Találatok a következő kifejezésre: Mit tehetünk, a (6693 db)

Mit tehetek a terménylopás/falopás ellen? Kerítés nem állítja meg őket. Fogalmuk sincsen milyen kárt tudnak ezzel okozni. Mit tehetnék? Mi a megoldás?

Legjobb válasz: Én is szeretném tudni a megoldást. Évek óta nekem a kerítésem bontják ki, kényelmesen belépve leszedik a szõlõt, gyümölcsöt. A drótkerítést tönkreteszi, helyrehozhatatlanul. Az idén sikerült meglepni a két ismeretlen férfit amikor egy szatyor szõlõt szedtek. Azt mondták miért sajnálom tõlük, lefényképeztem õket de mit tehetek? Hova vigyem a képet? És ez nem kiskert, hanem városban, kertes ház. Saroktelek, 20+40 méter masszív 2m magas kerítés kellene de ezt félmillióból nem úsznám meg. Én is tanácstalan vagyok. Mozgásérzékelõs kamera? A bíróság nem fogadja el bizonyítékként. Gyalázat ami ebben az országban van...

Én is szeretném tudni a megoldást. Évek óta nekem a kerítésem bontják ki, kényelmesen belépve leszedik a szõlõt, gyümölcsöt. A drótkerítést tönkreteszi, helyrehozhatatlanul. Az idén sikerült meglepni a két ismeretlen férfit amikor egy szatyor szõlõt szedtek. Azt mondták miért sajnálom tõlük, lefényképeztem õket de mit tehetek? Hova vigyem a képet? És ez nem kiskert, hanem városban, kertes ház. Saroktelek, 20+40 méter masszív 2m magas kerítés kellene de ezt félmillióból nem úsznám meg. Én is tanácstalan vagyok. Mozgásérzékelõs kamera? A bíróság nem fogadja el bizonyítékként. Gyalázat ami ebben az országban van...
Szöges deszka. Belelépett? Bocs ottfelejtettem az építkezéskor. Magánterület.
Itt már csak a vadászat segítene! De sajna erre nincs lehetõség, a törvény szigorúan bünteti azt ki megpróbálja erõszakkal is megvédeni tulajdonát! Marad a kényszerû tûrés, de meddig? Márciusnam másfél millió értékû fát loptak el, szinte tarrá vágták, erdõm egy részét! Pedig havonta kijárok ellenõrizni, de hiába minden!Na ezért lettem "cigányimádó", szeretem is õket! Legutóbb disznót akart ellopni két ork, egyiket sikerûlt elkapni, fennakadt a kerítésen, na annak eltörtem a lábát és csuklóját, nem mert feljelenteni, de azóta állandóan fenyegetnek, lehet hogy ez lesz a végzetem. Hogy miért nem lehet összefogni, miért fosnak sokan a csürhétõl nem tudom?
A megoldás: drüt helyett kõ vagy tégla, legalább 2 méter magasan + szögesdrót, ami ugye nem olcsó mulatság...
Erdõt körberakni szögesdeszkával? Neked is elmentek otthonról!
A kertre gondoltam, a gyümölcsösre okoska! Ráadásul mûködik a dolog.
.... Van olyan párt amelyik megoldást igér.... Szavaz rá !
kitûzõt.
Mostanában nagyon divatba jöttek ezek a virágos kitûzõk, a Kínaiban 200-300 Forintért lehet venni, rengeteg méretben, színben, formában kapható, nagy a választék. Szerintem nézz körül ott!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! Sajnos nem az én stílusom :)
Újrarakod a windowst.
11:13 vok Ha biztos vagy benne hogy nem hardver hiba akkor lehet hogy a programokkal van a baj, Feltelepítettél minden szükséges programoz.Pl alaplaphoz videó kártya stb.Lehet hogy valamelyik program nem megfelelõen van feltelepítve vagy egy másik programmal nem fér össze.Írtad hogy játékoknál meg filmnézéskor akkor lehet hogy a hang vagy a videó kártya nincs jól telepítve vagy más verzió kell hozzá esetleg frissebb.Esetleg nincs fent egyszerre több vírusirtó vagy tûzfal mert az is okozhatja a bajt.
11:45 vok Ja ha végképp nem találod meg a hibát és úgy döntenél hogy újra telepíted akkor a windows 7 et ajánlom.Nekem már egy ideje megvan de még semmi problémám se volt vele !! Ubuntu meg hasonlót el se tudnék képzelni a gépemen!!!
nekem driver scaner nevû progi miatt lett kékhalálom am próbáld meg másik winfos cd-vel vagy WIN7 ezt ajánlom nekem TÖKÉLETES
JÕHET MÉG TIPP HIHI RÖHÖGNÖM KELL AKKORT MOST TIPELGETNIKELL VAGY SEGITENI ?????? JA AKO MOST TIPPELGETEK SZERINTEM CICA
A kérdező hozzászólása: Ha hülye vagy a kérdéshez ne írj kedves utolsó...a többieknek köszi a választ
Én vagyok ez is A WINDOWS KÉKHALÁLT 2 ALAPVETÕ DOLOG HOZZA LÉTRE!! 1 a fizikai memoria (vagyis két különbözö fajta ram van a gépünkbe ) 2 a winyó látszolag jó de mégse :) VAGY a windows cd telepitéskor nem jol olvas egy adatot és lám lám ime a KÉKHALÁL :) A jõhet még tipp egy picit felboszantott
na megjavult már?
19:23 a kérdezõ még tipeket vár SZERINTEM EGÉR :s
A kérdező hozzászólása: Megcsináltam a NOD-os módszert+Lemeztöredezettségmentesítõ, de nem javult meg:S Újrarakom a windowst csak csinálok egy txt-t a fontos fájlok neveirõl és pendrive-n elmentem és késõbb beszerzem õket jobb ötletem nincs:S amúgy meg aki nem normális választ ad ne is írjon pls...
tedd fel a win7 et! az felismeri a drivereket
egy nem normális válasz a multkor tipeket vártál én tipeltem :) megasztán látatlanba nem igen tudunk segiteni :( de valoban ujra kéne raknod a rendszert !!!!!! és ne tölünk várd el azt hogy online megjavitsuk a géped mert ez most ojan mint ha becsukott szemmel fogat huznánk
A kérdező hozzászólása: Nem...én nem azt akarom hogy megjavítsák a gépem, hanem hogy bizonyos ötletekkel, tippekkel(csakazértiseztírom:D) ÉN tudjam megoldani...de inkább újrarakom és felteszem rá a WIN7-et ha már ennyi embernek bejön:)
A kérdező hozzászólása: Nem...nekem driverhiba, vagyis valamelyik driveromat a sok közül vírus támadhatta meg...a válaszoló ameik programtippeket adott szerintem be fog vállni...majd holnap megírom azért...de köszi Mindenkinek a választ!!:) És ha van jöhet még tipp^^:)
A WINDOWS KÉKHALÁLT 2 ALAPVETÕ DOLOG HOZZA LÉTRE!! 1 a fizikai memoria (vagyis két különbözö fajta ram van a gépünkbe ) 2 a winyó látszolag jó de mégse :) VAGY a windows cd telepitéskor nem jol olvas egy adatot és lám lám ime a KÉKHALÁL :)
Februárban nekem is kékhalált játszott a gépem, régi volt a vinyó, de a hálókártya is hibás. Elõször megpróbáltuk újratelepiteni, de haver szerint mentsük le másik vinyóra. Ez volt a jó tipp, mert a régi feladta. Nem érte meg tovább bütykölni, eladtam alkatrésznek, aztán vettem új gépet. Egyszóval hardverhiba okozta.
A kérdező hozzászólása: túl sok adat veszne el...valami frissítés, javítócsomag, hibás fájlok kicserlése...ilyesmire gondoltam:S
Az elsõ nagyon okos választ adott!!!Elõször meg kellene keresni a hiba forrását mert nem biztos hogy az xp vel van a baj!!Én is jártam már így és ugyanúgy bejött a kék halál!! Elõször nézd vagy nézesd át a gépedben a drivereket.Nekem mindig a winchester rel volt a baj mert már régi volt és hiába telepítettem rá az xp-t nem volt jó.Vagy esetleg a videó kártya vagy a memória stb.Ha nem értesz hozzá inkább vidd el szervizbe és ha nem találnak hibát akkor sajnos xp csere mert már tapasztalatból mondom hogy javítani nem érdemes.Ha fontos adatok vannak rajta azt adathordozóra át lehet menteni vagy ki kell írni cd dvd re.
A kérdező hozzászólása: értek a hardverekhez szal azzal nincs gond...eddig kb. 3szor volt kékhalálom de mindi szoftverhiba miatt...most csinálok 1 vírusiirtást+1 töredezettségmentesítõt és meglátjuk...
Vagy nem windowst kéne felrakni. Mondjuk mást. Ubuntut, legalább ott végig tudna nézni egy filmet.
Én meg Windowst nem tudnék elképzelni a gépemen. Egy rakás gond van velük. A Linuxszal legalább nincs egy szál problémám se. :)
mert miért nem lenne? automatikusan felismeri a harvert és letölti a drivert?
Pontosan!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!!lenne más probléma is...valszeg vírus lesz, mivel mostanában 10-15 percenként magától szétkapcsol a net és újracsatlakozni csak akkor lehet ha ujraindítom a gépet:SS nemtudom mit csináljak:(
Én ezt szoktam csinálni: vírusirtás (de valami normális vírusirtóval- mondjuk NOD) utána CCleaner futtatása, utána Easy Cleaner futtatása, akkor külön egy spyware irtó futtatás, ezek után töredezetlenítés, és van még egy ilyen progi hogy BugDoctor. és ha ezek nem segítenek akkor a gép visszaállítása egy korábbi idõpontra, amikor még nem volt hülye a gép.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen akkor ezeket a progikat most le is töltöm és megcsinálom még ma...Rendszervisszaállítást nem csinálok mert vannak rendszerfájlaim amik akkor elveszlenének és ezt nem akarom:D
A kérdező hozzászólása: Nah újraraktam és megszûnt a kékhalál szal windózhibavolt...nem teszek fel semmit a gépre hanem holnap felrakom a win7beta-t és meglátjuk:) köszi mindenkinek a segítséget!!

