Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek terhes vagyok a párom (44 db)

Mit tegyek úgynézki terhes vagyok a párom meg megcsal?

holnap csinálok tesztet, múlthónapba nem jött meg msotsem gyógyszert szedek lehet terhes vagyok n? a hasam émelygek (minden terhességi jelem megvan) kiderült hogy a párom megcsalt nem ? mondta el levelet olvastam( nem kutattam utána csak megbeszéltük hogy egyik netes játékon küldözgetemheyette a meghívókat) nem tudo mmit csináljak seítsetek

Legjobb válasz: Hát ha megcsal akkor mondd el neki h terhes vagy. Megszeretnéd tartani a gyereket???? Mert ha csal nem fog veled maradni:( És egyedül felnevelni egy gyereket nagyon nehéz Üljetek le minnél elöbb és beszéljétek ezt meg.

Hát ha megcsal akkor mondd el neki h terhes vagy. Megszeretnéd tartani a gyereket???? Mert ha csal nem fog veled maradni:( És egyedül felnevelni egy gyereket nagyon nehéz Üljetek le minnél elöbb és beszéljétek ezt meg.
Ne foglalkozz vele, ez nem tanács volt csak irigység az illetõtõl! Figyi én azt javaslom, mint ahogy irtam fentebb, hogy minél elõbb tudd meg terhes vagy e, mert addig kár ezen gondolkozni. De ha az is vagy SEMMIKÉPPEN SE A GYEREK TARTSON TITEKET ÖSSZE! Ezen nagyon gondolkozz el, mert késõbb a saját és a gyereked életét is megkeseritheted ezzel.
Elsõsorban nyugodj meg és próbáld tisztán látni a helyzetet! Az elsõ és legfontosabb, hogy derüljön ki terhes vagy e. Bár ez õtõle független kell legyen. Aztán derüljön ki mit is érzel a fiú iránt igazán. Sose felejts el egy alapszabályt, hogy azzal hogy megbocsájtasz, megbocsájthatóvá teszed számára a megcsalás tényét, és újra megteszi majd. Ezeket tisztázd le magadban és kiderül hogy TE mit is szeretnél. És utána jön õ, hogy ezt megbeszéljétek. A gyermek lehet hogy nem a legjobbkor jönne éppen, de semmiképpen nem lehet döntõ szempont!!! Elsõsorban azt döntsd el, hogy kell e ez a fiú, és ettõl függetlenül hogy kell e ez a gyermek. Utána hozhattok egy közös döntést.
Magadra vess, védekezni kellett volna! Gondolom nem volt tervbe véve még a baba.
Nem feltétlenül teszi meg valaki másodszor is...ha szimplán a sexet jelentette számára és még szeret téged akkor ez normális emberek módján megbeszélhetõ..ha már érzelmeket is táplál a másik személy iránt...akkor nagyon megfontolandó hogy ebblõ a kapcsolatból bizony ki kell szállni különben lehetséges h betölthetnéd a szerencsés 2. helyet.. Minélelõbb írj hogy mi lett a teszt eredménye...ha pedig már tényleg biztos akkor mérd fel h mind2 lehetõség milyen következményekkel járna...ha elveteted :a lehetséges lelki következmények , ha megtartod :további párkapcsolatok...valamilyen kötõdés a gyermek apjához
ha egyszer megtette, máskor is megteszi. a bizalma elúszott... szerntem nem érdemes már az a kapcsoalt. Bocsi, hogy ezt mondom, de nem érdemel meg Téged a srác. Szüleiddel milyen a kapcsolatod? [ha szabad tudnom] mert ha jó, akkor talán az is lehet, hogy hazamséz a szüleidhez ;) aztán mesélj, ha van valami fejlemény!! hajrá ;)
A kérdező hozzászólása: olvassd már el hogy gyógyszert szedek mielött leordítasz
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm! szívem szerint megtartanám a csöpséget ha van csak egyedül nem tudnám fölnevelni és nehéz lenne utána párkapcsolatot is találni fõleg ha esetleg szétmegyünk és a gyereket látni akarná és beszálna a nevelésébe mert most ha új életet kezdeknem tudom hogy menne ez! kivagyok nagyon borulva!
A kérdező hozzászólása: tudja hogy úgynézki gyereke lesz! nem tudom hogy megtartanám e ki vagyok teljesen borulva nem tudom mit tegyek!
A kérdező hozzászólása: csináltam tesztet negatív lett de még mindig nem jött meg szoval fogalmam nicns ost mivan lehet kéne mégegy tesztet csinálni! hát a párom tagad mindent azóta a csajjal beszéltem én vagyok mindenért a hibás!

8 hetes terhes vagyok a párom meg el akar hagyni. Mit tegyek?

Konkréten nem mondja csak érezteti velem. Nem hív ha én hívom akkor leráz. Amikor beszélni akarok vele a babáról akkor azt mondja hogy fárasztó a téma. 18 éves vagyok. Ti mit tennétek a helyemben?

Legjobb válasz: Huu necces :(! Akartátok a babát? Õ hány éves? nagyon rossz lehet ha elhagynak vkit terhesen de ha menni akar most menjen :( de akkor egy szemét! Kérdezz rá mit akar? Anyudék tudják a babát?

