Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek terhes vagyok (299 db)

Most mit tegyek terhes vagyok?

nem sokára meg kellene jönni 2-3 nap

Legjobb válasz: Szia! Ezekbõl a jelekbõl nem tudom, az vagy-e, de nem tudsz elmenni egy közeli városba, vagy nagyobb településre venni ehógy tesztet? Esetleg a barátod? Vagy valami olyan barát/barátnõvel megvetetni, akinek ez nem ciki? Általában émelygést, rosszullétet szoktak észlelni, a menstruáció megjövése sem biztos arra, hogy nem vagy terhe, van olyan, akinek még hónapokig megjön, közben meg terhes. Persze azon is látszik, hogy nem olyan állagú, nem olyan mennyiségû, stb. De a teszt a legbiztosabb, abból is jobb, ha többfélét veszel, és többet megcsinálsz!

Szia! Ezekbõl a jelekbõl nem tudom, az vagy-e, de nem tudsz elmenni egy közeli városba, vagy nagyobb településre venni ehógy tesztet? Esetleg a barátod? Vagy valami olyan barát/barátnõvel megvetetni, akinek ez nem ciki? Általában émelygést, rosszullétet szoktak észlelni, a menstruáció megjövése sem biztos arra, hogy nem vagy terhe, van olyan, akinek még hónapokig megjön, közben meg terhes. Persze azon is látszik, hogy nem olyan állagú, nem olyan mennyiségû, stb. De a teszt a legbiztosabb, abból is jobb, ha többfélét veszel, és többet megcsinálsz!
védekeztetek?ha igen, akkor csak bebeszéled magadnak, ha nem akkor van okod félni és teszt vagy orvos.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ! émelyegni nem émelygek dohányzom is és a füstje se zavar
A kérdező hozzászólása: védekeztünk de mikor ki húzta a gumi bent maradt és attol félek h mi van ha már elõbb le csúszott a gumi és ment belém is valamennyi! amugy a menstruáciom elõtte 2nappal múlt el ilyenkor nagyon kicsi az esély nem ???
kilogott a gumi szája vagy belõled kellett kihasználni? Hány napos a menstruációd? mert ha 7 például, két nappal utána a9. napodon voltál +2-3 napig még élnek a himivarsejtek akkor az már peteérés környékén van.
A kérdező hozzászólása: 4-5 napos a mnstruáciom
En amikor terhes lettem(sajnos) meg nem tudtam, h az vok.1 tunet volt.vartam h megjojjon, fajt is a hasam, de megsem jott meg.aztan rajottem, h amikor cigizek azutan ajdul meg.utana 1 pozitiv teszttel a kezemben ketsegbeesve mentem a korhazba.ne oltsatok be, hulye voltam, elismerem.szornyu volt, 17 eves voltam, elvetettem, nem kivanom senkinek.vedd be a 72 orasat!!!!
elozo vok, ja bocs a 72 orasat lekestd, remenykedj.
én is sokat paráztam hogy terhes lehetek e mikor 6.napon elmentem nõgyógyászhoz és másnapra bekellet volna mennem vizeletmintával egy terhességi tesztre de hálisten aznap reggel meg is jött! tehát most volt hogy egy hetet késett....beszéld meg a barátoddal hogy vegye meg õ a tesztet városban vagy te ....amugy a barátod tud errõl?

Mit tegyek? Terhes vagyok, de nem tudom mitévő legyek.

Az történt, hogy KB másfél hónapja egy elit szórakozó helyen megismertem egy fiút, aki úgymond ismert, TV-s személyiség. Kés?bb a buli után már nem éppen beszámítható állapotban felmentünk a lakására, és lefeküdtünk.

Legjobb válasz: elég felelõtlen vagy 22 éves létedre. sztem keresd meg, és mondd el neki. meg akarod tartani??

