Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek ne legyek levert, és (1 db)

Mit tegyek hogy ne legyek levert, és egy kicsit jobban örüljek mindennek?

Legjobb válasz: Igyál kávét,nézz vígjátékot,vagy nézzd a neten a Besenyõ családot

Igyál kávét, nézz vígjátékot, vagy nézzd a neten a Besenyõ családot
Csoki! De csak mértékkel... különben hamar okod lesz újabb bánatra. Vagy egy társ.
sportolj, foglald el magad olyannal amit imádsz (persze ne negatív szenvedéllyel) és csináld ahányszor csak normális. persze ez attól is függ hogy mi az


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szerintetek? Lehet valami komoly bajom?

Szóval pánikbeteg vagyok meg depressziós..gyógyszert nem akarok szedni hanem inkább egyedül szeretném leküzdeni ezt az egészet kisebb nagyobb sikerrel..de sokszor érzem magam feszültnek mintha szét akarna robbanni a fejem mert eléggé szorongok..ez hosszabb távon rosszabb lehet??vagy lehet valami bajom??ha érzem azt hogy ideges vagyok szorongok megfeszülnek az izmaim!!?? elöre is köszönöm

1

Gondolatokkal tudok segíteni a gyógyulásomon?

Arra gondolok, hogy pl. meg vagyok fázva, és ha sokat gondolok arra, hogy "termelj még fehér vérsejtet" meg hasonlókra, meg pl. arra, hogy a mandulámban harcoljanak igazán, mert az fáj, akkor felélénkül a fehérvérsejt képzés? Vagy ilyen nem létezik?

5

Glosszofióbiás vagyok, ezen háziorvos v pszichiáter tud segíteni?

Remélem jól írtam, tehát rettegek attól, hogy néhánynál több ember figyel arra, amit mondok és csak rám, síri csend stb. Már csak simán, amikor megy a bemutatkozás mondjuk év elején a csoporton belül, akkor is rettegek, hogy mikor kerül rám a sor. De szó szerint halál félelmem van, szinte kiugrik a szivem, felszökik a vérnyomásom, elkezdek kissé izzadni, remegek, minden bajom van és olykor még a nyelvem is összeakad. Úgy hallottam, olvastam, hogy ezeket a fóbiákat lehet gyógyítani, stb, azt konkrétan nem h hogy. Sajnos már olyan szakaszában vagyok az életemnek, a pályámnak, hogy ezzel nem tudok együtt élni, ezért kérdezlek titeket.
A "vicces" alakok, akiket taplónak és bunkónak hívunk, ne kommenteljenek. Kösz!

4

Hogy küzdjem le az antiszociális hajlamaimat?

30 éves koromra, teljesen egyedül maradtam, a gyerekkori barátaimmal nem tartom a kapcsolatot, a családom sem igazán foglalkozik velem. Úgy érzem, teljesen megfolyt a magány és az egyedüllét, de ugyanakkor, meg a kapcsolatokat teljesen üresnek érzem. Antiszociális vagyok, ami nálam annyit tesz, hogy nem szeretek emberek közé járni, nem rajongok a nagy társaságért, nem is érzem jól magam. Tudom, hogy depressziós vagyok, szeretnék ismerkedni, barátnőt találni, de egyre rosszabbul érzem magam emiatt.

2

Pszichológushoz kéne mennem, vagy csak túlreagálom?

Számomra ismeretlen társaságban:
-korábban csak akkor volt problémám, ha személyesen beszéltem valakivel, amennyiben közvetett volt a társalgás, nyugodtan voltam képes válaszolni/reagálni, mostanában már attól is ideges leszek, ha interneten keresztül kell levelet írnom valakinek. (Arra is edzettem magam pár hétig, hogy ide írjak.)
-ha valaki hozzámszól, félek attól, hogy tulajdonképp nem is nekem szánta a mondandóját, ezért nem válaszolok hallhatóan, ezt pedig nyilván sokan félreértik
-ha muszáj beszélnem valakivel ideges leszek és görcsölök, de aztán elboldogulok valahogyan és kitalálom, mit szeretne hallani az illető (ilyenkor egy társalgás után végtelenül fáradtnak érzem magamat)
-gyakran olyan érzésem van, mintha ez nem is az én életem lenne, nem ezzel kéne foglalkoznom (arra, hogy mivel kéne, sosem tudok álaszolni)
-az utóbbi időben vettem észre (nem tudom, hogy korábban is csináltam-e), hogy ha nézek valakit, lemásolom az arckifejezését, ha pedig valaki engem néz, automatikusan fintorgok
-ha nevetést hallok, rögtön rosszul érzem magamat és legszívesebben elbújnék, mert biztos vagyok benne, hogy rajtam nevetnek
-Stb.
Számomra ismert társaságban (nem az összes találkozásra vonatkozik, nagyjából 65%-ra):
-olyan, mintha egy álomban lebegnék, amiben mindenkivel szemben ellenségességet érzek, ezt az érzést nem találom a sajátomnak
-általában sikerül normálisan válaszolnom másoknak, máskor viszont egyszerűen olyan szemét módon reagálok a legkedvesebb kérdésekre, hogy még én is meglepődök (ilyenkor is úgy érzem, mintha valaki más beszélne az én számmal és ha megkérdezem magamtól, hogy mi a fenéért reagáltam így, nem tudok válaszolni rá)
-bűntudatom van, de folytatom vele a veszekedést, mivel nyilván az én stílusomra ő is így válaszol
-szokásom nevetni veszekedés közben, pedig nem érzem magam boldognak
-volt már olyan, hogy egy olyan emberrel próbálkoztam, akit látszólag nem lehetett felidegesíteni, ezért megütöttem és még csak nem is éreztem rosszul magam utána, ez pedig megijesztett
-Stb.
(Elnézést, ha hosszú lett!)

