Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyen ember (318 db)

A vemhes kutyám rühes mit tegyek? Embernek való irtószerrel be lehet kenni őt?

NEM kérek olyan válaszokat hogy menj ivartalanítani mert ez most hosszú nem fogom kifejteni a kérdésre szeretnék választ kapni!

Legjobb válasz: pedig fogsz. egyébként nem, nemhiszem hogy le lehet kenni. Állatorvoshoz kell menni és megnézetni a kutyát, kérni rá szert, és ha már ott vagytok egy ultrahang se ártana..

pedig fogsz. egyébként nem, nemhiszem hogy le lehet kenni. Állatorvoshoz kell menni és megnézetni a kutyát, kérni rá szert, és ha már ott vagytok egy ultrahang se ártana..
Egyértelmû:a szukára nem költ, a kiskutyák ára viszont jól jön majd. Csak orvos, mint fentebb írták.Már csak azért is, mert emberre és a többi állatra fertõzõ lehet.Vagy számít ez egyáltalán?
ha még orvos nem látta, honnan tudod biztosra, hogy rühes??? felelõtlenség lenne mindenféle ajánlott vacakkal kenegetni.
a rüh elõjöhet egy legyengült immunrendszer következményeként is, igy nem kizárt, hogy a kutyának valami betegsége is van, a vemhességen kivül. Mindenképp orvos, mert a rüh ellenes szerek igencsak mérgezõek. Immunerõsitést tessék elkezdeni.
Állatorvoshoz kell vinni, aki remélhetõleg ivartalanítja is. Nem kell kifejtened egyébként, mind tudjuk, mi történhetett: [email protected]ál az ivaros szukádra, [email protected] azt is, mikor felcsinálták pont úgy, ahogy most [email protected], hogy rühes. Minden más esetben már állatorvosnál lennél.
Állatorvos felírja, de recept nélkül is kapsz rá valamit állatgyógyszertárban. Minden városban kell lennie egynek.
jesszuskám. szóval van egy vemhes szukád (GONDOLOM NEM VAGY TENYÉSZTÕ!) ami rühes és még a rühét sem vagy képes megfelelõen kezeltetni ÁLLATORVOSSAL! hát minden elismerésem! jó vastag bõr kell hozzá hogy ide írj és még a tetejében kikérd magadnak hogy milyen válaszok jöhetnek! nem vagy semmi! csak egy kérdés. miért nem írtad ezt egy hivatalon állatorvosi oldalon le? ahhoz már nincsen merszed mi? de itt megy a kioktatás. hát nem vagy semmi! gratulálok, büszke lehetsz magadra! gondolom nem kell ragozni: MENJ EL AZONNAL ÁLLATORVOSHOZ, IVARTALANÍTSD A KUTYÁT ÉS KEZELTESD A RÜHÉT!
A kérdező hozzászólása: Mielõtt elolvastam volna ezeket a válaszokat, elmentem vele állatorvoshoz! Köszönöm a "kedves" válaszokat egyébként is elmentem volna állatorvoshoz csak kíváncsi voltam milyen "okosak" a gyakoris emberek. :) Én féltem túlságosan, az állatorvos megnyugtatott hogy a kutyám se nem vemhes, se nem rühes. Azért írtam hogy hosszú sztori a vemhessége mert kicsit megnõtt a hasa ami egy új fajta zsírosabb táptól volt, de én ezt nem tudtam ezért hittem hogy vemhes és bepánikoltam ezért írtam elõször ide, majd mentem el vele orvoshoz. Nyugodtan szidjatok "ne ítélkezz elsõre" de ti nyugodtan tegyétek nem zavar :)
A kérdező hozzászólása: Azt nem mondtam hogy a tápra allergiás volt, ezért vakarózott és ezért hittem rühnek. Tüzelt, de nagyon vigyáztam rá, hogy ne menjen kan a közelébe (ez sikerült is) csakhogy amikor elkezdett nõni a hasa egy kicsit megijedtem, ráadásul el is kezdett vakarózni ezért vettem neki bolhanyakörvet. Nyakörvvel is ugyanúgy vakarózott ezért nem értettem mi lehet.
"A vemhes kutyám rühes mit tegyek?" Elég egyértelmû, határozott kijelentés, és nem feltételezés amit írtál. Úgyhogy ne csodálkozz a reakciókon.
máskor ide írogassál ha unatkozol. van egy csomó lehetõséged hova akarsz. az itt a gyakori nem pedig az állatorvos válaszol rovat. http://www.google.hu/#output=search&sclient=psy-ab&q=%C3%A1l..

Egyszerűen tanácstalan vagyok!? Mit tegyek emberek?

Hosszú történet,de tényleg csak röviden.

Legjobb válasz: nyilvan valaszd azt a pasit aki SZERET! a gyerkocodnek is ez lenne a legjobb. es igen a parod csak birtoklasi laz miatt csinalja amit csinal. kutyabol nem lesz szalonna.

nyilvan valaszd azt a pasit aki SZERET! a gyerkocodnek is ez lenne a legjobb. es igen a parod csak birtoklasi laz miatt csinalja amit csinal. kutyabol nem lesz szalonna.
A kérdező hozzászólása: állítólag mind kettõ szeret, de azt be kell valjam, hogy az újnál szavak nélkül is érzem. Ahogy megsimogat, összenézünk :)
Mivel van már gyereked, igy nem csak a saját magad javát kell nézned, hanem az övét is, hogy hogy lenne neki jó.Lehet elõször tökéletesnek tünik az új pasi, de most gondolj bele abba , hogy több év sem elég ahoz , hogy teljesen megismerd a másikat.Hullámvölgyek mindig voltak és lesznek.Én is már eddig 2szer költöztem haza a páromtól.Minden kapcsolatban vannak rossz idõszakok, amik próbatételek is egyben.Ilyenkor látszik meg, hogy mennyire tart egymáshoz egy pár.Szerintem 3hét kevés ahoz, hogy tényleg feladd az elmúlt 6évedet.Lehet késõbb bánni fogod, és akkor lehet már sajnos késõ lesz.Szerintem a gyereknek is jobb lenne , hogyha együtt maradnátok.Nézd az õ javát is.És hiába most a másik imádja a gyereked.Évek múlva, tegyük fel veszekedések során fejedhez fogja még õt is vágni, mivel nem az õ gyermeke.Szerintem gondolkozz el.Minden csoda 3napig tart.Sok sikert a döntéshez, és kivánom, hogy oldjátok meg a problémákat.
Az elsõnek igaza van. De amúgy meg valószínûleg amiatt az 5 év miatt ragaszkodsz még néha a volt párod iránt, õt kiismerted, meg hát a gyermeked apja (tõle van a gyerek) talán ezek a fõ okok amik még elgondolkodtatnak. És talán félsz az újtól, megijeszt az hogy valaki õszintén szeret és pozitív érzéseket táplál feléd, mert félsz hogy ha ez csak színjáték és kiderül késõbb ha majd õt választod az hiogy nem is ilyen, akkor összeomlasz. de a helyedben nem a volt pasimat választanám.

Mit tegyek emberek egyszerűen nem tudom? :S Lent.

