Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek rosszul alszom (20 db)

11 hónapos a lányom, beteg volt, most 2 napja nagyon rosszul alszik, sokat forgolódik és sír. Láza nincs. Mit tegyek? Vigyem dokihoz?

Forgolódás közben, szinte az egész ágyat bejárja. Ha sír és felveszem, megnyugszik, de még az ölembe is forgolódik néha. Nagyon kimerült vagyok, eddig se aludta végig az éjszakát, de most csak 2 órát tudtam aludni.

Legjobb válasz:
Légy türelmes és lássad magad elõtt, hogy 1-2 hét múlva már biztosan rendezõdik a probléma. Beteg volt, és talán még mindig nem érzi magát jól. Eddig miért kelt fel éjszaka? Nem éhes? Nem lehet hogy egy rossz szokás miatt ébred fel minden éjszaka? Most biztosan a betegsége miatt ébred fel, de gondolkodj azon is, hogy mi lehet a probléma ami miatt nem alszik éjszaka. Fütyülj most a házimunkára amikor napközben alszik a babád te is dõlj le pihenni, ne foglalkozz mással, csak hogy kicsit kipihend magad, nem sokra megy veled a lányod ha kimerült vagy, mert ettõl õ is feszült és kész a nyugtalan éjszaka. Néhány napja az én fiam is elkezdett felébredni éjszaka, látszólag semmi oka nem volt, aztán tegnap észrevettem, hogy ha felejebb csúszik az ágyán besüt a szemébe a hold, valamint most (magam sem tudom miért mert nem gondoltam, hogy ez probléma) de adtam neki egy melegebb takarót és megint át aludta az éjszakát. Ha tudsz kérj valakitõl segítséget aki vigyáz a lányodra amíg te alszol egy kicsit.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Légy türelmes és lássad magad elõtt, hogy 1-2 hét múlva már biztosan rendezõdik a probléma. Beteg volt, és talán még mindig nem érzi magát jól. Eddig miért kelt fel éjszaka? Nem éhes? Nem lehet hogy egy rossz szokás miatt ébred fel minden éjszaka? Most biztosan a betegsége miatt ébred fel, de gondolkodj azon is, hogy mi lehet a probléma ami miatt nem alszik éjszaka. Fütyülj most a házimunkára amikor napközben alszik a babád te is dõlj le pihenni, ne foglalkozz mással, csak hogy kicsit kipihend magad, nem sokra megy veled a lányod ha kimerült vagy, mert ettõl õ is feszült és kész a nyugtalan éjszaka. Néhány napja az én fiam is elkezdett felébredni éjszaka, látszólag semmi oka nem volt, aztán tegnap észrevettem, hogy ha felejebb csúszik az ágyán besüt a szemébe a hold, valamint most (magam sem tudom miért mert nem gondoltam, hogy ez probléma) de adtam neki egy melegebb takarót és megint át aludta az éjszakát. Ha tudsz kérj valakitõl segítséget aki vigyáz a lányodra amíg te alszol egy kicsit.

6 hós babám nagyon rosszul alszik éjszaka. Csak cumival alszik el de mikor kiesik a szájából felébred és keresi. Megint cumi, megint kiesik és így tovább. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szia! Nekem bevált egy trükk: van egy plüss delfine (kb 10 cm) Zselykémnek. Amint elalszik, kitámasztom. Ha mélyen alszik, nem mocorog már, nem löki el. Viszont "szegény" delfin áramvonalas, így nem állja el a levegõ útját babám orránál. Kicsit ferdén rakom oda, hogy nagyobb felületen legyen támasztva, ha mégis mozogna a babám... Naközben engedélyezett a mosása:)))... 1 hós kora óta van és tudom, mindenki le fog hurrogni ezért, de tapasztalt (nem gúny) anyósom találta ki. Egy próbát megér. Ja, és a babám megszokta, hogy ezzel alszik el. Nem mindíg mélyen alszik, amikor otthagyom, ezért "ismeri" a delfint. Sok szerencsét! Üdv 5 hós baba anyukája

