Találatok a következő kifejezésre: Mit tehetek egy éves kisfiam (10 db)

Mit tehetek, ha az egy éves kisfiam csak szopik?

Nem hajlandó mást enni egy nap 12x szopik? Szabályosan cici függő?

Legjobb válasz: az egyik ismerõsöm 14 hónapos koráig csak szoptatta a gyererkét.Én is csodálkoztam mikor mesélte. szerintem ha rendesen hízik,akkor nem annyira gáz

az egyik ismerõsöm 14 hónapos koráig csak szoptatta a gyererkét.Én is csodálkoztam mikor mesélte. szerintem ha rendesen hízik, akkor nem annyira gáz
Ja és dokinál is voltak többször , de mivel szépen fejlõdött nem volt baj.
Az anyatejes babákat fél éves korban kell az ajánlás szerint elkezdeni hozzátáplálni. Tehát már fél éve nem csak anyatejet kéne kapnia. Amúgy gyerekorvossal, védõnõvel nem szoktatok beszélgetni? Amúgy olyan nincs, hogy nem hajlandó megenni. Kínálni kell, meg kell vele kóstoltatni, elõször csak 1-2 kanállal, majd ami tetszik neki, azt fokozatosan többet. Nagyon sok fajta dolog közül lehet választani, azért nehéz elhinni, hogy semmilyen gyümölcs vagy zöldség nem ízlik neki. És mi lesz, ha elmegy a tejed? Mit adsz neki enni? Semmit? Tessék leülni védõnõvel és megbeszélni a dolgokat, hogy milyen ételeket adhatsz neki és milyen praktikákkal!
Ezért tuti le leszek pontozva, de csak a tapasztalatomat írom le. Öcsém is 1 éves koráig csak szopott, semmit nem evett meg, hiába kínálta neki anyu, de nagyon jo sulyban volt, nagyobb volt az átlagnál. 1 éves kora körül megtört valami, azóta eszik mindent normálisan. Most 11 éves.
Az én kisfiam is hasonló volt, de õ azért evett valamennyit. A védõnõ és egy szoptatási tanácsadó is azt mondta, hogy 1 évesen még a 90% anyatej, 10% egyéb étel teljesen rendben van. Nem azt mondom, bogy ez a követendõ példa, de ha ilyen szép súlyban van, szerintem nem akkora probléma, hogy drasztikusan kéne rajta változtatni. Vannak ilyen babák, akik nehezen kezdenek el enni. Nekem mikor már evett valamennyit, akkor is sokat szopizott. Szerintem mindig kínálgasd, de ne nagyon erõltesd, nehogy megutálja az evést. Nekem most másfél éves, és mostanában kapott úgy jobban rá az evésre, hogy már csak kb. 3-4-szer szopizik egy nap, de én is azt hittem, hogy ez sosem fog eljönni. Amíg jól fejlõdik, szerintem nem olyan hatalmas gond, csak folyamatosan próbálkozni kell. Egyáltalán semmit nem hajlandó megenni?
Az egyik ismerõsöm kislánya is közel 1 éves koráig csak szopizni volt hajlandó. Aztán hirtelen megváltozott valami benne és egybõl hússal indította a szilárd étkezést. Ha nem hajlandó mást enni, akkor csak a szoptatás marad, majd csak valamire ráfanyalodik.
Ez azért elég kemény. Már régen tenni kellett volna ellene. Ahogyan a többiek is mondják. A gyerekorvos vagy a védõnõ nem segített a hozzátáplálásban??? Ijesztõ és tényleg ne vedd rossz néven nem bántani akarlak távol álljon tõlem. De fejlõdik rendesen a gyerek? Nem kisebb az átlagnál? Nincs semmi baja ugye? Sürgõsen be kell vezetned a rendes étkezéseket.
Szerintem elég nagy baj, hogy nem eszik semmit! Mit tehetnél? Inkább mit kellett volna tenned, már rég... Kínálgatni kell neki, ha kell, egy nap 20x, ha nem fogadja el abban a formában, akkor praktikákkal.
Védõnõ, gyerekorvos mit mond? Én nem adnék neki cicit. Tudom, hogy nehéz lesz, de az egészsége fontosabb.
15 hónapos kislányom étrendje: 7-8 szoptatás mellett Reggeli: 6-7 falat sajt magában. (a kenyeret kiköpi, ha elrejtem a sajt mellé, akkor is kiköpi, szétválasztja és csak a sajtot eszi meg. Ebéd: a levesben fõtt répából egy kb 5cm-es darab, 3 körömnyi husival Uzsonna: joghurt lett volna, de nem evett belõle semmit Vacsora: 3 villányi spagetti Amint látod, ez sem sok, és minden nap kb. ennyit eszik. 11.4 kg, 78cm, még taknyos sem volt soha, 8-10 szóval beszél, amúgy kimondottan vaskos, husi. rengetegszer kínálom kajával, de õ is a cicit részesíti elõnyben.
A kérdező hozzászólása: 11 kg átlagos magaságu baba. Kibútak a fogacskái is 11 hónaposan már elindult most egy évesen stabilan megy fölmászik az ágyra. 1-2 szót mond.Mindenre nyitott élénk kisfiú
Jó lenne, ha mást is enne, de ha ilyen szépen fejlõdött, még nincs veszve semmi! Vitatott, hogy meddig elég az anyatej? Látod, vannak olyan példák is, amikor nem lett ebbõl baj.Ha szopi után kínálod, nem helyette, csak úgy kóstolgatni, akkor talán elfogadja. Nem minden baba van jóban a kanállal és a pépekkel. Lehet, ha szilárddal kezdesz és felülteted étkezésnél a babát az asztalotokhoz, akkor talál olyasmit, ami érdekli. Persze az óvatosság nem árt ilyenkor! Ez csak egy ötlet, nézz utána a BLW (baby lead weaning) baba vezette hozzátáplálásnak, ott olyan babákkal találkozol, akik sose szerették a kanalat, meg a pempõket és a felnõtt ételekbõl kaptak, olyat, amit biztonságosan ehettek. Egész oldala van a mamami fórumon (www.mamami.hu)