Kb 1 hónapja mentem szét a barátnömel akit nagyon szeretem/szeretek.1 év 8 hónapig voltunk együtt.Nem volt szex mert fiatal volt(14 éves).Hiányzik is néha szívesen lennék vele újra együtt.Ám van 1 osztálytársam akivel szintén eltudnám képzelni(persze nem szeretem annyira mint a volt párom).De ö azt monta nem szeretne osztályba senkivel járni (más akadálya nem igazán lenne).Mi legyen??Várjak egy harmadik személyt?? 16/F

Legjobb válasz: inkább várj egy harmadikat. jobban jársz.

inkább várj egy harmadikat. jobban jársz.
Miért mentetek szét (nem tudom a szexhiánynak köze lehet-e ehhez, inkább rákérdezek)? Amúgy lassíts kicsit, úgy érzem benned túlteng most az, hogy mindenképp szeretnél valakivel összejönni... 1 hónap nem sok, lehet kicsit még pihenni. ;) Egyébként az is lehetséges, hogy csak a megszokás miatt érzed úgy, hogy szívesen lennél újra a lánnyal (mert azért kicsit több, mint másfél év alatt ez ki tud alakulni), de persze a részletek ismerete nélkül ez mind csak spekuláció. Amúgy anno lehet én sem jöttem volna össze az expasimmal, ha egy osztályban maradtunk volna (az osztályon belüli kapcsolatokat inkább én is bojkottáltam). Most így hirtelen elsõdlegesen tényleg mindenképp az a tanácsom, hogy lassíts kicsit, aztán lehet, hogy pont akkor jön majd egy nagy szerelem, mikor nem is számítasz rá/keresed. ;)
Hát "házinyulra ne lõjj" szoval hagyd az oszt.társad fõleg h õ is azt mondja h az osztálybol inkább nem jár senkivel. Tényleg pihenj egy kicsit és vagy jön egy új lány v ujra lesz vmi a régivel. :-)


Mit tegyek ha elegem van, hogy ilyen emberekkel vagyok korulveve?

Komolyan mondom ez a mai vilag valami katasztrofa. A barataim folyamatosan sertegetik egymast es engem is olyan dolgokkal pl. Hogy "szebbet sz*rok, mint ahogy te kinezel" meg "nagyanyam jar ilyen ruhakba" stbstb. Ok ezt viccesnek tartjak es jokat rohognek rajta meg " visszavagnak" egymasnak meg ilyenek. Nekem 1 ilyen beszolas egy egesz hetem teszi tonkre. Mindig bennem van az, hogy "a vicceltem mogott mindig van igazsag". Amugy ez a csaj elegge onbizalomhisnyos es szerintem ezert csinalja.. Na a masik, hogy mindenki kibeszel mindenkit pl. Van egy csaj akit elvileg mindenki nagyon szeret majd mondta, hogy elmegy a sulibol jovore mert koltoznek" es mikor nem volt bent a terembe akkor mondtak a tobbiek, hogy hala istennek mert utaljak. Ez csak egy pelda. Kibeszel mindenki mindenkit es en meg nem tudok rola de akkor valoszinuleg engem is.. Ugy erzem, hogy szeret az osztaly, de masok is ugy erzik aztan megy a kibeszeles. Na es a 3. Hogy nem tudom mi a gond velem..nem igazan tetszek a fiuknak, de nem ertem mert nem bekepzeltsegbol, de nem ugy erzem, hogy a legrondabbak koze tartoznek es sok modellugynoksegtol kaptam mar felkerest, (sose mentem, nem erdekel ez a dolog de jolesik) de valahogy a fiuknak nem jovok be. Talan azert, mert kicsi a mellem?! Vagy mi a gond? Szoval nagyon elegem van ezekbol... Sulit valtani nem akarok mert alapjaba veve szeretem meg minden es ilyen emberek mindenhol vannak... 15L

Legjobb válasz: Szimpor-nak leginkább az elsõ mondatával értek egyet : „Tény, hogy ilyen emberek mindenhol vannak, de az is tény, hogy az ilyen emberek generálják maguk körül a hülyéket. “ – Szóval ez valóban így van és sajnos kevesen vannak azok, akik ezt felismerik és tesznek ellene, illetve annál többen vannak azok , akikben ez nem tudatosul eléggé és folyamatosan csak arról beszélnek, hogy milyen kétszínûek, gerinctelenek és hülyék a többiek, de közben nem veszik észre, hogy õk is ennek a folyamatnak a részévé válnak és idõvel belõlük is hülyéket csinálnak a többiek. Veszem most konkrétan azokat a dolgokat, amik ennél a kérdésnél olvashatóak. “ A barataim folyamatosan sertegetik egymast es engem is olyan dolgokkal pl …”- Barátok ? Hol ? Egyszerûen manapság ennek a szónak a jelentése a ködbe veszett és sokan fogalomzavarral küszködnek arra nézve, hogy kiket is neveznek a barátaiknak, illetve hogy vannak-e olyan személyek az életükben, akiket a barátaiknak nevezhetnek. Ha nincsenek, akkor miért kell pojácákra és egyéb jellemtelen személyekre ráaggatni a “ barát “ jelzõt ? Ezután persze mindenki csodálkozik, hogy miért vannak ilyen nulla értékû barátai ahelyett, hogy felismernék azt, hogy nem a barátok értéke egyenlõ a nullával, hanem maga a barátok egyenlõek a nullával, ezért egyrészt érdemes lenne igazi barátokat szerezni, másrészt nem kellene barátnak tekinteni azokat, akik semmivel nem szolgáltak rá erre a státuszra. “Nekem 1 ilyen beszolas egy egesz hetem teszi tonkre. “ – Miért is ? Azért, mert egy osztályközösségben a többség épp nem tud viselkedni, attól még nem kell az ember magába forduljon és nem kell, hogy engedje azt, hogy a saját önképét mások szabják meg. Ez ismét egy olyan mai kamaszokra jellemzõ jellemhiba, amely egy nagyon gyenge és befolyásolható jellemrõl árulkodik, amelynek rengeteg gondja lesz még kiállnia magáért az életben. De ez ismét nem kenhetõ másokra, mert 15 évesen igaz, hogy még fiatal vagy, de kellene legyen annyi magadhoz való eszed, hogy eldöntöd elsõsorban kinek a véleményére adsz és ezen belül is melyek azok a dolgok, amelyek hatással kell legyenek rád, illetve melyek azok a dolgok, amelyeket semmilyen esetben nem kellene hagynod, hogy rombolják az önbizalmadat. Ez nem csak rád érvényes, hanem az egész mai generációra, amelynek többsége annak alapján alakítja ki az énképét, hogy a padtárs vagy az osztálytárs mit mond, aki mellesleg egy értelmes mondatot nem tud kiejteni a száján. “Na es a 3. Hogy nem tudom mi a gond velem..nem igazan tetszek a fiuknak, de nem ertem mert nem bekepzeltsegbol, de nem ugy erzem, hogy a legrondabbak koze tartoznek es sok modellugynoksegtol kaptam mar felkerest, (sose mentem, nem erdekel ez a dolog de jolesik) de valahogy a fiuknak nem jovok be. Talan azert, mert kicsi a mellem?! Vagy mi a gond? “ – A gond az az, hogy 15 évesen ilyen gondolkozásod van még a fiúk terén is. Nem azt mondom, hogy ne érdekeljenek a fiúk vagy hogy még túl éretlen vagy ehhez ( mert nem ez a lényeg igazából ), hanem az, hogy ha már annyira eleged van a felszínességbõl, ami téged körülvesz, akkor miért gondolkozol te is hasonlóképpen ? Hogy vajon “ azért nem tetszem a fiúknak, mert kicsi a mellem ? “ – Szerinted ez a gondolkodás mennyire vall érett és értelmes gondolkozásra ? Ez a legnagyobb poén amúgy, amikor valaki feltesz egy kérdést, azt ecsetelve, hogy milyen hülyék a vele egyidõsök, közben meg egy ilyen kijelentéssel zárja az egészet, hogy lehet azért nem tetszik a fiúknak, mert kicsi a melle. Ezt nyilván te is hallottad a környezetedben, hogy a fiúknak a nagy mellek jönnek be meg egyéb okosságok , de teljesen természetesnek vetted, hogy ezt a kijelentést beiktassad a gondolkozásodba, mert ugye nagyon ésszerûnek tûnik számodra az, hogyha járni kezdesz egy fiúval, akkor az legyen a fontos és döntõ tényezõ, hogy mekkorák a melleid, nem ? Ez így egy hosszú és komoly párkapcsolatnak indul, nyilván. Látod ezek azok a dolgok, amelyek nem a környezetedre nézve problémásak, hanem egyszerûen rád nézve, mert ezeket a dolgokat nem a környezeted vagy osztálytársaid írták, hanem te magad, ami csak azt mutatja, hogy akármennyire is éretlen volna a környezeted viselkedése, azért a te viselkedésed sem mondható éppenséggel jobbnak ( hajszálnyival talán, de lényegesen nem ), mert sajnos te is hagyod, hogy a személyiséged magába szívja azokat a dolgokat, amelyeket a környezet itat belé.

