Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek több (1918 db)

Mit tegyek? Többi lent

22/F van egy spanom aki kb. 3és fél éve egyutt van azzal a csajjal én i akkor ismertem meg,és most is azóta együtt vannak de már a kapcsolatban többször kialakult a veszekedés mert a barátja nem dolgozik sehol és a csaj viszont igen és a barátja mindig elkölti a csajnak a pénzét kocsmákba. ami azt illeti h én nagyon beleszerettem a csajba és kérdeztem t?le h ha véget érne a kapcsolatuk akkor és h együtt járna e velem azt felelte h csak barátba akar maradni velem. de azt is tudja h szerelmes vagyok belé.. mindent megvennénk neki amit csak akarnas?t az életemet is adnám érte. szval mit gondoltok mit csináljak h elcsábitsam? mit kell tennem? köszi a válaszokat további szép napot ( bocs a helyesírásihibával ha találtok:p)

Legjobb válasz: szerintem próbálj minnél több idõt vele tölteni, amikor csak lehet, meg beszélges vele minnél többet, meg legyél vele megértõ, próbálj emg a barát szerepbe bújni. idõvel lehet tényleg beléd szeret és akkor tesz lépést feléd. de ne legyél vele tolakodó emrt akkor végleg elásod magad elõtte. ez egy olyan helyzet amikor türelmesen kell várnod és a türelemben okosan tennia lépéseket.

szerintem próbálj minnél több idõt vele tölteni, amikor csak lehet, meg beszélges vele minnél többet, meg legyél vele megértõ, próbálj emg a barát szerepbe bújni. idõvel lehet tényleg beléd szeret és akkor tesz lépést feléd. de ne legyél vele tolakodó emrt akkor végleg elásod magad elõtte. ez egy olyan helyzet amikor türelmesen kell várnod és a türelemben okosan tennia lépéseket.
Vetkõzz le, fújd be tejszínhabbal a farkad és a mellbimbóid, feküdj az ágyára, és így várj rá. Tutira elcsábul.
A kérdező hozzászólása: az elõzõ kommentet köszönöm szépen a választ, igy van a türelem rózsát terem nem?:) a második komment sem rossz olyan mint a "Már megint egy dilis amcsi" cimû filmbõl egyik jelenetbõl.. az sem vált be a filmben.. a csaj csak hülyének nézett a csávóra:)
szerintem is türelem:) várd ki amíg a csajnak elege lesz a srácból, de ne kattanj rá túl gyorsan, mert akkor csak búfelejtõnek leszel jó!
25/L Rossz hírem van: ha egyszer már nemet mondott rád, mint lehetséges partnerre, nem valószínû, hogy járni fog veled. Max a pénzed miatt, aztán az elsõ szerelemnél elhagy. A nõk többsége 3 kategóriába sorolja a pasikat. 1, Soha, semmiképp nem feküdnék le vele. 2, Egynek jó, ha ki vagyok éhezve, vagy megéri. 3, Bele tudnék szeretni. A harmadik kategóriának nem mondjuk, hogy csak barátot látunk benne. Éld az életed, járj nyitott szemmel, ha találsz egy érdekes lányt, aki bejön, csak hajrá, lehetõleg úgy, hogy õ is tudjon róla. Évek múlva változhat a szitu, még simán összejöhettek, de ne várj rá.

Most ez mi vagy mit tegyek? Többi lent.

Az a helyzet hogy tejcukor érzékeny vagyok állitòlag, azért állitolag mert a tejtermékektõl nagyon nagy bélgörcsöm van de az orvos nem vizsgàlt ki mivel 17 vagyok gyerekorvoshoz nem utalhat be azt mondta felnõtthöz meg még nem.Azt mondta még hogy a hasnyálmirigyemmel lehet gond mivel nem tudja emészteni egyszerre a fehérjét és a keményítõt erre kaptam is egy gyógyszert a neve Kreon. Szóval most nem tudom mit csináljak mert ha begörcsölök akkor vénás inekciót szokott adni anyum és attól elmúlik.Értelmes válaszokat várok és elõre is köszönöm.

Legjobb válasz: Szóval nemtom mennyire érthetõ amit leirtam csak engem az orvos teljesen összezavart mert nem vizsgált ki és tegyük fel betöltöm a 18 at beutal rendes orvoshoz ott mit fognak csinálni vagy milyen vizsgálatokra számíthatok?

A kérdező hozzászólása: Szóval nemtom mennyire érthetõ amit leirtam csak engem az orvos teljesen összezavart mert nem vizsgált ki és tegyük fel betöltöm a 18 at beutal rendes orvoshoz ott mit fognak csinálni vagy milyen vizsgálatokra számíthatok?
Olyan nincs h sehova nem utalhat be... Én is 17 vagyok, az esetek többségében felnõtt kezelésre küldenek, igaz nem a belgyógyászaton, de olyan nincs hogy nem tehet semmit az orvos, próbálj meg máshova menni.

Tetszik egy ötödikes! Mit tegyek? Én hetedikes vagyok és nem tudom mit tegyek! (többi lent)

Szóval, nagyon tetszik nekem mit tegyek? Minden normális kommentelőnek zöld kéz!

Legjobb válasz: Barátkozzatok össze, és majd pár év múlva lépjetek tovább. Egy hetedikes, de fõleg egy ötödikes is kicsi még egy kapcsolathoz.

