Találatok a következő kifejezésre: Mit tehetek kutyáim és (47 db)

Hogy szoktassam össze őket? Van egy 3 éves utcai keverékű kutyám és egy 5 éves beagle fajtájú kutyám, illetve két 3 éves cicám. Most hoztunk egy új cicát vidékről, 4 hónapos. A 3 éves kutyus morog rá a cicák is. Mit tehetek?

Legjobb válasz: Mi sz elején bennt tartottuk a cicát, és a kutyák bejöhettek hozzá. Egyenként elõször, és a cica ölben volt. És sokszor ölben kivittük, megszagoltattuk -a cica fenekét is, az izgibb volt a kutyáknak. Közben mondtuk hogy fujj.... Ezt pár óránként. A cica fújt, a kutya mindenáron szaglászni akart. Mindkettõ... Amíg a cica kisebb, könnyebb, késõbb nehezebb lesz, ezért sietni kell. Amikor már úgy -ahogy megszokták egymást, a kutya kapott enni bennt, addig õ a kajával foglalkozott, és a cicát le lehetett tenni, látta hogy a kutya nem is bántja. Késõbb oda is mert menni, és együtt ettek. Nálunk ez volt az áttörés! Ja, és le van zárva a terasz a kutyáktól, ha a macska nem akarja hogy piszkálják, oda tud menni elõlük. Itthon van, a kutyák mégsem érik el. De egy idõ után megszokják egymást, csak sok csel, és sok türelem kell.

Mi sz elején bennt tartottuk a cicát, és a kutyák bejöhettek hozzá. Egyenként elõször, és a cica ölben volt. És sokszor ölben kivittük, megszagoltattuk -a cica fenekét is, az izgibb volt a kutyáknak. Közben mondtuk hogy fujj.... Ezt pár óránként. A cica fújt, a kutya mindenáron szaglászni akart. Mindkettõ... Amíg a cica kisebb, könnyebb, késõbb nehezebb lesz, ezért sietni kell. Amikor már úgy -ahogy megszokták egymást, a kutya kapott enni bennt, addig õ a kajával foglalkozott, és a cicát le lehetett tenni, látta hogy a kutya nem is bántja. Késõbb oda is mert menni, és együtt ettek. Nálunk ez volt az áttörés! Ja, és le van zárva a terasz a kutyáktól, ha a macska nem akarja hogy piszkálják, oda tud menni elõlük. Itthon van, a kutyák mégsem érik el. De egy idõ után megszokják egymást, csak sok csel, és sok türelem kell.

Hazban lakom, van 2 kutyam, mit tehetnek, hogy ne piszkoljanak mindenhova? Es mut tehetnek az ellen, hogy ne assanak fel minden?

Az egesz udvar olyan toluk mint a csatater...valami hazi praktika vagy valami? Hallottam klormeszrol, de nem vallt be.mas?

Legjobb válasz: sétáltatni kéne õket, minden nap legalább 1-2 órát nem kell ide semmi házipatika, az unatkozó kutyák ellen mit sem ér, max õk is meszesek lesznek

sétáltatni kéne õket, minden nap legalább 1-2 órát nem kell ide semmi házipatika, az unatkozó kutyák ellen mit sem ér, max õk is meszesek lesznek
Csépelhetjük itt az szánkat, úgy sem fogod érteni a lényeget! Ha eldöntötted, hogy kutya téren mûvelõdni kéne, akkor szólj és ajánlunk könyveket.
más ötlet?? minek ! tök gyökérként viselkedsz :) a kutya nem dönt ! az ember dönt. hideg van ?? hol ??? mert a hideg mínusz 10 foktól indul, a kutyák pedig imádják a 0 fok körüli hõmérsékletet. rendszeres séta, ( hogy beinduljon a bélmûködés !) , homokkal felszort terület az udvaron , séta elõtt kutya odavisz, pisi- jutalmazás, dícséret, stb, és így tovább. bár szerintem te ehhez lusta vagy. inkább szedd a kakit mindenhonnan. neked ez a sorsod.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Más ötlet? Szólj rá a dogra, hogy "figyelj már, ne tanítsd a rosszra a másikat", aztán majd magától megoldódik minden... Azt hiszem mindenki elég kimerítõen leírta mit kell tenned. "probaltam tanitani de sikertelen..." Milyen módszerrel tanítottad? Milyen könyvet olvastál el a kutyák tanításával kapcsolatban? Mivel motiváltad a tanítás során? "jon a hideg es ki se jonnek a melegbol" Inkább csak TE nem akarsz kimozdulni a meleg szobából... A kutyának szükségük van a sétára, új ingerekre, játékra és szaladgálásra a szabadban. Te se éreznéd jól magad, ha életed végéig egy kertben kéne élned. A kutyák sokkal jobban bírják a hideget is, ha meg mozognak is közben, akkor fõleg. "a 7 eves cocokeremetis tanitja a rosszra" Miért nem neveled akkor meg a kicsit? Miért hagyod neki, hogy rosszalkodjon?
A kérdező hozzászólása: Amig egy kutyam volt semmi gond nem volt. Vettem egy nemet dogot 2 honapja, most 5 honapos .probaltam tanitani de sikertelen...setaltatni meg nem tudom minden nap, es jon a hideg es ki se jonnek a melegbol ugyhogy az esett...es a helyzet aznh a 7 eves cocokeremetis tanitja a rosszra...mas otletek?
A klórmész azt felejtsd el!!! Le kéne õket mozgatni napi szinten rendesen! Unatkozó kutya persze, hogy felássa a kertet. Az, hogy nem csak egy helyre kakil, az szinte természetes. A kutya ilyen, ezt remélem azelõtt is tudta mielõtt megvetted!
Nem minden kutya teszi meg, hogy egy helyre piszkol. Tanítani akkor lehet, amikor odakerült. Az ásás unatkozás miatt van elsõsorban. Bár, vannak fajták, amelyek sokkal intenzívebben ásnak. Hiába van két kutyád, nem fogják egymást szórakoztatni. Gödör ellen talán próbáld ki, hogy kutyakakit teszel a gödörbe.
Érdekes, hogy azt írod " ne piszkoljanak mindenhova" A mi tacskónk kiválasztotta magán az udvar legtávolabbi részét a vén-diófa alatt, és még (mint aki szemérmes) hátat is fordított nekünk, ha a dolgát végezte. Talán amikor összeszeded a széthagyott piszkot, és úgy viszed egy általad megfelelõ helyre, hogy a kutyákat is viszed magaddal, megmutatod nekik, hogy annak ott a helye, ... okosak ezek, elõbb-utóbb megértik, mit akarsz nekik mondani!
A klórmész az egy nagyon durván maró szer, ahova leteszed ott egy ideig az életnek semmilyen formája nem jelentkezik, nem véletlen, hogy tömegsírokba a hullákra szokták önteni. Felásás ellen mozgatás a megoldás, meg a foglalkozás. 1-1 kedvenc hûsölõ gödröt meghagyhatsz, de alapvetõen annyit kell mozgatni a kutyát, hogyha hazaér akkor a pihenésen kívül ne nagyon érdekelje más. A sok séta a kertben ürítés gondját is megoldja. Ha ez nem tetszik marad a porcelán kutya verzió. Dekoratív, nem ás, nem piszkol csak idõnként le kell porolni.
Milyen házban laksz ? Kõházban ? Mert a gabièk a kõházban laktak ott bujtatták a joskagyereket de mègis lement a vècès joskához aki nem mellesleg transz-szexuális . A kutyakkal is hasonlo gond lehet , ha kõházban laksz onnan nem fognak kimenni mert itt bujtatod õket ez az igazság , de amugy is ezt mar mondtam neked . Le kell szorni klor mèsszel a küszöböt ès az kiûzi az ártó szellemeket ami miatt a kutyákba nyugtalanság van. El akarnak menekülni ezèr ásnak de mivel alul vasbetont raktunk le nálatok igy nem tudnak ezer mindenhol ásnak mert fèlnek benn a szellemektõl. Ez az igazság

