Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek nem tudok túllépni az (3 db)

Van egy fiú, akivel 3 éve úgymond kerülgetjük egymást, viszont nem tudok túllépni azon, hogy a batrátnőim szerint bűn ronda, és hogy én jobbat érdemlek. Mit tegyek?

Az igazság az, hogy sokáig nem tetszett, de aztán valahogy mégis, és az akkori barátn?m kiakadt azon hogy nekem hogy tetszhet ez a srác. Ezután tudom, hogy béna dolog,de valahogy kiábrándultam bel?le, mert elkezdtem látni a hibáit amire felhívták a figyelmemet. Õ meg akkor többet akart, de nem hagytam. Viszont kés?bb rájöttem, hogy csak nem akarom magamnak beismerni, hogy vonzódok hozzá. Úgy többször volt, hogy hetekig "pillangók voltak a hasamba" amikor suliba mentünk(mert együtt szoktunk), de ez állandóan elmúlt pár hét vagy nap alatt, és akkor meg semmit nem éreztem, és igazából nem tudtam mit akarok. azért nem léptem. Fél év után viszont már ott hagyott, és nem jött velem a suliba, illetve mostmár nem is mindig köszön nekem. Most azonban kezdek rájönni, hogy érzek iránta valamit, mert sokszor róla álmodok, meg rá gondolok. Az új barátn?m is rusnyának tartja, de ezen túl kéne valahogy lépnem, tudom. Nem az számít hogy neki tetszen, hanem hogy nekem.

Legjobb válasz: Hát "mindenki" véleménye nyilván többet ér, mint a Tiéd, fontosabb, hogy megkapd a vállonveregetést, mint hogy boldog legyél. Szerintem ezt ezzel az emberrel már elkúrtad, ki van zárva, hogy valaha is komolyan vegyen, mert már védekezik ellened. Gratulálok, csak így tovább!

Hát "mindenki" véleménye nyilván többet ér, mint a Tiéd, fontosabb, hogy megkapd a vállonveregetést, mint hogy boldog legyél. Szerintem ezt ezzel az emberrel már elkúrtad, ki van zárva, hogy valaha is komolyan vegyen, mert már védekezik ellened. Gratulálok, csak így tovább!
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy elrontottam, és gyerekes vagyok, viszont szerintem a lányok nagy többsége így van ezzel, fõleg ebben a korban, csak nem meri õszintén kimondani, hogy számít nekik mások véleménye. Én még csak 15 éves vagyok, de már most kezdem megérteni, hogy ezzel nem kéne törõdni. Az ember nem lesz egy pillanat alatt felnõtt, hogy úgy gondolkodjon, és 13-14 évesen még persze, hogy olyan voltam. Pont azért érzem, hogy most kezd megváltozni a gondolkodásom, de még mindig nem teljesen tudok eltekinteni ezektõl a dolgoktól. (õszintén megmondom csak ez az 1 igazi barátnõm van, és azért is számít sokat, hogy mit mond)
Anno akkoriban én is egy olyan fiút szemeltem ki, aki mások szerint nem volt helyes, mert sok volt a pattanás az arcán. Én mégis beleszerettem és nem érdekelt mások véleménye. Össze is jöttünk és azóta boldogok vagyunk. Persze sokat változott õ is:) elõnyére.: ) Ha hagyod magad befolyásolni és azt teszed amit a társadalom elvár, akkor elég buta vagy. Igaza van az elsõ válaszolónak. Ezt elbasztad.
A kérdező hozzászólása: Már írtam: ÉN is tudom, hogy elbasztam. De legalább tanulok belõle, és máskor már nem így lesz. Ha jobban belegondolok, nem is csak ez volt a probléma. Inkább még a saját érzéseimmel se voltam tisztába, és még most se. Ezért nem mertem lépni, mert nem akartam, hogy akkor jöjjek rá, hogy mégse tetszik amikor már járunk. Tényleg hülye voltam, ennyi. De mindenki hibázik.

Mit tegyek ha nem tudok túllépni az első igazi szerelmemen?

Sajnos nem lehetünk együtt még de én ha kell éveket fogok várni rá mert nem tudok ránézni egyetlen egy pasira sem rajta kívül!

Legjobb válasz: hát ha 3 éve nem lépett akkor azért nem valószínû hogy szerelmes beléd de mért kéne rá várnod mért nem lépsz te? amúgy nem rossz ötlet másokkal randizni lehet hogy te is megismersz vkit aki figyelemre méltat de esetleg még õ is féltékeny lesz.