Barátkozzatok össze, és majd pár év múlva lépjetek tovább. Egy hetedikes, de fõleg egy ötödikes is kicsi még egy kapcsolathoz.
Menj oda és beszélgessél vele. Arra pedig ne figyelj, hogy sokan ellenzik ezt a dolgot (mármint barátok, hogy kisebb mint te).
A kérdező hozzászólása: Értem, még valaki?:D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Mindenkinek zöld kezet nyomtam! :D
Hát elsõként barátkozz össze vele. Az egy jó kiinduló alap. Aztán ahogy lassan megismeritek egymást, kiderül, hogy összepasszoltok-e.
Van még bõven idõd kibontani ezt a kapcsolatot, egyelõre én is azt mondom, csak barátkozz.

Mit tegyek ha van egy zeneszám a fejembe amit nem tudok kiüzni belöle. Mit tegyek? (többi lent )

Néha már nagyon idegesít . Próbálok rá nem gondolni de ugyan úgy megy tovább a fejembe.(nem tudok koncentrálni miatta)Tudtok mondani olyan dolgokat amelyekkel úgymond "el tudnám hallgatattni "? Értékelem az értelemes válaszokat .

Legjobb válasz: Hallgass egy másik számot ami teljesen eltérõ mint az ami a fejedben van vagy ne próbálj ellenálni neki és élvezd, egy idõ után csak azért is elmúlik.

Hallgass egy másik számot ami teljesen eltérõ mint az ami a fejedben van vagy ne próbálj ellenálni neki és élvezd, egy idõ után csak azért is elmúlik.

Anyósomtól néha égnek áll a hajam. Mit tegyek? (Többi lent)

...állandóan rámol,pakol a szobánkban, a cuccaimat össze vissza el teszi, a táskámban és a szekrényeimben turkál.

Legjobb válasz: Párod erre mit mond? Amikor anyóst megkéred hogy ne tegye, mit reagál?

Párod erre mit mond? Amikor anyóst megkéred hogy ne tegye, mit reagál?
Egyébként a kérdezõre visszatérve: Egy kicsit írhatnál bõvebben a szituról. Beszéltél már errõl anyósoddal, a férjed beszélt vele errõl, van lehetõség a külön életre?
8-as. Ez mind szép és jó, de nem mindenkinek ilyen egyszerû. Tudod, ilyenkor jön a lelki zsarolás, a minek élek....stb. Amikor szó szerint nem hagyja a gyerekét élni.
Lehet direkt csinálja, hogy szabaduljon már meg tõled/tõletek!
Egyébként úgy bírom, hogy sokan általánosítanak. Azt hiszik, hogyha valaki együtt lakik a szülõkkel, akkor az azért van, mert nem bír talpra állni. Holott nagyon sok esetben fordítva van, pont hogy a szülõket kell segíteni. Szeretne a gyerek elköltözni, de ha megtenné, akkor a szülõk nem bírnák fenntartani a lakást. Mi is ebben a helyzetben vagyunk, s jó páran a környezetemben.
Miért alap az , hogy õk laknak az anyósnál? Én is kivagyok tõle, de õ lakik NÁLUNK!
Akkor a szülõnek kell megoldani a gondját, és kisebb lakásba költözni, összébb húzódni. Támogatni meg akkor is lehet, sõt, ha a gyerek megteheti, kötelesség is. De tetszik vagy sem, ha valaki nem tud/akar leválni a szüleirõl, akkor annak konfliktus a vége.
"Anyósomtól néha égnek áll a hajam. Mit tegyek? (Többi lent)" A Taftnak elég jó hajlakkjai vannak. Egyébként meg igen, szakadjatok le róla, és õ is leszakad rólatok..!
Zárd az ajtót vagy esetleg KÖLTÖZZETEK EL A NYAKÁRÓL.
Barátnõi státuszban voltam mikor itt is-ott is laktunk. Ugyan ezt csináltaaaa! Sõt amikor ketten voltunk utasítgatott, mások elõtt pedig símogatott meg becézett.. Hihetetlen! Rá a párom szólj hogy fejezze be, nem vagyok az õ gyere (mármint én) hogy nekem is megmondja mit csinálok. Itt igazából ez a gond, ezek az anyósok anyáskodnak a gyermek párja felett, így sosem alakulhat ki kölcsönös tisztelet, csak ha nem mondod meg neki, hogy nem a gyereked vagyok! Önálló nõ!
Tarts nagyobb rendet, akkor nem fog pakolgatni!
A kérdező hozzászólása: Én sem értem, miért kell mindig azt gondolni hogy sosem csinálnak semmit a fiatalok...miért kéne a seggemet kinyalni?
"De gondolom akkor meg nincs vele gond, amikor takarít meg fõz helyetted." Ne haragudj, de te látnok vagy, vagy médium? Komolyan kérdezem! Honnan veszed azt, ha valaki együttlakik az anyósékkal, akkor az a gyerek hibája? Vagy hogy a gyerek és a meny/võ nem csinál semmit? Nagyon sok esetben pont hogy a se**ét is kinyalják a szülõknek, de még az sem elég. Ilyen is van, sajnos.
A kérdező hozzászólása: Mindent megcsinálok én, ha errõl van szó, nincs ezzel semmi probléma, ha valami otthoni teendõt kell elvégeznem. Csak nekem ez sok, és elköltözni még valahogy nem tudunk...
Elköltözöl és szerelsz egy zárat az ajtóra amihez nem kap kulcsot. Ha váratlanul jön, nem elõre megbeszélt idõben, akkor nem engeded be. Mi ebben olyan nehéz? De gondolom akkor meg nincs vele gond, amikor takarít meg fõz helyetted.
A Drága Mama unatkozik, és rettenetesen fél attól, hogy egyszer feleslegessé válik. Ezért tesz-vesz, azért csinál úgy, mintha nélkülözhetetlen lenne. A megoldás szerintem az, hogy a Drága Mamát el kell látni feladatokkal. Úgy kell beállítani, mintha nélküle leállna a Föld forgása. Például: A Drága Mama elmehetne a patikába kiváltani a gyógyszereket, bevásárolhatna, megvehetné a napi sajtót, elhozhatná a tisztítóból a ruhákat, vasalhatna, satöbbi.
ma 16:07 Ebben igazad van!
A kérdező hozzászólása: Ha elköltöznénk akkor is ezt csinálná, sajnos a párom nõvérékhez naponta kb 10x elmegy, sokszor este is ott ül, beleszól mindenbe, a gyerekre miért adnak ilyen pólót, miért vágatja le a haját stb. Lehetetlen vele bármit csinálni
Egérfogó a szekrénybe. Meg a táskádba.