Mit tehetek hogy osszebaratkozon a nagy es a kolyok kutya?

Van egy kutyam eleg nagy testuestu . De most lesz meg egy kolyokkutyam (nemetjuhasz).Es nem tudom hogyan fog viszonyulni a kiskutyahoz mert amikor a barataim jottek hozzam kutyajukkal es mi nem voltunk ott akkor jol megvoltak de mikor mi is ott voltunk mat verekedtek. kerlek segitsetek.

Legjobb válasz: szia az elsõ találkozás semleges terepen történjen semmiképpen nem nálatok, olyan helyen ahol egyik kutya sem érzi nyeregben magát. Szerintem a kölyökkutyát alapból nem is szokták bántani a felnõtt kutyák, max egy kicsit nevelgetni fogja. Kisebb morgások etetésnél, fekhelynél elõfordulhatnak de ettõl ne ijedj meg megtanulja a kicsi hogy hol a helye a rangsorban és utána nem lesznek problémák. Nálunk is a nagyhoz hoztunk egy kiskutyát és én azt hittem hogy semmi gond nem lehet mert az én kutyám minden kutyával barátságos de azért voltak morgások az elején. Mostanra már imádják egymást , egymás táljából esznek egymáson alszanak pedig az elején nem így volt.

szia az elsõ találkozás semleges terepen történjen semmiképpen nem nálatok, olyan helyen ahol egyik kutya sem érzi nyeregben magát. Szerintem a kölyökkutyát alapból nem is szokták bántani a felnõtt kutyák, max egy kicsit nevelgetni fogja. Kisebb morgások etetésnél, fekhelynél elõfordulhatnak de ettõl ne ijedj meg megtanulja a kicsi hogy hol a helye a rangsorban és utána nem lesznek problémák. Nálunk is a nagyhoz hoztunk egy kiskutyát és én azt hittem hogy semmi gond nem lehet mert az én kutyám minden kutyával barátságos de azért voltak morgások az elején. Mostanra már imádják egymást , egymás táljából esznek egymáson alszanak pedig az elején nem így volt.
Szia! Itt egy videó a Póráz két végén címû sorozatból amiben bár felnõtt kutyákról van szó akik nagyon durván utálják egymást és többször össze is verekedtek, de nagyon jó módszert mutatnak benne a megoldásra.
bocs itt a link: ****** Automatikusan eltávolított tartalom.
A kérdező hozzászólása: nagyon kosz a valaszokat
A kérdező hozzászólása: Nagyon szepen koszonom mindenkinek a valaszokat
Nem mindegy, hogy a régi kutya kan, vagy szuka. A kanok örömmel fogadnak minden kölyköt és alapból vigyáznak rá. A szuka általában nem tûr más kölyköt a sajátján kívül.
A kérdező hozzászólása: szuka a kutyam es kann lesz a kolyok.
Akkor azt javaslom, vegyél valamit, amin a szukád szaga van. Akár játék, póráz, vagy bármi és jól kend be vele a kölyökkutyát. Ivartalanítva lesznek?
A kérdező hozzászólása: a kant fogjuk ivartalanitatni.


Van egy nagyon magát felhergelő kutya, és parázok, hogy kiugrik egyszer a kerítésen. Mit tehetek?

Nem akarok mindig más utcán menni, mert az több perces kerülő. De van egy kutya, aki csöndben van amíg meg nem lát egy embert a kerítés mögűl, és rohan, örjöng, habzik a szája, morog, hörög, ugrál, szét szedné a kerítést. Tisztára felhúzza magát, zihál, meg minden. Pedig sose ingereltem, de minden emberre ezt csinálja. Az út túl oldalá n sétálok, tök lassan, csöndben, de ahogy meglát, meghall, az az első hogy rohanjon, és örjöngjön. Ha esetleg kijutna a kerítésen, tuti széttépne, holott sose ingereltem? Mi a baja egyáltalán? Lehet, hogy idegi bajai vannak? Mert ahogy elmegy az akit látott, tök csönd, mintha mi sem történt volna... Még nem láttam ilyen kutyát.

Legjobb válasz: A szomszédom kutyája volt ilyen. Nem tudtam az okát, de egyik éjjel rájöttem. Van egy 15-16 éves kis cigány p.icsa az utcában, és az ingerelte mindig a kutyát, kõvel dobálta, ijesztgette. Ez csak pár percig tartott, amíg nem látta, hogy felkapcsolódnak a villanyok és jön ki a gazdi. Végre õ is megértette miért lett ilyen agresszív a kutyája, és megrángatta azt a mocskos kis luvnyát. Még azon a héten elpusztult a kutya patkányméregtõl... Valószínû ez áll a háttérben, valaki piszkálja a kutyát, és ezáltal utálja az idegeneket. De lehet csak szimplán nem szereti az idegeneket. Remélem az utóbbi.

