Találatok a következő kifejezésre: Mit tehetek kutyáim (185 db)

Pakány ellen mit tehetek? Kutya van a háznál.

Tavaly a belvíz miatt összeomlott a jó kis ásott pincénk. Nem tudtunk mindent kiszedni abból a b?zös masszából. Betemettük. A volt pince közelében van egy fatároló és egy kocsibeálló. Mivel közös udvarban lakunk, a kutyusunk a diófa egyik ágához rögzített 3 m-es láncon van nap közben, ami jó területet jelent neki. Egy hete figyeltem fel a kutyára, hogy mereven nézi a kocsibeállót és a fatárolót. Aztán megláttam a patkányt, azóta már több alkalommal is. A kutya nem éri el, pedig jó vadászösztöne van, a cserematyit is megeszi :))) (tacsi-foxi keverék) Patkánymérget nem merek letenni, mert ha mégis a kutya szájába jutna egy "kábult" patkány, akkor neki is baja lenne. Örülnék jó kis javaslatnak.

Legjobb válasz: 3 méteres lánc szerinted jó terület egy kutyának? Hát gratulálok... Szívbõl... Remélem bemászik a patkány éjjel az ágyadba és akkor majd ezerszer is meggondolod, hogy érdemes-e a kutyát láncon tartani... Ráadásul egy akkora mozgásigényût, mint egy tacsi-foxi keveréket...

3 méteres lánc szerinted jó terület egy kutyának? Hát gratulálok... Szívbõl... Remélem bemászik a patkány éjjel az ágyadba és akkor majd ezerszer is meggondolod, hogy érdemes-e a kutyát láncon tartani... Ráadásul egy akkora mozgásigényût, mint egy tacsi-foxi keveréket...
Engedd szabadon a kutyát, a patkányt lefujtja, ha ott van. Fõleg ha netán ezek a k*rva patkányok bepároztak és család is van akkor elkel egy okos kutya A miénk úgy ahogy volt meg is ette a patkányt:D
A kérdező hozzászólása: Tanulj meg olvasni és számolni. 3 m-es lánc diófa ágán 6 méter átmérõjû kört jelent !!! Közös udvar !!!! Kóbor nagy kutyák is mászkálnak, és a két szélsõ szomszéd kerítése lyukas. Tél végén még rókát is láttam a szomszéd portáján. Ezek után kinek gratulálsz? Mert éjszakára az erkélyre viszem a kutyát. Nap közben meg játszunk és futkározunk vele. Neked kívánom azt a falkába verõdõ 4-5 dög nagy kutyát, aki a teraszunktól kb. 5 méterre dorbézol !!!!
A kérdező hozzászólása: Másik hozzászólónak. Tuti megenné. Csak szökõs kutyus, mióta a szomszédba volt egy tacsi, nagy haverok voltak. A 4 porta igen nagy, benzinkút van a közelben, féltem a kutyát. Másrészt a farakás alá nem tudom hogy férne be. De tuti elcsípné.
Van egy tuti megoldás. Ha megtalálod a patkánylyukat (lyukakat) vegyél valami gazdaboltban rágcsálóirtó patront. Kb. 1200-1500 ft 1 doboz/5db Meggyújtod, (1db-ot) beteszed lyukat lezárod, azután az erre az alkalomra szabadon engedett kutya és a patkánytól nem félõ családtagok társaságában vársz negyed órát. Vagy kijönnek a patkányok és akkor a kutya elkapja és/vagy agyoncsapjátok õket, vagy megdöglenek bent.
2. vagyok! Hát vegyél patkánymérget akkor. A mi kutyánk volt amikor a mérgezett patkányt megette:D Nem lett semmi baja tõle, viszont durva hogy ezek a kutyák mennyire szeretik a patkányhúst:D Tök undi
A patkány méreg nem jó, megeheti más állat, vagy megeheti más állat az elpusztult patkányt, aztán az is elpusztul. A legjobb megoldás az élvefogó csapda kihelyezése. Garantáltan megfogja, aztán oda lehet vinni a kutyához, hogy kicsit ugassa, hogy biztos ne jöjjön vissza, aztán meg el lehet engedni valahol az erdõszélen.
A kérdező hozzászólása: hááát, elég vegyes... még agyalok Köszi
hát ne agyalj sokáig mert bepárzik azt elszaparodik és lesz egy egész familiád patkányból. Méreg neki! Vagy ha ennyire odavagy lehet venni ilyen egérragasztót, valami kartonra kensz egérragasztót és belemegy, viszont hogy az egérragasztó patkányoknál mennyire jön be azt nem tudom. Csináld ne várakozz

Hogy szoktassam össze őket? Van egy 3 éves utcai keverékű kutyám és egy 5 éves beagle fajtájú kutyám, illetve két 3 éves cicám. Most hoztunk egy új cicát vidékről, 4 hónapos. A 3 éves kutyus morog rá a cicák is. Mit tehetek?

Legjobb válasz: Mi sz elején bennt tartottuk a cicát, és a kutyák bejöhettek hozzá. Egyenként elõször, és a cica ölben volt. És sokszor ölben kivittük, megszagoltattuk -a cica fenekét is, az izgibb volt a kutyáknak. Közben mondtuk hogy fujj.... Ezt pár óránként. A cica fújt, a kutya mindenáron szaglászni akart. Mindkettõ... Amíg a cica kisebb, könnyebb, késõbb nehezebb lesz, ezért sietni kell. Amikor már úgy -ahogy megszokták egymást, a kutya kapott enni bennt, addig õ a kajával foglalkozott, és a cicát le lehetett tenni, látta hogy a kutya nem is bántja. Késõbb oda is mert menni, és együtt ettek. Nálunk ez volt az áttörés! Ja, és le van zárva a terasz a kutyáktól, ha a macska nem akarja hogy piszkálják, oda tud menni elõlük. Itthon van, a kutyák mégsem érik el. De egy idõ után megszokják egymást, csak sok csel, és sok türelem kell.

Mi sz elején bennt tartottuk a cicát, és a kutyák bejöhettek hozzá. Egyenként elõször, és a cica ölben volt. És sokszor ölben kivittük, megszagoltattuk -a cica fenekét is, az izgibb volt a kutyáknak. Közben mondtuk hogy fujj.... Ezt pár óránként. A cica fújt, a kutya mindenáron szaglászni akart. Mindkettõ... Amíg a cica kisebb, könnyebb, késõbb nehezebb lesz, ezért sietni kell. Amikor már úgy -ahogy megszokták egymást, a kutya kapott enni bennt, addig õ a kajával foglalkozott, és a cicát le lehetett tenni, látta hogy a kutya nem is bántja. Késõbb oda is mert menni, és együtt ettek. Nálunk ez volt az áttörés! Ja, és le van zárva a terasz a kutyáktól, ha a macska nem akarja hogy piszkálják, oda tud menni elõlük. Itthon van, a kutyák mégsem érik el. De egy idõ után megszokják egymást, csak sok csel, és sok türelem kell.

Hazban lakom, van 2 kutyam, mit tehetnek, hogy ne piszkoljanak mindenhova? Es mut tehetnek az ellen, hogy ne assanak fel minden?

Az egesz udvar olyan toluk mint a csatater...valami hazi praktika vagy valami? Hallottam klormeszrol, de nem vallt be.mas?