Huu necces :(! Akartátok a babát? Õ hány éves? nagyon rossz lehet ha elhagynak vkit terhesen de ha menni akar most menjen :( de akkor egy szemét! Kérdezz rá mit akar? Anyudék tudják a babát?
Nem vagyok abortusz hívõ, de ebben az esetben még is azt mondom, hogy ne tartsd meg a babát. 18 éves vagy, gondolom nem is dolgozol, nincs saját lakásod. Mibõl nevelnéd fel?
1. elhagynám a fenébe a srácot. Ennek a kapcsolatnak már régen lõttek 2. Elvetetném a gyereket. 18 évesen messze nem olyan élete kéne ahol egyedül kínlódnék egy olyan babával akit az apja sem akar.
mindenre van megoldás!! nem kell elvetetni! biztos lesznek majd akik segítenek. tanulsz még vagy dolgozol?
a 2. válaszoló szerintem elég gonosz. azért mert 18 éves vagy még nem kell elvetetni. sõt inkább örülj neki, hogy gyereked lehet. sokaknak nem adatik meg ez a szerencse. a párod meg valószínüleg még fel sem fogta, hogy mirõl van szó. hidd el, hogy majd beletörõdik. ha igazán szeret, akkor úgysem hagy el.
ja és én is 18 éves vagyok. és velem is ez volt. az én párom is beletörõdött. és inkább velem van és segít.
a pasit hagyd a fenebe, a gyereket vetesd el. én máskor hasznalj óvszert!
Kedves 7-es! Hát kéne a halálnak olyan pasi aki BELETÕRÕDIK h gyereke lesz.. és muszájból Velem marad.... fasza kapcsolat.... 28hkm
oké, de aztán..? úgy érzed fel fogod tudni nevelni?
A kérdező hozzászólása: Anyi pénzem van hogy vegyek egy olcsobb házat és ha marad akkor a butorok is meglenének
ma 20:04 Nekem nem kéne olyan pasas aki beletörõdött abba hogy apa lett..
16évesen teherbe estem, õ 26 volt. Azóta a 3.picit várjuk. Nem szülõk nyakán élõsködünk!! 37heteske
Ja és szintén el akart hagyni!
az hogy beletörõdött nem azt jelenti hogy muszájból van velem!!!! azért van velem mert szeret!! és idõ kellett neki amíg felfogja hogy mi van! az jelenti a beletörõdést!!!
ma 20:41 teljesen egyetértek veled!! nagyon igazad van!
sztem ne vetesd el, elõbb utóbb rendezõdnek a dolgaid- én is gyerek és meló mellett csináltam meg a fõsulit, nem lehetetlen. ha az apjának nem kell, neked még kellhet az a baba. majd találsz normális pasit. rohadtul nem ez a legegyszerûbb, hogy elveteted a gyereket a francba, nem is értem, hogy lehet ez ilyen laza opció másoknak. anyám és a nõvérem vetettek el gyereket. azóta se tudták megbocsátani maguknak.
Kamu! Ahogy reagálsz a kommentekben...
Kedves 29-es! Nem tudom... az Én felfogásom szerint egy normális kapcsolatban tervezzük a babát- együtt! De ha nem is tervezzük, csak összejön, feltételezem vagyok a párommal olyan viszonyba, hogy ne kelljen neki " idõ mire beletõrödik, és felfogja" :D Ez a beletörõdik szó a Te szövegkörnyezetedben úgy hangzik, mintha megmondtad volna neki , hogy Te bizony megtartod a gyereket, ha szeret marad, ha nem eltolhatja a biciklit.... - ebben az esetben értem mit kellett felfognia :D 28hkm
A kérdező hozzászólása: Én arra gyanakszok hogy van valakije. Szerintetek?
idõt***
és szerintem nem fog elhagyni a párod. adj neki egy kis idõd mire felfogja.
A kérdező hozzászólása: Most lesz 25 éves. Nem tudják. Holnap akarok magán orvoshoz menni.
A kérdező hozzászólása: Olyan tanácstalan vagyok és egyben szomorú. Szeretem a barátom de nincs értelne ha egy gyerek miatt elhagyna. köszönöm hogy írtatok. Mindenkit pontozok.
A kérdező hozzászólása: Õ is akarta a gyereket. nem tudom mi lett vele.
Figyelj kérdezd meg a barátodat konkrétan hogy akarja e a babát, lehet hogy csak beijedt, és nem veled van a baja hanem a családalapítással. Ebben a helyzetben, se te se õ se a baba nem lesztek boldogok. Te is túl fiatal vagy még egy gyerekhez, úgyhogy mindenképp gondold át hogy egyáltalán te akarsz e gyereket.
Én nem vetetném el:) ! Nem bizti h elhagy fõleg ha akarta! Lehet meg is bánnád késõbb..Nekem van bnõm aki elvetette 18 évesen.Imádja a gyerekeket de sztem soha nem lesz már neki. 39 éves már!
miért mondja mindenki, hogy fiatal még a gyerekhez?? nincs ez korhoz kötve! talán kötelezõ 30-40 évesen szülni?
Válaszd szét ezt a kérdést. Gyermeket akarsz és van párod. Ha akar, menjen, úgysem tudod erõvel magad mellett tartani, viszont a gyermeket muszáj lesz tartania, ha tetszik, ha nem. De emiatt ne vedd el a picid életét, biztosan lesz segítséged! Nagyon fiatal vagy, még találsz majd férfit, aki társad lesz és a gyermekkel is szeretni fog. Ne hozz olyan döntést, amit egész életedben bánni fogsz egy olyan ember miatt, aki nem érdemli meg.
A kérdező hozzászólása: Még tanulok. A barátommal nem lehet errõl a témáról beszélni mert akkor bevágja hogy neki ez a téma unalmas. Nagyon köszönöm mindenkinek hogy írt. Nekem ez sokat segít.
ma 19:39 második vagyok, és nem vagyok gonosz, csak elõrelátó. Egy 25 éves férfi pontosan tudja mit jelent ha a barátnõje terhes lesz. Nincs olyan hogy bepánikol. Vagy akarja a barátnõjét vagy sem..Nekem senki ne mondja azt, hogy eddig szerette a lányt, és most hogy a gyerekét várja már nem kell, és elmúlt a szerelem..Ilyen nincs. Egyszerûen nem akar még apa leni, nem akarja hogy bekössék a fejét.. A lánynak meg, nem azt mondtam hogy vetesse el, hanem hogy én ezt tenném ha 18 éves lennék. (pedig még abortuszpárti sem vagyok) Ugyanis az nem megoldás, hogy 18 évesen pénz, iskola, szakma, minden nélkül, fõleg apa nélkül megszülõk egy gyereket a szüleim nyakára..Nem azt kérdezem, hogy milyen élete lenne a kicsinek, hanem azt, hogy a kérdezõnek milyen élete lesz?? A barátai akik egykorúak vele, el fogják szép lassan hagyni, mert õket nem a gyerek nevelés fogja érdekelni hanem a buli, és szórakozás. Gyerek mellett egy dolgozó felnõtt nõnek is nehéz nemhogy egy olyan fiatalnak aki még csak csoszog ki a tinédzserkorból.. Miért kell a nagyszülõk nyakára szülni?? Nem azt mondom, hogy a kérdezõ ezt akarja csinálni. Nem tudom hogy él, hogy dönt..De néha nem árt hideg fejjel végig gondolni az egész jövõt. A másik, hogy azért mert másnak nem jön össze a gyerek vagy nehezen az sajnálatos azoknak az embereknek..De nehogy már valaki azért megtartsa a babát, mert "jaj, szegény Katikának nem lehet babája, és biztos rosszul esne neki ha én elvetetném" A döntés joga a kérdezõé. Én azt tenném amit elõször is írtam. 1. elhagynám a pasast (jobbat is érdemlek ) 2. elvetetném(= nem szülném senki nyakára, és lesz olyan férfi akinek szülhetek)
Szia. Szerintem kérdezz rá nála hogy mit szeretne, lehet csak megijedt mert ez nem kis változást hoz mind2tök (vagy mind3ótok) életében. Beszéljétek meg hogy hogyan tovább, és szerintem mindenképpen mondd el a szüleidnek is akármilyen a kapcsolatotok. Mi a párommal 20évesek vagyunk, 2hónap múlva jön a baba, és még ha nemis mondja én látom rajta hogy fél, de ez természetes, néha én is berezelek. Bárhogy is dönts(etek) jól fontold meg. Gondolj át mindent alaposan, hogy képes lennél e anyagilag megadni a babádnak mindent amire szüksége lehet, még akkor is ha esetleg egyedül maradnál. Sok szerencsét!
itt sok mindent kell mérlegelned..-pl:ha a párod elhagy akkor fel tudod-e nevelni egyedül?? vagy lesz-e szülõi segítséged? szüleid tudják már? hogy állnak hozzá?
ma 19:52 ne azért tartsa meg a babát mert másnak nem lehet, ne érts félre. hanem azért mert lehet, hogy ha elveteti utána lehet, hogy soha nem is lesz neki többet. és azért mert még fiatal nincs mittudom én milye... attól még van megoldás. van 7 hónap eltudja rendezni az életét. nem fog megállni a világ, ha megtartja a gyereket! ugyanezt magyarázzák nekem is mindig, hogy semmim nincs és odaszülök anyám nyakára! hát nem! az én párom is beletörõdött, kellett neki egy kis idõ mire felfogta egyáltalán, hogy mi van! és attól, hogy terhesek vagyunk (a kérdezõvel) és tanulunk még nem vagyunk betegek! én pl. elmegyek diákmunkára olyanra ami persze nem mmegerõltetõ. elmegy a párom is dolgozni. lesz akivel elmegyünk felesbe 1 albérletbe. és + még segítséget is kapunk családtól ismerõsöktõl! ruhák...ilyenek... ezeket is átlehet gondolni!! nem csak azt kell nézni, hogy mi nincs! azt is lehet, hogy mi van!
azt gondoltok amit akartok :D engem az már nem izgat!!! mindenki magából indul ki!! ahogy én is magamból indultam!! ha ennyire kicsinyes felfogásotok van csak sajnálni tudlak titeket!! kedves kérdezõ ha te meg azt gondolod, hogy van valakim, akkor lehet, hogy neked van valakid!! mert én ugyanúgy voltam mint te csak annyi különbséggel, hogy mi megbeszéltük a párommal! a tied viszont hallani sem akar róla! lehet azért mert tudja, hogy neked van valakid! nem??? én itt próbáltam neked segíteni meg nyugtatni erre te meg még rólam feltételezgetsz dolgokat?? hát ha ilyen egy rosszindulatú ember vagy akkor nem csodálom, hogy elakar hagyni a párod!!