Szia! Nekem bevált egy trükk: van egy plüss delfine (kb 10 cm) Zselykémnek. Amint elalszik, kitámasztom. Ha mélyen alszik, nem mocorog már, nem löki el. Viszont "szegény" delfin áramvonalas, így nem állja el a levegõ útját babám orránál. Kicsit ferdén rakom oda, hogy nagyobb felületen legyen támasztva, ha mégis mozogna a babám... Naközben engedélyezett a mosása:) ))... 1 hós kora óta van és tudom, mindenki le fog hurrogni ezért, de tapasztalt (nem gúny) anyósom találta ki. Egy próbát megér. Ja, és a babám megszokta, hogy ezzel alszik el. Nem mindíg mélyen alszik, amikor otthagyom, ezért "ismeri" a delfint. Sok szerencsét! Üdv 5 hós baba anyukája
Szia, és hol lehet ilyen delfinet kapni vagy egyáltalán hogy érted azt , h áramvonalas??? nekem is ilyen problémám van és sokat kell ébredni a cumi miatt! köszi. 6 hós baba
Az enyém egy éves elmúlt de még most is felébred, ha kiesik a cumija, és bizony ilyenkor nem találja. De én már annyira megszoktam ezt, hogy igazából fel se ébredek rá, amikor vissza kell adni neki, szerintem én álmomban kelek fel és adom neki vissza. De én is szoktam olyat csinálni, hogy a szája környékére teszek egy plüsst (neki kockás fülû nyúlja van), és akkor nehezebben esik ki :)

Miért alszok rosszul egy pár napja? Nem váltottam ágyat, nem költöztem el, nem eszem későn és mégis nehezen alszom el és 8 ora alvás után is hulla fáradtan kelek, igaz éjjel töbször felébredek, nyugtalanul alszok mit tegyek?

Legjobb válasz: Nem történt valami az életedben ami nyomaszt vagy megoldatlan? Lehet hogy ez az oka, és hiába fekszel le éjjel,az agyad még nem tud kikapcsolni.Az is lehet hogy észrevétlenül sokat dolgoztál vagy "pörögtél" mostanában és több alvásra van szükséged...Próbáld meg azt,hogy levendula olajat párologtatsz vagy száraz levendulát teszel a szobába,ez megnyugtat,és lehet hogy segít jobban aludni. Ha eddig minden rendben volt az ággyal,szobával,akkor szerintem valamilyen lelki dolog van a háttérben,ami nem feltétlenül rossz dolog. Jó alvást!:D

Nem történt valami az életedben ami nyomaszt vagy megoldatlan? Lehet hogy ez az oka, és hiába fekszel le éjjel, az agyad még nem tud kikapcsolni.Az is lehet hogy észrevétlenül sokat dolgoztál vagy "pörögtél" mostanában és több alvásra van szükséged...Próbáld meg azt, hogy levendula olajat párologtatsz vagy száraz levendulát teszel a szobába, ez megnyugtat, és lehet hogy segít jobban aludni. Ha eddig minden rendben volt az ággyal, szobával, akkor szerintem valamilyen lelki dolog van a háttérben, ami nem feltétlenül rossz dolog. Jó alvást!:D
Ne kényszerbõl feküdj le és próbálj elaludni. Várd meg, míg magától ragadnak a szemeid.
Szia! Nekem súlyosabb volt a bajom!!! Én egyáltalán nem tudtam elaludni, és max 3 órát aludtam minden este! Ez így ment 1 évig. És indig gondolkoztam, hogy ez mitõl lehet, és rájöttem: Kényszerbõl fekszek le aludni, és mindig a legrosszabbra készülök! Nem úgy álltam a naphoz, h de jó lesz, hanem mindig az órát néztem és mondogattam magamnak, hogy aludnod kell, aludnod kell, és felkavartam az idegeimet, így hát persze h nem tudtam elaludni! Én ezeket próbáltam, amik nagyon nagyon sokat segítettek a nyugodságban, és az alvásban: Pickwick Csipkebogyó tea, és kihúztam az órát, elhitettem magammal h még csak 20.00 óra nyugodtan gondolkozzak, nyugodtan pihenjek! És tök jól vagyok! Bocs ha nem segítettem semmit! :)


