Találatok a következő kifejezésre: Mit tehetek, nagyon (1240 db)

Nagyon lapos a fenekem. Mit tehetnék? Nagyon zava titeket?

Legjobb válasz: én magamból indulok mint férfi. Ha a barátnõm lennél akkor a személyiségedért szeretnélek és a külsõdnél is az arcod lenne az 1. helyen. Viszont hülyeségnek tartom azt, hogy fogad el így magad. ugyanis ez nem olyan nagy dolog, edzéssel, tornázással, valóbban jobb lesz a feneked nagyobb és kerek, formás, ami önbizalmat is ad, azon kívül, hogy jobban fogsz kinézni és igen is ha nem fogadod el magadat így akkor csak jót teszel magadnak, a sport egészséges, és ez fontosabb is mint a kinézet és végezetül sok lány el van keseredve a melle miatt, a fenék sokkal fontosabb mint a mell, ha 2média" nem is ezt közvetíti az emberek felé inkább fenék mint mell és azon könnyebb is javítani. Érdekesség képen, mivel lapos a feneked, mekkora a melled?

én magamból indulok mint férfi. Ha a barátnõm lennél akkor a személyiségedért szeretnélek és a külsõdnél is az arcod lenne az 1. helyen. Viszont hülyeségnek tartom azt, hogy fogad el így magad. ugyanis ez nem olyan nagy dolog, edzéssel, tornázással, valóbban jobb lesz a feneked nagyobb és kerek, formás, ami önbizalmat is ad, azon kívül, hogy jobban fogsz kinézni és igen is ha nem fogadod el magadat így akkor csak jót teszel magadnak, a sport egészséges, és ez fontosabb is mint a kinézet és végezetül sok lány el van keseredve a melle miatt, a fenék sokkal fontosabb mint a mell, ha 2média" nem is ezt közvetíti az emberek felé inkább fenék mint mell és azon könnyebb is javítani. Érdekesség képen, mivel lapos a feneked, mekkora a melled?
Hát engem aztán nem zavar, de ha téged igen, akkor biciklizz meg kocogj. Az enyém is attól lett formás, mindenki másnak teljesen lapos a felmenõim közül. 23L
Hát tegyél ellene.. Egyébként keress egy kanos pasit, õt biztos nem fogja zavarni.
Majd kikerekedik ha tömik egy ideje.
Ferikee adj egy ötöst XDDD
Engem nem zavar...privibe kép?
Én párom is deszka. Isten valamit meghagy, valamit elvesz, hiszen nem mindegy, hogy az eszedért vagy a fenekedért kellesz... bnõm az arcáért és a belsõ tulajdonságaiért szeretem. 17f
Engem speciel nem ... :-) Mivel nem látom és nem is igazán ismerjük egymást és valószínûleg közel sem fogok hozzá kerülni, mivel nõ vagyok és (a mai liberális felfogás ellenére is) heteroszexuális. :-) De ha leginkább arra lettél volna kíváncsi, hogy a pasit akit majd közel engedsz magadhoz akár érzelmileg, akár testi kapcsolatot alapul véve, akkor szerintem amíg Te nem tudod így elfogadni magad és így dögös és magabiztos nõként viselkedni az ágyban, addig ezt a pasik érezni fogják rajtad ... :-) Szerintem fogadd el úgy magad ahogyan vagy hiszen ha lapos a feneked, ha nem, ezt kaptad és ezzel kell élned. (persze tornával sok minden javítható) Hidd el, hogy nem ezen fognak múlni a "sikereid" ;)
Szexel is kerekebb lesz. Dobj levelet.

Mit tehetnék? Nagyon el vagyok veszve.15/L

Nagyon bánt, hogy csúnya vagyok, pedig lehetnék sokkal szebb is. De nincsenek lehetôségeim. Tudom, hogy miben kéne változtatnom, de nem lehetséges.. Rosszul öltözködöm, mert alig vannak ruháim, amik vannak azok is régiek. Nincs pénzem újat venni; majdnem az összes ruhám duriból van. Gyönyörû vastag ajkaim vannak, de nem merek mosolyogni, mert a fogaim nagyon sárgák. Kisebb koromban nem mostam ôket, 3 éve kezdtem el, de nem világosodnak. Nincs pénzem megtisztíttatni ôket. Nincs pénzem arckezelésekre járni, se fodrászhoz. Zsebpénzt nem kapok csak fontosabb ünepekkor, a ballagási pénzem a végtartalékom, de már abból is kevés van. Soha nem tetszettem egy fiúnak sem és még csak rám se néznek. Vannak barátaim, de olyan, mintha nem is léteznék.. az a legrosszabb, hogy alapjában véve szépek a vonásaim, de nem tudok mit tenni. Mindenkit felsôbbrendûnek érzek magamnál, mindenkire irigykedek. Nem merek/tudok belenézni az emberek szemébe. Már nagyon utálom ezt ést senkinek sem merem elmondani. Még anyuék se tudják, hogy ez ennyire fáj. Ráadásul az unokatestvéreim gazdagok és 15000Ft-os nadrágokban járkálnak.. Legszívesebben dolgoznék, de 16 éves csak októberben leszek, tehát a nyári munka is kilôve. Nagyon okos és tehetséges vagyok, de egyetemre is csak államival tudnék menni, ha nem kerülök be államira, akkor nem mehetek felsôoktatásra. Hitelt már nem bírnak felvenni a szüleim. Mit tegyek? Mit tehetnék? Nem akarok feladni az álmaimat.. csak szeretnék átlagos lenni.. Minden reggel úgy kelek fel, hogy ezek az érzések kavarognak bennem.. borzalmas.. a barátaimat nem akarok ezzel fárasztani, sajnáltatni magamat, de már tényleg nem bírom.. Utálom kimutatni az érzéseimet.. nem tudnám megmondani, hogy mikor sírtam utoljára emberek elôtt.. Csak így magamban.. például most is..