Van egy aki nekem tetszik de mit tegyek? (többi lenn)

Most lettem 10.-es és egy másik osztályba mentem át ahol van egy lány aki bejön nekem de nem tudom mit mondjak neki ha megszólítom, mivel nincs nagyon közös témánk max. A suli de az meg uncsi, sztetek mit tegyek? 15/F

Legjobb válasz: Erdeklodjel rola, hogy milyen az elete...Mit szeret, mit nem, hogy telt a nyara, milyennek ismeri a tobbi osztalytarsat (mivel te uj vagy, igy egyuttal meg is ismerkedhetsz a tobbiekkel...) es hasonlo dolgok...

Erdeklodjel rola, hogy milyen az elete...Mit szeret, mit nem, hogy telt a nyara, milyennek ismeri a tobbi osztalytarsat (mivel te uj vagy, igy egyuttal meg is ismerkedhetsz a tobbiekkel...) es hasonlo dolgok...
A kérdező hozzászólása: De. Hogy szolitsam meg?
Kérdezd meg tõle ezt -Sziaaa!Neked Tükör van a bugyidban??? mire a válasza egy kérdés lesz ugyis mert az kérdi!nincs de miért??? Erre mond neki azt - Hát azért mert már látom is magam benne! ennyi az egész még aznap este megkaphatod

Mit tegyek? Többi lent

Már eldöntöttem, h nem igen vagyok már a barátommal egy hullámhosszon ( hivök vagyunk mindketten ). én voltam aki pár hete irtam, h hogy viselkedik velem.. És kértem ÖT,h küldjön nekem valamit, h mit gondol a helyzetröl. Megismertem egy másik srácot és még erröl is álmodtam. De még mindig van valami ami a barátomhoz köt. Kértem igét mozes 5könyve 3 23-29-t kaptam. Szerintetek?:(

Legjobb válasz: Szia! Az én véleményem nem változott. Az ige nagyon szép, és azt támasztja alá amit korábban is írtam. Fiatal vagy még, próbálj összpontosítani a tanulásra és a lelki életedre, foglalkozz többet a Bibliával, ne csak ilyen felütésszerûen, hanem olvasd végig módszeresen, kérj az Istentõl szolgálatot, látogass betegeket és idõseket, beszélgessél tapasztalt idõs hívõkkel többet, és így szerezz tapasztaltokat, sportolj, figyelj oda az életmódodra, foglald el magad hasznosabb dolgokkal, hogy kellõen fel tudj készülni az életre. Üdv. Péter

Szia! Az én véleményem nem változott. Az ige nagyon szép, és azt támasztja alá amit korábban is írtam. Fiatal vagy még, próbálj összpontosítani a tanulásra és a lelki életedre, foglalkozz többet a Bibliával, ne csak ilyen felütésszerûen, hanem olvasd végig módszeresen, kérj az Istentõl szolgálatot, látogass betegeket és idõseket, beszélgessél tapasztalt idõs hívõkkel többet, és így szerezz tapasztaltokat, sportolj, figyelj oda az életmódodra, foglald el magad hasznosabb dolgokkal, hogy kellõen fel tudj készülni az életre. Üdv. Péter
A kérdező hozzászólása: érettségi elött állok az átlagom is romlott. és nem hiszem, h igy tudok majd továbbtanulni és ez mind miatta:( de én is buta voltam... szerinted is akkor vége? köszönöm a választ:)
vallás miatt szakítani? gratulálok. Csak szítja az ellentéteket, másra nemjó.
A kérdező hozzászólása: nem.. hanem az egész nem jó. alapbol nem érzem magam jól vele...
Van pár ige, ami a párválasztásra nézve is hasznos, nekem nagy segítség volt: Máté 6:33 "Hanem keressétek elõször Istennek országát, és az õ igazságát; és ezek mind megadatnak néktek." Zsolt. 37:4-5 "Gyönyörködjél az Úrban, és megadja néked szíved kéréseit. Hagyjad az Úrra a te útadat, és bízzál benne, majd õ teljesíti." Szóval: Foglalkozz elsõsorban Istennel, legyen Õ az életed értelme, és Õ majd meg adja a hozzád illõ társat.
Utolsó: az autódat is csukott szemmel vezeted? Nem keresztény vagyok, de enyhén vallásos, és úgy gondolom, hogy az életet irányítani kell, nem szabad várni a sült galambra... Az olyan, mintha csukott szemmel vezetnél, egyszer koppansz a falon.
Elõzõ: Ha ezzel a képpel élünk, akkor mondhatjuk, hogy nem csukott szemmel vezetem az autót, de Isten Lelke a GPS. Igazad van, nekünk is lépni kell, nem szabad csak várni, mert abból nem lesz semmi, ez benne is van a Bibliában (Prédikátor 11, 4 "A ki a szelet nézi, nem vet az; és a ki sûrû fellegre néz, nem arat."). Arra gondoltam, hogy ha az ember õszintén az élete értelmét találta meg Istenben, akkor annak fog élni, és minden lépését aszerint teszi meg, hogy az építi-e Isten országát. Így lehet gyümölcstermõ életet élni, Istenre figyelve, aki figyelmeztet a rossz lépések elõtt, és segít a jók meglépésében. Nem tudom mit jelent az enyhe vallásosság, de azt igen, hogy annál, hogy Jézus a megváltónká lett csak az fantasztikusabb, amikor az Urunk lesz, és mindennap ápolhatjuk vele a barátságunkat. Kérdezõ: Ha tudod, hogy szakítanod kellene vele, akkor szerintem felesleges igét kérni.