3

Miért nem tudom fejleszteni az önbizalmamat? 20/l

Már tettem fel ehhez hasonló kérdést, mert úgy érzem, hogy az önbizalomhiányom a legnagyobb akadálya annak, hogy fejlődjek. De bármi, amit kipróbáltam az nem hozott semmi eredményt: harcművészet, zene, mindenféle könyvek...semmi, sőt egyre rosszabbul érzem magamat. Van, hogy csak fekszem az ágyban és sírok, hogy milyen sz*r, csúnya és szerencsétlen vagyok. A negatív gondolatok csak úgy áramlanak az egyik irányból a másikban a fejemben. Annyira nem szeretem magamat! Pénzem nincs pszichológusra, a tanulmányaim felemésztik, ráadásul olyan a környezetem, hogy az ilyesmit szégyelli és nem akarnák tudomást venni erről a gondomról. Mi tudna végre tényleg segíteni, hogy ne legyek ilyen borús és tudjak lazítani, mert iszonyú feszült vagyok és félek, hogy ez az egész olyan hatást gyakorol az életemre, ami képtelenné teszi a normális életvitelt.

9

Pszichoterápia Skype-on keresztül? Próbálta már valaki?

Suli miatt 200 km-re megyek otthonról, kolis leszek, tavaly október óta járok a pszichológusomhoz, és most felajánlotta, hogy sykpe-on is folytathatjuk. Nem fura ez? Így is mehet szerintetek? (Bár nem tudom hogy oldom meg, hogy külön vonuljak egy órára)

4

Pánikbeteg vagyok és folyamatosan rettegek, hogy megáll a szívem. Mit tegyek?

24 évesen nem állhat meg csak úgy? Egész nap ettől rettegek.:(

Pedig minden szívvizsgálatom jó lett. :( 24/L

8

Mit tegyek, ha az önbizalomhiányom megkeseríti az egész életem?

Az életem minden területére kihat, nem tudok miatta emberi kapcsolatokat kialakítani, szorongok, ha emberekkel kell beszélgetnem, félek, hogy hülyeséget fogok mondani, nem merem felvállalni a véleményem. Mindenkivel szemben alsóbbrendűnek érzem magam, mindig azt hiszem, hogy lenéznek, kibeszélnek. A dolgokhoz mindig úgy állok hozzá, hogy nekem úgysem fog sikerülni, mert béna vagyok. Mit tegyek? Nem bírom tovább.

1

Érdemes lenne hitelt felvenni azért, hogy mentálisan az ember egészséges legyen?

Furcsa kérdés tudom, azonban nincs jobb ötletem. Azt gondolom, hogy a személyiségem már-már annyira rossz helyzetben van, hogy ha nem kérek segítséget, akkor eléggé rosszul végződhet az életem.
Nem új keletű dolog ez az életemben, nagyon fiatalon kialakult már az, hogy kissé labilis, lehangolt vagyok.Szuicid gondolatok is kísértettek, és kísértenek még most is. Egyáltalán nem vagyok pozitív, se vidám. 10 éve sokkal rosszabb volt a helyzet, azonban akkor önerőből sikerült valahogyan, nagyon nehezen leküzdenem ezt a dolgot. Mivel enyhült a lehangoltság, a helyén tudtam kezelni. Kitűztem magam elé több célt, amely sokat segített, ezek közül nagyon sokat sikerült is elérnem. Azonban kb. 4 éve újra elkezdődött, és azt látom, hogy folyamatosan romlik az állapotom, egyre rosszabb. Az egyetemi tanulmányaim nagyon nagy veszélyben vannak emiatt. Nem tudok aludni, érzem, hogy a szellemi teljesítményem is romlik. Az órákon képtelen vagyok figyelni. Eddig is megvolt, azonban kisebb mértékben, és valamelyest tudtam kezelni, azonban nem gondoltam arra, hogy ez súlyosbodhat.
Most egy jobb pillanatomban írok. A hangulatom ingadozik, van hogy hetekig semmi, és utána rám tör egy nagyon durva depresszió, de van, hogy naponta többször is, egyik pillanatról a másikra változik.
Mivel pénzem nincs, ezért talán egy diákhitel lehetne megoldás arra, hogy valami javulást érhessek el. Szüleimtől nem kérhetek segítséget, ők nem is tudnak erről, nem igazán foglalkoztak velem soha, nem is nagyon akarom, hogy erről tudjanak (bár az gondolom sokat elárul, hogy ide írok). Plusz ők finanszírozzák a tanulmányaimat, erre már nem marad pénz.

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!