Találatok a következő kifejezésre: Mit tehetek állandóan (141 db)

Mást is idegesít, hogy folyton fogdosni akarják a babát? Meg hogy állandóan segíteni akar valaki? Mit tehetnék? Nem szeretnék megbántani senkit.

Nagyon szeretem anyukámat, de mióta itthon vagyunk folyton itt van és meg?rjít! A húgom meg egyszer?en kiborít, most mentek el, de tiszta ideg vagyok miattuk, pedig csak kb fél órát voltak itt. Nyög egyet a pici és már repülnek is rá, mert jaj mindjárt sír, de jó ki lehet venni. nem értik meg, hogy nem kell folyton kikapkodni... Meg nem is kell segítség.

Legjobb válasz: Igen, szerintem sok anyukát idegesít, ha kapdossák a babáját. Engem is zavart, mikor pici volt és anyósom "rajtállásban" várta, hogy mikor nyekken meg, mert akkor rögtön felkapja. Egy darabig tûrtem, aztán finoman elmondtam, hogy ne ringassa mindig, a gyereknek sem jó az állandó rázás, meg ha elmennek, akkor utána elvárja a baba,hogy mindig ölben legyen, én meg azt ugyi nem tehetem meg. Kedvesen, de határozottan mondtam, nem az volt a célom, hogy megbántsam, hisz nem is érdemli, nem rossz szándékból, hanem szeretetbõl volt ilyen. Meg is értette belõle. Amúgy ez a "zsongás" egy idõ után lanyhulni fog. A segítségajánlgatás is állandó volt, de én nem szeretem ha valaki pl. a cuccaim közt pakol. Én tudom hová teszem. Meg elmosogatok, megfõzök, kimosok én. a lényeg - ha nem akarsz haragot - finoman de határozottan hárítani. És idõben, mert késõbb ez a probléma "felduzzad" és nem bizti, hogy szépen tudsz majd szólni. Megértelek, tudom milyen jó, ha mindenki elhúzza egy kicsit a csíkot, és csendben-ketten lehetsz babával.