Tanácstalan vagyok! Mit tegyek? (többi lent)

Csak részben tartozik ehhez a témakörhöz, amit kérdezni szeretnék, de azért közvetve mégiscsak érinti. 32 éves vagyok, augusztusban már két éve lesz, hogy nincs állandó, rendes munkám. Alkalmi dolgok vannak csak, de ebb?l, meg amit itthon csinálok nem lehet megélni, stabil egzisztenciát kialakítani. Diplomás vagyok, de dolgoztam szakmunkás állásban is, most viszont még ilyen állás sem jut. (Somogyban lakom). Egyszer?en nem merek egy n?höz közeledni, mert így szerintem senki sem kíváncsi rám. Lecsúszottnak érzem magam, csak úgy telik az id? a semmibe. Másnak már ilyenkor családja van, én annyira szégyellem magam, és úgy t?nik,az én saját er?m kevés, hogy hathatósan tegyek ellene. Már arra is gondoltam, hogy itthagyom az országot. Dolgoztam érettségi után, az egyetem el?tt egy évet Németországban, ahol megálltam a helyem, viszont akármennyire jól megy a német, én magyar barátn?t és feleséget szeretnék magyar mentalitással. Persze, nem kizárt, f?leg a szomszédos Ausztriában, hogy belebotlok magyar lányokba, de itthon azért mégis nagyobb az esély. Nagy álmom egy saját család, de a mostani helyzetemben magamat is elég eltartani. Sajnos ahhoz nincs elég pénzem, hogy saját vállalkozást indítsak. Ti mit tanácsoltok? Volt valaki hasonló helyzetben? A válaszokat el?re is köszönöm!

Legjobb válasz: szia Hát szerintem rosszul állsz hozzá az egészhez. Egy lány nem azért lesz a barátnõd hogy mennyi pénzed van, milyen állásod van. (Én gépészmérnök nõ vagyok párom karbatartó énsem a csodás állása miatt imádom õt) Lehet hogyha fordítva próbálkoznál akkor állás is lenne. Lenne egy barátnõd és "szerencsét hozna", nagyobb lendülettel keresnél állást, esetleg elköltöznédek pl. Pestre ahol több a lehetõség. Szóval szerintem NE sajnáltasd magad hanem ismerkedj minél többet, csajozz:)

szia Hát szerintem rosszul állsz hozzá az egészhez. Egy lány nem azért lesz a barátnõd hogy mennyi pénzed van, milyen állásod van. (Én gépészmérnök nõ vagyok párom karbatartó énsem a csodás állása miatt imádom õt) Lehet hogyha fordítva próbálkoznál akkor állás is lenne. Lenne egy barátnõd és "szerencsét hozna", nagyobb lendülettel keresnél állást, esetleg elköltöznédek pl. Pestre ahol több a lehetõség. Szóval szerintem NE sajnáltasd magad hanem ismerkedj minél többet, csajozz:)
A kérdező hozzászólása: Értelek, nem is szeretném, hogy a pénzemért szeressenek. De nyilván elõkerül a kérdés, hogy "Mivel foglalkozol, hol dolgozol?" És akkor annyira égõ lesz válaszolni. Nem vágyom én amúgy vezetõ beosztásra, csak az állandó munkán lenne a hangsúly.
Jaja, csökkentsd magadban a görcsöket! Lazíts picit! Szerintem, mostanság, fõleg Somogyban nagyon sok a hozzád hasonló helyzetben lévõ fiatal. De nem csak Somogyban.bárhol... Az a lényeg, hogy gondold végig mit szeretnél, hogyan, hol, tûzd ki célnak, és valósítsd meg. Sok mindenrõl nem a világ tehet... Apropó! A boldogság, s a szeretõ családhoz valóban nem feltétel a sok pénz...
A kérdező hozzászólása: Ez az, hogy nem nagyon tudok ellazulni. Mindig az foglalkoztat, hogyan tovább... és közben rohan az idõ. Már az sem érdekel, ha szakmunkás helyet kapnék, csak lenne.

Mit csináljak, hogy csináljam, mit tegyek? Több lent.

