Találatok a következő kifejezésre: Mit tehetek csökkentsem a (4 db)

Az átlagosnál többször van herpeszem. Pár havonta mindig kijön. Van amikor egyszerre több is. Mit tehetnék hogy csökkentsem a gyakoriságát? Mi lehet az oka annak hogy ilyen sűrűn herpeszem van?

legutóbbi alkalommal egy drága gyógyszert is szedettek velem,ami után állítólag nem jöhetne ki újra,de megint kivirult a szám.kenem zoviraxxal, el is múlik pár napon belül,de olyan kellemetlen látvány.mit tehetnék ellene?

Legjobb válasz: Biztos, hogy nincs rendben az immunrendszered.. Erõsítsd.

Biztos, hogy nincs rendben az immunrendszered.. Erõsítsd.
A kiújuló herpest kiválthatja:menses, gyomorrontás, influenza, idegesség, stressz. Gyógyítása sokkal nehezebb, mint az elsõdleges fertõzésé.Az ellenállóképességedet kell elsõsorban fokozni.Vitaminok, különösen a C vitamin, 5ml. intravénásan 1 hétig, B12 vitamin/heti 1000 gamma 4-5 héten át/ gammaglobulin inj. /1 ml. testsúlykilogrammonként/vagy Morgalin tablettát is szedhetsz napi 3x3 tabl. 10 napig. Ami a legfontosabb, góctalanítani kell a szervezetedet.
Nekem is félévente kijön - legalább. A másik, az afta. Mensesnél jön ki, fõleg, ha stresszeltem elõtte. Szerintem sajnos ilyenek vagyunk. :( Esetleg még lehet benne valami, hogy legyengül ilyenkor az immunrendszer. Ha te is lány/nõ vagy, próbálj meg nem stresszelni menses elõtt, és olyankor több vitamint juttass magadba. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hasznos válaszokat.de eddig az immunrendszeremre nem gyanakodtam.ebben az évben még csak megfázva sem voltam. a menstruációm még nem esedékes nem hiszem hogy azzal lenne összefüggésben.egy bõrgyógyász segíthetne a problémámon?
Csak tudna segíteni. Én csak leírtam a tapasztalataimat, meg amiket én olvastam. De említettem, hogy én magam is szkeptikus vagyok. Bár nem teljesen. Nem tudom, mit higyjek. :)

Mit tehetek hogy csökkentsem a bölcsöhalál kockázatát?

Nagyon agodom mert fiam lessz, ugy hallotam ?k veszélyeztetettebek.

Legjobb válasz: Egy jó légzés figyelõt mindenképp szerezz be!! Nagyon megnyugtató elhiheted. 3 hós kisfiú anyukája