Egy éves kisfiam még mindig nem alussza át az éjszakát? Mit tehetnék még? Már nagyon fárasztó.

Rengetegszer felkel, nem alszik vissza magától, álom van a szemében, nem lehet a mi ágyunkon sem elsimogatni, csak a ringatás marad, közben morog. Visszaalszik, de nem sokáig. Végül sír, és én próbálom teáztatni, de végül meg kell etetnem éjszaka. Éhes, mikor viszem neki , már köpi ki a cumiját és nagyon örül neki. Utána megint elalszik, de ismét nem sokáig. Miért lehet ez? Már citromfű teától kezdve mindent kipróbáltam. Most az jutott eszembe, hogy állandóan enne? Nappal is kis koldus, :) de nem dagadt. 9 kiló. Előre is köszönöm a tanácsokat, ötleteket!

Legjobb válasz: nekem 15 hós s éjjel minimum 2 szer fent van bab függö sajnos

nekem 15 hós s éjjel minimum 2 szer fent van bab függö sajnos
Pontosan ez volt/van nálunk is. Õ két hónapos korától 6 hónapos koráig aludt éjjel, mint a bunda, 10-12 órát. Utána kezdõdtek a problémák. Persze ekkor jött ki az elsõ négy foga, most 14 hónapos, és 12 foga van kint. De gyanítottam, hogy tuti, hogy nem ez a gond. Van, hogy két óránként ébred, de egy éjjel alatt kétszer minimum. Õ is rászokott, hogy éjjel eszik, de ezután ugyanúgy mocorgott. Már mindent kipróbáltunk.. Aztán jött egy gondolat, hogy lehet, hogy tejérzékeny a lányom. Már hetek óta híg volt a széklete, és korábban kijöttek a bõrén néhol ekcémának tûnõ foltok. Egy napig nem adtam neki tápszert, sem tejes dolgot. Este 9-tõl reggel 8-ig aludt, meg se nyikkant.. Lehet, hogy csak véletlen, de 8 hónapja volt ilyen utoljára, hogy ennyit aludt, és a saját ágyában.
Az én fiam most 14 hós és kb 3 hete alussza úgy át az éjszakát, hogy hajnal 6-kor eszik elõször és alszik tovább 9-ig. Kb 1 éves volt, amikor õ is egész éjjel evett volna. Eleinte próbálkoztam a teával, ringatással, stb, de aztán beláttam, hogy tök feleslegesen kínzom õt is és magamat is. Általában 2x evett éjjel 1 és 4 órakor, aztán 7-kor. Ez tartott kb 1-1, 5 hónapig, aztán egyik napról a másikra aludt 6-ig. :) Jó, még most is kel egyszer éjjel, de iszik pár korty teát és alszik tovább. Szóval én azt mondom, hogy ne kínlódj, add oda neki a tápit. Hidd el, le fog róla szokni.:)
A kérdező hozzászólása: :) Azt hittem csak az én babám ilyen éhenkórász! :) Köszönöm a válaszokat! Még az érdekelne, kedves utolsó, mert nekem is ilyen tájt eszik, hogy rögtön akkor készítetted el a tápot, vagy megcsináltad hamarabb? Mert ha már az éhség miatt kel, akkor nagyon sír és felkelti a tesóját.
