha sok teát, de fõleg kávét iszol, meg még ha cigizel is, attól is lehet.
(elõzõ vagyok) ja és nekem se írt fel a doki semmit. Nekem csak annyit mondott, hogy ne legyek annyit ideges (nem vagyok) ne kávézzak annyit, ne cigizzek annyit és lejjebb megy. Ha meg nem, akkor az normális és "ne bántsam". Amúgy semmi bajom a magas vérnyomásom miatt
A kérdező hozzászólása: Én sem dohányzom meg kávét sem iszom, az igaz néha stresszes vagyok, lehget hogy az is benne van, alapból engem sem zavar a vérnyomásom, csak kicsit azért aggódom mert elég komoly következménye is lehet késõbb.
tanulj meg kikapcsolni.nem kell nagy tevékenységre gondolni. a legjobb az, amikor már eltudod engedni a gondolataid, ami körül úgy forog az agyad mint a ringlispil. Elég 5 perc. Nem kell fejen álló jóga gyakorlatokra gondolni, és 5 év sem kell a megvilágosodáshoz :D Zenével könnyû kikapcsolni. "háát néha stresszes vagyok", de igazából nem jellemzõ.. Az ember sokszor nem is tud róla, és munkálkodik benne valami. Ez általában akkor van, ha halogatunk valamit. Nem tudunk valamit megoldani.Irritál a közvetlen környezetünk. De hogy írjak valami egyszerût.. igyál citromfûteát... :D 18/L
sószegény diéta
A kérdező hozzászólása: köszi ez jó, diétázni nem fogok meg ilyenek, de majd a gondolataimat néha elengedem. :D

Anyukámnak magas a vérnyomása, ma pl 220 volt. Mit tehetnék?

Tavaly is volt egy ilyen id?szaka, akkor nem is nagyon tudott beszélni, a kórházban viszont nem mondhatnám, h ellátták (kapott gyógyszert kb 6 óra várakozás után és hazaküldték). Most is nagyon rosszul van, de nem akar orvoshoz menni, mert nem fizetjük a TB-t ( nincs munkahelye) és elég szegények vagyunk. Nem kövér, csinos, minden nap kerékpározik szabadidejében, 45 éves. Nagyon félek, nehogy komoly baja essen emiatt, de én mit tehetnék, ha ? nem tesz semmit? :S

Legjobb válasz: Jézus Mária! 220-as vérnyomással nem kell megvárni, amíg agyvérzést nem kap! Orvos, mentõ, ami kéznél van. Én ilyen esetben a mentõt javaslom. Majd a mentõorvos eldönti, mi a további teendõ. Olyan nics, hogy valakit bevisznek kétszázas vérnyomással, és nem látják el. Bizonyára tévedsz. TB meg fizetve van akkor is, ha munkanélküli, akkor is ha nyugdíjas. Fizeti az önkormányzat meg a nyugdíjbiztosító. Én 7 éve vagyok leszázalékolva, de nem vagyok rokkantnyugdíjas, viszont a nyugdíjfolyósító ugyanúgy fizeti a TB-t. Van neki TB-száma, TB kártyája igaz? Attól egy percig se tarts, hogy kiszámláznak neked bármit is. Tarts viszont az agyvérzéstõl!

