Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyen akinek sok a (65 db)

Ha hírtelen sokat fogytam és 2 hónapja nem jön meg biztos hogy meddő leszek? Ha nem akkor mit tegyek hogy minden a régi legyen?

Na szóval én 170-175 cm 15 éves vagyok és 54 kg voltam 3 hónapja aztán elkezdtem fogyozni mondván én így egy fiúnak se fogok tetszeni. Egy nap 1-2x ettem és emellet 100-200 felülést hogy kockás legyen a hasam. Na igen egy ideig ugyanúgy éreztem magam mint előtte de egy idő után nehéz volt a tesi óra elfáradtam míg haza értem egyre gyengültem míg azt vettem észre hogy nem jőn meg a szokásos havibajom mondom biztos van ilyen nem baj na igen nem változtattam ugyanúgy keveset ettem és mellete kezilabdáztam verseny szerűen és már 2 hónapja nem jött meg már elkezdtem aggódni hogy mivan és most kiderült hogy lehet hogy elvan száradva a méhem (nembiztos hogy így mondják) és járhatok orvoshoz hormon inyekciokert ha akarok majd egYszer gyereket Ja azt elfelejtettem hogy most 46 kg vagyok és nem tudok úgy enni mint egy rendes ember mert a szervezetem nem képes feldolgozni Mit tegyek?

Legjobb válasz: Mégis mit? Kövesd az orvosaid utasítását!

