Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek rosszul (878 db)

Mit tegyek rossz szájszag ellen?

Rágózni nem tudok, mert megfájdul t?le a fogam.:S Milyen trükkök vannak még? Suliban mégsem moshatok óránként fogat...:/ És nem sokára eljön a csók ideje, és a szerelmem is a suliba jár...:S 16/L

Legjobb válasz: Lehet hogy van egy rossz fogad!El kéne menned fogorvoshoz.

Lehet hogy van egy rossz fogad!El kéne menned fogorvoshoz.
A kellemetlen szájszag minden esetben valamilyen betegségre vezethetõ vissza. elõször fogorvos és õ megmondja, hogy száj vagy egyéb oka van a dolognak.
Na még mielõtt általános laborra küldenénk nézzünk meg egy bagatell dolgot. Véleményem szerint lepedékes a nyelved. Szinte minden második szájszag hátterében ez áll. Tehát menj a fürdõbe ér próbáld ki: Fogkefére egy jó adag fogkrém és jól átdörgölöd vele a nyelvedet. Öblítés. Vizes kefével újból. Öblítés. Mindaddig folytatod, amíg csillogó rózsaszínû nem lesz, fehér lepedék nélkül. A fogakat kívül belül alaposan átmosod. Ha ezek után is fennáll a panasz, akkor valóban valószínûsíthetõ a rossz fog, vagy emésztési, illetve gyomorprobléma húzódhat a háttérben.
A kisfiamnak (nincs rossz foga) ezt ajánlotta a doktornénink: http://www.vitaminkosar.hu/aruhaz/index.php?page=shop.produc..
ha rágózástól fáj a fogad, akkor rossz -> fogdoki
száj spray, tic tac, Negro
A kérdező hozzászólása: Már van idõpontom!:D De a rágót am sem szeretem... más megoldás nincs rá?
Igazuk van az elõttem íróknak, lehet valamilyen bélrendszeri panasz miatt alakult ez ki. De a kérdésre válaszolva: vegyél cserepes mentát vagy citromfüvet és azt rágd, egy pici dobozban suliba s el tudod vinni. Sokkal erõteljesebb és természetesebb íze/illata van, mint a rágónak.
A kérdező hozzászólása: Ahhoz képest, hogy az a kérdés, mit tegyek a rossz szájszag ellen, szinte mindenki úgy csinál, mintha az lenne a kérdés, hogy miért rossz a szájszagom.:D Azt én is tudom, hogy miért van ez, a kérdés az, hogy mivel tudom "leplezni", amíg nem lesz megoldva a dolog?:) Köszi, akik a kérdésre válaszoltak.:)

Egyszerűen már mindent rosszul csinálok a babámmal, pedig a legjobban szeretném, mit tegyek, rossz anya vagyok?

Szerettem volna ha önálló lenne egy kicsit,mára már nem képes csak velem aludni ,napközben úgy túl pörög,hogy csak a cicin tud elaludni-néha ki tudom szabadítani magamat és cumival helyettesítem,de néha rögtön észre veszi.este szerencsére elég jól elalszik de fel fel ébred 3-4óránként..

Legjobb válasz: bár nekem nincs babám,de nagyon érdekel a téma,és én nagyon sok jót olvastam a Suttogó Titkai címû könyvekrõl.azthiszem 3vagy 4része van,0-4éves korig talán.próbáld ki szerintem,mert a babád is érzi,hogy már kivagy nagyon.