Barátnõm és én valamennyivel több mint másfél éve vagyunk együtt. Nem várt terhességbõl nagy örömlett, de nem sokáig. 5 hónapos várandós volt a barátnõm mikor elment a baba. Voltak elõjelek mint például: folyamatos has fájás, hányinger, gyengeség, mikor elmentünk a dokihoz azt mondta, hogy a baba rendben van és a lehendõ anyuka is, de nem így volt rá 3 napra elment a baba :( Azóta a barátnõm nem beszél senkivel, nem eszik, teljesen összetört. Megpróbáltam már mindent, mondtam neki mennyünk el orvoshoz is, de nem akkar. Az orvosok azt mondták, ha így folytatja akkor meg is halhat én nem akkarom elveszíteni, nekem õ a mindenem. Segítsetek, mit csináljak? hogy vegyem rá arra, hogy egyen? Már a kiborulás szélén vagyok.

Legjobb válasz: Elõször is nagyon sajnálom a történteket! Fogadd kérlek részvétem a bab miatt. A barátnõdnél ez gyászreakció, amin egészséges ember túl fog esni. Azt azonban nem tudom, hogy a párod pszichésen teljesen rendben van-e, nincs-e hajlama depresszióra stb. Illetve, hogy mikor történt az eset. Amit megpróbálnék, hogy feliratnék neki antidepreszánst, az 2 héten belül használni fog. Feldobja annyira a hangulatát, hogy egyen például. Emellett a család többi tagját izzítanám, hogy mindig legyen valaki mellette. Ha vészhelyzet van, nem eszik napokig semmit, akkor sajnos mentõt kell hívni és be kell fektetni a kórházba, mert ez életet veszélyeztetõ állapot. Illetve sajnos idõnként határozottnak kell lenni a hozzátartozóknak és megmondani, hogy most mentek a kórházba és kész. Utálni fog érte akkor, de megmentet az életét. Ott kap gyógyszert, aminek a hatására feloldódik annyira, hogy tudjon beszélni a pszichológussal a történtekrõl és ezzel elkezdi feldolgozni azt. Krízishelyzetben van, szüksége lesz gyógyszeres kezelésre. Ilyenkor beszûkül a tudat, nem tud rendesen mérlegelni, nem tudja felmérni a következményeket.

Elõször is nagyon sajnálom a történteket! Fogadd kérlek részvétem a bab miatt. A barátnõdnél ez gyászreakció, amin egészséges ember túl fog esni. Azt azonban nem tudom, hogy a párod pszichésen teljesen rendben van-e, nincs-e hajlama depresszióra stb. Illetve, hogy mikor történt az eset. Amit megpróbálnék, hogy feliratnék neki antidepreszánst, az 2 héten belül használni fog. Feldobja annyira a hangulatát, hogy egyen például. Emellett a család többi tagját izzítanám, hogy mindig legyen valaki mellette. Ha vészhelyzet van, nem eszik napokig semmit, akkor sajnos mentõt kell hívni és be kell fektetni a kórházba, mert ez életet veszélyeztetõ állapot. Illetve sajnos idõnként határozottnak kell lenni a hozzátartozóknak és megmondani, hogy most mentek a kórházba és kész. Utálni fog érte akkor, de megmentet az életét. Ott kap gyógyszert, aminek a hatására feloldódik annyira, hogy tudjon beszélni a pszichológussal a történtekrõl és ezzel elkezdi feldolgozni azt. Krízishelyzetben van, szüksége lesz gyógyszeres kezelésre. Ilyenkor beszûkül a tudat, nem tud rendesen mérlegelni, nem tudja felmérni a következményeket.

Mit tegyek? (Többi lent )

Sziasztok.Vegetáriánus vagyok és ezért mindig leszólnak ami nagyon rosszul esik. Ha valaki megkérdezi hogy miért a bartnom mindig ravagja h mert 'idióta'..főleg tőle nem ezt várnám. Mert szerintem attól hogy valakinek más étkezési szokása van nem kell kinézni a sorból.LÉCCI CSAK ÉRTELMES EMBEREK IRJANAK! koszii :)

Legjobb válasz: A barátnõd nem épp a barátnõd, ha ennyire intoleráns veled szemben. Szerintem barátkozz másokkal. Egyébként ha valaki megkérdezi miért, mondd hogy nem ízlik és kész. Ha kötekednek meg közöld velük, hogy mit fáj nekik, több marad...