egyáltalán nem éhenkórász a gyereked, kifejezetten vékony a súlyából kiindulva, feltételezem rengeteget mozog, éjjel éhes, annyira egyértelmû, hogy ÉHES!!! amit nappal nem kap meg azt éjjel fogja kérni. felesleges teáztatnod meg ringatnod, meg kell etetni. ezek a módszerek akkor mûködnek ha megszokásból kel... nappal: reggel tápi, majd kenyér falatok. 10 óraira gyümölcs darált keksszel. elalváshoz tápi. délben ebéd, fõzelék, sok hússal, majd kis nasi (gyümi, joghurt, keksz...). elalváshoz tápi. uzsonnára tejtermék, pl. joghurt vagy tejpép, túrókrém. vacsora fõzelék, fürdés, kis játék és jó sok tápi, amennyit csak kér (200-250ml) így kéne etetned, ennyire lenne szüksége 9 hónaposan, így nem lesz éjjel éhes
*1 évesen, bocs elírta, csak a kiló megzavart :)
A kérdező hozzászólása: Nappal is sokat eszik! :) Azonkívül amit neki szánok( nincs benne bébiétel, már csak ami kajánkat eszi) egész nap mindenkitõl kórincsál. :)
3 válaszoló vagyok. Én úgy csináltam és még most is úgy csinálom a hajnali evéshez, hogy este a cumisüvegbe bekészítem a vizet, egy külön kis pohárkába a megfelelõ tápszert. Éjjel gyors mikrózás a víznek, bele a táp és kész. Kb 1 perc.:) Egyébként a fiam attól függetlenül, hogy éjjel 2x evett, napközben nagyon jó evõ volt. Reggelizett renbesen, tíórai, ebéd szép nagy adag, uzsi és még vacsizott is az esti tápszer elõtt. Szóval szerintem nem azért evett éjjel, mert éhes volt. Most, hogy alszik 6-ig, alig eszik napközben. Egy hete pl csak üres kenyeret, sültkrumplit és rízst eszik.Ezeket is keveset, sajnos.Bármit kínálok nem kell neki. :( Ez most egy ilyen idõszak, az meg olyan volt.
3-as még mindig. :) 2 dolog még. Az én fiam is mindenkitõl kunyerát a rendes kajákon kívül is. Még idegenektõl is képes volt. :) Néha nem is értettem, hova fér bele ennyi kaja. A másik, amikor kétszer evett éjjel a kisfiam, minimum 1 éjszakai peluscserét be kellett iktatni. :) Én mindig akkor csináltam, miközben ette a tápszert.

Egy éves kisfiam feláll a kiságyban, és a bútorok mellet. De pár másodperc múlva leül, vagy eldől. Nem lépeget, ha fogom a kezét akkor sem. Miért nem akar megtanulni járni? Lustácska? Mit tehetnék?

Legjobb válasz: Egyáltalán nem lustácska. Amint megérik rá a teste és az agya járni fog. Fölösleges siettetni. Légy türelmes, az egész élet elõtte áll, hogy járjon ;) Ha kézen fogva járatod azzal ráadásul késlelteted az önálló járást, mert nehezebben tanulja meg az egyensúlyozást, nem fejlõdik megfelelõen az egyensúlyérzéke. Esetleg rásegíthetsz, ha annyora szeretnél izomerõsítéssel: babaúszás, ugráló hinta valamint az egyensúlyérzék fejlesztéséhez: hordozókendõ, meitai, csatos hordozó(ssc. pl. Manduca, ergo). Egyébként mennyi idõs a babád?