elég felelõtlen vagy 22 éves létedre. sztem keresd meg, és mondd el neki. meg akarod tartani??
Egy-két válaszolónak muszáj mindig vádaskodnia? Benne vagytok a helyében? Az õ cipõjében jártok? Nem? akkor kuss, és ne írjatok ide, ha konstruktíve nem tudtok hozzászólni a dologhoz. pont. Neked, kérdezõ: Nehéz helyzet, de mindenképp beszélj vele errõl. (én nem vetetném el, ha megcsináltam a hülyeséget, vállalom a következményeket.) De azt ne várd, hogy felvállalja a gyereket.
szolj neki persze, ettõl még nem lesz vége a karrierjének. mert valoszinüleg nem egybõl a Storyhoz fog futni a hirrel. valoszinüleg nem fogja elhinni h tõle, mond meg neki, h azért szolsz mer joga van tudni.
Igenis gondolkozhattál volna, vagy tudod létezik 72 órás bogyó.Inkább kikellett volna adni a gyógyszerre 6 ezer ft-ot, mint hogy most iylen helyzetbe kerülj.Miért nem gondolkoztál elõbb??Ne haragudj, de megérdemelted...Ha már most iylen felelõtlen vagy, aztmondom a gyereket ne tartsd meg mert milesz azzal a szegény gyerkõccel...
ajj, ne bántsátok már szegényt!!! hát... korban vállalhatnál gyereket, de ha nem támogatja (szóval ha nem vállalja fel h az apja), egyedül ne tartsd meg szerintem... nõvérem nem egyéjszakás kalandtól lett terhes... szakítottak a pasijával, és rá 3 hónapra kiderült h babája lesz... elvetetni se tudta mert már késõ volt, a srác nem hitte el, iszonyú bunkó volt... szüleim kicsit kiakadtak, de megígérték h támogatják, szóval azóta is itt élnek velünk, apa nélkül... :( a világ legédesebb unokaöccse az enyém, és nem érdemli meg hogy apa nélkül nõjjön fel... a srác szülei is támogatják õket, de a srácnak se munkahelye, se pénze... egy bunkó szemétláda... az én barátom többször játszott, foglalkozott, szeretgette nõvérem kisfiát, mint a saját apja... nekem van apám, annyira nem tudom milyen lenne nélküle, de azt tudom, hogy nekem milyen jó emlékeim vannak kiskorból vele. és tudom, hogy ez neki nem adatik majd meg, és szörnyû érzés lesz majd neki... szóval ha jót akarsz, elõször is keresd meg még most, mert idõbe vagy másfél hónaposan, mondd el neki mi a helyzet, ha nem szeretne komolyabbat, akkor szerintem mindenki számára az abortusz lenne a legjobb megoldás... én se vagyok abortuszpárti, de ha belegondolsz milyen rossz élete lesz apa nélkül, rájössz, hogy így lenne a legjobb. neked is mert nincs elrontva az életed, a pasinak is mert nincs elrontva a karrierje, és a babának is... gondolkodj el minél elõbb ezen. remélem jó döntést hozol! üdv, és minden jót!!! egy 19 éves nagynéni :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek! 16:07 : már régóta "ismerkedünk" , nem csak egy megtetszettél és szexeljünk dolog volt, utána találkozgattunk még, viszont én külföldön voltam most egy hónapig, tanulni, és ezért jöttem haza. ( mmint a baba miatt) Délután felhívtam a fiút, kértem, hogy találkozzunk, mert szeretnék beszélni vele valamirõl.. Beleegyezett, holnap találkozunk, és még nem tudom, hogy fogom neki tálalni. .. :((
megis ki ez a hirhedt tv-s szemelyiseg?? neki is lehetett volna tobb esze ugyhogy igazad van nem csak te vagy a hibas de nah...
Akkor majd holnap gondolok rád, hogy a lehetõ legjobb megoldást ki tudjátok találni:) ! Remélhetõleg onnét már okosabb leszel és tudsz valamerre lépni! Szorítok!
biztos ben a viváról:D:D:D:D
A kérdező hozzászólása: 20:36 Köszönöm szépen. :) )
A kérdező hozzászólása: 20:38 Ez nem vicc!!
nem viccbõl írtam a bent... csak belõle kinézem
vagy a SzakálMiki :)
A kérdező hozzászólása: 23:17 Nem szakáll Miki. :D :D Õ már szerintem 30 is elmúlt. :D
No, mi újság?:)
Hát nem vagy valami könnyû helyzetben. Mivel úgy értettem, hogy egy egyéjszakás kaland eredménye a baba és azóta nem keresett a srác, valószinüleg nem akar Tõled semmi komolyat.Nem tudom, mit szólna ha megkeresed, vagy elhiszi, hogy az övé vagy sem, az apaságit csak a kicsi megszületése után lehet megcsinálni.Szóval mindenképpen magadban kéne végigcsinálnod. A döntést is csak Te hozhatod meg. Vállalnád úgy eleve, hogy egyedül leszel? Mégha nem is vagy abortuszpárti és divat az, hogy egyedül is vállalnak a nõk gyereket, a gyerekkel szemben nem fair.Eleve úgy induljon az életbe, hogy nincs apja? Én nem tartanám meg és máskor óvatosabb lennék.
És szerinted hogyan állna a babához? Mert ez még mindig nem tenné tönkre a karrierjét. Na persze, nyilvánosságra sem kell hoznia. Mert leginkább az lenne a legjobb, ha nem csak lelki támogatást nyújtana, hanem teljes egészében veled lenne. Persze nem a legszerencsésebb módon jött össze... Te amúgy érzel is iránta valamit, vagy mindkettõtök részérõl csak a szex játszotta a szerepet?
vetesd el. ennyi.
miért lenne vége a karrierjének? amúgy sztem egy ismert ember nem visz fel a lakására egy ismeretlent, hanem megdugja a kocsijában
A kérdező hozzászólása: Épp ez ügyben (is) kéne vele beszélnem, mert nem vagyok abortusz párti. :( De sajnos támogatás nélkül nem hiszem, hogy meg tudnám tartani a babát.
amúgy ha ilyen könnyûvérû vagy, akkor lehet, h nem is az övé a gyerek! szted õ el fogja hinni, h tõle van? Joggal feltételezi majd, h mindenkivel egybõl ágybabújsz védekezés nélkül, hisz vele is ezt tetted!
A kérdező hozzászólása: Nem voltunk teljesen ismeretlenek egymásnak, párszor már buliztunk együtt, csak most "ismertük" meg egymás "közelebbrõl". Hihetetlenül naív voltam..
erre nem gondoltál akkor, amikor lefeküdtél vele? védekezni kellett volna, ha már ilyen vagy, h akárkivel lefekszel, akárhol, akármikor :S ha nem tudnád felnevelni, akkor inkabb vetesd el.
kijött a lényeg, neked támogatás kell! lehet nem is tõle van a gyerek, csak a több pénz miatt az õ nyakába akarod varrni. Gusztustalan vagy!
A kérdező hozzászólása: Biztosan öve, elõtte nem feküdtem le senkivel 2 hónapig, és utána sem.. Bánom.. de már nem tudom visszafordítani..
A kérdező hozzászólása: Nem pénz támogatásra gondoltam, inkább lelkire. Ez a dolog annyira az Õ hibája is, mint az enyém. Így gondolom.
gratulálok, szóval felcsináltatod magad vkivel, de mivel nemvagy abortusz párti, ezért most õ tõle hajtanál be pénzt h fel tudd nevelni a gyerekedet. ez milyen viselkedés, már bocs?
még gusztustalanabb mint az abortusz
A kérdező hozzászólása: Még egyszer kiemelném, hogy nem pénz támogatást kérek. Arra nincs szükségem.
Mindenképpen beszléj vele! Itt most mindegy, hogy tv-s személyiség, vagy egy "becsületes", ám köznapi munkás. Gyereke lesz, tudnia kell róla! Van esetleg kapcsolata? Barátnõ, feleség, esetleg gyerek? Mert ettõl is függhet, hogy hogyan fog hozzád állni.
A kérdező hozzászólása: Tudtommal nincs senkije. Õ is 22 éves.
A kérdező hozzászólása: Elmondtam neki mindent, és hogy nem számítok anyagi segítségre, nem is kérem, hogy vállalja fel úgymond nyilvánosan, de nem szeretném, hogy eltûnjön az életembõl, és azt mondta, számíthatok rá, hisz "hibás" Õ is a dologban, ugyanúgy az enyém lesz mint az Övé, és ha segítség kell, akármilyen, akkor szóljak bátran, nem hátrál meg. Szóval végül is ez volt a lényege nagyrészt a beszélgetésünknek, remélem komolyan gondolja. :)

Segítség! Mit tegyek? Terhes vagyok? Csináljak tesztet? (Bővebben lent)

Sziasztok. 3 éve szedem a fogamzásgátlót! És általában ha megjön akkor mind az 5 napot végig szenvedem görcsöl?k és folyamatosan er?sen vérzek! Azonban 2012. 12. 24-én már nem szedtem be a gyógyszert és péntek este (28-án) meg is jött de már akkor fura volt hogy csütörtökön szokott megjönni most meg pénteken jött meg. Hát úgy gondoltam hogy biztos felfáztam egy kicsit és azért késet. Ám mikor teltek a napot akkor már kezdtem megijedni hiszen egyáltalán nem görcsölt a hasam és csak héba-hóba láttam csak egy kis vért. És nem tudom eldönteni hogy ez mit?l van. valaki segítsen most mennyek el orvoshoz? Vagy vegyek egy tesztet? Kimutatja már ha terhes vagyok? Lehetek terhes? Valaki minél el?bb segítsen mert kezdtek bepánikolni mert nem tom hogy mi van! El?re is köszönöm!!

Legjobb válasz: Szexeltél abban az idõben a pároddal?Benned ment el?A legfontosabb infókat hagyod ki...

