Találatok a következő kifejezésre: Mit tehetek ido (152 db)

Anyám kizárt a házból, és kulcsra zárta az ajót. A laptopom fél óra múlva lemerül. Mit tehetnék ide kint?

Amúgy mindjárt fél 11..

Legjobb válasz: Most igazából mi izgat? A notid vagy az, hogy nem tudsz bemenni, és nincs hol aludnod?

Most igazából mi izgat? A notid vagy az, hogy nem tudsz bemenni, és nincs hol aludnod?
Wifin netezel, vagy hogy van ez? Ha anyád kizárt, csak megenyhül, és beenged. Illedelmesen kopogj.
Hazudsz, 22:08-kor írtad ki a kérdést! Nem csoda ha anyád kizárt a házból! :D
Mit követtél el, hogy kizárt? Vedd le a kijelzõ fényerejét a minimumra, akkor tovább bírja a gép.
Andris te vagy az?
Esetleg kérj bocsánatot anyádtól azért, amiért kizárt, és ne a [email protected] laptopod miatt aggódj!
gyönyörködj a csillagokban
Üsd az ablakot vagy az ajtót folyamatosan és akkor talán beenged.
akkor csöves leszel

Azt mondja a volt menyasszonyom valamilyen szinten szeret de idő kell neki hogy visszatérjen hozzám mit tehetnék hogy visszahódítsam? Rózsa stb. megvolt. Mit tehetek még én megváltoztam tudja de 100km választ el minket most.

A szüleimnek barátn?jének is mondta szeret még de miért ilyen nehéz neki döntenie 5évig éltünk együtt.

Legjobb válasz: Azért nem mindegy, miért szakítottatok.

Azért nem mindegy, miért szakítottatok.
beszéljétek meg a dolgokat, hisz anélkül nem lehet tovább lépni, akár merre...:) (
Hali! Hát nos az embernek úgy is lehet 'volt menyasszonya', ha már a felesége. :) Mennyi idõ kell neki? Egy Jóskányi, vagy Pistányi?Erõltetni semmit nem szabad, ha gondolkodni kell azon hogy szeret-e akkor az régen rossz.Ha szeret csak esküvõt nem akar, az élettársi viszony is eltarthat 'holtodiglan'.Igazából az nem elõnyös ha egy pasi rimánkodik egy esküvõért. Figyelmesnek kell lenni, romantikusnak, de ha kell határozottnak!! Valószínûleg annyira ismer már téged hogy tudja hogy kellesz-e neki.Ezért nem sok mindenen kell gondolkodnia! Szóval azért mutasd meg hogy Férfi vagy!
Írd le, hogy miért szakítottatok, mert nem mindegy és hány évesek vagytok?
Az én véleményem az h a mennyasszonyod szeretne egy kicsit más férfiakkal is kúrni egy jót! Szal ha ezen túl van akkor majd esetleg.....

Csütörtökön szóbelizek németbõl, és úgy érzem, hogy teljesen kifutok az idõbõl, és hogy nem lesz idõm megtanulni a tételeket, mit tehetnék ellene?

Mindig is ötös voltam németbõl, de most úgy rám zúdult ez a 25 tétel, hogy nem igaz. Hiába, hogy közülük egy jó párat ismerek, de akkor is úgy érzem, hogy mindegyiket meg kell tanulnom szóról szóra.

Legjobb válasz: Szerintem ne akard szóról szóra megtanulni a kidolgozott tételeket, nagyon idõrabló, ráadásul teljesen felesleges. Jobban jársz, ha mindegyikbõl szépen megtanulod az esetleges ismeretlen szavakat, és mindegyik tételhez csinálsz egy vázlatot, hogy mire kell kitérni és milyen logikai sorrendben akarod elmondani. Normális szólinccsel és beszédkészséggel ez alapján el kell tudnod mondani normálisan, kár magolni.

Szerintem ne akard szóról szóra megtanulni a kidolgozott tételeket, nagyon idõrabló, ráadásul teljesen felesleges. Jobban jársz, ha mindegyikbõl szépen megtanulod az esetleges ismeretlen szavakat, és mindegyik tételhez csinálsz egy vázlatot, hogy mire kell kitérni és milyen logikai sorrendben akarod elmondani. Normális szólinccsel és beszédkészséggel ez alapján el kell tudnod mondani normálisan, kár magolni.
Nehogy nekiállj megtanulni a tételeket szóról szóra! Ez lenne a legnagyobb hiba. Vedd a kezedbe mingyiket külön külön úgy 10-15 percre, készíts néhány mondatos vázlatot mindegyikhez, és gondold végig, hogy mi jut eszedbe az adott feladatnál. Ne a mennyiségre hajtsál, hanem a minöségre. Ha ötös voltál, gondolom a szabályokkal tisztában vagy, az menni fog! Sok sikert!
Milyen lett?
A kérdező hozzászólása: Sajnos már nem emlékszem pontos számokra, és a papírt sem találom már, de elsõre meglett, és nem az alsó határt súrolta :) Változatosan kell beszélni, és magabiztosan, mosolyogva... ez a titok nyitja :)

Mit tehetek évszak és idő változáskor mert ilyenkor feszült, ingerlékenyebb, depisebb vagyok és időnként elmúlik néha meg vissza jön?

Legjobb válasz: Ezzel mindenki így van. Sokan az ilyen idõkre keresnek maguknak kellemes elfoglaltságot, tevékenykednek valamit. Ha már nagyon rossz, vesznek be nyugtatót, fejfájás-csillapítót. Nagyon nincs mit tenni, várni kell a jó idõt. Akárcsak mostanság is...