Legjobb válasz: Hát ahogy mondani szokták "nincsen csúnya ember csak kevés pénz" vagy valahogy így. De ha most jelen pillanatban nincs is lehetõséged a nagy változásokra, akkor is tudsz ápolt lenni, de gondlom azzal nincsen baj. Fogat tudsz mosni,az arcodat meg tudod mosni, hajadat meg tudod szépen fésülni, ruhákat is muszáj vennie elõbb utóbb az embernek, amúgy a turiból még a "jobb módúak" is szoktam ruhát venni, sokszor még jobbak vannak mint a butikokban, ráadásul nagyon olcsón. De te is leírtad, hogy szépek a vonásaid, azok meg amúgy is látszanak, csak nincsen még rátéve egy lapáttal. Biztos szép vagy így is, majd lesz még jobb is!

Hát ahogy mondani szokták "nincsen csúnya ember csak kevés pénz" vagy valahogy így. De ha most jelen pillanatban nincs is lehetõséged a nagy változásokra, akkor is tudsz ápolt lenni, de gondlom azzal nincsen baj. Fogat tudsz mosni, az arcodat meg tudod mosni, hajadat meg tudod szépen fésülni, ruhákat is muszáj vennie elõbb utóbb az embernek, amúgy a turiból még a "jobb módúak" is szoktam ruhát venni, sokszor még jobbak vannak mint a butikokban, ráadásul nagyon olcsón. De te is leírtad, hogy szépek a vonásaid, azok meg amúgy is látszanak, csak nincsen még rátéve egy lapáttal. Biztos szép vagy így is, majd lesz még jobb is!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat! :√)
Szia:) Ahogy olvastam, tanítási szünetben 15 évesen, szülõi engedéllyel is vállalhatsz munkát.Próbáldd meg, hátha sikerül valahol:) Egy idõben én úgy szedtem össze pár forintot, hogy a szomszédoknál vállaltam munkákat, pl. õsszel lombsemprés, nyáron pl. kutyasétáltatás és hasonlók. Esetleg ösztöndíj középsuliban.Nálunk az osztályban van két gyerek, akik ösztöndíjt kapnak, mert elég jól tanulnak és azt hiszem 3000-et kapnak havonta.Abból egy-két alap dolgot tudnál fedezni. Máshonnan nem igazán tudom, honnan szerezhetnél pénzt:S Az utolsó sorokat olvasva rámjött az az érzés, hogy olyan szívesen megölelnélek és beszélgetnék veled, de biztos az ország másik végében laksz:/
"Az utolsó sorokat olvasva rámjött az az érzés, hogy olyan szívesen megölelnélek és beszélgetnék veled, de biztos az ország másik végében laksz:/" Látom neked is ismerõs az érzés, mikor valakit megszeretsz, és tuti, hogy messze lakik tõled.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Jól esik, hogy próbáltok segíteni. (`:
Nem unatkozol véletlenül? Beszélgethetnénk:)

Mit tehetnék? Nagyon fáj!

A barátom két napja szakított velem, tudom friss még a dolog és id? kell de borzasztóan fáj. Szerelmes vagyok és ? bejelentette hogy már nem szeret, nem úgy érez mint a kapcsolatunk elején. A barátaimra nem számíthatok, Õ volt az egyetlen akire mindig számíthattam és rossz nélküle. Kb úgy érzem magam mint aki nem fogja túlélni ezt az egészet.:S Belegondolok hogy együtt terveztük a karácsonyt, szilvesztert.. és most magamra maradtam:S Nem akarok ilyenekre gondolni de rosszul vagyok ha belegondolok hogy más lánnyal ugyanúgy fog bánni mint velem és mást fog szeretni.:S Annyira egyedül érzem magam. Egyedül az anyukám akire számithatok még..

Legjobb válasz: Szia, én kb 3 hónapja tettem fel egy nagyon hasonló kérdést.. Most még nem látod, de tényleg jobb lesz idõvel.. Szépen kialakul egy új napi rutin az életedben, aztán már jobb lesz.. Én most jutottam el arra a szintre, hogy tegnap egy helyen voltunk este és letudtunk ülni egy asztalhoz és egészen jól elbeszélgettünk, pedig mikor szakított velem úgy éreztem az életemnek is véget kell vetnem és belehalok, ha újra látnom kell vagy nélküle kell élnem.. Lehet, neked több idõbe fog telni, de hidd el idõvel jobb lesz.. Ha csak anyukádra számíthatsz, hát legyél vele minél többet.. Segíts neki hétvégente fõzni, kérd meg nézzen veled filmet bármi.. Tölts azzal több idõt, aki szeret.. Hidd el jobb lesz.. L/23