Mit tehetnek a nyugdíjasok az alacsony nyugdíjak ellen? Mi lenne, ha "nagyoknak" is annyiból kellene megélni, mint a nyugdíjasnak?

Legjobb válasz: VISSZAKÉRDEZNÉK: Mit tehetnek a kismamák az alacsony gyes, családi pótlék ellen? Mi lenne, ha "nagyoknak" is annyiból kellene megélni, mint a kismamáknak?

A kérdező hozzászólása: Tisztelt Hozzászóló! Apropó! Nem hiszem, hogy a homokozóban együtt játszottunk volna!? Vagy talán irigyli, hogy nyugdíjas vagyok?
VISSZAKÉRDEZNÉK: Mit tehetnek a kismamák az alacsony gyes, családi pótlék ellen? Mi lenne, ha "nagyoknak" is annyiból kellene megélni, mint a kismamáknak?
Tudják, kedves nyugdíjasok, és utolsó válaszoló, pályakezdõként nem jókedvemben állok a munkaügyi kirendeltség elõtt hajnalban fagyoskodva, mert a beküldött önéletrajzomat a munkahelyek 99%-áról vagy visszautasítják, mert pályakezdõ vagyok, vagy válaszra se méltatnak. Most kaptam egy munkát, de oda is csak februárban tudok beállni, de ez se referencia értékû, mert nem a szakmámban kaptam munkát. Pedig értek a szakmámhoz, amit tanultam. De el kellett vállalni valamit, mert nem akarok segélybõl élni. De mit tehetnék én és a hozzám hasonló tisztességes pályakezdõk, hogy tanulmányainknak megfelelõ munkát kapjunk? Majd ha állambácsi képes lesz megváltoztatni errõl a cégek gondolkodásmódját, és értékelik végre a pályakezdõt is, akkor majd érdekel azok panasza is, akik ilyen problémával nem kell, hogy küszködjenek.
Ebben az országban az nyeri meg a választást, aki megnyeri a nyugdíjasok támogatását. Ha valamelyik párt bekiabálja a választás elõtti utolsó percben, hogy "1%-kal emelem a nyugdíjakat(VISSZAMENÕLEG AZ EGÉSZ ÉVRE)", akkor az a párt megnyeri a választást. Szóval, ha a nyugdíjasok egy kicsit tovább látnának az orruknál, nem csak magukra gondolnának(az a pár év amig én élek ez is jó lesz) és válalnának egy kis önfeláldozást, akkor idõvel a nyugdijak is magasabbak lennének. Ne felejtsük el, hogy a mostani nyugdijasok juttatták ide az országot is az aktív korukban hozott döntéseikkel, belenyugvásukkal, meghunyászkodásukkal. PL.1956-ban, ha mindenki ellenáll és nem félti a tyúkszaros életét, valószínû, hogy másként alakul az ország jövõje. Egy országot nem lehet megdönteni, ha az csak a lakosság teljes kiírtásával mûködik.
A nyugdíjasoknak mint választópolgároknak jelentõs része van a "nagyok" megválasztásába. Sajnos az ország növesztett a seggére egy nagyokból álló szemölcsöt, és senki sem tudja, hogy hogyan lehetne eltávolítani. Mi magyarok egy dologhoz értünk. Nagyon tudunk sírni, panaszkodni, és sajnáltatni magunkat. Ha a franciáknak nem tetszik valami, kimennek az utcára, és Párizsban megtöltik a sugárutakat. Ha Budapesten 20 ember kimegy az utcára a kereskedelmi tv-k már tömegdemonstrációról beszélnek, és felrendelik a vidéki rendõröket pestre erõsítésnek. Vicc az egész. Szóval kedves nyugdíjasok. Valamikor Önök is aktív munkavállalók voltak. Akkor kellett volna a sarkukra állni és olyan "nagyokat" választani, akik most biztosítanák Önöknek a megfelelõ nyugdíjat.
Ne haragudjon senki, az utóbbiakban említett magyar jó tulajdonságokkal válaszolt mindenki. Kivéve talán a piacon árulós bácsika nénike valász tetszett. Miért? Mert ez az egy pozitív. Nyugdíjasokat okoljátok mert ilyen államvezetést választottak? Miért Te jobbat választasz a "választékból"? Amíg nincs olyan választáls, hogy az egészet le lehet válatni addig maradunk itt ahol vagyunk, még mélyebbre süllyedünk és a DEFLÁCIÓ örökre ismeretlen fogalom lesz. Mit tehetnek a nyugdik az alacsony nyugdíjak ellen? Az ellen semmit, de azért hogy legyen plusz pénzük egy kisebb réteg tényleg tud tenni, hogy kimegy árulni a piacra, kimegy külföldre bár ez 10000bõl 1 köbö. Úgy érzem a kérdezõ azt a választ akarja hallani hogy semmit. Hát tessék: Semmit nem tehet az ellen hogy több legyen a nyugdíj.
A nyugdíjasok igenis rengeteget tehetnek azért, hogy több pénzük legyen, pl. visszamehetnek dolgozni, vagy valamilyen kisvállalkozásba kezdenek. A metróaluljárókban virágot áruló nénik, vagy a piacon kis zöldséget, mézet áruló bácsik szerintem nagyon jól csinálják.
1. Semmit. :( 2. Éhenhalnának! :)
Kedves kérdezõ és válaszolók! Én meg azt szeretném tudni, hogy rendesen, becsületesen (nem minimálbéren bejelentett) dolgozó magyar állapolgár, a hozzám hasonló 1, 2 millióval együtt (mert ennyien vagyunk összesen), mit tehetnék, hogy ne én fizessem, a sok nyugdíjas, évekig gyesen/gyeden lévõ, minimálbéres vállalkozó, feketén dolgozó, munkanélküli stb. segéylét, egészségügyi ellátását stb. Mit tegyek, hogy ha november közepén kimegy a derekam, hogy nem tudok felállni és csak január 21-re kapok idõpontot az ortopédiára? Erre tessék nekem válaszolni, aztám majd érdekel bárki siráma is...
