Találatok a következő kifejezésre: Mit tehetek, a füvem (2 db)

Mit tehetünk annak érdekében, hogy a kutyapisi ne sárgítsa meg a füvet?

Szuka kutyusunk van, minden évszakban kiég a f? ahova pisil. Száraztáptól függhet a dolog?

Legjobb válasz: Annyit tehetsz, hogy ha látod, hogy hova pisilt, minél hamarabb leöntöd a füvet egy vödör vízzel azon a részen.

Annyit tehetsz, hogy ha látod, hogy hova pisilt, minél hamarabb leöntöd a füvet egy vödör vízzel azon a részen.
Hát nem sokat tehetsz…ez a természet. Nem hiszem, hogy a táptól lenne, inkább a vizeletben lévõ karbamid teszi tönkre a füvet. Megoldásként a fûmagot tudom ajánlani.:)
Ez engem is érdekelne, kan kutyánk van, õ meg a tujákat nyírja ki, mert kiégeti a pisije... Mi is száraz táppal etetjük.
Ne a kutyával akarjatok vmit kezdeni, hanem a növénnyel! Valami kiskerítéssel próbáljátok elkeríteni a nagyobb növényeket, a fûhöz pedig öntözõrendszer csinálhattok, így még a kutyának a kedve is elmegy a hugyozástól ha egy kis zápor éri. ;)
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek, az öntözõrendszer nem akadály neki, mert imádja a vizet, pancsolást, esõt:)
A Deofill tabletta ajánlásában az is benne van, semlegesíti a vizeletet. Egy próbát megér.Nem tudom, klorofill tablettát, vagy pasztát lehet-e kapni? nagyon régen én azt használtam.
Az én kutyáim tápot is, húst is esznek, ettõl függetlenül sárgul a fû, kókadozik a tuja. Ez van. A kutyapisi eléggé erõs, maró anyag, az meg nehezen kivitelezhetõ, hogy minden pisilés után leöntöd vízzel a növényzetet.
El kell keríteni a füves-növényes részt, vagy ha odaengeditek, akkor sose legyen egyedül! Ha lebukik, akkor a seggére kell csapni enyhén, mondani neki hogy "nem szabad", akkor talán tanul belõle.
Sajnos a dog rocks nevû lágyító kõ semmit sem ér. A kutya rendesen étkezik, de a gyöp sárgul :(

Mit tehetek, hogy a füvem közepén ne tudjanak gazcsomók nőni?

Legjobb válasz: Fû táp és rendszeres fûnyírás, mindekettõtõl erõsebb lesz a fû és jobban bokrosodik és így nem lesz esélye a gaznak. Mi tavaly a Lidl-ben próbaként vettünk fûtápot 500-800 Ft, sajna csak egyet, késõbb meg már nem volt pedig szuprul bevált, azon a részen ahol kipróbáltuk. Eltûnt a gaz és erõsebb. Most láttam hogy csütörtöktõl megint lesz, azt nem tudom, hogy tavaly is ilyen volt-e mert nem emlékszek a dobozára, de az tuti hogy most nem egy dobozzal veszek:-))) Amúgy gazda boltokban lehet kapni spriccelõs gyomírtót, amit a gaz levelére kel spriccelni, de nálunk az nem vált be.

Fû táp és rendszeres fûnyírás, mindekettõtõl erõsebb lesz a fû és jobban bokrosodik és így nem lesz esélye a gaznak. Mi tavaly a Lidl-ben próbaként vettünk fûtápot 500-800 Ft, sajna csak egyet, késõbb meg már nem volt pedig szuprul bevált, azon a részen ahol kipróbáltuk. Eltûnt a gaz és erõsebb. Most láttam hogy csütörtöktõl megint lesz, azt nem tudom, hogy tavaly is ilyen volt-e mert nem emlékszek a dobozára, de az tuti hogy most nem egy dobozzal veszek:-))) Amúgy gazda boltokban lehet kapni spriccelõs gyomírtót, amit a gaz levelére kel spriccelni, de nálunk az nem vált be.
Nekunk is az a tapasztalatunk, hogy rendszeresen kell nyirni a fuvet. A gyomirto nem ajanlatos, csak ott, ahol tenylegesen csak gaz van, es azt akarod kiirtani. Kulonben a kornyezete is elpusztul, ahova locsolod.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!