Találatok a következő kifejezésre: Mit tehetek terhességem (49 db)

Mit tehetek terhességi vashiány esetén?

Eleinte Maltofer fol tablettát szedtem napi 1-et, kés?bb 2-t, de nem javult a helyzet. Most attértünk a Ferro-folgamma kapszulára napi 2-t szedek, de a legutóbbi vérvétel nem mutatott javulást. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Hát várni kell, mert idõ kell a vasraktár feltöltõdésére. Ha nincs javulás vénásan is lehet kapni, de csak kórházban adhatják. Tudom neked ajánlani a tõkehalmáj konzervet, illetve a májat minden formában. 28 hetes kismama

Hát várni kell, mert idõ kell a vasraktár feltöltõdésére. Ha nincs javulás vénásan is lehet kapni, de csak kórházban adhatják. Tudom neked ajánlani a tõkehalmáj konzervet, illetve a májat minden formában. 28 hetes kismama
Illetve sóska, spenót. A vörösbor is kifejezetten finom módja a vas pótlásának.Heti 2-3 pohárral szabad. És tényleg a máj mindenféle formában.Ha nem szereted a sertésmájat, akkor próbáld meg ugyanazt csirkébõl.Ég és föld a kettõbõl készült reszteltmáj. Mivel természetes vasak, ezért beépülnek, nem úgy mint a mesterségesek.Anno atléta koromban tapasztaltam meg a bõrömön.Szombat este bevörösboroztunk, és hétfõn kellett mennünk vérvételre, ahol magas vastartalmat mutatott az eredmény, úgy, hogy közben világ életemben vashiányos voltam.
Igen, én is a májat javasolnám, de azt csak mértékkel lehet fogyasztani!! Pici vörös bor és ételnek a cékla az ami segít-segíthet vashiány esetén, illetve, ha szereted a fekete teát, akkor azt kicsit visszább kell fogni, mert gátolja a vas felszívódását. Ezt tudom javasolni Neked (saját tapasztalataim alapján). Mielõbbi jobbulást! 35 hetes kismama
Egyed-igyad, amit a tobbiek javasoltak, es szedjed a vaspotlo keszitmenyt is. Hetek, sot, sajnos honapok is lehetnek, mire a szervezet vasraktara feltoltodik. Ha nem akarsz borozni, egyel szolot.
Szedjél Folsavat nekem azóta javult a vashiányom.üdv 26hetes kismama

Ma voltam fogorvosnál és azt mondta hogy szépek a fogaim csak a terhességtöl elöjött a foginy gyulladás és mikor fogat mosok vérzik! Mit tudok tenni ellene? És azért mit tehetek hogy épek maradjanak a fogaim a terhesség alatt?

Legjobb válasz: Szia! A terhességi fogínyvérzés gyakori dolog. Azért van, mert átalakul a hormonháztartás, és a megnövekedett progeszteronszint miatt az erek áteresztõképessége is megváltozik. Emiatt gyakran kezd vérezni a fogíny. A lényeg, hogy nem kell megijedni ettõl, ugyanúgy (sõt még jobban) mosd a fogad, mint eddig. Az elején lehet, hogy fájni és vérezni fog, de pár nap után elmúlik..Ez egy ördögi kör: ha nem mosod rendesen (pl. terhesség alatti hányinger miatt), vérezni kezd, ha vérzik, megijedsz, nem mered úgy megmosni, megint vérezni kezd...stb, stb.. Fontos lehet még a fogselyem használata is, valamint, ha nassolni támad kedved, egyél inkább valamilyen gyümölcsöt, vagy ha mégis a csoki mellett döntenél :), moss utána fogat! Nagyjából ennyi, boldog Babavárást Neked!