Szimpor-nak leginkább az elsõ mondatával értek egyet : „Tény, hogy ilyen emberek mindenhol vannak, de az is tény, hogy az ilyen emberek generálják maguk körül a hülyéket. “ – Szóval ez valóban így van és sajnos kevesen vannak azok, akik ezt felismerik és tesznek ellene, illetve annál többen vannak azok , akikben ez nem tudatosul eléggé és folyamatosan csak arról beszélnek, hogy milyen kétszínûek, gerinctelenek és hülyék a többiek, de közben nem veszik észre, hogy õk is ennek a folyamatnak a részévé válnak és idõvel belõlük is hülyéket csinálnak a többiek. Veszem most konkrétan azokat a dolgokat, amik ennél a kérdésnél olvashatóak. “ A barataim folyamatosan sertegetik egymast es engem is olyan dolgokkal pl …”- Barátok ? Hol ? Egyszerûen manapság ennek a szónak a jelentése a ködbe veszett és sokan fogalomzavarral küszködnek arra nézve, hogy kiket is neveznek a barátaiknak, illetve hogy vannak-e olyan személyek az életükben, akiket a barátaiknak nevezhetnek. Ha nincsenek, akkor miért kell pojácákra és egyéb jellemtelen személyekre ráaggatni a “ barát “ jelzõt ? Ezután persze mindenki csodálkozik, hogy miért vannak ilyen nulla értékû barátai ahelyett, hogy felismernék azt, hogy nem a barátok értéke egyenlõ a nullával, hanem maga a barátok egyenlõek a nullával, ezért egyrészt érdemes lenne igazi barátokat szerezni, másrészt nem kellene barátnak tekinteni azokat, akik semmivel nem szolgáltak rá erre a státuszra. “Nekem 1 ilyen beszolas egy egesz hetem teszi tonkre. “ – Miért is ? Azért, mert egy osztályközösségben a többség épp nem tud viselkedni, attól még nem kell az ember magába forduljon és nem kell, hogy engedje azt, hogy a saját önképét mások szabják meg. Ez ismét egy olyan mai kamaszokra jellemzõ jellemhiba, amely egy nagyon gyenge és befolyásolható jellemrõl árulkodik, amelynek rengeteg gondja lesz még kiállnia magáért az életben. De ez ismét nem kenhetõ másokra, mert 15 évesen igaz, hogy még fiatal vagy, de kellene legyen annyi magadhoz való eszed, hogy eldöntöd elsõsorban kinek a véleményére adsz és ezen belül is melyek azok a dolgok, amelyek hatással kell legyenek rád, illetve melyek azok a dolgok, amelyeket semmilyen esetben nem kellene hagynod, hogy rombolják az önbizalmadat. Ez nem csak rád érvényes, hanem az egész mai generációra, amelynek többsége annak alapján alakítja ki az énképét, hogy a padtárs vagy az osztálytárs mit mond, aki mellesleg egy értelmes mondatot nem tud kiejteni a száján. “Na es a 3. Hogy nem tudom mi a gond velem..nem igazan tetszek a fiuknak, de nem ertem mert nem bekepzeltsegbol, de nem ugy erzem, hogy a legrondabbak koze tartoznek es sok modellugynoksegtol kaptam mar felkerest, (sose mentem, nem erdekel ez a dolog de jolesik) de valahogy a fiuknak nem jovok be. Talan azert, mert kicsi a mellem?! Vagy mi a gond? “ – A gond az az, hogy 15 évesen ilyen gondolkozásod van még a fiúk terén is. Nem azt mondom, hogy ne érdekeljenek a fiúk vagy hogy még túl éretlen vagy ehhez ( mert nem ez a lényeg igazából ), hanem az, hogy ha már annyira eleged van a felszínességbõl, ami téged körülvesz, akkor miért gondolkozol te is hasonlóképpen ? Hogy vajon “ azért nem tetszem a fiúknak, mert kicsi a mellem ? “ – Szerinted ez a gondolkodás mennyire vall érett és értelmes gondolkozásra ? Ez a legnagyobb poén amúgy, amikor valaki feltesz egy kérdést, azt ecsetelve, hogy milyen hülyék a vele egyidõsök, közben meg egy ilyen kijelentéssel zárja az egészet, hogy lehet azért nem tetszik a fiúknak, mert kicsi a melle. Ezt nyilván te is hallottad a környezetedben, hogy a fiúknak a nagy mellek jönnek be meg egyéb okosságok , de teljesen természetesnek vetted, hogy ezt a kijelentést beiktassad a gondolkozásodba, mert ugye nagyon ésszerûnek tûnik számodra az, hogyha járni kezdesz egy fiúval, akkor az legyen a fontos és döntõ tényezõ, hogy mekkorák a melleid, nem ? Ez így egy hosszú és komoly párkapcsolatnak indul, nyilván. Látod ezek azok a dolgok, amelyek nem a környezetedre nézve problémásak, hanem egyszerûen rád nézve, mert ezeket a dolgokat nem a környezeted vagy osztálytársaid írták, hanem te magad, ami csak azt mutatja, hogy akármennyire is éretlen volna a környezeted viselkedése, azért a te viselkedésed sem mondható éppenséggel jobbnak ( hajszálnyival talán, de lényegesen nem ), mert sajnos te is hagyod, hogy a személyiséged magába szívja azokat a dolgokat, amelyeket a környezet itat belé.