A szomszédom kutyája volt ilyen. Nem tudtam az okát, de egyik éjjel rájöttem. Van egy 15-16 éves kis cigány p.icsa az utcában, és az ingerelte mindig a kutyát, kõvel dobálta, ijesztgette. Ez csak pár percig tartott, amíg nem látta, hogy felkapcsolódnak a villanyok és jön ki a gazdi. Végre õ is megértette miért lett ilyen agresszív a kutyája, és megrángatta azt a mocskos kis luvnyát. Még azon a héten elpusztult a kutya patkányméregtõl... Valószínû ez áll a háttérben, valaki piszkálja a kutyát, és ezáltal utálja az idegeneket. De lehet csak szimplán nem szereti az idegeneket. Remélem az utóbbi.
az is lehet, hogy nem foglalkoznak vele eleget, nincs rendesen mozgatva, tele van energiával és unatkozik. valószínüleg így próbálja meg elfoglalni magát.
Ha jó a kerítés nem fog kijutni.De azért jó ha van nálad gázspray a zsebben , ha mégis valahogy kiszabadul, lefújod vele.Mást nagyon nem tudsz tenni.Errefelé is kutyából van a kerítés , mind õrjöng ha valaki arra jár.

Megvadult és kezelhetetlen a kutyám, mit tehetnék? Van segítség vagy elbúcsúzhatok tőle?

Kaukázusi apa és egy keverék anya kölyke, Kiskutyaként is elég kajla volt, próbáltuk tanítani, több-kevesebb sikerrel.

Legjobb válasz: megfelelõ módon megkötöd?? Nem csodálom hogy megvadul egy amúgy arra hajlamos kutyafajta! Attól hogy neki ott az a kert ami teljesen ingerszegény számára,nem éri semmi inger attól persze hogy bekattan! Szüksége van sétákra,kutyákkal való találkozásra futtatásra! Kutyádnak az a legnagyobb baja hogy nincs lefárasztva ezért jött ki rajta! Az hogy [email protected]átok a nevelését a ti hibátok,nehogymár a ti szerencsétlenségetek miatt haljon meg! Vidd el sétálni,kutyaiskolába,vagy hívjatok házhoz egy kutyatrénert!!! Kisgyereket meg ne engedd a kutya közelébe addig sem!

megfelelõ módon megkötöd?? Nem csodálom hogy megvadul egy amúgy arra hajlamos kutyafajta! Attól hogy neki ott az a kert ami teljesen ingerszegény számára, nem éri semmi inger attól persze hogy bekattan! Szüksége van sétákra, kutyákkal való találkozásra futtatásra! Kutyádnak az a legnagyobb baja hogy nincs lefárasztva ezért jött ki rajta! Az hogy [email protected]átok a nevelését a ti hibátok, nehogymár a ti szerencsétlenségetek miatt haljon meg! Vidd el sétálni, kutyaiskolába, vagy hívjatok házhoz egy kutyatrénert!!! Kisgyereket meg ne engedd a kutya közelébe addig sem!
Igen, csak az állatorvosok általában nem szokták megtagadni az altatást, nehogy szegény állattal végül házilag végezzenek. Akkor már jobb neki, ha csendben elszundít...
19:28-as! A jelenleg érvényben lévõ állatvédelmi törvényben már meg van határozva, h mikor oltható ki egy állat élete: 11. § (1) Az állat életét elfogadható ok vagy körülmény nélkül kioltani nem szabad. Elfogadható oknak, körülménynek minõsül különösen az élelmezési cél vágóállat esetében, a prém termelése, az állományszabályozás, a gyógyíthatatlan betegség, illetve sérülés, a fertõzõ betegségek felszámolása, valamint az azok ellen való védekezés, a kártevõk irtása, a másként el nem hárítható támadás megakadályozása, a tudományos kutatás, valamint közegészségügyi veszély elhárítása. Eb és macska tekintetében az élelmezési cél, illetve a prém termelése nem minõsül elfogadható oknak, körülménynek, továbbá tilos e fajok élelmiszerként és prémként történõ felhasználása.
ma 15:39, teljesen egyetértek vele. Valamint azzal is, hogy beakarják vezetni az új törvénybe, hogy csak állatorvos által adott egészségügyi indokkal lehessen elaltatni kutyát. Mert a félrenevelés, és kötvetartás nem az.
Nekem is kaukázusim van 7 éves .Sokat tudok ezekrõl a kutyákról.Azt tudom javasolni ne tartsd megkötve hanem csinálj egy kennelt! Eleinte én is megkötve hagytam, mert nagy a nyüzsgés forgás nappal de láttam hogy ez így nem ok és mióta kennel van azóta semmi baj este meg kiengedem az udvara !
2-es vagyok. De minél elõbb kezdjétek el, mert nem állapot ami most van a kutya és köztetek. A kiképzõ mindent el fog magyarázni, és ha véletlenül nem említené hogy mit csináltatok rosszul, most leírom. -megkötve van tartva -nulla hozzáértés nélkül vettetek magatokhoz egy olyan fajtájú kutyát, ami csak tapasztalt kutyásoknak való -nincs semmilyen szinten lemozgatva -nem találkozik más kutyákkal -nincsenek szabályok Nagyon új életet kell kezdenetek, mert a kutyának (akkor is ha kinti!!!) napi szinten min. 1, 5 órás sétára van szüksége. Most persze ne állj neki sétáltatni, mert nem fog menni. Ha a kutya ok nélkül rátok morog, szerinted hogyan reagálna, ha nyakánál fogva kezdenéd rángatni? (gondolom sosem volt sétálni) A sétán kívül a kutyatársaság is nagyon fontos lenne. hogy tudjon találkozni, kommunikálni, játszani a fajtársaival. Nem kis fába vágjátok a fejszéteket, nem irigylem a helyzetet, de szerintem csak most döbbensz rá mennyi felelõsség egy kutya nevelése. Ha nincs kapacitás, kedv, vagy lehetõség arra hogy normális életet tudj biztosítani a kutyának, akkor keress neki egy olyan gazdit, aki mellett tényleg teljes életet tudna élni. Olyan ember kellene ehhez a kutyához, akinek sok-sok tapasztalata van, és nem ijed meg a kihívástól. De remélem sikerül nektek kiköszörülni a csorbát.
Egy kutya nem arra való, hogy megkössék. Egy kutyának kell a szabadság. A másik fele az, hogy kajla volt a kutya, nem egyenlõ azzal, hogy nehéz tanítani. Valószínû, hogy hozzá nem értõ személyek próbálták tanítani kölyökkorában(vagyis ti), és ezért van az, hogy "több-kevesebb sikerrel". Amúgy miért van napközben megkötve, délután meg elengedve? Sétáltatjátok? Viszitek kutyák közé? Ennek a hatalmas kutyának nem elég egy kert, legyen az bármekkora is. Neki több órás séta és futtatás kell, kellenek az idegen szagok, ingerek, idegen kutyákkal való találkozás, és persze idegen emberekkel való találkozás. Ennyi a trükk. Foglalkozni kellett volna vele. Sajnálom, nem akarlak megbántani, de ti b.asztátok el a kutyát ott, hogy megkötöttétek.
Én se hagynám magam megkötni... láthatólag nem értetek a kutyákhoz, hívjatok kiképzõt és a megkötést feleljtsétek el. Ha zárni kell a kutyát akkor építsetek megfelelõ kennelt. Megfelelõ megkötés nincs.
A kaukázusi, és a fia egyáltalán nem megköttendõ kutya. Persze, hogy bevadul. Nekem is ugyan ilyen keverékem van, és egyáltalán nem vad. Ti rontottátok el õt!!!
Meg kell nevelni. Nem próbálkozni kell, hanem megcsinálni. Az altatás legyen a legeslegvégsõ gondolatod, amíg odáig juttok hogy et legyen az egyetlen megoldás, nagyon sok víz folyik még le a Dunán. Mennyi idõs a kutya? Mióta van nálatok? Egyáltalán nem volt nevelve? nagyon úgy néz ki, hogy egyedül nem fogtok bírni vele, az írásodból úgy tûnik már eléggé a fejetekre nõtt. Hívjatok házhoz egy kutyakiképzõt, ne egyedül álljatok neki megnevelni nulla tapasztalattal, mert csak rosszabb lesz a helyzet. A kiképzõ meg fogja mutatni, hogy milyen esetekben hogyan kell kezelni a kutyát, és segít abban, hogy normálisan tudjátok nevelni a továbbiakban.Elég kemény meló elõtt álltok, de ha lesz egy jó kiképzõtök, és követitek a tanácsait, nem lesz gáz. Lesz egy tündéri kutyátok.
Igen tudom...elvileg, de ahogy az utolsó is írja. Azt hiszem vmi olyan módosítás lesz amivel az állatorvosnak is el kell számolnia. Nem emlékszem, pontosan hogy olvastam, de ha ennél jobb, az már jó. Most a megszületett kölyköt is elaltatják simán, amiért megszületett. Nem tudom, hogy hivatalosan minek nevezik.