Tudják, mit tehetnek még? Hogy olyanokat támogatnak választásokkor, aki a fentebb leírt hátrányos helyzetû munkavállalók munkavállalását segíti, hogy õk is találjanak munkát, hogy ne kelljen az anyukának a kisgyerekeit szégyellni állásinterjún, hogy ne kelljen egy fiatal nõnek szégyellni, hogy szeretne õ is gyereket valamikor, vagy ha már teherbe esett, ne kelljen letagadnia, hogy ne kelljen a pályakezdõknek folyamatosan olyan akadályba ütközni, hogy referencia hiányában nem õket veszik fel, hogy ne kelljen a 40 fölöttieknek olyan akadályba ütközni, hogy a kora miatt nem szívesen alkalmazzák. Igen, én is lecserélném az egész bagázst, csak az én ismeretségi körömben nincs olyan, akit indítani tudnánk, ha valakinek a körében van, akkor megteheti az elsõ lépést afelé, hogy a következõ körben már legyen egy kiépített bázisa. Mindent meg lehet oldani, nekem van ötletem, parancsoljanak, Önöknek már csak az a dolga, hogy embert keresnek rá. És ha több lesz a keresõ (mert ma Magyarország úgy néz ki, hogy a kevesebb ember tartja el a többet, ha legalább egyensúlyba hozzuk, már jobb lenne), akkor több lehetne az Önök nyugdíja is. Tudják, nekünk se segély kell, hanem munkahely. Szóval ne a támogatásokat bõvítsék, hanem teremtsenek munkahelyet, és vegyenek fel oda dolgozni, és lesz Önöknek is több nyugdíja.
Itt fentebb azért olyan munkajavaslat is elhangzott, amivel nem vennék el mások munkáját. Pl. saját földön termelni, tudom, ha nem õk adják el, töredékéért veszik meg a termelõtõl, de valamennyi mégis befolyik, de ha õk adják el (pl. kimennek egy piacra, megkérnek egy rokont, aki kisteherrel elviszi), akkor meg teljesen jó. Itt a környékünkön lévõ vásárcsarnokban is vannak idõs nyugdíjas nénikék, ruhát meg saját terményeket árulnak, tojást, kiülnek, nem otthon ülnek egész nap, elbeszélgetnek egymással, meg a vevõvel, a környezõ településekrõl járnak be Pestre. Nem okoz nekik problémát. Nem sok fiatal csinálja, nem hiszem, hogy azért, mert elveszik elõlük, hely lenne, szabad asztalok még vannak így is. Nagynéni aki kiment külföldre, õ családnál ápolt elõször egy idõs bácsit, utána meg szintén családnál felügyelt a kicsi gyerekre, meg ellátta a háztartást, végülis nanny szerepkör, a családok meg tudták fizetni, biztos itt Magyarországon is van olyan tehetõs család, aki megteheti, és nem akarja mondjuk a magát már ellátni képtelen nagypapát-nagymamát... otthonba dugni, vagy annyira elfoglaltak, hogy a gyerkõcre nincs idõ, hirdetnek pár helyen, biztos van olyan életerõs nyugdíjas, aki tudna ilyet vállalni. Ezen a területen se sok a fiatal, esetleg a gyerekeknél, de idõseknél nem nagyon. Láttam hirdetéseket interneten erre. Csak tényleg az van, hogy ha mindig a nyugdíjasokat kell támogatni, és feledésbe merülnek a fentebb már írt hátrányos helyzetû munkavállalók (álláskeresõk), hát akkor az lesz, hogy amit már most is meg lehet figyelni, kimegyünk külföldre munkát vállalni, és nem lesz itthon, aki megkeresse a pénzt, amibõl a majdnem fele elmegy adóba, amibõl mennek a segélyek, a TB, a támogatások, meg a nyudíj. Mert végülis ebbõl megy, valamit be is kell adni a közös kasszába, hogy legyen mibõl adni. Ha csökken a közös kassza, a semmibõl adni csak semmit lehet. Ha ezt mindenki megértené, nem zúgolódások lennének, hanem végre cselekedne mindenki, aki segíthet a helyzeten.
Nyugdijas vagyok.Rokkantnyugdijas.45 évesen.Agyvérzés féloldali bénulással.Szivinfarktus.38500ft nyugdij.Kell még több?Nem mond ez eleget?Boldog karácsonyi ajándék, hogy megengedte a Titász részletekben fizessem a 800.000ft villanyszámlát.Mert õk 5éven át elnézték a leolvasást..havi 21ezerft részlet, plusz a rendes 14ezer.És ez csak a villanyszámla..Boldog uj évet..boldogujj, ahogy tucc!
A kérdező hozzászólása: Könnyen el tudnák küldeni a nyugdíjast dolgozni, de hová? A nyugdíjas tehet arról, hogy a befizetett adóját nem megfelelõen forgatták? A nyugdíjastól mégis el lehet venni, mert valós a jövedelmi. De mi van a feketézõkkel? A tv-ben szinte csak "fiatalokat" lehet látni vásárolni. MIBÕL?
Az apám 72 éves korában elment a húsipari vállalathoz portásnak 3 müszakban, elötte óvodában dolgozott gondnokként (ún. mindenes volt). A kérdésedre választova: EZT TETTE hogy több legyen a jövedelme, és nem szakadt bele. Ha mindenki akarna dolgozni ebben az orszában, akkor nem az államtól várnák az ilyen segélyt, meg az olyan támogatást. Sokan vannak ebben az országban akiknek büdös a munka, tisztelet a kivételnek. Ha tetszik, ha nem !!! Le lehet szavazni, de akkor is igazam van !
Ne várjunk már mindent az államtól, kérem! Ez nem a Kádár-korszak. A cél az lenne, hogy az emberek felelõsséget érezzenek a saját sorsuk iránt, és gondolkodjanak elõre. A szomorú az, hogy ma is van egy csomó ember, akikrõl lehet elõre tudni, hogy csórók lesznek öregkorukban, mert nem fizetnek nyugdíjjárulékot, magánnyugdíjpénztárról meg még nem is hallottak!
A kérdező hozzászólása: Még egyetlen javaslatot sem olvastam. A SEMMI az nem javaslat.