Igen, szerintem sok anyukát idegesít, ha kapdossák a babáját. Engem is zavart, mikor pici volt és anyósom "rajtállásban" várta, hogy mikor nyekken meg, mert akkor rögtön felkapja. Egy darabig tûrtem, aztán finoman elmondtam, hogy ne ringassa mindig, a gyereknek sem jó az állandó rázás, meg ha elmennek, akkor utána elvárja a baba, hogy mindig ölben legyen, én meg azt ugyi nem tehetem meg. Kedvesen, de határozottan mondtam, nem az volt a célom, hogy megbántsam, hisz nem is érdemli, nem rossz szándékból, hanem szeretetbõl volt ilyen. Meg is értette belõle. Amúgy ez a "zsongás" egy idõ után lanyhulni fog. A segítségajánlgatás is állandó volt, de én nem szeretem ha valaki pl. a cuccaim közt pakol. Én tudom hová teszem. Meg elmosogatok, megfõzök, kimosok én. a lényeg - ha nem akarsz haragot - finoman de határozottan hárítani. És idõben, mert késõbb ez a probléma "felduzzad" és nem bizti, hogy szépen tudsz majd szólni. Megértelek, tudom milyen jó, ha mindenki elhúzza egy kicsit a csíkot, és csendben-ketten lehetsz babával.
Szia! Csak csatlakozni tudok az elõttem szólókhoz. Finoman, de határozottan a tudtukra kell adni, hogy Te ezt nem szeretnéd. Lehet, hogy lesz egy kis sértõdés, de hamar elmúlik:) Jobb az elején letisztázni a "rendet", mert nem fajulnak el a dolgok. Határozottan:) :) Boldog babázást:)
A kérdező hozzászólása: Hát én megmondtam, hogy nem szeretném, erre a válasz, de én akkor is megyek... Innentõl kezdve már nem tudok mit csinálni velük...
Mondd meg nekik. Ne vedd fel, légyszíves. Ne aludj itt. Én megmondom, amit nem akarok. Idegennek is. Udvariasan, de határozottan.
A kérdező hozzászólása: Én mondtam már nekik nem egyszer, de nem értik meg. Azt is mondtam már., h nem kell itt aludni, meg tudom oldani egyedül is, elvégre mégiscsak az én lányom. De nem értik meg:( Teljesen kiborítanak...
tegyél oda hatalmas terméskõ darabokat.. szép, természetes, mutatós.
Szerintem áshatsz árkot. Elég mélyet, ki is rakhatod olyan kis kövekkel, belülrõl korlátot, kívülrõl kõoszlop. Szép is lesz és a vizet is elvezeti =) de szerintem ha raknál pár szeget, hogy kilyukassza (persze többszöri kérés után), elmegy a kedve tõle..
Kerítsd be a füves részt kívülrõl. De nagyobbacska köveket is rakhatsz le, azon majd nem megy át.
Lehet, hogy egyedül maradok a véleményemmel, de én SZÓLNÉK neki, hogy ne hajtson rá a fûre.
én a sarokra tennék/ ásnék le egy 10cm átméröjü acélcsövet, v. rudat. ugyhogy csak 25 cm logjon ki. sárga-feketére festve. csak 1x fog átmenni utánna már nem... ja mellé ültetnék tujafákat, h. kicsit takarásban legyen a csö. szép is, és a szomszéd egy életre megtanulja, h. hol autozzon. nekem egy 1x4cm profilcsö ami 7cm re logott ki a talajbol, az leamortizálta az auto alját hutövel együtt, egészen a "b" oszlopig. tudtam, h. ott van át is szoktam menni felette, üres autoval lassan. akkor gyorsan mentem teli autoval. autonak, és a pénztárcámnak felejthetetlen élményük volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat! Szólni már többször szóltam neki de csak annyit mondott hogy nem tud máshogy bemenni. Az árok ásásra gondoltam csak nem tudom hogy milyen távolságra lehet ásni a kerítésemtõl hogy szabályos legyen.
Érdeklõdd meg a Polgármesteri Hivatalban, hogy mit tehetsz, mert az már közterület.Az árokkal meg is járhatod. Én is egy földes, és elég keskeny utcában lakom.A szembe szomszédom az elõkert szélén ásott egy 15-20 cm mély árkot.Télen betemette a hó.Jött egymással szemben két kocsi, az egyik belement az árokba, és eltört a kocsi tengelye.A szomszédnak kellett kifizetni a javítást.
Utolsóval egyetértek. Meg kell kérdezni az önkormányzatot, hogy nálatok mit szabad. Ha az önkorm. túl szigorú és nem enged pl. árkot vagy oszlopot, stb., akkor is ültethetsz még sövényt vagy simán tuját vagy csak egy szép fát, gondosan, annyira a szélére, hogy a kocsival már ne tudjon a fûre hajtani - ahogy a korábban hozzászólók is írták. Nálunk pl. a kerítéstõl 1 méterre szabad max. bármilyen korlátot, oszlopot, stb. telepíteni, a szomszéd viszont rendszeresen a mi kocsibeállónkon keresztülhajtva parkolt be a saját kapuja elé. Nosza, ültettünk egy szép meggyfát oda (a kocsibeállónk alsó végétõl kb.fél méterre), így már nem tud lendületbõl átgázolni rajtunk :=). Arra kell csak figyelnünk, hogy az úttest felõli oldalon kurtítani kell az alsó ágakat, amíg olyan nagyra nem nõ, hogy már nem zavarja azt a néhány arra járó kocsit (mi is murvás kisutcában lakunk).
Jó nagy szöget tegyél ki a sarokra majdnem teljesen beásva.

Párom állandóan a megalapítandó vállalkozásáról beszél. Már szóltam neki többször, hogy pihentesse ezt a témát, de mintha meg sem hallotta volna. Mit tehetnék?

A jelenlegi munkahelye meg fog szűnni nyáron, addigra el akarja kezdeni a saját vállalkozását. Szeretném, hogy úgy sikerüljenek a dolgai, ahogy megálmodta. De már 3 hónapja minden nap(!!) a vállalkozásról van szó. Pl. milyen papírok kellenek, milyen törvény hogy vonatkozik rá. Mindenről beszámol, amit olvas róla. Nem lakunk együtt, de napi 1-2 órát telefonálunk. A beszélgetések inkább az ő monológjai, mert 70%-ban a vállalkozásról szólnak. Ha találkozunk, a beszélgetési arány hasonló. Elhiszem, hogy el van vele foglalva, de agyonnyomja vele a kapcsolatunkat. Többször szóltam már neki finoman, hogy majd máskor elmeséli, stb, stb, de mindig ugyanúgy folytatta, mintha csak annyit mondtam volna: igen, értem. Teljesen tanácstalan vagyok... Õ 32, én 21. 1,5 éve vagyunk együtt.