Ezzel mindenki így van. Sokan az ilyen idõkre keresnek maguknak kellemes elfoglaltságot, tevékenykednek valamit. Ha már nagyon rossz, vesznek be nyugtatót, fejfájás-csillapítót. Nagyon nincs mit tenni, várni kell a jó idõt. Akárcsak mostanság is...
Szedjél idegre ható vitaminokat, és sokat tartózkodj a szabadban!

Mit tehetek az ido ellen? Ront a kapcsolatomon, es felek h tonkre is teheti! !

A baratommal mar tobb mint egy eve egyutt vagyunk, sulisok voltunk mikor osszejottunk.Minden jo volt amig egyetemre nem kerultunk.Nehez a szak(en orvosi, o fogorvosi), nagyon sokat kell tanuljunk.Megegyeztunk h mindkettonknek a karrier a legfontosabb, de nem szeretnem h egymast elhanyagoljuk emiatt.Naponta, vagy ketnaponta talalkozunk,akkor is 2 orat ha...Sokszor hetvegen is egesz nap kell tanuljunks csak este megyunk ki szorakozni.Mit tehetek h tobbet talalkozzunk? Az egyutt tanulas nem megy, mert abbol ugysem tanulas lesz.Felek h ez a keves ido tonkreteheti a kapcsolatunkat.Lehet h elhidegulne tolem? O azt mondja h nem, de akkor sem vagyok biztos benne..

Legjobb válasz: Mindketten nehéz szakot választottatok, és sokat kell tanulni. Most ez a legfontosabb. Áldozatokat kell hozni. De örülj annak, hogy egy egyetemre kerültetek, és legalább együtt tudtok lenni néha. Vannak olyan párok, akik az ország két teljesen más felén tanulnak és jó, ha szombaton együtt tudnak lenni. Ne aggódj, nem fog tönkremenni a kapcsolatotok, ahogy azt a párod is mondta. Most koncentrálj a tanulásra, aztán pedig annyit lesztek együtt, amennyit jólesik.

Mindketten nehéz szakot választottatok, és sokat kell tanulni. Most ez a legfontosabb. Áldozatokat kell hozni. De örülj annak, hogy egy egyetemre kerültetek, és legalább együtt tudtok lenni néha. Vannak olyan párok, akik az ország két teljesen más felén tanulnak és jó, ha szombaton együtt tudnak lenni. Ne aggódj, nem fog tönkremenni a kapcsolatotok, ahogy azt a párod is mondta. Most koncentrálj a tanulásra, aztán pedig annyit lesztek együtt, amennyit jólesik.
szerintem pont az fogja tönkrevágni a kapcsolatotokat, ha túlzottan eröltetitek a találkozásokat. Dolgotok van, fáradtak vagytok, ilyen helyzetben elöbb utóbb inkább nyûggé válik a találkozás, mint örömmé. Ez fõleg a pasikra igaz, de nõknél is elõjön egy idõ után. Inkább 1-2-3 napokat ne talkozzatok és utána érezzétek jól magatokat, mint az legyen, hogy a könyv mellõl ugrotok fel, hogy randi van, de közben menni kellene vissza, mert még dolog van, muszáj találkozni, de közbe ezért megint fél (egész) éjszaka nem alszok, mert be kell pótolni a kiesõ idõt stb. gondolj bele. 5 napig napi 2 óra randi. utazással, készülõdéssel még ennél is több (plussz megszakad a tanulási folamat), de ezt most ne számoljuk. ez 10 óra. Ha nem találkoztok, csak tanultok, akkor is be tudtok magatoknak spórolni 10 órát hétvégre. Ha úgy vesszük, hogy ebbõl csak 5öt tanultok, a másik 5öt meg mondjuk alszotok, akkor nem is 10et spóroltok, hanem vagy 15öt (a többlet pihenés és az ezzel járó jobb tanulás miatt) a hétvégre. Sokkal jobb, mint szétaprózni napokra. Nyugiban fel tudtok kelni, nem kell aznap elõvenni a könyvet, semmi mással nem kell foglalkoznotok mint egymással. (mondjuk az anatómia rejtelmeivel, de ez már a ti dolgotok ;) )

Nagyon lelassult a gépem (Filmnézés közben akad a kép és a hang is, rendszerindításkor 5-10 másodperc helyett most 30-40 másodperc lett a legtöbb feladat 3x-4x több ideig tart. Mit tehetek ez ügyben?

Legjobb válasz: Ha nem akarsz sokat idõzni vele, akkor húzd újra, vagy ha van biztonsági mentésed, akkor állj vissza egy korábbi állapotra. Ha ki akarod deríteni, hogy mi a gond, akkor task managerben nézd meg, a processzor és a memória használatot, lehet kiszûröd, hogy valami visszafogja a gépet, utána a további lépések attól függnek, hogy mi az.