Mit tegyek, ha találok egy szimpatikus embert?

Nem vagyok debil és nem vagyok neten ismerkedős, alapból nem vagyok jó a netes csevegésben, de mivel nem sok helyre járok el, csak nagyon ritkán ezért néha megesik, hogy a neten ismerek meg valakit majd később találkozok vele.. Mit tegyek ha találok egy szimpatikus embert pl. facebookon, hogyan lépjek vele kapcsolatba ha nagyon szivesen megismerném ?

Legjobb válasz: Na most ugye ebben az a nehéz,hogy az emberek a mai világban nagyon gyanakvóak.Miért?Azért,mert kitudja,hogy ki a csaló,mit fog kérdezni tõlünk,mit lop el legközelebb,amikor elmondjuk neki a címünket,mi van ha élõben zaklat,de neten kedves volt?...stb. Viszont elmondom neked,hogy egy hosszú bemutatkozó szöveg után nekem pld nem lenne furcsa,ha írnál.Szóval ebben a bemutatkozó szövegben szerepeljen az,hogy õszinte vagy,becsületes vagy és hogy semmi(!) rossz szándékod nincs a másik ember felé! Ja hát meg a képek nagyon fontosak.Az,hogyha becsületesnek nézel ki a profilképeden meg az összes többi képeden,az jó pont..:) Ja meg pár szmákli feldobja az üzeneteket.:D Ümm.. ennyi. 17/L

Na most ugye ebben az a nehéz, hogy az emberek a mai világban nagyon gyanakvóak.Miért?Azért, mert kitudja, hogy ki a csaló, mit fog kérdezni tõlünk, mit lop el legközelebb, amikor elmondjuk neki a címünket, mi van ha élõben zaklat, de neten kedves volt?...stb. Viszont elmondom neked, hogy egy hosszú bemutatkozó szöveg után nekem pld nem lenne furcsa, ha írnál.Szóval ebben a bemutatkozó szövegben szerepeljen az, hogy õszinte vagy, becsületes vagy és hogy semmi(!) rossz szándékod nincs a másik ember felé! Ja hát meg a képek nagyon fontosak.Az, hogyha becsületesnek nézel ki a profilképeden meg az összes többi képeden, az jó pont..:) Ja meg pár szmákli feldobja az üzeneteket.:D Ümm.. ennyi. 17/L
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ, igen, persze, ezek a dolgok természetesek.. Csak ha belegondolok nekem biztosan jól esne egy ilyen üzenet, de azért furcsa lenne.. És kicsit kellemetlen az elején ilyesmit írni, fõleg ha van közös ismerõsünk például .. Viszont a bökdösést meg az ismeretlenül megjelölöm ismerõsnek dolgot teljesen kizárom. Azok gáz dolgok számomra. Fõleg egy lánytól.. Csak tényleg nehéz egy ilyesmit elkezdni, mert ki tudja mi a reakció .... :) 18/L
Az elsõ jól kezdte írni, aztán kb ugyanabba a hibába esett, ami ellen óv másokat... Mi a fene garantálja h vki becsületes, csak mert azt írja?? És mi garantálja, h az az õ fotója, mit felrakott? Vagy h nem photoshopolt?? Ne legyetek már naívak. 17 éves kor alatt ne találkozzatok neten megismert emberrel, akármilyen nemûnek is írja magát és akármilyen korúnak is. 15-16 évesen mondjuk az email-ezés, privizés belefér idegenekkel, de az alatt még avval is jobb óvatosnak lennie a kiskorúnak.
És hogyan lépj vele kapcsolatban így, 17-18 évesen? Levelezés pár hónapig, aztán élõ tali, ha úgy érzed, biztonságos, nyílt terepen. De aki max. 17 éves, egyszerûbb, biztonságosabb, simább ügy , ha a szülõket is bevonod.

Történetem hosszú, mozgássérült vagyok, életcélom az emberek segítése, de magányban élek, mert évekkel ezelőtt súlyosat hibáztam. Mit tegyek, hogy helyrehozzam, és hogy megértsenek? Rettegek a magánytól, melyben évek óta élek.

Köszönöm a segítséget!

Legjobb válasz: Nyiss az emberek felé, kulonben gondolati síkon marad meg az egész. próbálj olyan emberekkel ismerkedni, akik segitségedre lehetnek célod elérésében(nem úgy értem,h akit ki lehet használni, hanem aki szintén szivesen tenné amit te) Mi módon szeretnél embereknek segíteni? Îrhatnál ám picit magadról, mert ez így elég karcsú... se kort, se nemet, se történetet nem ismerünk.