bár nekem nincs babám, de nagyon érdekel a téma, és én nagyon sok jót olvastam a Suttogó Titkai címû könyvekrõl.azthiszem 3vagy 4része van, 0-4éves korig talán.próbáld ki szerintem, mert a babád is érzi, hogy már kivagy nagyon.
Szia! Hát nem irigyellek!Ennyire durva azért nem volt nálunk a helyzet, de mi most jelenleg cumisüvegen alszik el, de õ már 8 hónapos! Ezek szerint nálad nem jön be az a módszer hogy álomba sírja magát!Az biztos hogy õ is érzi hogy valami nincs rendben!Elõször próbáld meg magadat helyre rakni!Nem vagy rossz anya!Sõt!!A legjobbat akarod neki!Próbáld meg ha tudod valakire rábízni csak 1-2 órára és aludj egy nagyot, ha Te egy kicsit helyrerázódsz talán õ is nyugodtabb lesz, bár tudom ez nem old meg mindent! Nekem az anyukám mesélte hogy én összecseréltem az éjjelt a nappallal.2 hét alatt 6 kilót foygott mert éjszaka és nappal is helyt kellett állnia mert én a 2. gyerek voltam.Õ a gyermekorvoshoz fordult aki segített neki, adott nekem enyhe babanyugtatót, mindig este kellett beadni amitõl aludtam, és majd egy hétig napközben nem hagyott aludni, csak játszott velem!Így nehezn átszoktam az éjjeli alvásra nappali játékra!Azt mondja nagyon nehéz volt.De meglett az eredméyne!Ez 25 évvel ezelõtt volt!Bár a nyugtató nekem sem hangzik túl jól.Én csak elmeséltem!Éjszaka sem alszik a Kicsid?Szerintem beszélj a ygerekorvossal, mert Te fogsz teljesen kimerülni és az egyikõtöknek sem jobb! Remélem valamit tudtam segíteni!nagyon dsrukkolok hoyg mihamarabb helyreálljon a rend! Kitartás!
Szia! Az enyém most múlt el négy hónapos. Szerencsém van, mert õ alszik éjjel és általában nappal is. Mondjuk nekem is el kell ringatni mert magától nem alszik el. Van hogy le tudom rakni, de sokszor van az is hogy lerakom és egybõl felkel. Hát nem irigyellek. Az enyém jó esetben nappal egy huzamban alszik fél órát. Van olyan nap amikor 3x de van olyan is hogy csak egyszer. Nem nagyon van már szüksége alvásigényre, ha fárdt ugy is elalszik. De ha én leteszem és körberakom játékokkal elvan egy ideig és addig tudom csinálni a dolgaimat. De van hogy õ is velem akar lenni. Ekkor nem kell fognom egész nap hanem mondjuk, hogyha fõzök, akkor megfogom a hordozót belerakom a gyereket és kiültetem a konyhába a székre. Vagy ha fürdeni megyek akkor beviszem magammal a fürdõszobába és a mosógépre teszem a hordozót. Közben énekelek neki, hogy érezze, hogy ott vagyok és mivel egy légtérben vagyunk akkor látja is hogy ott vagyok. Próbáld meg te is ezeket, hátha beválik. Vagy esetleg kapcsolj be neki zenét vagy rádiót. Az enyém nagyon szereti és sokszor el is alszik rá. Mondjuk ez nálunk az autóba jellemzõ. Megyünk valahova közben szól a zene a gyerek meg hátul elalszik. Sok sikert és kitartást kívánok tymy
Szia! Nekem is hasonló volt a helyzetem. A kisfiam három hónapos koráig kb hajnal kettõkor volt hajlandó eleludni, akkor is csak ha ringattam. Pokol volt az életem, se nappal se éjszaka. Ne aggódj, majd túl lesztek rajta hamarosan. A rendszer tényleg nagyon fontos a babák életében, nagyon jó dolgot tanácsolt neked az az anyuka, aki errõl írt! Hidd el, ha már megtanul mászni vagy ülni már akkor jobb lesz egy fokkal, mert önállóbb akar lenni. Azt viszont felejtsd el, hogy álomba sírja magát. Inkább szaladjon a ház, ha fél órát is kell ringatni, mielõtt elalszik, de sokkal nyugodtabb lesz! A kicsi babának Te jelnted a mindent, Nélküled elveszettnek érezheti magát, nekem a szívem szakadna meg, ha sírna a kiságyban magában a kisfiam! Bizonytalan lesz tõle a kicsi és nem fogja tudni, hogy miért hagyod magára. Szóval szerintem szeresd amennyire csak tudod és meglátod, olyan gyorsan elszalad az idõ, már azt veszed észre, hogy nem kell fogni az öledben, mert melletted totyog! Sok szerencsét és nagyon sok boldogságot kívánok a kis rosszcsontnak!
A kérdező hozzászólása: Sokszor sikerül elringatni de van, hogy 20percbe is telik és utána 10percet alszik-inkább pihen!!!ez nem pihenés sztem ..és mindig ez van.
http://homeopatia.info.hu/index.php?lang=hu&mode=HihModSite&.. Olvasd el, igazából nincsen vesztenivalód, lehet hogy homeopátiás szerek beválnak. Nincs tapasztalatom, de sokan dicsérik. Aztán még próbálhatsz párologtatni a szobában citromfüvet vagy levendulát. Másfelõl tényleg nem lenne baj, ha beszélnél a dokitokkal, lehet, hogy szegénynek oka van erre, és valamije fáj. Magadat pedig ugyanolyan fontos helyre tenni, tényleg próbálj pár napra segítséget kérni. Õ is érzi rajtad, hogy kivagy.
A kérdező hozzászólása: Elõször is, köszi a válaszokat.a suttogó könyv megvan állandóan böngészem már többször átolvastam.Amíg nem kezdett el forogni, bevált utána nem. segítségem nincsen csak a férjem, de õ állandóan dolgozik, nem tud sokat besegíteni.A szüleim több száz kmre laknak nem sokat érek vele.Fájni nem fáj semmije az tuti, nem sírós egyáltalán, állandóan játszana, de ha fáradt akkor nyûgös.Nekem igazából a nappali alvással van a gondom, mert nem akar aludni pedig nagyon fáradt néha.este rögtön elalszik , igaz többször felsír, felkel de viszonylag könnyû lerakni.A foga tuti, hogy bizsereg, használunk is chamomillát.Én használom a homeos dolgokat több mindenre, jót tesznek..