Legjobb válasz: sétáltatni kéne õket, minden nap legalább 1-2 órát nem kell ide semmi házipatika, az unatkozó kutyák ellen mit sem ér, max õk is meszesek lesznek

sétáltatni kéne õket, minden nap legalább 1-2 órát nem kell ide semmi házipatika, az unatkozó kutyák ellen mit sem ér, max õk is meszesek lesznek
Csépelhetjük itt az szánkat, úgy sem fogod érteni a lényeget! Ha eldöntötted, hogy kutya téren mûvelõdni kéne, akkor szólj és ajánlunk könyveket.
más ötlet?? minek ! tök gyökérként viselkedsz :) a kutya nem dönt ! az ember dönt. hideg van ?? hol ??? mert a hideg mínusz 10 foktól indul, a kutyák pedig imádják a 0 fok körüli hõmérsékletet. rendszeres séta, ( hogy beinduljon a bélmûködés !) , homokkal felszort terület az udvaron , séta elõtt kutya odavisz, pisi- jutalmazás, dícséret, stb, és így tovább. bár szerintem te ehhez lusta vagy. inkább szedd a kakit mindenhonnan. neked ez a sorsod.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Más ötlet? Szólj rá a dogra, hogy "figyelj már, ne tanítsd a rosszra a másikat", aztán majd magától megoldódik minden... Azt hiszem mindenki elég kimerítõen leírta mit kell tenned. "probaltam tanitani de sikertelen..." Milyen módszerrel tanítottad? Milyen könyvet olvastál el a kutyák tanításával kapcsolatban? Mivel motiváltad a tanítás során? "jon a hideg es ki se jonnek a melegbol" Inkább csak TE nem akarsz kimozdulni a meleg szobából... A kutyának szükségük van a sétára, új ingerekre, játékra és szaladgálásra a szabadban. Te se éreznéd jól magad, ha életed végéig egy kertben kéne élned. A kutyák sokkal jobban bírják a hideget is, ha meg mozognak is közben, akkor fõleg. "a 7 eves cocokeremetis tanitja a rosszra" Miért nem neveled akkor meg a kicsit? Miért hagyod neki, hogy rosszalkodjon?
A kérdező hozzászólása: Amig egy kutyam volt semmi gond nem volt. Vettem egy nemet dogot 2 honapja, most 5 honapos .probaltam tanitani de sikertelen...setaltatni meg nem tudom minden nap, es jon a hideg es ki se jonnek a melegbol ugyhogy az esett...es a helyzet aznh a 7 eves cocokeremetis tanitja a rosszra...mas otletek?
A klórmész azt felejtsd el!!! Le kéne õket mozgatni napi szinten rendesen! Unatkozó kutya persze, hogy felássa a kertet. Az, hogy nem csak egy helyre kakil, az szinte természetes. A kutya ilyen, ezt remélem azelõtt is tudta mielõtt megvetted!
Nem minden kutya teszi meg, hogy egy helyre piszkol. Tanítani akkor lehet, amikor odakerült. Az ásás unatkozás miatt van elsõsorban. Bár, vannak fajták, amelyek sokkal intenzívebben ásnak. Hiába van két kutyád, nem fogják egymást szórakoztatni. Gödör ellen talán próbáld ki, hogy kutyakakit teszel a gödörbe.
Érdekes, hogy azt írod " ne piszkoljanak mindenhova" A mi tacskónk kiválasztotta magán az udvar legtávolabbi részét a vén-diófa alatt, és még (mint aki szemérmes) hátat is fordított nekünk, ha a dolgát végezte. Talán amikor összeszeded a széthagyott piszkot, és úgy viszed egy általad megfelelõ helyre, hogy a kutyákat is viszed magaddal, megmutatod nekik, hogy annak ott a helye, ... okosak ezek, elõbb-utóbb megértik, mit akarsz nekik mondani!
A klórmész az egy nagyon durván maró szer, ahova leteszed ott egy ideig az életnek semmilyen formája nem jelentkezik, nem véletlen, hogy tömegsírokba a hullákra szokták önteni. Felásás ellen mozgatás a megoldás, meg a foglalkozás. 1-1 kedvenc hûsölõ gödröt meghagyhatsz, de alapvetõen annyit kell mozgatni a kutyát, hogyha hazaér akkor a pihenésen kívül ne nagyon érdekelje más. A sok séta a kertben ürítés gondját is megoldja. Ha ez nem tetszik marad a porcelán kutya verzió. Dekoratív, nem ás, nem piszkol csak idõnként le kell porolni.
Milyen házban laksz ? Kõházban ? Mert a gabièk a kõházban laktak ott bujtatták a joskagyereket de mègis lement a vècès joskához aki nem mellesleg transz-szexuális . A kutyakkal is hasonlo gond lehet , ha kõházban laksz onnan nem fognak kimenni mert itt bujtatod õket ez az igazság , de amugy is ezt mar mondtam neked . Le kell szorni klor mèsszel a küszöböt ès az kiûzi az ártó szellemeket ami miatt a kutyákba nyugtalanság van. El akarnak menekülni ezèr ásnak de mivel alul vasbetont raktunk le nálatok igy nem tudnak ezer mindenhol ásnak mert fèlnek benn a szellemektõl. Ez az igazság

Apám félreneveli a kutyámat. Mit tehetnék?

Teljesen tanácstalan vagyok. 3 éves kutyám van, folyamatosan tanítgatom, nagyon okos, viszont rosszul van szocializálva. A gond apámmal van. Társasházban lakunk, ha valaki van a folyosón a kutyám gyakran ugat, én ilyenkor mindig leszidom,ilyenkor elhallgat, apa viszont megdicséri és akkor folytatja tovább. Ha apa nincs otthon nem csinálja. Ha kint vagyunk nagyszülőknél és a kapu előtt gyerekek szaladnak el, direkt uszítja, hogy Fogd meg!, a kutya meg nemnormális módon nekiugrik a kapunak. Mindenkit megugat már bárhol vagyunk, a gyerekeket főleg. Ha velem sétál lent aránylag normálisan viselkedik, mert én nem hagyom neki ezeket a dolgokat, de rossz lehet neki, hogy két különböző hatást kap egy cselekményre, van aki megdicséri, van aki leszidja. Egyáltalán nem következetes apám, túl is van etetve a kutya, hiába figyelek rá oda, nem lehetek mindig a sarkában. Cukrot eszik, májkrémet stb. a reggelin és a vacsorán kívül. Megpróbáltan már vele normálisan megbeszélni, de egyszerűen nem érdekli amit mondok, ő az egészet szórakozásnak tekinti és jókat röhög, ha a kutya nekiugrik egy másiknak. Hangsúlyozom, ha én ott vagyok és rászólok, vagy csak velem van a kutya akkor többnyire tényleg nagyon rendesen viselkedik. 1-2 éven belül külön tudok költözni, viszont addig valahogy meg szeretném oldani a problémát. Hogy lehetne, hogy csakis rám figyeljen, őt zárja ki? Tőle kapja a nasis kaját, szóval... Bocsi hogy hosszú lett. 22/L

Legjobb válasz: Én is hasonló problémával küzdök, ezért engem is érdekelne a válasz, hogy ilyenkor mi a teendõ. Nálunk meg anyósomék miatt nem lehet nevelni a kutyát, hiába mondjuk nekik, hogy ne legyen a kutya elõtt egész nap kaja (moslék), csak odaadják neki, rohad a tûzõ napon és azt eszi a kutya. Meg megkötik, hogy "hamisodjon" de szerencsétlen csak nyüszít, majd elvonul aludni, szegény lelkem még elengedés után is olyan barátságos hozzájuk... Alap nevelési dolgokat nem tudnak betartani (nincsen könnyes búcsú elmenetelkor vagy nyakbaugrás érkezéskor, nincs felugráltatás mert a kutyával nem táncolunk, és még hasonlók). Teljesen meg tudom érteni a helyzetet, engem is nagyon idegesítenek ezek, de azt érzem hogy õk tényleg olyan kategória hogy "öreg fát már nem lehet átültetni" és a kutyát sajnálom a legjobban :(