Mit tehetek a pesszimizmus ellen?

Mostanában nagyon hullámzó a lelki világom.Ez alatt azt értem, hogy mikor jó kedvem van(ez a ritkábbik eset)akkor nagyon jó, de amikor rossz akkor viszont teljesen kész vagyok.Párkapcsolatom is romlik ez miatt.Mondjuk az is igaz hogy ez azóta van mióta együtt vagyok a párommal.Bár kétlem hogy ez miatta van mert ha ez nem lenne szinte felh?tlen lenne a kapcsolatunk.

Legjobb válasz: Szia! Velem is épp ugyanígy van, hullámzó a lelkivilágom :D Errol nemhiszem, hogy tehetunk. Ha úgy érzed, hogy szomorú vagy és elkedvetlenedtél akkor pihenj le egy kicsit, én is ezt szoktam tenni, idovel majd elmúlik :) Princess

Szia! Velem is épp ugyanígy van, hullámzó a lelkivilágom :D Errol nemhiszem, hogy tehetunk. Ha úgy érzed, hogy szomorú vagy és elkedvetlenedtél akkor pihenj le egy kicsit, én is ezt szoktam tenni, idovel majd elmúlik :) Princess
Píísz!! Jah! amm...amugy meg...hááát.....legyél mindig a szerelmeddel, jah és amm...ezt azért beszéld me vele:)
gondolj mindig a párodra. Gondold azt hogy mindig vele vagy, és amikor rossz kedved van, és ha idõd engedi hívd fel, hogy halld a hangját. NE hagyd magad! Peace :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.

Mit tehetek? A feleségem a gyerekelhelyezési tárgyaláson azt mondta, h:"ha nem mondok le a lányom felügyeleti jogáról akkor ugyan úgy nem vagy csak szinte semmit nem láthatom a lányom"sajnos belementem a lányom miatt. Tehetek valamit?

Legjobb válasz: Te èsznèl vagy? Mi az hogy nem láthatod? Azèrt mert õ azt mondja? Ha ìtèlnek neked felügyeleti jogot akkor fejen is állhat de nem tilthat el. Ès mi ebben a lányod èrdeke amúgy? Hogy egy ugyanolyan szemèt hárpiát nevel belõle mint saját maga? A lányodnak ha felnõ nem ez fog lejönni, hanem az hogy ilyen könnyen lemondtál rôla.