Egyáltalán nem lustácska. Amint megérik rá a teste és az agya járni fog. Fölösleges siettetni. Légy türelmes, az egész élet elõtte áll, hogy járjon ;) Ha kézen fogva járatod azzal ráadásul késlelteted az önálló járást, mert nehezebben tanulja meg az egyensúlyozást, nem fejlõdik megfelelõen az egyensúlyérzéke. Esetleg rásegíthetsz, ha annyora szeretnél izomerõsítéssel: babaúszás, ugráló hinta valamint az egyensúlyérzék fejlesztéséhez: hordozókendõ, meitai, csatos hordozó(ssc. pl. Manduca, ergo). Egyébként mennyi idõs a babád?
ja és még a hinta maradt ki az egyensúlyérzék fejlesztésébõl
A kérdező hozzászólása: Szia!Köszi a választ.Egy éves lesz hétfõn.
Akkor azért, semmi ok az aggodalomra, elõbb utóbb elbirja a kis gerince és elindul:-)))
még nem érett meg az idegrendszere a járásra. ne siettesd amit ma nem tud, már lehet hogy holnap tudja. feleslegesen aggódsz, ha erõlteted még rosszabb. egyre ügyesebb és erõsebb lesz, türelem.
Ezeket a fejlõdési szakaszokat nem szabad siettetni. Elõbb ki kell alakulnia az egyensúlyérzékének, meg kell erõsödnie a lábának kellõképpen. Még egy-két hónap szerintem, mire elkezd járni. Elõbb megtanul hosszabb ideig ácsorogni, aztán kapaszkodva lépeget majd, fenékre ül ha elveszti az egyensúlyát, aztán ha már látod, hogy a bútorok mentén ügyesen lépeget, csak akkor fogd meg a kezét. Ha már a kezedet fogva ügyesen lépked, akkor lesz kész az önálló járásra. Figyelgesd, minden nappal ügyesebb lesz!
Ahogy írják, megerõsítem. Egyáltalán nem lustácska, úgy tesz, ahogyan kell. Segíts neki abban, amit õ akar gyakorolni (vagyis hagyd) õ tudja legjobban, hogy nála most mi következik. Be vannak a kicsik programozva, ha nem zavarod, az már bõven elég. Nincs elkésve amúgy sem, még fél év múlva is ráérne ugyanezt gyakorolni. Hamar elindul, majd meglátod! Addig örülj, aztán úgy fog kotorni, utól se éred! Most erõsíti a combizmait, fejleszti az egyensúlyérzékét, és gyakorolja a felállást, leülést. A síelést se a lesiklással kezdtük, hanem a hóekével, nem igaz? Mielõtt járna, fontos neki, hogy biztonsággal tudja elkezdeni - abbahagyni.
ne erõltesd, majd minden magától szépen kialakul... Amikor a gerince elég erõs lesz elbirni a súlyát, akkor fog biztosan felállni s majd elindulni! Kisfiunk 10 hónaposan indult el, de van aki 1 éves kora után .A baba testsulyától is függ.Õ milyen súlyú?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkik!Egyébként 12 kg.Elég nagy súlyú!


Mit tehetek ha egy éves kisfiam mindenből csak két kanállal eszik? Nincs étvágya csak a gyümölcshöz, az pedig nagy mennyiségben hasmenést okoz.

Mivel hozható meg azétvágya?Soha nem volt jó ev?, de ez most katasztrófa.Minden ötletet érdekel!

Legjobb válasz: Nekem Vitacolan szirupot ajánlott a háziorvos, hát lett olyan farkasétvágya tõle, hogy le kellett csökkentenem az adagot. Viszont az is igaz, hogy a tesóm kislánya hiába ette...

Nekem Vitacolan szirupot ajánlott a háziorvos, hát lett olyan farkasétvágya tõle, hogy le kellett csökkentenem az adagot. Viszont az is igaz, hogy a tesóm kislánya hiába ette...
Nekem is rossz evõ volt a kislányom még a gyümõlcsöt sem ette meg, de ez csak átmeneti majd megjön az étvágya, nállunk legalábis így volt.Ma már hét éves és mindent megeszik, igaz most is vannak étvágytalanabb idõszakok de ez egy pár napig tart.Énis elkövettem mindent hogy egyen, még bérescseppet is attanm neki, próbáltam játékosan etetni, játszottunk közbe sokszór észre sem vette hogy belecsempésztem a falatot a szájjába csak lenyelte.De ez elég fárasztó volt, szóval én is megszenvedtem vele.

1 éves kisfiam nagyon válogatós mit tehetnék, hogy jobb étvággyal egyen?

Egyszerűen előre félek minden ebédnél.Nem fogad el csak pár ételt.Minden nap főzök neki,próbálkozok új ízekkel de semmi változás.Babának is ilyen volt,a főzeléket csak akkor ette meg ha reszeltem bele almát. Ma tökfőzeléket készítettem,pár kanál után nem kellett neki.De végül is mindegy mit csinálok.Egyedül a burgonyafőzeléket szereti és néha elfogadja a spenótot is. A gyümölcsökkel semmi baj,bármit adhatok neki.Reggelire és vacsorára készítek neki apró falatkákat,vajas-májkrémes kenyér,felvágottas,sonkás....Pár darabot megeszik és utána ledobálja a földre,köpi ki. Teljesen belefáradtam már ebbe a mizériába,néha tiszta ideg vagyok. Volt valaki hasonló helyzetben?Tanácsok,tapasztalatok?