Szia! A terhességi fogínyvérzés gyakori dolog. Azért van, mert átalakul a hormonháztartás, és a megnövekedett progeszteronszint miatt az erek áteresztõképessége is megváltozik. Emiatt gyakran kezd vérezni a fogíny. A lényeg, hogy nem kell megijedni ettõl, ugyanúgy (sõt még jobban) mosd a fogad, mint eddig. Az elején lehet, hogy fájni és vérezni fog, de pár nap után elmúlik..Ez egy ördögi kör: ha nem mosod rendesen (pl. terhesség alatti hányinger miatt), vérezni kezd, ha vérzik, megijedsz, nem mered úgy megmosni, megint vérezni kezd...stb, stb.. Fontos lehet még a fogselyem használata is, valamint, ha nassolni támad kedved, egyél inkább valamilyen gyümölcsöt, vagy ha mégis a csoki mellett döntenél :) , moss utána fogat! Nagyjából ennyi, boldog Babavárást Neked!
Szia! Csatlakozom az elõttem szólóhoz. Nemrég voltam emiatt fogorvosnál, és azt mondta, hogy a vérzés ne riasszon el, sõt még inkább mosd a fogaidat napi 3X. Én Meridol fogkrémet használok, amit terheseknek is lehet, a fogöblítõkre azt mondta a doki, hogy azokat nem kell rendszeresen használni.
Használj Corsodyl öblögetõt, nekem ez sokat segített, segít. Bár már megszületett a babám még mindig vérzik az ínyem és még használom. Nyugodtan próbáld ki! Jobbulást!
szia!nekem az elsõ hónaptól úgy vérzik az inyem mint egy bokszolónak vesztett meccs után:) picit jobb lett az aquafresh herbáltól, gyógynövényes, úgyhogy nem árt a picurnak sem, én naponta kétszer mosom a fogam vele.de ez valóban a hormonoktól van, szóval teljesen nem múlik el csak ha kint lessz a babó:) boldog babavárást, 32.hetes mama

Mola terhessegem volt 5 honapja. Mit tehetek, hogy csokkenjen az esely ujabb molara?

Az orvosom masfel-ket evet javasolt varni. Masfel evet szeretnek varni, mert felek nehogy problema legyen, ha hamarabb tortenik meg. Tudom, hogy "ertelmetlennek" tunhet a kerdes, de talan tehetek valamit., hogy jobban felkeszitsem a szervezetem.

Legjobb válasz: Elsõnek: A mola hydatidosa a méhlepény bolyhainak vizenyõs szõlõfürtszerû átalakulása. Lehet részleges (parciális) és lehet teljes. Ez utóbbi esetben a magzat elhal és felszívódik. Parciális mola esetén a magzat mindig elhal, súlyosan deformált, de megtalálható a vizenyõs lepénybolyhok között. A molaterhesség tünetei A legfeltûnõbb tünet a méh gyors növekedése. A lepényszövet rendkívülien erõs HCG termelése következtében gyakori a terhességi hányás és a petefészkekben szimmetrikusan kétoldali ciszta (granulózasejtes ciszta). A terhesség leggyakrabban a 14. hét körül erõs vérzés kíséretében spontán megszakad.

Elsõnek: A mola hydatidosa a méhlepény bolyhainak vizenyõs szõlõfürtszerû átalakulása. Lehet részleges (parciális) és lehet teljes. Ez utóbbi esetben a magzat elhal és felszívódik. Parciális mola esetén a magzat mindig elhal, súlyosan deformált, de megtalálható a vizenyõs lepénybolyhok között. A molaterhesség tünetei A legfeltûnõbb tünet a méh gyors növekedése. A lepényszövet rendkívülien erõs HCG termelése következtében gyakori a terhességi hányás és a petefészkekben szimmetrikusan kétoldali ciszta (granulózasejtes ciszta). A terhesség leggyakrabban a 14. hét körül erõs vérzés kíséretében spontán megszakad.
Bocsi, hogy itt kérdezek, de mikor derült ki, hogy mola terhességed van? Hány hetes terhes voltál?
Elnézést, de mi az a "mola"?
És a kérdezõnek: Elsõdleges megelõzésre lehetõség nincs. fokozott az ismétlõdés kockázata akkor, ha a beteg egy éven belül ismét teherbe esik. Az ismétlõdés kockázata egyébként csupán 1% körül van. Szóval türelem!
Szia, nekem nemrég volt missed ab-m, és az orvos megrémített h talán részleges mola terhesség volt, ezért amit lehetett, utánanéztem a neten. Sajna tényleg nem tudni mi okozza és megelõzni sem lehet, viszont rendkívül kevés az esélye annak, h megismétlõdik. Amit tehetsz, az az h egészségesen élsz, sportolsz és vársz. A hcg szintedet pedig rendszeresen ellenõzizteted, ahogy az orvos javasolja. Kívánom Neked a legjobbakat!
A kérdező hozzászólása: KOszonom mindenkinek a valaszt.

Mit tehetek ha a munkáltatóm táppénzre akar küldeni a terhességem miatt?