Legjobb válasz: Megértelek. Viszont miután nekem is van fõállásom mellett egy KFT-m, az alapításkori idõszakot senkinek nem kívánom. 10-14 óra napi állandó munka elõtte, utána és az ember agya egyszerûen nem tud kikapcsolni. Hétvégén sem. Rengeteg mentális energiát felemészt, és miután anyagi értelemben is kockáztat az ember, tudni kell mit miért csinál. Nekem a férjem megértõ volt, és segített, amiben tudott. A Ti esetetekben is talán ez lehetne az egyik megoldás. Kitartást kívánok Mindkettõtöknek! Nem könnyû ez ma 2012-ben senkinek.

Megértelek. Viszont miután nekem is van fõállásom mellett egy KFT-m, az alapításkori idõszakot senkinek nem kívánom. 10-14 óra napi állandó munka elõtte, utána és az ember agya egyszerûen nem tud kikapcsolni. Hétvégén sem. Rengeteg mentális energiát felemészt, és miután anyagi értelemben is kockáztat az ember, tudni kell mit miért csinál. Nekem a férjem megértõ volt, és segített, amiben tudott. A Ti esetetekben is talán ez lehetne az egyik megoldás. Kitartást kívánok Mindkettõtöknek! Nem könnyû ez ma 2012-ben senkinek.
Az ilyen nõktõl óvjon a sors.Mi a baj tulajdonképpen, hogy van benne egy kis ambíció, megfontolt, és még szereti is amit csinál?Mindemellett megosztja veled az örömét?Borzasztó lehet.
Utolsónak teljesen igaza van! Kedves Kérdezõ, neked csak az a lényeg, hogy TE TE TE veled mi van. A párod lehet, hogy most alapozza meg a közös életetek anyagi alapjait. Megerõsítést vár, mert bizonytalan, de egyúttal tudja, hogy valami nagy dologba is vág, önállóan, ebben a gazdasági helyzetben. Ami felér egy hõstettel. A közös életetek is ilyen szuper lesz biztosan, õ elmondja, hogy mit tett kettõtökért, és téged pont ennyire nem fog érdekelni. Mégis mirõl beszéljen? Neki most ez a fontos. De ha nem tetszik a dolog, hagyd ott, keress egy munkanélkülit, neki lesz RÁD RÁD RÁD ideje!!!
Én a te helyzetedben vagyok. A párom és néhány barátja most terveznek céget beindítani. Folyton errõl beszél és hetente 1x átjönnek ötletelni. 4 hónapos a lányunk. Eszembe nem jutna megkérni õket, hogy menjenek máshova vagy hogy a párom ne beszélje meg velem ezeket a dolgokat. Mégis kivel beszélje meg? Nem csak a tényeket mondja, hanem az érzéseit, reményeit, félelmeit is. Ráadásul informatikai cég; néha szó szerint nem értem, mit beszél. Gondolkozz el, mennyire komoly ez a kapcsolat, ha egy számára ilyen fontos dologból szeretnél kimaradni.
Mibõl gondolod, hogy a fiatalabb a férfi? Szerintem ezt a kérdést egy 21 éves nõ írta!
Igaza van a barátnõdnek, nem fog a sülgalamb a szátokba szálni, ha nem tesztek érte valamit. Szerintem azért fogod így fel mert gyerek vagy, 21 éves fejjel. A barátnõd nem talál egy korban hozzá illõ férfit?
Jogos! Az elsõ válaszoló vagyok. Nekem ez jött be az elsõ olvasásra, hogy egy fiú nyavajog, lehet, hogy tévedtem 50-50 %.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat. Amikor az ötlete felmerült, én támogattam, és biztattam, hogy valósítsa meg. Több ismerõsömmel felvettem a kapcsolatot, akiknek volt tapasztalatuk, hogy segítsenek neki. Szeretnék mindenben segíteni én is, amiben tudok. A baj - legalábbis részemrõl - az, hogy soha nem lazít(unk). Nincs nap, hogy ne ezzel foglalkoznánk. Mindent megoszt velem, ami nagyon jó, mert tudom, hogy velem tervez, de mostanában azt érzem, hogy nem tudunk kikapcsolódni akár egy napra sem. Ezen szeretnék változtatni. Igazából csak annyit, hogy néha beszélgessünk egy kicsit szabadon. Nem akarom háttérbeszorítani a terveit, de mégis hiányzik a néhai közös relax.
Kedves Kérdezõ! Én is azt mondom, alaposan gondolkozz el azon, tudsz-e, akarsz-e partnere lenni párodnak akkor is, ha már vállalkozó lesz, mert: - az üzleti életre igaz az a mondás: a nagy hal megeszi a kishalat - ezért egy vállalkozónak nincs kötelezõ munkaidõ, általában napi 10-12 órát dolgoznak, de nemcsak heti 5 napon át, hanem leginkább még szombaton is. És azután még további 1, 5 - 2, 0 órát "jár az agyuk", vagy ülnek a net-en, keresve az újabb lehetõségeket, vagy olcsóbb beszállítókat stb. - ez egy teljesen más életforma, mint amit alkalmazottként éltetek, ha egy vállalkozó nincs állandóan "toppon", gyorsan és könnyen átlép rajta a konkurencia, és akkor le lehet húzni a rolót. Most döntsd el, és most lépj ha úgy érzed, hogy ez neked túl sok.

