Találatok a következő kifejezésre: Mit tehetek, a kórházban (11 db)

Mit tehetnék? A Nővérem bekerült tegnap a kórházba autóbalesete volt most az intenzíven fekszik, a gyerekei egyfolytába sírnak nem tudom őket lenyugtattni.

Férje pedig külföldön van ma jön haza.. Mivel foglalhatnám el a gyerekeket? Nem vagyok az "anyás típus" Köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Mese, rajzolgatás, közösen kézmûveskedhettek valamit (rajzolhatsz is velük, ahhoz csak papír meg ceruza kell), mesélj nekik valami vidámat. Elmehettek sétálni, ha van állatotok otthon, azzal játszhattok. Hány évesek a gyerekek?

Mese, rajzolgatás, közösen kézmûveskedhettek valamit (rajzolhatsz is velük, ahhoz csak papír meg ceruza kell), mesélj nekik valami vidámat. Elmehettek sétálni, ha van állatotok otthon, azzal játszhattok. Hány évesek a gyerekek?
Nézhettek mesét, (kortól függõen) kártyázhattok, társasozhattok, sétálhattok a parkban, menjetek el egy cukrászdába sütizni, mesélhetsz nekik, csináljatok együtt pudingot, rajzoljatok, színezzetek...
Tudják a gyerekek hogy az annya balesetet szenvedett? Szerintem a gépen tegyél be valami kis játékot a nagyobbiknak vagy ha házi állat van akkor azzal szórakozzaanak vagy mese vagy valami ami elfelejteti a gyerekeket az annyukról! Jobbulást az anyukának! :(
Esetleg beteszel nekik valami mesét, rajzolni, ha van kisállat azzal játszani, kutyával sétálni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddig válaszokat, 3 hónapos a kislány a másik 9 éves.
Szia! Remélem jól alakult a sorsotok, és a nõvéred újra boldog családanya lehet! Kérlek írd meg mitörtént azóta veletek!

Mit tehetnek, ha bababarát kórházban ("bevitt") tápszert adok a kicsinek?

Nem ellenségeskedést és ítéleteket várok, -ugyanis ezt tervezem, de okkal. Természetesen az els?dleges a szoptatás lenne, de ez hosszú történet.

Legjobb válasz: Ahol én szültem, ott senki nem nézte, mit adok gyereknek, adhattam volna nyugodtan tápszert is. Sõt volt is bekeverve. meg ki volt rakva cukors lötty. Nem szóltak bele. Volt aki kért tápszerreceptet, mielõtt hazament. Ez a Margitban volt, nem tudom az milyen kórház, bababrát vagy sem. (mondjuk én szoptattam)