3-hetes babám mostanában nagyon rosszul eszik pár perc alatt olyan mintha jól is lakna mert el is alszik. Nem tudom mi lehet a baj nagyon aggódom. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Az én középsõ fiam pár hetes kora óta csak kb. 5 percig szopizott. Elég volt neki. Õ azóta is nagyon "intenzíven" csinál mindent. Ha a babád amúgy elégedett, van elég tele pelusa, és gyarapszik, akkor nincs miért aggódnod. Ha szerinted túl sokat alszik, esetleg kérdezz szakembert. Inkább a szoptatási tanácsadókat javaslom (lll.hu), mint a védõnõket, bár a tiédet nem ismerem. Sok jó tippet találsz itt, és önbizalomnövelõnek sem rossz: http:/www.szoptassugyesen.hu

Az én középsõ fiam pár hetes kora óta csak kb. 5 percig szopizott. Elég volt neki. Õ azóta is nagyon "intenzíven" csinál mindent. Ha a babád amúgy elégedett, van elég tele pelusa, és gyarapszik, akkor nincs miért aggódnod. Ha szerinted túl sokat alszik, esetleg kérdezz szakembert. Inkább a szoptatási tanácsadókat javaslom (lll.hu), mint a védõnõket, bár a tiédet nem ismerem. Sok jó tippet találsz itt, és önbizalomnövelõnek sem rossz: http:/www.szoptassugyesen.hu

Tanacs kellene. Rosszul alszik babam napkozben.5 honapos. Kezdek belefaradni a mindennapos harcba. Mit tegyek?

Egyedul vagyok vele es az alvasnal mindig harc van.Miutan jol lakott jatszott egyet elalmosodik.Dorzsoli a szemet,orrat nyafizik.Mikor beviszem letenni van hogy meg le sem teszem az agyba mar uvolt.Van amikor betudom tenni de csak 1 pillanatra teszi le a fejet es mar emeli is es sir fesziti magat mintha repulne.Es csak sir.Akkor is ha ott maradok vagy ha kijovok.Ha kiveszem abba hagyja szoval hiszti.De ha kihozom par perc es ismet dorzsoli a szemet de ha beteszem folytatja az uvoltest.Van amikor kiviszem de azt sem lehet mindig.Megprobalok megtenni mindent,egesz nap szorakoztatni,turelmes lenni de nagyon nehez.Foleg ha egesz nap uvolt igazi ok nelkul.Es o nem ugy sir mint egy atlagos baba.Hanem hogy szinte a dobhartyam kiszakad ,torokbol.Ha nehezen elis alszik akkor folkel arra hogy kiveszi a sajat cumijat vagy ugy lokdosi magat elalvaskor vagy miutan elaludt hogy az oldalara fordul onnan pedig a hatara "esik" es felriad ra.Mar forod mind a ket oldalra.Hason alszik.Ezt sem tudom hogy miert lokdosi igy magat.Szinte mozog az egesz kisagy es neha ugy huzza fol a labat es lok magan majd fejre all.Mit tegyek vele.Nagyon nehezen viselem mar az ilyen uvoltos napokat!

Legjobb válasz: Lehet, hogy nem akar már annyit aludni. Nem minden korban alszanak egyenlõ mennyiséget, ráadásul féléves korára a többség már csak kétszer szundizik egy nap. Vagy csak egyszer. Lehet persze, hogy valami baja van, fáj a pocakja, jön a foga, vagy csak anyucit szeretne.

Lehet, hogy nem akar már annyit aludni. Nem minden korban alszanak egyenlõ mennyiséget, ráadásul féléves korára a többség már csak kétszer szundizik egy nap. Vagy csak egyszer. Lehet persze, hogy valami baja van, fáj a pocakja, jön a foga, vagy csak anyucit szeretne.