Végleg vége? Vagy van még visszaút? Mit tegyek? Rosszul vagyok. :/

Összevesztünk nagyon a barátnőmmel ismét. alig két hete volt, az előző. Utána kibékültünk. Aztán most megint. Tulajdonképpen azon kaptunk össze hogy szeretnék többet vele lenni, de ez nem sikerült, és csúnyán beszéltem vele. Megsértettem. Nagyon konok, és makacs lány. Ma beszéltünk, és azt mondta, hogy mindegy mit teszek, ezt belül magának kell eldönteni. Mindegy mit írok, mindegy mit mondok.... Nem tudom mivel tudnék rá hatni. Sms-ektől, meg telefonhívásoktól nem hatódik meg. Múltkor sem voltak hatásosak ezek. alig alig bocsájtott meg, és erre msot megint miattam vezsünk össze. nagyon bánom, és sosem bocsájtom emg magamnak ha elveszítem. Szeretem, nagyon, csak néha meggondolatlan dolgokat is mondok..:/ Elhiszem ha betelik nála a pohár. Találkozni nem akar. Nem tudja hogy áll most a kapcsolatunk. És az bosszant, hogy egyszerűen nem tudok mit tenni!!! Érzelmes srác vagyok, amit nehezen mutatok ki. Mindent próbálok egyedül megoldani, ami nem mindig sikerül. Kb 5 percenként rámjön, hogy sosem láthatom többé, s ebbe a gyomrom beleremeg, s a könnyem elcsordul..:/ Nemtudom hogy keressem, vagy ne? Hívjam, vagy sms esek. nem akarom hogy azthigyje letettem róla, de azt sme hogy rámászok... Fogalmam sincs mit tegyek, megőrülök érte, de ő nem kér belőlem. 20/L 22/F 13 hónapja

Legjobb válasz: írj neki 1 smst és írd le õszintén hogy mit érzel és hogy mit gondolsz utána pedig várj, ne hívogasd és ne írj egy darabig egyedül akarja végiggondolni

írj neki 1 smst és írd le õszintén hogy mit érzel és hogy mit gondolsz utána pedig várj, ne hívogasd és ne írj egy darabig egyedül akarja végiggondolni
jobban teszed ha nem futsz utána ilyen elkeseredetten, ez nem vonzó a nõknek, ez van
A kérdező hozzászólása: holnap mindenképp írok neki. tudom hogy nem bejövõs a dolog, de valamit tenni szeretnék! esténként szoktunk beszélni facebookon. akkor ezeket a beszélgetéseket is hanyagoljam? (ne hívjam fel , hogy tud e jönni beszélni)
Nálunk hasonló a helyzet. Pasim néha úgy beszél velem mint a kutyával ha ideges csak az az egy szerencséje szeretem annyira hogy nem beszélek neki vissza hasonló stílusban meg nem tudok nem megbocsátani neki 1-2 órán belül. 20L, 22F 2 év
A kérdező hozzászólása: eléggé elnázõ vagy. nálunk 2-4 nap míg átgondolja. nem hibáztatom, néha tényleg roszul viselkedem vele, és pedig tudom hogy szeret, legalább anyira mint én õt. nagyon fájhat neki... nem akarom elveszíteni, kérlek segítsetek, mit tudnék még tenni! :'(
1 csokor virág esetleg?
A kérdező hozzászólása: az maximum csak akkor jöhet szóba, ha hajlandó lesz egyáltalán találkozni velem...:/
Virágot küldeni is lehet virágküldõ futárszolgálattal. Hidd el nagyon hasznos olyan esetekben, ahol a makacs, daccos nõk nem akarják látni a hapsijukat. Ha emellett döntesz ne felejts el valami kis versikét, vagy szöveget mellékelni a virág mellé, hogy tudja kitõl származik.