Nem vagyok veszélyeztetett és nyugodtan dolgozhatnék. Viszont ahogy szóltam, hogy babát várok azóta el akarnak küldeni. De még 6 hónapig csak a fizu 60%-a nagyon karcsú lenne. Ráadásul ha most elmegyek táppénzre a 180 napom sem lesz meg, mert gyed után vagyok és emiatt nem a valós fizetésem, hanem a minimálbér kétszerese után kapnám csak a tgyást és minden mást is. És ez jóval kevesebb lenne. Megtehetik, hogy akaratom ellenére táppénzre kell menjek?

Legjobb válasz: A törvény szerint nem tehetik meg, sõt ha belegondolsz, az a törvénytelen, hogy egy egészséges ember táppénzen legyen. Ezt hívják táppénzcsalásnak, és mostanában újra keményen büntetik. Persze szerezhetsz a dokitól táppénzes javaslatot is. Az más más kérdés, hogy mik lesznek a következményei, ha akaratuk ellenére maradsz. Valószínûleg nem lesz náluk hosszú távú munkád, amikor visszamész dolgozni. Jó példa erre egy másik eset: a férjemnek nem engedik igénybe venni a gyerekek után járó 7 nap! pótszabit. Nyilván ki tudná hajtani belõlük, és nagy szükségünk is lenne rá, de ettõl igencsak bizonytalanná válna a munkahelye. Sajnos ez van, nem tudok neked okos tanácsot adni.

A törvény szerint nem tehetik meg, sõt ha belegondolsz, az a törvénytelen, hogy egy egészséges ember táppénzen legyen. Ezt hívják táppénzcsalásnak, és mostanában újra keményen büntetik. Persze szerezhetsz a dokitól táppénzes javaslatot is. Az más más kérdés, hogy mik lesznek a következményei, ha akaratuk ellenére maradsz. Valószínûleg nem lesz náluk hosszú távú munkád, amikor visszamész dolgozni. Jó példa erre egy másik eset: a férjemnek nem engedik igénybe venni a gyerekek után járó 7 nap! pótszabit. Nyilván ki tudná hajtani belõlük, és nagy szükségünk is lenne rá, de ettõl igencsak bizonytalanná válna a munkahelye. Sajnos ez van, nem tudok neked okos tanácsot adni.
Nem. Ha erõszakoskodnak, akkor pedig mondd meg, h jogi útra megy a téma.
Még mindig elsõ. Ha nem akarsz visszamenni hozzájuk a baba után, akkor ne hagyd magad. Így már a jogi útra terelés is mûködhet. Csak arra figyelj, hogy ne készítsd ki magad, illetve ne hagyd, hogy kikészítsenek idegileg, hiszen az egészségetek fontosabb, mint a pénz. Sok sikert!
Pontosan a könnyített munka miatt akarnak elküldeni. Az én munkahelyemen is ez volt, bár én amúgy is táppénzre akartam menni, csak 2 hetet dolgoztam terhesen, de állandóan húzták a szájukat amiért nekem kellett segíteni cipekedni, ilyesmi. Hiába mondtam, hogy helyette megcsinálom a papírmunkát. Én is csak papíron voltam veszélyeztetett terhes, de ha nem mentem volna táppénzre, akkor tényleg az lettem volna.
Elsõ vagyok. A jogi út emlegetésével én vigyáznék, a jövõre való tekintettel. Azt már járhatóbb útnak érzem, hogy megbeszéled velük mindazt, amit itt leírtál, hátha legalább azt ki tudod sírni, hogy a 180 napod meglegyen.
A kérdező hozzászólása: Tegnap beszéltem velük errõl, és kihozták, hogy csak 4x15ezer forinttal lesz kevesebb a pénzem... Ami persze hülyeség. Csak a táppénz miatt havi 80ezerrel lenne kevesebb. Amúgy ide már nem akarok majd visszamenni a baba után. Kértem a könnyített munkát, amire elméletileg törvényileg lehetõségem van, de azt mondták nincs ilyen...

Pánikrohamok terhesség alatt. Mit tehetek vagy nem tehetek ellene?