Alig tudok elaludni? Legalább 1 órán át forgolódom, és rosszul is alszom, hülyeségeket álmodom. Már pár napja tart.9hét 3 napos vagyok. Mit tegyek?

Nektek is van ilyen?

Legjobb válasz: Szia! Én 9+2 vagyok és én elég könnyen elalszom, de szinte egész éjszaka forgolódom egyik oldalról a másikra. Ha pedig felébredek pisilni, akkor muszály ennem is pár falatot, mert egybõl elkap az éhség és akkor már nagyon nehezen alszom vissza.

Szia! Én 9+2 vagyok és én elég könnyen elalszom, de szinte egész éjszaka forgolódom egyik oldalról a másikra. Ha pedig felébredek pisilni, akkor muszály ennem is pár falatot, mert egybõl elkap az éhség és akkor már nagyon nehezen alszom vissza.
Szia!Nekem is igy volt as terhessegem elejen.( hetessen derült ki hogy babät värunk, es akkor jöttek äm a hülye, es rem älmok...de egy idö utän ez nällam elmult!Most 35 hetes kismama vagyok, es ujra elöjött ez az älmatlansäg, de mostmär a nagy pocakom es a kis manom vegett:-) szep babavärärst kivänok

Mit tegyek ha rosszul alszom?

22 hetes kismama vagyok, nyugtalanul alszom, sokszor felébredek és van hogy nehezen tudok visszaaludni! A babával minden oké, nekem sincs más panaszom! Segítsetek!

Legjobb válasz: Szia, sajnos teljesen normalis :(( Ha nem amiatt ebredsz fel, mert gorcsolsz, vagy rosszul vagy.. es a babaval is minden rendben van, akkor egy sima terhessegi tunettel allsz szemben. A gondolataidat a baba koti le, eszedbe jut a szules, meg hogy milyen leszel majd anyanak... En a 38. hetben vagyok, es nalam is honapok ota tart :(( Kb 2-3 ora mire elalszom, es legalabb haromszor ebredek ejszakankent. Rajtam mar csak a szules segit :) Sajnos sok jo otletem nincs.. mondhatnam, hogy nyugodj meg es probalj masra gondolni.. de oszinten, kinek sikerul ez ilyenkor???

Szia, sajnos teljesen normalis :(( Ha nem amiatt ebredsz fel, mert gorcsolsz, vagy rosszul vagy.. es a babaval is minden rendben van, akkor egy sima terhessegi tunettel allsz szemben. A gondolataidat a baba koti le, eszedbe jut a szules, meg hogy milyen leszel majd anyanak... En a 38. hetben vagyok, es nalam is honapok ota tart :(( Kb 2-3 ora mire elalszom, es legalabb haromszor ebredek ejszakankent. Rajtam mar csak a szules segit :) Sajnos sok jo otletem nincs.. mondhatnam, hogy nyugodj meg es probalj masra gondolni.. de oszinten, kinek sikerul ez ilyenkor???
Én is nyugtalanul alszom, sõtt nem is nagyon tudok aludni attól függetlenül hogy minden rendben van, és hogy nincsenek görcseim! 40 hetes kismama vagyok pár napon belülre vagyok kiirva de legalább 1 hónapja csak a szülésre tudok gondolni, és a babámra:) Szerintem ez teljesen normális, meg a tudat alatt a szervezetünk már készülõdik ha a kezünkben tarthatjuk a babánkat és itthon lesz velünk csak nem aludhatunk egésznap, vagy ugy mint elõtte:)
Esetleg annyit tehetsz, hogy minden este lefekvés elõtt iszol egy kis langyos tejet, vagy egy meleg gyümölcsteát, és napközben is lepihensz. Ha megteheted, aludj minél tovább, este pedig olvass sokáig, egészen addig amíg teljesen el nem álmosodsz. Sajnos tényleg nem sok mindent tudsz tenni, próbáld ki ezeket.

Mit tegyek? Nagyon rosszul alszik babám.