Ahol én szültem, ott senki nem nézte, mit adok gyereknek, adhattam volna nyugodtan tápszert is. Sõt volt is bekeverve. meg ki volt rakva cukors lötty. Nem szóltak bele. Volt aki kért tápszerreceptet, mielõtt hazament. Ez a Margitban volt, nem tudom az milyen kórház, bababrát vagy sem. (mondjuk én szoptattam)
én ugyan nem csináltam ilyen "merényletet" de legközelebb megtenném ! :) bababarát kórház, császár, nehezen induló, mondhatni nulla tejtermelõdés babám ordított, én bõgtem, könyörögtem a nõvéreknek hogy adjanak neki vmit, azt mondták nem lehet sajnálják, hívattam az orvost, ugyanezt mondta, összevesztem vele, rám akarta hívni a gyámügyet!!!! tehetetlen voltam, de ha most lennék ott nem lennék az! igenis vinnék be tápszert, vannak szülõi jogok, amiket nem tagadhatnak meg tõlünk, csak azért mert bababarát a kórház ahol én szültem, még a bimbóvédõ használatát sem engedték! elhiszem hogy jó dolog ez a babbarát izé, meg a szoptatás is fontos, de véleményem szerint kezdenek átesni a ló túloldalára
Basszus, segíthetnek a szoptatásban, ha nem lövell be a tej... ez nem a segítségen múlik sajnos. Én tapasztaltam. Ittam teát, szedtem homeós bogyót, és semmi. Tudod mikor jutottam el odáig, hogy már spriccelt a mellembõl a tej? 7 hetes volt a gyerek!! Addig örültem, ha cseppecskék jöttek belõle. Pedig a babám egész nap rajtam "lógott", masszíroztam, fejtem, szaporító fejést csináltam, stb. Szóval ez tényleg nem azon múlik, hogy segítenek vagy sem.
Abszolút kórháztól függ.Jó lenne tudni hogy hol szülsz, és arra fókuszálva tájékozódni hogy hogy megy ott az ilyesmi. Nálunk teljességgel kizárt lett volna ilyesmit csinálni, se cumisüveg, sem cumi, mellszívó is csak a legvégsõ esetben volt engedélyezett, mikor már begyulladt a cici.Olyan viszont volt, hogy egyik anyukának annyi teje volt, hogy titokban megszoptatta a másik babát, rendszeresen, így szabadultak haza.Esetleg ha összebarátkozol vkivel, lehet ennek esélye.Amúgy meg szerelkezz fel, aztán majd meglátod. Sok koraszülött osztályon eleve tápszerrel etetik a piciket.
Mondjuk ha bababarát kórház, akkor a szoptatásban miért nem segítettek?
Én vittem cumisüveget magammal, és bizony jól tettem, mert a kórházi orvosságos üveg, meg a ráhúzható rusnya sárga "cumi", amin akkora lyuk volt, mint a kisujjam (kis túlzással persze) egyszerûen alkalmatlan volt arra, hogy a gyereket abból etessük. De a dél-pestiben nem szóltak ezért, próbálták volna meg... Viszont a csecsemõosztályon hihetetlen bunkók voltak a nõvérek... császároztak, tejem nuku. Mondják, hogy ejnye, baj lesz, vészesen fogy a gyerek, így nem mehetünk haza. Mondom mitõl hízna, ha nincs tejem, hiába lóg a cicin egész nap, nem jön belõle semmi?? (Már vérhólyagot szívott rá.) Végül adtak ott tápszert, valami Aptamilt vagy mit, amit egy nagy túrógalacsinban kihányt a kisfiam. Szóval ezzel az erõvel akár saját tápit is bevihettem volna, mert nem álltak ott az ágyam felett, hogy mit adok neki oda és hogyan.
Én ugyanígy voltam. Csak a cukrosvizet nyomták a gyerekbe, meg riogattak hogy nem engednek haza. Én második naptól adtam neki titokban a tápszert, a fogadott szülésznõm meg õrt állt az ajtóban :) ) Õ ugyanis elhitte hogy semmi tejem nincs és elismerte hogy a gyerekorvos egy vaskalapos hülye. Az más kérdés hogy 2 hétre rá megindult a tejem és több mint egy éve szoptatok, 6 hóig csak cici volt. Nekem a more milkhozta meg, meg az hogy a babám csak cicit volt hajlandó a szájába venni a kórházi két napot leszámítva, semmi mást!
Azért még ne vedd 100%-ra , hogy most sem lesz tejed..
A kérdező hozzászólása: 23:08: köszi elõre is!! :) Szülés után ráadásul antibiotikumot is kellett szednem.. Amúgy én sem tudom elképzelni, hogy mit csinálhatnak egy felnõtt emberrel, aki "saját szakállra" tápszert ad a gyerekének..Ezért is tettem fel a kérdést. Illetve annyit tudok, hogy lehordják a sárga földig, anyuka meg sírva fakad, ilyenrõl hallottam.
de azt még muszáj leírnom, hogy úgy tudom, azért nem egybõl szülés után indul be a tej hanem 2., 3. nap mert a babának a gyomrából ki kell tisztulni a magzatvíznek (míg szurkot kakil) én 3 napig nem adnék tápit nehogy bajt csináljak, aztán meg csak hazaengednek a 3. nap!
De ezzel meg nem kell törõdni. Egyik füleden be, másikon ki. Tudom, nehéz, ráadásul tombolnak az emberben a hormonok, de erõt kell venni magadon, és elengedni a füled mellett a rosszindulatú megjegyzéseket, esetleges szidásokat. A lényeg úgy is az lesz, hogy a születési súlyának max. 10%-át veszítheti el a baba, és ha csak nem sárgul be csúnyán, látszik, hogy fejlõdni fog, akkor hazaengednek. Na még holnap majd akkor írok. :)
A kérdező hozzászólása: 23:16, sajnálom, nem éppen szép történet, de legalább lett tejed! :) Én 2 hónapig próbáltam a-z-ig mindenféle "trükköt", teljesen eredménytelenül. Persze próbálok bízni a tejben, de felkészülök majd mindenképpen. Az én babám 4100 g-ról 3500 ra fogyott... Köszönöm mégegyszer mindemki válaszát! Én is elteszem magam holnapra :)