Két napja kidreült hogy terhes vagyok! A párom nagyon örül neki! Én viszont nem igazán! Mert nagyon félek és nem tudom mit tegyek! Ez természetes eleinte? Elfog múlni a bizonytalanságom?

Legjobb válasz: El:-)))Szinte mindenki bepánikol az elején.Én régóta vágytam egy babára,aztán mikor teszteltem tiszta ideg lettem hogy mi lesz most.Sirtam meg ilyenek,de pán nap múlva elmúlt.Most 9 hetes a kislányom,és egy csoda!Túl leszel rajta pár nap alatt,és majd tudsz örülni neki.Gratulálok!

El:-)))Szinte mindenki bepánikol az elején.Én régóta vágytam egy babára, aztán mikor teszteltem tiszta ideg lettem hogy mi lesz most.Sirtam meg ilyenek, de pán nap múlva elmúlt.Most 9 hetes a kislányom, és egy csoda!Túl leszel rajta pár nap alatt, és majd tudsz örülni neki.Gratulálok!
A kérdező hozzászólása: Email-t írtam ha nem gond!
16:07vagyok ismet.Megertelek hidd el es nem itelkezem folotted felre ne erts, csak azert kerdeztem par dolgot hogy tisztabban lassak.Abban biztos lehetsz ha megszulod akkor nem banod meg, mert ha a parod melletted all akkor nem lessz baj, ha meg elhatarozod magad akkor anyukadek is kenytelenek lesznek elfogadni es meglasd ok is szeretni fogjak a pici babadat.1-2 ev mulva sem fogod magad kesznek erezni ra mert meg nem voltal anya ezert nem tudhatod milyen csak ha kiprobaltad.Mit erzel a szived melyen, szeretned a babat?Zarj ki mindenkit a fejedbol es ne torodj senkivel csak magaddal es a paroddal.Fontos hogy tisztazd magadban hogy szereted e annyira hogy csaladot alapits vele, tapasztalatbol beszelek en is igy voltam szinte csak en 23eves voltam de ugyan ebben a dilemmaban voltam anyukam nem orult, nem voltam ferjnel de szerettuk egymast es ami kellett megtudtuk adni a babamnak es a parom nekem is akarta nagyon o 28eves volt.Ugy ereztem ha megtartom akkor elveszik a szabadsagom, felreall a csaladom es ha netan elhagy a parom akkor fujhatom.Ehez kepest most van egy gyonyoru kisfiam, azota a parommal osszehazasodtunk anyukamek pedig imadjak a fiamat es ha ez nem lenne eleg akkor most jon a masodik babank akit mar mindenki var bar anyukam ezt sem fogadta kitoro orommel.en megtartanam, de neked kell dontened egyedul te szamitasz es a parod:) Ird meg mire jutottal:)
A kérdező hozzászólása: Hogy miért nem tartanak annak?Talán azért m anyám nem ismer!Soha nem volt jó vele a kapcsolatom!Nem beszélgettünk mint anya lánya!Nem tom!...A páromra számíthatok!(rendõr) Õ nagyon is szeretné a babát mert korban benne van (27)! De én még vártam volna 1-2 évet! Félek ha nem tartom + a párom + utál majd!És félek ha + tartom + bánom!Ha megszülöm azt már nem lehet vissza csinálni!De ha elvetetem talán még lehet pár év múlva!Nagyon kétségbe vok esve!!Nem tudom mit tegyek!Mi lenne a helyes döntés!!Jó lenne ha vki tudna segíteni!;-(
A kérdező hozzászólása: 19 éves vok, két éve vagyok együtt a párommal!Volt már több hosszú távú kapcsolatom!És tapasztaltnak érzem magam!És sokkal komolyabb vok mint sok 19éves!Sajna nem most kezdtem a nagyvilági életet!Mielött elítéltek gondoltam ezt leírom!Nem járok szórakozni, sehova!És nem is hiányzik!...Nem vagyunk csórók d gazdagok sem!Anyámmal élünk egy szép nagy házban a párommal!Hely lenne a babának!És a párom szerint ami kell az + lenne a babának!De én félek!Mindentõl!És nem tudom mit tegyek!...A 28éves nõvérem miért mondja azt h az abortusz nem nagy dolog??
Nem ertem, kinek szulned a gyereket????A csaladodnak vagy magadnak es a parodnak??Ha adottak a korulmenyeid es tudsz anyagi biztonsagot adni annak a babanak akkor miert kell hagyd hogy elteritsenek???Hany eves vagy?tul fiatal vagy, hogy a szuleid ennyire kevesnek tartanak?Egyebkent az sok mindent megmagyaraz ha pl kiskoru vagy vagy nincsen megfelelo anyagi es erzelmi hattered.Azert az abortuszt ugy gondold meg hogy abbol lehetnek meg gondjaid fizikailag is es erzelmileg is, azt magaddal cipeled amig elsz.ajanlom olvasd el "demeny Zita""nema sikoly"c verset, es van egy video is az abortuszrol ugyancsak "nema sikoly"cimmel.miert nem tartanak jo anyanak a szuleid?a parodra mennyire szamithatsz?
A kérdező hozzászólása: Csak az a helyzet h nem tudok örülni!Csak a negatívat látom benne!Nem érzem hogy kész lennék a nagy feladatra!Ja és nem áll mellettem a családom!Ami fontos lenne!Nem bíznak bennem és szerintük nem lennék jó anya!(Lehet igazuk is van)És így nem hiszem hogy megtartom!=( Tnap mikor össze jött a , , család" úgy éreztem magam mint egy temetésen!Mindenki úgy nézett rám mintha nem is tudom!...=( Így nem tudom végig csinálni!Most én leszek a család fekete báránya!=(( Egyedül a párom örül a babának!De nekem ez kevés!
A terhesseg korai szakaszaban nekem a folsavat kellett szednem, aztan a terhes vitamint, en a Maternalt szedem az elso babammal is azt szedtem.Ne idegeskedj mert nem lessz semmi gond, orulj mert olyan jo erzes ha van egy kisbabad hogy ha megszuletik minden jon magatol, tudni fogod mikor mit kell tenned, kezdj el gondolkodni mi lessz a neve ha fiu, ha lany meg rendezd be fejben a gyerekszobat almodozzal milyen jo lessz majd amikor buszken tolod a babakocsiba es milyen jo lessz majd ha valaki anyanak szolit es te leszel a vilag kozepe szamara.POZITIVAN mindenhez es ne felj a szulestol sem mert elore ugysem fogod tudni mi lessz, en paraztam mindentol es min den rosszat elkepzeltem aztan be is kovetkezett.Most 20hetes vagyok es pozitivan alok hozza, es eddig minden siman ment, jok az eredmenyek jol erzem magam es varom a nagy pillanatot.:-)))ird meg hogy milyen volt az elso eko felvetelen mert kivancsi vagyok akkor hogy fogsz erezni;)
A kérdező hozzászólása: Ja és valaki írjon nekem ha tud(tapasztalat alapján) lécci olyan nyugtató vitamint ami nem árthat a babának!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a sok tanácsot és a jó kívánságokat!Remélem tényleg elmúlik ez az érzés!Mert tudom hogy nem tesz jót a babának!...Énis párszor azt kívántam bár terhes lennék, erre most meg amikor megláttam a tesztet majdnem elájultam, sírtam, oda voltam hogy most mi lesz!És még azt érzem hogy nem állok készen az anyaságra!Hogy nem tudom végig csinálni!Mert még nem készültem fel rá sehogy sem!NAGYON FÉLEK!!
Elsõnél mi is megbeszéltük, elsõre össze is jött, csináltam tesztet, párom nézte.Idõ eltelte után odajött hozzám, megölelt, láttam a pozi tesztet, és zokogtam.nem bõgtem, hanem zokogtam.Soha nem felejtem el.Aztán nálam is jött a pánik, h mi lesz majd késõbb.Aztán már csak azt vártam, h mikor büszkélkedhetek látványosan, magyarul mikor látszik már a pocakom.Elsõ uh-on, fel sem bírtam kelni a vizsgálóról, annyira sírtam a szívdobogástól!Egyik ctg vizsgálaton még a szívdobogást is felvettem telcsire, h hallhassák a családtagok is... Egy csoda volt! Most a kistesóra 7 hónapot vártunk, vasárnap teszteltem pozit, és szintén bõgtem mint a hülye! :) Nálad is el fog múlni a pánik, nyugi.Élvezd a terhességet, nagyon csodálatos dolog. Boldog Babavárást!