A kutyám és más kutyák. Nem tudom kontrollálni! Mit tehetek? (bővebben lent)

Tudniillik, én olyan kis faluban lakom, ami tele van kóbor ebekkel, és nincs olyan igaz kutyás. Az van, hogy a kutyám, minden más kutyával nagyon barátságos. Az a baj, hogy minden kutyához oda akar menni! Nem vagyok valami id?s (11), és amikor belefekszik a nyakörvbe, (golden retriever) kicsit nehezen tudom megállítani, vagy egyáltalán nem. Neki mindegy, hogy a kerítés mögött, vagy kívül, ? oda akar menni. Mit tegyek, hogy ne féljek, melyik kerítés mögött van kutya? Mit tegyek, hogy ne reagáljon más kutyákra? Hogy csak elsétáljon mellettük? Kérlek, fontos kérdés, segítsetek!! Válaszokat el?re is köszönöm!

Legjobb válasz: a kutya mindig reagál egy másik kutyára. ha oda akar hozzá menni, akkor nem szabad engedni. húzd/rángasd visszafele. attól nem lesz baja, s elõbb-utóbb megtanulja, hogyan kell viselkedni.

a kutya mindig reagál egy másik kutyára. ha oda akar hozzá menni, akkor nem szabad engedni. húzd/rángasd visszafele. attól nem lesz baja, s elõbb-utóbb megtanulja, hogyan kell viselkedni.
Én tegnap vettem szájszíjjat, mert a kutyám húz, és ha egy keritésnél kiskutya van akkor neki akar menni (ennek meg van az oka hogy miért) ezáltal elránt, de nagyon (kan Amstaff) minden kipróbáltam már, ha elkezdett húzni leültettem, sokáig csináltam hogy egybõl elindúltam a másik írányba, jutalom falattal láb mellett stb, de szart rám, mondjuk 1 éves és próbálgatja a "szárnyait". Ezzel a szájszíjjal meg tudom akadályozni, hogy ne húzzon, mert hamar rájött, ha húz, lehajlik a fele, a kiskutyákhoz se tud már oda menni, mert megintcsak lehajlik a feje. Ezzel tudod a leghamarabb megtanítani neki a dolgokat. Fressnapfba vettem neki 1800ft-ért, de vaterán is lehet kapni. 23/N Ja és nem hiszem, hogy egy 11 éves gyereknek van annyi ereje hogy egy x kg-os retrivert tudjon ida-oda rántgatni!
Valamilyen szinten szüksége van kutyatársaságra, ez természetes. Ha nem akarod odaengedni bizonyos kutyákhoz, akkor a pórázt ne hátrafelé húzd, mert a kutya erõsebb. Oldalra rántsd egy picit, attól kibillen az egyensúlya és könnyebb tartani.

Mit tegyek a kutyusommal. Bevan zárva a kenelbe mert kaptam egy cicát és nem jönnek ki jól. Nagyon ideges azóta a kutyám és hiperaktív is. Mit tehetek?

Van egy kutyám (zsömike) és egy kenelben van. Zsömi hiperaktív nem lehet leállitani csak fut fut fut fut és fut. Már 5 éves és nem akarom hogy igy élje le az életét mert szeretem és okos kutya. De van egy cicám akivel nem jönnek ki ezért sose engedhetem ki az udvarra nem foglalkozhatok vele nem játszhatok vele és gyakorni se tudom vele a trükköket.A szülemim meg azért se engedik ki nehogy tönkretegye a kertet meg nehogy megmérgezzék mint a németjuhászunkat:( . Hogy lehetne összeszoktatni a kutyámat a cicámmal?? nagyon fontos lenne mert igy kint lehetne. Sehogy sem sikerült idáig. amugy a kutyám foxi keverék és agár is lehet benne ezért is nagyon szereti üldözni. Mit tegyek ?????