A barátnõd nem épp a barátnõd, ha ennyire intoleráns veled szemben. Szerintem barátkozz másokkal. Egyébként ha valaki megkérdezi miért, mondd hogy nem ízlik és kész. Ha kötekednek meg közöld velük, hogy mit fáj nekik, több marad...
Szerintem mondd meg a "barátnõdnek", hogy nem muszáj veled barátkoznia, ha csak leégetni akar mások elõtt, akkor nem akarod a társaságát. Egy igazi barát nem tesz ilyet, sõt megvédi a másikat. A kérdezõsködõknek nyugodtan mondd el az igazat, hogy miért nem eszel húst, és ne foglalkozz a válaszaikkal. Mondd nekik, hogy ez a te döntésed, te sem szólsz bele, hogy õk mit egyenek, õk se tegyék. De nem kell magyarázkodnod, ha nem akarsz. De ha akarod, azt is mondhatod, hogy mindig fáj a hasad a hústól vagy ilyesmi. Olyankor mindenki nagyon megértõ, még sajnálnak is majd.
Hajajj, márpedig Neked kell magadban rendbetenni a dolgokat, mert az emberek nem fognak változni. Még fiatal vagy és igen érzékeny, remélem, majd eljutsz odáig, hogy ne érdekeljen mások efféle véleménye. Hihetetlen azért, egy sima vegának miért szólnak be? Abban szerintem nincs semmi. Amikor én voltam vega, a kutyát nem érdekelt, egyes rokonok furcsállották, s egyszer találkoztam egy bunkóval, de sok év alatt egyszer. Akkor már nem is voltam vega, de ipari húsokat azért nem eszem, s vadat és házit se lennék képes minden héten, az iszonyúan sok, tudom, gyerekkoromban minen héten volt hús. Speciel mostanság majdnem teljesen paleózom, ami egyesek szerint egy héten belül húsimádóvá teszi az embert. Nos, fél év után még mindig majdnem vega vagyok, szóval ez ilyen :D Még vegán paleósok is vannak, sõt nyersvegánok... Az már durva lenne nekem, de azokat sem szólnám le, hisz rengeteg ételcsoport kihagyható probléma nélkül, csak éppen egyre tudatosabban kell étkezni. A tésztaevés speciel elég egészségtelen s tudtommal könnyen lizinhiányt is okoz... Szerencsére én odavagyok a zöldségekért. De egy kiegyensúlyozottan étkezõ vega... Az mindent meg tud adni a testének, amire annak szüksége van. Úgyhogy elég intoleráns és tájékozatlan az, aki beszól... A barátnõt pedig nagy ívben rúgnám ki az életembõl. Még ha hülyeséget csinálnál, akkor sem így kellene lereagálnia. Kivétel lenne, ha ez ilyen durva hülyéskedés lenne a részérõl, de ahhoz is az kell, hogy mindkét fél benne legyen és értse, hogy ez nem komoly.
Ugy veszem ki a szavaidbol, hogy pasi vagy, de javits ki ha tevedek. Tudod, Mo.on az a normalis, ha a ferfi hus hussal eszik, de ra se rants. En lany vagyok, nagyon vekony, en sem eszem hust es egy percig sem erdekel mit gondolnak masok. Sokkal valtozatosabb az etkezesem energikusabb vagyok, nem vagyok beteg es szep a borom es a hajam. Jobban erzem magam hus nelkul. :) a magyar emberek mindenkit kineznek, aki mer mas lenni. De hallottal mar olyat, hogy egy farkas rosszul alszik a birkak velemenye miatt?:) )
Én se szeretem a húst csak nagyon kevés félét. A zöldségeket meg végképp nem szeretem úgy, hogy én tésztariánus vagyok.:-D
Megértem, hogy miért nem eszel húst. Én egyetlen állatnak sem venném el az életét, de ha már le van vágva, akkor miért ne együk meg, és nem ítélem el azokat, akik levágják õket. Egyébként sem szenvednek sokat. Most ne gondolj arra, a hülyeségre, hogy te sem szeretnéd, ha téged megennének. Elõször is azért, mert aki pont téged akar megenni, úgy sem fogja megkérdezni tõled, hogy engeded e neki, hogy megegyen, és azt sem fogja megkérdezni, hogy ettél e valaha húst.
Vallási meggyõzõdésbõl nem eszel hústerméket vagy azért mert nem szereted? Ha vallási meggyõzõdésbõl, akkor tényleg hülye vagy. Ha nem szereted, akkor ne erõltesd. Halat sem eszel?
Ez nem azért van, mert vega vagy. Az én vega barátnõm, akárhányszor meglátott húst enni, mindig odavágta, hogy "fúj, dögevõ!" meg "Gyilkos!"... És ez nekem sem esik túl jól. Egyszerûen idióta szegény, nem képes elfogadni a másikat. Hozzáteszem, soha egy rossz szót sem szóltam arra, hogy õ vega.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) )nagyon sokat segítettetek:)
jól döntöttél, csak gy tovább, egészséges leszel, a b12 miatt sem kell aggódni, ahogy írták már, van algában, sörélesztõben, savanyúkáposztában, stb, de lehet tablettában is szedni. az állatok szenvednek, a hús, tej, tojás miatt is. ld Kína tanulmány, Home, Earthling földlakók filmek.
Az állatokat azért sajnáljuk jobban, mert emberibbek...látjuk rajtuk, hogy mikor mit éreznek. Egy alma leszedése semmilyen rossz hatással nincs egy fára, nem is hoztam fel példának, de ha kihúzol egy répát a földbõl, és megeszed, az megöli szegényt központi idegrendszer nélkül is. Vagy akkor pontosítsunk, az a baj, ha látjuk az élõlényen, hogy szenved, vagy az a baj, ha elpusztítjuk? Egyébként nem kell félreérteni, én sem tartom fantasztikus dolognak, hogy viszonylag intelligens állatokat tartunk, és használunk fel élelmezéshez, de igenis lehet törekedni arra, hogy ezeknek az állatoknak minél jobb élete és halála legyen.