Szexeltél abban az idõben a pároddal?Benned ment el?A legfontosabb infókat hagyod ki...
És mind ez rendszeres fogamzásgátló mellett??? Nem semmi azért! Örülök, hogy örültök neki, csakhát az ember azért szedi, ezt havi 3000-ért hogy ne legyen terhes! Jó egészséget nektek!
A kérdező hozzászólása: Megcsináltam a testet csütörtökön akkor negatív lett. De nem bíztam semmit a véletlenre azért elmentem dokihoz pénteken és ott már negatív volt.... szal jön a baba! Most vagyok 4 hetes terhes.. és azt mondta a doki hogy lehet hogy az elsõ teszt nem volt jó.. Ugyhogy a minden simán megy akkor Szeptemberbe jön a baba..! A párom örült neki! És köszönöm mindenkinek a jó tanácsot!
Normál tablettaszedés mellett sem lehetetlen a terhesség. Nagyon minimális az esély, de nem nulla. Csinálj tesztet, fordulj orvoshoz!
Nem akarlak rémisztgetni, de volt már olyan ismerõsöm, aki a fogamzásgátló tabletta mellett lett terhes!
A kérdező hozzászólása: Rendben . Pénteken rendel a dokim.. és ha haza értem akkor írok!
Szivesen, és minden jót kivánok! Majd irj, hogy mit mondtak...
A kérdező hozzászólása: Rendben akkor elmegyek orvoshoz! Köszönöm szépen!
Az elsö hülyeségeket kérdez! A fogamzásgátló a szünetekben is véd, és arra van kitalálva, hogy benne mehessen el a férfi - tehát teljesen mindegy, hogy mikor és hogy szexeltek. Ha rendesen szedted eddig a gyógyszert, és közben nem szedtél olyamit, ami csökkenti a hatását, nem hánytál, nem volt hasmenésed, akkor a tabletta megvéd a terhességtöl. De ha idegeskedsz, akkor a legokosabb elmenni orvoshoz, mert a megváltozott vérzés lehet ugyan terhesség (habár igen valószinütlen), de lehet többféle betegség tünete is.
A kérdező hozzászólása: 3 éve vagyok együtt a párommal és nem véletlenül szedem a gyógyszert!! A szexuális életem meg folyamatos. Egy fedél alatt élek vele! Azon a héten is voltam vele együtt mielõtt abba hagytam a gyógyszert!! Majdnem minden másnap együtt vagyok vele!
A kérdező hozzászólása: Igen rendszeres szedés mellett! De azt mondta a dokim hogy lehet hogy gyógyszert kellet volna már váltanom.. Mert lehet hogy azért estem teherbe mert már 3 éve szedtem és hozzá szokott a szervezetem. De most már mindegy!! Nektek azért több sikert kívánom!! És köszönjük a jó kívánságokat!
igen, lehet, hogy terhes vagy az is, hogy gyomorrontásod vagy napszúrásod van...tesztelj
Teszt, mert nõgyógyász ilyen korai stádiumban nem tudja még megállapítani.
Tesztelj! :)
Tesztelj, ha pozitív akkor szerintem 1-2 hét múlva mehetsz nõgyógyászhoz.
terhes vagy, tesztelj!
Nekem is egy hetet késet minden tünetem utalt rá de mégse voltam terhes csak az agyam játszott velem.miután felfogtam hogy nem vagyok terhes a tesztek alapján rögtön megjött...De remélem neked nagyobb szerencséd lesz:)

4 napja késik a menszeszem! A barátommal 1, 5 hete együtt voltam védekezés nélkül, de kivette mielőtt elment volna! De már nem vagyok együtt vele! Mit tegyek? Terhes lehetek?

Elég fiatal vagyok még egy gyerekhez, nagyon aggódok!

Legjobb válasz: Elmész a patikába, vagy drogériába, veszel egy tesztet és kiderül. Igen , akár terhes is lehetsz. A megszakításos módszer nem 100%. Hiszen az elõváladékban is vannak életképes spermák. Csak anem akkora mennyiségben mint magában a "kilõtt" anyagban.

Elmész a patikába, vagy drogériába, veszel egy tesztet és kiderül. Igen , akár terhes is lehetsz. A megszakításos módszer nem 100%. Hiszen az elõváladékban is vannak életképes spermák. Csak anem akkora mennyiségben mint magában a "kilõtt" anyagban.
Sokan nem éreznek semmit sem a terhesség elején!Menj, vegyél tesztet és csináld meg.A barátodnak majd csak szerintem teszt után szólj.De ha negatív akkor szerintem felesleges.hiszen már nem vagytok együtt.
Minek szólnál? Menj vegyél tesztet, ha pozitív (azaz 2 csík jelenik meg) akkor szólj neki, meg a szüleidnek. Ha negatív akkor minek szólnál? Ha szerencséd van és negatív, akkor meg gondolkodj el, és máskor ÍGY ne szexelj! Legyen nálad mindig gumi, ha már csinálod. Több haszna van: mindamellett, hogy nem leszel terhes, még HIV fertõzött, vagy szifiliszes sem leszel... :O
Lehet, hogy csak késik, mert rástresszelsz...
Minek megvárnia a hétvégét ha már késik simán kimutatja a teszt. Menj és vegyél MOST!
Inkább akkor aggódhattál volna amikor úgy voltatok együtt!!!! Ha annyira fiatal vagy mind szexelsz?? Gondolkozz is néha és IGEN LEHETSZ TERHES VAN UGYANIS AZ ELÕVÁLADÉK OLVASS UTÁNA!!!! Van is miért aggódnod szegény gyerek!!!
Igen, sajnos terhes lehetsz, elég sokan lesznek így terhesek, nem tudtad? Hétvégén csinálj tesztet!
Hát jó, akkor teszteljen most, csak aztán ne töltse fel 5percenként a képet, hogy mi is látjuk-e azt a halvány csíkot, ami nincs is ott!
De jó lenne, Istenem, ha ilyen könnyû volna teherbe esni. Én persze hiába várok rá :( Egyébként kedves kérdezõ, szerintem nagyon kicsi az esélye, hogy terhes legyél.
csinalj tesztet
A kérdező hozzászólása: Nem vetettném el, eszembe se jutna ha kiderül hogy terhes vagyok! Már megbántam hogy felelõtlenek voltunk, de viselem a következményeket!
Bocs, elfelejtettem idézõjelet használni. Na de tényleg, akkor ennyi erõvel várjon addig amíg kimarad neki már kettõ, és akkor tuti terhes. Csak ugye annál kevesebb idõ marad gondolkozni arra, hogy mi legyen a továbbiakban.
tescoba, dm-be, rossmannba 700ft az X-epil teszt! 2 darab van benne, ha egy most pozi, akkor a másikat elteheted, ha negatív, akkor van egy tartalék!
Mi a francnak vársz a 7 végéig? Menjél el szépen a dm-be ott van az a tesz h IntiMed nekem kimutatta délutáni pisibõl úgy hogy 3 napja volt az hogy nem jött meg!!!!!!
Jah és az IntiMed csak 500 Ft környéke úgy hogy nem nagy összegrõl beszélek
Valahogy én sem tudom sajnálni, bocsi.Azért az se semmi, hogy 1.5 hete még szexelt vele, most meg már csak a volt barátja...remélem, hogy nem terhes, mert a kicsit sajnálnám(gondolom elvetetné).A felelõtlensége miatt egy életet kioltani!Ez a sajnálatos!Menj, mielõbb vegyél tesztet.2 fiú+9 hetes kislány anyukája
"szegény"???? én nem tudom sajnálni. Már bocs ha annyira felnõtt h szexeljen akkor legyen ahhoz is gondolkodjon!!!! Lehet kegyetlen vagyok nem izgat pontozzatok le de sajnálni õt nem lehet. Inkább azokat akik próbálkoznak hosszú ideig és nem jön össze nekik na õket kéne nem pedig az idétlen tiniket!!!
A kérdező hozzászólása: Szerintem biztosabb ha csak hétvégén csinálok tesztet! De ha addig se jön meg akkor szerintem már egyértelmû lesz! De azért reménykedek hogy megjön!
Minek várjon hétvégéig? Szegényt addig megeszi az ideg! Egy 4 napos késésnél már simán kimutatja a teszt a terhességet. Már ha terhes. Reméljük nem vagy az és egy életre szóló lecke volt ez neked!
Igen, csak aktus után 1, 5 héttel még nem mindegyik teszt mutatja ki, és aki ilyen ügyesen védekezik, az biztos a teszt leírását is elolvassa figyelmesen. :(
De ha tesztelne, akkor talán megnyugodna és elgondolkozna azon, hogy legközelebb figyelni kellene, hogy ne legyen több ilyen para.
Vegyél egy tesztet. Ha pozitív, akkor mond el a szüleidnek. Meg a volt barátodnak is, ha akarod. Van, aki ilyen egyszerûen teherbe tud esni, védekezés nélkül ez gyakran elõfordul.
A kérdező hozzászólása: Nem érzek semmi különöset, csak annyi h nem jött meg! De nagyon remélem h megjön, nem szeretnék terhes lenni! Szóljak a volt barátomnak, vagy csak a teszt után?
na mizu?