Te èsznèl vagy? Mi az hogy nem láthatod? Azèrt mert õ azt mondja? Ha ìtèlnek neked felügyeleti jogot akkor fejen is állhat de nem tilthat el. Ès mi ebben a lányod èrdeke amúgy? Hogy egy ugyanolyan szemèt hárpiát nevel belõle mint saját maga? A lányodnak ha felnõ nem ez fog lejönni, hanem az hogy ilyen könnyen lemondtál rôla.
ügyvéd elõtt papíron mondtál le róla? A lányod érdekében mondtál le róla? Ezt hogy érted?? Esetleg megtámadhatod, de mivel aláírtad, nagyon kemény menet lesz..
A kérdező hozzászólása: azért mert egyszerûen nevetséges ez az egész. Én csak a lányommal akarok normális kapcsolatot. Nem kérek senkit, hogy higgyen nekem. Bocsi. Arról még nem is írtam, hogy amikor szombatonként hoznia kellett a gyerekjólléti központba a lányomat akkor mindig késett. kb fél órát és minden második alkalommal más hozta a gyereket. Itt nem az igazságot kell eldönteni, hanem csak arra keresem a választ, hogy mit tehetek, mert sajnos nem tudok mindenre egy új ügyvédet megfizetni
"Bocsi". De mégis milyen tanácsot lehetne adni egy olyan embernek, aki maga alatt vágja a fát azon túl, hogy "ne tedd!"? Lemondtál róla, vállald a következményeket! Azt írod, hogy eddig se mûködött közre a volt nejed. Szerinted ezentúl fog? Most, hogy semmi sem kötelezi rá? Hajlamos vagyok anélkül is a feleségednek igazat adni, hogy nem ismerem. Akárhogy vigyorogsz, valahogy nem hiszem, hogy pusztán üres rágalmak miatt jutottatok el odáig, hogy csak felügyelet mellett láthattad a lányodat.
3 éves korig sajnos nem viheted el. Miért nem váltatok el normálisan? Eleve miért váltatok? Elvitted 1-2 napra úgy hogy nem egyezett bele és a tudta nélkül? Ülj le vele és próbálj meg emberi hangnemben beszélni errõl az ex nejeddel. 3 éves korig nem viheted el, azután viszont igen. De ehhez az kell, hogy beszéljetek nyugodtan.
Utolsó talán azért mert kicsi még a gyerek, azért kell a felügyelet. Ne ítélkezünk.
A kérdező hozzászólása: Tudott arról, hogy elviszem az albérletembe. Pont azért akartam elvinni, hogy a nejem "dühkitöréseit" ne lássa a gyerek. Õ akart elválni és én meg belementem. Ennyi.
A kérdező hozzászólása: A felügyelet azért is kellett, mert Én is kérvényeztem a Bíróságot, hogy nálam helyezze el a gyereket és véleményt készítettek arról, hogy hogy bánok a gyerekkel
A kérdező hozzászólása: A kérdésem csak az, hogy tehetek e valamit a nejem ellen amiért megzsarolt. Lehet, hogy ezzel elvágtam magam, de apaként nehéz érvényesülni és én nem bírom a lányom nélkül. Most örülhetek is, mert legalább láthatom a lányom. De az, hogy a nejem ezt megteheti nehezen felfogható a számomra. köszi mindenkinek aki elmondja a véleményét még akkor is , ha az "érdes". Az is lehet nekem értékes
En ezt nem ertem. Ez torveny, hogy a még hazas felek atmeneti idoszakaban az Anyukanal kell elhelyezni a gyerekeket? Az Apuka nem viheti? Es az Anyuka nem kuncsoroghat 2 hetenkent?
Túl sok a smiley. Nehéz így elhinni, hogy komolyan (és igazat) beszélsz.
A kérdező hozzászólása: A rendõrség nem foglalkozik vele, mert nincs korlátozva (akkor nem volt) a jogaink. Engem úgy tudott feljelenteni, hogy mindent kitalált: el akartam ütni mikor elvittem a lányom meg ilyenek. Az ügyvédemmel (a tárgyalás után tudtam meg), hogy beszéltek. Így a tárgyaláson a Bíró jobban védte az érdekeimet , mint az ügyvédem :D
Kar volt, mert a biróság meg ítélte volna a normalis lathatast.
Tárgyaláson mondta, mit írtál alá, ki elõtt?
A kérdező hozzászólása: Nem. A bíróságon a Bíró elött mondta, ezt. Eddig csak szombatonként láthattam 4 órára egy gyerekjólléti központban , mert azt mondta sosem foglalkoztam a gyerekkel. Amit bebizonyítottam, hogy nem igaz. De annyit hazudozik össze, hogy képtelenség mindent megcáfolni. Csak azt tudom bebizonyítani, hogy a lányom ragaszkodik hozzám és hogy gondoskodóbb szülõ vagyok mint Õ
A kérdező hozzászólása: Eddigi 10 hónap alatt többször jelentett fel, mert elhoztam a lányomat tõle :D (1-2 nap). Azért tûnt jobbnak talán, mert így többet láthatom és nem egy ellenörzõ szervnél játszhatok vele.... És nem kell a nejemnek ott lennie. Egyszerûen megõrülök attól, hogy nem láthatom akkor amikor csak lehet. Eddig a tárgyalásig közös felügyeleti jogunk volt, de volt, hogy 8 hétig eldugta a lányom. Hogy õszinte legyek mindenbe belementem volna már, hogy lással. 2 és fél éves.
Most mégis lemondtál róla, holott a bíró megítélte volna a rendes láthatást...
Amikor eldugta a gyereket 8. hétig na akkor kellett volna gyerekrablás miatt feljelenteni. Ne legyél hülye, ne hagyd magad.
A kérdező hozzászólása: A Bíró normális láthatása a következõ: Fokozatosság elve.... -2 hetente 1 szombat fél nap -majd 2 hetente szombat vasárnap.... és egyszer majd eljutok odáig, hogy egy teljes hétvégére megkapom. Kérdem Én. Mit csináljak a lányom nélkül 2 hét között? Ez az állapot kibírhatatlan. Amikor 8 hétig eldugta nem számít. Legalábbis nálunk a tárgyaláson senkit, még a bírót sem akasztotta ki.
Mert nem jelentetted fel, van ügyvéded?
Mielõbb fordulj ügyvédhez.

Mit tehetek? A birosag nekem itelte a gyermeket, es nekem kell vele utaznom 300 km. t hogy az apja läthassa! Mit tehetek hogy az apa utazzon es ne en a gyerekkel?

Legjobb válasz: Mivel az apa anyagi helyzete nem engedi hogy becsig utazzon.Ezert kell nekem minden ket hetente bevinnem a gyermeket.A gyermek viszont nem akarja az apjät.Lelki terroba tartotta.Elvehet a birosag töllem a gyereket,ha nem penteken viszem,hanem szombaton?mert dolgozunk is,es a munka idö miatt ezt csak igy tudom teljesiteni!