Szia, én kb 3 hónapja tettem fel egy nagyon hasonló kérdést.. Most még nem látod, de tényleg jobb lesz idõvel.. Szépen kialakul egy új napi rutin az életedben, aztán már jobb lesz.. Én most jutottam el arra a szintre, hogy tegnap egy helyen voltunk este és letudtunk ülni egy asztalhoz és egészen jól elbeszélgettünk, pedig mikor szakított velem úgy éreztem az életemnek is véget kell vetnem és belehalok, ha újra látnom kell vagy nélküle kell élnem.. Lehet, neked több idõbe fog telni, de hidd el idõvel jobb lesz.. Ha csak anyukádra számíthatsz, hát legyél vele minél többet.. Segíts neki hétvégente fõzni, kérd meg nézzen veled filmet bármi.. Tölts azzal több idõt, aki szeret.. Hidd el jobb lesz.. L/23
Nagyon hasonló cipõben jártam kb 2 hónapja, szóval hozzá tudok szólni :) . Marha nagy közhely, de tényleg csak az idõ tud rajtad segíteni. Eleinte nekem semmi nem tudta elterelni a gondolataimat, max pár jobb film, de azokból hamar kifogytam :D Késõbb ha már kicsit jobban érzed magad szerintem megéri pl a tanulásba temetkezni, korodból ítélve talán most fogsz érettségizni, szóval kis tanulás nem árthat :) Olyan nagyon konkrétumokat sajnos nem tudok írni, ezt az idõszakot végig kell szo*ni, aztán remélhetõleg több ilyen nem lesz :) Fel a fejjel 20F
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm. És szivesen várok üziket olyanoktól akikkel lehet errõl beszélgetni akár bõvebben.
Igen az utolsónak nagyon igaza van! én még azt tudnám tanácsolni, hogy szánj idõt olyasmikre, amikre miatta nem volt eddig, pl több sport, hobbi, mert így egyre többet lesz olyan érzésed, hogy jó is van abban, hogy így történt! És a sportot azért is mondom, mert ha jó formában vagy, nem tudsz olyan szomorú lenni!:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. ://
Hát szerintem ez ellen semmit nem tehetsz! Az idõ viszont sok mindent megold hidd el! Fel a fejjel! :) 27/F
A kérdező hozzászólása: Ja, 18 és 19 évesek vagyunk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Nem voltunk együtt túl sokáig pár hónapot, de hát ez már mindegy ha egyszer szerelmes lettem:S
Csajszi :) Elhiszem neked hogy ez mennyire fáj, és rohadt egyszerû itt mindenkinek arról ugatni hogy felejtsd el meg hogy találsz mást....ha szereted ku*vára nem fog még menni. Igen szomorú hogy azt mondta neked hogy már nem szeret téged. Mennyi ideig voltatok együtt? :) Hány évesek vagytok Különben is nem tudhatod mit hoz a holnap :P Lehetséges hogy rájön hogy "basszus nagyon hiányzik" Ha meg nem fog keresni, akkor magadtól fogsz rá jönni mi is volt ez ami kettõtök között volt. Ne aggódj. Ne reménykedj. Majd meglátod mi lesz holnap. Sosem tudhatod ;)
Ha igy történt, akkor fogadd el!Ne szenvedjél egy olyan után, aki nem szeret!Majd találsz mást, akinek te leszel a legfontosabb!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:/


Hajhullás. Mitől lehet? Mit tehetnék? Nagyon jó lenne megállítani/visszafordítani!

Sziasztok! 17 éves srác vagyok. Kb úgy fél éve figyeltem fel arra hogy hullik a hajam. Abból látom hogy egyre jobban látszik a fejbőröm, és amikor beletúrok a hajamba akkor 10 esetből 9szer maradnak hajszálak az ujjaim között. Valamint amikor csak úgy elkezdem a kezemmel rázni a hajam akkor esnek le szépen a hajszálak. Először csak azt hittem hogy ilyen átmeneti dolog, de mostmár inkább megkérdeztem, hogy tényleg hajhullás-e. Bánfi sampont használok(és még így 2 hónap után nem nagyon látok változást, lehet h türelmetlen vagyok?), és azzal is problémám van hogy 2 naponta nagyon bezsírosodik a hajam. Kicsit félek,mert tesómnak kis nagyon kihullott a haja, apum pedig egyenesen kopasz. Lehet hormonális dolog? előre is nagyon köszönöm a (normális!) válaszokat.