Egy jó légzés figyelõt mindenképp szerezz be!! Nagyon megnyugtató elhiheted. 3 hós kisfiú anyukája
hát nagyon nem jó ötlet egy ágyban aludni a babával. nem félsz attól, hogy véletlenül megölöd? ráfekszel, leesik stb. anyukám mesélte, hogy amikor pici baba voltam, odavettek a saját ágyukba, egyszer csak arra ébredt, hogy a felkarja ott pihen a nyakamon! majdnem megfojtott! még szerencse, hogy idõben észrevette!
Nem alszik velem! De ugyanugy a nagyágyon alszik!
Azért nem ajánlják, hogy nehogy a babának legyen baja! Véletlenül ráfekszetek, betakarod a fejét, befúrja magát a párnátokba.... Ha nektek úgy kényelmes aludjatok együtt... A légzésfigyelõ hasznos dolog, ha nem riaszt tévesen. Amúgy nap közben is veled alszik az ágyban? Nagyon irigyellek, nekem sajnos arra, hogy egész nap aludjak mint egy csecsemõ. :(
Utolsó válaszoló vagyok! Birom amikor irják hogy véletlenül sem egy ágyban! Mér talán fertözõ vagy mi van??? Miért ne aludhatna velünk a baba! Én ezt önzöségnek tartom hogy a kényelmem fontosabb, nehogy a baba megzavarjon az alvásban. Hülyeség hogy nem lehet utána leszotatni hogy velünk aludjon!
Szia! A legjobb légzés figyelö ha melletted alszik!!!!!! Én csak igy tudok nyugodtan aludni hogy hallom a szuszogását!!! Én hülye kütyükbe nem bizok!
Sok szellõztetés, háton altatás, gyakori ágynemûcsere, semmiképp sem puha matrac, párna mégkevésbé ( a fiam 22 hónapos, a mai napig párna nélkül alszik!), könnyû hálóruha, soha ne öltöztesd túl, alváshoz soha ne adj rá sapkát, és aludjon veled egy légtérben, de ne egy ágyban! Ezen kívül pedig légzésfigyelõ! Ennél többet nem tudsz tenni, a légzésfigyelõ figyeli a légzését, ez valóban megnyugtató, így legalább Te is nyugodtan tudsz majd aludni. De nem lesz semmi baj!
Légzésfigyut mindenképp vegyél, nagyon megnyugtató ha van. Nem szabad túlöltöztetni, gyakran kell mosni az ágynemûjét, és állítólag háton vagy oldalt kell altatni, semmiképp nem hason. Ezzel csak az a baj, hogy amint meg tudnak fordulni, elõszeretettel meg is teszik, a fiam pár hetes (!) kora óta csak így alszik jót, mármint hason. Én még nem hallottam hogy a fiúk veszélyeztetettebbek.
vannak kockázati tényezõk, azokat mindenképpen kerüld el. a légzésfigyelõ sem árt, ha van. ha beírod a googlee-ba, csomó infót találsz, leírják a kockázati tényezõket is.
Ott alszik a nagy ágyon? És te ott mered hagyni? Majd egyszer leesik, akkor többet nem mered.

Mit tehetnék, hogy csökkentsem a hányás esélyét szilveszterkor? XD

De most komolyan. Szóval milyen sorrentben nem érdemes inni a dolgokat? Pezsg?vel mi a helyzet, elvileg az is elég hányatós. Valami jó ötlete, tanácsa vkinek?

Legjobb válasz: Egyél elõtte olyat, ami "felszívja" majd az alkoholt. (De tejes, paradicsomos, ilyen dolgokat ne nagyon.) Nem kellene nagyon keverni sem a piákat, de nem tudom, mit akarsz inni. És tényleg: ne igyál addig, míg rosszul nem leszel.