Mégis mit? Kövesd az orvosaid utasítását!
Nem leszel meddõ, azért ennyire nem súlyos a helyzet. Nem eszel rendesen, a tested úgysem bírna el egy terhességet, így megszûnt a menzeszed. Orrba-szájba kellene tömnöd magadba a húst és egy csomó zöldséget 15 évesen, hát szopacs hogy nem ezt csinálod. Egyedül te látod ennek kárát. Ha van pénzetek kajára, de te nem eszel húst.. egyszerûen veletek nincs mit kezdeni, úgy látszik kell egy gyenge és beteg társadalmi réteg is. De ez lehet intelligencia kérdése is. Azt írtad "elkezdtem fogyozni mondván én így egy fiúnak se fogok tetszeni" -> mert gondolod egy lesoványodott, beteg, terméketlen nõ az tetszik a fiúknak? Nem értem.. miért nem az egészséget keresi egy ember.
A kérdező hozzászólása: oké akkor megnyugodtam mármint hogy nem leszek meddõ, van pénzünk kajára szóval ilyen gond nincs de most változtatok mindent megteszek hogy minden jó legyen!!
Mindent megteszel = fogsz egy nagy adag tengeri halat, megsütöd (igazából más hús is jó, de a tengeri halak a legideálisabbak számunkra, csak legtöbbünknek túl drágák rendszeres fogyasztásra) fogsz mellé salátát, hagymát, spenótot, akár nyersen akár sülve-párolva elkészíted a zöldségeket, és nem úgy fogyókúrázol hogy 'keveset' eszel hanem úgy hogy ilyen értelmes ételekbõl, de sokat. És akkor nemcsak erõd lesz és fogyni fogsz, hanem még rákos sem leszel. Ennyire jó.
A kérdező hozzászólása: holnap tengeri hal lesz párolt zöldségekkel azt úgyis imádom:) Egészségesen fogok enni normális adagot és elmegyek orvoshoz szerintem most ez a legjobb amit tehetek és rendbe tehetem az életemet
Ez igen jól hangzik még szerintem is, holott nagyon nagy kritikus vagyok. Vegyen vért az orvos, küldje el teljeskörû vizsgálatra.. hormonszintek, vitaminszintek vizsgálata.. jó ez idõnként.
A kérdező hozzászólása: majd mondom neki hogy csináljon meg mindent!:) mindenféle képen felfog írni valami tablettát?nem szeretek gyógyszereket szedni..
Hogy mit ír fel, az az õ dolga (igazából a passzív tudása az hogy megvizsgál, az aktív tudása az hogy gyógyszereket ír fel, mégis mi mást tehetne manapság ezt tanulják az egyetemen); hogy kiváltod-e ész nélkül vagy konzultálsz a gyógyszerszedésrõl másik (esetleg kompetensebb) orvossal, na az már a te dolgod. Az hogy felírnak valamit megszokásból, rutinból, rengeteg esetben értelmetlenül még nem jelenti azt, hogy neked azt be kell szedni. Fõleg hogy a te állapotodra aligha egy gyógyszer a megoldás. Adott esetben fertõzésre lehet gyógyszert szedni, de arra sem elkerülhetetlen. A fogyás, tápanyaghiány viszont teljesen független gyógyszerektõl.. Többet kell enni, jobbat kell enni, támogatni kell az emésztést, ezeken patikaszerek nem segítenek, legfeljebb gyógynövények. Pont ilyenekrõl olvasok most egyébként.
A kérdező hozzászólása: Oké köszönöm!azért egy kicsit megnyugtattál!
Ezt az állapotot õrizd meg, mert a nyugtalankodás az aztán ritkán segít akármin is.
A kérdező hozzászólása: telefonról írtam szóval sok lehet benne a hiba! és a pszichológus mit fog csinálni?kérdezni?
Elõször is: injekció a neve. Amúgy nem, nem kell. Esetleg gyógyszert fog felírni, de elõször biztos vagyok benne, hogy megvárja, hogy nem jön-e meg magától, ha megint normális lesz a súlyod. Pszichológushoz valószínûleg elküld, amire persze nem kötelezhet, de ajánlani fogja.
A kérdező hozzászólása: Most fogunk orvoshoz menni hogy kell-e valamilYen beavatkozás és tudom hogy hülyeség volt már megbántam..://
A kérdező hozzászólása: Abban reménykedtem hogy elég ha valami kaloria dús étrend szerint étkeztek vagy ilyesmi..
Nem vagyok orvos de sztem 15 évesen még fejlõdik a szervezet szóval egészségtelen ha nem eszel normálisan. Ergó lehet h vékonyabb leszel de ha nem tudnád nem minden a külsõ plusz mint kiderült ez betegségekhez vezethet. Mit tegyél? Elõször is egyél normálisan. Másodszor ne higgy el minden sz**t amit a tv-ben látsz. De azt csinálsz amit akarsz...
A kérdező hozzászólása: Már körübelül 3 hete rendessen eszek de menyi idõ alatt áll vissza rendessen a szervezetem?
akkor fog visszállni, amikor újra összeszeded az 50 kg körüli súlyodat. én 16/l vagyok és nekem is ilyen problémám van, pedig én még vékony se vagyok, csak lement 10 kiló fél év alatt, és a szervezetem nem akar hozzászokni:/
Nekem már egy éve nem jön meg rendesen a fogyókúra miatt, de meddõ nem vagyok. A kettõ nem ugyanaz. Viszont ez így nyilván nem jó, úgyhogy kezdj el normálisan enni, és inkább többet mozogni. Bár nem értem, hova akarsz már fogyni... És mérd meg rendesen a magasságod, mert olyan nincs, hogy "170-175" - 5 cm különbség rengeteget számít.
A kérdező hozzászólása: Most elkezdtem "hízó kúrát" tartani remélem hamar vissza áll a szervezetem Akkor nem kell félnem ha nem jön meg?mert eddig mindenhol azt olvastam hogy ilyenkor félni kell és minél hamarabb menjek orvoshoz..
Akkor félj, amikor már felszedted a súlyod és még mindig nem jön meg...
A kérdező hozzászólása: Oké.de amugy olyankor kell valami tablettát szedni vagy inyekciók?
talán ne legyél anorexiás, akkor meg fog jönni. de komolyan. húzás orvoshoz és/vagy pszichológushoz, mert k.rvára nem normális, hogy valaki a 170 cm/54 kg-ból még fogyni akar...
A kérdező hozzászólása: megpróbálom:)

Mit tegyek akkor ha megállás nélkül éhes vagyok, de nem tudom kontrollálni magam? Hamar úgy érzem hogy tele a hasam és sokáig megmarad az érzés, ha vizet iszok csak akkor is.

Fogyni szeretnék, de nem tudom hogyan..Segítsetek!! Körülbelül 10kg-ot kellene leadnom 1,5 hónap alatt. Hogy csináljam? Konkrét ötleteket várok.