13 hónapos a kisfiam de az elmúlt 3 hétben éjjel minimum 5-ször kel fel ma 8 szor kelt.Van hogy nem is iszik,nem éhes,hanem ordít semmi nem jó neki.Nem tudom miért van ez de már nagyon ki vagyunk fáradva a férjemmel ? is 5 kor kel és alig tud aludni a gyerekt?l.És most még a foga sem jön mert akkor másképp sír!Nem tudom mit kellene tenni?Nappal sem alszik csak olyan 15-20 percet dél körül és ennyi egész nap

Legjobb válasz: A kisfiam is igy volt,biztos hogy nem a foga?Próbáld meg a dentinox gélt,ha az se hat akkor én beszélnék védõnõvel,sõt tán inkább dokival,hogy mi lehet.

A kisfiam is igy volt, biztos hogy nem a foga?Próbáld meg a dentinox gélt, ha az se hat akkor én beszélnék védõnõvel, sõt tán inkább dokival, hogy mi lehet.
Az én fiam is ennyi idõs, és mi ugyanígy voltunk. Meg mertem volna rá esküdni hogy nem a foga, aztán két hét kínlódás után adtam neki lefekvés elõtt egy Nurofen kúpot és lám, szinte átaludta az éjszakát!!! Szerintem próbáld ki, lehet hogy a fájdalom nem hagyja aludni! Egyébként elõtte hogyan aludt? Mennyiszer kelt éjszaka?
A kérdező hozzászólása: Ezelõtt kétszer kelt fel és tegnap kapott nurofen szuszpenziót lefekvés elõtt.

Már 1hete rosszul alszok. Mit tegyek?

Általában úgy van, hogy lefekszem aludni és legalább 1ig nem tudok elaludni, utána felkelek 3kor vagy 4kor és melege, van, aztán nagy nehezen elalszom és felkelek 6kor vagy 8kor éss megint alig alszom vissza :( és ez a tanulás rovására is ment :(

Legjobb válasz: Nem tudom mennyire befolyásoló tényezõ az, hogy alacsony a vérnyomásom és szédülök néha..és minden reggel szétrobban a fejem, brutálisan fáj

A kérdező hozzászólása: Nem tudom mennyire befolyásoló tényezõ az, hogy alacsony a vérnyomásom és szédülök néha..és minden reggel szétrobban a fejem, brutálisan fáj
Igen valószínûleg összefüggésben lehet hameleged is van és fejed is fáj... Ez nem sima alvás zavar. Javaslom menny el orvoshoz a vérnyomásoddal. De egyébként próbálj lefekvés elõtt langyos tejet inni hátha segít elaludni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, megpróbálom a meleg tejet :) ha az se segít, akkor tényleg elmegyek dokihoz...de a vérnyomásom azért is lehet alacsony, mert kicsit vérszegény is vagyok..

Nagyon rosszul alszom, mit tegyek?

Már lassan 2 éve, hogy éjszakánként legalább 3x felébredek, illetve hajnali 4 után már nem tudok visszaaludni. Fizikailag és szellemileg is lefárasztom magam, este 11-re már hulla vagyok, mindig akkor megyek aludni. Legelőször fél 1 körül ébredek, aztán 2 körül, 3, és végül 4 körül. Folyamatosan fáradt vagyok, már tanulni is alig bírok. Próbáltam már mindenféle nyugtató teákat, természetes nyugtatókat, semmi sem sem segít. Legutóbb 3 hónapja aludtam ki magam rendesen, akkor már idegileg nullán voltam..

Legjobb válasz: És nem vagyok stresszes, nem szedek gyógyszereket, semmi, mégis ez van.. Tönkretesz :(

A kérdező hozzászólása: És nem vagyok stresszes, nem szedek gyógyszereket, semmi, mégis ez van.. Tönkretesz :(
A belsõ béke megtalálása ajánlott alvászavarok esetén, ezt különbözõ jóga gyakorlatokkal, relaxációkkal el lehet érni szépen, fokozatosan.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!