Mit tegyek? Rossz hogy ilyenre gondolok? (tovább alul) PLS

Írtam a barátomnak facebook-on hogy van e? erre vissza írta hogy igen!! okéé.. ez mind jó után írom neki hogy mizu meg ilyenek erre nem ír vissza.. ezt telóról történt.. rá fél óra múlva fel lépek gépről.. nézem chat-en nincs.. írtam neki hogy hol van már meg mit csinál... utána fel lépet hogy azért nem volt mert ott van egy lány mert a telefonját csinálják... (ezt a lányt ismerem,messziről rokona is neki) mikor ezt olvastam hogy ott van Carol,(a lány neve) valahogy el kezdett a fejemben az járni hogy mit csinálhatnak.. kérdeztem tőle hogy mikor lesz és írta hogy egy fél óra... fél óráig telót csinálni azért mert nem tudják hogy mi baja... nagyon ideges lettem!! és az is vagyok!! nem tudom ho gy mit gondoljak. .a lány barátnőm valamilyen szinten de akkor is nem jó érzésem van.. és a megérzéseim nem csalnak..... írtam neki hogy akkor szia.. és erre a csaj ír vissza hogy SZIJA... .. nah itt szakadt el a cérna... :S segítség.. :S

Legjobb válasz: szú, szá! Ha nem tudják mi a baja több is lehet a javítás...

szú, szá! Ha nem tudják mi a baja több is lehet a javítás...
A nök szeretnek kombinálni , figyelni kutakodni , utána meg sirtok.
Szerintem nyugodj meg!! aztán próbáld meg tiszta fejjel átvenni a dolgot, de itt most te milyen kapcsolatban vagy vele vagy kötõdsz a fiúhhoz??? mert ha jártok vagy valami vagy esetleg egy jó hawer akkor tuti nem hazudik neked, ha meg igen, szakíts vele vagy vess véget a barátságnak, csak ennyit tudok mondani, remélem segítettem valamennyire :)
A kérdező hozzászólása: hmm a szerelmem és 1 éve vagyunk együtt.. nem tudom hogy mi vt.. de valami nem jó..
Szerintem túlreagálod.Fõleg ha "messzirõl rokona is neki".Most a barátodnak a rokona?Akkor nem értem, csak nem kavar egy rokonnal.
Szerintem nem hazudna neked, tuti hogy az igazat mondta, higgy nekem.. :) ) meg az elõzõ válaszolónak adok igazat.. csak nem kavar egy rokonnal :S :D

Mit tegyek, rossz érzés?

Sziasztok, szóval van egy két éves keverék kutyám, elég neveletlen és a modorától kezdve is idegesíti az embert. szétrág mindent, fülsüketít? módon ugat egész éjszaka, az ajtót karcolja összevissza csapkodja a kerítést, szétássa a kertet a veteményt letapossa stb, ez engem nem is zavar meg szeretem valamennyire, bár az én szívembe se lopta be magát. Adott az alkalom hogy kapjak egy fajtiszta Spánielt a keverék és az Amstaffom mellé, viszont a keveréket akkor el kellene vinni mert 3 kutya az sok a családtagok szerint. Le kell vinni a sintértelepre a keverék kutyát ez az egyetlen megoldás, én nagyon rosszul érzem de valahol tudom hogy ez a megoldás mert kiskorában magára hagytam neveletlen "korcs" lett bel?le, és ez mind az én hibám ? csak megszenvedi. Egyik részem itt marasztalná, de tudom hogy a telepre kell vinnem. Mit tegyek?:\ Nagyon embertelen mocsok lennék ha levinném?

Legjobb válasz: Hááát, etikusnak nem mondanám, ha levinnéd. Ráadásul te nevelted ilyennek. Mi a garancia arra, hogy a másik nem végezné így? Ha csak az a gond, hogy ilyen neveletlen, akkor arra kell lennie megoldásnak, csak a megfelelõ "kutyadoki"-t kell megtalálni, és gazdiként a sarkadra állnod. "Felelõs lettél azért, amit megszelídítettél."