Nyiss az emberek felé, kulonben gondolati síkon marad meg az egész. próbálj olyan emberekkel ismerkedni, akik segitségedre lehetnek célod elérésében(nem úgy értem, h akit ki lehet használni, hanem aki szintén szivesen tenné amit te) Mi módon szeretnél embereknek segíteni? Îrhatnál ám picit magadról, mert ez így elég karcsú... se kort, se nemet, se történetet nem ismerünk.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Ez nagyon nem játék! A válaszodból látszik hogy te még nem éltél át ilyen. Örülök neki! semmi kedvem vitatkozni!
Utolsó vagyok ismét. Nos, amíg a saját problémáidon nem vagy képes túl lenni, addig hogy akarsz másén segíteni? Vagy ha te nem nyílsz meg mások elõtt, akkor hogy segítenél, kommunikálnál, stb? Bólogató Jánost játszanál? Mondj már egy konkrét helyzetet?
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! A lelki problémások, általában másokon akarnak segíteni. Én speciell külsõ körülményben szenvedtem, aminek megváltoztatása erõmön felüli lett volna. Nekem eleve életcélom az emberek segítése. De mi tudjuk milyen egyedül lenni a problémánkkal és milyen meg nem értettnek lenni. S sokszor a meghallgatás is sokat jelent. Az, hogy érezzük fontosak vagyunk valakinek, nem vagyunk egyedül és barátokra lelünk. Túl akarunk lépni a saját problémánkon, amelyet nem tudunk megoldani. És kérlek ne ítélj el senkit aki lelki problémákkal küzd és segíteni szeretne társainak
Legelõször a saját dolgaidat kellene rendbe tenned, és igenis nyitnod az emberek felé. Amíg a magad életét nem tudod rendezni, hogy tudnál másnak segíteni? Amíg te nem bízol meg másban, hogy várod el, hogy mások bizalommal fogadják a segítségedet, megbízzanak benned? Amíg be vagy gubózva, magányban, addig nem hinném, hogy tudnál segíteni. Ugyanis senki se fog odamenni a házadhoz, és bekopogni, hogy segíts neki. Miért van az általában, hogy a lelki betegek másokat akarnak "megmenteni" miközben a saját éltük nincs rendben???
Még valamit elfelejtettem: Ezt írod: "Rettegek a magánytól, melyben évek óta élek." Én úgy tudom, hogy egy hívö, SOHA nem lehet magányos! Ugyanis egy hívö egyedül, magában, "nem igazi hívö..." A hitünk minket soha nem hagyhat embertársaink nélkül, azaz hitbeli közösség nélkül!!! Ha ez így van, akkor csak azért, mert nem keressük a "hitbeli testvéreinket". Ez egy nagy hiba, mert "ahol ketten vagy hárman az én nevemben összejönnek, én ott vagyok közöttük és amit kérnek tölem, azt megadom!", mondja Jézus (valahogy így). Tehát keress egy imakört a közeledben és meglátod, hogy már ettöl hogy meg fog változni az életed!! Sok sikert!!!
Ha van kedved, nekem írhatsz privát is. Attól függetlenül ezt írod: "Istenhez pedig értük és az õ boldogságukért imádkozom." Isten/Jézus azt kéri: "Szeresd felebarátodat, mint tenmagadat!" Tehát Magadat is (legalább annyira, mint mást...), nem kevésbé!!! Ezért -úgy gondolom- Magadért is nagyon fontos, hogy imádkozzál, kérd az Urat! "Nyitni azért nem fogok, mert félek, hogy ártok. S a megnemértést nehezen viselem." Ha ezt így érzed, akkor biztos így is van jól. De Istent/Jézust/Szentlelket minden további nélkül kérheted, hogy Ö rendezze le neked ezt a szituációt, adjon lehetöséget az ügy tisztázására!! Nekem az imával kapcsolatban CSAK jó tapasztalataim vannak, legtöbbször nem is érdemes az emberekkel sokat "kínlódni", a leghatásosabb, ha rögtön Jézushoz fordulunk. Nagyon meglepö megoldások születnek így meg, amire néha már semmi reményünk nem volt... "És igenis van mibõl adnom." De talán Isten még akarja, hogy egy kicsit "érj"? Hogy még több legyen, amiböl majd adhatsz? Hogy mikor ad(hat)unk, azt különben nem mi választjuk meg! Majd, ha észreveszed, hogy az emberek MAGUKTÒL jönnek hozzád, anélkül, hogy Te ezért tettél volna akár egy lépést is, akkor eljött az ideje, hogy adj. Ilyenkor Isten Maga küldi Hozzád az embereket, akiken segíthetsz és akiken segítened is KELL... Ö jobban tudja, kinek, mikor, miben van szüksége Rád! "Kérdésem pedig az lett volna, mit tegyek, hogy helyrehozzam a külsõ konfliktusaimat, hogy mit tegyek, hogy megismerjenek és megértsenek?" Ez néha egy "vizsga" is lehet. Kicsiben minden hívönek el kell (élete folyamán) szenvednie, amit Jézus Krisztus is elszenvedett. ("A szolga nem kaphat többet, mint az ura.") Tehát a meg-nem-értést, kirekesztettséget, ártatlanúl történö megvádoltságot, stb. Ez ellen nem tehetünk semmit, türelmesen el kell viselnünk. (Ez a kereszt!)Viszont ez erösíti nagyon a hitünket, hüségünket (Istenhez), karakterünket késöbbre, a feladatra, amit majd utána Isten adni akar nekünk. "S hogy megkapjam erre a lehetõséget, hogy elmagyarázzam a múltbeli hibám okát, és megmutathassam nekik milyen vagyok? A belsõ konfliktusom csak így fog elmúlni." Ezért mind imádkozni kell, akkor minden rendbejön!
?
Nyugi, nem lesz belsõ konfliktusom. Az meg mi, valami betegség? Mi ez a mellébeszélés?
A kérdező hozzászólása: Kedves második válaszoló! Kívánom, hogy ne legyen belsõ konfliktusod soha! A múltat nem lehet megváltoztatni ez így igaz, de a jelenben lehet új esélyt adni és kapni! Idõ kell amíg az ember fel tudja dolgozni azokat a külsõ körülményeket amelyek õt érték. És az ember idõvel változik:) S azt hiszem én mindenképpen megadnám az esélyt, ha én lennék az, akivel szemben hibáztak.
A kérdező hozzászólása: Tudnátok privátot írni? Köszönöm hogy meghallgattok és köszönöm a segítséget.
Lehet én vagyok hülye, de ennek a kérdésnek így nincs sok értelme. Kb. annyi, mint ha kiordítanál egy repülö ablakán hogy "segitség!" Ha a környezeted, akiknek ártottál, ök is ennyit látnak belöled soha nem fogsz tudni tiszta vizet önteni a pohárba. Egyszer nagyon megbántottam valakit.Hiába bántam a dolgot, míg nem álltam elé és mondtam neki kerek-perec, hogy sajnálom amit akkor tettem, de egy önzö élvhajhász pi*sa voltam, addig nem tudta, hogy egyáltalán megbántam, vagy hogy eszembe szokott jutni.
kezdésként légy õszinte, mutatkozz be, mondd el a törétneted... akár itt is. ez egy anonim hely, biztos le tudod úgy írni, hogy ne ismerjenek rád, ha meg mégis - az a valaki aki beazonosít, megtudhat rólad egy fontos infot - hogy eleged van a magányból és szeretnél nyitni az emberek felé. Sajnos valamiféle konkrétabb leírás nélkül nem tudunk segíteni, ennek így se füle, se farka, se értelme, és ezt te is tudod.
A kérdező hozzászólása: Kérdésem pedig az lett volna, mit tegyek, hogy helyrehozzam a külsõ konfliktusaimat, hogy mit tegyek, hogy megismerjenek és megértsenek? S hogy megkapjam erre a lehetõséget, hogy elmagyarázzam a múltbeli hibám okát, és megmutathassam nekik milyen vagyok? A belsõ konfliktusom csak így fog elmúlni.
A kérdező hozzászólása: Köszönök szépen, mindent de nem értetek semmit! A történetet, ami ehhez tartozik nem mondhatom el, mert az illetõ bízott bennem. Hívõ vagyok, és ráadásul konfliktuskerülõ, de belekerültem egy olyan helyzetbe, amit senkinek sem kívánok! Nem akarom sajnáltatni magam és drága idõtöket elvenni. Nem fogok nyitni, mindaddig amíg a külsõ és abból adódó belsõ konfliktusaimat le nem tisztázom.Hiszem, hogy ha nyíltan kommunikálunk, minden kapcsolat és hiba helyrehozható és megváltoztatható. Az emberek értékes, szeretetreméltó lények, akik anélkül szeretetet érdemelnek, hogy bármit is tettek volna. Arról nem is beszélve, hogy akikkel konfliktusba kerültem-akkori élethelyzetembõl adódóan- mind tettek értem.S nem fogok rajtuk keresztüllépni, mert emberek. Istenhez pedig értük és az õ boldogságukért imádkozom. Nyitni azért nem fogok, mert félek, hogy ártok. S a megnemértést nehezen viselem. És igenis van mibõl adnom. Mindenkinek minden jót kívánok!
Nem tudod helyrehozni. Ebbe nyugodj bele, a múltet nem lehet visszahozni. Azonban hasznos lehetsz a társadalom számára pl. ha akiket ugyanez a végzet fenyeget, azok számára megpróbálod felfedni, elmagyarázni, hogyan kerülhetik el, és milyen kockázatok vannak.
Bocs, de csak azért, mert valaki nem nyavalyog az nem azt jelenti hogy neki minden szép és jó. Ha tudni akarod, nekem is volt és van fizikai betegségem... Én is ugyanúgy gondolkoztam évekkel ezelõtt...aztán léptem, és elkezdtem megoldogatni a saját problémáimat mind konfliktusokat és másfajtákat. Tehát tapasztalatból írtam, amit írtam. Hidd el, azóta sokkal könnyebb segíteni is másoknak... Lehet, hogy durván fogalmaztam, de most ha elkezdek udvariaskodni, meg felesleges köröket futni, annak mi értelme? Nos, mondanál egy konkrét helyzetet? Privátban is megírhatod. A stílus miatt bocs, de a tartalmat továbbra is fenntartom. :)

Lehet valami egy házas ember és köztem? Nem vagyok képes elfelejteni őt. Nekem ő kell! Mit tegyek?