Ha nem akarsz sokat idõzni vele, akkor húzd újra, vagy ha van biztonsági mentésed, akkor állj vissza egy korábbi állapotra. Ha ki akarod deríteni, hogy mi a gond, akkor task managerben nézd meg, a processzor és a memória használatot, lehet kiszûröd, hogy valami visszafogja a gépet, utána a további lépések attól függnek, hogy mi az.
A kérdező hozzászólása: Pont a z újrahúzást szeretném elkerülni.(lefuttattam a spyware doctor programot -applications.white smoke-heur engine.zero day threat ezeket találta de mivel próbaverzió nem tudtam vele eltávolitani az avastot is futtatam az ezeket nem találta meg. Másik 5-öt talált amit a karanténba tettem. Lehet hogy az a 2 a baja? A renszervisszaállitás az segithet ezen?
A kérdező hozzászólása: Alaphelyzetben-Folyamatok 27db, CPU-4-7% Elöjegyzett m 299M/2461M
A HeurEngine.ZeroDayThreat nem tûnik valami biztatónak, próbáld meg telepíteni a Malwarebytes Anti-Malware-t, alapvetõen az ingyenes verzióban is elérhetõ a víruskeresés és irtás. Esetleg még próbálkozhatsz a Microsoft Security Essentials-al is. Ha simán nem tudod leirtani, akkor próbáld meg csökkentett módban. A rendszer visszaállítás akkor segíthet, ha van olyan visszaállítási pont, ami korábbi, mint a fertõzés, de mivel gyorsan megvan (10 perc) így szerintem egy próbát mindenképpen megér. Ha nem válik be semmi, akkor viszont csak az újrahúzás segít, szerintem nem éri meg hetekig szenvedni vírus eltüntetésével, amikor pár óra alatt megvan egy újratelepítés, meg a programok visszarakása.
A kérdező hozzászólása: Microsoft Security Essentials XP v1.0.2498 32-bit (magyar)-Nem veszik össze az avast-tal?

5 éves tacskó kutyám 3 hete futás közben lebénult a 2 hátsó lábára és fájdalma volt.2 hét elteltével megoperálták, eltelt 1 hét fájdalmai vannak, még nem áll lábra, farkát már mozgatja, lábujjai között érzékeny. Menyi idő kell, mit tehetek még?

Legjobb válasz: A mûtétet végzõ orvos nem adott tanácsot a rehabilitáláshoz? Nem világosított fel, mennyi idõ kell a felépüléshez? Szerintem 1 hét még nagyon rövid idõ. Tulajdonképen milyen mûtét volt?

A mûtétet végzõ orvos nem adott tanácsot a rehabilitáláshoz? Nem világosított fel, mennyi idõ kell a felépüléshez? Szerintem 1 hét még nagyon rövid idõ. Tulajdonképen milyen mûtét volt?
szerintem ez ügyben hívd fel az orvost! amúgy ilyesféle rehabilitációra az úszás a legjobb úgy tudom, nem terheli túl az izületeket, de mégis hatásos!
Láttam olyat az animal planeten hogy egy tengeri malacra ráugrott egy kiskölök és lebénült a 2 hátsó lába.1-2 hónap kellett mire felépült.Mondta neki a doki hogy fogják meg a t.malacot és ugye nem bírt lábra állni ezért a "földön" hozassák a lábát.(Vagy v mi ilyesmi)Lehet az is hogy az inaival van gond.:/ Nem tudok mást írni.
A kérdező hozzászólása: Mûtét óta ma volt az 1 nap , hogy voltunk úszni , nagyon jól ment már 1 percnyire magáll a lábán de még sok idõ kell és türelem

Nagyon hiányzik a barátnőm! Mit tehetnék, hogy könnyebben elviseljem a nélküle töltött időt? 18/F

Nos, van egy 5 hónapos kapcsolatom, már az elején mikor belekezdtünk a kapcsolatba, elhangzott az a dolog,hogy a barátn?m a nyári szünid?ben megy külföldre....( kb 700 km ) de mindketten ugy voltunk vele,hogy addig még van id? és kitudja milessz velünk. Nagyon nagyon beleszerettünk egymásba és már olyan napok is voltak hogy napi 3x taliztunk, különösebben nem is vesztünk össze mert nem volt nagyon ok sem rá tehát tökéletes kapcsolatnak tünt (jelzem az els? is én voltam neki). Az utóbbi id?ben kb 2 hétben minden nap ott voltam nála és éjjel 2-3 kor haza, mert eggyütt akartunk tölteni nagyon sok id?t mert ? utazik el. Ma 1 hete, hogy elment és ?rjit?en hiányzik,napi 1x tudunk beszélni facebookon 1 órácskát. Nos tehát a kérdésem:Hogyan vészelhetem át ezt az id?t mert nagyon sok én ugy érzem? 18/F 18/L

Legjobb válasz: mennyi idõre utazott el? a legjobb megoldás: foglald el magad! menj strandra, konditerembe, moziba, sportolni, szórakozni, találkozz sokat a barátaiddal, kirándulj, olvass ha lekötöd magadat valamivel, gyorsabban szalad az idõ