Legjobb válasz: Nálunk hasonló volt a helyzet. 2,5 éves koráig csak ugyanazt a 2-3 féle ételt fogadta el. Megvolt hogy hétfõn mit kap, kedden, szerdán..., már kívülrõl tudtam a menüt, aztán kezdtem elölrõl. Persze én is próbálkoztam mást adni, de semmi értelme. Aztán egyszer csak elkezdett érdeklõdni az ételek után, és egyre többet kezdett ennyi mennyiségileg is, és új ételeket is elfogadott, magától kérte amit mi ettünk, amit eddig soha. Nem tudom hogy közrejátszott-e, de ahogy kinõtt az összes foga akkor lett jobb a helyzet. Még most is válogatós, de már közel sem annyira, mert látszik hogy van étvágya. Most már látom hogy türelem kérdése, bár nekem sem volt türelmem ehhez, sokszor én is kiborultam.

Nálunk hasonló volt a helyzet. 2, 5 éves koráig csak ugyanazt a 2-3 féle ételt fogadta el. Megvolt hogy hétfõn mit kap, kedden, szerdán..., már kívülrõl tudtam a menüt, aztán kezdtem elölrõl. Persze én is próbálkoztam mást adni, de semmi értelme. Aztán egyszer csak elkezdett érdeklõdni az ételek után, és egyre többet kezdett ennyi mennyiségileg is, és új ételeket is elfogadott, magától kérte amit mi ettünk, amit eddig soha. Nem tudom hogy közrejátszott-e, de ahogy kinõtt az összes foga akkor lett jobb a helyzet. Még most is válogatós, de már közel sem annyira, mert látszik hogy van étvágya. Most már látom hogy türelem kérdése, bár nekem sem volt türelmem ehhez, sokszor én is kiborultam.
Ugyanezzel küzdünk az egy éves lánykámmal. :) A különbség az, hogy nálunk csak a tésztás ételek mennek. Lehet brokkolis-csirkés, bolognai, zöldséges, stb. Mindegy, csak tészta legyen. Viszont az üvegesekbõl majdnem mindent megeszik. Én úgy szoktam, hogy megkínálom azzal, amit mi eszünk (tehát nem fõzök neki külön, azt sosem fogadta el... de ez egy másik történet) Ha eszi, akkor örülök. Ha nem eszi meg, akkor jön valami üveges kaja. Legalábbis ez volt eddig. Viszont már kezd nagyon megterhelõ lenni anyagilag az üveges bébiétel.... Most párszor fõztem neki külön... max 5-8 kanállal evett belõle... Lehet, hogy hagyom egy ideig minden nap tésztát enni, majd megunja. Egy ideig csak sütõtököt fogadott el a tápszeren és anyatejen kívül... kb 2 hét alatt megunta, azóta csak 2-3 hetente 1x eszi meg. :)
A kérdező hozzászólása: Az én drágám a tésztát sem eszi meg.Amit mi eszünk azt meg végképp nem.Tegnap rántott karfiol volt sült krumplival, gondoltam imádni fogja mert a karfiolt pároltan néha elfogadja és a gyerekek imádják a sült krumplit.:DHát õ úgy nyomta ki a kis nyelvével, hogy csak na.Olyan fintorokat tud vágni, még rázkódik is mintha citromot adtam volna neki.
1.vagyok. Ja hát a fintor meg a kiköpés az megy még nálunk is, azt nem tudom mikor növi ki. Meg mostanában ha valami étel nem tetszik neki, akkor azt mondja rá hogy "ez büdös". De ettõl függetlenül jobban eszik mint 1, 1, 5 éve.

Mit tehetnék a 2 éves kisfiammal aki nem hajlandó egyedül semmit sem játszani?

Mindig kell neki valaki aki ott ül mellette és el nem mozdul, s?t még a játékait is a kezébe adja?

Legjobb válasz: szia lányom 4 éves, és még csak most kezdett el önállóan játszani. Fiam 3, és még a mindent a falhoz vágok!-korszakát éli. Bármit veszek neki, eltöri, elrontja. Vettem nekik ugróvárat, fiam kiharapta. Medencét nyáron, azt is kirágta.Majd õ is ha nagyobb lesz, megtanul egyedül játszani.Mert ezt is meg kell tanulniuk. Ha kijövök szobából, az enyémek is jönnek, a lányom hozza a játékát, és mellettem játszik. Õ sem marad egyedül a szobában. Azokat a játékokat, amikkel nem játszanak, bezsákoltam, és a mamánál várakoznak a garázsban.