Legjobb válasz: Próbáld ki a fehérjeport, én azzal kezdtem fogyni, hogy vettem a Rossmannban, kábé 1500-ért, és ugyanúgy reggeliztem ebédeltem, vacsoráztam, de ittam ezt, és legalább nem zabáltam, és nassoltam tõle, hanem úgy éreztem hogy jól laktam. Én már ettõl is fogytam (a sok nasi elmaradt) de ugye tudod, hogy ennyit sehogyan sem fogsz tudni leadni ennyi idõ alatt.

Próbáld ki a fehérjeport, én azzal kezdtem fogyni, hogy vettem a Rossmannban, kábé 1500-ért, és ugyanúgy reggeliztem ebédeltem, vacsoráztam, de ittam ezt, és legalább nem zabáltam, és nassoltam tõle, hanem úgy éreztem hogy jól laktam. Én már ettõl is fogytam (a sok nasi elmaradt) de ugye tudod, hogy ennyit sehogyan sem fogsz tudni leadni ennyi idõ alatt.
Másfél hónap alatt normálisan nem lehet 10 kg-ot lefogyni. Nyilván nem is ilyen rövid idõ alatt rakódott rád ez a túlsúly. Egy hét alatt a maximum 1 kg, de tartós eredmény érdekében inkább csak 0, 5kg ajánlott. Most tele van a hasad vagy megállás nélkül éhes vagy? Éhezni semmiképpen nem szabad. Rágcsálj pl. retket vagy bármilyen más zöldséget, salátát, ha éhesnek érzed magad.
A kérdező hozzászólása: Amikor pl. megeszek egy tányér fõtt ételt és még hozzá valamit tele vagyok úgy érzem, viszont utána az éhség kerülget, bármennyire is most ettem.
A kérdező hozzászólása: Hogyan próbáljam meg tartósan leadni?
Egy napon belül 1200 bevitt kalória alá ne menj. Egyél fehérjét, sok-sok zöldséget, salátát. Ne egyél: édességet, semminemû lisztes kaját (kenyérfélék, tészta, pizza, sütemények)

Mi a titka a hosszú párkapcsolatnak? Mit tegyek hogy sokáig legyen velem, aki szeret és akit én is szeretek?

Sziasztok, egy 19 éves fiú vagyok. 16 évesen volt elõször barátnõm, akivel 1,5 hónapig jártunk. Elképesztõen szerelmes voltam belé, és nagyon szerettem. Azt hittem hogy õ is szeretett, tök jól megvoltunk, aztán a kapcsolatunk utolsó hetében kezdett nagyon közömbös lenni, majd végül szakított velem. Nagyon õszinte volt, és elmondta hogy õ nem tudott engem annyira megszeretni, mint ahogy én õt. Nagyjából két évig (mostanáig) tartott míg teljesen elengedtem.

Legjobb válasz: Õszinteség, feltétel nélküli szeretet.

Õszinteség, feltétel nélküli szeretet.
Éreztesd vele hogy csak ö szamit neked és senki más. Szervezzetek nagyon sok közös programot, de a hosszu kapcsolathoz kell még szerintem : -megfelelõ kommunikáció -tolerancia -hordozd a tenyereden :D és az sem árt ha szexuális életetek is rendben van :)
Másfél hónap.... nagyon aranyos vagy :) )) Az iszonyatosan kevés, gyakorlatilag az ismerkedés része.. Akkor aggódj, ha 1, vagy több év szerelem után rúg ki valaki szinte ok nélkül.. Egyébként szerintem semmi gond nincs veled, egyszerûen csak még nem találtad meg a megfelelõ lányt. Az egyetlen jótanácsom: TÜRELEM. Van, aki 18 évesen megtalálja az igazit, van, aki meg csak 30 évesen. Ne görcsölj ezen!
Jaj, ha így szorongasz, és ráparázol akkor nem sokáig, ne a kapcsolat végén merengj, élvezd ki minden percét... Ha nem ragaszkodsz görcsösen nem akarsz minden áron mindent megtenni, akkor sokáig boldogok lehettek.. Megszabadulni? Úgy tudnál ettõl ha nem csak a kapcsolattól várnád a nagy megoldást az életedben, tarts a céljaid felé is, ha összhangban vagy nem lesz baj... :)

Mit tegyek, ha tudom, a barátnőm, előttem már sok fiút leszopott? Foglalkozzak vele vagy mintha nem is történt volna semmi? Elvégre, akkor még nem ismertem.