Mit tehetek, hová fordulhatok ha a felettem lakónál állandóan zúg valami?

Több alkalommal próbáltam beszélni vele, felhoztam az egyik lakógyűlésen is de ő mindig csak leráz annyival, hogy nála aztán biztosan nem zúg semmi. Már évek óta van ez, és hosszútávon iszonyú idegesítő, mert füldugóval kell aludnom a saját lakásomban. A barátnőm és más ismerőseim szerint is biztosan tőle jön a zúgás.

Legjobb válasz: jegyzõnek írj levelet, majd õ intézkedik. hallottam egyszer egy esetet, hogy valaki középsõ lakásban lakott, és a két szélsõ a vele szomszédos falnál üzemelte be a nagy fagyasztót. volt ott búgás rendesen. hivatalból ki is jöttem, hallani akarták a búgást stb., és intézkedtek. nálunk is van hasonló felettünk. légtisztítót járatnak non-stop, mert bagóznak, és állandóan búg. simán a padlón van. ha szólnánk nekik, letagadnák, és vagdalóznának, mint mindig, ha zajongásért szóltunk.

jegyzõnek írj levelet, majd õ intézkedik. hallottam egyszer egy esetet, hogy valaki középsõ lakásban lakott, és a két szélsõ a vele szomszédos falnál üzemelte be a nagy fagyasztót. volt ott búgás rendesen. hivatalból ki is jöttem, hallani akarták a búgást stb., és intézkedtek. nálunk is van hasonló felettünk. légtisztítót járatnak non-stop, mert bagóznak, és állandóan búg. simán a padlón van. ha szólnánk nekik, letagadnák, és vagdalóznának, mint mindig, ha zajongásért szóltunk.
én is füldugóval alszok, de ez nem megoldás, mert úgy is hallani a búgást, és ez állandó stresszt okoz. 3 éve, amióta ezek itt laknak, nem aludtam egy jót.

Anyámék állandóan elveszik a kedvem, állandóan kiabálnak velem. Mit tehetnék? (Lent)

Állandóan piszkál anya, hogy sosem segítek neki meg hogy haszontalan vagyok stb. Komolyan mondom már annyira kikészít, hogy öngyilkos akarok lenni, de nem tudnám megtenni, mert nincs hozzá elég er?m. És olyan rossz, hogy állandóan rossz kedvem van. Van valami olyan dolog ami segítene túlélni azt az id?szakot amíg anyámékkal élek?

Legjobb válasz: Nehéz megmondani kinek van igaza. Ha tényleg nem csinálsz semmit és döglesz a gép elõtt akkor igaza van anyádnak, hogy segítened kell. De vannak olyan szülõk akik tényleg akkor is belekötnek az emberbe ha sokat segítesz. Anyám ilyen, hogy elmosogatok, kitakarítok a szobákban, esetleg fõzök, kutyát elviszem sétálni, leviszem a szemetet, tanulok és mondjuk ezek után leülök kicsit gépezni, hogy beszélgessek a barátommal akkor már rögtön beszól, hogy már megint nem csinálok semmit, meg fogok bukni meg hasonlók, közben meg 4-es mindig megvan minden. 17/L