Legjobb válasz: valószínûleg örökölted a hajlamot sajnos elenne nagyon nem lehet mit tenni bár próbálkozhatsz a Bánfi samponnal de nem ér túl sokat én évek óta használom és semmi eredmény

valószínûleg örökölted a hajlamot sajnos elenne nagyon nem lehet mit tenni bár próbálkozhatsz a Bánfi samponnal de nem ér túl sokat én évek óta használom és semmi eredmény
sajnos egyet kell értsek, nem nagyon lehet ez ellen az ún. androgén allopécia ellen tenni semmit. egyszerûen az esetek 90-95%-ában ez örökletes. ha nagyon zsírosodik esetleg 1-2 tipp itt: - próbáld ki hogy 4-5 napig nem mosod, így a faggyúmirigyek késõbb már kevésbé váladékoznak, ha hozzászokik a fejbõröd, késõbb talán nyersz 1 napot zsírosodás szempontjából - 4-5 mosás után alkalmazz más sampont, mert a fejbõr hozzászokik egy idõ után a termék pH értékéhez, de ha néha cseréled õket, ezzel enyhén csökkenthetõ a zsírosodás mértéke mert máshoz idõ hozzászokni a fejbõrnek
Lehet, hogy örökölted, De: Menny el szûrésre. Góc(gyulladás) keresés. teljes hasi ultrahang+vérvétel(pajzsmirigy leginkább), fog panoráma röngen, fül-orrgégészeten viszont a mandulákat kell megnézetni. Góc okozhat csomókban hulló hajat, vagy kifejezetten csak a fejtetõn hajhullást, de ez inkább nõknél van. Ha mandula szerepel gócként minél hamarabb meg kell mûteni mert ha a gyulladt mandula sokáig bent van visszafordíthatatlan hajhulláshoz vezet, meg egyéb komoly tüneteket okozhat. Nekem a garrat mandulám okozta a súlyos hajhullásomat, de hál istennek még idõben megmûtöttek, és elkezdett visszanõni a hajam:) De ismerek olyat akinek késõn vették észre, és már nem nõ vissza soha a haja. A zsírosodásra nekem nagyon jó volt a Bánfi Bojtorján Sampon Zsíros Hajra Sampon
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat :) ) Megpróbálom elintézni a vizsgálatot. A zsírosodás elleni tippeket pedig már ma elkezdem kipróbálni :)
hajráá!:)

Mi az oka annak ha fürdés után nagyon viszked a karom illetve a melkasom? Használtam már minden féle testápolot illetve tusfürdöt. Mit tehetek? Nagyon izzados vagyok nem tudom menyire számit?

Legjobb válasz: Lehet, hogy elcsépelt, de valami tényleg bõrsemleges ph-s tusfürdõt próbáltál már? De lehet, hogy a bõröd vmi olyan irritálja, ami minden kence alapanyaga. Menj el bõrgyógyászhoz.

Lehet, hogy elcsépelt, de valami tényleg bõrsemleges ph-s tusfürdõt próbáltál már? De lehet, hogy a bõröd vmi olyan irritálja, ami minden kence alapanyaga. Menj el bõrgyógyászhoz.
Próbáld ki a babaolajat.Fürdés elõtt kend be magad.

Mit tehetnék? Nagyon szeretem a barátom, de a tegnapi esemény óta össze vagyok zavarodva.

Már jó pár hónapja együtt vagyunk és én már nagyon szeretnék vele lefeküdni, de amikor ezt szóba hozom neki, akkor mindig keres valami kifogást. Egyszer régen próbáltuk, de nem ment neki, mert teljesen rástresszelt, egyszerűen fél. Azóta nem is próbálkozott. Azt sajnálom, hogy nem őszinte velem, megbeszélhetnénk a dolgokat és nem mellé kellene beszélni, ezt meg is mondtam neki a múltkor. Csak félek, hogyha erőltetem, akkor ugyanaz lesz, mint régen. Szeretnék neki segíteni, de így nem tudok. Én tényleg szeretem, legalábbis eddig a pillanatig teljesen meg voltam győződve róla, de ez elbizonytalanít. A legelején, amikor még nem voltam szerelmes belé, láttam, hogy határozatlan, félénk és egyebek. Az elmúlt időben elborított a rózsaszín köd és ezt el is felejtettem, de ez a tegnapi dolog most előhozta belőlem. A fejemben a szakítás gondolata is megfordult, pedig nagyon szeretem és nem akarom elhagyni. Csak valahogy nagyon megérint ez a dolog lelkileg, nagyon ideges lettem,stresszes, nyomaszt a dolog. Mert úgy érzem tehetetlen vagyok.

Legjobb válasz: ugyerted nagyon szereted miota kiderult h van penze ?? mert latom az elejen meg nem tudtad aztan mingya jott a rozsaszin kod laccik jah.