Sziasztok! 4. gyermekemet várom (eddig 3 császárom volt), 26hetes terhes vagyok. Kb. 1 hónapja vannak kisebb-nagyobb pánikrohamaim. Pl. ha este a gyerekek már alszanak, de párom még nincs itthon, vagy buszon, autóban, vagy legutóbb a kórházban a műtős lift előtt elsétálva. Ilyenkor megmagyarázhatatlanul félek (nem tudok jobb szót rá), remegek, olyan gombócérzés van a hasamban, torkomban, és ilyenkor a kicsi is elkezd pörögni. Ez addig tart, amíg a párom haza nem jön, le nem szállok a buszról, ki nem szállok a kocsiból. Mit csináljak ezzel? A védőnőnek mondtam, de szerintem nem is érdekelte... Gondoltam ezekre a homeopátiás nyugtatókra, mint a Sedatif PC, ezeket lehet ilyenkor használni?

Legjobb válasz: Szia! Én is most akartam kiírni ugyanezt a kérdést...:-) Én 24 hetes vagyok és ahányszor emberek közé megyek, akár csak a boltba-és nincs velem a párom olyan érzésem lesz, mint aki mindjárt elájul...néha beremegnek a lábaim, és elõfordul, hogy fulladok is...de csak egyedül. HA ott van nem. Pedig semmi pszichés bajom nem volt soha. Nekem is a 4. babám lesz..:-) Jó lenne, ha valaki tudna valami megoldást, mert sokszor már inkább itthon maradok...Szóval tökéletesen megértelek.

Szia! Én is most akartam kiírni ugyanezt a kérdést...:-) Én 24 hetes vagyok és ahányszor emberek közé megyek, akár csak a boltba-és nincs velem a párom olyan érzésem lesz, mint aki mindjárt elájul...néha beremegnek a lábaim, és elõfordul, hogy fulladok is...de csak egyedül. HA ott van nem. Pedig semmi pszichés bajom nem volt soha. Nekem is a 4. babám lesz..:-) Jó lenne, ha valaki tudna valami megoldást, mert sokszor már inkább itthon maradok...Szóval tökéletesen megértelek.
Sedatif PC-t szedheted nyugodtan, meg a gyógyszertárban tudnak ajánlani egyéb homeós szert is ha nem válik be. Kezd el szedni, de fontos, hogy elhidd segíteni fog. Elég nehéz ebben az állapotban eldönteni, hogy csak a terhesség produkálja a tüneteket vagy pszichés. Gondolj a babára, neki nem jó ha szorongsz, kezdj el olyankor pl beszélgetni vele és csak rá gondolj! Sok erõt hozzá!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy írtatok! Sajnos volt már ilyen, de akkor betudtam a stressznek. A volt férjem a 2. gyermekünk születése után megcsalt, megvert és otthagyott. Utána hónapokig nem tudtam kilábalni ebbõl az állapotból, de mikor sikerült lefogynom és megismertem a mostani páromat, hirtelen eltûnt minden. A 3. manóval sem jött ki, csak most. Tesóm azt mondja, lehet, hogy azért, mert 3 lányom van, a mostani picim pedig fiú és máshogy reagál a szervezetem. Köszönöm a tanácsot!

Nagyon rossz terhességem van így az elején, 10 hetesek vagyunk és ebből legalább 8at végighánytam a gyomrom teljesen kikészült levagyok gyengülve, bármit eszek mondhatni azonnal hányok mit tehetek ez ellen?

Legjobb válasz: Nagyjabol: semmit. de örülj neki, mert dolgoznak a hormonok. En az elsö terhessegemet elveteltem 12 hetesen, semmi bajom nem volt(hanyinger stb). A masodikat 20 hetes koromig vegighanytam, de meg kell mondjam eletemben nem hanytam olyan boldogan!!! Es max annyit tehetsz hogy kikiserletezed a sajat modszered, mikor van hanyingered milyen kaja vagy ital csillapitja stb. Sokan a gyömberv teara esküsznek, vagy a felkeles elötti lassu kekszropogtatasra. nekem ezek nem hasznaltak. En minden reggel megittam fel liter vizet vagy többet es ra fel percre kihanytam. utana egesz nap jobb volt, de ha napközben ramjött akkor citromlevet ittam natr magaban. Nekem az segitett. Kitartast, hidd el megeri:D