Természetes, kell idõ, míg az ember megbírkózik a gondolattal. Mi is terveztük, mégis néha félek ettõl az egésztõl. De el fog múlni ez a bizonytalanság a test és a lélek is felkészül az anyaságra.
Orulok hogy meg hallok ilyent, mert en is ugyanigy ereztem es emiatt mar buntudatom is volt.De ahogy elmentem az elso Uh ra mindjart jobban es jobban elfogadtam es most hogy erzem a mozgasat mar alig varom hogy megszulessen.Nem kell buslakodni mert imadni fogod garantalom:) Csak most ezerrel felfordul az eleted de azert hidd el megeri mert utana mar ez lessz termeszetes:) jo babavarast neked es meglasd te leszel a vilag legboldogabb anyukaja:) 20h kismama vagyok(masodik babam;))
én is ezt éreztem, nagyon örültem, de meg is ijedtem, hogy most mi lesz.aztán elmúlt és csak az öröm maradt.
Istenem, hányan adnánk oda itt mindenünket, egy pozitív tesztért!!!Örülj, de nagyon, én boldogságomban biztosan sírnék!
Szia! Nálam is ez volt, már házasok voltunk pedig a férjemmel, mégis úgy bepánikoltam. Aztán elmúlott egy idõ múlva, de ehhez az is kellett hogy nyugtatgassam magam, fõleg hogy a picinek sem tesz jót.
A kérdező hozzászólása: KÖSZÖNÖM MINDENKINEK A VÉLEMÉNYÉT! A PÁROMMAL KÖZÖS MEGEGYEZÉS ALAPJÁN DÖNTÖTTÜNK!HOGY MIT??AZT CSAK A SZERETTEINK TUDJÁK!... ÜDV MINDENKINEK!
Arról nem lehet szó, hogy vele menjetek, vagy utána menjetek, ha megszületik a pici?
Ne haragudj, de nem ertelek! Ugy irod le a kerdesedet, mintha elhagyott volna a parod benneteket, pl. terhesen ott maradtal egyedul. Vagy mintha gyogyithatatlan beteg lennel. En a helyedben orulnek, hogy jo allasa, jo fizetese lett es anyagilag konnyebben fogunk elni. A 7 eves megy a suliba, van napkozi delutan 4 oraig, te pedig otthon leszel a kicsivel! Mi a problema??? Orulj, hogy osszejott a kinti melo a parodnak!
az én párom most Németben van, és nekem is rossz hogy nincs velünk, neki pláne, imádja a lányát, le fog maradni dolgokról.De én ezt ugy fogom fel, hogy muszáj. Muszáj, hogy lehessen saját lakásunk itthon, vagy lehessen életünk kinnt.Itthoni pénzbõl sose jutnánk egyrõl a kettõre, 10 év alatt sem sikerült, ugyhogy jószívvel engedtem ki.
Szerintem orulj neki. Gondolom sokkal jobb penzt kap ott mint Mo-on. Mennyi idore megy? London nem a vilag vege, ti is kimehetnetek plane hogy ugyis otthon leszel a babaval. Akar a nagyfiad jarhatna ott suliba es tanulna angolul. Ne szukulj be Mo-ra marcsak a gyerekeid miatt sem. Szedd ossze magad es orulj hogy tuti munkara megy. Mennyien vannak akik csak ugy belevagnak vakvilagba semmire. Ezt a lehetoseget ki kell hasznalni. Sok sikert!
Pontosan tudod, hogy mit kell tenned, benne is van a kérdésedben.Elhagytad magad, vagyis mást nem tehetsz, mint újra összeszedni.Gondolj bele, hogy ebben a családban hamarosan négyen lesztek, ahol te és a férjed vagytok a tartóoszlopok.Neki most el kell utazni, nem jókedvébõl, hanem, mert muszáj, vagyis nincs más választásod minthogy te képviseled otthon a biztonságot a 7 éves fiatoknak és nem idegeskedsz, hogy a babátoknak is jó legyen, õ méginkább megérzi a te frusztráltságodat.Viselkedj anyaként, most a te feladatod tartani a frontot, amíg újra együtt nem lesztek!
Egyébként határozott idõre megy ki, vagy határozatlan? Ha határozott, akkor jó, mert akkor van "cél", addig tartani a frontot. De ha határozatlan, én bizony szülés után mennék utánuk!
Én Angliában albérletben lakom.Havonta csak a lakásbérlés kerül mindenestül 850 fontba...Azért, hogy ne kelljen idegenekkel egy lakásban élnünk csak a kis családom ennek ilyen drága ára van.A kaját, és a többit nem is számoltam...Nem könnyû itt kint sem, fõleg 2 kicsi gyerekkel.Az Óvoda iszonyatosan drága, és nincs olyan lehetõség, hogy reggel beviszem 8-ra, majd délután érte megyek...Már annak is örülnek ha 2 órára be tudják vinni...
Ugyan ebben a helyzetben vagyunk. Az én férjem is jövõ hónapban megy külföldre dolgozni, a mostani fizuja háromszorosát fogja megkeresni. Fél idõs terhes vagyok én is. A szívem szakad meg érte, de tudom nincs mit tenni mert muszáj. Mi nem a jobb élet reményében döntöttünk így, hanem azért, h legalább a hiteleket ki tudjuk fizetni.
Egyébként nehogy azt higyjétek, hogy Londonban minden magyarnak kolbászból van a kerítés. Akik albérletben laknak kérdezzétek csak meg tõllük mennyit fizetnek havonta. Vagy az orvosi ellátás mennyibe kerül. és ez még csak a legkisebb töredéke, amit leírtam.
tudom, hogy nem errol szolt a kerdes, de ti ugyanabban az angliaban lakotok mint en? merthogy abban a londonban ahol en elek, ott rengeteg a csaladi potlek, ingyenes az orvosi ellatas, az iskola az ovoda es a college is. azert mert ti is azok a hulye magyarokhoz tartoztok, akik hazajarnak fogorvoshoz, meg fogamzasgatlot feliratni, holott angliaban ingyen van, foleg ha van gyereked, vagy dolgozol, ugyebar a working tax crediten keresztul peldaul. szoval biztos hogy ugyanarrol a helyrol beszelunk, mert ha van egy kis eszed, es utana nezel a dolgoknak akkor igenis kolbaszbol van a kerites, ne beszeljetek mar hulyesegeket.
ma 15:00 Én írtam, hogy mennyi albérletet fizetek. Abban igazad van, hogy az iskola, (ha nem magán iskola) és a College ingyen van.A fiam iskolás, így van képem róla.A családi pótlék 1 gyerekre havonta 80 font(ha átszámítjuk dupla mint otthon, de itt mindennek más az ára, és ezért nem szabad átszámolgatni.Az óvoda nincs ingyen, maximum 2 órát kapsz ingyen a többiért fizetni kell.Sok angol is inkább ezért fizet, hogy valaki vigyázzon a gyermekre amíg dolgoznak, mert így jobban megéri nekik, vagy csak az egyik szülõ dolgozik.Az orvosi ellátás ingyen van, persze ehhez dolgozni is kell, hogy tud fizetni a biztosítást.. Én nem panaszkodom, hogy milyen drága vagy nehéz, mert mi választottuk ezt az országot..De azért nem olyan könnyû itt sem...Mindennek ára van.Én nem is vagyok hajlandó egy lakásban több idegent kerülgetni, és osztozkodni.. Kérdezõnek..Még nem dõl össze a világ mert a férjed külföldön dolgozik.Anglia nem a világ vége, akár havonta is haza járhat...De most akármennyire el vagy keseredve, gondolj arra, hogy anyagilag talán jobb lesz..
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a válaszokat.Sokat segítettetek.
tegnap 15:00! Hol van Londonban ingyen fogászat? Meg tudod írni? Köszi.
Utolso valaszolo! A fogaszat nem ingyenes Londonban, azt a fogamzasgatlora irta a 15-os valaszolo. De ha keves a beveteled, akkor a fogaszat is ingyenes. Vagy ha terhes vagy. Mindennek viszont szemelyesen, neked kell utana jarnod, azt a sok lehetoseget nem lehet leirni ket mondatban ami kint van.