Jézus Mária! 220-as vérnyomással nem kell megvárni, amíg agyvérzést nem kap! Orvos, mentõ, ami kéznél van. Én ilyen esetben a mentõt javaslom. Majd a mentõorvos eldönti, mi a további teendõ. Olyan nics, hogy valakit bevisznek kétszázas vérnyomással, és nem látják el. Bizonyára tévedsz. TB meg fizetve van akkor is, ha munkanélküli, akkor is ha nyugdíjas. Fizeti az önkormányzat meg a nyugdíjbiztosító. Én 7 éve vagyok leszázalékolva, de nem vagyok rokkantnyugdíjas, viszont a nyugdíjfolyósító ugyanúgy fizeti a TB-t. Van neki TB-száma, TB kártyája igaz? Attól egy percig se tarts, hogy kiszámláznak neked bármit is. Tarts viszont az agyvérzéstõl!
Tavaly ilyenkor nekem is hasonlóan magas volt a vérnyomásom, akkor egy orvos azt mondta nekem, hogy ne szedjek vérnyomáscsökkentõ gyógyszert, hanem egyek sok fokhagymát csak úgy natúrba, egyek sok gyümölcsöt de csak délelõtt, este csak zöldséget, NE egyek csokoládét, kakaót. Sóból a Himalája sót használjam és sokat sétáljak. Vérnyomásom lassan de csökkent. Jelenleg szedek vérnyomáscsökkentõ gyógyszert, mert elmentem egy másik orvoshoz, mert 17o alá nem ment is féltem, hogy baj lesz. Van egy fokhagyma receptem is ami nagyon jó értisztító ha érdekel holnap elküldöm privibe.
"Vérnyomásom lassan de csökkent. Jelenleg szedek vérnyomáscsökkentõ gyógyszert, mert elmentem egy másik orvoshoz, mert 17o alá nem ment is féltem, hogy baj lesz." Na, most akkor melyik mondatod a hazugság? Akkor mégsem ért semmit a fokhagyma meg a szentelt víz, ha végül mégis vérnyomáscsökkentõt kell szedned, mert nem ment vissza 170 alá! Ennyit a te kuruzsló orvosodról. Ha belehaltál volna, nyugodt lehetsz, nem dicsekedne vele. De a fals eredményeit amúgy sem tartja számon egyetlen "alternatív gyógyító" sem.
Nem akarom senki halálát. Én is bunkózzalak le, vagy nevezzelek idiótának? Nem akar orvoshoz menni!!!!!! Hazudni meg akkor sem hazudtam mikor gyerek voltam, most meg ha tudnád hány éves vagyok?
orvoshoz azonnal
A kérdező hozzászólása: Ma lement neki 155-re, de folyamatosan ugrál. Bement dolgozni, pedig mondtam, hogy ne menjen. Azt mondta, nem akar orvoshoz menni, nem tudom miért. Ha legközelebb feljebb megy neki akkor én megyek el a körzeti orvosához, mert már nem bírom az aggódást, vagy kihívom a mentõt, akár haragszik, akár nem. Köszönöm az eddigi válaszokat!

Magas a vérnyomásom mit tehetek ellene? Bővebben lent!

15éves lány vagyok,mostanába sokszor fordul elő hogy fel megy a vényomásom,orvoshoz is voltam vele...ajánlotta a magnézium pezsgőtablettát,tegnap este szintén felment 140-re mit csináljak,ha hirtelen rosszul vagyok? üzibe irjatok,köszönöm!

Legjobb válasz: Pár napig mérd a vérnyomásod reggel 9 elõtt és este 6 után, jegyezd fel egy füzetbe, és ha több magas érték van, akkor menj vissza a háziorvoshoz, mert a magas vérnyomást nem szabad elhanyagolni. Ha esetleg súlyfelesleged van, akkor igyekezz fogyni és kerüld a koffein tartalmú italokat, a túl fûszeres és zsíros ételeket, sétálj sokat, tornázz, igyál több folyadékot.

Pár napig mérd a vérnyomásod reggel 9 elõtt és este 6 után, jegyezd fel egy füzetbe, és ha több magas érték van, akkor menj vissza a háziorvoshoz, mert a magas vérnyomást nem szabad elhanyagolni. Ha esetleg súlyfelesleged van, akkor igyekezz fogyni és kerüld a koffein tartalmú italokat, a túl fûszeres és zsíros ételeket, sétálj sokat, tornázz, igyál több folyadékot.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, vékony vagyok..azzal nincs probléma..csak nyugodtnak érzem magam, és mégis hirtelen nem kapok levegõt és felmegy..és nem tudom mit csináljak hirtelen, a magnézium pezsgõtabletta segit kicsit :P
Nem vagy stresszes? Attól is lehet, Magne B6 tablettát szedj.
A kérdező hozzászólása: ritkán, de azért hogy felmegy a vérnyomásom ilyen fiatalon, azért megijedtem...