Mit tegyek? Terhes lettem vagy van rá esély, hogy nem?

Egyszer már írtam ezt a kérdést, de azóta, jobban mondva ma óta, hányingerem van, vagy inkább csak émelygek, ma már többször éreztem, hogy mindjárt hányok, f?leg reggel, de aztán mégse. Más nincs csak olyan mintha fel lenne fordulva a gyomrom, de lehet hogy csak elrontottam valamivel, nem tudom. 17 és fél éves vagyok. Mennyi az esély rá, hogy most teherbe estem?

Legjobb válasz: Elég nagy rá az esélyed, de biztosat majd akkor tudsz, ha nem jön meg és csinálsz egy tesztet. Szerintem éretten gondolkodsz és ha úgy adódik jó anya válik majd belõled. Ha mégsem vagy terhes, azért legközelebb védekezzetek mindenképp, hogy ne kelljen ezt ujra átélned.

Elég nagy rá az esélyed, de biztosat majd akkor tudsz, ha nem jön meg és csinálsz egy tesztet. Szerintem éretten gondolkodsz és ha úgy adódik jó anya válik majd belõled. Ha mégsem vagy terhes, azért legközelebb védekezzetek mindenképp, hogy ne kelljen ezt ujra átélned.
szia. szerintem is megvan rá az esélyed hogy terhes vagy! és nagyon tisztelem benned hogy nem az orvoshoz rohansz abortuszra hanem felvállalod a dolgot ha baba van a dologban!!! és attól függetlenûl hogy azt irtad hogy ··fiatal vagy·· én ugylátom hogy az anyai ösztön benned van a picihez való ragaszkodás! ha mégsem vagy terhes akkor viszont én is azt mondom hogy jobban vigyázzatok!!!üdv
hát több mint valószínû. mondjuk nem értem, ha ennyire fel vagy világosítva akkor mér nem védekeztetek? elvégre nem egy kamaszfiúval volt dolgod, szal biztos tudta mit csinál. vagy szeretnél babát? amúgy azt írtad h nem vagy bulizós fajta, hát az lehet, de tuti megbánod hogy elpocsékoltad a fiatalságodat (ezzen most nem a gyereket értem) lehet hogy most erre azt mondod, milyen hülye vok h ilyeneket írok, de majd rájössz, ha nem most, majd öregkorodban. a bulizáshoz nem feltétlenül kell hót részegre innod magad és összeállni fûvel fával. Én különben szívbõl kívánom hogy ne legyél terhes, még ha megvan rá az anyagi háttér is, ugyanis ez valóban fontos de nem minden!!!
Én sem jártam minden péntek szombat este, de teljes értékõ ember lettem... Lehetsz terhes épp annyira, amennyire nem. Csak akkor tudod meg, ha késik a mensid és csinálsz tesztet és elmész orvoshoz. Én is azt szeretném, hogy aki nem akar még babát, az védekezzen!! Miért olyan nehéz ez? Annak viszont én is örülök, hogy felelõsségteljesen felvállalod, de inkább még élj, és várj a babával, ha lehet.
Terhességi tesztet neki!! Aztán nõgyógyász, õ biztos választ tud adni. És senki ne mondja meg neked, hogy mit tegyél, ha meg akarod tartani tartsd meg. Ez a te dolgod. Ha te késznek érzed magad és van segítséged akkor jó babázást. Arra ügyelj, hogy ha suliba jársz végezd el, nekem barátnõm abba hagyta és most majdhogynem hajléktalan, mivel semmi végzettsége. Tanulj mellette ha babát vársz könyörgöm, mert késõbb meg fogod bánni ha nem.

Kb 1 hónapja, minden nap állandó hányingerem van, mellette nagyon rátesz, hogy rettegek a hányástól, így egyre nehezebben viselem a dolgot. Túlzott gyomorsav lehet az oka, a rengeteg stressztől? Mit tegyek? Terhes 100% hogy nem vagyok! L/21

Ami még jobban rátesz, hogy két alkalommal pánikrohamom is volt, majdnem hányással, hidegrázással, remegéssel, stb.

Legjobb válasz: Hasonló gondom van nekem is: 21/F vagyok. Stresszes vagyok, igaz nekem csak 3 napja van, minden reggel hányingerem van. Van, hogy nem hányok, hanem csak öklendezem. Cerucal injekció vagy tabletta engem helyrepofoz egész napra. A daedalon nekem nem segített, az csak a gyomorrontásos hányásnál segít.