szia lányom 4 éves, és még csak most kezdett el önállóan játszani. Fiam 3, és még a mindent a falhoz vágok!-korszakát éli. Bármit veszek neki, eltöri, elrontja. Vettem nekik ugróvárat, fiam kiharapta. Medencét nyáron, azt is kirágta.Majd õ is ha nagyobb lesz, megtanul egyedül játszani.Mert ezt is meg kell tanulniuk. Ha kijövök szobából, az enyémek is jönnek, a lányom hozza a játékát, és mellettem játszik. Õ sem marad egyedül a szobában. Azokat a játékokat, amikkel nem játszanak, bezsákoltam, és a mamánál várakoznak a garázsban.
:) Mi 26 hósak vagyunk...s ha mondod neki h menjen egyedül??Ha nem sír akkor sztem nincs baj, mi se játszunk vele egyfolytában le kell foglalja magát...ma pl vasaltam s adogatta a ruhákat nekem
A kislányom 3 éves, nemrég óta játszogat egyedül, de akkor is úgy hogy közben karattyol nekem."most kávét fõzök neked, m"stb!Vagy álltalábn az itthoni munkákba belevonom.Együtt ágyazunk, együtt mosunk fel, együtt mosogatunk, porszívózunk, sõt mikor fõzök akkor is adogat dolgokat, pl tojást , fakanalat.Így nem sok az az idõ, míg egyedül van.Olyankor mesét néz, vagy zenét hallgatunk, énekelünk , táncolunk, vagy csak beszélgetünk.Ezt régóta így csináljuk, kb 1.5-2 éves kora óta!Jól mûködik ez a rendszer, csak bele kell rázódni.
Szia! Lányom 2 éves 5 hónapos és most kezdett el egyedül játszani, de maximum negyed órát. Babázik. Én is bevonom mindenbe ezen kívül, szintén együtt házimunkázunk és énekelünk, beszélgetünk vagy mesét néz, de az nem sokáig köti le.

Kisfiam 3 és fél éves és egyre jobban cirkuszol a hajmosásnál, mit tehetünk? Még úszószemüveget is vettünk, hogy ne menjen a víz a szemébe, de az sem használt semmit.

Legjobb válasz: Nem kell ennek ekkora feneket keríteni. Tényleg a törölközõ a legjobb és legegyszerûbb megoldás. Így egy picit sem lesz vizes az arca, nem érzi hogy folyna a víz a szeme felé. Nekünk ez tökéletesen bevált.

Nem kell ennek ekkora feneket keríteni. Tényleg a törölközõ a legjobb és legegyszerûbb megoldás. Így egy picit sem lesz vizes az arca, nem érzi hogy folyna a víz a szeme felé. Nekünk ez tökéletesen bevált.
elõször strandon ki lehet próbálni h az arcát belenyomja a vízbe, lemegy víz alá. aztán rájön, milyen jó móka ez, utána a kádban/lavorban is megpróbálhatja rövid idõre, csukott szemmel, játékból. ha tetszik neki a játék, hajmosásnál sem fogja zavarni ha víz megy oda. most már én is úgy mosok hajat h lenyomom a fejem a vízbe a kád aljáig, érdekesebb :D
Én is cirkuszoltam, mert utáltam, ha vizes lett az arcom. Szerintem adj neki egy összehajtott törölközõt, hogy azt szorítsa az arcára. Az öcsémnél segített.
Nálunk is a törölközõ segített.

Mit tehetnék, hogy 2 éves kisfiam este magától, egyedül aludjon el?

Sajnos születése óta mindig altattuk. Mikor picúr volt, evés közbe elaludt, kés?bb vagy járkáltunk vele, vagy a kiságy mellett ültünk és fogtuk a kezét, vagy babakocsiban altattuk. Kb 4 hónapja már ágyban altatjuk (nem rácsosban alszik már), de magától nem hajlandó aludni, pedig álmos. Legalább 30-40 percet ott kell mellette ülni, vagy feküdni, közben túrja magát, forgolódik, ráfekszik a kezemre. Mesélni és énekelni nem tudok, mert ilyenkor nagyon boldog lesz, hogy még beszélek hozzá, csak felébred, hogy játék van. Sokszor, ha altatót énekelnék, elkezd velem ? is dudorászni. Az válik be a legjobban, ha csak fekszem mellette, meg sem szólalok, és fél óra után, ha már kiforgolódta magát,álomba zuhan. Ez kb fél 10 körül van, és alszik utána reggel fél 8-ig. A legérdekesebb az, hogy ezt csak velem és az apukájával játsza el, napközben a bölcsiben azonnal elalszik egyedül, illetve, ha néha este nagyszül?k altatják, nekik simán 5 perc alatt elalszik. Gondolom, velünk azért nem akar aludni, mert minél több id?t szeretne velünk tölteni. Mit tegyek, fog ez nagától változni, vagy nekem kell tenni valamit? Pl id?nként menjek ki a szobából, hátha elalszik? Ha elkezd sírni, visszamenjek, vagy legyek következetes?