5 évvel ezel?tt kezd?dött az egész. Akkor szerettem bele egy nálam 10 évvel id?sebb férfiba. Nagyon oda voltam érte, dehát nem mertem volna kezdeményezni, aztán az évek alatt valahogy próbáltam tompítani magamban a dolgokat, de ha meghallottam a nevét vagy láttam ?t netán, mindig elöntött az az érzés. Akkoriban egy olyan lánnyal volt, akivel évek óta együtt voltak. Aztán egyik pill.-ról a másikra, kb. 2 éve megházasodott egy olyan n?vel, akit néhány hónapja ismert. Nem tudom, milyen a viszonyuk, dehát ha a többéves kapcsolatot képes volt felbontani, akkor... Bár tudom, ez házasság. Ott kezd?dtek a gondok, hogy úgy 1-1.5 hónapja vele álmodtam és azóta ki nem tudom verni ?t a fejemb?l. Halálosan szeretem!!! Szerelmes vagyok belé, nem fellángolás. Olyan jó lenne valamit tenni, csak tudnám mit..

Legjobb válasz: en elhiszem h SZERELEM IDE SZERELEM ODA de szerintem ndorito dolog valakinek felboritani a hazassagat. en tuti megolnem azt az embert aki ezt kepes lenne megtenni velem. Kedves valaszado, ha most jonne valaki es elcsabitana a ferjedet ugyanilyen kedves dolgokat tudnal irni? mert egyebkent nem hiszem...szerintem keress egy olyan embert aki szabad, es ne egy boldog embernek vedd el a boldogsagat. mi jogon tenned? amugy meg ha szereted a pasit ne akard bodogtalanna tenni...hazas eskudott...vagy ez nektek semmit nem jelent? a hazassagnak a szememben van erteke, nemugy mint Nektek...ezekszerint...UDV