Legjobb válasz: Zsömi nem hiperaktív, hanem mozgáshiánya van. Meg kellene oldani, hogy cica bezár, amíg a kutya az udvaron végre kicsit mozoghat.Ha kezd picit fáradni, foglalkozhatsz vele. Pórázos séta semmi szinte a kutyának.

Zsömi nem hiperaktív, hanem mozgáshiánya van. Meg kellene oldani, hogy cica bezár, amíg a kutya az udvaron végre kicsit mozoghat.Ha kezd picit fáradni, foglalkozhatsz vele. Pórázos séta semmi szinte a kutyának.
Add vissza a macskát annak, akitõl kaptad, és gratulálj neki a sok eszéhez, hogy kutya mellé macskát adott ajándékba. 5 éves kutya már nem fog a birtokára macskát beengedni.
A kérdező hozzászólása: de RENDESEN KIVAN ENGEDVEEEE!!!!!! nem azzal van a gond!!!!!! hanem hogy hogyan jõjenek ki?! mert viszem sétálni rendesen meg minden. csak a macska. hogy szokjanak össze ?? rengeteget foglalkozunk a kutyával rengeteget járt KUTYASULIBA is !!!!
De te ezt nem érted ahogy látom. A kutyával nem napi 1 órát kell sétálni, hanem többet. Ráadásul kell keresni egy olyan helyet (mezõ, park ilyesmi), ahol elengedheted és jól kifuthatja magát. Ha járt kutyasuliba és tud egy csomó trükköt, akkor feltételezem be is tudod hívni, vagyis ez nem jelenthet számotokra problémát. Azon kívül, hogy sétálni viszed a kutyát, az udvarra is engedd ki pár órára kicsit mozogni, addig meg zárd be a cicát, hidd el nem lesz semmi baja, több mint valószínû, hogy elalszik valami kényelmes helyen. Emellett meg szoktasd szépen össze õket, szépen lassan.
Jah és ha nem mozgatod többet a kutyust, akkor tuti be fog csavarodni.
A kérdező hozzászólása: köszi próbálkozok. van egy szép rét csak sok a kóborkutya és zsömi nem a legnagyobb barátkozós tipus a kutyasuliba is verekedett párszor. de akkor még nagyon fiatal volt 1 évesen járt most meg 5. De valagogy megpróblom de már mindent megpróbáltam.De minden macskát megakar ölni .
A kulcsszó a VISZONYRENDEZÉS! Olyan nincs, hogy a kutyám valamire haragszik! Ha én azt mondom hogy nem, akkor az NEM! Ha a macska nem bántja õt, akkor neki sem szabad haragudnia rá. Nem mondom, hogy szeretnie kell a macskát, de el kell tûrnie. Ha jártok kutyasuliba, akkor az oktatóktól kellene segítséget kérned, õk ismernek téged, a kutyádat, a körülményeidet. Én így látatlanba egyetlen dolgot tudok javasolni, ami nekünk is bevált: tiltsd le a kutyát a macskáról! Ja, hogy nem hallgat rád a kutya? ==> Viszonyrendezés! És az teljesen irreleváns, hogy hány trükköt tud...
Az még sosem jutott eszedbe, hogy kiengeded a kutyád, foglalkozol vele (és akkor rombolni sem tud mert ott vagy vele) közben pedig a macskát BEZÁROD valahova? Aztán a kutyát visszazárod a kennelbe, a macskát meg ki.
A kérdező hozzászólása: rendben. De egyszer a cica nagyon megmarta vagyis megpofozta. Az oktató is ezeket mondta de semmi nem hatásos. DE NEM ADOM FELLLLLL
Na ez már gáz, ha a macska is ellenséges vele. Én úgy csináltam, hogy a kutyát lefektettem a szobában és elengedtem a macsekot de a kutya nem mehetett oda hozzá. Aztán kézbe vettem a macsekot és odahívtam a kutyát, hogy megszaglássza. Kb. 2 hét gyakorlás után a kutyát már nem túlzottan izgatta a macs, ekkor a macs is elkezdett lassan közeledni az immár közömbös kutyához. Napról napra egyre bátrabban odament hozzá, játszott körülötte. Persze kint az udvaron, ha a macs elszaladt, akkor a kutya is utána eredt, de errõl mindig letiltottam. Lassan a mindketten megtanultak a másikkal kommunikálni és eljutottak odáig, hogy ha a macska szalad, akkor a kutya már nem a prédát látja benne, ha meg a kutya szalad a macska felé, akkor a macska nem támadásnak veszi. Mostmár együtt játszanak és együtt alszanak, amikor a sétából hazaérünk, a macska jön üdvözölni a kutyát. Ne feledkezz el róla, hogy két különbözõ faj, nem ismerik egymás kommunikációját, így eleinte sok a félreértés. Idõvel megtanulnak kommunikálni egymással és akkor már nincs probléma. Addig viszont neked kell kordában tartanod a kutyát (minthogy a macskát nem igaznán lehet).
A kérdező hozzászólása: KÖSZII nagyon köszi.megpróbáltam ma is. Jól megvoltak ha mind a kettõt simogattam egyszerre mert amikor csak a kutyámat simogattam a cica odajött és féltékeny lett "szinte kikérte magának hogy simogassam" . Féltékenyek egy kicsit. Aztán a cica kiugrott a kezembõl erre Zsömi is felugrott a cicám fujtatni kezdett és megpofozta itt inkább külön ragtam õket nehogy nagyobb baj legyen. De legalább amig simogattam nem bántotta. ez már egy kicsit jó jel lehet.
Ez jó, minél gyakrabban gyakorolod, annál gyorsabban megszokják egymást. De legyél kicsit elõrelátóbb és akadályozd meg az olyan helyzetek kialakulását, amikor a egymásnak eshetnek. Így most sajnos mindkettõ rossz élményekkel zárta a "foglalkozást".
Próbálj pórázt tenni rá, amikor egymás közelében vannak. csak lépjél rá, és amikor a cica elszalad, Zsömi meg menne utána jó erõsen fogd meg a pórázt. Amikor a végére ér, erõsen mondd, NEM SZABAD!. Utána hívd vissza és fektesd magad mellé.