Legjobb válasz: játékszernek néz játszópajtásnak néz téged este azért szórakozik ennyi ugy véem nálunk is ez lenne csak hogy nálunk20 órakor gyerekszoba mese 20 óra 30 villanyoltás csöndbe vagyok ott fekszem odabújik és alszik 10 perc alatt ha a lámpa égne éjfélkor aludnánk csak el

játékszernek néz játszópajtásnak néz téged este azért szórakozik ennyi ugy véem nálunk is ez lenne csak hogy nálunk20 órakor gyerekszoba mese 20 óra 30 villanyoltás csöndbe vagyok ott fekszem odabújik és alszik 10 perc alatt ha a lámpa égne éjfélkor aludnánk csak el
Nálunk is ez volt. Aztán egyik este rám jött a hasmenés (bocs). Így nem tudtam mellette lenni, 2 kör között benéztem rá. Aztán egyszercsak mentem, és õ aludt. Onnantól kipróbáltam, hogy nem maradok ott vele. Ha kijön, visszaküldöm, ha sír, bemegyek, megsimogatom, és mondom, hogy aludjon szépen. És azóta sokkal könnyebben alszik el. Forgolódik, magyaráz, aztán alszik.
Ez annyira nem "érdekes", hiszen így szokta meg, ehhez ragaszkodik. Szerintem ne taktikázz, nagyfiú õ már, beszéld meg vele. MOndd el neki, hogy anyának esténként ez így kényelmetlen, és hogy ezentúl nem így lesz, hanem így és így. Találd ki, hogy hogy szeretnéd, illetve hogy mi az, amit jó esti rutinnak tartanál. esetleg vázolj fel két féle verziót, amibõl egyet kiválaszthat õ. És ezután mindig úgy csináljátok, ahhoz ragaszkodjatok. Pl. elmehettek együtt venni valami alvó állatot, vagy rongyot, vagy amihez kedve van. Aztán legyen egy mese, ha kell egy éjjeli fény a konnektorba.

12 eves a kisfiam nagyon erdeklodo es kivancsi megis egy dolog nem koti le a figyelmet 3 percnel tovabb mit tehetek?

Legjobb válasz: Meg kell keresni azt a dolgot ami tartósabban érdekli és beiratni ilyen iskolába v.szakkörre.Én biztos a sportban gondolkodnék pl.kosárlabda,lovaglás,falmászás,önvédelem... Otthon a gyerekeket általában a számítógépen és a tv-n kívül más nem köti le.Nem árt ha jó a baráti társasága v.vannak jó táborok.

Meg kell keresni azt a dolgot ami tartósabban érdekli és beiratni ilyen iskolába v.szakkörre.Én biztos a sportban gondolkodnék pl.kosárlabda, lovaglás, falmászás, önvédelem... Otthon a gyerekeket általában a számítógépen és a tv-n kívül más nem köti le.Nem árt ha jó a baráti társasága v.vannak jó táborok.
szerintem nem baj az hogyha nem köti le semmi a figyelmét. Picit szétszórt lesz, de azonkívül semmi baj szerintem, az nagyobb gond lenne hogyha a gyerek 10 legódarabbal órákig eltud játszani a sarokba.
Szerintem nézz szét a homeopátiás oldalakon, hátha találsz erre valamit. Ártani nem ártasz!
Ne aggódd el az életét!Hagyd önállósodni.meg fogja találni azt amit szeret.Nem kell gyógyszrezéssel megállítani a kamaszodást!

Milyen kérdéseket tehetnek fel nekem a biroságon a gyermek elhelyezéssel kapcsolatban? én 22 éves vagyok és van egy 2 és félélves kisfiam mivel nem nálam van hanem a volt élettársam elvitte tölem ugy hogy kockáztatta gyermekem testi éppségét

mire számithatok? nekem itélik e a gyereket?? mivel biroságra adtam és ideiglenes elhelyezést is kértem de sajnos még választ nem kaptam. És nem segit senki sem a gyámügy sem a renörség és sehonnan semi választ nem kaptam.Segitségüket elöre is köszönöm.