Hasonló gondom van nekem is: 21/F vagyok. Stresszes vagyok, igaz nekem csak 3 napja van, minden reggel hányingerem van. Van, hogy nem hányok, hanem csak öklendezem. Cerucal injekció vagy tabletta engem helyrepofoz egész napra. A daedalon nekem nem segített, az csak a gyomorrontásos hányásnál segít.

Kb 6hetes terhes vagyok! Nem tudom mit tegyek abortusz vagy sem? !

2hete derült ki és a párom egyértelm?en nem szeretné, mert se helyünk se pénzünk 1 picire. 16 hónapja szültem ikreket. Még ?k is picik. Nem tudom mit tegyek :(

Legjobb válasz: én megtartanám. Ruhája lenne bõven, 2 évesek elmúlnának mire megszületne a kicsi. én biztos nem vetetném el még ha így is állnék mint ti, akkor sem. Õ is a ti gyereketek. Megcsinálni megtudta a férjed de vállalni már nem? Jó Isten.....védekezni nem akart? ne vetesd el, késõbb megbánnád. Õ is ajándék és ha eldobod, akkor lehet többet nem kapsz!!!! egy 26 hónapos és egy 9 hónapos kisfiúk anyuja.

én megtartanám. Ruhája lenne bõven, 2 évesek elmúlnának mire megszületne a kicsi. én biztos nem vetetném el még ha így is állnék mint ti, akkor sem. Õ is a ti gyereketek. Megcsinálni megtudta a férjed de vállalni már nem? Jó Isten.....védekezni nem akart? ne vetesd el, késõbb megbánnád. Õ is ajándék és ha eldobod, akkor lehet többet nem kapsz!!!! egy 26 hónapos és egy 9 hónapos kisfiúk anyuja.
Szia! Igaza van az elõttem "szólónak". Ne vetsed el, mert megbánnád, tutira! Nekünk is 3 gyermekünk van, az elõzõ akkor "kopogtatott", mikor méég se házunk, se semmink nem volt, és minden megoldódott szépen lassan, csak akartat kérdése az egész. Ne vetesd el, kérlek! Ha az a baba élni akar, akkor hagyd õt megszületni is, és meglátod, a férjed is fog neki örülni, amikor a karjába veheti majd, és hálás lesz, hogy megtartottad Õt!
megtartanám, de lehet, hogy most nem tudok neked objektíven válaszolni, mert én is épp 6 hetes vagyok. pár napja hallottam elõször dobogni a szívét... de ha most a tényeket nézzük: az elsõ 2 babát bevállaltátok. most egy újabb kisbaba nem kerül lényegesen több költségbe. ahol jut 4, nek, ott 5-nek is fog. vagy, hogy szokták mondani? :) persze egy gyerekre jutó költségek az évek múltával növekedni fognak. de bízzatok benne és tegyetek érte, hogy akkor se legyen anyagi gondotok.
Nehéz döntés, de csak a tietek... nektek kell mérlegelni, idegenként mit mondjak? Én sem tudom, mit tennék a helyedben...bár, nekem a párom véleménye nagyon fontos lenne, hiszen éppúgy az õ felelõssége is.
elsõ vagyok megint: nekem is kicsi volt az elsõ kisfiunk amikor terhes lettem, bár mi terveztük. de mondjuk mi megállunk 2 gyereknél, de ha netán jönne a harmadik hát jönne. Jól gondold át. Minden jót.
Nem te leszel az egyetlen, aki elveteti.De ahol elfér 2, ott 3 is, bár ikrekkel különösen nehéz lehet.Ezt neked kell eldöntened, méghozzá minél hamarabb.Jól fogsz dönteni!
Arról nem írtál, hogy Te szeretnéd-e vagy sem. Egyébként ha ennyire rosszak a körülmények, lehet, hogy jobb lenne, ha megszakíttatnád a terhességet. :( Miért nem lehet jobban vigyázni, elég felnõttek vagytok már pedig.
Ezt nektek kell eldöntenetek a párodal, hogy mi legyen. De ha valóban nem tudjátok eltartani akkor nem érdemes megszülni.Gondoljátok át és ti döntsetek, mert itt majd jönnek az abortusz ellenesek és megpróbálnak rábeszélni, hogy ha éhen haltok akkor is meg kell szülni. Ne halgass rájuk!Ha nem tudjátok megteremteni neki a feltételeket akkor vetesd el. Kitartást és jó egészséget nektek!
NE vetesd el, én nem tudnék azzal a tudattal élni, és tényleg, ahol lehet 2 , lehet 3 is, és a 2-nek is kicsi lesz a hely, majd úgyis kell a külön szoba, stb, de ez jópár év múlva, addigra meg biztosan megoldjátok. a Gyerek a legnagyobb motiváció!!! És lehet, hogy valóban nem lehet utána gyermeked, ha abortuszra mész. Szerintem, ha így alakult, annak oka van, neveljétek fel, szeressétek a gyerekeiteket... Nem véletlen ment az a kis lelkecske Hozzátok!!! Úgy érzem a hszólásaidon, hogy nem akarod elvetetni, így viszont egy életen át gyötörne, ha megtennéd.
már elnézést de miért is vagyok én álszent? sosem voltam olyan hülye, hogy a megszakítást védekezési módnak tekintsem és ha lecsúszna a gumi akkor bevennék 72 órás tablettát.
mindenki hibázik, bocsásd már meg neki. mi pl. mindig védekeztünk, (vagy óvszer, vagy tabletta) de egyetlen egyszer volt egy olyan, hogy 2-3 húzás gumi nélkül. (a nagy hévben)és nem vettem be utána 72 órásat. ha akkor becsúszott volna, akkor most engem is szidnál? lehet, hogy veled soha nem fordult elõ semmi ilyesmi, akkor örülj magadnak, tökéletes vagy. (legalábbis ebbõl a szempontból. más szempontból már kérdéses)
A legfontosabb, hogy te mit szeretnél. Aztán ülj le beszélni a férjeddel, és tisztázzátok, hogy mi legyen. Hasonló helyzetben voltam, mint te, nekem is becsúszott egy 3. baba, most 15 hetes vagyok vele. Bár nem terveztük, ugyanúgy tudjuk majd szeretni, mint az elsõ kettõt. De ez a te döntésed, érezni fogod, neked mi a legjobb. Egyébként 3 gyerekesként sok kedvezményre jogosultak lennétek (pl. családi adókedvezmény, kedvezményes étkeztetés bölcsiben, oviban, ingyenes tankönyv, stb.). Úgyhogy a pénz ne legyen akadály. Egy csöpp baba pedig nem foglal túl sok helyet... Bárhogy döntessz, sok erõt kívánok hozzá.