Nagyjabol: semmit. de örülj neki, mert dolgoznak a hormonok. En az elsö terhessegemet elveteltem 12 hetesen, semmi bajom nem volt(hanyinger stb). A masodikat 20 hetes koromig vegighanytam, de meg kell mondjam eletemben nem hanytam olyan boldogan!!! Es max annyit tehetsz hogy kikiserletezed a sajat modszered, mikor van hanyingered milyen kaja vagy ital csillapitja stb. Sokan a gyömberv teara esküsznek, vagy a felkeles elötti lassu kekszropogtatasra. nekem ezek nem hasznaltak. En minden reggel megittam fel liter vizet vagy többet es ra fel percre kihanytam. utana egesz nap jobb volt, de ha napközben ramjött akkor citromlevet ittam natr magaban. Nekem az segitett. Kitartast, hidd el megeri:D
Az, hogy hánysz, vagy nem hánysz terhesség alatt, nem jelenti azt, hogy rossz vagy jó lenne. Ha nem hánysz, akkor is dolgoznak a hormonok. Én nem hánytam, és jelenleg is egészséges a babám, habár még nem értünk a végére, de tudom, hogy nem lesz semmi baja.
A kérdező hozzászólása: az elsõ babónál is volt hányingerem akkor is azt hittem rosszabb nem lehet, de ez most kikészít vannak napok amikor annyira szomjas vagyok, hogy le sem tudom írni, de ahogy iszok egy kis vizet a dupláját rókázom ki már inni se nagyon merek és hát gyomorsavat hányni napi 4-6 szor... Egyébként tudom megéri, de ez akkor is nagyon rossz
Ugyanez a bajom, kíváncsi vagyok valaki tud-e erre valamit mondani, mert én is folyton rókázok, meg szédülök. Elvileg a B vitaminnak segítenie kellett volna, de azt is bevettem és kijött...vááá, de unom már...brühühü
A háztartási keksz is kijön, vááá.
Próbáld a jéghideg innivalókat...az talán. Nekem a cola segít ha nagyon hideg, de csak kortyokat próbálj. Mást én sem tudok ajánlani, mert nekem is minden kijött. Ami megmaradt egy pár falat fõtt burgonya.
Nem tudsz mást csinálni, mint elviselni. Én a 6-11. héten voltam ugyanígy. Majdnem kórház lett belõle, kiszáradás miatt. Magne B6-ot szedtem, az kicsit enyhítette. De pl minden magzatvédõ vitamin is kijött. Orvosom javaslatára jéghideg Coca Colat próbáltam inni, apránként, na az nálam bevált, és jobb lett tõle. A 11.hét után pedig egyik napról a másikra elmúlt. Kitartást Neked. Rendbe jössz majd, még maximum 1-2 hét :) 31 hetes kismama
Szerintem semmit sem tudsz tenni ellene, fõleg, hogy kened is.Sajnos ez van, ezzel jár a terhesség!
Ez nagyon alkati kérdés, hogy kijönnek-e a csíkok. A védõnõm szerint sokszor jobbak a sima egyszerû testápolók vagy a babaolaj, mint a drága speciális terhességi csíkokra való krémek. Sajnos van, aki bármit ken magára nem használ.
Szia! Én használok egy krémet! FANTASZTIKUS! Nagyon ki volt repedve a bõröm és teljesen elmult.Esetleg mondanál egy e-mail címet szíves küldenék rolla bõvebb infót. Üdv 28 hetes kismama
Szia! Én 22 hetes vagyok. Délelõtt Milupa terhességi krémmel kenem, este fürdés után babaolaj géllel (amit vizes bõrre kell kenni). Nekem eddig bevált. Remélem, neked is be fog:)
Az elõzõ válaszoló vagyok. Én is dove krémel kentem elötte és semmit sem ért!!!! Azóta elajándékoztam az összes dove termékemet.
Az elõzõ elötti válaszoló voltam , csak köben megelõztek:-)
Szia...alkat fuggo..ha hajlamod van akkor magadra kenhetsz barmit mert ugyis megjelennek a sztriak. Probald meg lecserelni valami zsirosabb kremre esetleg olivaolajra. En 28 hetes vagyok..egyik nap sima testapoloval kenem(extra szaraz borre valo) a masik nap meg sztriak elleni kremmel.Eddig bevallt de senki nem garantalja, hogy nem jelentkezik ezutan:-(
Szia! Szerintem is ez nagyon alkatfüggõ. Nekem azt ajánlották kenjem sokszor a pocimat, hogy elég rugalmas legyen, kenem is, holnap töltöm a 34 hetet, és még nincs csíkom! :-) Na persze sajna még lehet! :-(( Bármilyen testápoló, babaolaj megteszi, lényeg, hogy többször kend egy nap! A méregdrága striák elleni krémek állítólag semmit nem érnek, ha amúgy sem bírná a bõröd a tágulást! Minden jót!
Hiáûba kennéd magad hiper szuper krémmel hogyha alkatilag hajlamos vagy rá, akkor sajnos megejelik.Hogyha bármilyen hidratáló testápolóval vagy krémmel kened akkor talán hamarabb halványodik, de szerintem a komoly krémeket csak szoptatás után illene a pcira kenni, mert komoly kémiai vegyületeket tartalmaznak.