mennyi idõre utazott el? a legjobb megoldás: foglald el magad! menj strandra, konditerembe, moziba, sportolni, szórakozni, találkozz sokat a barátaiddal, kirándulj, olvass ha lekötöd magadat valamivel, gyorsabban szalad az idõ
a szerelem szeretetté alakul. ha szereted a lányt, nem fognak az érzéseid elhalványulni. én a barátomat 9 hónapja ismerem és szeretem is, minden külön töltött perc maga a világvége, fõleg, most, h külföldön dolgozik. de majd 2 hét múlva meglátogatom, de csak egy hétre... utána egy hónap sivárság jön. de én nem érzem azt, h halványulnának az érzéseim, sõt, a távolsággal csak erõsödik, hisz, mikor újra láthatom akkor érzem igazán azt, h élek, h boldog vagyok mellette. Ha elhalványulnak az érzések, azt jelenti, h nem szereted igazán. Legalábbis nekem. az elõzõ válaszoló voltam :)
A kérdező hozzászólása: A sok idõ miatt a szerelem s az érzések nem fakulnak meg? én ettõl félek legjoban, hogy felsem fog tünni, hogy annyira nem hiányzik és szép fokozatosan elfelejtjük egymást, tudom, hogy ez nem ilyen egyszerü de rettegek mert nem akarom elvesziteni.
én is ugyanígy vagyok, csak én lány, és a barátom fog Angliában dolgozni és majd csak szeptemberben jön haza. Nehéz lesz, de ki kell bírni. olvasni fogok, elfoglalom magam. még háztakarításra is képes leszek :D. ez a 2 hónap, amit kint fog tölteni semmi lesz ahhoz az egy évhez képest, vagy kettõhöz, amikor nem csak dolgozni megy el külföldre, hanem tanulni. 2 év nélküle, nem láthatom, nem érinthetem meg, nem csókolhatom meg. Engem már az is boldoggá tesz, ha csak nézhetem, ahogy alszik. Nem tudom, milyen lesz nélküle az az 1 vagy 2 év, de szörnyû, sivár, és unalmas, de ki fogom bírni, mert szeretem és nem hagynám el. Neked is ki kell tartanod mellette. 19/L
A kérdező hozzászólása: de én a távkapcsolatot eleve másként kezelném....de igy nagyon rossz mert mostanig minden nap, s egyszer csak volt s nincs...
Ha igazán szereted, akkor ez nem lehet gond. Nekem volt tizenévesen olyan kapcsolatom, ahol távkapcsolatban éltük és havonta-kéthavonta taliztunk csak. Egyszer 3 hónapig nem láttuk egymást. Túléltük.
A kérdező hozzászólása: Esetleg valaki más már járt hasonló cipõben? Elnézést, hogy utólag jutott eszembe a kérdés.
A kérdező hozzászólása: köszönöm az értelmes válaszokat és amit tudok megvalósitok a tanácsokból.
Két hónap nem kevés idõ mindenképpen nehéz lesz, de próbálj meg minél több idõt tölteni a barátaiddal családoddal, csinálj programokat próbálj sok olyan programot csinálni ami leköti a figyelmedet, de ugyanakkor beszéljetek amennyit csak tudtok a pároddal, nekem nem ilyen a helyzetem de mivel nem egy városban lakunk nehéz. Sok sikert neked ehhez a nehéz helyzethez!
A kérdező hozzászólása: 2 hónapra ment el
Én jártam hasonló cipõben. 18 voltam, mikor a barátom elment Svédországba tanulni. Még el is titkolták elõlem, hogy nehogy emiatt elrontsam az érettségimet, utána tudtam meg. Elõször úgy volt, hogy fél évre megy...végül 1 év lett belõle. Borzasztó volt.Fõleg úgy, hogy az egyetemre ahova felvettek miatta jelentkeztem. Nem ismertem ott senkit, totál egyedül voltam akkor, mikor a legjobban szükségem lett volna rá. Kibírtuk...hála az msn-nek ugye rendesen tudtunk kommunikálni. Mondjuk én szépen elrontottam az elsõ két félévemet, mert egy dolog érdekelt: hogy teljen az idõ. A lényeg, hogy kibírtuk, utána még két évig együtt voltunk, tavaly szakítottunk. Szerintem ez a két hónap simán eltelik majd, ha teheted menj el nyaralni, vagy a haverjaiddal kirándulni, sátrazni stb. Ilyen dolgokkal gyorsabban fog telni az idõ.

Nem évezem eléggé, utána pedig azt érzem, hogy már megint a nem megfelelő emberrel töltöttem az időmet. Mit tehetnék?