A 98/42 vérnyomás nagyon alacsony (reggel mértem)? 6. hetemet töltöttem be. Mit tehetek hogy jobb legyen a vérnyomásom? Most este 108/59.

Legjobb válasz: Nekem mindkét terhességem alatt alacsony volt a vérnyomásom (pl.80/50), tudom hogy rossz. A második babánál ittam naponta neskávét, de attól se lett jobb. Amennyit csak tudsz pihenj, ha rosszul érzed magad feküdj le. Esetleg patikába megkérdezheted, van-e valamilyen gyógynyövényes tea, vagy ilyesmi amitõl jobb lesz. Kitartás, és minden jót.

Nekem mindkét terhességem alatt alacsony volt a vérnyomásom (pl.80/50), tudom hogy rossz. A második babánál ittam naponta neskávét, de attól se lett jobb. Amennyit csak tudsz pihenj, ha rosszul érzed magad feküdj le. Esetleg patikába megkérdezheted, van-e valamilyen gyógynyövényes tea, vagy ilyesmi amitõl jobb lesz. Kitartás, és minden jót.
A kérdező hozzászólása: Kávét nem iszom, nem hiszem hogy jó, úgysem segítene. Próbálok gyümölcsöt enni meg 1-1 csokit néha, hátha jobb lesz. Lehet az utrogestantól van? Napi kettõt szedek, reggel este. Vagy alapba a terhességgel jár? Persze nem baj, amíg van legalább tudom hogy ott a babám! :)
esetleg még próbálhatsz teázni, abból folyamatosan oldódik ki a koffein, szemben a kávéval, ami elõször feldob, majd még fáradtabbnak érzed magad tõle.
jaja, a kave nem segit, csak ideig oraig, utana rosszabb lesz, nalam is. a 108/59 szerintem tok jo, nem alacsony, én 80-90 kozott mozgok, és harcolok a szálló fekete szoszokkel (szerintem az alacsony vernyomas miatt latom) ami szokott segiteni nekem, hogy felrakom a labam magasba, és ugy pihenek egy kicsit, illetve ha fel tudok kelni, akkor legugolok egy kicsit, meg mozgok.
Nekem is nagyon alacsony a vérnyomásm, de nem foglalkozom vele. Amíg nem érzed rosszul magad, addig semmi gond! 12 hetes kismama

17 hetes kismama vagyok. Par napja fajtatom a fejem szerintem a vernyomasom miatt: 90/55mHg. Mit tehetek hogy megemelkedjen egy kicsit?

Kavet nem szeretnek inni!

Legjobb válasz: Szia! Én ugyan ebben szenvedtem mint te 90/60. Egyik nap elkezdtem izzadni, szédülni, heves szívverésem lett és az ájulás kerülgetett. 2 nap múlva el is ájultam és orvoshoz kellett vinni. Az orvosom azt mondta, hogy a szervezetem igy reagált az átállásra. (18-ik hét) Innentõl kezdve kezd helyreállni a terhességi vérnyomás. Akinek alacsony annak megemelkedik. A szervezeted egyre jobban leterheli a baba, akinek szüksége van a jobb véráramlásra. feküdj napjában többször a bal oldaladra így segítve a jobb vérkeringést ami mindkettõtöknek nagyon fontos és azon az oldalon vannak a létfontosságú szervek is!! Nekem azóta 110-120 ra állt a vérnyomásom és elmúltak a panaszok. Viszont nekem ajánlotta a doki, hogy néha igyak meg egy gyengébb kávét ha fájna a fejem és rosszul érezném magam. Hidd el segitett! Boldog babavárást! Üdv. 20 hetes kismama