Ráadásul kinti kutya szegényke, egyedül - persze, hogy haragszik a macsekra, aki gondolom be is mehet a lakásba. A kutya nem a kert tartozéka !!!!!!
Ahogy írod, kennelben él és a szüleid sem engedik ki. Minek akkor a kutya? Hogy naponta néhány percet tutujgasd? Nem hiperaktív, csak nincs megmozgatva. Nem sajnálod?
Mondjuk, hogy naponta kiviszed sétálni, megfuttatni. Vagy amíg kinn játszol vele az udvarban egy kicsit addig a macsekot bezárni valahova.
A kérdező hozzászólása: de persze igy csinálom!!!!. de azért ez igy nemjó nem lehetek egész nap mellete. össze kell szoktatni õket. egyikõjüknek se jó igy. vagy remménytelen az hogy összeszokjanak??????
A kérdező hozzászólása: valahogy muszály sikerülnie. hogy együtt lehessenek. Zsömi meg egész nap futhasson mert nagy a mozgásigénye. elviszem sétálni de általában 1 óráig és pórázon van és ez neki nagyon kevés.
Az én kutyám számláján már volt egy macskagyilkosság, mikor cica érkezett a házhoz. Ha a macska még kölyök, akkor vele nincs sok tennivaló. A kutyádat meg akkor tudod hozzászoktatni a macskához, a minden negatív viselkedését, ami a macska ellen irányul le tudod tiltani, illetve dícsérni azt, amikor nem foglalkozik a macsekkal. Nálunk ez egy hétig tartott, úgyhogy szerintem egyáltalán nem lehetetlen a dolog, csak türelem és gazdi-kutya viszony kérdése.
Az én kutyumat is Zsöminek hívják, bár õ olyan jó lelkû, hogy amikor elõször macskát látott, nem tudta mire vélni a jószágot, csak nézte, nézte, eszébe sem jutott bántani. Nagyon aranyos volt, a macska borzolta a szõrét, púposította a hátát, Zsömi rám nézett, amikor visszanéztünk, a cica nem volt sehol. Bár elég kevés az ilyen kutya , aki alaptermészeténél fogva nem bántja a cicákat. Csakkitti biztos tudni fogja a választ, hogyan lehet összeszoktatni õket, várjuk az Õ eljövetelét, õ már elég tapasztalt kutya téren, biztos akadtak macskás ügyei is.
A kutyát le kellene fárasztani minden nap. Többször séta, legalább egyszer olyan helyen, ahol ellehet engedni. Össze lehet õket szoktatni. Kiengeded a kutyát, a macskát megfogod az öledbe, leguggolsz, hagy szaglássza meg.Ha bántaná, rászólsz, ha megszaglássza, nyalja, jutalomfalat, simi. Ezt napokig. Aztán leteszed a macskát, ismerkedjenek. nem kell be.rni, a macska nagyon félõs állat, fúj, karmol, elbújik. Ha a kutya ekkor se bántja, simi, jutalom. Ha bántja rászólsz. Egyre több idõre tedd le hozzá a macskát. Legtöbbször a macska bûne, ha nehezebben szoknak össze, mert a kutya csak kíváncsi, de macsek fél, és karmol, amit persze a kutya se hagy annyiban. Mindezeket egy jó séta után kéne, hogy fáradt legyen a Zsömi. Én így csináltam, a 3 kutyámnak reggel az az elsõ dolga, hogy megnyalogatja a macskát, együtt alszanak. Hajrá, és kicsit többet foglalkozz a kutyával, nem jó neki bezárva.
az én kutyám se bántja a cicákat. van amúgy kettõ is mármint cica... sõt az elején még félt és tõlük mikor kedves cica adott egy tasnit a kutyámnak... na de nem ez a lényeg most hanem egyáltalán nem esélytelen össze szoktatni kutyát és macskát csak tudni kell hogyan: kezdetben rakj a kutyára pórázt és jó távolról mutogasd neki a cicát közbe adj neki jutalomfalatot. ezt párszor csináld meg aztán mindig csökkentsd a távolságot. majd amikor már majdnem ott álltok a cica elõtt akkor engedd el a pórázról ha neki megy szidd meg ha nem megy neki adj jutalom falatot és idõvel meg fogja tanulni hogy ha cica van közelbe az jót jelent mert kap jutalom falatot... és õ ezt úgy fogja felfogni, hogy a cica jó és nem szabd bántani mert csak akkor lesz neki is jó. persze ez hosszú idõbe fog telni (2-3 hét ha minden nap csinálod) amúgy az hogy ne ásson gödröt a kertbe az megint nevelés kérdése:D
Az még nem jutott eszedbe, hogy a macskát zárd be addig, amíg a kutya kint van? Minek kutya, ha nincs vele megfelelõen foglalkozva? Inkább add oda olyannak, aki megbecsüli, foglalkozik vele és a mozgásigényét ki tudja elégíteni. Ti meg legyetek a macskával.
Nem beszélve arról, ha megfelelõen foglalkoztok vele, akkor a család macskáját bizony elfogadja. Ti vagytok a hunyók, ha a kutya nem tudja a házi szabályokat.
A kérdező hozzászólása: de zsömivel rengeteget foglalkozok és kiszoktam engedni csak szeretném azt elérni hogy ne keljen zárogatni õket hogy nem kell attól félni hogy bántják egymást.Zsömit imádom egy csomó trükköt tud sokat vagyok vele.
A kérdező hozzászólása: rendben . Köszönök mindent :D:D az a baj hogy Zsömi a pórázon egy kisangyalka nem csinál semmit mert tudja melletem kell jönnie meg ilyesmit akkor nem szabad a cicám meg nagyon csintalan akkor mindig közeledig hozzá de akkor zsömi odaszagol vagy valamit csinál akkor a cica fujtat. De legalább elviseli ha nem mozog. Tegnap azt csináltam hogy Zsömit kiengedtem és a cicát is, minden jól ment éssss a cicám sétált ott a ház mellet és Zsömit nem zavarta :D olyan boldog voltam. de mesimogattam és szerintem zsömi féltékeny lett odajött és akkor megint verekedés történt. De félek egy kicsit mert zsömi nagy kutya és igy a cicámnak nincs sok esélye.