Ott kezdem, hogy 25 éves fiú vagyok. A barátn?m 24 éves, másfél éve vagyunk együtt. Nagyon jó vele a szex, s?t tökéletes. Mindkett?nknek volt már komolyabb kapcsolata ezel?tt. Nagyon szexmániás, amire lehet mondani, hogy kell ennél több? Szóval minden jó. Már az els? randinkon leszopott és le is nyelte. Nagyon meglep?dtem rajta, mert sosem csinálta még nekem senki azel?tt. A problémám ott van, hogy mesélte, hogy már jó pár srácot leszopott el?ttem. Azóta nyilván nem és nincs semmilyen betegsége sem, csak zavar, hogy ki mindenki élvezett már rá és a szájába. egyet tudok csak. Ez egy nem túl nagy városban elég ciki lehet, hogy jön szembe valaki, aki már megszopatta a barátn?met és hülyén érzem emiatt magam. Tudom, nem kellene a múltjával foglalkoznom, de nem tudom kizárni. Szerintetek, mit tegyek? El?re is köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Az ilyen nõ akár napokig is hûséges tud maradni.

Amikor a szembejövõ hülyének néz, szerinted téved? :-)
"Nagyon jó vele a szex, sõt tökéletes. Mindkettõnknek volt már komolyabb kapcsolata ezelõtt. Nagyon szexmániás, amire lehet mondani, hogy kell ennél több?" Ááááá, dehogy kell. Egy párkapcsolatban nyilván a dugás a minden, és az kapcsolat minõségének a kizárólagos mércéje. :D "Szóval minden jó." Minden? A szex számodra a minden, vagy van esetleg más is, amit ez a lány adni tud neked a párkapcsolatotokban? "Már az elsõ randinkon leszopott és le is nyelte." Na hallod, ilyen nõ nem is kellene nekem. :) "A problémám ott van, hogy mesélte, hogy már jó pár srácot leszopott elõttem." Gondolom, mindegyikõjüket az elsõ találkozás alkalmával. :) De általában jobb is az, ha nincsen igazam. :D "Azóta nyilván nem és nincs semmilyen betegsége sem, " Tényleg? Honnan tudod, hogy azóta nem furulyázott? Nagyon biztos vagy te ebben a lányban... Van esetleg arról papírja is, hogy teljesen egészséges? "Ez egy nem túl nagy városban elég ciki lehet, hogy jön szembe valaki, aki már megszopatta a barátnõmet és hülyén érzem emiatt magam." Hát igen... :D "Tudom, nem kellene a múltjával foglalkoznom, de nem tudom kizárni." Természetesen nem tudod, nem is fogod tudni sohasem kizárni. Mert ezt nem lehet erõltetni. "Szerintetek, mit tegyek?" Mondjuk, elsõ körben talán oszlasd el a rózsaszín ködöt, amit az általa okozott orális gyönyör hozott vele kapcsolatban az életedbe. Aztán gondolkodj el ezeken egy picit józanul is.
Az ilyen nõ akár napokig is hûséges tud maradni.
Hülye... Attól jobb lenne, ha olyan lánnyal jönnél össze akirõl nem tudnál semmit sem, de elmennétek egy másik faluba és ott mindenki jót nevetne rajtatok?! Élvezd a lány társaságát...És örülj neki, hogy veled van. Kit érdekel, hogy elõtted kivel és mit csinált, ha most veled csinálja?!
Legalább nem fogazik. Az, hogy az elsõ randin leszopott, arra utal, hogy õ egy kedves, hûséges, visszafogott lány. Olyan konzervatív, feleségnek való típus, aki mindíg megfontolt, és tudja, hogy mit kell tennie. Nyugodtan megbízhatsz benne, ez soha nem fog félrelépni.
1. Ha [email protected] kezdtél, ne reklamálj. 2. Ilyen gondolatai nemcsak pasiknak lehetnek, hanem lányoknak is (és vannak is néhanapján...). neked is van múltad, mindenkinek van. neki ilyen hosszabb és tartalmasabb fajta (khm), de te választottad. Ha nem tetszik, érvényesítsd a cseregaranciát...
Örülj, hogy van valakid.
A kérdező hozzászólása: Persze, örülök is nagyon. Nem is ezzel van baj, csak nyilván Pesten vagy egy nagyvárosban ez sokkal másabb. Itt igazából 1 szórakozóhely van, a közelben is max. 1-2 Ismerkedési lehetõség nem túl sok van. Ahogy mondani szokták, itt mindenki ismer mindenkit vagy legalábbis majdnem, de látásból igen. Itt, ha kimész a parkba leülni, akkor is szinte csak ismerõsökkel találkozol.
És ha továbbra sem tudnád akkor mi lenne semmi... Folytatnátok tovább nem?! Akkor meg már nem mindegy?! Örülj neki, hogy végigcsinálja és szereti a szexet... Ez áldás barátom...
Legalább tudják az ismerõsök, hogy milyen jól szopó csajod van. Személyes tapasztalatból :)
Figyelj már gyerek! Ha másfél éve együtt vagytok, miért most kezd el zavarni a dolog? Ha az a "szabadszellemû" lány már az elsõ randin leszopott, gondolhattad volna, hogy esetleg már mással is megtörténhetett, mert van gyakorlata benne. Ha eddig nem zavart, akkor meg ezután miért zavar?
Amikor összejöttetek és leszopott, miért nem ezen gondolkoztál?!
Amúgy rá se ránts, mert ha majd már mással lesz, akkor majd te nézed hülyének azt a manust, és ennyi...
Örülj neki. Ne foglalkozz vele, hogy mi volt régen, nem ciki, végülis 25 évesen már a legtöbb embernek van múltja.