A kérdező hozzászólása: Mivel az apa anyagi helyzete nem engedi hogy becsig utazzon.Ezert kell nekem minden ket hetente bevinnem a gyermeket.A gyermek viszont nem akarja az apjät.Lelki terroba tartotta.Elvehet a birosag töllem a gyereket, ha nem penteken viszem, hanem szombaton?mert dolgozunk is, es a munka idö miatt ezt csak igy tudom teljesiteni!
Szia! Hasonló ügyben én is a saját címemen való átvételt kaptam meg ügyvédi megegyezéskor.De azt is megtudtam, ahogy írtad is, hogy ha külföldre vinném (mert terveztem), már alakulna ez a megegyezés.Én azt szeretném tõled megtudni, hogy tudtad kivinni az apa nélkül a gyermeket.mert én még útlevelet sem tudok nélküle intéztetni.Köszi T.Heni
A kérdező hozzászólása: en meg azert nem fogok el välni hogy az apja läthassa a gyereket.igy is lätja.sött a gyermek jobban szereti a nevelö apjät mint az igazit.es ha valaki lelkileg össze akarja törni a gyereket , az csak utazzon az apjähoz...mint irtam az apja lelki terrorba tartja a gyereket, es nem csodälkozom hogy minidg irdit, hogy anya vedjel meg apätol...
Én meg azt mondom, hogy ha minimális jóérzés lenne az ANYÁBAN, akkor nem vinné el ilyen messzire a gyereket az apától. Itt az anya tehet arról, hogy milyen messzire kell utazni, õmiatta "szenved" a gyerek is. Úgyhogy önvizsgálatot kellene tartani, és végre felfogni, hogy nem csak anyai jogok, hanem apai jogok is léteznek.
23:06-os ne haragudj, de vagy nagyon jo ferjed van, vagy nincs meg csaladod, es foggalmad nincs, micsoda fereg emberek (allatok)vannak a vilagon. Jo, hogy neked ebben nincs meg tapasztalatod. Nagy ur am a bosszu! Egyesek kepesek 1000 Ft-on veszekedni a birosagon, es mindent megtenni, hogy az anyanak keresztbe tegyenek. Csak azt nem birjak felfogni az agyukkal, hogy nemcsak az anyanak, hanem foleg a gyereknek tesznek keresztbe a bunkosagukkal, onzosegukkel. Ugyhogy igenis kotik magukat a joghoz, es mindenre kepesek egyes "beteg" emberek.
Itt nem jogról van szó, hanem emberségrõl. Ha minimális jóérzés lenne abban az apában, akkor rugalmasabban kezelné a láthatást. Az egy dolog, hogy a bíróság milyen határozatot hoz, de végül is a két szülõ dönti el, mikor melyiküknél van a gyerek. Normális férfiban fel sem merülne, hogy betegen is vidd a kicsit, és azt is megértené, ha csak szombaton kapja meg. Arról nem is beszélve, hogy milyen csökevényes hím az, amelyik elvárja, hogy egy nõ utazgasson a gyerekkel. Üljön be az autójába, és vezessen ki Bécsbe! Egy nap alatt meg lehet járni, és a gyerekkel is több órát láthat. Ilyen kicsi gyereknek meg nem is igazán jó, ha nem az otthonában alszik. Ha az a pasi szeretné a gyereket, akkor a kicsi érdeke lenne az elsõ, nem az önzõ szempontjai.
Utolso hozzaszolo, te ugyved vagy? Azt nem ertem, hogy Magyarorszagon belul is lehet tobb szaz km a ket szulo lakhelye kozott, es akkor is az apanak kell utaznia a lathatasra, nem az anya viszi a gyereket el az apahoz, nem? Kerdezo, amikor megallapodtatok a birosagon, hogy mindig hozni fogod a kicsit Magyarorszagra a lathatasra, akkor miert nem mondtad, hogy te ezt nem tudod vallalni. Esetleg havont egyszer, vagy nem tudom. Felesleges volt bevallalni, hogy te hozod azt a nyomorult kisgyereket Ausztriabol haza. Inkabb egye meg a gyerektartast is az apa, de valami mas megoldast keressetek. Ez igy nagyon felhaborito.
Mivel a kérdezõ nem Becs nevû magyar településen, hanem Bécs nevû OSZTRÁK településen él, ezért a bíróság JOGOSAN ítélte azt, hogy az anyának kell a láthatásra vinni a gyermeket. Ez ellen csak közös megegyezéssel tér el a bíróság, a törvény kötelezi az elvált felet arra, hogy a honos országban biztosítsa a láthatást. Mivel te elköltöztél Magyarországról, így a láthatást NEKED kell biztosítani. Senki nem kényszeríthetõ arra, hogy külföldre utazzon (legalábbis a bíróság szerint). Meg kell egyezni az apukával. Mást nem fogsz tudni tenni.
Szerintem nincs kutyakötelesség. Egy 3, 5 éves gyereket kéthetente végig rángatni oda-vissza 600 kilométeren, kész élvezet. Kulturáltan megegyezni nem lehetetlen, viszont nem is általános. Nõkben és férfiakban is vannak, juszt is keresztbe tevõk. Mindig a gyereket kell nézni, neki mi a jó, hol érzi magát biztonságban. Jah, és mondanom sem kell, hogy ezek a minta apák, amellett, hogy az anya részérõl elvárják, hogy mindent betartsanak, míg õk maguk kijátszva a jó kis magyar rendszert, a legkevesebb gyerektartással igyekeznek megúszni, miközben a tényleges keresetük köszönõ viszonyban sincs a megállapítás alapjául szolgáló összegnek. Ha szép szóval nem megy a megegyezés, hogy mi a jó a gyerek szempontjából, még mindig azt mondom, ahhoz kell ragaszkodni, ami a bírósági végzésben van. Vagy kérni kell a felülvizsgálatot.
Ha te költöztél el, akkor kutya kötelességed vinni a gyereket. Tudod, az két emberen múlik, hogy milyen a viszonyotok. Ne csak a férjedet hibáztasd.
A kérdező hozzászólása: februarban elköltztem mert nem birtam a terrorjat, decemberben ferjhez mentem, a gyerek imadja a nevelö apjät, osztrak allampolgär.februar ota a gyerek perfekt nemetül beszel.boldog velünk, az apja is talalt maganak mast..de hät...ha viszem is a gyereket sosem a gyerekkel van hanem mindig mäshol..vagy a gyerek a nagyinäl vagy az uj nevelöanyjaval...nem csodälkozom hogy a gyerek nem akar ott lenni.kerdeztem a gyamügyet.azt mondtak hogy ez van ha az apa ezt csinälja ezt csinälja.nem tudok semmit tenni.de en akkor most ezt nem ertem.azert utazzak a gyerekkel hogy ne az apjaval legyen??amikor raadasul meg nem is akarja?szoval ez nehez!!
és, még az jutott eszembe, hogy valószínû az apja ezt az egészet nem a gyermek láthatása miatt akarja úgy betartatni. Egy szülõ, ha a gyermeke lázas, beteg, nem akarhatja, hogy úgy utazzon. Soha nem kérném, hogy a beteg gyerekemmel utazzon a párom keresztül 300 km-t. Szerintem ez az egész, ragaszkodás a papíron írotthoz részérõl feléd irányul.
Szia! Valószínû, hogy azért kell neked vinned a gyereket, mert te költöztél el 300 km-re. Amikor megállapították a láthatást, akkor kellett volna fellebbezni, hogy pénteken nem tudsz vele 300 km-t utazni úgy, hogy 6-ra ott legyen a gyerek az apjánál. Ettõl szerintem még nem veszik el tõled a gyereket. Viszont ha nem akarod, hogy bíróságra vigye a dolgot, akkor te menj a bíróságra és kérd a láthatás megváltoztatását. Ha viszont úgy gondolod, hogy ez az utazási és látogatási hercehurca árt a gyereknek, akkor vidd pszichológushoz és a szakvéleményével add be a látogatás megváltoztatási kérelmedet.
A kérdező hozzászólása: az apa mär azert is fel van häborodva ha beteg a gyerek es mondom neki hogy a jövö heten viszem mert nem vagyok egy härom eves gyerekel 40.fokos läzzal utazni.meg csak elöször fordult elö.de mär igy is elvärja hogy penteken 18.ra vigyem oda.nem elg hogy a gyerek beteg, munka stb..nem tudom teljesiteni a penteket.felek hogy megtämadja a birosagi vegzest, mivel nem teljesitem a penteket.es ha jol tudom ket evig nem lehet fellebezni. mär gondoltam hogy elmegyek a gyerekkel pschiologushoz hätha tud valamit segiteni,
Sziasztok, Nem értem, miért Te utazol a gyerekkel. Én is elváltam, nekem ítélte a bíróság a fiam. A papíron szerepel, hogy a gyermeket a mindenkori lakhelyérõl viheti el az apja, és az mindegy, hogy hol van, neki kell megoldania, hogy hogyan. Nekem is 250 kilométert jön érte, már ha jön érte. De hadd tegyem hozzá, hogy amíg egy városban is laktunk, sem vitte el azokban az idõpontokban, amit a bíróságon kisírt magának, " mert én nagyon szeretem a gyerekem" címszóval.
A helyedben legalább azt kérném a bíróságtól, hogy az apuka utazzon és ne Te a gyerekkel.Fellebbezd meg a határozatot.A gyereknek nem érdeke az állandó utazgatás, fõleg ha nem is akar találkozni az apjával.A gyerek érdekeit nézik elvileg nem?Az a baj, hogy sokszor csak elvileg.Ha meg olyan korú a gyerek, akkor hallgattasd meg a bírósággal, mondja el Õ ott, hogy nem akar menni láthatásra. Egyébként ezt nem értem, ha az apuka anyagi helyzetére hivatkoznak azért kell neked vinned, akkor Te aki a gyereket neveled miért neked legyen még ez is pluszköltség?Ezt igazságosnak találták? Biztos nem véletlenül nem akar menni az a gyerek láthatásra.
Ez a gyermek korától is függ. 12 év felett a bíróság már meghallgatja a gyermek véleményét is. Ha ennyire nem akar menni az apukájához, én a helyedben ügyvédhez fordulnék és korlátoztatnám a láthatást. Ráadásul úgy, hogy az apa utazzon Hozzátok. Tény, hogy a bíróság mindig a gyermek érdekeit tartja szem elõtt, nem hiszem, hogy kötelezné a 300 km utazásra kéthetente. Véleményem szerint ügyvéd a lelke, és a bíróság által a láthatás feltételeinek megváltoztatása.
Azt kell teljesítened amit a bíró meghagyott.Elvenni csak abban az esetben tudja az apa, ha új elhelyezési pert indít, és akkor neki ítélik a gyereket.De az apa reklamál, hogyha nem viszed a gyereket?
A kérdező hozzászólása: union belül, oda viszed a gyereket ahova akarod, nem kell neki utlevel, es mivel a birosag nekem itelte a gyereket, igy nem kell engedelyt kernem az apjätol, hogy hova költözhetek, es hol lakhatok a fiammal