13 hetes terhes vagyok, a párom elhagyott amint megtudta a babát. Próbáltam sokszor beszélni vele, elmondtam neki, hogy szeretem, sajnos eddig nem érdekelte. Mit csináljak? Szeretem és nagyon hiányzik, van rá esély, hogy visszajön hozzám? Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szia! Ne haragudj hogy ezt írom,de szerintem aki ilyen az nem érdemli meg hogy még te könyörögj neki.Az élet legszebb dolga fog veled történni,õ pedig nem érdemli meg sírjál utána.Majd akkor fog jelentkezni mikor végigfut a kis agyán hogy mit tett és hogy mit veszített.Sajnálom hogy ezt kellett írnom.Fel a fejjel,és összpontosíts a babára,õ nem hagy cserben és nagy szüksége van rád. Sok sikert:)

Szia! Ne haragudj hogy ezt írom, de szerintem aki ilyen az nem érdemli meg hogy még te könyörögj neki.Az élet legszebb dolga fog veled történni, õ pedig nem érdemli meg sírjál utána.Majd akkor fog jelentkezni mikor végigfut a kis agyán hogy mit tett és hogy mit veszített.Sajnálom hogy ezt kellett írnom.Fel a fejjel, és összpontosíts a babára, õ nem hagy cserben és nagy szüksége van rád. Sok sikert:)
Szia! Az elõttem szólóknak igazuk van! A babával törõdj inkább, én is egyedül voltam terhesen, meg még mindig egyedül vagyok a 2 hónapos kis kópéval, de hidd el, egy felelõtlen apánál ez is jobb. És meg van az az elõnye, hogy nem vitatkozik veled nevelési kérdésekben. Szorítok neked!!!
Mekem úgy tûnik, hogy a kapcsolatod megítélése nem áll reális alapokon. Nem kényszerítheted rá az akaratodat egy másik emberre. Gondolom a baba véletlen volt. Hiszen ha az a férfi akit párodnak mondasz akarta volna a gyereket, valószínûleg nem hagyott volna el. Nagy felelõtlenség amit tettél. De ez már mindegy. Férfit találsz különbet, nem ilyet, aki nem vállalja a következményeket. Mostantól felnõttként kell viselkedned mert felelõs vagy egy gyermekért. Hagyd azt a pasit a francba. Koncentrálj arra, hogy hogyan fogsz egyedül boldogulni a kicsivel. Mibõl fogtok élni, kitõl kaphatsz segítséget? Ha azzal foglakozol, hogy elhagytak azzal a gyerekedet is boldogtalanná teszed. Mellesleg... pasit visszaszerezni könyörgéssel... lehetetlenség. Légy ragyogó, mint a kismamák, vidám és bizakodó. Az a vonzó. Hozd rendbe a lelked és koncentrálj a babára! :) ))
ezt az én párom is igy fogadta.elhagyott, és azt mondta neveljem fel egyedül nélküle, néha egy hónapba 1x megnézi hogy hogy néz ki a gyerek, de nevére nem veszi.és most tartok a 36ik hétnél és együtt vagyunk és azt mondta, hogy mellettem marad, és nem hagy el késöbb majd elvesz, de a nevére változatlan nem veszi, azt mondta házasság után fog a nevére kerülni.szerintem ne aggodj.adj neki idõt. nehéz egy férfinak felfognia hogy apa lesz, azt hogy terhes vagy s már elvetetni sem lehet, azt hogy "elkell" vennie(ne értsd félre igy gondolja), azt hogy felelõsséggel tartozik nemcsak a saját életére kell vigyáznia de már másik életért is felelnie kell.ha ezt felfogta akkor vissza megy ha van benne egy kis jo érzés és tényleg szeret téged.hagyd most békén. ne irj neki, ne hivd, hagyd hogy hiányozz neki(nagyon nehéz), de ha érzi hogy hiányzol neki akkor könnyebben visszakapod, mintha visszasirnád magad.légy erõs.türelem meghozza a gyümölcsét.
Hát ugye inkább védekezni kellett volna. Az hogy a fiú nem igazán akar apa lenni, szerintem a korából is fakad. Meg eleve vannak felelõtlen pasik. Mondjuk azt, hogy nem vetetted el a babát, teljesen megértem. Aki az elsõ babáját elveteti, sokszor nem kap második esélyt. HA jó szüleid vannak, õk segíthetnek a babád felnevelésében. Te tudod milyenek a körülményeid, pl. van e végzettséged amivel a GYES után el tudsz helyezkedni? A babára jár majd neked családi pótlék. És igen a fiúnak vállalni kell a tetteiért a felelõsséget, vagyis jár neked a gyerektartás tõle. Bár ha úgy van ahogy gondolom, és a srác is az iskolapadot koptatja még, nem számíthatsz nagy pénzre. Ha a fiú végképp nem vállalja a babát és neked sincs semmi segítséged, akkor talán az örökbeadás lehet az utolsó megoldás neked. Sajnálom hogy fiatalon kerültél ebbe a helyzetbe.
13 hetesen mondtad el neki?
mindenesetre nagy felelõtlenség amit tettél, de itt most nem a letoláson van a hangsúly... akkor kell gondolkodni mikor 2 ember összebújik, hogy abból esetleg egy baba születik, ha nem védekeznek.. de vannak sajnos olyan férfiak is akik együtt tervezik a gyermeket, és amikor még meg sem születik lelép.. ne rágódj rajta, mert ez a babádnak is ártalmas és esetleg a sok stressztõl még elvetélhetsz... mit tegyél? mit ne tegyél inkább amit irtam.... legyél türelmes, majd az idõ megoldja, az erõszak úgy sem segit és ha vissza is menne, csak kötelességbõl, az meg kinek jó?