Terhesség után 3 hónappal iszonyatos hajhullás? Mit tehetnék? Már nem szoptatok, Revalid használna szerintetek?

Legjobb válasz: Ez sajnálatos módon teljesen természetes a szülés utáni hónapokban, és a hormonok okozzák. Nekem hatott rá a Revalid, erõsebb lett a hajam, de úgy is hullott. Nyugi! Nem maradandó állapot ez a hajhullás, pár hónap, és újra olyan sûrû lesz a hajad, mint régen. Terhesség alatt kevésbé hullik a haj, sok nõnek ilyenkor meg is erõsödik. Most fizeted meg az árát: sajnos kihullik a gyönyörû "felesleg". :) Amint vége a "vedlésnek", helyreáll a régi állapot.

Ez sajnálatos módon teljesen természetes a szülés utáni hónapokban, és a hormonok okozzák. Nekem hatott rá a Revalid, erõsebb lett a hajam, de úgy is hullott. Nyugi! Nem maradandó állapot ez a hajhullás, pár hónap, és újra olyan sûrû lesz a hajad, mint régen. Terhesség alatt kevésbé hullik a haj, sok nõnek ilyenkor meg is erõsödik. Most fizeted meg az árát: sajnos kihullik a gyönyörû "felesleg". :) Amint vége a "vedlésnek", helyreáll a régi állapot.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ terhességem után nem hullott ennyire, de most... Tele van a padló vele, hajmosás után pedig hatalmas mennyiséget szoktam kiszedni a kádból. Sok hajam van szerencsére, így annyira nem látványos, de nagyon idegesítõ.
Én már elõre félek ettõl, mert nekem egyébként is ritka hajam van és ha még ez a kicsi elkezd csomókban hullani, a végén kopasz leszek.:(

Alacsony vérnyomás ellen mit tehetek? 99/66, 101/64. Kb. ilyen szokott lenni. Mondjuk terhesség előtt is ilyen volt. Nem árt ez?

Legjobb válasz: Mennyit iszol? Az kicsit megemeli, ha a szokottnál több folyadékot fogyasztasz. Viszont, ha neked eddig is ennyi volt, akkor nálad ez normális. Nekem se volt soha magas, mindig 100/ 70-80 körül van, még terhességek alatt se volt több. Szülés után is csupán 110/80-ra ugrott(közvetlenül utána, hogy megszültem!). Nekem nem mondták, hogy gond lenne, csak figyelmeztettek, hogy esetleg könnyebben elájulhatok.. szerencsére soha nem történt meg.

Mennyit iszol? Az kicsit megemeli, ha a szokottnál több folyadékot fogyasztasz. Viszont, ha neked eddig is ennyi volt, akkor nálad ez normális. Nekem se volt soha magas, mindig 100/ 70-80 körül van, még terhességek alatt se volt több. Szülés után is csupán 110/80-ra ugrott(közvetlenül utána, hogy megszültem!). Nekem nem mondták, hogy gond lenne, csak figyelmeztettek, hogy esetleg könnyebben elájulhatok.. szerencsére soha nem történt meg.
nekem 120/80 volt terhesség elõtt. Aztán az elõ védõnõi látogatáskor 90/60 volt. azt hittem szívütést kapok :) és akkor mondta a védõnõ, hogy ez teljesen természetes a kismamáknál, mert a vérnyomásunk nem bír utána menni a megnövekedett vérmennyiségnek. szóval a lényeg, hogy AZ ALACSONY VÉRNYOMÁS TERMÉSZETES VELEJÁRÓJA A TERHESSÉGNEK. Persze akinek magasabb az sem biztos, hogy nagy baj, de ezt nem tudom, mert nekem alacsony azóta is :) 18 h km
Nem árt. Nekem is ilyen volt, terhesség elõtt is, alatta is, utána is. Nem kell vele foglalkozni, legalább nem fenyeget a magas vérnyomás...
Nekem a védõnõ ijedt meg a legjobban, amikor elsõ alkalommal 80/60-at mért. Ha nem okoz panaszt, akkor nem gond!