Mit tegyek akkor, ha nagyon szerelmes vagyok egy fiuba, aki nálam idösebb sokkal és ö nem szeret csak a sexet akarja?

De én MEGÖRÜLÖK ÉRTE! Egy 17 éves lány!

Legjobb válasz: ha ennyire tisztán látod, hogy neki csak a szex kell, akkor hagyd a fenébe! de ha mégis szexelsz vele, akkor ne lepõdj meg, ha rövid idõn belül dob...

ha ennyire tisztán látod, hogy neki csak a szex kell, akkor hagyd a fenébe! de ha mégis szexelsz vele, akkor ne lepõdj meg, ha rövid idõn belül dob...
Csak a szexre hajt, ezt te is tudod. Elvégre nyugodtan "össze jöhettek", de csalódni fogsz. Keress egy olyan fiút, aki szeret téged és nem csak a szexet látja benned.
Ha tudod milyen két dolgot tudsz tenni.Belemész abba, hogy csak szex és utána semmi vagy hagyod õt és keresel egy másik fiút.Én az utóbbi javasolnám mindenképpen és te sem fogsz szenvedni, hogy csak azért kellettél neki.Majd lesz más pasi, aki érted is oda lesz, nem csak te a másikért.
voltam már ilyen helyzetben, én is pont 17 voltam. ráadásul még szûz is. de neki adtam, mert tudtam, ha nem teszem örökre megbánom. utána nem volt velem szemét, nem hitegetett, jóban vagyunk még most is. és máig örülök, h ezt az emléket neki köszönhetem. ha elég érett vagy rá, és beéred azzal, h csak ezt kaphatod tõle, akkor tedd, és nem fogod megbánni. 21éveslyány

Mit tegyen az, akinek sok a gyomorsava?

Voltam gyomortükrözésen és az orvos azt állapította meg, hogy sok a gyomorsavam. Kaptam rá gyógyszert, amit?l tényleg jobb, de néha még el?-el?jön a gyomorfájás és a hányinger. Azt is hallottam, hogy nem mindegy mit eszünk ilyenkor. Mit lehet enni, vagy a gyógyszeren kív?l még tenni, hogy elkerüljem ezt?

Legjobb válasz: Rendszeres idõközönként kellene valami háztartási kekszet elropogtatni, vagy néhány falás kenyeret megenni, ami megköti a savat.