A Szomszéd kutya átjár, rongál és támad, mit tehetek ellene?

Üdvözletem mindenkinek Nos a helyzet az, hogy évek óta átjárnak a szomszédom kutyái a telkünkre, letarolják a veteményestől kezdve az új facsemetéig mindent, ezzel kárt okozva. Idén már az is kérdéses, hogy gondozni tudom-e a kertet kutyatámadás veszélye nélkül... Továbbá több alkalommal rám is támadtak! A kutyák ellen csupán önvédelmet alkalmaztam és olyan mértékben, hogy sérülést a kutyának nem okoztam, hál isten én is ép bőrrel megúsztam mindig. Édesanyámmal élek, aki már nem tudná megvédeni magát a kutya ellen, így midnig ébernek kell lennem ! Továbbá vendégeket sem fogadhatok anélkül, hogy ne kelljen önvédelmi karóval felkészülnöm előre, míg bekísérem őket! A kerítés szemből a jobb oldali rész amiről nekem kellene gondoskodom, ellenben az ő kutyái teszik mindig tönkre így nem érzem, hogy az én feladatom lenne. Ráadásul ha meg is próbálnám a kutyák azonnal nekem rontanának ! Arról nem is beszélve hogy a telkeink között egy másfél méteres nyeles telekhez tartozó rész is húzódik, amit a szomszéd bontott el önkényesen! Emiatt volt is egy " tyúkpere" amit el is veszített! Évek alatt többször szóltam a szomszédnak, hogy kösse meg a kuytáit ill. csináljon nekik külön elzárható részt, vagy csináljon kutyabiztos kerítést minimum! Válaszként még ő volt felháborodva, szidott mint a bokrot, mert miért szólok én bele az életébe. Tehát egy igazi tahóval állok szemben, már bocsánat a kifejezéstért! Mit tehetek ellene, mik az esélyeim szerintetek ? A válaszokat előre is köszönöm! Üdv: Aiten

Legjobb válasz: fordulj a jegyzõhöz. jogilag neked van igazad, az õ dolga a saját kutyáit a saját telkén tartani. ha pedig rád is támadtak, pláne ha errõl bizonyítékod van (videófelvétel pl.) akkor keményen meg is rángatják kutyával való veszélyeztetésért.