Jó nem pont ide tartozik, de 2006 Székesfehérvár, császár után 2. napon tápszert írtak a babámnak, mert nem volt tejem és a gyerek üvöltött. Én meg azért sírtam, hogy ne adjanak neki tápszert. Orvos barátnõm telefonált be és tiltotta meg a tápszerezést. mennyire különbözõ történetek, én azért sírtam és könyörögtem, nehogy tápszert adjanak a babámnak. Más meg azért, hogy adjanak. Egyébként pedig nem szólhatnak bele, nem is igen hiszem, hogy elõfordulna olyan lelkiismeretes nõvér, orvos, akárki az egészségügyben, akit komolyan érdekelne, hogy mit csinál a páciens. Lehet vannak kötelezõen elmondandó formulák. És letudva, de hogy komolyan a kutyát nem fogja érdekelni mit csinálsz a gyerekeddel, abban biztos vagyok.
Sziasztok! Meg nem jon nalunk a kisteso de ha jon akkor eloveszem ismet a kerdesedet es elolvasom. Mert nekem 5 nap kellett mig beindolt a tejem es en is hiaba sirtam tapszerert, nem adtak a gyerekem egesz ejjel orditott, kint setaltam vele a folyoson a csecsemosok meg kint kartaztak, ettek, nevettek en meg 25 oras vajudas utan ott kinlodtam egyedul, nem segitettek. 10 percenkent mellre tettem de SEMMI nem jott :( Masnap jottek a fiam 3921 grammrol 3750 grammra lefogyott 1 nap alatt. Na akkor nagy nehezen adtak tapszer de azt is csak ugy, hogy mellre kellett tennem a fiamat es egy csovet ragasztottak a mellemre azon ment a tapszer. Mondanom se kell, hogy 1 naposan a fiamnak ez nem ment. Vegul ilyen kis csovon keresztul megetettek a gyereket. A kovetkezo adagot ott hagytak, hogy egyedul csinaljam. Ferjem azonnal hozott cumisuveget. De utana valo nap mikor mehettunk volna haza bejott egy no es 2 oran at nezte, hogy szopik a gyerek. O legalabb adott nehany "normalis" tanacsot.Bar utolag kiderult, hogy meg gyereke sincs.Nagy nehezen hazaengedtek. 5.naptol lett tejem. De sosem volt tul sok es a fiam se volt nagy szopo, lusta volt szopni. 2 honapig kizarolag csak szoptattam. Utana az esti etkezest ki kellett valtanom mindig tapszerrel. 4, 5 honaposan magatol szokott le a cicirol. Amugy ez kulfoldon volt. Kovetkezo baba otthon fog szuletni de tuti, hogy lesz elore tapszer, cumisuveg es minden veve...en nem szeretnem megegyszer atelni a tudatot, hogy a gyerekem "ehezik"
Szia!Ugyan igy jártam mint Te, ugyan igy a debreceni Klinikán májusban!Én is tervezem , ha lesz másik baba, az lesz az elsõ hogy tápszert viszek be.
én a debreceni klinikán szültem 2009-ben.olyan kevés nõvér van, hogy észre sem veszik, ha te viszel be tápszert.mikró van mindenhol, így tudsz vizet melegíteni.a fõorvosra viszont ügyelj, mert az egy õsanya tipus, annak ellenére, hogy nincs gyereke.nekem sem indult meg a tejem, mert gyenge volt a fiam, nem tudott szopni, így én három óránként mentem tápszerért.szó nélkül adtak, nem kellett könyörögni.közben én próbálkoztam mellszívóval beindítani, ami sikerült is, és majd egy éves koráig szopott a babám.A te döntésed, ha nem akarsz neki anyatejet adni, de legalább próbáld meg.
23.08 vagyok: így elsõ kézbõl kaptad meg az infót, válaszolt Neked a debreceni klinikán szült barátosnõm. :)
Azért ez borzasztó mik mennek a kórházban.
Szia!Lehetek ellenpélda?6 hete szültem a debreceni klinikán és nekem mindenben segítettek.Sõt!Császáros voltam, nehezebben jött a tej, nagyon besárgult a babám, nem evett, csak aludt!Segítettek fejni, megmutatták, hogy kell csinálni, de a babám csak nem akart szopizni, mert aludt nagyon.Vittem a csecsemõsökhöz, és segítettek.Adtak neki tápszert kispohárból és ügyesen megitta.Erõsödött a babám és ment kifele belõle a sárgaság , és a nõvérek segítségével ügyesen megtanult szopizni.DE a kérdésedre a válasz!A debreceni Klinika az a hely ahol aztán, azt csinálsz a saját gyerekeddel, amit akarsz.Nyugodtan vihetsz be tápszert, semmit nem fognak mondani.De a gyermek fõorvossal tényleg vigyázz!Az a nõ elmebeteg!!!!Szépen elrakod a cumisüveget szem elõl és kész.
ma 23:09 vagyok! cukros vizet kértem a babámnak mikor még nem lövelt be a tejcim, ráadásul 2. éjszaka után úgy küldtek haza, hogy még nem volt tejem és mondták ha éhes, itassam nyugodtan cukros vízzel de nem muszáj! tényleg nagyon laza kórház
Hát bocsi, nem kioktatni akarlak, de elsõre lehet pont az volt a baj, hogy nagyon akartad, hogy sok tejed legyen. A sok tunningtól-tea+homeós bogyók-lehet, hogy teljesen bekeményedett a cicid a sok tejtõl, ilyenkor egyre nehezebben ürül. De ha hirtelen jön a cicibõl a tej a pici inkább ráharap, hogy a sok tejtõl ne fuldokoljon. Ha helyesen veszi el a pici, nem okoz egyáltalán sérülést, nem lesz semmilyen vérhólyag. Sokszor megszopiztatni az újszülöttet, helyes mellretétellel, akkor nem telítõdik túl. Nekem az elsõ babámnál, majdnem 3 hónapos volt, mire meggyógyultak a cicimen a sebek, és elmúltak a csomók a mellemben. Addig nagyon szar volt, de nagyon akartam, és sikerült. Persze a Te indokaidat is megértem, sajnos nekem sem segített senki, mindent a saját bõrünkön kellett kitapasztalnunk. Érdemes egy szoptatási tanácsadóval beszélned...La Leche Liga