Én is hasonló problémával küzdök, ezért engem is érdekelne a válasz, hogy ilyenkor mi a teendõ. Nálunk meg anyósomék miatt nem lehet nevelni a kutyát, hiába mondjuk nekik, hogy ne legyen a kutya elõtt egész nap kaja (moslék), csak odaadják neki, rohad a tûzõ napon és azt eszi a kutya. Meg megkötik, hogy "hamisodjon" de szerencsétlen csak nyüszít, majd elvonul aludni, szegény lelkem még elengedés után is olyan barátságos hozzájuk... Alap nevelési dolgokat nem tudnak betartani (nincsen könnyes búcsú elmenetelkor vagy nyakbaugrás érkezéskor, nincs felugráltatás mert a kutyával nem táncolunk, és még hasonlók). Teljesen meg tudom érteni a helyzetet, engem is nagyon idegesítenek ezek, de azt érzem hogy õk tényleg olyan kategória hogy "öreg fát már nem lehet átültetni" és a kutyát sajnálom a legjobban :(
Túl sok nasitól elhízik, ami betegséggel járhat, Cukortól cukorbeteg lehet. Leginkább úgy lehetne õt leállítani, ha mindig megmagyarázod neki (röviden) hogy miért nem jó amit tesz és mond. Pl.: Ha a kutya ugat, azzal felver mindenkit és miért is jó ez?. Le kell vele ülni beszélni. Mondd neki, hogy ha valaki leszidja a kutyát azért, mert egy másik ember tanít neki baromságokat, akkor azzal teljesen összezavarodik. Egy kutyus aranyos, tud egy csomó vicces dolgot csinálni egyedül is, de így nincs rajta semmi nevetnivaló. :( Ha uszítja, akkor fogd le vagy tereld el a figyelmét, és ha apád emiatt lecs*sz, akkor azért illene tájékoztatni... Vegyen magának egy halat, azon röhögjön
A kutyasulit meg tudod oldani? Ott elvileg tanítanak olyat, hogy csak a gazdinak engedelmeskedjen a kutya. Ezen kívul a kutyáddal nem sokat lehet tenni, mielott a kutyát elkezded nevelni, elobb apádat kéne felvilágosítani a dolgokról, amiket már elottem írtak. De ha hasztalan, akkor a kutyasuli maradt...
Amúgy elmondhatnád azt is, hogyha majd egy gyereknek nekimegy, akkor abból apádnak lesz kára (na jó, a gyereken kívul) mert majd fizetheti a kártérítést, ha a gyereknek operálni kell a karját, vagy hasonló. A cukortól is baja lesz, vihetitek orvoshoz, ami megint apád baja (a kutyán kívul) mert ezt is fizetheti. Szóval egy kutyatartás, ha rosszul csinálod, sokba fáj. És apukád elég rosszul csinálja...
nálam apa szerencsére elfogadta, hogy a kutya az enyém, és amit én mondok az úgy van. De az elején nálunk is elõfordult hasonló probléma. Amikor valamilyen társaság volt nálunk, iszogattunk, buliztunk, apa jó ötletnek tartotta, hogy egy-két ml sört adjon a kutyának. Utána pedig jókat nevetett, hogy a kutya õt követi még egy kis pia reményében, és nem hallgat rám. Elõször elmagyaráztam neki normálisan, hogy ezt azért mégsem kéne, és ne csinálja többet. De amikor láttam, hogy harmadszori kérés ellenére is folytatta, akkor leosztottam, de úgy igazán. Hogy rosszabb, mint egy gyerek, és hogy az egésszel annyit fog elérni, hogy se a kutyát, se engem nem fog látni, ha így folytatja. Látta rajtam, hogy most tényleg nagyon haragszom rá (pedig nem is, de ez a módszer korábban is bevált már nála), és azóta nincs gond. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ordítsd le apukád fejét, én csak azt írtam le ami nekem bevált, de ez függ attól is hogy milyen a viszonyod apukáddal. Nálunk ebbõl semmi gond nem adódott, de nem biztos, hogy a te apukád is ilyen lazán reagálná le.
A kérdező hozzászólása: Ha bármi baj történne akkor õ is azt mondja h enyém a kutya...mindent én fizetek, õ csak a rosszat tanítja neki. Már nem egyszer leültem vele beszélni, eleinte normálisan, de már volt h leordibáltam, semmi eredménnyel. 1-2 hónapon belül lesz jogsija a páromnak és akkor el tudom vinni kutyasuliba. Már eddig is el akartam, de apa nem vitt el...

Az elvileg szobatiszta kutyáim közül az egyik mindig bevizel reggelre, de nem tudom melyik. Mit tehetnék?

3 kistestû,lakásban tartott kutyám van.

Legjobb válasz: Most nálunk is felmerült egy hasonló probléma (már két éve szobatiszta kutyáim közül valamelyik reggelre bepisil, pedig gyakrabban visszük õket, mint szoktuk). Ezt a következõképp érdemes kezelni: Szerezz be egy szobakennelt. Tedd kényelmessé: takard le a 3 oldalát, tegyél bele kényelmes takarót stb. 1-2 napig szoktasd a kutykat. Aztán tedd bele az egyik kutyát éjszakára. Van reggel pisi a házban? Ha nincs, akkor õ az, ha van, akkor nem õ az. Ezzel a módszerrel max. 3 nap alatt kiderül, melyik kutya a ludas. Akkor a bepisilõ kutyát altasd a szobakennelben, és figyeld meg, hogy oda bevizel-e (méretének megfelelõ kennel legyen). Ha nem, akkor valamilyen nevelési probléma lehet, ha igen, akkor valószínûleg szervi baja van.

Most nálunk is felmerült egy hasonló probléma (már két éve szobatiszta kutyáim közül valamelyik reggelre bepisil, pedig gyakrabban visszük õket, mint szoktuk). Ezt a következõképp érdemes kezelni: Szerezz be egy szobakennelt. Tedd kényelmessé: takard le a 3 oldalát, tegyél bele kényelmes takarót stb. 1-2 napig szoktasd a kutykat. Aztán tedd bele az egyik kutyát éjszakára. Van reggel pisi a házban? Ha nincs, akkor õ az, ha van, akkor nem õ az. Ezzel a módszerrel max. 3 nap alatt kiderül, melyik kutya a ludas. Akkor a bepisilõ kutyát altasd a szobakennelben, és figyeld meg, hogy oda bevizel-e (méretének megfelelõ kennel legyen). Ha nem, akkor valamilyen nevelési probléma lehet, ha igen, akkor valószínûleg szervi baja van.
Zárd külön egy éjszakára a kutyákat, pl fürdõbe.Ki fog derülni melyik volt.
Én kapásból mindhármat bezárnám éjszakára a boxba és akkor tuti nem pisil be egyik sem. Tökmindegy melyik az, mikor reggel észreveszed már rég késõ megakadályozni.

Az egyik kutyám folyton magára veszi, ha rászolok a másikra. Mit tehetek?

Szegénykének elég érzékeny a lelke. Sose csinál semmi rosszat, sose volt leszúrva, de ha rászólok a másikra, egyb?l Õ ijed meg, és vonul el mintha ?t bántottam volna meg...

Legjobb válasz: nálunk is ugyanez a helyzet,most vigyázok egy neveletlen kutyára és akárhányszor leszidom a kutyám folyamatosan magára veszi! Próbálom most az hogy mindig hátat fordítok az én kutyámnak hogy ne kerüljek vele szemkontaktusba miközbe nevelem a másik kutyát! Az is jó megoldás hogy a párom közbe nagyon halkan dícséri is simogatja a mi kutyánkat,próbálja elterelni a figyelmét!

nálunk is ugyanez a helyzet, most vigyázok egy neveletlen kutyára és akárhányszor leszidom a kutyám folyamatosan magára veszi! Próbálom most az hogy mindig hátat fordítok az én kutyámnak hogy ne kerüljek vele szemkontaktusba miközbe nevelem a másik kutyát! Az is jó megoldás hogy a párom közbe nagyon halkan dícséri is simogatja a mi kutyánkat, próbálja elterelni a figyelmét!
Jelezd fizikailag is, hogy melyik kutyára szóltál rá. Menj oda, és legalább a nyakörvét rántsd meg, a vétlenre pedig rá se nézz. Ezzel jelzed, hogy konkrétan melyik csinált rosszat, a másik pedig megtanulhatja, hogy neki ilyenkor semmi félnivalója nincs. Nyilván ez sem elsõre fog mûködni, idõ kell, mire rájön, hogy általában nem neki szólsz.

FONTOS! A kutyam urulekevese ellen mar mit tehetek?