A kérdező hozzászólása: Hat igen. Ezek a növény dolgok, akkor már erre is kaptam választ.
Utolsó! Én nem vagyok vega, de ez nagyon nagy butaság, amit írsz. Csomóan ezzel jönnek. Egy növénynek nincs központi idegrendszere, nem folyik vér az ereiben, nincs tekintete, nem mutat ki érzelmet stb. Ja és ha egy almafáról leszeded a almákat, attól nem pusztul el a növény, sõt jót is teszel neki. Menj el egy gyümölcsösbe és nézd meg, hogyan "reagálnak" a fák és menj el egy vágóhídra, ahol látod az állatok szemében a félelmet, a szenvedést. Egyébként egy sertés több kutatás szerint is kb. egy 3 éves gyerek szintjén van agyilag. Nagyon sok mindent meg lehet nekik tanítani és érzékelnek a külvilágból. Melyik növényrõl mondható el ez? Ha valaki eszik húst, egyen, de ez akkora marhaság, hogy a növények is éreznek és nekik is fáj...
Én ilyen témák esetén mindig azon csodálkozom, hogy a növények szenvedése miért nem érdekel senkit? Mert nem néznek cukin? Vagy nem sírnak? Miben értéktelenebb egy répa élete egy csirkéénél? Nem provokálni akarok, egyszerûen nem értem a különbséget. Én személy szerint semmilyen élõlénynek nem szeretem elvenni az életét, de valamit kell enni...És ennek a valaminek meg kell halnia, hogy én élhessek...akár növény, akár állat, akár gomba az, amirõl beszélünk...
"..Az én vega barátnõm, akárhányszor meglátott húst enni, mindig odavágta, hogy "fúj, dögevõ!" meg "Gyilkos!"... " Nem minden vega mond ilyesmit, lehet hogy a kérdezõ sem ilyen. Én sem "térítek" soha, mégis, ha a munkatársaim rájönnek (mert ha együtt ebédelünk elõbb utóbb rájönnek), akkor szinte mindig õk kezdenek el piszkálni, hogy miért nem eszem húst. Az én tapasztalataim alapján ha valaki vega, vagy vegán, az valamiért zsigerbõl zavar sok embert.
Engem nem zavar, ha valaki vega, ha nem csesztet másokat, és utálom, ha a vegákat csesztetik, csak azért, mert vega...Ha valami általam hülyének tartott, ködös érvrendszer miatt vega valaki, az egy picit zavar, de azt sem fogom a képébe tolni, mert tegye, ami jól esik neki...
Igen ezt mondom én is. Ez nem azért van, mert vega vagy nem, hanem mert a másik képtelen elfogadni azt, ha valaki más mint õ vagy a többség. Ha bármi másban térne el az ember az átlagtól akkor is megkapja ugyanezt. Ilyen világot élünk.
A kérdező hozzászólása: Hát nem tudom honnan jött de nálam nem divat ez a 'fujj dögevõ 'dolog :) Egyáltalán nem zavar ha más húst eszik vagy ha elõttem esznek húst :D ezért is nem értem hogy engem miért néznek le ezért :c
Manapság egyre több a vegetáriánus. Nem csupán külföldön, itt Magyarországon is. A színvonalasabb éttermek étlapján több oldalnyi vega kaja szerepel. Sok híresség is vegetáriánus. Az intelligens emberek ezt megértik, akkor is ha húsevõk. A vegetáriánus táplálkozás az állatvédelmi szempontokon túl egészséges is. Nem lesz magas koleszterinszinted, nem leszel elhízott. A lakosság nagy része emésztõszervrendszeri megbetegedésekben szenved. Jól teszed, hogy nem eszel húst!
Az elhízást inkább ne kapcsoljuk össze a húsevéssel, mert az USA-ban a legtöbb a vegetáriánus, de ott van a leginkább elhízva a társadalom.
Az USA-ban? Ezt a butaságot ki mondta neked?
Inkább Indiában:) Amúgy USA-ban nem a húsevés miatt elhízottak az emberek, hanem a sok gyors meg félkész kaja miatt, ami tele van szénhidráttal, zsírral meg cukorral.
A kérdező hozzászólása: Köszi-köszi:D
De tejterméket, tojást eszel? Javaslom nézz fel 1-2 vegán oldalra, ott felvilágosítanak, mennyit szenved egy állat ezek miatt. Ezeknek az állatoknak nem a levágás a legrosszabb az életükben, hanem az, ahogy az egész életüket leélik. pl. tyúkok esetében 10 állat be van zsúfolva egy pici ketrecbe, alig tudnak mozogni. Ha megveszed a tojást azzal támogatod ezt is és az állatok szenvedését. Ez nem beszólás, ezek tények.
A kérdező hozzászólása: 22/25 es hogy miert ?kiskorom óta imádom az allatokat es igen lattam tobb szaz kilós malacot élõben es akkor is edesnek talaltam :) egyszeruen nem ertem mert szerintem az allatoknak is vannak jogaik es nekem senki nem tudja mrgmagyarazni h 'dehát haszon állat arra van 'NEM. Attól még hogy a tehen nem mondja azt h 'hee kocsog ne nyulj hozzam azzal a kessel 'attol meg FAJ neki..es nálunk senki nem ien a családban teljesen magmtol dontottem igy :) es buszke vagyok magamra ;)
A szalámit sem szereted, és a micset sem?
A kérdező hozzászólása: Azert nem eszek húst mert egyyszerûen sajnálom a végtelen kis 'haszonallatokat' .Mert magamhoz hasonlítom hogy mi lenne ha engem olnenek meg brutalisan. .és utánna esetleg még fel is falna vmi kannibál. Nem halat SEM eszek UGYAN OLYAN ÁLLAT :) semmilyen hust /szalámit...es tudjátok mit. .köszönöm a pozitív kommenteket. .BÜSZKE VAGYOK RÁ ;)