A kérdező hozzászólása: Hát, ez egy súlyosabb hely. Tápszerreceptet én is kértem hazamenetelkor, ill. még 2 rámenõsebb családtagom, de nem adtak. Az én gyerekem is sokat esett vissza a súlyából és besárgult. És éjjel-nappal ordított az éhségtõl. A tejem meg egyáltalán be sem lövellt. A tápszerért meg sírva kellett könyörögni, akkor talán adtak :( Szóval lesz, ami lesz, én ezt mégegyszer nem csinálom végig, viszek be HA tápszert. Köszönöm a válaszaitokat!
A kérdező hozzászólása: Ja, és ott "helyi" cumisüveg sincs. Kiskanál viszont van. Meg lehet ám pohárból is itatni az újszülöttet, bizony! Félre is nyelte a kis mohóm a kikönyörgött tápszert. Jajj, már másfél éve volt, de a dühöm nem szállt el :S
22:33 és 22:45-ös Ez melyik kórház?
A kérdező hozzászólása: 22:45: mert nem volt idejük... Csak néha annyira, hogy belenyomják a kicsi szájába a nem éppen szopásra alkalmas mellbimbómat. (Kicsi a mellbimbóm, meg alig keményedett, ha értitek.)Na persze arról nem beszélve , hogy tej az amúgy sem "igazán" jött belõle.
Ja, és szerintem is szerelkezz fel. Cumisüveg, tápszer, babavíz, esetleg cumisüveg-melegítõ, mert ki tudja, hogy mikróhoz hozzáférsz-e, és azért vigyél magaddal szopi teát, homeós bogyót, bimbóvédõt (én ezt is megszívtam, mert nem jó méretût vittem, így lett vérhólyagom) és mellszívót is, hátha mégis tudsz tejecskét "csiholni". :)
Te vagy az anyja, és nem is kezdõ, mivel nem elsõ baba. Vigyél nyugodtan. Mégis mit szólnak majd? Megtiltják??? Erõszakkal elveszik a cumisüveget és tápszert?? Na ezt nem engedném biztosan. A picit meg ezért nem vehetik el, vagy hasonlók. És ha egyáltalán nem szeretnél szoptatni? Mert van ilyen. Akkor mi van? Semmi közük hozzá. Vigyél tápszert, írass a gyerekorvossal, vagy tudsz venni recept nélkül is egy dobozzal HA-sat, vidd be, ha nem lenne mégsem tejed. Kitartást, és minden jót kívánok!
Na én is így voltam. Befelé forduló, lapos mellbimbóm van. Mondhatni majdhogynem képtelenség belõle szoptatni. Miután szinte sírva könyörögtem, hogy adjanak tápszert, odajött az egyik csecsemõs, a vérhólyagos mellemet elkezdte nyomkodni - azt hittem, bexarok -, és azt mondta: van itt tej!! Ja, kijött egy csepp a bimbómra, miután gyötörte egy percig. Másik anyukának meg ázott a tejtõl a hálóinge. Na ott van tej, kérem szépen!
Azért a gyereknek az anyatej a legjobb, ha valakinek van tej, de nem akar, az azért más tészta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, látom, tudjátok (sajnos) mirõl beszélek. Nem tápszer vs anyatej vitát akarok nyitni, egyértelmû, hogy melyik lenne jobb -ha lenne. Nem tudom, hanyas kommentrõl van szó, de tényleg emlegették a gyámügyet? :( Hogy mondhattak ilyet.. :( Bár sajnos itt is hasonló "szigor" mûködik, szóval mindenképp sutyiban kell(ene) csinálni. Cumisüveg melegítõ... köszi az ötletet, arra tényleg szükség lesz. Én a debreceni klinikáról írok egyébként.
Biztos nem fognak ott õrködni az ágyad felett, és azt nézni, hogy mit adsz a babának. Vagy ha éppen tudod már, mikor van "csõrmesteri" ellenõrzés, akkor ahogy elmentek, megitatod a piciddel utána a tápszert. De 2011-et írunk, csak nem ilyen szigorúság van... nem tudom elképzelni, hogy ne engedjék meg, hogy tápszert adj a babának. És aki nem szoptathat, mert mondjuk olyan gyógyszert szed? Azzal mit csinálnak? Lerajzolják és széttépik? :) Szóval biztosan meg fogod tudni oldani valahogy, nyugi. De majd egyik barátnõmet megkérdezem holnap, úgy tudom, ott szült. Majd még írok, ha megtudtam valamit, jó?
én olyannyira bababarát kórházban szültem, hogy semmibe nem szóltak bele :) jó, ennek hátránya is volt mert elsõ babás vagyok és életemben nem tettem tisztába babát :S na ná, hogy az elsõ próbálkozáskor hányt és fosizott egyszerre és hiába kértem, hogy segítsen valaki... ott egyszer vitték el délelõtt egy órára mikor megviszgálták. én tápit mondjuk nem de cumit vittem be, még a védõnõ oda is jött hozzám és azt tanácsolta 4 hónapos kora után kerüljem a cumit mert akkor rászokhat. hûtõ kint a folyosón volt, minden szobának külön, így nem is látták volna ha tápit keverek... ez a szt. imre volt, 11. ker
A kérdező hozzászólása: 22:53: a melettem levõ anyukának is "ömlött" a teje, csak nem akart szopni a gyereke! Õ ezért sírt..Én meg azért mert az én kis drágám egyfolytában szopni akart, csak nem volt mit..
És persze a cumisüveghez cumisüveg-mosó, és egy kis mosogatószer sem árt, esetleg még sterilizáló folyadék, mert a mikrós fertõtlenítést azért már biztosan kiszúrnák.
Én is úgy voltam, mint Te. Ezért a második babánál bizony már tápszerrel felszerelkezve indultam be, és adtam is neki, amikor senki se látta. Eredmény: nem sárgult be a lányom, nem fogyott vissza és jöhetünk haza a 3.napon.nem üvöltött folyamatosan, aranyom szopizott volna, de nem volt mit. Babavizet, tápszert, cumisüveget vigyél. Házidokival irass fel tápszert, és akkor nem kell a kórházba könyörögni érte, de már minden drogériában is van. csináld úgy ahogy a legjobbnak gondolod!