Ket Kutyam mostmar maniakusan eszi az uruleket.Befogadott kutyak,gondolom a kinti eletbol a berogzodes.Viszont a kisebbik egy idoben elhagyta,mert folyton raszoltam,de most egy ideje,latvan az oregebbiket,amelyik mar maniasan fogyasztja mindharom kutyam uruleket,most ujra raszokott,es mostmar hiaba a raszolas,akkor hagyja,szot fogad,felszedem,de ahogy nem latom,es ujbol kakil,rogton racsap,lattam,figyeltem az ablakbol.Az oregebbik,mar oregen fogadtam be,tudom hogy keptelen leszokni errol.De a kisebb,meg csak 2 es fel eves korul van,es nem orulok hogy ezt csinalja.Szeretnem ha leszokna.Sot,mar a harmadik kutyam is latvan a masik kettot is belekostolt,a fagyott valtozatba,pedig o nem ette elotte.Es mar attol felek o is raszokik.Ketszer szekelnek egy nap,altalaban ugyanabban az idoben,es ez egy ideig jo is volt,mert seta kozben tettek,aztan mar seta kozben nem kakaltak,csak mar otthon,majd latvan hogy mindig felszedem,mar csak akkor teszik mikor eljovok onnan.Multkor nem gyoztem ott rostokolni,megfagytam,vartam mert ido volt a kakalasra,es nem kakaltak.Es mikor tettek?Ahogy bejottem!Neztem az ablakbol.Azert irtam,hogy mar maniakusan koprofagiasok.Es most kaptak vitaminkurat,orvosi tanacsra,tehat nem is vitaminhiany.Kajaban :Premium tapot kapnak,mikor meg nem azt,akkor fozok nekik csirkefarhatat,majat,rizzsel,zoldesegekkel.Mit tehetnek mar hogy legalabb a kicsi elhagyja?Es nem lehet bajuk tole?Fereghajtozom oket emiatt 3-4 havonta.De egyeb betegseggel nem fertozodhetnek igy?pl E-coli bakteriummal?Vagy massal?Legyszi irjatok,akinek sikerult leszoktatni kutyajat es az is akinek nem sikerult,vagy aki csak tud errol barmit.Legyszi!!

Legjobb válasz: Két jó megoldás is van. Az egyik, hogy ananászt adsz nekik enni, lehetõleg minél többet keverj bele az eledelükbe, a szagától nem fogják talán megenni az ürüléküket. A másik, a drasztikusabb és hatásosabb a fogkrém. Az egyik ismerõsöm megcsinálta háromszor -három egymást követõ alkalommal ezt-, nagyon bevált náluk. A kutyák 98%-a utálja a fogkrém szagát, ízét, mindent benne. A taktika az, hogy zacskót húzol a kezedre, rákensz egy fél tubusnyi fogkrémet és mikor látod, hogy a kutya elkezdte felszedni az ürüléket, egyszerûen belenyúlsz a szájába és alaposan beledörzsölöd a fogkrémet a fogai közé, a szájzugokba, mindenhova. A kutya valószínûleg egy darabig köpni-nyelni nem fog tudni ettõl. A lényeg, hogy ezt ne egyszer csináld meg, hanem sorozatban kétszer, háromszor, négyszer, míg nem lesz hatásos. Vannak persze kutyák, akik szeretik a fogkrémet is, náluk jó lehet a vazelin, a petróleum, az ecet is. Nem lesz ennyitõl semmi bajuk.

Két jó megoldás is van. Az egyik, hogy ananászt adsz nekik enni, lehetõleg minél többet keverj bele az eledelükbe, a szagától nem fogják talán megenni az ürüléküket. A másik, a drasztikusabb és hatásosabb a fogkrém. Az egyik ismerõsöm megcsinálta háromszor -három egymást követõ alkalommal ezt-, nagyon bevált náluk. A kutyák 98%-a utálja a fogkrém szagát, ízét, mindent benne. A taktika az, hogy zacskót húzol a kezedre, rákensz egy fél tubusnyi fogkrémet és mikor látod, hogy a kutya elkezdte felszedni az ürüléket, egyszerûen belenyúlsz a szájába és alaposan beledörzsölöd a fogkrémet a fogai közé, a szájzugokba, mindenhova. A kutya valószínûleg egy darabig köpni-nyelni nem fog tudni ettõl. A lényeg, hogy ezt ne egyszer csináld meg, hanem sorozatban kétszer, háromszor, négyszer, míg nem lesz hatásos. Vannak persze kutyák, akik szeretik a fogkrémet is, náluk jó lehet a vazelin, a petróleum, az ecet is. Nem lesz ennyitõl semmi bajuk.
Stool Repel-UM tabletta esetleg szájkosarat is kipróbálhatod. Petróleum meg ecet...nem hiszem, hogy a kutya szájába való.
Mivel nem az a cél, hogy lenyelje az ecetet/fogkrémet/petróleumot, csak az, hogy a viselkedéshez rossz élményt kapcsoljon, nem lesz tõle baja. Nyilván nem tömény ecetre gondolok, hanem híg, mondjuk saláta ecetre. De mint írta, a kutya nem nyeli le, nem kerül a szervezetébe, csak az íze marad meg a szájban.
Ez a módszer a kellemetlen érzés vagyis a büntetés elve alapján mûködne esetleg.De csak abban az esetben ha azonnal tudod alkalmazni amikor eszi az ürülékét.Egyébként nem tudja a kutya mihez kötni a kellemetlen érzést.
A kérdezõ azt írta, hogy mindig kint rostokol a kutyák mellett, azonnal végre tudná ezt hajtani, amint a kutya elkezdte felszedni az ürüléket. És mivel a sz.r evés közben jön a rossz élmény többször is -és csak ekkor- a kutya hamar rájön, hogy hirtelen már egyáltalán nem is jó dolog ezt csinálni. Egyébként láttad már valaha ezt a módszert? Kipróbáltad? Tudsz róla bármit is, hogy nem használt volna? Mert én nem, sok pozitív változást hallottam már ennek köszönhetõen, személyesen is láttam a hatását, tudom, hogy használ.
"majd latvan hogy mindig felszedem, mar csak akkor teszik mikor eljovok onnan.Multkor nem gyoztem ott rostokolni, megfagytam, vartam mert ido volt a kakalasra, es nem kakaltak.Es mikor tettek?Ahogy bejottem!Neztem az ablakbol." Ezt a kérdezõ írta le ha esetleg nem vetted volna észre. Van rá gyógyszer, már azt is írtam. Felõlem meg kenegetheted a kutyád száját petróleummal.
Ki bántott téged, hogy ilyen agresszív és kimondom, primitív vagy? Sajnálom, hogy valami trauma ért vagy valaki felbaszt.a az agyad, de attól még létezik modor és értelem is. Ki kéne próbálnod. Mint már írtam, nekem erre nem volt szükségem egyik kutyámnál sem, de biztos nem vetted észre. A szájkosár, pedig mint lehetõség otthon, a kerítés között, valahogy nem túl szimpatikus nekem. Elég nagy ostobaság így. A gond nem oldódik meg ezzel. Én egy olyan tanácsot adtam, ami akár egy életre beválhat, biztos, kipróbált trükk. Te egy olyan dolgot mondtál, ami kikerüli a problémát. És ha nincs szájkosár a kutyákon? Vagy mostantól életük végéig éveken át, minden nap sok órán keresztül szájkosarat kelljen rájuk erõszakolni? És én gyógyszerekkel sem tömném a kutyám, de persze te csak nyugodtan a sajátodat.
Elnézésed kérem amiért a petróleum helyett egy speciálisan erre kifejlesztett gyógyszert mertem ajánlani.

Hogyan tudnám elcsúfítani a kutyámat? Vagy mit tehetnék?

Van egy cavim, és annyira lehetetlenül cuki minden jött-ment embernek, hogy felkapják és dajkálják, és gügyögnek neki, és csokikát akarnak adni neki. Persze, szóljak rájuk... Ez meg is van, de nem akarom, hogy egyáltalán elkezdjék ezt a folyamatot. Sokat szoktunk sétálni (póráz nélkül) és mindig találkozunk ismerőssel, ha elkezdek beszélgetni, akkor van pár méteres kimenője bogarászni. :) És van úgy, hogy ennyi idő alatt is letámadják az emberek, és nem veszik észre, hogy ez neki mennyire nem tetszik. Ötletek? :(

Legjobb válasz: Amikor megállsz valakivel beszélgetni, a kutyát ültesd a lábad mellé. Ha làtod, hogy nyúlnak a kutya felé, akkor meg udvariasan szólsz, hogy legyenek kedvesek nem piszkálni a kutyát, mert nem szereti az idegeneket. Ha nehéz felfogású emberrel van dolgod, akkor közöld, hogy a kutya harap is.