igen téged is szidnálak, ha ilyen állati ösztöneid vannak hogy nem tudsz gondolkodni a hévtõl tökéletes védekezési mód a fogamzásgáló tabletta. ajánlom figyelmedbe és akkor nem kell az óvszerrel vacakolni.hihetetlen hogy a mai világban már nagy szó az ha valaki normálisan védekezik.
szerintem ne vetesed el nálunk is hamar jön a kistesó de nem tudom elvetetni! fõleg hogy már tudom hogy milyen érzés élete adni egy pici csöppségnek
17.15 HMMMM, ha hiszed, ha nem, én tabletta mellett lettem terhes, pedig rendesen szedtem. semmi baj, sajnos elõfordul, hogy lecsúszik a gumi, és nem a te bajod, hanem az övé, és szerintem nem a kérdésére válaszolsz, hanem minõsítgeted, aminek itt semmi helye, biztosan elég nagy a baja anélkül is, hogy kioktasd. na szia
Nem mondom, hogy nem hatódtam meg a legutóbbi történeten. Igen, lehet, hogy az a baba, akit a férjed most nem szeretne, õ lesz az õ szeme fénye! Tartsd meg!
12:03 ne kezdjük most ilyen vitába. elég álszent vagy, ha most õt kezded el alázni ezért, amikor sorba olvasom itt, hogy megszíktásosan védekeztünk... és utána meg el akarja vetetni. na õket már inkább szidhatnád, az jogos lenne
és amikor észrevetted hogy lecsúszott a gumi miért nem tettél valamit? remélted hogy nem leszel terhes? ilyen egy felnõtt ember?
sajnálom. de gondolom egy percig sem bánod, hogy az elsõ babátok van nektek. csak biztos nehezebb vele az élet és sok mindenrõl le kell mondanotok. az elõbb a sajnálaton azt értettem, hogy Õt sajnálnám. mert ebben a világban még az egészségeseknek is nehéz boldogulni, annyi az elõítélet. hét még ha fizikailag, vagy szellemileg sérült valaki. szomorú, de ez van. (megdöbbentem egyébként, hogy ilyen késõn derült csak ki. biztos valami ritka betegség lehet)
A kérdező hozzászólása: Védekeztünk, de a gumi lecsúszott és meglett az eredménye. Ez az egy alkalom volt. Én nem tudom mit akarok. Szeretném is meg nem is. Megölni nem lennék képes. Nem tudom hogyan tudnám feldolgozni. Annyira nem rossz az anyagi helyzet inkább a lakás a kicsi. Így is alig férünk. Nagyobbat nem tudunk venni éés semmilyen szülõi segítségünk nincs.
az elsõ még az elõbb az elõttem szóló volt :D
Nekünk sajnos nincs semmilyen szülõi segítségünk, van egy pici, 2 szobás kis házikónk, és 3 kisfiúnk! Ne vetesd el!!! Mindent magunknak kellett elérnünk, amink van, mégsem panaszkodunk! Ha már megdfogant, szeressétek õt!
Én tettem fel anno egy olyan kérdést, hogy sérült gyermek mellé bevállalnátok-e még egyet.Nem egyforma a helyzet, de én az abortusz mellett döntöttem. Sokat eszembe van, de túl vagyok rajta.Valamiért így kellett döntenem.Te is tudsz majd dönteni, és megnyugszol, ha eldöntötted mi legyen.
11:27 kérdezhetek? tudtad, hogy betegen fog születni és megtartottad? bevallom én nem biztos, hogy így tennék, ha ilyen helyzetbe kerülnék. valamilyen szinten az önzõség és a sajnálatom kerekedne fölül rajtam, azt hiszem.
Szerintem ne vetesd el! Soha nem fogod megbánni, hogy megtartottátok!
Már 38 hetes terhes voltam amikor mondták, hogy sérült lesz, nem is kicsit:(( Szétbõgtük magunkat, de álltunk elébe. Utána mondták a dokik, hogy ha lesz másik, akkor nagy eséllyel õ is sérült lesz, úgyhogy védekezzünk.Sajna besikerült, és ekkor tettem fel a kérdést, hogy tudok-e 2 sérült gyermekkel élni, vagy mi lesz?Elvetettem, és nehezen , de túlestem rajta.Már nem bõgök mindig.Röviden ennyi. 11.27
Csak a saját példáimból tudok kiindulni. 1. Másodszülött voltam a családunkban, van egy bátyám. Egy szobában nõttünk fel, a szüleink nem kerestek sokat, de elvoltunk. Jött volna egy harmadik tesó... akit helyhiány és pénz miatt (könyörgöm, van olyan, aki úgy érzi, elég a pénze??? az emberek többsége kevesli) elvetettek... A bátyám és én megosztottuk volna vele a szobánkat, ruháinkat, játékainkat, mindent. A gyerekek nem olyan önzõek, mint a felnõttek. Utána mi közelebb kerültünk egymáshoz, a szüleinktõl meg távolabb... Ma már jócskán felnõttek vagyunk, tele szeretettel és megbocsátással, de nehéz évek voltak a család mögött, egyetlen rossz döntés miatt... 2. Mi is meglepõdve tudtuk meg, hogy ikreink lesznek. A hely nagyon kevés, egy babának is az lenne. De nem érdekel. Azt írod, nem olyan rossz az anyagi helyzet, és nem bírnád megölni. Hát akkor? Már megszületett benned a válasz, miért vársz idegen emberektõl bólogatást, hogy élhessen a gyermeked? Menni fog! A párod is megenyhülhet!
Én is csak azt tanácsolhatom, hogy tartsd meg. Nem csak a pici babádnak (aki egyébként élni szeretne) ártanál az abortusszal, hanem életre szóló lelki sebeket kapnál. Én is annak idején "becsúszott" gyermekként jöttem a világra, és hálát adok a jó Istennek, hogy szüleimnek soha eszükbe sem jutott, hogy elvetessenek, pedig õk akkor egyetlen szobában éltek öten. Nekik sem volt könnyû. Hidd el minden megoldódik, csak a szívedre hallgass! A pénz nem minden!!

5 hetes terhes vagyok. Aggódom, természetesen én is emiatt a H1N1 miatt. Eddig nem nagyon érdekelt, de mostmár nem csak magam iránt vagyok felelőséggel. Mit tegyek? Oltassak vagy ne oltassak?

Milyen hatással lehet a vakcina a magzatra?

Legjobb válasz: Én is nagyon sokat vicilláltam. Elég oltásellenes voltam. Én a 12. hét elõtt viszont semmiképp nem oltattam be magam. Megvárom míg bõven betöltöm. Most a 14. hétben vagyok, jövõhéten megyek beadatom. Nem szeretném, ha a híradó rólam szólna!