Nehéz megmondani kinek van igaza. Ha tényleg nem csinálsz semmit és döglesz a gép elõtt akkor igaza van anyádnak, hogy segítened kell. De vannak olyan szülõk akik tényleg akkor is belekötnek az emberbe ha sokat segítesz. Anyám ilyen, hogy elmosogatok, kitakarítok a szobákban, esetleg fõzök, kutyát elviszem sétálni, leviszem a szemetet, tanulok és mondjuk ezek után leülök kicsit gépezni, hogy beszélgessek a barátommal akkor már rögtön beszól, hogy már megint nem csinálok semmit, meg fogok bukni meg hasonlók, közben meg 4-es mindig megvan minden. 17/L
nálam is ez volt, ha kiakadt. de emellett tanulnod kell, szóval mondd meg neki hogy elsõ a tanulás, és segítesz utána neki. nekem a barátom segített "túlélni". és sokkal jobb most már a kapcsolatom anyámékkal is. azt tudom tanácsolni, hogy ha van barátod adjon erõt, hogy vle vagy, vagy a barátaiddal legyél sokat, vagy tanulj, olvass, sportolj! megedzõdsz! kitartást:(
Ne mutasd ki azt, hogy megbánt. Gondolj arra, hogy nem fogsz örökké otthon lakni. Ne hagyj támadási felületet. Nálam is hasonló volt a helyzet, én elmenekültem dolgozni: pénzem is van amibõl késõbb eltudok költözni meg kevesebb idõt vagyok otthon ezáltal nyugodtabb vagyok.
Járj a kedvében és szeresd. Ha lekerül a válláról egy kis teher, akkor mindjárt kevésbé lesz elviselhetetlen...
A kérdező hozzászólása: Az a baja, hogy idegbeteg és élvezi ha szenvedek. Amúgy az tudom, hogy az apja alkoholista volt, barátai sem igazán voltak tudtommal, de miért akarja mindenáron tönkretenni az én életemet? Õ beszél állandóan arról, hogy másnak milyen tökéletes gyereke van stb pedig máshol ezerszer rosszabb a helyzet. De nekem természetesen tökéletesnek kell lennem, de õ lehet egy tökéletlen szülõ.
anyum velem azért csinálta ezt mert neki ezt kll egséz nap tennie, mint anya. apámat mindig ki kellett szolgálja mert lusta és õ mindig takarít. így szerintem anyud is ezt várja tõled vagy nem tudom..
Biztosan van valami problémàja csak nem akar terhelni téged, de viszont lelkileg meg nem hagy békén .Kérdezzél rà, hogy nem szeretne-e elmondani neked valamit, ami bàntja.
A kérdező hozzászólása: Ja csak épp ez a baj, hogy vasárnap reggel az az elsõ dolgom, hogy segítek anyámmak. A reggeli meg várhat. Mindent megteszek neki, ha kér valamira akkor azt nem is halasztom késõbbre. De mégis piszkál és nem tudom, hogy mi oka van rá. Kedves vagyok sosem pofázok neki vissza és engedelmes. Egyszer az a baja, hogy itthon ülök máskor meg az, hogy elmentem valahová.
Annyi az egész, hogy segitsél anyudnak és akkor nem fog téged szekirozni.Ezért nem kell butasàgra gondolnod.Egyébként nekem fiaim vannak és sohasem segitett senki és nem értem, hogy a lànyos anyàk, miért mindig panaszkodnak, hogy a lànyaik nem segitenek.Aztàn majd kapjuk a pofont, hogy anyuka pici fiai:) :) de ez valóban igy van.A fius anyàk nem vàrjàk el, hogy megcsinàljanak helyettük mindent.
Próbálj meg minél többet ne otthon lenni, mert örökké csak szenvedni fogsz, én sokmindnet kiprobaltam, de csak így lett elviselhetö.
Szia! Szerintem segíts neki pl. mosogass el naponta, tarts rendet, ha eddig nemszoktál, ha csak ez a gond sokat segítene. Kitartás :)
A kérdező hozzászólása: Ha megtehetném akkor vállalnék munkát. Majd a nyáron azért megpróbálom. Amúgy meg én is erre gondoltam, hogy a legjobb minél kevesebbet itthon lenni. De régen az volt a baj, hogy sosem jártam sehova, most meg az, hogy néha eljárok. :S

Állandó hüvelygomba ellen mit tehetek?