Sziasztok! Ez egy elég hosszú és bonyolult téma, amiről kérdezni fogok, éppen ezért főként azoknak a válaszait várom, akik valamennyire konyítanak az emberi lélektanhoz. A komolytalan/felszínes válaszok csak felidegesítenének. A rendőrségre se küldjetek, különben ti is el lesztek küldve valahova... Nos, én egy 20 éves lány vagyok, és szigorúan egy eszményi társhoz ragaszkodom, de csak a különös természetem és az érzékenységem miatt fontos ez nekem, hogy egy velem kompatibilis gondolkodású egyénnel töltsem az időmet. Lényeg, hogy nagyon válogatós vagyok, és éhezem a szerelemre. Vágyom arra a magasztos érzésre, amikor minden apró "vele" kapcsolatos ingert egy villámcsapásként érzékelek...stb. Szükségem van egy társra, aki vigyáz rám és akire vigyázok. Kérdezték is: Mi a legnagyobb szexuális perverziód? Erre én mondom: Az, hogy olyannal lehessek, akit szeretek. Nem mintha ez perverz lenne, de talán csak egy alkalommal volt részem ilyesmiben, csak nem volt kölcsönös a szerelem az ő részéről. Szóval hiányolom ezt, mert ezt tartom természetesnek. 20 évesen kb. fél évvel ezelőtt volt először tényleges szexuális kapcsolatom, de csak egyszer történt aktus. Ez a párkapcsolat nem tartott sokáig, pont a kölcsönös érzelmek hiánya miatt. Még mindig róla álmodozom, hogy beszélget velem és jobban megismer. Jó lenne. Na mindegy, azóta már voltam 5 emberrel, és ezek közül is csak egyikkel történt meg 2-szer is. 5-ből 2-vel nem volt semmilyen párkapcsolati célom, de kicsit bűntudatom van miattuk. És a legjobb 5-ből 5-tel nem élveztem és kényszerítve éreztem magam arra, hogy nekem ezt élveznem kéne. Amilyen tempóban közelednek felém azok a férfiak, akikkel "szóba állok", az nekem gyors. Utálok csókolózni, az nekem túl intim, nincs is rá késztetésem. Ha meg nem csinálom, akkor megbántom őket, hogy nem fejezem ki a szeretetem. De hát ha egyszer nincs, akkor mi a frászt fejezzek ki??? Oké, azt nem mondom, hogy nem tudok élvezni dolgokat csak magáért a dologért, de azt is csak akkor, ha sikerül kikapcsolnom a gondolataim. De bármi olyat teszek egy fiúval, ami már nagyon-nagyon nedves és mínuszos távolságokkal jár, elkezd kattogni az agyam: "Úristen, ez nagyon közeli, nagyon ösztönszerű, de kezd eltűnni az ösztön! Meg akarok hátrálni, de már nem lehet. Csinálni kell, hogy neki ne okozzak rosszat azzal, hogy felajzom, és úgy hagyom. Sajnálom őt, most mi lesz vele? Azt fogja várni, hogy én elélvezzek, de én ha nem sikerül, akkor megbántom." Stb. Ezen érzelmeimet közöltem azokkal, akikkel lefeküdtem, és akartam is valami komolyabbat, de valahogy az lesz az ismerkedés vége, hogy engem nem lehet kielégíteni, túl sokat görcsölök, és hogy nekem senkinek sem elég tökéletes a személyisége. Nem tudom, mi van. Kb. 16-17 éves korom óta végzek önkielégítést. Az elején még tök könnyen sikerült elmennem, csak elképzeltem valami szituációt és 5 perc is elég volt, erős volt. Most meg kb. 30-45 perc , és olyan gyenge energiahullám, hogy az már kiábrándító. Az idők során egyre "perverzebb" dologra kellett gondoljak ahhoz onanizálás közben, hogy orgazmushoz jussak. Mert már csak az a fantáziakép volt izgató, ami annyira valószerűtlen volt, hogy valaha megtenném önszántamból, hogy csak az állatiassága/tiltottsága/az elborultsága miatt aljzott fel. Persze a fantázia csak fantázia, élénkebb is kell legyen, de miért kell ennyire? Érzem, hogy csikorognak a fogaskerekek a fejemben, hogy végre olyan szitut ötöljek ki, amivel el tudok jutni a csúcsra. Na, és akkor most jön a felnőtt szexuális életemet megelőző időszak... Amit olyan nehéz viselni, mert nem mondhatom el senkinek, de még magam előtt is azt KELL érezzem, hogy "ááá ez semmiség, biztos vagyok benne, hogy sok családban megesik". Szóval...jaj. Volt egy időszak, amikor apukám...szóval...hh. Na szép, még leírni sem tudom. Inkább máshonnan próbálom megfogni a dolgot. Anyukámat (aki egyébként paranoid skizofrén) valószínűleg molesztálta kiskorában az apja/mostoha apja, mert már ovis koromban ilyeneket kérdezett tőlem: "Apa húzta le a harisnyádat?" 4 éves létemre az jutott eszembe, hogy hogy kérdezhet ilyen beteg dolgokat? Hogy jutott ez eszébe? Később, kb. 10 éves korom körül apukám nagyon stresszes volt a munkája miatt és folyton ivott. Sokszor odabújtam hozzá kutyásat játszani, hogy én egy kiskutya (vagy bármilyen más állat) vagyok és őt piszkálom, ugrálok a mellkasán, csaholok, meg ilyenek. És akkor nem tudom miért, de ez valamiféle szexuális ösztönöket váltott ki apámból, mert elkezdett fogdosni, de nem erőszakosan. Az erőszak csak addig terjedt mindig, hogy nem volt kedvem, akkor pénzt ajánlott vagy hogy akkor számítógépen játszhatok (egyébként, vagy csak annyit nyöszörgött, hogy az évek folyamán, hogy én nem akartam neki kiverni, vagy nem akartam, hogy simogasson, mert úgyis visszafojtottam volna az élvezetet, mivel ő csinálta, és ezt nem tartottam helyesnek. Lényeg, hogy voltak köztünk szexuális játékok, de én csak sok noszogatás után mentem bele, és csak azért, hogy ne nyaggasson, vagy hogy elérjem, amit akarok. A legrosszabb az volt, amikor csókolózni is akart közben/megujjazni, engem az undorított. Számomra kizárólag a szerelmesek cselekedete a csók. Felhoztam neki néha veszekedéskor, hogy milyen pedofil hajlamai vannak, és hogy nem kellett volna a tinédzser lányával így bánnia, akármennyire is nehéz ellenállni az ösztönöknek. Azzal védekezett, hogy sohasem volt velem erőszakos. Hát fizikai értelemben tényleg nem okozott fájdalmat (nem dugott meg, csak szólok), viszont lelkiekben talán mély nyomot hagyott, és lehet, hogy ezért vannak ilyen libidózavaraim, bár nem akarok mindent rá fogni. Kb. már 8,5 éve nem iszik semmit. Azt viszont meg nem értem az ösztönökkel meg a szenvedélyekkel kapcsolatban, hogyha valaki képes leszokni az alkoholról meg a cigiről meg kitűnően diplomázott, akinek ilyen akaratereje van, az miért pont a serdülő lányára mozdul rá? Az egy dolog, hogy anyukám elhízott, de a szexhiány még nem mentség. Azt mondja, ez minden családban megjelenik, hogy az apa vonzódik a lányához, és ezt tényleg észrevettem sok lány ismerősöm és az apjuk közt, azt a Pedómaci-féle bújást az apukák részéről. :D De mégis, egy dolog bújni, meg más dolog ilyen módon élvezethez jutni. Hát lényegében ennyi. Nem tudom, hogy még vannak-e sérelmeim, de azt tudom, hogy ha egy fiúval elkezdek ismerkedni, az biztos, hogy elkezdem megkedvelni, talán egyszer lefekszek vele, utána pedig a személyiségének unalmasságát érezve, meg azt érezve, hogy nem érti meg az én világomat, szépen kikosarazom. Én meg egyedül vagyok, mint a kisujjam, akibe meg szerelmes vagyok, már teljesen ignorál, annyit zaklattam meg ostoroztam az e-mailjeimmel. Hát ennyit az eszményi társról és az örök elégedetlenségről. Ó, még annyit, hogy apámmal nagyon jó beszélgetni, mert ő is elég analizáló természetű meg elég filozofikus és intelligens, de én ugyanezt elvárom más fiúktól is. Talán túlságosan apukámhoz hasonultam, mert anyukámra érzelmileg nem lehetett számítani? Van bennem egy bizonyos belső konfliktus. Én nagyon szeretem az apámat, mert nagyon sokat tett értem, csak sajnos ő is esendő, és nem tudom, hogy ezt hogyan dolgozzam fel és mondjam el másnak anélkül, hogy börtönbüntetéseket akarna apámra róni (még jó, hogy nem tudja). Ha valaki tud egy vagy több jó szexuálpszichológust Budapesten, az légyszi szóljon. Köszönet azoknak, akik elolvasták ezt a kisregényt, és nem Hűbele Balázs módjára válaszolnak.