Szia! Én ugyan ebben szenvedtem mint te 90/60. Egyik nap elkezdtem izzadni, szédülni, heves szívverésem lett és az ájulás kerülgetett. 2 nap múlva el is ájultam és orvoshoz kellett vinni. Az orvosom azt mondta, hogy a szervezetem igy reagált az átállásra. (18-ik hét) Innentõl kezdve kezd helyreállni a terhességi vérnyomás. Akinek alacsony annak megemelkedik. A szervezeted egyre jobban leterheli a baba, akinek szüksége van a jobb véráramlásra. feküdj napjában többször a bal oldaladra így segítve a jobb vérkeringést ami mindkettõtöknek nagyon fontos és azon az oldalon vannak a létfontosságú szervek is!! Nekem azóta 110-120 ra állt a vérnyomásom és elmúltak a panaszok. Viszont nekem ajánlotta a doki, hogy néha igyak meg egy gyengébb kávét ha fájna a fejem és rosszul érezném magam. Hidd el segitett! Boldog babavárást! Üdv. 20 hetes kismama
nekem világ életemben alacsony volt a vérnyiomásom. a fejem sosem fájt inkább csak szédültem. Terhesség alatt is volt, hogy majdnem elájultam, de a dokival is megegyeztünk abban, hogy inkább egy kávé, mint egy ájulás. szóval sok sok folyadék (mert terhesség alatt erre is jobban oda kell figyelni, és folyadék hiánytól iszonyatosan tud fájni az ember feje - és ha már dehidratáció van, akkor egy pohár víz megiváasa után nem kell csodára számítani, sajnos lassú a folyamat.) A folyamatos testmozgások, séta, bicikli serkenti a vérkerngést, és egy-egy kávé elfogyasztása nem teszi függõvég a babákat, viszont megvédhet az ájulástól és fejfájástól. Kávé vízhajtó, tehát még több folyadékot mellé. nyáron meg duplán! még egy dolog segíthet, de ez terhesség alatt a legkevésbé ajánlott ugya viszont mûködik: só! a sós ételek emelik a vérnyomást. viszont megkötik a vizet a szervezetben, ezért lehet, hogy vizesedést is okoznak.. nekem ezt még akkor ajánlották amikor nem terhesen volt 90/55- 95/60 vérnyomásom, és gyakran ájultam. Tartózkodni a hirtelen mozdulatoktól, hirtelen felállástól, leüléstõl.
Szia! Nekem 80/57 a vérnyomásom, úgyhogy napi 2 kávét kell meginnom, más megoldást sajnos nem tudok. De mostmár a 3. trimeszterben elértem a 100/63mHg-t, de lehet, hogy azért mert jól felbosszantottak!:) Boldog babavárást! 30 hetes kismama

87/49-es vérnyomás 127-es pulzussal nagyon alacsony? Mit tehetnék ellene?

Állandóan ilyen, sőt szokott ennél még alacsonyabb is lenni. Sokszor szédülök, fáradt vagyok, iszonyúan fája fejem. Lehet ellene tenni valamit? A kávét utálom, fekete teázok, de mostanában az sem segít. 21/N

Legjobb válasz: Orvosnál voltál? Õ mit mondott? 127-es pulzus nagyon magas, vérnyomásod alacsony, ezt kezelni kell.