Legjobb válasz: ha még nincs meg a bírósági határozat, akkor te is elhozhatod a gyereket tõle, a rendõrség és a gyámügy, nem mondta, hogy menj és hozd el mondjuk a bölcsõdébõl?

ha még nincs meg a bírósági határozat, akkor te is elhozhatod a gyereket tõle, a rendõrség és a gyámügy, nem mondta, hogy menj és hozd el mondjuk a bölcsõdébõl?
Szóval te vagy az anya, õ az apa? Amíg nincs gyermekelhelyezés, addig közös felügyelet van (már ha törvényileg is õ számít apának), és ebben az esetben mindkettõ - bármelyik - szülõnél lehet a gyerek. Ezért nem tudja a gyámhatóság visszahozni bírósági határozat hiányában. Ellenben a másik szülõtõl a gyereket elzárni nem lehet, és ez mindenképp melletted szól. Az elhelyezésnél vizsgálják, hogy melyik szülõnél van jobb körülmények között a gyerek (nem csak anyagi szempontból, de az is számít), hol biztosított jobban a neveltetése, a nyugalma... Természetesen fontos a kapcsolattartás biztosítása a másik szülõvel is (hacsak nem korlátozzák a láthatást, de az azért nem gyakori), tehát õ ezzel most "fekete pontot" szerez magának, az egyértelmû. Valószínûleg mindkét lakásban csinálnak környezettanulmányt, ha másokkal éltek együtt, beszélnek velük is. És minden körülményt mérlegelve úgy döntenek, ahogy szerintük a gyereknek jobb. Hogy kinek ítélik a gyereket, azt értelemszerûen mi itt nem fogjuk tudni megmondani. Sajnálom, hogy ilyen helyzetben vagytok, de remélem, hogy hamar megoldódik a dolog! Én mindenképp azt tanácsolom, hogy vegyél igénybe jogi segítséget, ne te rohangálj rendõrségre meg ide-oda.
A kérdező hozzászólása: Voltunk a gyermekjólétinél.de ott se segítettek.hiába minden erõfeszítésünk sehonnan semmi segítséget nem kaptunk.csak a bíróságba bízok.
Gyermekjólétnél nem volttatok? Ott kell kezdeni, a hatósági intézkedés a vége felé van. S a germekjólétnél szoktak átirányítani a gyámügyesekhez. Nem lehet, hogy ezért nem segítenek? Mert a lépcsõfokokat végig kellene járni. bemész, s ott biztos segítenek. Lehet igénybe venni mediátort. A mediációs eljárás az olyan, hogy a férfi, s a nõ mellett van egy 3. fél is, ez egy külsõ szemlélõ, aki meghallgat titeket, s anélkül hogy beleszólna, segít abban, hogy valamilyen szinten megegyezzetek. Ez bíróságon kívüli megegyezési eljárás. Gyermekjóléti szolgálatnál voltam gyakorlaton szociális munkásként 2007-2008-ban.
A kérdező hozzászólása: na lényeg hogy nem lehet az apával megeggyezni mivel kijelentette hogy nem is neki kell a fiam hanem az annyjának a pénz miatt:(
vajon miért akarják ennyire szigorúan, hogy ne veled legyen? normális emberek között az ilyen megoldható.
A kérdező hozzászólása: voltam már nem egy tanum van rá sajnos sok pénzünk be került a fuvar nekem is és a szülimnek is az baj hogy hiába is mentünk a gyámügyre szószerint leráznak hogy ök nem tudnak semmit tenni.mivel biroságon nincs meg a gyerek elhelyezés. mondják ezt a gyámügyön mert szerintük ez nem az ö hatáskörükbe tartozik.én révleányváron lakom a szüleimnél és a volt élettársam cigándon. és a rendörök sem ugy álnak hozzá hogy segitsenek. mikor sikerült eljönnöm a gyerekemmel a szüleimhez segitséggel akkor is a rendörök hiába kint voltak smmit nem csináltak a volt aposom is megfenyegetett minket élet veszélyesen és hiába voltak ott a rendörök és semit nem tettek. mindez történt 2011.06.06-án és még jegyzökönyv sem készült rol.... :( és azota nem láttam a fiamat :( pedig egy jo párszor mentünk :( de hiába :(
mi a teljes sztori?
miért vette el tõled? nem értem. volt rá oka?
miért van az élettársadnál? az élettársad az apja? hogy került hozzá?
A kérdező hozzászólása: hát ezaz az én fiamat nem adjaák oda mivel már többször voltam a gyámügyhöz hogy segitsen senki semmit nem tett az ügyembenn már lassan másfél hónapja nem láttam a gyerekemet és nem jár bölcsödébe. mindenki azzal van hogyí majd a biroságon eldöntik. amugy meg majd belehalok a bánatba hogy nem látthatom és nem tudok rola semmit ilyen embereket még nem láttam hogy igy elszakitsanak egy gyereket az annyjátol :( mivel én is más faluban lakok a gyerek apja is máshol lakik :(
97. évi 31es tv kimondja h gyereket anyagi okok miatt nem lehet kiemelni, csak ha testi, szellemi, értelmi fejlõdése veszélyeztetve van, az egyik válaszolóval ennyiben nem értek egyet, de a többit jól írta. a szociális munkás válaszoló. bocs, h így írok, csak pár hós kisfiam nyûgös, s ölemben van.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!