en elhiszem h SZERELEM IDE SZERELEM ODA de szerintem ndorito dolog valakinek felboritani a hazassagat. en tuti megolnem azt az embert aki ezt kepes lenne megtenni velem. Kedves valaszado, ha most jonne valaki es elcsabitana a ferjedet ugyanilyen kedves dolgokat tudnal irni? mert egyebkent nem hiszem...szerintem keress egy olyan embert aki szabad, es ne egy boldog embernek vedd el a boldogsagat. mi jogon tenned? amugy meg ha szereted a pasit ne akard bodogtalanna tenni...hazas eskudott...vagy ez nektek semmit nem jelent? a hazassagnak a szememben van erteke, nemugy mint Nektek...ezekszerint...UDV
Nagyon aranyos vagy, köszönöm szépen. Hát én úgy csináltam, hogy mindig próbáltam a közelébe lenni. Akár jelentéktelen dolgok miatt is hozzászólni... És akkor talán eljön neked is az a pillanat, hogy elég, lesz, ami lesz és...összeszeded minden bátorságod és bevallasz neki mindent... Én kezdtem a dolgot, majd megkérdezte, hogy nem zavar hogy ekkora a korkülönbség? Mondtam, hogy nem...erre elkérte a számom. Szívbõl kívánom, hogy boldog légy és mindig elérd a célod... Ha elárulod, hogy hol szoktatok talizni, milyen kapcsolat van köztetek, akkor talán több tanácsot is tudnék adni. :-)
Én úgy gondolom nem ítélkeztem, csak tanácsot adtam, mert kérdeztek... De nehogy Te oktass már ki enegem...
...nos, ha õ ismer téged ilyen rég, és nem csinált semmit, és ha õ azt a nõt annyira szerette, hogy elvette pár hónap után akkor vajon miért érzed úgy, hogy jogod van beleavatkozni? Az egyetlen dolog, ami kiderülhet, hogy neki is te vagy a titkos szerelme de a korkülönbség miatt nem mert kezdeményezni, viszont ez vm. romantikus szappanoperába inkább illik mint az életbe. Szerintem lépj tovább és értsd meg, hogy a felesége is csak egy nõ, aki szereti. Ráadásul ha igazán szereted, nem a saját boldogságodat helyezed elõtérbe...
Aranyos vagy...és látszik, hogy nem egy rossz lány vagy...kiszûrtem rögtön...csak szerelmes. Én pedig azt mondom neked, hogy ha taliztok, akkor nézd az apró jeleket...de semmiképpen ne várj rá!!!Ha jön egy fiú és tetszik, akkor lépj tovább...Nagyon szorítok, hogy sikerüljön... és hogy boldog légy! :-)
Szia! Csak a saját példámból tudok kiindulni. Két szemszövbõl tudom nézni a dolgokat! 1.:Én is ugyan így voltam mint Te. teljesen átérzem, hogy mit érzel. Volt egy pasi, aki 15évvel volt idõsebb tõlem és amikor megláttam minden bajom volt...vele álmodtam...és eldöntöttem, h õ az enyém lesz.Ez több éven keresztül húzódott, amikor elegem lett és most vagy soha. mondjuk hozzáteszem, õ szabad volt. És hát hülyéskedtünk, mert én is tetszettem neki, de õ a korkülönbség miatt nem mert kezdeményezni. Tehát ezt megtettem én. A végeredmény: 27hónapja együtt vagyunk és fél éve boldog házasságban élünk. 2.:Ha a másik oldalról nézem a dolgokat, akkor én kikaparnám annak a nõnek a szemét, aki szét akarná szedni a családomat. Remélem nem untattalak, de én azt mondom, ha nem jó köztük a házasság és még nincs gyerek, egy próbát megér. :-) Sok sikert hozzá, és írj, ha lesz fejlemény!
Már ne is haragudj, én meg téged gondollak rosszindulatúnak. (Persze, lehet nem vagy az. Hisz nem ismerjük egymást.)
Nemcsak sejti, tudja hogy szeretem. Õ is egnem. De megegyeztünk, hogy csak barátok leszünk, mivel a feleségét nem hajlandó elhagyni. Õ 20 éve, én 18 éve élek házasságban. Neki is, nekem is vannak gyerekek. Tudom, hogy soha nem fogunk együtt élni, de azt is, hogy nekem õ (lenne) az igazi. De valahogy így alakult. Szeretjük egymást, dehát ez van. Azért is írtam, hogy hallgass a szívedre. Egy élete van mindenkinek. Tudom, hogy ez sokaknak nem tetszik (sok az erkölcscsõsz), de ilyen az élet!
A kérdező hozzászólása: Kérlek, ne vesszetek össze az én hülyeségem miatt. Sajnálom, hogy ezt váltom ki az emberekbõl. :-( Utolsó elõtti hozzászóló: a szívem szakad meg! de komolyan, olyan rossz ez... mikor tudjátok mindketten, hogy egymást szeretitek és, hogy a másik a nagy Õ, de tehetetlenek vagytok. Nyilván már részben a megszokás miatt is, hisz már több, mint tíz évet együtt töltöttetek mindketten a társatokkal. Egyébként meg a gyerkõcök is. De úgy gondolom, megéri változtatni és dönteni, mit akarunk. Minthogy szenvedjünk. Attól még tisztelhetem a páromat, de az sosem lesz szerelem. :-( Ezért sem vagyok képes ismerkedni egy sráccal sem, pedig némelyik nagyon kedves, rendes stb. de mindig ez a férfi jár az eszemben, és nem okoznék fájdalmat másoknak saját magam miatt. Akkor mostmár így marad a helyzetetek? Sosem lesztek együtt vagy még láttok egy kis reményt? Mindenképp megfogadom a tanácsodat!!! És tényleg egy életünk van... ki kellene használni. Bárcsak sikerülne is. És kívánom, hogy Te is boldog légy! Tudom, erkölcstelennek tartanak engem továbbra is... :-(
Szerintem ez nem veszekedés, csak vita. Hisz azt sem tudjuk, ki ül a másik oldalon. Nincs miért haragudnom rá és másra sem. A mi helyzetünk már így marad. De tudod! A remény hal meg utoljára. (Na most nagyon okosat mondtam ugye?...) Talán ha megöregszünk... Aki meg kritizál, azt is meg lehet érteni, biztos meg van az oka. Egyébként még vígasztallak valamivel: a világirodalom legszebb, legnagyszerûbb regényei tele vannak ilyen történetekkel, az ókortól kezdve napjainkig. Gondolj bele! Azok a nõk akkor mind feslett k...vák? Nem hiszem. Emberek vagyunk, de érzelmek irányítanak minket (és nem csak a józan ész). Egyszerûen ilyen az élet! Ennyire egyszerû. És továbbra is azt mondom, hallgass a szívedre! Na én ezzel be is fejeztem...
Hogy jössz Te ahhoz, hogy bárkit is kioktatsz? Akárki vagyok is, semmi jogod hozzá... Undorító ez a világ ezzel a sok rosszindulatú emberrel! Ha neked a tökéletes az életed és soha nem követtél el hibát, akkor szólhatsz...de megkérnélek, hogy a kérdezõhöz szóljál és ne a válaszadóhoz.Köszi
Nem oktattalak ki, de miért ki a fene vagy te?
Természetesen....várom az üzidet!!! :-)
A kérdező hozzászólása: Bocsi, már nem te vagy az utolsó hozzászóló. Szóval a legutolsónak pedig köszönöm, értem, amit mondani szeretnél. Sokan elítélik az ilyen nõket és betolakodónak tartáj õket, mégha nem is ismerik a dolgok hátterét... sajna. :-(
A kérdező hozzászólása: Utolsó hozzászólónak: igazából úgy ismer, hogy tizenéveim elején találkoztam vele olykor, azóta éppen csak futólag néha. Dehát akkor még sok volt az a 10 év, hisz én még egész fiatal voltam, szinte gyerek. Valószínûleg ezért volt, hogy meg sem fordult a fejében a dolog, hogy közeledjen esetleg. Vagy csak nem jönnék be neki, mint nõ. Ki tudja. De azóta eltelt pár év. Mindenképp õ dönt és ha a felesége mellett tökéletesen boldog, akkor természetesen felfogtam, de ha nem, akkor az nem az én hibám. De köszi a választ mindenkinek! Fentebbi hozzászóló, aki 5 éve odavan egy 12 évvel idõsebb férfiért: köszi, hogy nem küldtél el melegebb éghajlatra! És hogy megérted a problémám, kedves tõled. Megkérdezehetem, mióta vagy házas? Illetve az imádottad? Sejti, mit érzel? És az utolsó elõtti hozzászóló: nagyon jólesnek szavaid! El sem hinnéd. Annyira kedves, megértõ és aranyos vagy! Felkereshetlek privát üziben? Jó lenne levelezni, ha nem gond. Ne haragudjatok, hogy ennyi sokat írok, csak szeretném megköszönni a hozzászólásokat és amire legszívesebben konkrétan írnék, azt megteszem. Bocsi.
En nem teged osztottalak ki, VALASZADO...hanem a kerdezonek probaltam elmondani a velemenyemet. amugy nem tisztem, nem itelkezem, mindenkinek maga baja...
Kedves szerelem ide, szerelem oda! Szerintem nem kellene engem kioktatnod. Ha nem olvastad volna végig az elsõ válaszomat, akkor tedd meg mégegyszer. Mert azt írtam, ha az én férjem... De szerintem Te inkább a kérdezõnek üzengess és ne nekem, mert én is férjnél vagyok, imádom a férjem és hûséges... De Õk most ebbe a helyzetbe kerültek...de ha az a férj más felé néz, akkor valami gond van, amit otthon az asszonytól nem kap meg. És ez 2 EMBEREN MÚLIK!!!!!!
Én is nõs férfiért vagyok odáig! Már 5 éve. 12 évvel idõsebb. A nagyobb gond, hogy én + férjnél vagyok. Tedd, amit a szíved diktál. Én sem tudok mit kezdeni az érzéseimmel! Senki ne ossza az észt (és ne ítélkezzen), mert bárkivel megtörténhet. (Amióta világ a világ, ilyen volt és mindig lesz is.
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy ilyen hamar válaszoltál. És a biztató szavaidat is! :-) Igazán szép a történetetek és olyan jó, hogy ilyen szépen alakult és boldogok vagytok. :-) Hát, lehet kinevetsz, de nem nagyon talizunk. Ez is egy gond. :-( Régen nap mint nap láttam, annyi volt, hogy köszöntem neki, õ meg visszaköszönt. Olyan kis édes. Aztán most télen egyszer egy busszal mentünk és ahogy rámnézett, én elolvadtam. Remélem jön még valaha busszal, úgy talán könnyebb, egyébként reggel megy melózni és délután érkezik haza, nem tudom, hova jár, gondolom otthon tölti a kevés idejét. :S Nehéz helyzet, de nem akarom feladni, annyira szeretem! Nem tudom, hogy kerüljek a közelébe... Másik válaszadónak köszönöm a hozzászólását, ez is egy vélemény, el kell fogadni, sokan így gondolják. Bár nem egy házas emberrel alakult már ki olyan helyzet, hogy új társat talált, nem egyedi helyzet ez. Úgyis õ dönti el, mit szeretne, nem (csak) rajtam múlik sajna. Reménykedem.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, hogy leírtad a történeted! Engedd meg, hogy szívbõl gratuláljak nektek! Remélem ilyen boldogok lesztek 50 év múlva is. Hát gyerek nincs, hát... nem tudom, milyen lehet a kapcsolatuk. :S Az pedig igaz, hogy a nõ oldaláról nézve undorító nõnek tûnhetek, e én nem akarok neki ártani, viszont ezt sem birom. Bár két emberen múlik, de nem tudom, tudnál esetleg tanácsot adni, hogy közeledjek hozzá vagy mit tegyek? Tanácstalan vagyok. Persze, amint van valami, írok! és még egyszer köszi és bocsi, hogy egy csomót írtam.
A kérdező hozzászólása: Kedves kommentezõ, akinek írtam, hogy küldök privát üzit! Megkaptad a levelem? :-)

Utálom az embereket! Mit tegyek?