Legjobb válasz: Kedves Kérdezõ! Nagyon jól ráéreztél, hogy egy összetett problémával állsz szemben, aminek talán gyökere édesapáddal való kapcsolatod. Azt is jól látod, hogy a problémádon pszichológus segíthet. Fontos, hogy ne várj csodát, hosszú idõbe telik a folyamat, pszichológus segítségével is, míg javulhatnak a párkapcsolataid, a szexuális életed. Nem 1-2 alkalomról van szó, erre készülj fel. Hónapokba, évekbe telhet a gyógyulás, de helyzeteden úgy gondolom csak ez segíthet ezért ne halogasd! Biztos vagyok benne, hogy a dolgaid helyre kerülnek megfelelõ szakember segítségével. Azzal , hogy ide írtál, megtetted az elsõ fontos lépést, hogy beszéltél róla. Errõl beszélni is kell. Talán segítettél sokaknak, akik hasonló helyzetben vannak, hogy merjenek a problémáról beszélni és talán õk is felkeresik majd szakember segítségét. Füredi Krisztián szexuálpszichológus e-mail címe: [email protected] Írj neki egy e-mailt mihamarabb,érdeklõdd meg, hogy tudna-e fogadni személyesen. Hevesi Kriszta - szexuálpszichológus email: [email protected] (nem tudom, hogy praktizál-e de õt ismerem még) Ha úgy érzed nem szimpatikus a pszichológus, nem tudtok együtt mûködni, valamiért félreért téged, vagy egyszerûen nem passzol a személyiségedhez, akkor nyugodtan válts, hidd el lesz majd aki tud segíteni.:) Fel a fejjel, midnen jót :)