Hááát, etikusnak nem mondanám, ha levinnéd. Ráadásul te nevelted ilyennek. Mi a garancia arra, hogy a másik nem végezné így? Ha csak az a gond, hogy ilyen neveletlen, akkor arra kell lennie megoldásnak, csak a megfelelõ "kutyadoki"-t kell megtalálni, és gazdiként a sarkadra állnod. "Felelõs lettél azért, amit megszelídítettél."
Igen, az lennél. Nekem is kettõ van, de beleszerettem egy fajtába. Viszont addig nem jön új kutya, amíg õk vannak, és nem fogom egyiket sem leselejtezni.
Az sajnos messze van tõlem. Nem tettél meg mindent, ebben biztos vagyok. Dehát csak 15 éves vagy, mit is várhatnánk. Oktatói pályámon rengeteg olyan gazdával találkoztam már, akik elmondásuk szerint mindent kipróbáltak már. Mégis a legtöbbjüknek (kutyáiknak) csak egy erõs, határozott vezetõi kéz hiányzott. A kutyanevelése szerintem abszolut tanulható, de sok munka és fáradtság, ha valakinek nincsen hozzá "érzéke". Hosszú utat kell bejárnod. Ráadásul ha staffikat tenyésztenél, ahhoz kéne a tapasztalat, jelenlegi keverék kutyád ezt nagyban segítené, mert vannak kevésbé nyugodt staffik is, akik nehezebben kezelhetõek, akikhez több tapasztalat kell. Ha már embertelen módon tovább adnál rajta, legalább személyesen keress gazdát neki, de nem hiszem, hogy tolongani fognak egy neveletlen kutyáért. De a kérdés, vagy e elég határozott, kemény, ÉRETT gondolkodású, hogy kiállj a kutyádért, és kemény munkával belejöjj a kutyázásba, és engedelmes, szófogadó kutyává 'varázsold?
A kérdező hozzászólása: Na jó, most írjon egy tenyésztõ, oktató hogy mit tegyek. Engem nem érdekel más véleménye, nem fogom õt sintértelepre adni mert az én kutyám. Hogy is gondolhattam ilyet, a családtagok adták az ötletet de ebben én nem fogok részt venni. Várom az építõjellegû ötleteket és elnézést hogy ilyen megfordult a fejembe úristen. Szóval nyugalom, a kutya marad és a szünetem 70%-át arra fogom a továbbiakban fordítani hogy egy életvidám kis "korcsot" neveljek belõle :)
Tõled 40 percnyi autóútra van két kiváló kutyaiskola: http://www.kutyasuli-szeged.hu/ http://www.csibeszkutyasuli.hu/?modul=galeria Én ennyit autóztam Budapesten városon belül, hogy helyre tegyem a kapcsolatom a 2, 5 év alatt elrontott kutyámmal. Igen, embertelen mocsok lennél, ha a saját hibádból megölnél egy állatot, mert gyakorlatilag a gyepi egyenlõ a halállal. Szégyelheted magad, hogy tenyésztõ akarsz lenni, de ilyesmi az eszedbe jut. Ráadásul ha jól tudom nem is akármilyen fajtát, hanem amstaffot akarsz tenyészteni. Mégis mit fogsz csinálni, ha valamelyik tõled származó kutyát félrenevelik és nem tudják tovább tartani? Megy az is a gyepire?
A kérdező hozzászólása: Dehogy, már elnézést kértem. Egyébként Makón is van iskola csak gyalog egy kicsit necces lenne, autó meg nem megoldható sajnos. :\
Hatalmas tisztelet ezért, légy férfi. Ha jól értelmezem, a családtagok nem igen értenek a kutyákhoz. E-mail címet kaphatok?
A kérdező hozzászólása: E-mail [email protected] MSN [email protected] tessék, mindkettõn elérsz egész nap.
A tenyésztés nagyon sok pénzt igényel, kérlek gondold meg mielõtt belefogsz. Ha a két kutya eltartása probléma, egy tenyészállat etetése, gondozása sokkal több, mint egy házi kutyusé. A tenyészállat etetése nagyon igényes, nem csak egy akármilyen táppal történik. kb 15-20 kg táp ami minõségi 15-20 eFt-ba kerül. Ha vemhesíteni szeretnél húst, tojást és vitaminokat is kell neki adni. Ha nem tud megszülni, ami gyakori probléma 40-60 eFt-ot kérnek egy császármûtétért. A spániel speciális kozmetikát is igényel kozmetikusnál. A kiállítások is sokba kerülnek és a törzskönyveztetés, csippezés, féreghajtás, védõoltás. A bébik infralámpa és melegigénye is plusszköltség. Kérlek gondold át, lesz-e anyagi fedezeted? Szegény kutyust ne add le, mert el fogják altatni. Lehet mégis szereted eléggé ahhoz, hogy utánna egy életre lelkiismeretfurdalásod lenne. Ezt azért gondolom, mert különben nem írtál volna ide. Én úgy értelmezem, hogy részedrõl ez egy segélykiálltás mert nem tudod megtenni. Hát jól érzed, ne is tedd meg!