Terhesség - amalgámtömés? Már késő, sztetek mit tehetek?

Most voltam fogorvosnál, aki amalgámmal tömte egyik fogam, és amalgámcserét csinált egy másik fogamban. Tudott a terhességemr?l, és miel?tt tömött, megkérdeztem, ártalmas -e az a tömés terheseknek. Õ megnyugtatott, hogy nem. Ennek ellenére itthon utánanéztem, és lesújtott, amit láttam... Szinte minden cikkben ellene vannak, f?ként a cseréjének. Jó magam alá kerültem, már a nyálam se merem lenyelni. Sztetek mit tehetnék? Többet már nem csinálok, csak szoptatás után, de tuti nem amalgánt! Mennyire árthattam ezzel a kicsikémnek, és kés?bb magamnak, ha 5 ilyen tömést akarok kiszedetni majd? 3 fogamban van összesen 5. Egy 16 hetes km.

Legjobb válasz: Ne aggódj, nyugodtan nyelhetsz!:) Nem egy -két töméstõl vagy annak a cseréjétõl lesz gond. Nekem a fogorvos azt mondta, hogy ezt akkor szokták ellenjavallni, ha több tömés cseréjérõl, vagy több tömésrõl van szó. Gondolj arra, hogy azért kellet kicserélni a tömésedet, mert már régi volt és lehet, hogy szuvasodott alatta a fogad (ok nélkül nem cserélik le) A lyukas fog RENGETEG és NAGYON NAGY bajokat tud okozni terhesség alatt, sokkal nagyobbakat, mint egy töméscsere.

Ne aggódj, nyugodtan nyelhetsz!:) Nem egy -két töméstõl vagy annak a cseréjétõl lesz gond. Nekem a fogorvos azt mondta, hogy ezt akkor szokták ellenjavallni, ha több tömés cseréjérõl, vagy több tömésrõl van szó. Gondolj arra, hogy azért kellet kicserélni a tömésedet, mert már régi volt és lehet, hogy szuvasodott alatta a fogad (ok nélkül nem cserélik le) A lyukas fog RENGETEG és NAGYON NAGY bajokat tud okozni terhesség alatt, sokkal nagyobbakat, mint egy töméscsere.
Azért ne parázz ennyire! Persze, nem jókor csinálta tényleg, de néhány évvel ez elõtt csakis amalgám tömés létezett, azzal tömtek a kismamáknak is, mégse lett minden baba beteg (sõt! bizonyítottan a tömés miatt alig akad)... lásd a ma élõ 20-30 éveseket!
A kérdező hozzászólása: Huh, jó olvasni a kommenteiteket, már a sírás kerülgetett.. Köszi szépen! Esetleg tapasztalata vkinek volt e mostanában, akinek töméscseréje volt, milyen a babája?
Szerintem se aggódj. Mondjuk azt a fogorvost nem értem, aki tudván hogy terhes vagy amalgánnal tömte be. Bár én azon is csodálkozom, hogy a cserét már miért nem fehértöméssel cserélte? Na mindegy... Nekem is van amalgán tömött fogam, de még nem olyan gáz, így majd szülés-szoptatás utánra teszem. Szerintem ha nem S.O.S. a dolog, te se erõltesd most, ha mégis, akkor mindenképp fehértömésre.
A kérdező hozzászólása: Pont, hogy azt szerettem volna, de õ lebeszélt.... Utólag már bánom, hogy mikor mondta, nem azzal fog, akkor nem álltam fel a fúrás után. ÉN is szeretnm kiszedetni ezeket majd szoptatás után, de hajj de messze van még az.. Meg azt sem tudom, 5 iylen tömést kivetetni "megéri -e"?
Szia! Szerintem nincs okod aggodalomra!Mikor én terhes voltam nekem is amalgámmal tömte a doki a fogam, annyit tett bele hogy a szülés után egy másik fogdoki megkérdezte hogy melyik volt az az orvos aki ennyi amalgámot tett a fogamba?Most 4 éves a kisfiam és hála Istennek, nincs semmi baja.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!