Kedves Kérdezõ! Nagyon jól ráéreztél, hogy egy összetett problémával állsz szemben, aminek talán gyökere édesapáddal való kapcsolatod. Azt is jól látod, hogy a problémádon pszichológus segíthet. Fontos, hogy ne várj csodát, hosszú idõbe telik a folyamat, pszichológus segítségével is, míg javulhatnak a párkapcsolataid, a szexuális életed. Nem 1-2 alkalomról van szó, erre készülj fel. Hónapokba, évekbe telhet a gyógyulás, de helyzeteden úgy gondolom csak ez segíthet ezért ne halogasd! Biztos vagyok benne, hogy a dolgaid helyre kerülnek megfelelõ szakember segítségével. Azzal , hogy ide írtál, megtetted az elsõ fontos lépést, hogy beszéltél róla. Errõl beszélni is kell. Talán segítettél sokaknak, akik hasonló helyzetben vannak, hogy merjenek a problémáról beszélni és talán õk is felkeresik majd szakember segítségét. Füredi Krisztián szexuálpszichológus e-mail címe: [email protected] Írj neki egy e-mailt mihamarabb, érdeklõdd meg, hogy tudna-e fogadni személyesen. Hevesi Kriszta - szexuálpszichológus email: [email protected] (nem tudom, hogy praktizál-e de õt ismerem még) Ha úgy érzed nem szimpatikus a pszichológus, nem tudtok együtt mûködni, valamiért félreért téged, vagy egyszerûen nem passzol a személyiségedhez, akkor nyugodtan válts, hidd el lesz majd aki tud segíteni.:) Fel a fejjel, midnen jót :)
.
A kérdező hozzászólása: A pszichológus túl drága volt, a szerelem nem annyira, úgyhogy elmúlt a problémám. :)
A kérdező hozzászólása: Kedves # 10/10 01-24 04:26 ! Köszönöm szépen a válaszod, nagyon hasznos volt számomra. Most már rászánom magam egy szakember meglátogatására, mert tényleg érzem, hogy egy évtizedes problémát nem fogok tudni feloldani pár hét alatt.
A kérdező hozzászólása: Hú, köszönöm, eddig a te válaszod volt a leghasznosabb. :) Nos, inkább abban látok kihívást, hogy engem ejtsenek szerelembe, mert az a nehéz ügy. :) Hm...6-7 éves korodban, jó de ami velem történt, az kb. 16-17 éves koromra ért el a tetõfokára, onnantól pedig nem durvult, csak volt. Nem mondom, hogy olyan sûrûn történtek az események, de azért voltak, és inkább a bûntudat zavart, meg hogy bizgerál, és nem szabad élveznem, mert ez bûnös dolog. Apám azt mondta, hogy elkezdett alakulni a nõiességem (pedig iszonyat késõn érõ vagyok, úgyhogy nem tudom mit láthatott), és az váltott ki belõle ilyeneket. Szerintem simán beteg kicsit az agya. :)
Érdekes volt végigolvasni. Nagyon okos és intelligens nõ vagy és bár az ember az ilyesmire hirtelen rávágná, hogy "rohadt pedofil", ahogyan a te soraidat olvasgattam, úgy éreztem, hogy a történtek ellenére valamilyen szinten felnézel az apádra. És igen, ahogyan írod, sajnos nagyon sok ilyen van a világban, engem pl. az unokabátyám molesztált 6 és 7 éves koromban, elég sûrûn. A sok hasonló élményeket átélt "gyûlölöm a férfiakat"-féle férfiundorral rendelkezõ nõvel ellentétben én imádom a szexet és a férfiakat sem kategorizáltam be soha sem egy kategóriába emiatt a negatív élményem miatt. Azt gondolom, hogy nem az elvárásod sok a férfiakkal szemben, hanem inkább kihívást látsz abban, hogy a kiszemelt férfi mély szerelembe zuhanjon irányodba és amikor ez megtörténik, akkor unalmasnak kezded érezni a helyzetet, mert megkaptad, amit akartál. Aztán jön a következõ, megint egy ideig lázban égsz, hogy epekedjen érted, de aztán az is unalmas lesz. Kicsit én is ilyen vagyok, ezért jutottam erre a következtetésre, de javíts ki, ha tévednék. Ennyivel tudtam kiegészíteni a gondolataidat. 30/N
A kérdező hozzászólása: ...és mondtam, hogy nem szörnyülködést vártam, hanem valami iránymutatást.
A kérdező hozzászólása: Én sem azt mondtam, hogy normális...attól, hogy jópár ember csinál valamit, még nem normális. És te honnan tudod, hogy mi zajlik a négy fal között? Ha nem írtam volna le az én történetemet, akkor te sem tudnál élõ példát, nemde?
úristen...NEM! az hogy édesapád ilyeneket csinált veled, egyáltalán nem normális!
A kérdező hozzászólása: Második válaszolónak köszi. :) Ja, kihat, csak nem tudom, hogy szüntessem meg anélkül, hogy ne legyen bennem egy szeretem-utálom konfliktus.
A kérdező hozzászólása: Na, az elsõ válaszoló az a típus, aki egybõl az "úúristen, börtönbe vele" szövegekkel hadonászna, pedig, ha tudná, mennyi ilyen van a világban...
én úgy látom, hogy az apáddal való "viszonyod" kihat a jelenlegi szexuális és érzelmi életedre. pszichológus segíthet feldolgozni de én biztos nem tudnám.
Szia! Tudom, már nagyon régen írtad ki a kérdésed, bár remélem, hogy néha még fellátogatsz ide. Nagyon szépen kifejtettél mindent. Ha gondolod, megoszthatom veled a hasonló alapokon fekvõ gyötrõdéseimet, amiktõl évek alatt sem tudtam szabadulni. Ha még itt vagy, akkor írj rám privát üzenetet. Szép napot, szia!

Mit tehetnék? Nem tudom hogy jutottam el idáig.

15 éves lány vagyok. még nyár elején vesztem össze édesanyámmal nagyon durván. addig szinte barátn?i kapcsolatunk volt, ? volt számomra a legfontosabb. de annyira megviselt, hogy így megromlott a kapcsolatunk, hogy szörny? dolgokat kezdtem el csinálni. egy 'barátn?m' által kerültem rossz társaságba. a nyáron rászoktam a cigire, sokat iszunk, már a füves cigi is el?került, elvesztettem a szüzességem, romlanak a jegyeim, a szüleimnek állandóan csak hazudozok, és a legrosszabb, hogy eddig fel sem t?nt, milyen mélyre süllyedtem. de a hétvégét itthon töltöttem, magamba néztem.. nem tudom hogyan lettem ennyire rossz ember, de már nem tudok szabadulni..és nem tudok szabadulni, nem tudom abbahagyni. anya nem hajlandó békülni, és én sem vele, azok után, amiket a fejemhez vágott.. mit tegyek?! és el?re kérném hogy az 'itt tart a magyar ifjúság, ribanc, és stb.' hozzászólásokat inkább tartsd meg magadnak !