hát ha 3 éve nem lépett akkor azért nem valószínû hogy szerelmes beléd de mért kéne rá várnod mért nem lépsz te? amúgy nem rossz ötlet másokkal randizni lehet hogy te is megismersz vkit aki figyelemre méltat de esetleg még õ is féltékeny lesz.
Csak azt nem értem, miért kell nektek titokban találkozni? Csak nem nõs, vagy családos a pasi?? mert ebben az esetben nem látok esélyt arra, hogy téged választ a mostani családja helyett. Hiszen ha akarta volna, már a 3 év alatt megtette volna.
hat en is azt szeretnem tudni h miert titokban tudtatok talalkozni???......ha mondjuk nem nos akkor meg lehet eselyed nala.....mondjuk 3 ev...hu hat......sztem ha igy megy tovabbra is .....akkor probalj meg beszelni vele az erzeseidrol....es megtudod h o ereze vlmit irantad...amugy sok sikert:)
Márpedig ha elakadtál egy dolog lelki feldolgozásában, akkor segítséget kell kérned. Ha egyedül nem boldogulsz a megoldással, akkor szakember tud segíteni. Tudom, mert írtad, hogy voltál már ilyennél, de lehet, hogy nem jót választottál, másikat kéne keresni, aki nagyobb türelemmel hallgatja meg a gondjaidat. Megérne a lelki nyugalmad mégegy próbát.
Akkor írd le!!
A kérdező hozzászólása: Nem tetszik a leírásos ötlet. Ilyen rituálék nekem nem segítenek.
A kérdező hozzászólása: Megbocsájtás nem jó, akkor rosszabb volt mint most. Kaptam gyógyszereket, nem segítettek.
Ha nem tudod feldolgozni az emlékeidet, gondoltál már gyógyszerre?
Ha megpróbálnál megbocsátani azoknak, akik rosszat tettek veled, nem segítene? Mi gátol meg abban, hogy elfogadd magadban azokat, amik történtek veled? Miért látod úgy, hogy tönkretettek? Miért nem próbálsz meg segíteni másoknak, akiket hasonló élmények értek mint téged, (hátha segítene)?
Még mindig van remény. Ismerek olyan személyt, aki garantáltan tud segiteni rajtad. Lesd meg ezt: http://www.nemvicc.hu/
A kérdező hozzászólása: Köszi, csak semmi új ötletet nem adtál vagy olyat amit ne próbáltam volna már ki. Ha ilyen egyszerû lenne, nem is emésztene annyira.
Feladtam!
A kérdező hozzászólása: Többnél voltam, barátaim is vannak. Nekem az nem segít ha beszélek, vagy írok róla.
Beszéld ki magadból:) Ha sokszor beszélsz róla, egy idõ után jelentõségét fogja veszteni az egész, és már nem is fogsz vele törõdeni.
Talán nem butaság, de mi lenne, ha ennek a pedofilnak írnál egy "levelet"? Amit persze már nem küldhetsz el neki, de nem is ez a lényeg. Az lenne a lényeg, hogy képes legyél megfogalmazni magadnak konkrétan azt, hogy mit nem tudsz feldolgozni még évek múltán sem. Abban a levélben aztán megírhatnál mindent, amit nem tudtál elmondani szóban, személyesen. Tehetsz egy kis rituálét, például a levél végeztével "ünnepélyesen" elégeted. Vele együtt elhamvadhat az a probléma is. A lényegi rész a feldolgozás. Történjék így, vagy úgy, de valahogy túl kell tudnod lépni a régi sérelmeken. Ezeken segíthet ez a kis levél megírós-elégetõs rituálé.
A kérdező hozzászólása: Sok ember volt szemét, van aki meg is halt, pont a pedofil rokonom, vele nem tudom, hogyan lerendezni.
Hát pedig valahogy mindenképpen fel kell dolgoznod a problémádat, mert ez olyan, mint egy lelki daganat. Csak mérgezi a szervezetedet, az életedet. Bár nem tudom, hogy konkrétan mi bánt, de ha azzal az illetõvel beszélnéd meg a gondot, aki miatt kialakult ez a feszültség, vagyis ha visszamennél egészen a gyökerekig, akkor talán onnan fel tudnád oldani. A feldolgozást magadban kéne elkezdened. Fogalmazd meg magadnak konkrétan, hogy mi az, ami miatt nem tudsz elõre nézni. Mi az, ami a legjobban bánt. Innen kiindulva kellene lassan, lépésrõl lépésre elõre haladva feloldani a feszültséget. De valahonnan el kell indulni.
A kérdező hozzászólása: Le is írtam már, ezek nekem nem használnak, a szakember se, azok csak konzerválták a helyzetemet és meg sem értették mert annyira összetett és valószínûtlen, hogy volt aki mondta, most ne mondjak többet mert sok volt neki.
A kérdező hozzászólása: Már kibeszéltem, de nem segít semmit.
Imádkozzál azokért akik kárt/bajt okoztak neked korábban: ez az egyetlen út ahhoz hogy meg tudj nekik bocsátani. Ugyanis el fog indulni benned egy lelki folyamat, amikor még emlékszel, de már nem negatív érzelmeket kelt benned ez az emlék. Ennek imádkozási "tréningnek" nem három napig kell tartania, hanem három hónapig! Ha érdekel tovább, elmagyarázhatod hogyan imádkozz: ugyanis ennél lehet elrontani, mert ennek módja sem köztudott. Amúgy segít még az ilyen lelki állapotokon a bûnbánat szentsége és az Eucharisztia.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!