Jó, talán az utálat erős kifejezés, de mostanába egyre erősödik bennem a pesszimizmus. Mindenkiben látom a hátsó szándékokat, a gonoszságot. Mindenki rosszindulatú és önző a maga módján.. Egyik barátomban sem bízok már teljesen. Nem vagyok depressziós, de egyre kevesebb kedvem van midnenhez. Már bulizni sem szeretek igazán. Nem találom a helyem. Nam találom önmagam. Szeritnetek ez normális? 16 éves lány vagyok.

Legjobb válasz: Élettapasztalatból mondom, hogy ez a fázis azt jelenti valójában, hogy az ember saját magát nem szereti éppen, ezt vetíti ki a többi emberre. Természetesen mindig akadnak nem szimpatikus emberek, de egy önmagával harmóniában levõ embernél ez megáll ott, hogy mondjuk 100 ismerõsbõl 4-5-öt nem szívlel.

Élettapasztalatból mondom, hogy ez a fázis azt jelenti valójában, hogy az ember saját magát nem szereti éppen, ezt vetíti ki a többi emberre. Természetesen mindig akadnak nem szimpatikus emberek, de egy önmagával harmóniában levõ embernél ez megáll ott, hogy mondjuk 100 ismerõsbõl 4-5-öt nem szívlel.
Sajnos én is ilyen vagyok.:/ A környezetem már depressziósnak titulált... Az én számomra normális, de engem ezért hülyének néznek.. Én pl. olyan szinten utálok emberek között lenni, hogy egyszer a párommal össze is vesztünk, mert nem bírtam elviselni a körülöttem lévõket, pedig nem hisztis tinik voltak, hanem már 25 felettiek.. De mégis egyszerûen irritáltak. Szerintem teljesen igazad van, mert tényleg mindenki szemét a maga módján, és a páromon kívül 2 olyan barátom van akiket szeretek, de megbízni bennük sem bízom meg. Egyébként olyan szempontból ez nem rossz, hogy nehezebben vágnak át, így nem fogsz akkorákat csalódni, és munkahelyen is hamar észreveszed ha át akarnak vágni a fizuval kapcsolatosan. De olyan szempontból viszont borzalmas, hogy a végén már te nem fogod normálisnak tartani magad, és fájni fog a magány.. De majd megfog oldódni. Minden jót kívánok! 17/L
Én is utálom, na jó de azért nem mindenkit mert vannak még jóemberek csak sajnos kevesen. Sajnos az emberek többsége rossz indulatú, kötekedõ, kritizáló, arogáns, irigy stb...

Mit tegyek, ha az emberek ellenszenvesnek tartanak, azt hiszik bajom van velük, pedig csak annyi, hogy zárkózott vagyok?

Már tudom, hogy ez a bajom, hogy zárkózott vagyok, és ez kiül az arcomra is. És e miatt t?nök ellenszenvesnek. Próbálok nyitni az emberek felé, de olyan ügyetlennek érzem magam benne, mindig olyan érzésem van, hogy lejáratom magam csak és nem érdemes próbálkoznom. Közben azért meg is figyelem az embereket, különböz? élethelyezeteket, próbálok "tanulni", okosodni érzelmi téren. De mit tegyek, úgy érzem túl lassú a folyamat.

Legjobb válasz: Lassú, és ne veszítsd el reményed. Mert van, hogy csak nagyon késõn értik meg az emberek a másik ember lelkét... "Ó ti emberek, kik engem mogorvának, bolondnak vagy embergyûlölõnek néztek, mennyire igazságtalanok vagytok hozzám! Nem ismeritek a látszat rejtett okát. Szívem és kedélyem gyermekkorom óta hajtott gyengédségre, még nagy tettekre is megvolt bennem a hajlam" Ludwig van Beethoven http://hu.wikisource.org/wiki/Heiligenstadti_v%C3%A9grendelet

Lassú, és ne veszítsd el reményed. Mert van, hogy csak nagyon késõn értik meg az emberek a másik ember lelkét... "Ó ti emberek, kik engem mogorvának, bolondnak vagy embergyûlölõnek néztek, mennyire igazságtalanok vagytok hozzám! Nem ismeritek a látszat rejtett okát. Szívem és kedélyem gyermekkorom óta hajtott gyengédségre, még nagy tettekre is megvolt bennem a hajlam" Ludwig van Beethoven http://hu.wikisource.org/wiki/Heiligenstadti_v%C3%A9grendelet
Túl sokat gondolkodsz, lehet, hogy néha csak egyszerûen ki kéne mondani, ami az eszedbe jut, mindenféle megfontoltság nélkül. Nem kell félni attól, hogy mi lesz. Olyan nagy hülyeségeket csak nem mondasz. Aztán ha mégis, legfeljebb szõkenõnek néznek :D
Gyakorolj olyanokon, akikhez nincs túl sok közöd vagy a közeljövõben már egyébként sem lenne. Így nincs akkora kockázata annak, ha valami társadalmi dolgot elszúrsz, és magabiztosabb leszel azok körében, akik jobban számítanak.
Az utolsó válaszíróval értek egyet. Ismerkedj ismeretlenekkel és próbálj meg elhülyülgetni elõttük. Így, még hogyha úgy érzed lejáratod magadat, akkor sem lesz semmi bajod, mert nem fogsz velük gyakran vagy egyáltalán nem fogsz velük találkozni. Ha le is járatod magadat, legalább megtanulsz magadon nevetni és egy idõ után azokkal is menni fog a , , hülyülés", akikkel egy közösségben vagy. Feloldódsz.

Van egy ember kb 30 éves, se családja, se rokonai, se barátai, ez az ember drogot árul (t), mi vettünk tőle, két ember tartozásban maradt nála, azóta mindenkit akivel korábban kapcsolatban volt, megver. Mit tegyünk?

Legjobb válasz: ne haggyátok magatokat. ha meg akar verni menjetek rá többen. tudod kiknek a módszere, de hatásos. amúgy mit vettetek tõle pontosan?

ne haggyátok magatokat. ha meg akar verni menjetek rá többen. tudod kiknek a módszere, de hatásos. amúgy mit vettetek tõle pontosan?
A kérdező hozzászólása: füvet :) , Okés hogy megverjük, de ez az állat, utána egyenként le vadász minket, õ nem tisztel senkit, (volt sittets):S
Rendõrség a megoldás.igaz lehet ti is kapni fogtok, de õ még többet.
Rendõrség! Ne magad old meg! az csak rossz út! Rendõrség el intézi és kész!
A kérdező hozzászólása: a próbléma megoldotta saját magát, december eleje óta senki nem hallot róla semmit....


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!