Mit tehetnék a passzív dohányzásom ellen?

Anyukám és a barátja állandóan a házban dohányoznak. kertes házunk van, udvarra is mehetnének, de nekik bent kell, minden egyes helyiségben. Dög büdös a konyha, a fürd?szoba. A konyhában rendszerint vágni lehet a füstöt, egyre többet szívnak, még meg ezt az ócska dohányt, és így én is és a testvérem is...

Legjobb válasz: dettó....és fogalmam sincs.. Anyu akkor is bagózott mikor terhes volt velem..szóval...nem tudom mindenem tök büdi.Szóval megértelek de fogalmam sincs mit kéne tenni.

dettó....és fogalmam sincs.. Anyu akkor is bagózott mikor terhes volt velem..szóval...nem tudom mindenem tök büdi.Szóval megértelek de fogalmam sincs mit kéne tenni.
A kérdező hozzászólása: Mondjuk törvényileg betiltani, és agyonra büntetni mindet, aki dohányzik....
jaa.de a dohányosoknak már az sem tetszik hogy az utcán kijelölt helyeken gyújthatnak rá.Ha ilyet törvénybe hoznának szerintem tuti hogy tüntetnének.Meg amúgy ilyet nem lehet sajnos.Pedig krva jó lenne...Nem mehetek el sehova lakni mert még 16 vagyok csak és anyu ugye a felelõs értem.Ezért szívnom kell.Ha szólok neki akkor nekem kuss és húzzak be a szobámba...kb errõl szól.
Ezt azért te sem gondolhatod komolyan. A gázmaszk mindenképpen megszûri bizonyos szinten, de az kényelmetlen és furán nézne ki. Ventillátorral el lehet terelni a füstöt, nyitott ablaknál és ajtónál. Más megoldást nagyon nem tudok.
ventillátort nem használhatok( legalábbis én nem) mert "sokat fogyaszt". Nyáron kb 2× volt bekapcsolva:D
légy aktív dohányos, akkor nem leszel passzív. viccet félre téve, ablak ki, ajtó ki, aztán a huzat kiviszi talán, vagy ventivel rásegíteni
szia! Együtt érzek veled! Anyukám, nagymamám (már velünk van), húgom, húgom párja, keresztapám, mindenki dohányzik. Csak én nem és a párom. Még anyukámmal élek anyagi okokból, nálunk van mamám is, az egész ház szörnyû füstös. Utálom! És már volt baj a tüdõmmel.