A kérdező hozzászólása: És amikor a nagy gyárakban ÉLVE feldarabolják a szegeny végtelen csirkét ?!ne mondd hogy csak egy pillanatig fáj:/Nem mondom hogy ne egyetek húst hisz en se szereten ha piszkálnak :) Mindenki mas ..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm hogy ilyen megertoek vagytok :) )meg senkivel sem tudtam igy beszelni errol :)
#9 vagyok: Kedves #10-es te már túlzásban viszed az állatok megóvását. Nekem természetes, hogy ha meglátok egy rovart: pókot, legyet a közelemben lecsapom. Nem kínzom õket. Nem szakítom le sorban a lábait, és a szárnyaikat. Én még a kínai kutyaevést sem ítélem el. Kínozzák a kutyákat? Na és. Ha a románok is ennék a kutyahúst, akkor most nem lenne baj a kóbor kutyákkal. A kínaiak ételei közül csak a baba levest nem kóstolnám meg, mert valamiért nem vonz az ember hús íze.
Kedves #9: A molyokat sem irtod ki?
A farkas is a nyulat eszi meg, és nem a rókát, pedig a nyúl vegetáriánus, a róka meg húsevõ. Szerintem, ha jönnének valamilyen földönkívüli lények akik szeretik az ember húst, elõször a vegákat eszi meg, mert annak finomabb a húsa.
A B12 csak húsban található. Hiánya meg nagy problémát okozz, pláne ha sem tojást sem tejet nem fogyasztasz.
én se eszem húst de nem azért mint te kérdezõ hanem azért mert rosszul vagyok a hús látványától azok a vérek meg a belek meg a mittudomén micsodák vannak benne. fhuj
Nézz körül milyen világban élünk. Ne érezz bûntudatot mert nem tartozol a tömeghez. (az egyik hozzászóló jól reprezentálja a színvonalat)
#14-15: A molyokat igen. Beletartoznak a "nekem árt, s önzõ vagyok" kategóriába. De nem viszem túlzásba az állatok megóvását. Mit árt nekem a pók? Dehogyis ütöm le, elõbb beszélnék hozzá, mint direkt bántanám. Aranyos állat :) Persze nem mind egyformán szép :) A darazsakat sem bántom, a fátyolkákat sem, a házi százlábút sem... A hangyákat már igen, õket nem szeretem. Nem állok neki ölni õket a kertben, de a konyhapulton igen. A gyümölcsben levõ kukacot legfeljebb megeszem véletlenül, de amúgy a szerves hulladékkal együtt szépen kikerül a komposztdombra és elmászik, ha tud és akar, ezekhez nem értek. Nekem ez a teljesen természetes, nem az öldöklés. Állat, mint én, csak ártatlanabb, nem árt nekem, nagyon rosszul érezném magam, ha nekiállnék bántani...
Szia! Sajnos mindig fognak ilyen kritikák érni. Tudod van az a mondás, hogy ami eltér az átlagtól az nem normális és a csorda elkezdi kifilézni. Szerintem engedd el a füled mellett, a barátnõd elég bunkó (már bocsánat) Ezen kívül nincs lehetséges válasz a miértre? Tényleg miért lettél az? Amúgy irigyellek, hogy már 13 évesen az vagy, én 27 éves vagyok és még csak pár éve élek így. Érni fognak még sajnos ilyen megjegyzések, de ne feledd. Tájékozatlanok. Nem tudják elképzelni a húsmentes életet. Hagyd rájuk. Minket is bombáznak olyanokkal, hogy elsorvadunk, meg meghalunk (bár mindenki meg fog ;) hiánybetegek leszünk, leállnak a szerveink O.o . Sajnos a társadalom magába itta azt, hogy ne fogadja el, aki picit máshogy gondolkozik. Fel a fejjel és, ha a barátnõd nem hagy fel ezzel akkor nem igazi barát és nem érdemel meg Téged...
# 17 A B12 nem csak húsban található! Alkotórésze az élesztõpehelynek, a búzának, a barna rízsnek, az algáknak. Található a savanyú káposztában és nem utolsó sorban a csírákban.
Nem akarlak elkeseríteni, de a tej és tojásipar miatt is szenvednek állatok. Szerinted hogyan vannak tartva azok az állatok? Ugyanúgy rossz körülmények között. A tejet adó teheneket és a tyúkokat pedig szintén levágják egy bizonyos kor felett és a boltok polcaira kerül. Szóval azzal is "támogatod" az állatok leölését. De még lehetne folytatni a sort. Állatokon tesztelt kozmetikumok, tisztítószerek, mosóporok, bõr, szõrme, toll hordása, cirkuszba járás. Ezek mind ebbe a kategóriába tartoznak. Ez a vegán életmód. Én nem vagyok se vegetáriánus, se vegán, de kicsit álszent dolognak tartom, amikor valaki nem eszik húst, de azért keni magára a fél kiló sminket, amit állatokon teszteltek, bõrcuccokat hord stb. Amúgy még nagyon fiatal vagy, ez simán változhat a jövõben. Minden tininek vannak átmeneti hóbortjaik.
A kérdező hozzászólása: A BESZÓLÁSOK NEM ÉRDEKELNEK ILYEN VAGYOK ENNYI;)a tobbieknek pedig nagyon szépen köszönöm nagyon sokat segítettetek<3:) ))köszönöm! :) ))
A kérdező hozzászólása: 13 eves lany vagyok :33nem eppen ferfi :D..en is mimdig mondom magamnak h nem erdekel masok véleménye(rossz)de belul akkor is fáj..:c Köszönöm a biztatast :')ez sokat jelent nekem :) )

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!