Én most a 26. héten vagyok én sokáig ellene voltam, de aztán a dokiaim meggyõztek, hogy oltassak, és a 18. héten beadattam. Azt mondták, hogy a terhesek extra kockázatnak vannak kitéve, mert az immunrendszerük gyengébb, és a szervezetünknek is két embert (mégha az egyik pici is) kell ellátnia. Meg aztán amikor nõni kezd a baba (mármint méretileg olyan nagy lesz), a tüdõ kissé összenyomódik, ami szintén erõsíti a h1n1 durva következményeit. Azonban hozzátették, hogy az elsõ harmadban nem javasolt a beadása. Nekem van egy kislányom, és én látni akarom felnõni, nálam ez volt a döntõ.
Én is nagyon sokat vicilláltam. Elég oltásellenes voltam. Én a 12. hét elõtt viszont semmiképp nem oltattam be magam. Megvárom míg bõven betöltöm. Most a 14. hétben vagyok, jövõhéten megyek beadatom. Nem szeretném, ha a híradó rólam szólna!
Szerintem olvass utána és dönts. Itt hiába mondja azt majd 100 ember, hogy oltass/ne oltass, nem nekik kell dönteni. Nehéz, tudom, de ha már meghoztad a döntést meg fogsz könnyebbülni. Legyen az akár oltatás, akár nem oltalás.
Én is oltattam, de megvártam míg betöltöm a 12. hetet. Már legutóbb azt nyilatkozták a tv-ben, hogy lehet az elsõ trimeszterben is oltani, de még akkor annyi minden történhet, én így a legelején nem merném a helyedben. 14+5 h k.m.
Erre senki nem tud neked válaszolni.A reklám szerint nincs hatása a magzatra.De ezt csak a megszületése után vagy jóval késõbb lehetne megmondani.És akkor sem biztos, hogy visszakövetkeztetik az oltásra.
Én 1. trimeszterben nem oltanék, utána igen. Sajnos pont bele fogsz csúszni az 1. harmaddal a márciusba. Megkérdezhetem, hogy miért nem oltattad be magad teherbeesés elõtt, ha ez aggaszt?
En azon a velemenyen vagyok, hogy az idegeskedes tobbet arthat. Van meg hatra kb 35 heted. Ha nem oltatod be magad, akkor nyugodt tudsz maradni a H1N1 miatt, vagy vegig parazni fogsz? Inkabb erre a kerdesre valaszolj magadban es ugy donts. Kerdezd meg az orvosokat is, haziorvost, nogyogyaszt, vagy keress fel egy immunologust. Rajuk kell elsosorban hallgatni, nem a netes kismamakra, mert kapni fogsz ilyen-olyan velemenyt egyarant, nehez lesz eszerint dontened. En egyet tudok: kulfoldon eltem, amikor a H1N1 "kirobbant". Nem fejletlen orszag volt, sot! Semmilyen negativ kampany nem volt a vakcina ellen, mint itt, Magyarorszagon, vartuk, mint a messiast, orultunk, hogy vegre elkezdtek oltani a terheseket (elsok kozott kaphattunk vedooltast). Nagyon reg be vagyok oltva, lassan szulni fogok. Nagyon meglepodtem, amikor kesobb lattam a hirekben, hogy a magyarok mennyire ellenzik, majd vicces volt vegignezni a palfordulast.
Szia én is 5 hetes 4 napos vagyok és én ha lesz szívmûködése a picinek utána már biztos hogy beadatom.
Szia! Nekem a nõdokim és a belgyógyászom is azt mondta, hogy ne oltassak, mert semmi bizonyíték nincs rá, hogy hogyan hat az oltóanyag a mazgatra, illetve lesz e az oltásból a késõbbiek folyamán valamilyen betegsége. Szóval én akár mennyire félek, a H1N1-tõl, a baba egészségét nézve nem oltatok. Szedem a vitamint, nem megyek tömegközlekedéssel sehova, mosom rendszeresen a kezem, ha meg orvoshoz kell mennem akkor maszkot veszek fel. Amúgy dolgozom. Nehéz döntés, nem mondom. Én ezt a döntés hoztam. 15hetes km.
"9.49"! - gratula a babához!! ;) Vigyázzatok Magatokra!! "18.32"
Szia, nekem is azt mondta a dokim, meg a védõnõ is, hogy az elsõ trimeszterben semmiképpen ne oltassak, mert nincsenek tisztában az oltás ilyen korai magzatra való hatásaival...
A 18.32-essel teljes mértékben egyetértek! Én is 11 hetesen veszítettem el az elsõ babánkat, éppen elég volt ezt feldolgozni! Szerencsére újra terhes lettem, és az én babám is kb. akkora most mint a Tiéd. :) És eszem ágában sincs kockáztatni az egészségét az oltással! Hiszen se a nõgyógyász, se a háziorvos nem tudja 100%-ra mondani hogy nem lesz tõle semmi baja. Na akkor mirõl beszélünk? :-S Még annyit, hogy az is köztudott, hogy az oltásokban lévõ higanytól egyre több az autista gyerek...mielõtt lepontoznátok, ezt nem én találtam ki, hanem szakemberek.
A kérdező hozzászólása: :) Ezt hogy érted hogy március 11 ? Csak kíváncsi vagyok!
Nem lesz itt már semmilyen vírus, a tartós hideg legyõzi! Novemberben azt mondták december vége január elején tetõzik, majd most elõre ki tudják számolni hogy március 11.-én :) hagyjuk már
12 hetes vagyok, oltattam. Nem szeretnék meghalni a vírus miatt, és itt hagyni a babámat anya nélkül. Én abból indultam ki, hogy ha valami baj is lesz a babával, akkor az megtörténhet oltás nélkül is (nem fognám rá az oltásra, hogy attól lett valami baja), viszont ha nem oltatok, és meghalunk, akkor az bizonyítható, hogy a vírustól volt...
Így van! :) Te is vigyázz nagyon magatokra!! És pozitív gondolkodás, és sok beszélgetés a pocakbérlõvel, hogy kapaszkodjon!! nekem ezek jöttek be. :)
A kérdező hozzászólása: Én még csak ma voltam dokinál, erröl még nem volt szó.Azért majd megkérdezem hogy neki mi a véleménye, avval nem veszítek. Én is sajnálom h veled is ez történt.De mostmár a jövöre kell tekinteni és a születendõ babára:)
Sajnálom. :( Akkor tudod, mit érzek. :( Soha, de soha nem próbáltak ki egy oltást sem kismamákon, épp a kis magatehetetlen magzatok miatt... Nekem ez önmagáért beszél... Ha dokinál vagyok, inkább sunyok, és tûröm a leszúrást...
A kérdező hozzászólása: Megértelek, sajnos én is vesztettem már el babát.
Én sem oltattam, nem is fogok. Sajnos rengeteg amerikai fórumot elolvastam, egészségportált, stb, és sokan írnak arról, hogy az oltás után 1-2 nappal elvetéltek az elsõ trimeszterben. Bizonyítani nem lehet, tehát marad az, hogy az ember egy életen át örli önmagát emiatt... Sajnos volt 18 hetes és annál idõsebb terhes is, aki szintén elvetélt az oltás után 1 héten belül. Az egyik nem h1n1 ellen kapott, hanem a sima influenza ellen, és nem is az idén, hanem a tavalyi, vagyis 2008 -as szezonban! De csak most kapcsolt, hogy mitõl is lehetett... Sajnos akárhogy is nézzük, a higany méreg. Azok a kis életek pedig nulla immunrendszerrel, épp beinduló vesével elég nehezen tudják kidolgozni a mérget a szervezetükbõl. Az igaz, hogy az etil-higanyt én letudom bontani nagyrészben, na de a babámmal egy vérkeringésen vagyunk, és ha 2 hét alatt kipisilem, az neki már rég sok... A higany pedig agykárosodást okozhat, másra nem hat, de az agyra igen, - hát kössz szépen... :S Ha túléli a baba, akkor is a hatásai évek múltán fognak kijönni... Sajnos tudok egy hölgyrõl, aki a sima oltást adatta be magának 3 évvel ezelõtt, (de a 2 oltás ugyanaz, csak a vírustörzs más!), akkor várandós volt, a gyermekével most fizikoterápiára járnak Pestre, mert nem tudja mozdítani az egyik kezét 2 évesen, hirtelen lebénult. És nem õk az egyetlenek, akik emiatt járnak az ORFI-ba... Én nem leszek tesztalany. Egy babát már elveszítettem, majdnem belehaltam a fájdalomba. Csak azért mert tele a gatyám, és az oltás után is ugyanúgy tele lenne, nem kockáztatom az egészséges 22 cm-es babámat. De mindenki maga dönt. Nekem a nõdokim, és a házi is javasolta. Erre csak annyit válaszolok, hogy nem õk vajúdtak 11 hetesen 10 órát az elõzõvel, és dobták ki az apró darabokat a kukába... Bocs, ha húzós, amit írtam, nem kell egyetérteni, de nagyobb abban a félelem, aki már egyszer elveszítette a gyermekét.
Szia!Én is 5 hetes kismama vagyok és a 12.hét után biztosan oltatok!Már megbántam Én is, hogy nem tettem meg eddig.
A kérdező hozzászólása: Mert eddig úgy voltam vele, megfelelõ higiéniával stb kikerülhetõ.Meg hát csak most gondolkoztam el igazán rajta.De ugye ott va az is a szemem elött, hogy nem tudni milyen hatással van a magzatra.
18.32-es! Köszönöm, és hasonló jókat kívánok én is! :-) 9.49-es