Orvosnál voltál? Õ mit mondott? 127-es pulzus nagyon magas, vérnyomásod alacsony, ezt kezelni kell.
Igyál bõven folyadékot. Naponta legalább 2 liter ásványvizet, gyümölcslevet, teát, ilyen meleg idõszakban még többet, de alacsony vérnyomásnál segít a kóla is, abban is van koffein.
35 éves koromig én is ilyen vérnyomással éltem. Sok folyadékot igyál, hogy a vérpályában megfelelõ mennyiségû vér keringjen, nehogy átkerülj a száraz oldalra, mert az fokozza a szédülést. Most a meleg miatt tágulnak az erek, még lejjebb megy a vérnyomás. Sportolj rendszeresen, hogy edzõdjön a keringésed, legalább hetente 3x vagy 4x. Ez sokat segít. Jó a futás és a súlyzós edzés is.A lényeg , hogy a fizikai aktivitás olyan legyen, hogy felpörgesse a keringésed.
A kérdező hozzászólása: Voltam már orvosnál de annyit mondott hogy nem lehet vele semmit csinálni. Lehet akkor hogy a mozgáshiány és a kevés folyadékbevitel az oka, mert alig iszok vmit és nem sportolok:S
Hát szerintem akkor itt az ideje elkezdeni a sportot. Ha megfigyeled az idõseknél is a keringéssel lesz általában gond, igaz õk a koruk miatt nem mozognak annyit. Amit nem használunk az elsatnyul, elsorvad sajnos. Ez vonatkozik a szívizomra és a végtag izmokra is / harántcsíkolt izmokra is/. A sportolók szíve edzett, nyugalomba 50-60 közöttit ver. Mondjuk is, hogy sport szíve van. De rendszeresen edzik is. / 3-as voltam /
A kérdező hozzászólása: Csak az a baj hogy nagyon vékony vagyok, így sok sporttól csak még jobban az lennék. Legszívesebben futnék de azt nem ajánlják, vagy valami itthon végezhetõ dolgot csinálnék.
legalább 3-4 liter folyadékot igyál meg naponta. ez egy kompenzációs magas pulzus, szóval a vérnyomás a baj okozója, a pulzusod azért magas, hogy ilyen vérnyomás mellett ne ájulj el állandóan. az alacsony vérnyomást a kevés vér, vagy a kitágult érpályák okozhatják. mindkét esetben nagy mennyiségû folyadék segíthet. arra viszont figyelj, hogy ne kizárólag vizet igyál, mert kimossa a szervezetedbõl a káliumot. valamint természetesen alkoholmentes italokat fogyassz, mert azok is tágítják az ereket. ezen kívül kerüld a nagy meleget, illetve ilyenkor fordíts fokozott figyelmet arra, hogy megfelelõen hûtsd magad...

Mit kezdjek a vérnyomásommal? Valakinek lenne valami ötlete, hogy mit tehetnék annak érdekében, hogy ne izguljak annyira az orvosnál és ne legyen magas?

Úgy volt, hogy ma vért adok, de már reggel óta nagyon féltem t?le (amúgy sem bírom a vért és a t? látványát). Sajnos olyan típus vagyok, hogy orvosnál amit meglátom a vérnyomásmér?t, már felmegy, most is ez történt. Emiatt maradt el a véradás. A problémám az, hogy kb 3 hét múlva egy elég komoly orvosi vizsgálaton kell átesnem (óceánjáró hajóra megyek dolgozni) és tartok t?le, hogy ott is magasabb lesz a kelleténél (otthon mérve 125-130/85-90 körül szokott lenni, van némi súlyfeleslegem, de kb. 2 hónapja életmódot váltottam és heti 4x sport, sok zöldség/gyümölcs stb.) Semmilyen gyógyszer nem jöhet szóba, mert vérvizsgálat és minden egyéb lesz... Köszönöm annak aki végigolvassa és hasznos tanácsot ad!

Legjobb válasz: Sajnos van ilyen, hogy egy bizonyos pszichés hatásra /pl orvos/ felmegy a vérnyomás. Ezen nem igen tudnak segíteni, de miután ez nem betegség, nyugodtan mond el a vizsgálatnál, nem lesz következménye. Csak elõre szólj.