ugyerted nagyon szereted miota kiderult h van penze ?? mert latom az elejen meg nem tudtad aztan mingya jott a rozsaszin kod laccik jah.
A kérdező hozzászólása: De én szeretem õt és nekem nem kell más, csak Õ... Ismerõseim között is tudom volt, hogy mindketten szüzek voltak és két hónap után már lefeküdtek, azóta is együtt vannak és minden jól mûködik. Akkor ezt mi is meg tudjuk majd oldani nem?
Mitõl fél? A kudarctól, hogy nem lesz elég jó, illetve nem is tudja igazán hogyan kezdjen hozzá. Illetve pusztán a stressztõl merevedési gondok lépnek fel. Most itt az a baj, hogy te is tapasztalatlan vagy, így pedig 2 olyan ember került össze akik nem tudják mit kezdjenek egymással. Ez így kicsit veszett ügynek tûnik, talán mindkettõtöknek egy tapasztaltabb partner kellene.
A kérdező hozzászólása: *ennyi
A kérdező hozzászólása: Meg szerintem hiába halogatja, késõbb se lesz jobb, egyszer túl kell lenni rajta neki is, aztán enni.
A kérdező hozzászólása: De az a baj, hogy én sem vagyok tapasztalt, így nem tudok irányítani, meg nem is akarok.... Nem az a lényeg, hogy mi a kifogása, bármi, mert az csak tényleg kifogás, fél és ezért halogatja, jól mondta az elõzõ válaszoló. Csak sajnálom, hogy nem õszinte, hanem mellébeszél. Meg nem értem, hogy mitõl fél, nagyon szeretem és nem várok tõle semmi különlegeset, csak vele akarok lenni.
Mi a kifogása? Gondolom nem a munka.
Egyértelmûen be van tojva, ezért halogatja a dolgot, nagyon fél a kudarctól és nem tudja mit kellene tennie. Gondolom te már nem vagy szûz kérdezõ, így van némi tapasztalatod. Azt tanácsolom töltsetek el együtt egy kellemes estét és egy kis alkohol is fogyasszatok, de csak annyit, hogy kellemes legyen a hangulat és oldódjanak a gátlásai. Onnan pedig te vedd át az irányítást, izgasd fel, orális szex erre nyerõ lesz, aztán olyan pózban csináljátok (pl. lovagló) ahol te irányítasz. Ha 1-szer sikerül onnantól már jobban el fogja tudni engedni magát és egyre jobban fog menni, a végén meg már te nem fogod gyõzni remélhetõleg. Ha ezek sem segítenek mert tényleg olyan szinten be van feszülve, akkor ott tényleg csak szexológus segíthet. 26F
A kérdező hozzászólása: 20 évesek vagyunk mindketten.
Hány évesek vagytok? Milyen kifogásokat talál mindig?
A kérdező hozzászólása: Az, hogy kifogásokat keres, ahelyett, hogy megbeszélnénk a dolgokat.
Mi volt a tegnapi esemény?
A kérdező hozzászólása: De nem akarom elhagyni, nagyon szeretem, olyan boldog vagyok vele, nem akarom elveszíteni, ahhoz túl fontos számomra. És õs is nagyon szeret engem. Csak annyira megvisel ez a dolog, mintha én lennék az õ helyében kb. Szeretném, ha megoldódna ez a helyzet, de nem tudom mit tehetnék.
1. Van aki nem rögtön lesz szerelmes, hanem idõ kell neki. Ha szerinted ennek a pénzhez van köze, akkor k*rvára ingerszegény életet élhetsz, és sajnállak. Am. izé? Szexológus? Aztán ha nem vagy annyira fontos neki, hogy õ is akarja a megoldást, és elmenjek a dokihoz, akkor hagyd.
Elvileg meg kellene, de ahhoz picivel tökösebbnek kellene lennie a srácnak, mondom iszogassatok kicsit, csináljatok jó hangulatot és próbáljátok úgy, jobb ötletem nincs.

Kihez forduljak? A rendőrség nem tud (vagy csak nem akar) segíteni. Mit tehetnék, nagyon aggasztó a helyzet.

Nyár elején a kutyám széttépte a szomszédnak 3 csirkéjét. Kiásta a kerítés alját és átszökött. Átmentünk, sűrű elnézést kértünk, sőt még a csirkéknek az árát is kifizettük.Azon az öt méteren, ahol közös a kerítés, a kutya áttudott menni, ott másnap lebetonoztuk, így már nem tud átszökni. Elég nagy balhét csinált a szomszéd, (50 éves egyedül álló férfi)feljelentett minket a rendőrségen, hogy harci kutyát tartunk, (egy 2 éves Dobermannunk van, aki még a betörőt is frissítővel kínálná meg, ha bejönne)a kutya közveszélyes, és legközelebb lehet, hogy nem a csirkéit, hanem egy kisgyereket fog széttépni. 3-szor voltunk kihallgatáson meg szembesítésen, végül a rendőrség is azt mondta, hogy ez sajnos előfordul, de nincs mit tenni vele, a kutyák már csak ilyenek. Egy hétig nyugalom volt, majd egyik reggel mikor kimentem a kutya alig bírt lábra állni, habzott a szája, hányt, ment a hasa. Elvittük dokihoz, kiderült, hogy tutira mérgezés. Sejtettük, hogy a szomszéd volt, de mivel nem volt bizonyítékunk, nem tudtunk mit csinálni. Rá pár napra éjszakára bezártam a kutyát a lakásba. Reggel megyek ki, és a kerítésnél 5-6 karika kolbász. Felvettem egyet ragacsos volt, mintha valamivel bekenték volna. Kihívtuk a rendőröket, mutattuk nekik a kolbászokat, de azt mondták, hogy ez nem bizonyít semmit, a kutyát bárki megmérgezhette korábban... Egyik este a párom hangosan játszott a kutyával, majd nem zártuk be. A párom elbújt, és várta, hogy mi lesz, és beigazolódott a gyanúnk, a szomszéd dobálja át a falatokat és biztos vagyok benne, hogy mérget is tesz bele. Próbáltuk lefotózni, de a kép nem sikerült, a falatokról van csak kép, de az önmagában kevés. A rendőrök nem foglalkoznak velünk, annyit mondtak csak, hogy rendezzük le egymás között a vitát. Mit tehetnénk? Az nem megoldás, hogy a kutya folyton be van zárva. Aggódunk, nehogy újra megmérgezze, és nagyobb baj legyen.