15 hetes kismama vagyok, mióta terhes vagyok a kapcsolatunk a párommal teljesen tönkre ment. Mostmár ott tart hogy el akar minket hagyni. Van egy 9 éves kisfiam is, az előző kapcsolatomból. Mit tegyek? Teljesen ki vagyok készülve.

Napok óta alig eszem,gyomor idegem van,nagyon féltem a babát,és a kapcsolatunkat is.3hónapja még az esküv?nket terveztük.Egyszer?en nem tudom elhinni hogy ide jutott a mi csodálatos kapcsolatunk.Lassan belebolondulok úgy érzem!Úgy t?nik ? már 80%ban feladta!Én viszont nem!

Legjobb válasz: Szia!Nyugodj mert ez nem vezet semmi jóra!Készíts egy teát,ülj le és gondold végig,hogy ki hol hibázhatott!Mindenre van megoldás!Le kell ülni és beszélgessetek!Nem kiabálva hanem nyugisan!Talán ingerlékenyebb lettél az állapotod miatt vagy a párod fél ettõl az egésztõl!Végy nagy levegõt és kezd az egészet tiszta lappal!Mondd el neki,hogy szereted és fontos neked!

Szia!Nyugodj mert ez nem vezet semmi jóra!Készíts egy teát, ülj le és gondold végig, hogy ki hol hibázhatott!Mindenre van megoldás!Le kell ülni és beszélgessetek!Nem kiabálva hanem nyugisan!Talán ingerlékenyebb lettél az állapotod miatt vagy a párod fél ettõl az egésztõl!Végy nagy levegõt és kezd az egészet tiszta lappal!Mondd el neki, hogy szereted és fontos neked!
Szia! Azt sajnos nem tudom, hogy a kapcsolatodat hogyan lehetne helyrehozni. Próbálj meg leülni a pároddal, és megbeszélni, hogy miért jutottatok el idáig...de ami a legfontosabb: ne idegeskedj, az árt a babónak!!! És próbálj meg rendesen enni, vigyázni arra a kicsi életre, ami a pocakodban van! Õ védtelen, nem tehet semmirõl! Rá nagyon kell most vigyázni! Már bocsánat, de elég jellemtelen lehet a párod, ha így viselkedik egy nõvel, aki ráadásul a gyermekét hordozza a szíve alatt... Nyugodj meg! Remélem, azért úgy alakul az életed, ahogy azt Te szeretnéd! 28 hetes kismami
Mi a probléma alapja? Megvisel a terhesség? Ingerült vagy esetleg? Üljetek le és beszéljétek meg!! Nem teheti meg hogy csak úgy ott hagy!! Ennél aljasabb dolgot el se tudok képzelni!! Próbálj rendesen enni, mert árt a babának!! Ne fojtsd magadba a sírást mert belsõ feszültséghez vezet!! Együtt érzek veled és Nagyon remélem megoldódik ez a krízis helyzet! A babának apára is szüksége van! Ha szeretitek még egymást meg kell tudnotok oldani, csak legyetek õszinték és képesek legyetek a változásra!!! Sok sikert!!
szia! Hát ez így nem a legszebb babavárási idõszak :( Ismerek ilyen típusú pasikat , akik egyszerûen elmenekülnek a felelõsség súlya alól. Õ is akarta ezt a babát, vagy jött? Hagyj neki egy kis idõt, lehet hogy összezavarodott csak. De Te ne készülj ki emiatt. Sablon , hogy "gondolj a babádra" ; de tényleg gondolj rá :) egyél keveset , beszélgess a babáddal. Sokan állítják, hogy Õ nem "érzi" hogy milyen lelki folyamatokon mész keresztül, de kísérletek mutatják, hogy azok a babák, akiket nagyon vártak terhesség alatt (elég ha csak az anyuka) sokkal kiegyensúlyozottabb, boldogabb babák lettek.Tehát ez is fontos. Én nagyon remélem, hogy a párod "csak" megrettent picit és észhez tér. Ha nem tenné, a másik gyerek miatt is mutasd meg a világnak, hogy attól még jó anya leszel!!:)
Ha 3 hónappal ezelõtt, azaz a baba jelentkezése elõtt még olyan boldog volt Veled, hogy az esküvõt terveztétek, akkor biztosan nagyon szeretett akkor. Ha a baba nem várt volt, akkor valószínû ez válthatott ki valamit. Igazából semmit nem írtál le, hogy Õ miért akar elhagyni mi az indoka, miben hibáztat. Úgy vélem, egy kapcsolat megszakadásának mindkét fél az oka. Azért mert most kismama vagy, nem biztos, hogy Te hibátlan és vétlen vagy, hogy így alakult. Csak mi nõk szeretünk összefogni és védeni a kismama társunkat. De tanácsot csak akkor lehetne adni, ha tudnánk mi a párod indoka a döntéséhez.
Hát a féltékenység a zöldszemû szörnyeteg nagyon megmérgezi a kapcsolatokat!Várj, ne vagdalkózz amíg nem biztos, hogy megcsal!Ne üldözd még messzebb!Inkább próbáld visszaédesgetni!Ha van még szeretet(a szerelem elmúlik)akkor újra ébredhet a láng!Készíts vacsit, szexi ruha, csábítás, forró szex és meglátod!Remélem nem mentek szét!Annyi család dõl romba sajnos!

23 éves lány vagyok a párom 36. Édesanyám nem akarja, hogy terhes legyek, mert ő 43 évesen nincs felkészülve az unokára. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Lehet, hogy anyukád így szeretné pótolni azt, hogy õ fiatalon szült, rajtad keresztül akarja "javítani életét". Szerintem ne hagyd, hogy befolyásoljon. Az a lényeg, hogy a pároddal milyen mély a kapcsolatotok, fel vagytok-e már készülve a gyerekvállalásra és nem az a lényeg, hogy anyukád akar-e nagymama lenni. Ez a te életed, a pároddal együtt neked kell dönteni. Hogy te mit szeretnél, az mutassa az irányvonalat.