Amikor megállsz valakivel beszélgetni, a kutyát ültesd a lábad mellé. Ha làtod, hogy nyúlnak a kutya felé, akkor meg udvariasan szólsz, hogy legyenek kedvesek nem piszkálni a kutyát, mert nem szereti az idegeneket. Ha nehéz felfogású emberrel van dolgod, akkor közöld, hogy a kutya harap is.
Ahh. Ugyebben a helyzetben vagyok. Én már azt csinálom, hogy a kutya elé állok, és beszólok, hogy elõbb talán meg kéne kérdezni, szabad e. Vagy feltûnt e neki, hogy valaki sétáltatja a kutyát. Vagy hogy tudja e, hogy ez egy kutya, nem egy játékbaba, amit bárki felkaphat. :D Ezt csak akkor, ha tényleg instant, vinnyogva, kérdés nélkül rárohannának. Lehet, hogy a random illetõnek ez nem esik jól... Nekem meg az nem esik jól, hogy hülye, és alapvetõ illemszabályokat nem ismer, és még a kutyával sem tud bánni. Volt már olyan is, hogy távolról rászóltam az illetõre, amikor kezdte a béna vigyorgást, hogy "NEM" :S Ezek a szélsõséges esetek. Normál esetben úgy elõzöm meg a letámadást, hogy ha látom, jön valaki, azonnal lefoglalom a kutyát. Jutalomfalattal, leültetem, lefektetem. Hátat fordítva a közelgõ illetõnek. Tehát úgy próbálom, hogy olyankor a kutya a közelemben legyen, rám figyeljen, és érezhetõ legyen bárkinek, hogy nincs helye az interakcióban.
Egyébként én sem értem. Engem sokan bunkónak tartanak, fõleg olyanok akik alapvetõ dolgokkal nincsenek tisztában. Soha eszembe nem jutott, míg nem volt kutyám, hogy másét letámadjam, kérdés nélkül. Ha séta közben találkozunk más kutyával (mivel az enyém kölyök , és szeleburdi) elõbb megkérdezem, hogy mehetünk e arra, vagy kerüljünk inkább. Ha odamegyünk, addig nem érek hozzá a másik kutyához, míg õ meg nem szagolt.Utána megsimítom a hátát, vagy az oldalát (nem a fejét!) stb. :)
Odamész a paraszthoz, és elkezded simogatni az arcát. A legtöbbnek már ennyibõl leesik, hogy mi a probléma :) Nem a legszebb módszer, de garantáltan beválik :)
Elcsúfítani???Te jól vagy??maximum ne arra vidd sétáltatni hanem ahol nem járnak olyan sokan! Vagy mond meg az embereknek hogy hagyják végre békén szegény kiskutyát!De hogy elcsúfítani..., ?
Mondjuk, sokat szívtam így emberekkel. Eleinte hagytam hogy megsímogassa, aki szeretné. Aztán láttam, hogy 10bõl 9 ember rossz hatással van rá, és csak felidegesíti. Egyébként, tapasztalatom szerint inkább férfiak, akik jól tudnak közeledni felé, az ilyen mélyebb hangú, nyugodt figurák. Nõk nagyon ritkán. Gyerekek is csak felizgatják, aztán még meg is ijednek tõle, amikor a kutya reagál, és játékosan ugrálni kezd rájuk.
Neveld meg, kaját csak a te kezedbõl kaphat. Másik mért baj ha az emberek simogatják? Ha nem tetszik mond meg nekik, hogy ne simogassák, és a sétát pórázzal mindenképp.
Borotváld kopaszra. Vagy egyszerûen mindenkinek szólj, meg kell érteniük.

Mit tehetek, hogy a kan kutya ne vizeljen állandóan a bejárati ajtóhoz?

Van egy törpe snaci 5 éves kan kutyám. Egy éve az a rossz szokást vette fel, hogy állandóan levizeli a bejárati ajtót és környékét. Kertben van kinn és nem elég neki a fa, bokor stb még idei dobja a sárgát és büdös van t?le, nem gy?zzük takarítani. Valami jó tanácsot, ötletet várok.

Legjobb válasz: elég a mozgástere, na persze. Miért nem értik meg az emberek, még mindig, hogy a kutyának nem elég, ha egész életében be van zárva egy akármekkora kertben, mert egy idõ után ingerszegény lesz az a környezet számára. Nem elsõsorban azért kell vinni sétálni a kutyát, hogy testileg elfáradjon, hanem hogy új ingerek érjék, amik az agyát is lefoglalják. de ha neked ekkora probléma egy kutya tartása, megadom az e-mail címem, és megbeszéljük, hogy mikor hozhatom el, régóta egy törpe snaci az álmom.