Legjobb válasz: Kép, vidófelvétel kell ahhoz, hogy valamit elérjetek. Esetleg kérdezz meg egy ottani állatvédõ szervezetet, hátha van ötletük. Addig is nagyon figyeljetek a kutyára, nehogy gond legyen. Amúgy mérgezésnél nem tettetek feljelentést ismeretlen tettes ellen?

Kép, vidófelvétel kell ahhoz, hogy valamit elérjetek. Esetleg kérdezz meg egy ottani állatvédõ szervezetet, hátha van ötletük. Addig is nagyon figyeljetek a kutyára, nehogy gond legyen. Amúgy mérgezésnél nem tettetek feljelentést ismeretlen tettes ellen?
Ez borzasztó, hiszen mindent megtettetek a kár rendezésére, illetve, hogy még egyszer ne forduljon elõ az eset.Valami éjjel látó kamerát kölcsönözzetek és vegyétek fel.Állatvédõrség esetleg.
vmi éjjel látó kamera és a videó felvételt megmutatni az már bizonyiték..az Állatvéderõséget hívjátok fel hátha tudnak segíteni vagy legalább egy éjjel látó kamcsit tudnak szerezni nektek..
Márpedig erõsködni kéne, mert ha feljelentés lesz az ügybõl, a bírósság csak a rendõrség által készített képi bizonyítékokat fogadhatja el (ezt már sok helyen hangsúlyozták). Viszont mivel ez bõven kimeríti az állatkínzás/bántalmazás fogalmát, így jogos lenne a feljelentés. Volt itt ezen az oldalon olyan aki azt tanácsolta, hogy kérjétek írásban, hogy miért utasítják el az intézkedést. Mivel az esetben kötelességük lenne tenni valamit, így lehet, hogy máshogy állnak majd a dologhoz.
Valamilyen radikális állatvédõ csoportot kéne megkeresni, akik nem feltétlenül a hivatalos úton járnak el.
Ha van kigyúrt, nagydarab haver, kérjétek meg, hogy csöngessen be hozzá és mondjon annyit, hogy nem szép dolog kutyákat mérgezni. Ne fenyegesse, fõleg ne bántsa, mert ti kerültök bajba, de ennyi elég lehet ahhoz, hogy megijessze.
A kérdező hozzászólása: A felesége 3 éve halt meg, amikor odaköltöztünk. Azt tudom, hogy van egy lánya, de õ másik városban él, és csak hébe-hóba jön látogatni az öreget. Próbáltunk már a mérgezés óta beszélni az öreggel, hogy tehetünk-e érte valamit, vagy mivel enyhíthetnénk a haragját, de semmi érdemleges megoldásra nem jutottunk. Annyit mondott csak, hogy vigyük el a kutyát, mert félnek tõle, meg az utcában is sok a kisgyerek és a háztáji, és hogy a kutya majd újra vérszemet kap, és majd széttépi a kisgyerekeket meg a házi állatokat. Hiába próbáltuk neki magyarázni, hogy ez nem harci kutya, hanem jól szocializált házi kedvenc, és emberre soha nem támadna OK nélkül. Nem akarja megérteni az öreg, hogy az ösztönt nem lehet kiiktatni a kutyából, mivel ragadozó, persze, hogy rámegy a tyúkra. De szerintem egy border collie is rámenne a tyúkra, pedig az aztán a legbarátságosabb kutyák egyike... Szóval sajnos nem jutunk egyrõl a kettõre, de majd teszek még egy próbát az öregnél.
én azt javaslom, hogy próbáljatok meg még egyszer megegyezni a szomszéddal. kérdezzétek meg tõle, hogy mit tehetnétek azért, hogy rendezõdjön a viszony. dugjatok el a zsebetekben egy diktafont a biztonság kedvéért, rögzítsétek a beszélgetést. viszont ha megmondjátok, hogy tudjátok, hogy õ volt a kolbászátdobáló, lehet olyan dolgot talál ki, ami ne adj isten hatásos és elvesztitek a kutyátokat. neki egyébként van családja, valaki rokona, akivel még lehetne beszélni?
Én is írtam, hogy nem fogadják el a felvételt. A hivatalos indok az, hogy ha te készíted és a másik illetõ nem tud róla, hogy videózod vagy fényképezed, akkor személyiségi jogokat sértesz, tehát még te vagy a törvénysértõ.
Hol írtam, hogy fenyegesse? Annyit írtam, hogy egy kigyúrt ismerõs csengessen be és mondjon annyit, hogy nem szép dolog kutyákat mérgezni. Ez elég lehet ráijesztésnek, de nem lehet ez alapján feljelenteni. Szövegértés, basszus.
Az indokot nem tudom, valami olyasmi volt, h mivel biztonsági kamera magázháznál, az manipulálható.... Utolsó! Igen, ráküld valakit, aztán mehet bíróságra, mert a vén genyó feljelenti fenyegetésért.
10-es vagyok, nem értem, miért pontoztatok le? Lehet (és kell is) feljelentgetni, de amíg a rendõrséggel dûlõre juttok, addig a kutyát ötször megmérgezik. Viszont ha egy kigyúrt állat kicsit ráijeszt, lehet, hogy nyugton marad a pasi.
A kérdező hozzászólása: Little Red, elkeserítõ amit írsz a felvételekrõl, és nagyon sajnálom, hogy nem sikerült a bírósággal dûlõre jutni. Most ezerrel tanítjuk a kutyát, hogy a földrõl ne szedjen össze semmit, még azt se, amit mi odadobunk neki. Bár nem tudom, hogy ha nem vagyok véletlenül ott, akkor is meg tudja-e állni majd? Lehet, hogy tényleg átmegyek, aztán fejbe vágom ezt a vén szart.
:O Milyen indokkal?
Az adott esetben, ahol én is közremûködtem, nem fogadta el.
A saját tulajdonban filmezet felvétel sem használható a bíróságon? mert h más területén nem használható, azt tudom...
Van pár rossz hírem. 1: a legtöbb saját kamerás felvételt a bíróság nem fogadja el bizonyítékként (én is közremûködtem már ilyen ügyben, ott a szomszéd nem is tagadta, h õ tette, mégis megúszta). 2: a face-n lévõ radik vicces társaság. Röviden-tömören. Közük sincs a radikális hozzáálláshoz. 3: az állatvédõrség is csak a rendõrséghez mehet (a már említett kamerás ügy is az õ felügyeletükkel ment, mégsem lett semmi). DE!!!!!! ne add fel, kamerázz, fényképezz, mert ha jó bíróhoz kerül az ügy, akkor elfogadja a felvételt!
Nem kell ablak a kamerához, mehet bárhol a falra, vagy oszlopra az udvaron.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát, sok jó tanácsot kaptam, megpróbáljuk lekamerázni, de sajnos nincs olyan ablakunk, ami a közös kerítésre nézne, ezért nem is vettük észre idõben a lyukat, amit Toby ásott. Marad a bokorban bujkálás, de inkább ez, minthogy baja legyen a kutyusnak.
Ti korrektek voltatok, õ viszont egy aljas mocsadék. Filmezzétek le, amikor átdobálja a kaját. Menjetek át néhány kétajtós szekrénnyel, és mutassátok meg neki. Mondjátok meg, hogy megvizsgálták az átdobált kaját, igazolva van, hogy méreg van benne. Mondjátok el, hogyha a kutyának akárcsak egy szõre szála is meggörbül, tudni fogjátok, hogy õ volt. És szereltessetek fel 2 kamerát valami jól látható helyre. Lehet állkamera is.
Teljesen korrekt módon jártatok el, le a kalappal. Ennek ellenére mindenképpen csak felügyelettel tartanám kint a kutyámat ebben az esetben. Dobi, úgyse lehet kint télen. Napi hosszú sétával és kertben játékkal/eü-i "sétával" tökéletesen el lesz bent is. Álkamerát raknék ki és megpróbálnám vidire venni ahogy a szomszéd átdobja a kaját...azt meg bevizsgáltatnám
A kérdező hozzászólása: Tettünk feljelentést a mérgezésnél, de a mai napig nem mondtak semmit pedig 2013.07.07-én volt a mérgezés, és másnap mentem a rendõrségre. Milyen radikális állatvédõ csoportok vannak? Én sajnos nem ismerek egyet se.
"sûrû elnézést kértünk, sõt még a csirkéknek az árát is kifizettük." sõt?????!!!!! ez a minimum! 50 évesen öreg? öreg az anyád !!!! a kutyát sajnálom, nagyon vigyázz rá, hogy nehogy megmérgezze !!! azingatlanodról nem tudsz "ki"videózni. az ideális az lenne, ha áthajolna a kerítésen, és látszana a kezében a kaja ...