Sajnos van ilyen, hogy egy bizonyos pszichés hatásra /pl orvos/ felmegy a vérnyomás. Ezen nem igen tudnak segíteni, de miután ez nem betegség, nyugodtan mond el a vizsgálatnál, nem lesz következménye. Csak elõre szólj.
A fokhagyma elég jól leviszi a vérnyomást saját tapasztalatom alapján. Próbáld ki, hátha neked is.
Jah-jah, a fokhagyma, mega zeller is jó.. A melóhoz meg õszinte részvétem, ha esetleg elõször mennél, mert akkor még nem tudod mit vállaltál be!!
Neked fehérköpeny-magasvérnyomásod van. Igyál citromfû teát, ez olyan stresszoldó, ami nem álmosít.Magnézium pezsitabletta hozzá, jobb leszel, mint új korodban.

Mit tehetnék, hogy ne menjen fel a vérnyomásom? Már nagyon nehezen viselem így a végét.

Teljesen problémamentes terhességem volt, egyedüli problémát az jelentette és jelenti most is, hogy az orvosnál, illetve a kórházban nst után szinte mindig 140-150/90 a vérnyomásom. Itthon, védőnőnél, háziorvosnál azonban teljesen jó értékeim vannak, egyszerűen ahogy meglátom a nőgyógyászomat illetve belépek a szülészetre elkap a pánik. Emiatt most már be akar fektetni az orvosom és a szülésznőm, mert félnek, nehogy toxémia legyen a háttérben (fehérjét nem találtak a vizeletben, és a vizesedésem sem durva, nst-k is hála istennek jók, uh-n sem mutattak ki semmi gondot). Már csak másfél hetem van a kiírt időpontig, olyan jó lenne, ha ezt a rövid időt még itthon a férjemmel kiélvezve tölthetnénk és szépen a maga medrében indulhatna meg a szülés. Mit tehetnék, hogy ne legyen a kórházban megint magas a vérnyomásom? Már attól ideges leszek, hogy 2-3 naponta mennem kell ellenőrzésre, és meglátom a szülésznőm arcán, hogy már megint magas és nem tudják, mint kezdjenek velem. A befektetéstől is ódzkodnak, mert attól félnek, hogy bent csak magasabb lenne és az idegeskedés sem tenne túl jót.

Legjobb válasz: Velem ugyanez van,csak én még csak 18 hetes vagyok..már kaptam dopegit-et is vérnyomásra,viszont ha beveszem szédülök,mert alacsony lesz...szóval nekem is nõdoki fóbiám van :D

Velem ugyanez van, csak én még csak 18 hetes vagyok..már kaptam dopegit-et is vérnyomásra, viszont ha beveszem szédülök, mert alacsony lesz...szóval nekem is nõdoki fóbiám van :D
Sedatif PC homeopátiás nyugtató, kifejezetten stresszhelyzetek elõtt veszem be, mert én is fehér köpeny allergiás vagyok, ha nem veszem be már érzem, hogy kalapál a szívem vizsgálat elõtt.Multkoriban nem vettem be, és 144/90 volt a vérnyomásom, és tudom, hogy csak addig tart, míg vizsgálnak, mióta vérnyomásmérés elõtt fél órával elszopogatok egy ilyen bogyót azóta normális értékeket mérnek.Amúgy is, ha alapból felhúznak valamivel elszopogatom, és utána rendben vagyok:)

Mit tehetnék magas vérnyomás illetve vércukor probléma ellen?

16 éves vagyok és azt vettem észre a mérések alapján, hogy a vérnyomásom magasabb a megengedettnél, tegnap este 154/90 volt, ma reggel már 143/90.Szeretném megelőzni a szövődményeket és ehhez szeretnék segítséget kérni.A vércukorszintemet illetően néha magasabb, néha meg alacsonyabb a normális értéknél, ma reggel éhgyomorra 3,8 volt, de volt már olyan is, hogy éhgyomorra 10-12 :S Mit tehetnék?Nem szeretnék gyógyszereket szedni, leginkább természetes módon szeretném megelőzni a komolyabb problémákat és úgy gondolom, hogyha most elkezdem, akkor megelőzhetem a későbbi problémákat.Mit gondoltok?