Küldtem emailt, azaz csak akarok, valamiért nem küldi el. De hamarosan megkapod, csak még szerencsétlenkedem egy kicsit. :)
És akkor mi lesz ha a 120 ezer forintos kutya megbukik egy teszten ami a tenyésztés alapfeltétele? természetesen a tenyésztõ vagy ad még egyet vagy az ár felét vissza. De akkor ha mondjuk még egyet kapsz mi lesz a másik kutyával? A tenyésztés nem 1 kutyával történik hanem többel és az állomány folyamatosan nõ új vonalakat kell bevinni, a fedeztetési díj pedig 1 kölyök ára ami simán 100-120 ezer forint...
A kérdező hozzászólása: Mindezzel tisztában vagyok, de odáig még van 2 évem minimum. Addig van idõm tervezni, gondolkodni. Próbálok "okosodni" is amennyire tudok, csak hát tenyésztõkkel egyáltalán nem tudok kapcsolatba lépni, a szaporítókkal meg nem nagyon akarok társalogni.
Titanium kiviszed a hajam komolyan. Az, hogy az a kutya hogyan viselkedik, az a te szegénységi bizonyítványod. Te vállaltál érte felelõsséget, és ha eddig terjed az iq szinted, hogy leadd a sintértelepen, hogy kaphass egy spánielt, akkor csak gratulálni tudok. Eszedbe ne jusson tenyészteni. Minden(!) kutya bármilyen életkorban nevelhetõ.
A kérdező hozzászólása: Kicsit olvass a vissza a hozzászólások között, már rég tisztáztuk. Felvettem a kapcsolatot egy oktatóval aki segít nekem abban hogy a kutyát egy kicsit nevelésre bírjam.
http://www.offianna.com/ az egyik legjobb Amstaff kennel a tenyésztõje Norbi és a felesége is nagyon kedvesek szerintem a ha vannak kérdéseid szívesen válaszolnak, szinte minden kiállításon ott vannak és ott is tudsz velük beszélni vagy @ mailban.
Ha egy két éves kutyát nem vagy képes megnevelni, esetleg kutyaiskolába vinni, akkor mi a csudáért akarsz új kölyköt? Addig fogod õket váltogatni, amíg nem kapsz egy olyan kutyát, aki magától tudni fogja, hogy mit szabad és mit nem?
A kérdező hozzászólása: A tenyésztést komolyan gondolom, de ebben a helyzetben tanácstalan vagyok. Amint leírtam a saját hibámból ámbár egy neveletlen semmirekellõ kutyát hoztam létre, és még magam sem tudom de tippem sincs hogy mi lenne a helyes út. 3 kutyát nem tudok eltartani.
Szerintem le fogod adni a kutyát a menhelyre legalábbis a válaszaidból ezt veszem ki. Én 20 éve tenyésztek...van az udvaromban nem egy olyan kutya akit megtartottam de végül nem olyan lett mint szerettem volna és soha egy alom nem született tõle, ivartalanítva lett majd mivel gazdit nem találtunk neki így maradt nálunk de az, hogy egy kutyát menhelyre leadjak... Nem hinném, hogy jó tenyésztõ leszel, nincs benned semmi tisztelet az élet iránt amiért felelõsséget vállalsz... ha tenyészteni kezdesz be fogsz állni a törzskönyves szaporítók népes sorába Amit tenni készülsz az kegyetlenség...
A kérdező hozzászólása: Az elsõ nagy problémám hogy semmi nem motivál aziránt hogy megváltoztassam, csak az hogy könnyítsek. Leírtam hogy egyáltalán nem lopat magát a szívembe, csak muszájból tartottam mivel úgy kaptam. Elsõ nagy probléma hogy mindenkire ráugrál annak ellenére is hogy a mellsõ lábaira lépkedtem mikor felugrott. A másik kutyust is megszokta támadni pedig az csak játszani akar vele. Hátára fekszik és elkezd rugdosni lábam köré tekeri a pórázt és megszorítja, felköti magát a pórázra utóbbit már megoldottam mivel nem tartom pórázon pont emiatt. hátul a veteményeskertet egy az egybe szétb*szta szóval a növényeknek oda. ezenkívûl még rengeteg apróságot csinál amiket már nem részleteznék, mivel még ezeket sem tudom megoldani.