Mit tehetnék? Nagyon izzadok társaságban?

Nagyon izzadok ha társaságban vagy utcán vagyok,emberek között.Itthon egyáltalán nem szoktam,gondolom ez valami leki dolog lehet,mert elég sok rossz dolog történt velem régebben,de megőrülök ettől,bármilyen izzadásgátlót használok nem hat.

Legjobb válasz: Hát nyilván tényleg valami lelki ok lehet, meg nyilván otthon nem mozogsz annyit, mint mikor kimész az utcára. Izzadásgátlót nyilván használj továbbra is, egyébként meg gondolom stresszes vagy emberi közegben. Az ilyen embereket sajnos nem tudtam megérteni, hogy mi válthatja ki ezt belõlük, valószínûleg az irritálhat, hogy azt gondolod, hogy mindenki téged néz az utcán, és ezt nem bírod elviselni, és az idegesség hatására izzadsz. Szóval fõ a nyugalom, és ne foglalkozz senkivel, veled sem foglalkozik senki :D Egyébként meg szedhetsz magnéziumot, mert ha valaki túl stresszes az magnéziumhiányban szenved általában, és már nem tudja a szervezeted felvenni a hiányzó szintet. Vagy akár a nyugtató teák is segíthetnek. Kávé, alkohol, cigaretta viszont kerülendõ, mivel ezek fokozzák az idegességet. Lényeg, hogy szerintem itt keresendõ a válasz, legbelül. Esetleg még lehet, hogy túl gyors az anyagcseréd, bár nem tudom :D