9 hetes terhes vagyok es pisileskor keves halvany barna is jott, mitol lehet, mit tegyek ellene vagy ez normalis?

Legjobb válasz: Ha csak egyszer fordult elõ, akkor semmit, mert normális. Ha viszont többször és egyre jobban, akkor mindenképp doki, kell rá gyógyszer!

Ha csak egyszer fordult elõ, akkor semmit, mert normális. Ha viszont többször és egyre jobban, akkor mindenképp doki, kell rá gyógyszer!
5-ös vagyok. Nagyon sajnálom én is, nálam a 12. hétben ment el, de a fejlõdése már lelassult a 6 .hét környékén. Nálunk már addigra kész volt a félig kék és félig rózsaszín gyerekszoba. Nagyon megviselt, de néhány hét alatt túltettük magunkat, mert úgy fogtuk fel, hogy inkább most menjen el, mint késõbb betegen szülessen, s 2 életet tegyen tönkre.Más hozadéka is volt, hogy elment a baba. Az akkori családi házat amiben laktunk meg akartuk venni, de aztán 1 évre rá nem akarták eladni, így nem sokkal késõbb megvettünk egy bontásra ítélt parasztházat, jó nagy telekkel, amire én mindig is vágytam, szóval 2 év alatt, nagy nehezen, de szülõi munkával sok év spórolással építettük fel a családi házunkat. Nemsokára be is tudunk majd költözni. Ez után a vetélés után sokáig nem estem teherbe, a férjem meg Lime-kóros lett, amibõl fél év alatt kemény diétákkal és életmódváltással kigyógyult. Úgy volt, hogy nem is lehet majd normál úton babám, már a Kaáliban is megfordultam 1 inszeminációra, majd most dec. végén lett volna a következõ, de 2 ünnep között nem csinálták meg. Jan. közepén kellett mennem, de akkor már nem kellett inszeminálni, mert csodák csodájára sok év után, ( s az elõ terhességnél gyógyszeres stimulációval) spontán teherbe estem. Szóval ezt csak azért írom le, mert minden azértnek megvan a miértje. Szóval nálunk az eltelt 2, 5 év várakozás után annyi minden jobbra fordult, s persze addigra már egy csomó tapasztalattal, orvosi élménnyel bölcsebbek lettünk, ami most jól jön. Szóval most egy kicsit rossz lesz, de ki tudja mit hoz majd nektek is a holnap, a jövõ hónap, vagy a jövõ év. Nálunk sokat segített a vetélés után, hogy nem zárkóztunk be, hanem a családtagokkal is átbeszéltük, így nekik is könnyebb volt, mert nem volt tabu téma, s mi is megkönnyebbültünk. Sok sikert, s remélem te is hamarosan kismama lehetsz újra.
Õszintén sajnálom! Jobbulást!
Szegény!! Szívbõl sajnálom! 3-as voltam
A kérdező hozzászólása: sziaztok, ma delutanra mar ver is jott es a ultrahangos csaj megse mutatta a kisszivet , fura is volt h mert nem hat sajnos elment a babuka:((((((naon szaaaaqr
Szia A 3-as vagyok! Voltál vagy legalább beszéltél orvossal?? Mi van veled?
Én is sürgõs orvost javaslok, nálam is ez vetélés volt, sajnos. Gyógyszert fogsz(sárgatest) remélem kapni, s teljes pihenés ágynyugalom.
Szerintem is menj dokihoz. Lehet semmi gond, de lehet progeszteron pótlás kell. Én vagyok a példa, hogy nem lehet általánosítani: elõzõ terhességemnél amikor volt barnás pecsételésem, elvetéltem. A mostani terhességemnél pedig szerencsére semmi gond nincs már. Progi pótlást kaptam mind a kétszer. 18hkm
Nekem az orvosom mindig azt mondja, hogy a vérzés és a barnázás bármilyen mennyiségben is NEM normális a terhesség alatt. Szerintem, hívd fel az orvosod és beszélj vele, vagy menj be a kórházba, ahol megnéznek. Mindenképpen fordulj orvoshoz!!
Mindenképp doki minél hamarabb!
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszokat, jo erzes h egyutterez velunk mas is.mi is ugy foglyuk fel h inkabb most mind kesobb menjen el a baba.mar az elejen nala is mondtak h kisebb mind kene lennie

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!