Legjobb válasz: Ez már jó,hogy idáig eljutottál.Látod,hogy mit csináltál magaddal.És azt érzem,hogy ez nem tetszik neked.Tehát változnod kéne.Szerintem tudod,miben.És ha megy,akkor le kéne ûlni Anyáddal beszélgetni.Hidd el,hogy jót akar.Valószínûleg a veszekedés is emiatt volt. Anyám mindig azt mondta,hogy fordítsam meg!!! Csináld ezt Te is!! Fordítsd meg,hogy mit tennél,ha a lányod ilyeneket csinálna, és Te lennél a saját Anyád. Nekem segített sokmindenben. Erõt,kitartást türelmet és megértést kívánok neked.

Ez már jó, hogy idáig eljutottál.Látod, hogy mit csináltál magaddal.És azt érzem, hogy ez nem tetszik neked.Tehát változnod kéne.Szerintem tudod, miben.És ha megy, akkor le kéne ûlni Anyáddal beszélgetni.Hidd el, hogy jót akar.Valószínûleg a veszekedés is emiatt volt. Anyám mindig azt mondta, hogy fordítsam meg!!! Csináld ezt Te is!! Fordítsd meg, hogy mit tennél, ha a lányod ilyeneket csinálna, és Te lennél a saját Anyád. Nekem segített sokmindenben. Erõt, kitartást türelmet és megértést kívánok neked.
Elég egy ember, aki segít. Bárki lehet, egy barát, egy felnõtt, akár a szüleid egyike, bárki akit szeretsz, tisztelsz. Könnyebb lesz úgy változtatni, mint egyedül. Édesanyáddal pedig mindenképp békülj ki!
Hosszú és nehéz folyamat, de szakadj le azoktól az emberektõl, akik a rosszra késztettek. Próbáld meg megállni a káros szenvedélyeid nélkül, bár ez sem könnyû, és nagyon jó már az is, hogy beláttad, hogy ez így nem jó! És kérj segítséget! ;)
Elõször kezd el lassan hanyagolni ezeket az embereket, szakadj le róluk vagy ha nem megy ne menj bele minden hülyeségbe. Legyen eszed és használd is. Azután ülj le gondold át a dolgokat, beszélj anyukáddal errõl. Ismerd el, hogy hülyeségeket csináltál, megakarsz változni és bizonyíts. Hosszú folyamat ez :S
Ha ezeket a dolgokat így tudod közölni, akkor még nincs veszve semmi, hisz azt bizonyítod, hogy tudatában vagy annak, hogy mit cselekszel! Én nem vagyok szakember, biztos kapsz itt olyan valakitõl is választ, aki ezt tanulta, én csak a megérzéseimre és az élettapasztalatomra támaszkodom! Az az érzésem, hogy sokat segítene ha lenne valaki, akinek kibeszélhetnéd a gondjaid! Ez a fórum az ilyen helyzetek kezelésére kevés. Nyilvánvaló, hogy így elsõre rávágom én is, hogy szakemberhez kellene fordulnod (pszichológus), csak tartok tõle, hogy ezt nem vállalod be! Engem megtalálsz, ha úgy gondolod, hogy beszéljük meg a dolgaid, jó lenne, ha még idõben fordítani tudnánk ezen a helyzeten!
Min vesztetek össze anyukáddal?
Miket vágott a fejedhez???
már jó úton haladsz. prbálj kiszakadni a baráti társaságból.nehéz, de nem 1 nap alatt kell megcsinálni, hanem folyamatosan. keress új, "normális" barátokat. anyukádhoz meg menj oda, mond el neki ezeket, kezdjétek tiszta lappal. nehéz lesz, de próbáld meg. hidd el, értékelni fogja az õszinteségedet... sok sikert hozzá, remélem sikerül :) 13L
hasonló cipõben járunk.. nálunk nem az van, hogy összevesztünk(bár volt pár kisebb veszekedés ) volna csak megromlott a kapcsolatunl.:/ amit nagyon bánok ez fõleg a tavalyi jegyeim miatt.. énse tudom mit csináljak..a nyáron énis ittam rászoktam a cigire amit rohadtul megbántam..éés füves cigit is szívtam.:S valamit énis próbálok kezdeni de mostis itthon vagyok egész hétvégén mert egyest kaptam, idén felvételizek szóval belekéne húzni..anyám elég ideges miattam..pedig ezeket a zûrös dolgaimat nem tudja.. nagyon bánom már amiket csináltam..jól elcsesztem az életem..de még van reméény.;) szerintem beszélj anyukáddal hátha megtudnátok beszélni..cigirõl nemtudom hogy le tudsz-e szokni ( és sajnos nemnagyon..) de ha úgy érzed próbáld meg.( megkérdezhetem mennyit szívsz el egy nap.?(: ) a jegyeidet illetõen próbáld valahogy inspirálni magad, tûzz ki valami célt hátha bevállik..most énis ezt próbálom csinálni, remélem sikerül úgymond "jó útra térni." 13/L.( nemkérek "fikázásokat" hogy miket csinálok ennyi idõsen, meghogy mit ugatok itt.köszi.;) )
dehogy cseszted el :D még azt se tudod mi az élet... ahogy én sem mert nem sokkal vagyok idõsebb mint te 18f
végülis igazad van..ha sikerül megváltozni nem cseszem(csesszük) el. csak arra a rohadt cigire nemkellet volna rászokni.:| fõleg ennyi idõsen.:/

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!