nem lecserélni kell, meg kell nevelni! sosem késõ elkezdeni de az igaz hogy qrva sok türelem kell hozzá
igen az lennél...neveld meg... felfoghatatlan számomra, hogy valaki képes ilyen módon megválni a kutyájától csak azért, hogy legyen egy másik...
A kérdező hozzászólása: Házõrzõnek lett volna véve, de semmire nem jó nagyjából, társnak sem. Csak zabálja a tápot, és igazából a másik kutyával is szoktak veszekedni. Semmi nem tart amellett hogy megtartsam.
Remélem ez kamu, és nem vagy ennyire sötét paraszt.
A kérdező hozzászólása: Azóta már megkomolyodtam, tenyésztõn szeretnék lenni. Viszont ha ezt a lépést megteszem akkor nem valószínû hogy alkalmas vagyok a tenyésztésre, vagy pont emiatt nem tudom. A lényeg hogy azóta már sokat foglalkozok a kutyámmal, de a keverékkel nem lehet bírni. Ugrál rám ha sár van ha fagy, harapdál hátra fekszik és rugdos mintha bolond lenne. Tudom hogy én neveltem így, de nem tudom visszafordítani.
A kérdező hozzászólása: Miért lenne kamu?..
Igen, szerintem is az lennél. Ennek ellenére valószínûleg mégis ez fog történni, csodák nincsenek, ebbe az irányba megy a történet... Van az a fajta ember, aki csak a saját hibáiból tanul. Csak azt az egyet remélem, hogy ha a te hibádból kifolyólag megöleted a kutyádat (szintén várható dolog) akkora lelki sebet ejt rajtad, amibõl igazán tanulni fogsz, és soha többet az életben nem követsz el ilyen hibát!
De, neveld meg. Így egyáltalán csoda, hogy a staffival még nincs probléma. Ráadásul egy spánielt kapnál, most tényleg nem azért, de ez már csak azért is furcsa, mert keverékedet cseréled egy fajtatisztára.. (már ha persze tk-s kutyát vesztek, és nem a szaporítókat lelkesíted, de egy tenyésztõ kétlem, hogy odaadna olyas valakinek egy kutyát, aki az egyiket csak úgy lecseréli..)
A kérdező hozzászólása: Nem szaporítótól származó kutya, a mai tenyésztõk 70% csak a pénz miatt csinálja, de ebbe ne menjünk bele.
Még valami. Az így nevelted rossz megfogalmazás, inkább sehogysem nevelted. Sohasem késõ! Magadhoz vetted, felelõsséget vállaltál érte!
A kérdező hozzászólása: Hát ez az, egyáltalán nem voltam még akkor felelõsségképes. Csak ide hozták ajándékba még szinte kölyök voltam. Láncra verte tartottuk kiskora óta, nagyjából annyit csináltunk hogy enni inni adtunk neki. Most 1 hónapja már szabadon tartom mióta megvan az új kutyám mert elhatároztam hogy igenis jó gazda leszek, nem lehet vele bírni. Többször is próbáltam már megnevelni szóban de semmi hatása ugyanolyan neveletlen kutya maradt.
Kérlek, próbáld megnevelni. Merre fele laksz? Egyébként rosszul emlékszem, te nem szoktad osztani az észt kutyaneveléssel kapcsolatban? Vagy csak egy hasonló nevû..?
A rehabilitáció nem 1 hónap, de ha JÓL csinálod hamar jelentõs változásokat vehetsz észre. Írd le egyesével problémákat, szerintem sokan szívesen segítenénk, egy állat életérõl van szó. Kutyaiskolában oktatóként dolgozom.
A kérdező hozzászólása: Én voltam az, és tényleg megtettem amit tudtam, de jobb lenne neki mint így véleményem szerint, elõször tényleg menhelyre akartam vitetni és tápot is adtam volna a menhelynek havonta amennyit a kutya eszik, de nálunk nincs menhely csak gyepmester. Egyébként Makó.
Na jó, látom megpróbálod megnevelni. Most már csak azt nem értem, hogy miért kellett idáig eljutni. Nekem furcsa, hogy elõbb jutott eszedbe a kutyát lepasszolni, mint hogy egy kicsit tanítgasd, és foglalkozz vele.