Jó dolog a fogamzásgátló tabletta, de amióta szedem, 2 éve, nem tudok igazán megszabadulni a gombától, hüvelygyulladástól, mert legyengíti a védekez?képességet. Nem szeretném abbahagyni a bogyót, szóval kérlek segítstek. Táplálkozás, életmód, bármit megteszek. (7 éve egy partnerem van, és mindketten ignyesek vagyunk:a poénosabbaknak:S )

Legjobb válasz: nincs állandó hüvelygombád, csak, ha a pasidat nem kezelik...nem minden folyás hüvelygomba és nem is mindegyik kóros...menj nõgyógyászhoz és majd kikezel

nincs állandó hüvelygombád, csak, ha a pasidat nem kezelik...nem minden folyás hüvelygomba és nem is mindegyik kóros...menj nõgyógyászhoz és majd kikezel
Hát pedig ha nem szeretnél továbbra is ezzel szenvedni, akkor más védekezési módot kellene keresned. Esetleg másik gyógyszert, de attól nem biztos, hogy elmúlnak a problémák.
60 fokon mosd a bugyijaidat, a pasid alsóit is, és ne egyél édességet, helyette egyél sok joghurtot. és mindig kezelni kell a pasidat is egyidejûleg!
akkor fogjátok magatokat és ne nõgyógyászhoz menjetek, hanem a bõr- és nemibeteg gondozóba, közösen
A kérdező hozzászólása: Már voltam, az elején havonta mentem, de meguntam h 15 000-t hagytam ott a patikában, nem 1szer. A párom is kezelve lett. Mindketten viszketünk, fájunk és piros a nemi szervünk, nekem kellemetlen szagú a folyásom. Teafaolajas krémet használunk most, 2-3 nap kencézés után elmúlik(?), de 1-2 hét múlva kezdõdik elõrõl...
Amíg mindketten ki nem gyógyultok belõle, addig gumi, mert a párod visszafertõz. Egyébként megelõzésre tejsavas irrigálást javaslok gyógyszertári tejsavas oldattal. Ez megerõsíti a hüvelyed védekezõ képességét a gomba (és sok minden más) ellen. Nem árthat egy Candida-diéta sem...
En is igy voltam szüles utan, ha csak gondoltam ra mar viszketett es havi szintem jartam egy evig nögyogyaszhoz. De bar hülyesegnek hangzik amit irok, de nekem is (amikor mar nagyon elegem volt) egy ismerösöm nögyogyaszNÖje! mondta-aki talan hitelesebb, mint egy pasi akinek konkretan meg nem volt hüvelygombaja :) Szoval az aktualis kencet amit felirtak szedd be vagy kend el stb.. ha ez meg van es elmultak a tüneteitek, mindent alaposan fertötlenits le, az összes kilincstöl elkezdve az egesz lakast, utana (ez az undorito) fogsz egy natur joghurtot belemartasz egy tampont es felhelyezed par orara, utana ket harom napig nincs fürdes se zuhanyzas csak cicamosdas, hogy meg veletlenül se ess kisertesbe(es a nemi elet es tabu). Utana ettöl helyre all a ph a hüvelyedben es ellenallobb leszel a fertöztessel szemben, persze sajnos a hajlamot nem lehet kiiktatni es ez utan is figyelni kell, de ezzel megszabadulsz töle.
Jót mondott az elsõ!
Fiatalon én is ezzel szenvedtem. Még fagyasztásra is jártam. Amikor terhes lettem, el is múlt arra az idõre. Igaz több évtizede volt, de nekem anno 16 évesen az orvos azt ajánlotta, éljek intenzív nemi életet :) )

Állandóan pukiznom kell. Ennek mi az oka, és mit tehetnék ellene?

Néha alig tudom visszatartani, elég kellemetlen...

Legjobb válasz: Mennyi tejet/tejterméket fogyasztasz? Amint beszüntettem a tejivást, azonnal megszûnt az ilyen panaszom. Ha nem az, akkor érdemes lenne étkezési naplót vezetned. Mikor mit ettél, mikor milyen panaszaid voltak. Utána egyes csoportokat átmenetileg kiiktatni, és figyelni, van-e változás.