A kutya ürítési helyének meghatározására a legolcsóbb és igen hatásos az ecet! ott moss fel, vagy azt a felületet mosd le ecetes vízzel, ahová nem szeretnéd, hogy a kutya ürítsen. Nekem bevált. remélem neked is segítettem!
elég a mozgástere, na persze. Miért nem értik meg az emberek, még mindig, hogy a kutyának nem elég, ha egész életében be van zárva egy akármekkora kertben, mert egy idõ után ingerszegény lesz az a környezet számára. Nem elsõsorban azért kell vinni sétálni a kutyát, hogy testileg elfáradjon, hanem hogy új ingerek érjék, amik az agyát is lefoglalják. de ha neked ekkora probléma egy kutya tartása, megadom az e-mail címem, és megbeszéljük, hogy mikor hozhatom el, régóta egy törpe snaci az álmom.
Ha ammónia tartalmú(pl domestos) szerrel mosod fel, még inkább oda pisil. Vegyél spayt, bárhol megkapod, távol tartja a kutyát egyes helyektõl 1000 ft kb.
mi lenne ha foglalkoznátok a kutyával, és sétáltatnátok napi szinten ahogy azt a kutyák igénylik?
Nem akarok rosszmájú lenni, de ez egy üzenet neked.
(az utolsó)Te megvesztél????A veréssel nem érsz el semmit!!!Csak félni fog tõled a kutyád!!!
szidd meg ha oda hugyál ennyih vagy verd meg én is igy vagyok a kutyámmal csak õ meg a barnáját teszi oda.. =/
nincs mit koma :) ezért vagyunk ....mi...... az istenek :) :) :) :) hogy segítsünk !
Biza! :DD
Na hugyozza még az ajtót?Foglalkoztok vele azóta vagy továbbra sem.Azért vizeli az ajtót mert azt hiszi õ a falkavezér!!!
nincs új infó mi , az "istenek ", meg kezdünk nyugtalankodni:) vajon villámot küldjünk a [email protected] ??, vagy józan észt a fejedbe :) ?
A kérdező hozzászólása: Mennyi ideges ember :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Pupákok!
Bizony xDD Csoda történt!A lehetletlen lehetséges!
a hit hatalmas :) talán még van remény , talán látszik a fény az alagút végén, és az agyevõ bogarad elpusztulása után, talán használod a fejed , , gondolkodásra is :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
Borzalmasan buta a kérdezõ! Ezt már korábban leírták, amit te kérdezõ örömujongással fogadtál, de azt mondtad és most idézek, hogy: "A kérdező hozzászólása: Amekkora az élettere (nagy kert)szerintem mozog eleget. Azt meg hogy elvigyem sétálni azért hogy minden tereptárgyat le tudjon vizelni, az ki van zárva." Most meg hirtelen megvilágosodtál? Jó sokáig tartott, amíg eljutott az agyadhoz.
Eddig is mindenki ezt pampogta csak hogy leszartad..EZ AZ IGAZSÁG! És nem mondhatod hogy nem adtak elég választ... -.-
A kérdező hozzászólása: Na ez már válasz köszönöm. Tartalmaz konkrétumokat is. Köszönet a vajszívedért.
A kérdező hozzászólása: Mókás dolog, hogy esetleg olyan osztja a tutit aki egy zilált családban él, vagy más netalán más deviáns viselkedéssel bír, de a kutyában profi! Amennyiben nem tartozol egyik csoportba sem akkor elnézésedet kérem.
ez türelmetlenség ! amikor a mesterek vizsgáztatnák a tanítványt, de az a dög , éppen ...... a mesterek lányait :) nem idegeskedünk, csak tanítanánk mást is :) pl: hogyan vigye oda a kutya az ágytálat neked :)
Látom már korábban írták, de én is meg tudom erõsíteni, hogy az ecet beválik erre a célra.
A kérdező hozzászólása: XD Stupidok!
Kezeltesd magad te idióta!!!!!!
Mi a francnak emelsz ki 2, 5 éves kérdést??? Nem volt elég hasznos válasz? :P
Hívj egy állatorvost és altattasd el, oszt többet nem fogja lepisálni.
Utolsóóóó, NE ETESD A TROLLT!!!! :D
Már megint kiemelted.Nem vagy falkavezér még mindíg.Ivartalanísd!!
Utolsó, valószínû igazad van! Kérdezõ, legalább fogalmazd át a kérdést ....., mit tettél ezidáig, mivel próbálkoztál, részletezd .... Itt már annyi hasznos tanácsot kaptál, de nem vetted a fáradságot, hogy valamelyiket meg is próbáld! Ha megtetted volna, már nem lenne aktuális a problémád!!!!
(Ugye mindenki rájött már, hogy ennek a kiemelgetésnek csak akkor lesz vége, ha senki nem ír többé ehhez a kérdéshez?)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az építõ jellegû hozzá szólást :)
Na, megint kiemelted (mondjuk el sem tudom képzelni, hogy nézhet ki azóta az az ajtó...). N-E-V-E-L-N-I kéne a kutyát. Vagy inkább normális gazdát találni neki.
A kérdező hozzászólása: Miért zavar téged? Ha akarom még 100x kiemelem.
Idióta vagy és reménytelen! Már harmadjára emeled ki a 2011-ben megfogalmazott kérdést, valószínû, csak szórakozol, te nagyon hülye!
a jó körtepálinka is megoldás lehet ! megiszod , és mindjárt nem olyan komoly ez a baj !
a "26-os okostojás" vook. még mindíg nem oldottad meg ??:) [email protected] ennyi idõ alatt , komoly összegbe kerülhetett a fertõtlenítõ:) de talán meg is érdemled:) kaptál egy csomó normális és bevált tanácsot , és ...., semmi ??? az ilyenekre mondják, hogy : menthetetlen :) vannak emberek akik nem méltóak a segítségre. vagy , csak símán lökött vagy , és élvezed , hogy legalább itt kommunikálnak veled?
Utolsó: Igen, ez az!!!Egyetértek!
A kérdező hozzászólása: Nagyon okostojás vagy!
kedves lusta gazdi. kaptál pár jó ötletet, de [email protected] a sétáltatás alapvetõ , nem a mozgás miatt, hanem a nevelés része ( na , most elárultam a normális kutyások nagy titkát). na mindegy , te úgysem érted:) az okot kell megszüntetni!! miért pisil oda ? mert jelöli a területét!! mivel nem nevelitek, azt teszi ami a dolga! kutya , tehát kutyaként is viselkedik. hihetetlen módon, egy megnevelt kutya , alapból másként viselkedik. verheted a kutyát ( még jót is teszel a kutyával, mivel addig is foglalkozol vele:) , moshatod, és fertõtlenítheted az ajtót, várakozhatsz az ajtó mögött egy üveggel vízzel, hogy elkapd:) ( esélytelen, mert a szagod már messzirõl érzi:) . tehát próbálkozz csak , néha ird meg hol tartasz, hogy legalább mi is mulassunk:)
gondold végig, történt e valami 1 évvel ezelõtt. másik kutya, új családtag stb. És gondolkodjatok el az ivartalaníttatásán. Az sokat segíthet.
egyszerû: kösd meg valahova és akkor nem fog oda piszkítani
Rendszeres napi séta és ivartalanítás.
Egyrészt tényleg vidd sétálni. Elhiszem, hogy nagy a kert, de zárd be magad egyszer egy szép nagy nappaliba, és próbáld ki, meddig bírod. Na ugye. A kutyáknak is szükségük van élményekre, a világ megismerésére, különben mnár csak unalomból is felvesznek bosszantó szokásokat. Meg amúgy is szeretnek kerttiszták lenni, nem csinálnak be otthon, ha nem muszáj, ezért is segíthet a séta. Másrészt meg a kutya nagy valószínûséggel azért jelöl a bejárati ajtóhoz, mert ott a legerõsebb a szagotok, amit felül akar írni. Ez komoly falkavezérségi problémákra utal, foglalkozz többet a kutyával, meséld el neki az õ nyelvén, hogy hol a helye (erre is a legjobb alkalom a séta egyébként), és ha emellé néhányszor rajta tudod kapni és megtiltani neki az ajtóba vizetlést, meg fog szûnni a viselkedés.
A kérdező hozzászólása: Utolsónak. Félre értettél. A kutya még soha nem volt benn a házban. Újabban megfigyeltük, amennyiben kimegy a házból egy családtag a kutya ahol van ott elkezd vizelni. Nem lábfelemeléssel, hanem csak úgy 4 lábon állva. Mikor meglátja, hogy visszük a kaját akkor is ott helyben dobja a sárgát. A bejárati ajtó környékét továbbra is levizeli.
Mikor látod hogy ezt csinálja, üss rá a fejére, de ne erõsen, és dobd ki az udvarra! Nekem is szobakutyám van, kan, és nem volt soha ilyen gond vele :) Hálisten.
Az ecettel történõ tisztítás jó mrgoldás. Bizonyos idõ múlva nem szívesen ürít oda az eb. Mellesleg tényleg sétáltatni kellene, nagy kert ide, nagy kert oda. Nekem két kutya van 400 négyszögöl nagyságú kertben, mégis naponta egy órácskát rájuk szánok, és elviszem õket futni, játszadozni. Nem hiszed el, milyen kirobbanó energiával lépnek ki a kapun, és haladnak a séta ideje alatt. Igaz két sportos vadászkutya, de akkor is na. A snauczer is elég mozgékony, szaglászós fajta. Ajánlom, ha nem is mindennap, de legalább kétnaponta vidd el. Ha fél órára. akkor már azzal is elõrébb vagyunk. Sok sikert!
Javíts a falkasorrenden.Nekem egyik kutyámnak se jutna eszébe hogy a házunk bármely részét megjelölje, mivel az az én területem , engedély nélkül be sem jön a nyitott ajtón.Egyébként meg a kertben bárhová jelölhet(és meg is teszi) mivel õ védi a telket.
Ha tetten éred, spricceld le vízzel, amit elõre odakészítettél.
A kérdező hozzászólása: Amekkora az élettere (nagy kert)szerintem mozog eleget. Azt meg hogy elvigyem sétálni azért hogy minden tereptárgyat le tudjon vizelni, az ki van zárva.
"lykee válasza: egyszerû: kösd meg valahova és akkor nem fog oda piszkítani." Hihetetlen hogy vannak még ilyen emberek...!
Jól feneken kell rúgni abban a pillanatban. Akkor leszokik róla. Az össze schnaci jó eszû, hamar megtanulja még 5 évesen is.
Na, itt a másik b*romarcú....!
Te egyszerûen reménytelen vagy! Mindennek oka van! A kutya nem így született, hanem azzá vált, tehát vagy egészségügyi problémái vannak, vagy falkabéli problémák. Te se orvoshoz nem viszed és a falkaviszonyt sem rendezed! Akkor minek írtad ki a kérdést?? Részemrõl befejeztem, mert csak feldühít mikor felelõtlenségbõl szenved egy kutya!
A kérdező hozzászólása: Jó neked, hogy ilyen fiatal vagy. Annyit tapasztaltam a környezetemben ahol sok kutya van és egyáltalán nincsenek elkényeztetve a társasági életben, de olyan dolgot még sem mûvelnek mint az én kutyám.
Nem vagyok okostojás! Én "csak" egy felnõtt 43 éves éves felelõsségteljes gazdi vagyok, aki tudja mibõl áll a kutyatartás!
A kérdező hozzászólása: Utolsó! Nagyon okostojás lehetsz!
"A kérdező hozzászólása: Amekkora az élettere (nagy kert)szerintem mozog eleget. Azt meg hogy elvigyem sétálni azért hogy minden tereptárgyat le tudjon vizelni, az ki van zárva." Most olvasom, hogy mit írtál ..... Kedves gazdi, akkor nem csodálkozz ha ezt csinálja! Szeretnéd ha nem vizelné le az ajtót, de a kis ujjadat se mozdítod ennek érdekében, akkor meddõ az egész. Szagoljátok és tûrjétek, hogy a kutyus minden nap levizeli a bejárati ajtót!
Másfél éve nem tudjátok megoldani ezt a problémát? Ne haragudj, de akkor veletek van baj! Írtak hasznos válaszokat, ennél több már mi kell? Menjünk oda és tanítsuk meg mi a kutyust??
0-nak :) ne félj, õk egyszerûen csak szajkózzák a rosszul betanult szöveget " pozitív megerõsítés, meg a tükörmódszer, és nem bántjuk a kutyusunkat" stb. gõzük sincs, arról, hogyan is kellene . szerintük van varázs-szó, és van varázs-jutalom, meg varázs-mozdulat, amikkel felvértezve egycsapásra megoldják az általuk generált problémát. mivel a kutyájuk [email protected] rájuk:) és a kutyának ez nem okoz problémát, hiszen teszi ami a dolga . jelöli a területét, óvja és vigyázza a falkáját, csak a hü@ye gazdi nem érti . gazdi NEM EGYENLÕ A FALKAVEZÉRREL !
Gondolom azért kaptad a 0%-ot, mert az értelmi szinted a minimumot sem éri el!
0% -ban volt hasznos a válaszom :) Gyanítom az összes kommentelõ omega a családban.
( én, az okostojás:) . látom, hogy még nem tudod értelmezni a sok okosságot amit kaptál. pedig többen megírtuk, hogy mit tegyél. már olvashattad, hogy miért teszi, hogyan tisztítsd az ajtót, mit tegyél, hogy ne tegye, de te , hü[email protected] nem érted. ok. akkor másként, te , egy tipikus rossz gazda vagy akinek, bár van kutyája, de itt véget is ér a dolog! gondolj bele: miért is a kertbe vizeljen?? csak mert nagy, vagy mert van benne fa?? talán, ha emberként gondolkodna ? ( nem , akkor sem!)ez egyszerû figyelemfelhívás, területjelzés, hiszen az ajtó az õ területének külsõ határa!egyszerûen , ezt a határt kell arrébb vinni. NA ez az amit te nem vagy képes megcsinálni. mert ehhez már ész kell, kitartás, következetesség, stb:) úgyhogy, jobban jársz, ha: veszel sok tisztítószert és naponta lemosod az ajtót. mert erre , képes vagy. a kutyádat átnevelni, ..nem. ( különben , nem tennéd vissza a kérdést újra, meg újra:)
Tehát 2 éves hugyozza az ajtót. Nem rohadt még szét?
jól látom ?? a kérdést másfél éve tetted fel?? és még nem oldódott meg?? te tényleg egy lusta [email protected] vagy :)
Hát ez egy rossz jelölõs szokás...... én is azt ajánlom nézz utána kapni ilyen sprayt elmegy a kedve hogy odapiszkítson...