SOS! 10 hós babám mióta beteg volt (kórházban volt) nem fogadja el sem a cicit sem a tápszert. És a kedvenc ételeit sem! Mit tehetnék:? Fog még szopizni?

Legjobb válasz: Nem lehettél bent vele??? Mi is 10hónaposan voltunk kórházban és én kisfiam azóta rengeteget ébred éjjel és rettegve sír, nem bírta még feldolgozni és sajna azóta is folyamatosan hordjuk. Valószínû te Babádat is lelkileg törte meg és ez a gond.

Nem lehettél bent vele??? Mi is 10hónaposan voltunk kórházban és én kisfiam azóta rengeteget ébred éjjel és rettegve sír, nem bírta még feldolgozni és sajna azóta is folyamatosan hordjuk. Valószínû te Babádat is lelkileg törte meg és ez a gond.
Egy hete jöttünk haza mi is a kórházból, igaz már 14 hós a lányom. Én is bent voltam vele, ketten egy szobában, de nagyon megviselte. Õ már nem szopik, leszoktatta magát, de tejet iszik minden reggel. A kórházban nem itta meg, és miután hazajöttünk sem akarta. Aztán mikor itthon elfogyott az antibiotikum reggel, aznap este óta már megint megissza. Ti szedtek még gyógyszert? Lehet az változtatja meg az ízlelésüket, és azért nem kell nekik.
10 hónaposan már nem feltétlen kell szopizni, sem tápszert ennei.Adj neki rendes ételt, gyümölcsöket, fõzelékeket ( nem gyárit), meglátod, hogy melyik étel az amit szeret.Estelg érdeklõdd meg, hogy a kórházban mit kapott.Lehet, hogy az hiányzik neki.
Néhány kórházban hajlamosan jól megcukrozni a szerintük rosszul evõ babák ételét. Próbáld meg cukrosan adni az ételeket, majd (feltéve ha elfogadja)fokozatosan csökkentsd a cukrot benne. A cicihez pedig egy kis álmos összebújásnál odakínálhatod. Ám ilyen idõsen már nem kell. A tápszerrel ugyan úgy próbálkozhatsz mint az étellel. Cukorral, fokozatosan csökkentve azt.
A kérdező hozzászólása: Természetesen bent voltam vele, csak ketten voltunk egy szobában. Ott csak bébiétalt kapott (üvegeset) azt megette. De ott se ette meg a gyümit. És már ot se fogadta el a cicit. De mi van azzal amit mondanak hogy egy ilyen korú babának méág napi fél liter tejet vagy tápszert kell ennie. Amúgy banán ízesítésû tápszert vettem neki.
Ha igazán éhes, ugy 5-6 óra nemevés után sem kell a cici vagy tápi? Éheztetsd kicsit ki, semmi nasi, tea, stb...fog inni tejet, ne aggódj. És tényleg kell a tej/tápi az egészséges testi és idegrendszeri fejlõdéshez, ezt jól tudod. Jobbulást a picinek!
Rosdz a gyomra, étvágytalan még szegény. Kinálgatsd! Türelem!
Szerintem is csak türlemere van szüksége. A kórház egy felnõtnek is komoly stressz. Gondolj bele. Babusgasd és próbálkozz :) Jobbulást nektek, tarts ki.


A lány aki tetszik, kórházban van. Mit tehetnék, hogy érezze, hogy törődöm vele?

Nem a helyzetet akarom kihasználni,de aggódok érte,szeretnék neki segíteni.És szerintem ha felé se szagolnék amíg kórházban van,azzal eléggé rontanám az esélyeimet.(vakbélgyulladása van,m?teni fogják,nem fog suliba jönni egy darabig) Mit tehetnék,ami nem nyomulós,de érezné,hogy fontos nekem?Csak most jöttem rá igazából,mennyire szeretem:( Fogok neki írni facebookon,valami egyéb lehet?ség? Olyan átlagosan jó viszonyban vagyunk,érdekl?dünk egymás felé,de félénkek voltunk eddig..16/F

Legjobb válasz: menj be hozzá, vigyél valami kis apróságot :D lehet virág ha szereti, valami apró kis plüss, akármi, te ismered, te tudod minek örülne :) nekem ez pl. nagyon jól esne :D

menj be hozzá, vigyél valami kis apróságot :D lehet virág ha szereti, valami apró kis plüss, akármi, te ismered, te tudod minek örülne :) nekem ez pl. nagyon jól esne :D
16 vagy, akkor gimi/szakközép elsõ-második osztálya. Ma, és mit kell csinálnia egy tizenévesnek? Nem, nem ûrhajót vezetni. TANULNI. Hát akkor szépen beviszed neki a leckéket, felajánlod, és ezzel biztosítod, hogy többször lásd. Meg vegyél ilyen undorító plüss g-ciket is.
Mitán megmûtötték látogasd meg...ilyen egyszerû ez :)
Egyszerûen csak látogasd meg és mondd meg neki, hogy hiányzik ám!
Szerintem is menj be hozzá. Ez nagyon jól esne neki. Vigyél valami plüsst (ha nincs újra pénzed, akkor akár sajátot is, ha van még) és fújd be a parfümöddel, dezodoroddal. Utána sokkal érdeklõdõbb lesz majd feléd :-)
A kérdező hozzászólása: Oké, köszi:) Csak félek mit gondolna, eddig szinte sose beszéltünk, most meg csak úgy bemegyek hozzá? Nem fog túl nyomulósnak tartani?
Ezt hogy sikerült összehozni? "eddig szinte sose beszéltünk" "most jöttem rá igazából, mennyire szeretem" Szerintem csak simán nagyon tetszik, de mivel nem sok közöd lehetett eddig lányokhoz, ezért azt hiszed, hogy szerelmes vagy. Régen én is ilyen voltam, átéltem pár hasonlót, [email protected] nagy zakó volt mindig a vége. Egyszerûen nem szeretik a lányok, ha valaki görcsösen odavan értük, kapásból behódol nekik stb. Most nem a konkrét esetrõl beszélek, persze, miért ne mehetnél be hozzá meglátogatni, most általánosságban mondtam, hogy milyen ez a viselkedés, és hogy ez mennyire nem sikerre vezetõ.
Az, h elérsz-e ezzel vmit, azon múlik, h külsõre bejössz-e neki. De ha nem, akkor is jól fog esni neki sztem, már ha normális lány.