Rendszeres idõközönként kellene valami háztartási kekszet elropogtatni, vagy néhány falás kenyeret megenni, ami megköti a savat.
rövid tiltólista: -paradicsom és vele készült ételek (pl. töltött paprika) -sok gyümölcs, fõleg citrusfélék, meggy, sõt. éhgyomorra alma se javallt (én volt, hogy kihánytam) -csokoládé, fõleg az ét -minden, ami "fúj": káposzta, karalábé, bab...etc. -zöldsalátákhoz egyél kenyeret (feketét, teljes kiörlésût) -minden, ami zsíros, fûszeres, vagyis gyakorlatilag a magyar konyha :( -és egy sanyarú tapasztalat: omlós, vajas tészták, vagyis piték, linzerek, hajtogatott leveles tészták, ilyen a péksütik 90%-a, pl. pálmalevél, kakaóscsiga és tsai, válaszd helyettük a kelt tésztából készült sütiket, ill a "kevert" tésztákat (piskóta-félék) sokszor enni kevesebbet-ez aranyszabály!
Ha olyan amilyennek irod inkabb hagyd.Nehogy gond legyen belole, hogy a fonok utan szaladsz.
Azt tanácsolom, hogy hagyd a fenébe.Nem fogsz jól járni vele, és semmiképpen nem fogsz jól kijönni a dologból.
Az ilyen lányokkal nem lehet mit csinálni, akkor is szerelmesek lesznek/maradnak a pasiba, ha az bármit csinál. Ezért: szeresd tovább!! Van egy 37(!) éves havercsaj odáig van a pasiért, akinek felesége, gyereke van és egy tuskó, összejárnak, d*gnak. Mondom neki, h sürgõsen felejtsd el, mert lassan 40 leszel, aztán 50 és maradsz egyedül. Lehet neki beszélni? Nem…
Ne akarj beállni a Qrvák sorába!
Deee! Csak akarjon, legalább akkor a fõnöke õt is röptében. :) ))
Szerintem keress egy olyan pasit, akinek nem egy vagy a sok közül, hanem te vagy AZ egyetlen. Mellesleg lehet, hogy azért nem akar tõled semmit, mert A) nem vagy az esete, B) van benne annyi, hogy mivel tudja, hogy tetszik neked, nem akar szórakozni veled.
Szinten játszd azt, hogy nem érdekel ha látja hogy nem jársz utána õ vadász le téged vki a nehéz prédát szereti ijedt mire jutottal vele
az a normális amíg ébren vagy és erekciód van :)

Mit tegyek? Nem, szimpatizal a tanarno es direkt mindig engem szivat, pedig vannak sokkal rosszabbak nalam utalom elso felevben utalom azokat akik kulonbseget tesznek.

Legjobb válasz: Sajnos nála a "hatalom", úgyhogy ilyenkor simulékonynak kell lenni. Tanároknál jellemzõen beválik, ha az ember odamegy és segítséget, tanácsot kér, miközben érezteti a tanárral, hogy õ az atyaúristen és nélküle semmire se menne. Nekem ez eddig minden utálkozó tanárnál bejött.

Sajnos nála a "hatalom", úgyhogy ilyenkor simulékonynak kell lenni. Tanároknál jellemzõen beválik, ha az ember odamegy és segítséget, tanácsot kér, miközben érezteti a tanárral, hogy õ az atyaúristen és nélküle semmire se menne. Nekem ez eddig minden utálkozó tanárnál bejött.
A kérdező hozzászólása: raadasul meg igyekszem is nala es ezt o is eszre vette es megis

Mit tegyek? Van egy fiú aki nagyon tetszik és neki is tetszem de sokan ellene lennének, hogy mi együtt legyünk. De egyébként a fiú nem tud róla. Nem tudom mit tegyek hagyjam vagy ne hagyjam.

Legjobb válasz: csak nem oszttársak vagytok, és ezért ellenzik? Mer tha igen, akkor én is ellenzem. Mondjuk én csak egy idegen vagyok az internetrõl...

csak nem oszttársak vagytok, és ezért ellenzik? Mer tha igen, akkor én is ellenzem. Mondjuk én csak egy idegen vagyok az internetrõl...
mirol nem tud a fiu??
Ha jól meglennétek egymással, szerintem megér egy próbát és tegyetek arra, hogy ki mit gondol. Amúgy hány évesek vagytok?
ki lenne ellene és miért? Miért adsz mások véleményére, feltéve ha azok nem a szüleid, vagy jóakaróid? Amit akarsz, tedd meg. Barátokkal barátnõkkel ne foglalkozz, nem nekik teszel jót, hanem MAGADnak!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!