Legjobb válasz: Ez valóban magas.És ha jót akarsz magadnak,akkor orvoshoz mész.És igen, gyógyszerrel beállítják,hogy 130/80 alatt legyen.Így nem tesz tönkre semmit.És nehogy azt hidd,hogy örök életedre szedni kell. Nem otthon kell kuruzsolni,hogy vagy bejön,vagy nem.Nagyon fiatal vagy hozzá,és lehet ,hogy nem sima magas vérnyomás,hanem mondjuk a veséd csinálja. Menj orvoshoz.Jön a szünidõ,vizsgáltasd ki magad.

Ez valóban magas.És ha jót akarsz magadnak, akkor orvoshoz mész.És igen, gyógyszerrel beállítják, hogy 130/80 alatt legyen.Így nem tesz tönkre semmit.És nehogy azt hidd, hogy örök életedre szedni kell. Nem otthon kell kuruzsolni, hogy vagy bejön, vagy nem.Nagyon fiatal vagy hozzá, és lehet , hogy nem sima magas vérnyomás, hanem mondjuk a veséd csinálja. Menj orvoshoz.Jön a szünidõ, vizsgáltasd ki magad.
Nagyon helyes.Járd végig az egészet. Ismeretlenül is büszke vagyok Rád, hogy 16 évesen felfogtad, hogy most kell tenni, hogy még 16 év múlna is egészséges legyél, és ne egy félrokkant.
Sürgõsen menj orvoshoz, az okot kell megtalálni, hogy mitõl ilyen magas a vérnyomásod és miért ingadozik a vércukrod, azután lehet majd az orvossal megbeszélve esetleg természetes módszerekkel kísérletezni.
A kérdező hozzászólása: Elmentem :D Eddig voltam EKG-n, még hátra van vér & vizelet vizsgálat, szemészet, kardiológia, ultrahang.

39 hetesen tényleg ne fürödjek meg forró vízben? Szeretném ha megindulna a szülés, mert nagyon magas lett a vérnyomásom és már nem bírom:S vagy mit tehetnék még ennek érdekében?

Legjobb válasz: A magas vérnyomásnak nagyon nem jó a forró víz. Ha magas, inkább menj orvoshoz, mert ha indokolt, akkor majd õ beindítja. Szóval inkább orvos!!!!

A magas vérnyomásnak nagyon nem jó a forró víz. Ha magas, inkább menj orvoshoz, mert ha indokolt, akkor majd õ beindítja. Szóval inkább orvos!!!!
A kérdező hozzászólása: Azt mondta az orvos, hogy épp határérték alatt vagyok, így nem tesz semmit:S. mindig is nagyon alacsony volt a vérnyomásom, de én abba éreztem jól magam. a mostani 130 meg a fölötti másnak tökéletes, de az én szervezetemnek magas:S
hú...130 fölötti mindenkinek magas.120/80 a tökéletes. nekem 130-ra már azt mondták magas.de ne is csodálkozzunk, ilyen idõjárásban csoda ha nem megy följebb. szülés elõtt sok kismamának feljebb megy... 39hkm
A kérdező hozzászólása: értem, köszönöm!:)
Várandóság alatt 140/90 az elfogadott maximum érték!
a doki nem javasolt semmit a vérnyomásodra? nekem marha alacsonya ilyen 90/70 , de volt már extrém 73/54 volt
Én két napig próbálkoztam a jó meleg fürdõvel, amikor 40hetes is elmúltam, semmi eredmény, csak kellemetlenül éreztem utána magam.
Forró víztõl akár le is válhat a méhlepény ezzel ne játsz szerintem :(
inkább lépcsõzz, az hamarabb beindítja, bár a vérnyomásod is emeli...:(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!