Lehet, hogy anyukád így szeretné pótolni azt, hogy õ fiatalon szült, rajtad keresztül akarja "javítani életét". Szerintem ne hagyd, hogy befolyásoljon. Az a lényeg, hogy a pároddal milyen mély a kapcsolatotok, fel vagytok-e már készülve a gyerekvállalásra és nem az a lényeg, hogy anyukád akar-e nagymama lenni. Ez a te életed, a pároddal együtt neked kell dönteni. Hogy te mit szeretnél, az mutassa az irányvonalat.
Ha Te valóban szeretnél már babát és nem csak a párod kívánságát akarod teljesíteni, akkor hajrá! Felnõtt nõ vagy, nem anyukád vállalja azt a gyereket, hanem Te. Nem dönthet anyukád a Te életedrõl. Az természetes, hogy van véleménye, Te meg meghallgatod, de dönteni Neked kell. Ne az õ érdekeit nézd, hanem a párod, a Tied és a leendõ gyermeketekét.
Neked kell eldönteni. Az én anyukám is 43 évesen lett nagymama és imádja az unokáját, bár még õ is azt mondta, hogy nem éppen nagymami korban van. Manapság elég sok a fiatal nagymama. Attól még, hogy valakinek unokája van, nem muszáj hintaszékben ülve kötögetni és hétvégénként rétest sütni, ezt ma már senki nem várja.
És akkor mivan? Ha te fel vagy készülve, és a párod is, és szeretnétek babát, akkor hogy jön ahhoz anyukád, hogy eldöntse mikor szülj??? Ez abszurd helyzet, ezért a csöppségért, te fogod vállalni a pároddal együtt a felelõsséget, és nem õ. Én is 23 vagyok, és már mi is szeretnénk, (rajta vagyunk az ügyön) és nem érdekel, hogy anyós, vagy anyukám mit szól. Bár örülnének neki, pedig anyukám is még csak 48 éves. Ezt nem a kor határozza meg, mikor legyen valaki nagymama.

12 hetes terhes vagyok és pár hete szinte folyamatosan fáj a gyomrom, néha hányok! B6 vitamint szedek, de attól sem lett jobb! Állítólag már a savam játszik velem! Mit tegyek, hogy jobban legyek?

Legjobb válasz: Próbálj folyamatosan eszegetni, ne legyen üres a gyomrod, de ne is tömd meg. Kb. ennyit tehetsz. Ha ez megnyugtat, nem vagy "egyedi eset". SAjnos ezzel jár sokaknál. Remélhetõleg pár héten belül megszûnik a rosszullét. Kitartás!

Próbálj folyamatosan eszegetni, ne legyen üres a gyomrod, de ne is tömd meg. Kb. ennyit tehetsz. Ha ez megnyugtat, nem vagy "egyedi eset". SAjnos ezzel jár sokaknál. Remélhetõleg pár héten belül megszûnik a rosszullét. Kitartás!
Nekem segített a gyomorfájáson ha többször ettem kevesebbet és ha langyos tejet ittam. Egy próbát megér.

21 éves nő vagyok 4 hónapja dolgozom, a párommal élek már 3 éve 1 hetes terhes vagyok, a barátomnak már megvan a két év munkaviszonya. Mit tegyünk?

Úgy tervezzűk, hogy első évben ő menne el gyesre, második évbe meg már nekem is meglenne a két év munkaviszonyom akkor meg ő visszamenne dolgozni.nem tudom milenne a legjobb megoldás, tgyás gyed segítséget tanácsot szeretnék kérni mi lenne a legjobb megoldás anyagilag, a babát mindenképpen megszeretnénk tartani,apa is mehet-e gyesre tgyás stb minden megoldás érdekelne. egy kétségbe esett kismama

Legjobb válasz: 1 hetes terhesség nem létezik. A párod csak 6 hónap után mehet gyedre, gyesre te is mehetsz a szüléstõl.Nem mehetsz a második évtõl sem gyedre csak gyesre.

