Találatok a következő kifejezésre: Mit tehet egyes ember a világbékéért (1 db)

Mit tehet az egyes ember a világbékéért?

A környezetvéd?k nagyon aktívan és nagyon helyesen lefordították a hétköznapi emberek lehetséges feladataira a globális felmelegedés elleni vagy az energiatakarékosságért folytatott küzdelmet. A világbékéért is tehetnének a hétköznapi emberek? S ha igen, mit, mert a tüntetések és plakátragasztások mint békeösztönz?k eredménytelenek maradtak?

Legjobb válasz: Tüntetéssel véleményem szerint nem lehet világbékét teremteni, mert tapasztalatom szerint ezek a "felvonulások" leginkább csak borzolják a kedélyeket. Minden ember úgy tehet a világbékéért, hogy magában rendbe teszi a gondolatait, félredobja az ellenségeskedést, és próbál mindenben megfelelni a morális, erkölcsi és emberi szamályoknak. Én ezt teszem.

Tüntetéssel véleményem szerint nem lehet világbékét teremteni, mert tapasztalatom szerint ezek a "felvonulások" leginkább csak borzolják a kedélyeket. Minden ember úgy tehet a világbékéért, hogy magában rendbe teszi a gondolatait, félredobja az ellenségeskedést, és próbál mindenben megfelelni a morális, erkölcsi és emberi szamályoknak. Én ezt teszem.
Tenni lehet sokmindent. Viszont világbéke soha nem fog kitörni. Az emberi természet olyan, hogy bármit megkap, mindig többet akar. Soha nem elég neki. (Nézz önmagadba - figyelmesen - és meglátod. És NE áltasd magad!) Így mindig harcolni fog azért, hogy neki több legyen, mint a másiknak. Harcol az életéért és a hatalomért. Egyébként ezt teszi minden élõ. (Legalábbis a Földön. Azon kívül nem nyilatkozom.) Nincs is értelme a békének. A háború, a harc kell a fejlõdéshez. De ez már nem politika, hanem filozófia. :)
A családodban a környezetedben próbáld a békét megteremteni, így hozzájárulsz a világbékéhez is.
Béküljünkmeg magunkkal, a világgal, a sorssal. Nem tudunk rajta változtatni, nem élünk addig. Sajna. Ateista vagyok, az emnerekben hiszek, de jelenleg több a hibájuk, mint az erényük. Tüntetés, Greenpeace-akció buta dolog. Olyan, mint harcolni a békéért, vagy szeretkezni a szüzességért
pl.: bunkóskodást, lopást abba kéne hagyni nem kéne önzõnek lenni meg kabzsinak lenni. és terjeszteni kéne a normát. erõszak nem oldal meg semmit. szerintem jó lenne , de nem lehetetlen! "Nincs lehetetlen, csak tehetetlen ember, , vagyis tehetetlenek is buták vagytok. az a baj hogy: sok ember lop, kabzsi, önzõ meg bunkó. na mnid1 a lényeg hogy majd én megpróbálom elérni vannak ötleteim és megpróbálom megvalósítani :)
a világbéke egy elbaszott hülyeség, ha békét akarsz háborúzni kell ÖLJ ÉS BÉKE LESZ! ÖLD A CIGÁNYT!
Világbéke...haha... Amíg létezik 2 ember a Földön, MINDIG lesz háború!
(1Tesszalonika 5:3) "Amikor azt mondják: „Béke és biztonság!”, akkor hirtelen pusztulás jön rájuk egy szempillantás alatt, mint ahogy a gyötrõ fájás a várandós asszonyra; és semmiképpen nem fognak megmenekülni."
nem kel harcolni meg rosszalkodni és ne hanyagoljuk az életet és szeretni kell és ismerkedni
Az ember annyit tehet, hogy nem acsarkodik, és úgy él, hogy "élni és élni hagyni". A tüntetések meg az ilyen aktivista jelenetek egyszerûen szánalmasak.
Semmit. Soha nem lesz világbéke. azaz majd csak akkor, ha elfogy a Föld olajkészlete. De akkor majd kitalálnak valami mást amiért harcolni kell. Egy biztos, a közel-keleten biztos nem lesz béke. Hogy miért? 3 nagy vallás színhelye, és egyik sem enged a magáéból. Soha nem volt és nem is lesz béke. Ja és van egy csomó olyan ember, akinek nagyon sok pénze van és még kell neki, ezért akár háborúzni is képes. Na ezért nem lesz béke.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért küzdenek Székelyföld autonómiájáért?

Egyértelmű, hogy ha megkapnák, az az erdélyi magyarság végét jelentené, ugyanis a magyarok több mint fele nem is ott él.
Az autonómia megadása úgy letörné a nemzeti törekvéseket, hogy eufóriába fulladna az egész, és mindenki örülne a semminek.

7

Hitler "megalkotta" a Harmadik Birodalmat, de melyik volt az első kettő?

6

Most akkor jó vagy rossz az államadósság?

Egyesek azt szajkózzák, hogy jó, mert minden fejlett ország nagyon el van adósodva, mások meg azt, hogy nem jó, mert már a kamatok is több száz vagy akár ezer milliárd forintot is elvisznek évente.

Most akkor melyik?

2

Járt már valaki Albániában és/vagy Macedóniában? Milyen arra az életszínvonal?

Mármint az nyilvánvaló,hogy rossz.De ez mennyire látszik? Mennyire tiszták a városok,milyen a közbiztonság,stb. Rosszabbak,mint mondjuk Észak-Magyarország?

4

Miért van hírértéke annak, ha egy NAV ellenőrzés során szabálytalanságot találnak?

http://index.hu/belfold/2013/08/15/feketezo_magannyomozot_bu.. Ez egy mai cikk, de rendszeresen írnak fesztiválokon vagy szezonálisan végzett vizsgálatokról, és úgy számolnak be a be nem jelentett dolgozókról és az adóelkerülésről, mintha ez valami rendkívüli dolog lenne, pedig nyílt titok, hogy az országban komplett iparágak működnek feketén vagy szürkén. Sejtem, hogy NAV-os sajtóközlemény a cikkek alapja, de ezzel együtt nekem úgy tűnik, mintha azt akarnák sugallni, hogy sokkal kevesebb a visszaélés, mint amit nap mint nap tapasztal egy átlagember.

2

Az állam fizeti az albérletet pályakezdőnek munkavállalás esetén. Létezik?

Regisztrált 6 hónapos pályakezdő fiatalnak valóban fizeti az állam az albérletet ha másik városban tud elhelyezkedni?

11

Miért baj, hogyha valaki nem támogatja a kozmopolita, pacifista, liberális eszméket?

Ez miért rossz?Miért baj?

10

Mikor csomagol már az IMF?

Nincs már velük semmi dolgunk.

15

Mit lehet tenni a közös képviselővel?

Egy panelban bérelünk lakást, ideköltözésünk óta ránk van szállva. Olyan dolgokért kötözködik velünk, amihez semmi közünk. Pl: szemét a ház körül, eldobált csikkek, stb.. Most az a sláger, hogy a mi kutyánk összehugyozza a lépcsőházat, ami persze nem igaz. Lakógyűlést akar összehívni, hogy megtiltsa a kutyatartást. Nem fogja fel, hogy a kutyánk 6 éves és teljesen szobatiszta. Több kutya is él a házban, de csak minket baszogat. Feljelentést lehet ellene tenni? A lakókat próbálja ellenünk fordítani, és kiutálni minket. Pedig tényleg, semmi probléma velünk.

8

Szerintetek én balos vagyok vagy jobbos?

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!