Ha a körzetileg kirendelt kórházban csak egy terhes rendelő van, de nem vagyok vele megelégedve, mit tehetek?

A városban 4 kórház van, ebb?l 2-ben van szülészet-n?gy. Engem csak az A-ban fogadnak, mert a B-b?l már többször elzavartak. De az A kórházban van 4 n?gyógyászati rendel?, ahol megint csak nem fogadnak, és egy terhes rendel?, ahol ugyan fogadnak, de mindenre ugyanazt mondják. Pl: "er?s hüvely folyásra Canesten G, nem válik be, nem baj, próbáljuk meg még egyszer. Görcsöl a hasa, alig bír járni? Á, ez csak terhes tünet nem kell felfújni, pihenjen, szedjen magnéziumot. Nem válik be? Nem baj, próbáljuk meg még egyszer." Bemegyek, elmondom mi van, ? mond rá egy sablon szöveget és elküld.

Legjobb válasz: Igen, magánorvoshoz.

Igen, magánorvoshoz.
Egyet értek, magándoki :(
A kérdező hozzászólása: Tényleg normális az olyan hüvelyi folyás, ami néha olyan, mintha bepisiltem volna?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, tehát csak a magánorvos. És azt úgy lehet, hogy hozzá járok vizsgálatra, de nem nála szülök? Mármint nem fogadom fel szülésre?
Szia! Terhesség alatt normális az ilyen mértékû folyás. Csak akkor kell orvoshoz menni, ha viszketsz tõle vagy bûzös szaga van, ill. ha zöldes színû. Engem is olyan hirtelen el tud önteni a folyás, hogy cserélnem kell tisztasági betétet. Használj te is ilyet, úgy nem lesz olyan kellemetlen... ki tudod cserélni. Amúgy most várom a második babámat, az elsõnél is ugyanilyen sok folyásom volt:-( Az orvosokra meg azt tudom mondani, hogy az állami ellátásban sajnos ilyen felületesek:-( Tényleg magán dokihoz kell menni, ha szeretnéd, hogy foglalkozzanak veled.
Nem mondom, hogy minden szakrendelésen ilyen felületesek, de ezek szerint nincs szerencséd! Keress magándokit, ha megteheted, és mondd el a problémádat, hogy miért kerested fel, nyugodtan mondd el azt is, hogy nem szeretnéd megfogadni, csak idõnként megkeresni a problémákkal - neki fizetsz, nem fog ezen problémázni!

Mit tehetek ha nem akarnak ellátni a kórházban?

Beutaltak az ÁEK-be (Honvéd Kórház)Reumatológiára.Húztam egy sorszámot, amiért egy másikat kellett volna kapjak amivel leülhettem volna a váróba...csakhogy nem kaptam...A betegfelvételi asszisztens arra hivatkozott,hogy az az orvos aki engem 3 évvel ezel?tt kezelt már nem dolgozik náluk.Ha ragaszkodom hozzá akkor menjek el a rendel?jébe,vagy látogassam meg a Szegedi úti SZTK-t vagy menjek a problémámmal a Visegrádi Úti Rendel?be.Új betegként pedig nem tud felvenni(???).Az ügyhöz tartozik hogy sürg?sségi beutalóval mentem hozzájuk ill. 13. kerületi lakos vagyok.Felvet?dött bennem néhány kérdés...A "kihullott" orvos helyett ki foglalkozik a betegeivel?Nem látják el ?ket csak mert nem dolgozik már ott?És mi az hogy nem tudnak új betegként felvenni,ha egyszer a 13. kerületben lakom?A hab a tortán...Nagy ívben tesznek a sürg?sségi beutalóra?És ha holnapra lebénulok csak mert nem vizsgált meg akkor mi van ???Õ mossa kezeit?

Legjobb válasz: Én nem hagynám annyiban visszamennék.Olyan nincs hogy nem látnak el,fõleg ha helyileg oda tartozol és sürgõsségi papírod van.

Én nem hagynám annyiban visszamennék.Olyan nincs hogy nem látnak el, fõleg ha helyileg oda tartozol és sürgõsségi papírod van.

Mit tehetek, ha a kórházban elvesztették az AFP eredményt, vagy meg sem csinálták a levett vérből?

Legjobb válasz: Kérd újra. nincs olyan nagy jelentõsége, hogy mikor veszik le. De ha olyan típus vagy, pereskedhetsz, fenyegetõzehtsz is, hisz ez neked és a babádnak nagyon fontos dolog. VAgy harcolj ki egy triplatesztet:-)