1 hetes terhesség nem létezik. A párod csak 6 hónap után mehet gyedre, gyesre te is mehetsz a szüléstõl.Nem mehetsz a második évtõl sem gyedre csak gyesre.
Apa a gyerek fél éves korától mehetne GYED-re, addig csak gyesre, így tök mindegy melyikõtök van gyesen azalatt a fél év alatt. Ha a baba fél éves, és lesz szíved otthagyni, és lesz munkahelyed, akkor elmehetsz melózni. Mindenképpen megszívtátok anyagi szempontból, egy pár hónapig még védekezni kellett volna a jó gyedért.
szerintem a kérdezõ 1 hete tudta meg hogy terhes :)
A gyerek 6 hónapos koráig csak az anya mehet gyesre.
annyira fura nekem ez, hogy erre vállalnak fiatalok gyereket...mi ketten keresünk 450e-t havonta, minimális hitelünk van, saját lakás, autók és még így is jól meggondoltuk a gyereket, illetve még így is meghúzzuk magunkat, mert pl. korán tp-en kellett már lennem kedves kérdezõ, még ha lehet is, hogy az apuka marad egybõl otthon, azt hogy gondoltad? ott hagynád a pár hetes csecsemõt??? munkahelyeden kérdezd meg a bérszámfejtõt, segítsen neked kiszámolni, mivel hogy járnál jól, mivel mennyit kapnál, de szerintem csak a tgyás marad, esetleg utána az apuka, de én nem tudnám otthagyni a 6 hónapos gyerekemet
a babának az a legjobb ha az anyja van vele, hogy fogod szoptatni? Én tuti nem mennék bele, max forditva h elõbb én megyek utäna meg apa.
Nem leszel jogosult tgyásra, mert ahhoz 365 nap kell, és nem 180 nap. (bizonyos esetekben számít abból is idõ, hogyha nappalin tanultál.) De a 365 napnak a szülés idõpontjában kell meglenni. Tehát hiába éred el késõbb a 365 nspot, már nem leszel jogosult tgyásra, vagy gyedre. "Trükközni" annyit lehet, hogy a szülés idõpontjától táppénzen leszel, általában 6 hétre táppénzre vesz/vehet az orvos, mert annyi idõ a szülést követõ regenerálódása a szervezetnek (legalábbis orvos-szakmai vélemények szerint) azután meg jön a gyes. Apa fél éves korától mehet gyedre, tgyásra csak akkor mehet, ha az anya kórházi ápolás miatt nem tudja ellátni a babát. (de ilyen ne történjen) Vagy kérheted még méltányosságból a terhességi gyermekágyi segélyt, de ez csak lehetõség.
A kérdező hozzászólása: koszonjuk szepen!en penzugyi asszisztens vagyok netto 92ezer ftert, parom apolokent dolgozik 110a nettoja hatarozatlan idovel van felveve remeljuk nem lesz gond. diakhitelem van sajat lakasunk nincs rajta kolcson egy autonk van amitol ha kell nyugodt szivvel megtudunk valni, lehet busszal is jarni dolgozni ugy erzem itt nem lesz gond szulok is tudnanak segiteni veszhelyzetbe.mindenkinek koszonom tgyas ha jol ertelmezem nekem is jarni fog meglesz addig a 180 nap munkaviszonyom ha annyi kell. minek varjunk 30-40eves korunkig ugyis tul rovid az elet.minden jot
Nem volt más lehetõsége? Nincs ezzel gond, csak nem kell leszólni a másikat, Úristen nem keres havi félmilliót, hogy mer gyereket szülni, nem tudja majd eltartani félmilliónál kevesebb pénzbõl! Egyébként Kérdezõ, simán jogosult lehetsz tgyásra és gyedre, hiszen , már 4 hónapja dolgozol. Tegyük fel, még a terhessé elején jársz, kb. 5 hetes lehetsz. Tehát pont meglehet a 365 napod, de ha mégse lesz meg, pár nap miatt lecsúszol, akkor kérhetsz méltányossági alapon megítélt gyedet, aminek feltétele, hogy fennálló munkaviszonyod legyen. Tehát, ha már biztos a terhesség és megtartod a babát, akkor írásban jelentsd be a munkáltatódnak, hogy terhes vagy, így nem rúghat ki, ha határozatlan a munkaszerzõdésed. Csak információképpen, a táppénzen töltött napok is beleszámítanak a biztosítási idõbe! Ha méltányossági gyedet kapnál esetleg azt a minimálbérbõl számolják, de így is több lesz, mint a gyes.
nekem sem volt meg az 1éves munkaviszonyom mikor kiderült hogy baba lesz, de mivel olyan munkakörbe dolgoztam ezert táppénzre kellet jönnöm, nekem a táppénz alatt lett meg az 1évem, és így maradhatok itthon majd én a picivel!
van, amikor úgy tûnik, valaki a luxust választja, közben meg nem volt rá más lehetõsége, szóval azért a kettõ között is van állapot.
egyáltalán nem errõl van szó, és baromira nem fényezni akartam magunkat, csupán rámutatni arra, hogy mivel bármi közbejöhet, még ennyi fizetéssel is tervezni kell a jövõt. pl. mint írtam, tp-en vagyok, ami a fizum 60%-a, kiderült, hogy mindkét autón gumit kell cserélni, a megtakarításokhoz nem akarunk nyúlni, tehát a havi megmaradt pénzbõl élünk, ami nem mindig jön ám ki olyan nagyon sokra, és ez mellé még ott vannak a babával, orvossal kapcsolatos kiadások. nem lehet elõre sok mindent eltervezni, ezért tartom felelõtlenségnek 4 hónapos munkaviszonyra gyereket vállalni.
Júliustól ez is változik, éppen azért, mert egyre többen szülnek egyetem, fõiskola után, hogy nincs 365 napjuk, esetükben kedvezõbb lesz az új rendszer.
10-es nem kell fényezni magad, mennyibõl élsz, csupán dicsekvésnek írtad. Ha 450 ezerbõl meg kell húzni magatokat minimális hitel mellett, akkor valamit nagyon rosszul csináltok. Van aki le tud mondani a luxusdolgokról, odafigyel a rezsire, nincs 25 ezres villanyszámla és társai és két gyerek mellett így is megélünk havi 250 ezerbõl, nem nélkülözünk, csak épp nem veszünk 10 ezres ruhákat magunknak. Jó hogy nem csak azok vállalhatnak gyereket, akik havi félmilliót keresnek. Aki nem tud visszavenni a saját luxusából, az nem vállaljon inkább gyereket, mert csak a gyerek sínyli meg.
És az apuka fogja megszoptatni, meg hasonlók? A baba 9 hónapig benned növekszik, te vagy számára a nyugalom, a menedék, ez az érzés szülés után is így van. Te meg elmész inkább dolgozni?
Az egy hetes terhességet hogy gondolod? (mert hogy olyan nincs) Voltál már orvosnál?
A kérdező hozzászólása: 180 napot irnak nem 365 otot vagy en ertelmeztem rosszul? A TGYÁS 2013-ra vonatkozó összegének alapjául szolgáló jövedelem napi átlagát a táppénzre vonatkozó szabályok szerint állapítják meg abban az esetben, ha a biztosítottnak az irányadó idõszakban volt 180 naptári nap bére. Ha az irányadó idõintervallumban nem volt meg a 180 napnyi jövedelem, akkor az egy napra járó ellátás maximum a minimálbér kétszeresének harmincad része, vagyis bruttó 5200 forint lehet.

Nem vagyok még terhes, de a párommal rajta vagyunk a témán. Az lenneaz én kérdésem h mit tegyek annak érdekében h egészséges babát szüljek majd? Vitamin? Vagy tippek? Köszönöm előre is.

Legjobb válasz: Bocsi az offért, csak mi is most készülünk egy babára, és érdekelnek majd a válaszok :) Különben mi elkezdtünk vitaminokat szedni mind a ketten. Ártani nem árt. Próbálok több gyümölcsöt enni.

Bocsi az offért, csak mi is most készülünk egy babára, és érdekelnek majd a válaszok :) Különben mi elkezdtünk vitaminokat szedni mind a ketten. Ártani nem árt. Próbálok több gyümölcsöt enni.
Folsavat érdemes már a fogantatás elõtt elkezdeni! Varandossag idejére több vitamin létezik és saját igenyeidnek megfelelõen kivalasztod pl ár, tartalma stb!
Vitamin ártani nem árt, fõleg így tél közeledtével. Nõdokit keresd fel õ kivizsgál.
A kérdező hozzászólása: És milyen vitamint ajánlatok?
Érdemes valamilyen komplex magzatvédõ vitamint szedned, már a terhesség elõtt, de ha nem is ilyet veszel, folsavat mindenképpen szedj, hiszen akkor van rá a legnagyobb szükség, amikor legtöbbször még nem is tudod, hogy terhes vagy!
Szia! Fontos az egézséges, nyugodt életmód, a megfelelõ táplálkozás, mozgás, a káros dolgok kerülése. Érdemes egy méregtelenítéssel kezdenetek és utána feltõlteni a szervezeteteket vitaminokkal, ásványi anyagokkal.Ezek legyenek minõségiek és természetes alapúak.Most Neked folsav, B12, omega 3, béta karotin, kalcium, magnézium stb, a párodnak mindenképpen szelén, maca kivonat stb.Majd a baba fejlõdésének megfelelõen a három trimeszterben is megvan, hogy mikor mit és miért érdemes fogyasztani.Errõl van egy jó kis videó is.Lehetõleg kerüld a gyógyszereket, ha gond van használj gyógynövényeket.Közvetlen szülés elõtt pl egy probiotik kúrát érdemes csinálni, hogy a hasznos bélbacikat szedje össze a szülõcsatornában a baba.Sok sikert!
Elõttem már mindent leírtak! Azért túlzásba sem kell esni! Amit még hozzátennék, sajnos vannak olyan betegségek, amiket nem lehet egészséges életmóddal megelõzni. Amint teherbe estél, a legfontosabb hogy megismerd a terhesgondozás protokollját, végeztess el idõben minden vizsgálatot! ha anyagilag megteheted a fizetõsöket is. Csináltasd meg az ellenanyagszûréseket, toxoplazmát, párod és saját rh meghatározást. Ne hagyj ki egyetlen vizsgálatot sem! Készülj fel ezekre, sokan elcsúsznak velük, mert mindenhová heteket kell várni!
A magne B6-ot azt semmiképp re hagyd ki az nagyon fontos és azt orvos és a védönö is ajánlani fogja . A terhesség alatti görcsökben fáradságban émelygésben mindenben segít és a legfontosabb hogy a babának nagyon jó ! De van még ennek a magne B6-nak egy erösebb változata a Magnerot az még jobb . Meg még a Gravida a legjobb én elkezdtem szedni a pocim azonnal nóvekedésnek indult és a baba fejlödésében egészségében segít !
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Vettem elevitet elég sok vitamin van benne a gyógyszerész azt mondta nem kell más vitamin ebbe minden meg [email protected]

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!