Vmelyik szomszéd megmérgezte a kutyámat. Mit tehetnék?

Hangos kutyi volt, ivarérett, ezért elég sokat vonyított este, de minket nem zavart egyáltalán, gondoltuk a szomszédokat se, mert 8 év alatt senki sem szólt, hogy esetleg nem tudna aludni t?le, vagy zavarja vmiben. Kis utcában lakunk, de elég sok mindenki nem bír minket. Nagyon dühös vagyok, és nagyon szeretném megtudni, hogy ki volt az, mert az biztos, hogy itt nem élné nyugodtan a nyugdíjas éveit. (sajnos sok itt a begyöpösödött állatutáló mocsok) A legvédtelenebbet kell bántani? Nem az, hogy odajött volna és közli, hogy csináljak vmit a kutyával, mert ?t zavarja... meg kell ölni. Lehet valamit tenni? Legszivesebben kiraknék a kerítésre egy plakátot amin leoltom a büdös k***a anyjába. Akármilyen ötlet jó lenne... átmenni és kérdezni valami olyat amivel lebukhatnának, vagy ilyesmi.:( Köszi el?re is!

Legjobb válasz: Ezt jól mondod, egy õrkutyát tényleg nem csak az ugatás határoz meg...de amelyik kutya elszalad mikor bemész, az nem õrkutya! Nem keverendõ. Az én kutyáim nem ugatnak feleslegesen, de ha bejön valaki azok nem szaladnak el. Ha én engedem be az illetõt, kellõ távolságon belülrõl szemmel tartják de nem bántják, de ha valaki bemászik, azt leszerelik és addig a földön tartják ameddig kimegyek, és csak akkor eresztik ha azt mondom. Ez az õrkutya ismertetõ jegye...a feleslegesen csaholó kutya, az más kérdés persze, kinézel ha semmi akkor csendre inted.