Mennyi tejet/tejterméket fogyasztasz? Amint beszüntettem a tejivást, azonnal megszûnt az ilyen panaszom. Ha nem az, akkor érdemes lenne étkezési naplót vezetned. Mikor mit ettél, mikor milyen panaszaid voltak. Utána egyes csoportokat átmenetileg kiiktatni, és figyelni, van-e változás.
A kérdező hozzászólása: Mostanában rengeteg tejterméket fogyasztottam annak ellenére, hogy tejérzékenység gyanúm van. Én is próbálok most leállni róla... Remélem abbamarad ez a folyamatos szélgörcs...
Akkor az a megoldás, hogy leállsz a tej fogyasztásával... Én mértékkel eszek sajtot, néha 1-1 kefírt, tejfölt/túrót ritkán. A tejet hagytam ki, és szinte azonnal megszûntek a panaszaim.
stadalax
A kérdező hozzászólása: A Stadalax hashajtó, nekem meg nincs székrekedésem, csak folytonos pukizás... Leállok a tejrõl...
azért, mert tele vagy anyaggal, csak azért mondtam a hashajtót...szerintem, én is fingolászok össze vissza sokszor, bár hashajtóval nem próbálkoztam.
sok gyümölcs?!

Robokidet szed az 5 hónapos kisfiam, mivel kicsit vérszegényke. Állandóan lecsorog a szája szélén, nem szereti az ízét és minden ruhán, mindenen, amire ráfolyik foltot hagy. Mit tehetnék? Mivel jön ki a folt?

Mert eddig semmivel nem tudtam kiszedni és nem szeretnék emiatt aranyos kis rucikat kidobálni.Most már próbáljuk a fürdőkádban odaadni neki, mikor csupaszon van, de már így is van pár ruci, amiből nem tudom kiszedni. Ötlet?

Legjobb válasz: Fogalmam sincsen mivel jönne ki.Tegyél rá elõkét legközelebb.

Fogalmam sincsen mivel jönne ki.Tegyél rá elõkét legközelebb.
Tegyél rá elõkét, és akkor a ruhája nem lesz olyan! A már foltos ruhákat kend be folttisztító szappannal (mindegy a márka), tedd be egy hosszú mosásra, majd a napra teregesd. De úgy, hogy a foltot érje a nap. El fog tûnni.
A kérdező hozzászólása: Megpróbálom. Köszönöm.

Nem tudok aludni, mert állandóan ideges vagyok, mit tehetek?

Legjobb válasz: Mielõtt válaszolnék, gondoltam eszem egy rántottát... én sem tudok aludni. Miért vagy ideges? Az okot kell megszüntetni, akkor megszûnik az okozat.. a nyugalom az egyik legfontosabb az ember életvitelében, azzal párhuzamosan az egészséges, könnyû étkezés. Ha elmondhatnád mi bánt, mitõl vagy feszült, akkor talán lehetne segíteni.Ha éjjel nem alszol, akkor azért is ideges vagy, mert reggel álmosan, fáradtan mész dolgozni..(ha van munkahelyed) most ennyi. megyek fogatmosni, és visszaalszom. ja, még a tiszta lekiismeret is számít.

Mielõtt válaszolnék, gondoltam eszem egy rántottát... én sem tudok aludni. Miért vagy ideges? Az okot kell megszüntetni, akkor megszûnik az okozat.. a nyugalom az egyik legfontosabb az ember életvitelében, azzal párhuzamosan az egészséges, könnyû étkezés. Ha elmondhatnád mi bánt, mitõl vagy feszült, akkor talán lehetne segíteni.Ha éjjel nem alszol, akkor azért is ideges vagy, mert reggel álmosan, fáradtan mész dolgozni..(ha van munkahelyed) most ennyi. megyek fogatmosni, és visszaalszom. ja, még a tiszta lekiismeret is számít.
Próbálkozhatnál valamilyen kimerítõ testedzéssel is, pl. ugrókötelezéssel. Ez levezetné a feszültségedet, valamint bejönne az "olyan ólmosan fáradt vagyok, hogy ruhástól bedõlök az ágyba és reggel ugyanúgy ébredek fel, ahogy este eldõltem" effektus is. Egy próbát megér.
Esténként magnézium tabletta, és ki lehet próbálni gyógynövényes teát vagy kapszulát, macskagyökér, orbáncfû, citromfû, komlótoboz, stb...
még a tiszta lekiismeret is számít. igen, szerintem is ez az elsõ utána a "megoldhatatlan " gondok, döntések. Eldönteni, mi kell, és mirõl tudok LEMONDANI, elengedni. (amíg mindkettõ -ellentétes- kell, addig nem lesz megnyugvás) lefekvés elõtt rákészülés, tompa fények, csend, mérlegelése a napnak Haraggal ne feküdjetek le.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!