Egyél elõtte olyat, ami "felszívja" majd az alkoholt. (De tejes, paradicsomos, ilyen dolgokat ne nagyon.) Nem kellene nagyon keverni sem a piákat, de nem tudom, mit akarsz inni. És tényleg: ne igyál addig, míg rosszul nem leszel.
bakker hát csak annyi hogy ne igyál annyit!!mindenki tudja hogy neki hol a határ és hogy mennyit bir...
1.ne keverd a piákat 2.ha mégis kevered, teljen el kis idõ közte 3.addig igyál csak, amíg már jó a kedved, és érzed a fejedben, itt állj le, ha kezd múlni az alkohol hatása, igyál egy picit rá, ne sokat Ne igyál addig, amíg rosszul nem vagy, ez a lényeg, vagy a piákat lassan igyad, ne igyál meg egy óra alatt nagy mennyiséget, szépen lassan, jó bulizást!B.U.É.K!
A szénsavtól inkább könnyebben beüt. Kisebb mennyiségben max annyira hánytat, mint a kóla...kivéve ha pont ez az utolsó löket, és beszédülsz tõle, aztán vége mindennek:P
Ne igyál sokat. Ha mégis iszol, akkor kétféle italnál többet ne! Ha túlzásba esel, még egy féle italnál is szinte biztos, hogy hányás lesz a vége. Egyél a piázás elõtt, lehetõleg zsírosabb kaját, pl. pörkölt, ilyesmi. Minden pohár mellé 1 pohár vizet is igyál, és lefekvés elõtt szintén, akkor másnapos sem leszel.
Hát ez a keverés is 2 esélyes.Én tegnap ittam házi pálinkát, bort, sört, vermutot és nem hánytam egyáltalán.De volt olyan hogy ittam bort meg sört és hányingerem lett / hánytam.
A szénsav miatt biztos nem.Ennyi erõvel a sörtõl is hánynál, vagy akármilyen szénsavas alkoholos italtól.
Én a pezsgõtõl kis mennyiségben még sosem hánytam, viszont ha hirtelen akarod inni, akkor a sok szénsav miatt érezhetsz hányingert, úgyhogy ezt lassan kell inni, kortyolva, nem hirtelen lehúzni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, és örülök, hogy mindenki komolyan vette. Egyébként nem tervezek sokat inni, ellenben azt hallottam, hogy a pezsgõtõl kis mennyiségben is lehet hányni a szénsav miatt. Ez mennyire igaz?
Most is, mint mindig mértékkel. Nem attól felnõtt valaki, hogy részegen fetreng valahol.
Mindent és minél gyorsabban, mert a tüzijáték a kórházablakból a legjobb (haverom mesélte egy üveg tekila után) szóval 23h-ra tönkre kell tenni magad, ha idõben be akarsz kerülni:P
1. ne igyál olyat, ami megiváskor nem esik jól. 2. ne igyál túl sokat, me' az ember elõbb-utóbb attól is hány, hogy túl részeg. Amikor már nagyonjól vagy, akkor állj le, ennyi. Akkor már nem kell töb mert akkor jön a hányás. Én egyszer direkt csináltam olyan estét, hogy szó szerint nem ittam 2 egyformát és úgy rúgtam be (talán 8-9 különbözõ ital). Tök jól voltam. A legvégén még megittam félüveg nagyonsz*r pezsgõt is:D
Ne igyál sokat
elötte egyél!de ne ugy hogy fél órával elötte hanem imkább egész nap eszegess!!Tuti sokat lehet inni és sokáig tart a htás! Mindent csak mértékkel!!:D

Terhesség esetén majd gyermek születése utáni (táppénzes és GYED - es) időszakban, mit tehetek, hogy csökkentsék vagy szüneteltessék a hitelt? Többi lent!

Hova fordulhatok, ha emiatt, kérlelésem figyelmen kívül hagyása mellett felmondták a személyi kölcsönömet és egy másik bank, visszavette az autómat és BAR listára is tett? Ezt megtehette így a bank? Miért mondhatják fel a hitelt, vehetik vissza a kocsit, ha GYED - re kerülök és ha arra hitelt nem ad. Akkor ne is hajthassa be, hanem szüneteltesse arra az id? intervallumra, nem?

Legjobb válasz: Életemben nem hallottam még arról, hogy felfüggesztenék a hiteltörlesztést GYED miatt... Amit esetleg megtesznek, az a futamidõ hosszabbítás, akkor alacsonyabb lesz a törlesztõrészlet. Ha felmondják a hitelt és végrehajtásra kerül a sor, akkor a GYED, GYES és családipótlék nem végrehajtható, mivel az a gyermek nevelésére szolgál. Én erre inkább nem hajtanék, mert a végrehajtási díj és a büntetõ kamatok meg is duplázhatják a tartozásodat.

Életemben nem hallottam még arról, hogy felfüggesztenék a hiteltörlesztést GYED miatt... Amit esetleg megtesznek, az a futamidõ hosszabbítás, akkor alacsonyabb lesz a törlesztõrészlet. Ha felmondják a hitelt és végrehajtásra kerül a sor, akkor a GYED, GYES és családipótlék nem végrehajtható, mivel az a gyermek nevelésére szolgál. Én erre inkább nem hajtanék, mert a végrehajtási díj és a büntetõ kamatok meg is duplázhatják a tartozásodat.
A bankot nem érdekli hogy GYED-bõl vagy bérbõl törlesztesz, csak fizess.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!