Hát nyilván tényleg valami lelki ok lehet, meg nyilván otthon nem mozogsz annyit, mint mikor kimész az utcára. Izzadásgátlót nyilván használj továbbra is, egyébként meg gondolom stresszes vagy emberi közegben. Az ilyen embereket sajnos nem tudtam megérteni, hogy mi válthatja ki ezt belõlük, valószínûleg az irritálhat, hogy azt gondolod, hogy mindenki téged néz az utcán, és ezt nem bírod elviselni, és az idegesség hatására izzadsz. Szóval fõ a nyugalom, és ne foglalkozz senkivel, veled sem foglalkozik senki :D Egyébként meg szedhetsz magnéziumot, mert ha valaki túl stresszes az magnéziumhiányban szenved általában, és már nem tudja a szervezeted felvenni a hiányzó szintet. Vagy akár a nyugtató teák is segíthetnek. Kávé, alkohol, cigaretta viszont kerülendõ, mivel ezek fokozzák az idegességet. Lényeg, hogy szerintem itt keresendõ a válasz, legbelül. Esetleg még lehet, hogy túl gyors az anyagcseréd, bár nem tudom :D
Régebben nekem is volt ilyen problémám, csak mióta nem stresszelek azon hogy izzadok, elmúlt. Volt egy nagyon hasznos dolog ami nekem segített: Solutio Antisudorica. azt hiszem ez a neve. patkiában lehet kapni, pár száz forint. egy vatta korongra kell ráfolyatni és bekenni vele az izzadós területet. azért mondom hogy fürdés után, tiszta bõrre, mert ha izzadtan kened magadra kegyetlenül csíp és utána csúnya is lesz ahogy kicsípi. közvetlen borotválkozás után meg se próbáld. vagy ami még jó lehet az a hintõpor, vannak már külön izzadásra kitalált hintõporok. remélem segítettem
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat!:) második, igen, segítetté!:)
kérekegészalakos képet, nem hiszemh elég vékony vagy
A kérdező hozzászólása: 166 centi 48 kg...szerintem ez viszonylag vékonynak számít, viszont kicsikét lehajtom a fejem már ott fityeg a toka... 17L
Én is ugyanebben szenvedek, mint Te. Sajnos genetika. :( Nem lehet rajta változtatni. Én egy kis bronzosítót, vagy sötétebb alapozót szoktam odakenni, de arra vigyázni kell, hogy szépen legyen eldolgozva, ne üssön el! Ez optikailag csökkenti a tokát.

Mit tehetnek? Nagyon faj.

ket napja elveszitettem anyukamat, s az ota ugy erzem semmire se vagyok kepes, nem erek semmit... nagyon maganyos vagyok, s nagyon faj...ugy erzem az onbizalmam a padlot sopri... leci segitsetek... mit tegyek?...

Legjobb válasz: Részvétem. természetes, hogy így érzel, de elõbb-utóbb túl kell majd lépned rajta. Még nemmost, hiszen 2 nap nagyon kevés. Még egy darabig így fogsz érezni, de ne omolj össze! Nem könnyû, de a te életed nem ért véget. Anyukád azt szeretné, ha boldog lennél.

Részvétem. természetes, hogy így érzel, de elõbb-utóbb túl kell majd lépned rajta. Még nemmost, hiszen 2 nap nagyon kevés. Még egy darabig így fogsz érezni, de ne omolj össze! Nem könnyû, de a te életed nem ért véget. Anyukád azt szeretné, ha boldog lennél.
Tök természetes hogy fáj. Értek mindent kivéve azt, hogy az önbizalmad miért sinyli meg anyukád halálát.
Õszinte részvétem! =( Elég nehéz lehet ez most Neked. Próbálj barátaiddal vagy a szeretteiddel együtt lenni, akik vigaszt tudnak nyújtani.
részvétem. én 6 évesen vesztettem el anyukámat. tudom hogy abban a korban még nem lehet nagyon felfogni , de mindig érettebb volt a gondolkodásom , borzalmas volt, sok erõt neked!
Elõször is részvétem. Tudod, az elsõ dolog, hogy átadod magad a fájdalomnak. Persze rossz, szörnyû érzés, de csak ezután tudsz továbblépni, miután pl. kisírtad magad, ezzel tudod elbúcsúztatni. Nagyon nehéz feldolgozni valakinek az elvesztését - én anno a szerelmem vesztettem el, tudom más, de kegyetlen érzés. Késõbb, amikor érzel magadban némi erõt, próbálj beszélni róla olyan emberrel, aki ismerte õt, titeket, és megbízol benne. Nagyon fontos, hogy kiadd a benned lévõ fájdalmat, és idõvel beszélj az érzéseidrõl. És semmiképpen ne siesd el, ne akarj görcsösen túllendülni, hiszen ez nem egyszerû helyzet. Tudom, ezek ilyenkor nagy szavaknak tûnnek, de ilyenkor még friss a "seb", ez természetes. Azért kitartás...
Szia. Apukám 13, Anyukám 17 éves koromban halt meg, szóval meg tudlak érteni. Mindenkinek más a természete, így csak Te tudhatod, hogy mi a jó Neked! Ha a barátaiddal szeretnél lenni, mond meg otthon nyugodtan, szerintem meg fogják érteni! Nekem õk segítettek a legtöbbet! 22/L


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!