Mit tehetek a barátom érdekében? Hogy segíthetnék neki?

A barátomnak eléggé jól mennek a nyelvek,későbbiekben tolmács/fordító szeretne lenni. Folyton ezt hangoztassa, ha a témába kerül a jövő. A gond az,h szörnyen lusta. Nem akar az egésszel foglalkozni,azt várja h a szájába repüljön a sült galamb. Angolul is csak úgy tanult meg h a szülei Amerikába küldték a rokonokhoz 1 hónapra + fizették neki a drága nyelvórákat. Szeretem őt és szeretnék neki segíteni,mert célja az van,csak akarata nincs hozzá:( Valahogy tudnák neki segíteni? 18/l és 17/f

Legjobb válasz: Nem tudnák, hanem tudnék. Másrészrõl pedig semmi közöd hozzá, hogy Õ mit tanul és mit nem.

Nem tudnák, hanem tudnék. Másrészrõl pedig semmi közöd hozzá, hogy Õ mit tanul és mit nem.
A kérdező hozzászólása: Bocs, h segíteni akarok neki....
Hát ha megtanulja a leckét, kap tõled valami különlegeset, meglepetést... Motiválni kell a drágát. :D
Keress neki valami motivációt! Lehet önkéntes tolmács beteg gyerekek táborában (Bátor Tábor, keress rá, pont tegnap láttam a reklámot), vagy jelentkezhet önkéntesnek cserediákok szabadidejének lekötésében, így ingyen foglalkozhat/beszélgethet/ismerkedhet más anyanyelvû fiatalokkal, így lehet megjönne a kedve az egészhez, és ez jelentene neki egy kis motivációt....

Mit tehetnék a lábdagadás ellen?

Mindig iszonyatosan bedagad a lábam a nap folyamán. Reggel felveszem térdig ér? csizmámat, és annyira b?, hogy belefér a kezem is. Végzek a munkával, és mikor a m?szak után újra felveszem, akkor szinte alig jön fel a cipzár, úgy be van dagadva a lábam. :(

Legjobb válasz: Lehet visszérgond, nyirokkeringési probléma, stb. Mindenképpen orvoshoz kellene fordulnod vele. "Házi" praktikák: - spec. kompressziós harisnyát hordj, - sose álj vagy ülj sokáig egy helyben, idõnként mozgasd/tornáztasd meg a lábaidat, pl. menj néhány métert lábujjhegyen, stb. - amikor csak teheted, polcold fel a lábaidat: tegyél alá párnát, tv nézés közben tedd fel akár a dohányzóasztalra vagy egy kisszékre úgy, hogy a csípõddel egy magasságban legyen. Én irodai ülõmunkát végeztem sokáig, estére nekem is bedagadtak a lábaim, amíg rájöttem egy trükkre: a számítógépre raktam mezítláb a lábamat, senki sem látta az asztal alatt :=) én pedig idõnként lábat cseréltem: jobb le, helyette bal fel, mert egyszerre csak az egyik fért fel a gép dobozára kényelmesen :=). Attól kezdve sokkal kevésbé dagadt be a lábam. Itthon is rászoktunk a férjemmel a felrakott lábbal való tévézéshez :=)

Lehet visszérgond, nyirokkeringési probléma, stb. Mindenképpen orvoshoz kellene fordulnod vele. "Házi" praktikák: - spec. kompressziós harisnyát hordj, - sose álj vagy ülj sokáig egy helyben, idõnként mozgasd/tornáztasd meg a lábaidat, pl. menj néhány métert lábujjhegyen, stb. - amikor csak teheted, polcold fel a lábaidat: tegyél alá párnát, tv nézés közben tedd fel akár a dohányzóasztalra vagy egy kisszékre úgy, hogy a csípõddel egy magasságban legyen. Én irodai ülõmunkát végeztem sokáig, estére nekem is bedagadtak a lábaim, amíg rájöttem egy trükkre: a számítógépre raktam mezítláb a lábamat, senki sem látta az asztal alatt :=) én pedig idõnként lábat cseréltem: jobb le, helyette bal fel, mert egyszerre csak az egyik fért fel a gép dobozára kényelmesen :=). Attól kezdve sokkal kevésbé dagadt be a lábam. Itthon is rászoktunk a férjemmel a felrakott lábbal való tévézéshez :=)
Vízhajtó.De kéne egy kivizsgálás, hogy mi is okozza. Mert lehet szív vagy veseeredetû és mindegyikre van megoldás, hogy ne menj tönkre idõ elõtt.
Az elsõ vagyok.Igen, baj a sok só.És az köti meg a vizet.Az elsõ az, hogy tengeri sót vegyél, az egészségesebb.És csökkent a mennyiségét.Csökkenni fog a dagadás is. És ezek szerint a veséd nem mûködik rendesen.Csak az a baj, hogy az meg tönkreteszi a szivet.Én ezt sosem fogom megérteni, hogy jelez a test, hogy gond van, és nem foglalkozunk vele, aztán nem tudunk dolgozni, de orvoshoz nem megyünk, és utána sírunk, hogy de szerencsétlenek vagyunk. És ha 10 évvel elõtte megyünk orvoshoz, akkor nem rokkanunk bele.
A kérdező hozzászólása: Sokat pisilok amúgy. Kávézok, és nagyon sósan étkezem. Ez nagyon nagy baj, mi? Tudom, nem kéne. Nem szeretnék orvoshoz menni, de elõbb-utóbb muszáj lesz...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!