Kérd újra. nincs olyan nagy jelentõsége, hogy mikor veszik le. De ha olyan típus vagy, pereskedhetsz, fenyegetõzehtsz is, hisz ez neked és a babádnak nagyon fontos dolog. VAgy harcolj ki egy triplatesztet:-)
Nagyonis fontos mikor veszik le.Pont ez a baj ebbe az országba, hogy itt még mindig csinálják az afp-t. Külföldön azért szüntették meg mert az afp-hez pontos trehességi hét kell, és hát lássuk be ez képtelenség.Én azt ajánlom hogy keress föl egy 4d-s rendelõt, és kérdezd meg hogy a genetikait megcsinálják-e úgy hogy az afp-det eltüntették. Hidd el ez a legpontosabb. Itt mindent át néznek, megmérnek. Nekem 12.000 volt babamozival együtt. Én csak a megnyugvás miatt mentem oda, nekem jó volt az afp-m is.Sok sikert 33 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! 21 hetes vagyok, így addig húzták az idõt, hogy úgy tudom ilyenkor már nem igazán érdemes újra megcsinálni. Az orvosom közben azt mondta, holnap reggel menjek be újabb vérvételre.
Hát igen. Az AFP-t a 16. héten kell megcsinálni. Hamarabb, vagy késõbb levett AFP-nél rossz eredmény miatt aggódás + amniocentézis (magzatvíz-vizsgálat) lehet. Szerintem a dokid azért küldött még egy vérvételre, hogy legalább a Hepatitis eredményed meglegyen. Én is 4D-re mennék ilyen esetben.
Én a második válaszóló vagyok, és eléggé elõre haladott a terhességed ahoz hogy egy percet is várj. A genetikait is a 18.héten csinálják.te már a 21.-be vagy ne gondolkodj, hívj föl most egy 4d-rendelõt és kérj idõpontot.Nem ijesztegetni akarlak, ne is ijedj meg, de jó lenne tudni hogy minden a helyén van nem?
Én meg sem csináltattam volna az afp vérvételt, ha nem lenne kötelezõ. Annyi fals eredmény van, és semmit nem ér-ezt mondta nekem a laboros is... Ha az uhokon minden rendben, akkor kár izgulnod emiatt. Ott úgyis néznek nyakiredõt, ami legalább oylan pontos, mint a szar afp... Külföldön tényleg nem csinálják, mert annyit ér... Ne félj, menj uhra, és nem lesz gond. A 4Dt akkor, ha anyagilag befér, csak ezért nem kell!!
A kérdező hozzászólása: 2D-s genetikai uh-n már voltam (AFP eredmény nélkül), ott minden ok volt.

Èrdemes tudtára adni egy pasinak, hogy tetszik, ha az illetö orvos? Nem engem kezelt, hanem édesapámat, kórházban. Pár év korkülönbség van mindössze köztünk. Egyszerüen nem megy ki a fejemböl! Mit tehetnék?

Legjobb válasz: Jó, akkor ide a már-már agyonhasznált snassz mondatomat beírnám: Inkább egy új tapasztalattal legyél gazdagabb, mint egy elszalasztott lehetõséggel szegényebb. Röviden: igen, érdemes!

Jó, akkor ide a már-már agyonhasznált snassz mondatomat beírnám: Inkább egy új tapasztalattal legyél gazdagabb, mint egy elszalasztott lehetõséggel szegényebb. Röviden: igen, érdemes!
A kérdező hozzászólása: Ès hogyan adjam a tudtára? Van valami javaslatod? :)
Háát, elõször is ... kell édesapádnak visszamenni valami kontrollra?
A kérdező hozzászólása: Igen, most csütörtökön kell kontrollra mennie, oda mindenképp elkísérem, nem is mehetne egyedül.
Na, akkor már az alkalom meg is van! :) Most már csak ki kell találnunk, hogy mit mondj neki! :D
A kérdező hozzászólása: Ez itt a nagy kérdés! :D
Írj privit! :D
Doktor úr, ha úgy adódik, házhoz is kijön?? :DD
Ettõl nem fog befektetni. Vizesedés, meleg van. Nagyon sok folyadék, mozgás.
Igaza van az elsõnek!!még annyit hogy kerüld a sok só fogasztását.ha lefekszel emeld meg párnával a lábfejed!piheny sokat!!28hkm
Nekem hétfõ óta nagyon dagad, énis 24 hetes vagyok, tegnap tõlem azt kérdezte a védõnõ, h másom vizesedik-e? Kezem, ujjaim? Nekem egyelõre a lábfejem+ a bokám, így erre azt mondta, h az még normális. Meg én még dolgozom, ülõmunkát végzek, így még jobban elõjön :( Vizes borogatás+pócolás, nekem az segít.
Én is 24 hetes vagyok és nekem is most kezdett el. Igazából bedagadva még nincs talán, de feszül reggelente. Sok folyadék, mozgás, séta, sót csökkenteni kell. Állítólag az almalé vagy alma fogyasztása is hasznos ilyenkor.
ja és ha tudod, polcold fel a lábaid. Én esténként vádlira tornázok egy kicsit, állítólag jót tesz az is.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat.megfogadom a tanácsokat

Megtagadhatom, hogy befektessenek a kórházba? Vagy mit tehetnék, ha még egyszer magas értéket mér?

