Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek vagy ne engedjem az (2 db)

Mit tegyek engedjem vagy ne engedjem az iskolába?

Tudom,hogy korai még err?l beszélni,de mit tegyek?A gyerekem j?v? évben iskola köteles lesz,ahogy hallom nagy a követelmény délután 16óráig iskola aztán a 3-4oldal házifeladat.Félek,hogy nem fogja bírni szelemileg.Februári születés? mehetne iskolába nagyon ügyes,pontosan megoldja feladatait,de én úgy gondolom,hogy jóbb lenne még ráhúzna egy évet a nagy követelmény miatt. Érettebb is lenne talán könnyebb lenne neki az iskola.

Legjobb válasz: Kimaradt az y bocsi és kétszer klikeltem rá.

Szia! Az én kisfiam is is februári, most töltötte a 6 évet be, azaz õ is iskola köteles, de én nem engedtem, mert szerintem egy 6 éves gyerek még ne menjen iskolába, játszon inkább. Hidd el semmi baja sem lesz, ha 7 és fél évesen megy suliba, még akkor is, ha kis ügyes és figyelmes. GYEREK még. És nem az elsõ olsztályról van szó, hanem inkább a 4-5-6, amikor már tényleg nehéz minden. Ráadásul én beszéltem egy illetékessel, aki felvilágosított, hogy a szülõnek JOGA van a gyereket visszatartani, ha azt ugy látja jónak. Az én fiamat nem érdekli az iskola, igy én nem engedtem, és hiszem, hogy jól döntöttem.
A kérdező hozzászólása: Kimaradt az y bocsi és kétszer klikeltem rá.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a választ!
Még valami: tényleg komolyan kell azt venni, amit már más is írt. Azaz tanító nénit kell választani, és nem (csak) iskolát!! Ez megnyugtat téged is, hiszen tudni fogod ki lesz vele napi 5-6 órában és ez szerintem nem mindegy! Meg minden kisgyereknek más az igénye. Mert ha lustibb, akkor egy szigorúbb tanító néni lehet hogy olyan dolgokat hoz ki a kicsibõl, hogy..! Viszont ha érzékenyebb, akkor egy nagyon kedves tanító nénit kell keresni, aki nem sürgeti, csak segíti õt. Sok sikert és majd te is gyakorolj vele minden nap! Ha lehet, szerettesd meg vele a tanulást (írás, olvasás). Már most olvass neki sok mesét, aztán beszélgessetek róla. Ez sokat segít neki majd hiszen sokáig olvasás órán is ez megy.(2.-4. osztály, meg még 5. is)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ!
nem kell benn lenni du 4 ig csak ha napközis azt meg nyugi kibirja mert bent lesznek a "hawerok" és nincs 3-4 oldal házi mert elöször csak vonal húzogatás van meg ilyenek onnan tom hogy az öcsém most megy 2.ba!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a választ!
Kedves Anyuka, Óvodapszichológusként gyakran találkoztam ezzel a kérdéssel. Fontos, hogy a gyerek iskolaérett legyen, amikor iskolába megy, ezt általában tudjuk. Viszont az is fontos, hogy, ha iskolarett menjen iskolába. Vagyis az a logika, hogy nem árthat, ha marad még egy évet, nem teljesen igaz. Az iskolaérett gyerekben vágy van a tudás megszerzésére, a kihívásokra a teljesítményre, ha arra kárhztatjuk, hogy még egy évig "unatkozzon" az óvodában, azzal nem teszünk jót vele.Az óvónénik sokat tudnak segíteni abban, hogy vajon iskolaérett-e a gyermek. Javaslom halgasson rájuk ebben a kérdésben! Ha mégis bizonytalan a Nevelési Tanácsadókban kérhet tanácsot! Csizmár Kata (pszichológus)
A kérdező hozzászólása: Nagon szépen köszönöm a választ!
Szerintem, ha kicsi jó képességû nyugodtan el lehet engedni.Ebben a korban a gyerekek nagyon simulékonyak, könnyen hozzászoknak a sulihoz, hiszen az ovi utolsó évében végig erre készülnek.Nagyn fontos az is tényleg, hogy milyen suliba fog járni, érdemes körülnézni! Sok sikert! Egy leendõ óvónéni :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Tényleg jók az alternatív iskolák, csak az a hátrányuk, hogy leginkább fizetõsek. Egyébként még az sem szól mellettük, hogy a középfokú iskolák, és a felsõoktatás általában a hagyományos rendszerre épül, bár a waldorfnak van gimnáziuma is. Szerintem ha a ygerek jó képességû, simán bírja majd a "normál" sulit, viszont a waldorf pl. biztosan szabadabb. Az élet meg milyen? nagyon nehéz. próbálj érdeklõdni, és elkezdheted nézni a sulikat, de a legjobb ha tanítónénit választasz, mert a legjobb suliban is kifoghatsz olyat aki nem szimpatikus, és fordítva. jó tanakodást kívánok:)
Esetleg választhatnál alternatív iskolákat is, ahol nem a töménytelen házival meg fölös információval tömik a kisgyerek fejét, hanem kreatívan és emberközpontúan állnak a dologhoz. Szerintem nézz utána, megéri. Azt amit leírtál hogy mennyi a követelmény, szerintem egy év múlva is sok, minden zseni gyereknek. De ez csak az én véleményem... Ennyi idõsen játszania kellene délután..
A kérdező hozzászólása: Bocsi, hogy most írok és köszönöm szépen a választ!Nagyon sok jó dolgot írtatok.Mégegyszer köszönöm!

A kutyám nagyon ragaszkodó, mindehol velem szeretne lenni, még az ágyban is. Nem tudom mit tegyek engedjem vagy ne engedjem fel? Kiválthatja belőle a falkavezérségi szerepet?

Legjobb válasz: Dontsd el, hogy mit akarsz, hogy ott legyen vagy ne! Ha nem akarod, hogy feljojjon, akkor mindig amikor fol jon szidd le (pl.:fuj!) és így megszokja, hogy ezt nem szabad tennie.:)

Dontsd el, hogy mit akarsz, hogy ott legyen vagy ne! Ha nem akarod, hogy feljojjon, akkor mindig amikor fol jon szidd le (pl.:fuj!) és így megszokja, hogy ezt nem szabad tennie.:)
Nem csak ezen múlik a falkavezérség :) Ezt anno én is megkérdeztem :) Az én kutyusom feljöhet az ágyra (amikor le van terítve), de éjszaka a helyén vagy az ülõgarnitúrán alszik. Tudja magától is a dolgát. Egyébiránt azt tanítsd meg neki, hogy akkor jöhet fel az ágyra, ha hívod :)
olyat ne csinálj hogy egyszer felmehet egyszer nem. totál behüjited. ö nem érti miért nem mehet fel. vagy mehet vagy nem. ha nem engeded fel soha, meg fogja tanulni és érteni. ha váltogatod akkor nem lesz engedelmes.
Ilyen határozottlanul nem lehet kutyát nevelni. Vagy megengedsz neki valamit, vagy nem.
A kérdező hozzászólása: Egysze felengeden, egyszer nem . Félek hogy most (mégkicsi) ebben a korban bánthatom ezzel. Mit ajánlotok?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!