Ezt jól mondod, egy õrkutyát tényleg nem csak az ugatás határoz meg...de amelyik kutya elszalad mikor bemész, az nem õrkutya! Nem keverendõ. Az én kutyáim nem ugatnak feleslegesen, de ha bejön valaki azok nem szaladnak el. Ha én engedem be az illetõt, kellõ távolságon belülrõl szemmel tartják de nem bántják, de ha valaki bemászik, azt leszerelik és addig a földön tartják ameddig kimegyek, és csak akkor eresztik ha azt mondom. Ez az õrkutya ismertetõ jegye...a feleslegesen csaholó kutya, az más kérdés persze, kinézel ha semmi akkor csendre inted.
GONOSZ GONOSZ EMBEREK!Azt kívánom a szomszédodnak, hogy ......le se írom mert túl durva lenne itt!
A kutya megnevelése hogy ne ugasson, egyenlõ azzal hogy bárkit beenged, mivel rászólsz azért amiért a dolgát végzi, õrzi a területét. Ezért vannak manapság, azok a "plüss kutyák" megyek az utcán lazán benyúlhatok megsimogatni, akárki bemehet egész házat ellophatja vele együtt, meg a gazdáját megtámadják, néz bambán mert azért is leszidták ha valaha rá mert ugatni valakire. Igy lehet totálisan elcseszni egy jó, õrkutyát. Nem az ugatásról kell leszoktatni, mivel a kutya feladata fõleg éjjel, a gazda és a porta õrzése. Inkább amire viszont legelõször meg kell tanítani, az az étel megtagadása idegentõl, nekem csak tõlem fogadják el egyedül, nincs ilyen gond.
Pedig arról le kell szoktatni , hogy feleslegesen ugasson.Amint írta a kérdezõ vonyított a kutyája , az meg nem egyenlõ az ugatással és nem is azért csinálta mert idegenek voltak a kapu elõtt vagy ilyesmi. Már a kutyám ugatásának hangerejébõl , módjából tudom hogy mire ugat anélkül hogy kinéznék így tudom hogy mikor ugat feleslegesen , és ilyenkor igen is rá kell szólni.És egy õrkutyát nem az ugatás határoz meg , szomszéd keveréke is ugat de mikor bemegyek hozzájuk farkát behúzva szalad a gazdája mögé.
Ha a szomszéd kutyája ugat ha kell, ha nem, akkor nem 8 év, nem 8 hónap, hanem 8 óra után jól állcsúcson kapom. Nem a kutyát.
Na igen , ha megnevelted volna a kutyád akkor nem ugatott volna egész este.Attól hogy téged nem zavar , lehet hogy másokat igen.Szomszédomat sem zavarja ha ugat a kutyája , engem meg felidegesít mikor hajnali 3 kor rákezd az ablakom alatt , de sikerült elérnem nála hogya rászólok abbahagyja(am már szóltam is a szomszédnak). A mérgezéssel természetesen nem értek egyet , de utólag már úgysem tehetsz semmit.
A kérdező hozzászólása: de azért kíváncsi vagyok, mire gondoltál, miért nem bírnak? gondolom itt laksz hogy ennyire tudod :) úúúúúúristen
A kérdező hozzászólása: nem tudom mit képzelnek itt magukról egyes emberek...egyszerûen szánalmas. hogy lehet látatlanba ítélni?:S szerintem az, hogy az utcában van kb 6 ház és ebbõl 2en nem szeretnek, nem sokat jelent...csak annyit hogy tesóm sokat dobol és akik elõttünk meg mögöttünk vannak azokat zavarja. de gondolom ez a beszólás kellett.:) gratulálok
Nem megoldás, mert lehet, hogy nem a szomszéd volt. Nekem akkor mérgezték meg a kutyimat, mielõtt betörtek a cigányok. Ilyenre is gondolj. Sajnálom nagyon a kiskutyádat.
A kérdező hozzászólása: na, miért? :D mondjad okostojás, ha ennyire ismersz :)
"...kis utcában lakunk, de elég sok mindenki nem bír minket" Na, vajon miért?
Mert egy nagyon erõsen hangos család vagytok. Tesód dobol úgy, hogy a környéken hallja mindenki, hogy Tim Waterson éppen most tapossa az 1030-at. A te kutyád 8 évig ugatott ha kellett, ha nem, pihenésül üvöltött éjszakánként. Ha az én városomban laknátok, az önkormi havonta küldené a csekket a büntetésrõl se szó, se beszéd. A kutyádat sajnálom, de a szomszédod nem lennék semmi pénzért, de még az utcádban se laknék.
A kérdező hozzászólása: Honnan veszed, hogy úgy dobol? De imádom az ilyet!:D Érdekes, 4 szomszédunk van, ebbõl 2 aranyos, kedves, õk laknak MELLETTÜNK, (sokkal jobban hallhatják) õket nem zavarja a dobolás délután 4kor. Nem értem miért kéne ezért büntetni. A kutya meg nem üvöltött éjszakánként, csak kb félévente 1x vagy 2x. Meg néha hétvégén ha hallotta a harangszót, akkor 'énekelt'. Ha akarnának sem tudnának bejelenteni az "önkorminál", mert nincs miért. Bocs. Ja amugy, te is biztos hallod tesómat. Így megállapíthattad hogy a környéken hallja mindenki. Aha.
A kérdező hozzászólása: Tesóm meg miattuk költözött ki a mezõ mellett egy kis garázsba, hogy ne csesztessenek minket és tudjanak aludni. Most hozta vissza a dobszerkót kb 1 hónapja, és hetente 1x-2x dobol. De az is igaz, hogy neked magyarázhatom, akkor sem ismered be, hogy teljesen alaptalanul feltételezel ilyeneket.
A kérdező hozzászólása: Nah m1, lenyugodtam bocs, felesleges ebbe belemenni. Sajnos meghalt a kutyus és ez van.:(
Teljesen mindegy beteg, nem beteg a szomszéd, mennyit zajongotok, mennyit nem nincs joga megmérgezni a kutyádat!!! Veled, veletek kellett volna beszélni, nem a kutyát megmérgezni!! Tegyél feljelentést! FELJELENTÉS MINTA ÁLLATKÍNZÁS GYANÚJÁHOZ:PDF-ben itt: http://www.czerny.hu/kepek/dokumentumok/feljelentes-minta.pdf
Feljelentést minek ? Ha nem tudja bizonyítani a kéredzõ egy felvétellel hogy a szomszéd tette akkor b.szhatja , annyit mond a szomszéd hogy nem õ volt és kész , nincs rá semmi bizonyíték h õtette volna.
A kérdező hozzászólása: Sajnálom. De mi már több mint 10 éve szomszédok vagyunk és szerintem nála biztos, hogy a cigitõl alakult ki a tüdõrák. De ha nem, akkor is hülye, mert még cigizik.:D Hát mindig kint van 24bõl 12 órát és szívja.
Kedves elõzõ. Akkor sem ez a módja, ha bármilyen beteg. Ha engem zavarnak például a hozzászólásaid jogom lenne elmenni hozzád és kibelezni? Na ugye... Kedves kérdezõ. Én is rákbeteg vagyok (urológiai vonatkozásban) és felvilágosítanálak, hogy nem függ össze a cigivel a kialakulás. Akkor nagyon gáz, ha valaki beteg és szívja.
Miböl gondolod, hogy mérgezés volt?
A kérdező hozzászólása: Gondolom az allatorvos nem hazudik. Amugy meg hiaba van megnevelve, ha elottunk szaladgalnak a kiszokott tuzelo kutyak. A masik meg, hogy nem megmergezni kene, hanem szolni. Nem ertem ezt a vadaskodast es nem is kerek belole. Ciganyok nem lehettek mert erre nincs cigo.
A kérdező hozzászólása: Nem értem miért a szomszédot kell védeni. Jó nagy állatvédõk lehettek. Nem nagyon kezdte rá este 8 után 8 év alatt, csak most, hogy kiszabadul a szomszéd utcából egy kis nõstény aki épp tüzel, és nem tudott bebújni alul a kerítésünkön (mert ott szoktak egy lyukat ásni) és ezért így 'kommunikáltak'. Nyilván a kutyám nem ugatott ok nélkül egész nap mint egy õrült. A másik meg hogyha zavar a kutya szerintem alap hogy csakis a gazdáját támadom, és nem a szerencsétlen kutyát ölöm meg...
A kérdező hozzászólása: Persze ez csak azoknak szólt, akik szerint nekem kellett volna megnevelni a kutyát(?) hogy ne legyen kanos... Szegény szomszéd :( -.-
Ivartalanítás ...
A kérdező hozzászólása: Miért? Nem volt vele semmi probléma, nem járkált ki az utcára, nem pisilte össze a házat. Nem kéne felelõtlenül császkálni hagyni a szerencsétlen tüzelõ kiskutyát hogy minden fiú kutyust hergeljen. De sikerült, és most az én kutyámnak kellett meghalnia...
Ha egyszer "kanos" volt, akkor igenis volt vele probléma. A szukáért vonyító kan kutyát a gazdájának elég elvíselnie, nem a szomszédnak. Akkor is kinlodott volna, ha a szuka nem a kerítés elött van, kilométerekrõl megérzik a tüzelés szagát. Persze, ettöl még egy r0hadék a szomszéd hogy megmérgezte. De szerintem legközelebb ha kutyád lesz, tegyél meg mindent hogy a szomszédot ne zavarja. Ebbe beletartozik a nevelés és az ivartalanítás is. Mindenkinek jobb lesz.
Szerintem csapkodd meg a szomszédot. Jó nagy tirpák lehet. Ilyenkor kellene szólni a gazdának, hogy csináljon a kutyával valamit, ha zavarja és nem megmérgezni. Az ilyen szomszédot és jópár kommentelõt küldenék uránbányába egy csákánnyal védõfelszerelés nélkül.
Elõzõ, a kérdezõ tudta, hogy zavarja a szomszédot (a feleséget), aki tüdõrákos. Tudvalevõ, hogy a rák nagy fájdalmakkal jár. Örül, ha kicsit tud aludni. Ebbe a kis alvásba ha beleüvölt a kutya, és felébreszti... Mindezt le is írta a kérdezõ, a modik törölték.
A kérdező hozzászólása: Nem tudtam, hogy zavarja -.- Honnan tudtam volna? Miután megtaláltuk a halott kutyát utána mentünk át megkérdezni, nem elõtte. Am meg az õ hibája hogy rákos. Nem kéne annyit cigizni. Ide hallom ahogy krákog...
1.ha tudod ki volt akkor zúzd be csúzlival az ablakát, önts szart a házuk elé amikor nincsenek otthon, hangoskodj szándékosan és tegyél ki plakátokat a házára amin leoltod a r0hadékot aki megölte a kutyát. 2, ha nem tudod akkor magad is kiderítheted: kérd meg egy ismerõsödet hogy kopogtasson be a gyanusítottakhoz és kérje meg õket hogy mérgezzék meg a szomszéd hangos kutyáját, ha egyvalaki mond igent akkor megvan, ha többen akkor kérdezze még õket hogy csináltak e-már ilyet, és megvan a gyilkos! persze azt kell mondania hogy késõbb visszajön és mondja hogy mikor ölje meg stb. de másnap rögtön menjen hozzájuk és mondja hogy nehogy megöljék, meggondoltam és a rendõrség fülébe jutott. ez egy példa, jó megoldás lenne ha van ilyen ismerõsöd, de pénzért is felbérelhetsz valakit. és ha megvan a gyilkos akkor használd az elsõ pontot ;) amúgy ha nem tudod kideríteni a akkor is gyilkos meg fog rohadni a pokolban, de muszáj hogy itt a földön is megbosszuld szegény kutyust!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!