Nőgyógyásznál mindig magas a vérnyomásom (150-160 körüli) és nagyon szapora a pulzusom, de itthon, védőnőnél, házi orvosnál nem, mindig 110 körül van a vérnyomásom, és a pulzusom is 65 körül. Sajnos nem tudok mit csinálni, rettegek a nőgyógyászomtól (nem csak tőle, az összestől), a vizsgálattól és nem tudok megnyugodni, ennek sajnos oka van, amit az orvosom is megért. Nagyon rendes orvosom van, tündéribb orvossal még nem találkoztam, de akkor sem tudok mit csinálni, ahogy belépek a rendelőbe, már érzem, hogy felmegy a vérnyomásom, pulzusom. Az orvosom azt mondta, hogy ő elhiszi, hogy otthon, meg mindenhol máshol jók az értékek, de ha még egyszer magas lesz nála, akkor sajnos be kell utalnia kórházba befeküdni. De én ezért nem szeretnék befeküdni. Tényleg semmi bajom nincs, teljesen egészséges vagyok, nem fáradok el, minden nap mozgok, a vérképeim szuperek, minden értékem jó lett, egyedül a vérnyomásom magas nála. Ha esetleg megint magas lesz, és beutal, megtagadhatom a befekvést? Ott csak még rosszabbul lennék a sok nőgyógyásztól. Van valami természetes módszer amivel nyugtathatnám magam, amíg várok az orvosnál, hogy ne legyen ilyen magas a vérnyomásom?

Legjobb válasz: Megtagadhatod egy ideig a befekvést, de aztán (ha jól tudom) úgymond a születendõ baba érdekében kötelezhetnek rá. Egyébként nem kell hetekig tartó befekvésre gondolnod. Napokig figyelik majd a vérnyomásod, naponta háromszori méréssel. Ilyenkor a nõvérek mérik, nincs orvos a közelben. A magas vérnyomással terhesség alatt azért óvatosak az orvosok, mert lehet a terhességi toxémia kezdeti tünete is. Komolyan veszik és ez nem baj. Inkább menj be pár napra, hogy megnyugodjatok. Ha belegondolsz, te is belátod. Hiszen ha nem fektetnek be és valami gázllesz te is azt kérdezed elõször, hogy az orvos miért nem vigyázott rátok?

Megtagadhatod egy ideig a befekvést, de aztán (ha jól tudom) úgymond a születendõ baba érdekében kötelezhetnek rá. Egyébként nem kell hetekig tartó befekvésre gondolnod. Napokig figyelik majd a vérnyomásod, naponta háromszori méréssel. Ilyenkor a nõvérek mérik, nincs orvos a közelben. A magas vérnyomással terhesség alatt azért óvatosak az orvosok, mert lehet a terhességi toxémia kezdeti tünete is. Komolyan veszik és ez nem baj. Inkább menj be pár napra, hogy megnyugodjatok. Ha belegondolsz, te is belátod. Hiszen ha nem fektetnek be és valami gázllesz te is azt kérdezed elõször, hogy az orvos miért nem vigyázott rátok?
Gyógyszer erre nincs, hisz ennek pszichés oka van. A befekvést természetesen megtagadhatod, esetleg hogy biztosra menj, kérj tõle beutalót 24 órás vérnyomás mérésre, abból kiderül, hogy tényleg nem magas a vérnyomásod.
Ez ilyen fóbia féle, az egyik munkatársam volt ilyen.. mindig mikor mentünk az üzemorvoshoz, szinte lelilult a feje, és mindig 200-at mért neki a doki... aztán kapott egy 24 órás figyelõt vagy mit, és akkor végül a doki is röhögött, hogy tényleg csak akkor volt magas a vérnyomása amikor ment hozzá... Ezzel csak egy gond van, hogy ha szülni fogsz, akkor ott is lesznek nõgyógyászok, vagyis egy biztosan, és a szülésnél már nagyon nem jó, ha magas a vérnyomásod... A munkatársam idõvel "kinõtte" úgy 60 évesen :D ezt a hülyeséget, hiába próbáltunk bármit semmi nem segített... Egyszer fogta magát azt mondta, hogy márpedig neki a töke tele van, és többet nem fél... és úgy volt! :)
2es vagyok, az lemarad, hogy igen a befektetést megtagadhatod, de én nem javaslom neked, mert én tavaly megtettem, és miután vissza kellett mennem nem néztek rám szépen és úgy bántak velem mint a kutyával..
Nem kötelezhetnek rá, mert az egészségügyi ellátást az veszi igénybe, aki akarja. Hogy lehetne valakit kötelezni? Odabilincselik az ágyhoz?
Nem bilincselhetik oda. Viszont szóban, írásban kötelezhetik. Egy bizonyos terhességi hét után már a magzat érdeke elõbbre való (jogilag)és veszélyeztetésnek minõsül, ha megtagadja a kórházi befekvést. Persze nálunk nem gyakorolják ezt az orvosok. Az viszont tény, hogy ha mégis baj történik hallgathatja, hogy miért nem feküdt be, na ugye megmondjuk. Az én véleményem az, hogyha valaki gyermeket vállal az vállalja azt is, hogy kellemetlenségek érhetik. Ilyen mondjuk háromnapos kórházi megfigyelés is. Legalább az orvos is megnyugodna, hogy egyszeri kiugró vérnyomásról van szó.
Nálunk a magas vérnyomásos kismamának elsõ körben mindig a nõgyógyász ír fel enyhe gyógyszert. Egyébként jellemzõen azonos idõszakokban szokott megdobódni. Ha otthon méred, akkor nem lesz gond. Ha legközelebb orvoshoz mész, elõtte is mérd meg, hogyha az orvosnál magas akkor meg tudod mondani, hogy otthon mennyit mértél. Volt velünk a kórházban egy asszony, aki ugyanilyen izgulós volt. Be kellett feküdnie a kórházba az NST miatt és bent egészen kétszáz fölé hergelte a vérnyomását. Annyira ráizgult, hogy neki ott kell lenni, hogy be kellett nyugtatózni. Kissé mókás volt amennyit nyavalygott. A szülést viszont meglepõen jól viselte. Hamar kirakták.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!