fordulj a jegyzõhöz. jogilag neked van igazad, az õ dolga a saját kutyáit a saját telkén tartani. ha pedig rád is támadtak, pláne ha errõl bizonyítékod van (videófelvétel pl.) akkor keményen meg is rángatják kutyával való veszélyeztetésért.
hol igazságos az, hogy más kutyájának a rongálása miatt húzzon fel õ egy bunkert? kutyás vagyok én is, méghozzá nagytestû kutyákkal, de meg sem fordult a fejünkben, hogy a szomszédra mutogassunk, amiért a mi kutyánk átbújt az évtizedek óta szolgáló kerítése alatt. bocsánatot kértünk, és megcsináltuk rendesen. ismerek kutyákat, akik két szóból bontják fel a drótkerítést, és átugranak 2m magas falon is. ha neki nincs kutyája, akkor miért kéne százezreket költenie azért, mert a szomszédjának van? menj a jegyzõhöz, indítsd el az ügyet, beszéljétek meg, hogy mit lehet még tenni. a következõ szintje a dolognak a rendõrségi feljelentés, a képi bizonyítékokkal.
Mindenképp jogi útra terelném. A felvételt pedig tartsd meg az nagyon hasznos bizonyíték.
Megoldás egy jó kerítés, nem vacak fonott drót hanem minimum hullámpala vaskereten betonalappal.Azt nem rágják , hajtogatja ki a kutya. De a feljelentés attól még mehet, mert ha jól értem az utcára is kimennek a kutyák.Jegyzõ, rendõrség, sintér bejelentés, írásban is hogy nyoma legyen.
Szerintem feljelentheted.
Feljelentheted, vagy beszélj a jegyzõvel. De ha a te felelõsséged lenne megcsinálni a kerítést, miért nem csinálsz kutyabiztosat?
itt Pécsen is volt egy ugyanilyen szitu, a ház lakóit, már a saját telkükre sem engedték be a szomszéd kutyái, addig-addig mérgesedett a helyzet, míg végül egyik éjszaka bedobtak egy kézigránátot a bunkó szomszédnak a szobájába, azt az meg fölrobbant,
4.: "Ráadásul ha meg is próbálnám a kutyák azonnal nekem rontanának !" 3.: A szomszéd túlélte a robbanást? :D Amúgy, honnan szereztek kézigránátot?
16:59 szomszéd nem élte túl, a volt jugoszláviából szerezték,
A kérdező hozzászólása: Sajna itt nincs vége ! Évek óta mindig azt mondja hogy megköti a kutyát, ami 2-3 napig úgy is van , mert annyi idõ kell a kutyának tönkretenni azt amihez és amivel ki van kötve , aztán ugyan úgy ahogy mindig is mászkál gondtalanul fel alá a kutya továbbra is. Tehát ez csak egy idõleges állapot! Akkor nyugodhatnék meg egy idõre, ha elvennék a kutyákat és menhelyre kerülnének, de ezesetben is csak addig míg nem hoz másikat a szomszéd, mert akkor kezdõdik elõrõl. Azt pedig egyenlõre erõsen kétlem, hogy 3 hónap alatt megcsinálná a kutyatuti kerítést amire fel lett szólítva.
bár nagyon sajnálatos, hogy az esetetek idáig fajult, azért én örülök, hogy sérülés vagy haláleset (akár kutyáé akár a tiétek) nélkül a dolog végére értetek. rossz szomszédság török átok... közhely, de így van. remélem most már rendezõdik a helyzet!
Veszel egy gázsprayt , és legközelebb ha a telkeden rádtámad a kutya ráfújod a flakont.Bele nem döglik az biztos , de nem fog a közeledbe jönni többet. Sima önvédelem, a spray meg legálisan tartható. A jegyzõk amúgy ilyenek, amíg anyagi hasznuk nincs valamibõl semmit nem tesznek csak növesztik a seggüket a hivatalban az adófizetõk pénzén. Be kell fenyíteni felettes szervekkel.
mindenkinek van felettese. a jegyzõé a megyei közigazgatási hivatal. hívd fel õket, hogy nem teszi a dolgát!
A kérdező hozzászólása: Akárkit hívok fel, vagy irányítanak át hozzá, mindenki a jegyzõhöz küldene, arra hivatkozva hogy rendõrt nem küldhet ki ilyen esetre, és egy sintérnek sem hatásköre, bemenni más telkére mikor vissza szalad... A jegyzõt pedig már telefonon sem érem el . Úgyhogy hiába tereltem hivatalos útra, így sem történik semmi. Marad a méreg, vagy a balta.
én egy ilyen esetben felhívnám a 112-t, és megmondanám, hogy a saját házamba vagyok zárva, mert egy agresszív kutya nem enged ki. vagy továbbirányítanak a gyepmesterhez (ha van olyan a településen) aki el kell, hogy vigye, vagy talán kijön egy járõr... nem tudom ez pontosan, hogy az õ hatáskörükbe benne van-e. ja és mindenképp cseszegetném még a jegyzõt, mert ez az õ felelõssége! ja és neki is van felettese! de ne mérgezd meg! a kutya szenvedne a gazdája hanyagsága miatt. (fõleg ne patkányméreggel, az lassan hat, hosszú szenvedést okoz minden állatnak)
Hólapát/ásó
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, a tettek mezejére lépek ! :)
Nem közjegyzõhöz, hanem a jegyzõhöz. De birtokháborítás miatt polgári pert is indíthatsz a szomszéd ellen, sõt legálisan meg is ölheted a kutyáit ha a te birtokodon tartózkodnak és kárt okoznak neked.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Videófelvételem régrõl már van, mikor a saját kapumon nem engedett ki a kutya az utcára. Olyan itt is történt, hogy a saját kapumon nem tudtam bejönni, mert a mi telkünkrõl támadt a kutya! Ha elmegyek közjegyzõhöz, milyen bizonyítékokal érdemes alátámasztanom szavaim ? Videófelvételem és képen van már az esetekrõl, tanuim is szép számmal! Mire kötelezhetik szomszédom ? Meddig húzódhat el az ügy, ha esetleg elkezdene hazudozni ? ( Kinézem belõle ) Én ne feledkezzünk meg az állatokról sem, nem akarom hogy bajuk essen, hisz csak ösztönlények amik nem lettek megnevelve!
Végy egy házõrzõ cicát
Legegyszerûbb, ha ivartalanítod. Ivarérett lett a kutyád, tehát már reagál a tüzelõ szukákra.
Ha egyszer beindul az ösztön, akkor az idõvel csak erõsödni fog. Akkor is, ha visszatartod a tüzelõ szukától, ha pedig befedezteted, még rosszabb lesz. Ennek a dolognak csak ivartalanítással lehet véget vetni, és azt is miharabb meg kéne ejteni, mert minél késõbb, annál jobban erõsödni fog benne a feléledt ösztön.
ha fedezni fog akkor még rosszabb lesz, mert ráérez az ízére, na és utánna már sokkal nehezebb lesz (tapasztalat) Ám, még ezt úgysem tudod elkerülni, ha nem viszed sétálni, mert a levegõbõl, széllel is megérzik a tüzelõ szuka szagát (állitólag 5 km-es vonzáskörben o.O )...
Nem csak az ismerõs szukára fog kattanni, hanem az összesre a környéken (nagy körre gondolj!). + ha "szerencséd" van lakótelepen vagy annak a közelében lakni akkor számíthatsz arra is, hogy szinte folyamatosan lesz tüzelõ szuka a közelben tehát egész évben pórázon kell sétáltatni (ha nem szeretnéd, hogy pl: kocsi alatt végezze, vagy a szuka gazdája leverje/rúgdossa a kutyájáról)...
Vannak kutyák akik kevésbé, és vannak akik hevesebben reagálnak a tüzelõ szukákra. Ha a tiéd 1 éves és így reagál már, akkor õ a hevesebbek közül való. Készülj fel a napokig éhezésre, vonyításra ha tüzelõ szukát érzett. Ezen a fedezés sem segít. Gondold meg a dolgot. Nem tudom milyen eredményei vannak a kutyának, majd a tenyészszemlén kiderül, de ha nem kiemelkedõ, akkor meggondolnám, hogy tenyésztésbe vonjam.
Ha a közelben van tüzelõ szuka, akkor így fog viselkedni, sõt, lehet, hogy szökõs lesz, ha ki tud jutni. Akár ismerõs az a szuka, akár nem...
A kérdező hozzászólása: Kb. 1 hónapja is találkoztunk egy tüzelõ szukával, de akkor nem volt semmi gond. Viszont most sajnos közelebb engedtem. Most itthon vagyok vele, és elég nyugodt. Ha holnap elmegyek dolgozni megint végig ugatja az egész napot, vagy talán ennyi volt?!
A kérdező hozzászólása: Nem gondoltam még ivartalanításra. Fajtatiszta, és szeretném, ha lennének kölkei. Viszont most már mindig így lesz, ha egy ismerõs kutya tüzel? Ha csak picit találkoznak akkor , akkor is egész nap ugatni fog?
Nekem Westiem van. Ugyan ez volt. Közel engedtem a tüzelõ szukához 1 napig egyfolytába vonyított az ajtó elött de este elaludt és elfelejtette, másnap már nem volt semmi baj vele. De ahányszor találkozik egy tüzelõ szukával megint 1 napig megy a vonyítás azokon a napokon nem is eszik nagyon keveset iszik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Most úgy néz ki, kezd javulni a helyzet, és megmarad már itthon is egyedül, és nem nyüszög, meg ugat. Megvárom a következõ alkalmat, és majd akkor elgondolkodom az ivartalanításon. Ezt nagyon elkerülném!

Mit tehetek sajnos az udvarunkat el lepték a bolhák van 2 kutya 4 macska ök is és az udvar is tele van bolhával mit lehet tenni?

Legjobb válasz: Elsõ körben mindenkinek neostomosanos fürdõ, aztán az egész kertnek is egy neostomosanos "fürdõ", végül pedig a macskákra bolhanyakörv, a kutyákra pedig spot-on.

Elsõ körben mindenkinek neostomosanos fürdõ, aztán az egész kertnek is egy neostomosanos "fürdõ", végül pedig a macskákra bolhanyakörv, a kutyákra pedig spot-on.
állatpatikákban lehet kapni olyan szert amivel le kell permetezni az udvart és kipusztulnak....
A bolha olyan élõsködõ, ami többnyire a gazdatesten tartózkodik, szóval az udvar nem annyira lehet vele tele, inkább csak azok a területek a petéikkel, ahol az állatok gyakran fekszenek. Neostomosanos fürdetés jó ötlet, és érdemes nagyon alaposan kitakarítani, kimosni, és neostomosannal lefújni mindent, ahol az állatok gyakran fekszenek. Utána megelõzésre nyakörv, vagy spot on.
Én mostmár a Neostomosan helyett az Insecticide 2000-re esküszök. Eddig én is Neostomosant használtam, de ez ezerszer jobb. Szagtalan, nem hagy foltot, emberre is lehet fújni, bútorra, bármire (melegvérûekre nem káros), a szemed láttára hal meg a bolha.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!