Mit tegyek? Rosszul esik hogy ilyen!

Exemmel jó pár éve szétmentünk. Sokat veszekedtünk. Fõleg én provokáltam mert elsõ kapcsolatom volt és minden apróságon megsértõdtem nem tudtam kezelni helyzeteket indulatokat stb. Most már nem ilyen vagyok. Picit bánt hogy állandóan felhozza és egyszer elmondtam már neki ezeket amit fent írtam. De nem akarja elhinni pedig õ is látja hogy nem az van már mint régen de nagyon tagadni akarja. Ráhagyom már csak rosszul érint amikor mindig mondja és nem változtál te semmit. Ha neki így jobb hogy mindig mondja és így gyõzködi magát akkor jó.

Legjobb válasz: Már ne is azért, de ha csak az exed, akkor nem marhára mindegy? :D

Már ne is azért, de ha csak az exed, akkor nem marhára mindegy? :D
A kérdező hozzászólása: Attól hogy ex még nem szûnik meg létezni.

Mit Tegyek? Rossz a viszonyom anyámmal.

Tobb hete csak vitatkozunk, nem tudok normalisan bezelni vele. Nem szimpatikusneki a baratnom. Mar 8 honapja egyuttvagyok a baratnommel es azota romlik a helyzet. Nemtudm mit tegyek, hogy jobb legyen a viszonyunk.

Legjobb válasz: Nem vitatkozni kell, hanem közölni vele, a te barátnõd az a lány. Nem kell hazavinni, amíg háború van. mennyi idõs vagy?

Nem vitatkozni kell, hanem közölni vele, a te barátnõd az a lány. Nem kell hazavinni, amíg háború van. mennyi idõs vagy?
A kérdező hozzászólása: 18 vagyok.
Vita akkor alakul ki, ha visszaszól az ember. tarts ki a barátnõd mellett, és ne akard meggyõzni anyádat.

Mit tegyek? Rosszul döntöttem? (NEM KELLENEK A NEGATÍV VÁLASZOK)

Van barátom másfél hónapja, de nem szeretem. De van egy másik pasi aki nagyon tetszik és lefeküdtem vele. (vagyis neki adtam a szüzességemet. Rosszul tettem? De nem bántam meg, viszont nem tudom, hogy akar e többet ezekután a pasi mert énb szeretnék.

Legjobb válasz: fiúk. Magyarországon van a legtöbb qrva.

fiúk. Magyarországon van a legtöbb qrva.
1, 5 hónap nem egy nagy idõ. Ha ennyi idõ után már félreléptél, akkor annak nem sok értelme volt. Szerintem szólj a barátodnak, hogy ez nem fog mûködni és szakíts vele. talán a 2. sráccal is tehetsz egy próbát, hátha jobban sikerül.
Ha nem kellenek a negatív válaszok akkor egyáltalán nem fogsz választ kapni.
szakítani kéne azzal a barátoddal akit nem szeretsz és nem feküdtél le vele.csak nehezen értem hogy lehet akkor a párod ?kezet fogtatok hogy akkor járunk?
Hát nagyon rosszul tetted. nem negatív kommentnek szánom de ezért van így elkurvulva a világ hogy akivel másfél hónapja eggyütvagy nem fekszel le a másikkal meg elsõ találkozás után vagy akár egy hét után..
mit tegyél? szakíts a barátoddal akit átvertél aljasul. reméljük a másiknak csak arra kellettél :)
Akkor miért nem szakítottál a másikkal?? Szakíts a másikkal. Azonnal! Mi az hogy mit tegyél??? Miért nem tudtál a dugás elõtt szakítani? RIbbancs
Szakíts a barátoddal, mondjuk nem is értem miért jársz vele, ha nem szereted...
Elektron
Hát, képzeld el, hogy veled is haonlóképp bánnak. Jár veled álmaid sráca, de mégis inkább mással hetyeg, mert nem szeret téged. Azért nõ létedre, lehetne benned egy icipici EMBERI méltóság, de legalábbis empátia. Ha menteni akarod a menthetõt akkor, szakítasz a barátoddal. És max bepróbálkozol a másik pasinál. De annyira ne legyél gerinctelen , hogy ringatod abba, hitbe, hogy te vagy az álmai nõje, közben meg kutyába sem veszed.
hol vannak ezek a lányok b*sszameg? itt csak olyan "én nem olyan lány vagyok" fajta van XD
pozitív pepi válasza: ++++++ a"barátoddal" azonnal szakíts, hisz nem is szereted, mással foglalkozol ++++++
Erre nem lehet nem negativat irni
Hány éves vagy? Ennyi ésszel szabadlábon...
Akkor inkább nem válaszolok more.
nem
exszûzqrva
Biztos, hogy 29 éves vagy és nem 19?
A kérdező hozzászólása: ja biztosan.. az un.tesom olyan mintha a bátyám lenne nagyon kozel állunk egymáshoz és azelott részletesen beszámolt h h dugta a csajt.igaz én már akkor is ismertem a lányt de nemúgy néztem rá, mint ah most.. de valamiért akkor is zavar, de viszont szeretm is.
Te dontod el, mennyit er meg neked az a lany, mennyire kell.
ez is csalàdban marad.... luksògorok grat!

Mit tegyek? Rosszul vagyok a nyalókától.

Megettem egy óriás nyalókát. Most fáj a hasam és nagyon hányingerem van, szinte felállni se bírok. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Igyál sok vizet, hogy felhígítsa.

Igyál sok vizet, hogy felhígítsa.
Ahogy az elsõ írja, sok víz. Én is ez szoktam ilyenkor.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!