Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek megtámad egy kutya (2 db)

Mit tegyek ha megtámad egy kutya?

Tudom els?re furcsán hangzik ez a kérdés, de ha például sétáltatom a kutyámat és megtámad egy kóborkutya és egymásnakugrik a két kutya, akkor mi a legokosabb amit tenni lehet úgy hogy lehet?leg egyiknek se legyen baja és mindhárman egy darabban távozzunk?

Legjobb válasz: Nehéz helyzet. Ha a két kutya összeverekszik, akkor beleavatkozni már nem szabad, mert ezzel többet árthatsz, mint amennyit használsz, továbbá fennáll az esélye annak, hogy ezzel magadnak is okozol sérülést. Sõt, a láncot ha van el kell engedni, hogy legyen esélye a kutyádnak. Meglehet próbálni erõsen, és határozottan ordibálni. Ha még nem estek egymásnak a kutyák, akkor az idegen kutyával kerülni kell a szemkontaktust, továbbá nem ártana egy ultrahangos kutyariasztó, vagy egy gázpisztoly/gázspray.

Nehéz helyzet. Ha a két kutya összeverekszik, akkor beleavatkozni már nem szabad, mert ezzel többet árthatsz, mint amennyit használsz, továbbá fennáll az esélye annak, hogy ezzel magadnak is okozol sérülést. Sõt, a láncot ha van el kell engedni, hogy legyen esélye a kutyádnak. Meglehet próbálni erõsen, és határozottan ordibálni. Ha még nem estek egymásnak a kutyák, akkor az idegen kutyával kerülni kell a szemkontaktust, továbbá nem ártana egy ultrahangos kutyariasztó, vagy egy gázpisztoly/gázspray.
Ilyen már velem is volt.Két kutyámat vittem sétáltatni és nekik a 2x-esük jött oda és ugatott nekik õk meg beálltak elém és védtek.A kutya utána magátol elment. Pedig egy yorkival és egy jack russel kutyával voltam.De volt már olyan is hogy a kutyámnak nekiugrott egy bulldog...akkor addig kiabáltam amíg ki nem jött valaki és segített.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Többször elõfordult már ilyen, egy szétválasztási kísérletnek kéztörés lett a vége, olyan eset is volt, amikor a kutyám az állatkórházban kötött ki egy verekedés után (igaz a másik kutya is), de olyan is akadt, hogy 2 perc után másik kutya megadta magát onnantól a közelünkbe se mer jönni. Érdekes, de a kutyám (fiú) mindig összeveszik a többi fiúkutyával (legtöbbször csak "szóváltás":D)

Mit tegyek ha sétálok a kutyámmal és megtámad minket egy másik kutya?

Egy 9 hónapos labradorom van és nem az az ilyedös fajta.A multkor egyedül sétáltattam és elkezdett felénk szaladni egy roti.Az én kutyám meg felé. Még az a jo, hogy pórázon volt, de nagyon nagyot rántott rajtam. Akkor rákiabáltam a kutyára, hogy " nem mész innét" és a kutya megállt, de nem tudom mit tegyek ha még lesz ilyen és egyedül leszek vele.Azóta félek sétálni menni vele.Egyépként a kutyám kan.

Legjobb válasz: Szerintem nem tudsz mást csinálni, mint vagy kõvel megdobálni vagy egy bottal hadonászni, esetleg megütni, vagy rákiabálni. Az ilyenekkel én sem tudok mit kezdeni, nekem kis ölebem van és eléggé vagány...jobban félek,mint Õ :) de én sem tudom másképp kezelni az ilyen helyzeteket.

Szerintem nem tudsz mást csinálni, mint vagy kõvel megdobálni vagy egy bottal hadonászni, esetleg megütni, vagy rákiabálni. Az ilyenekkel én sem tudok mit kezdeni, nekem kis ölebem van és eléggé vagány...jobban félek, mint Õ :) de én sem tudom másképp kezelni az ilyen helyzeteket.
Vigyél magaddal mindig egy botot, (sétapálca is jó)és azzal zavard el.Én a kutyámat erdõ körül szoktam sétáltatni, és ha ilyen gond van, mindig fel szoktam kapni a földrõl egy botot, és azzal zavarom az idegen kutyát.
feléd szaladt , vagy a kutyád felé ?? ez nem kutyatámadás volt ! a kutyád úgy reagált ahogy kellett, neki ! a kutyák , ha találkoznak egyértelmû jelzéseket adnak !! ezeket a jelzéseket minden kutyásnak ismernie kellene, már csak azért is mert több helyen tanítják , pl: kutyaiskolában. a kutyák a legritkább esetben támadják meg az embert ( a gyerekeket sokkal többször, de nem azért mert támadnak, hanem mert egyszerûen zavarja a kutyát a hangos gyerek, és rendre akarja tanítani, ami aztán rosszul sül el.) de ez a gazdák hibája, hiszen a rangsorban a gyerek a kutya alatt van és így a kutya feljogosítva érzi magát az alacsonyabb rangú rendszabályozására ) a falkában ( családban a leggyakoribb a harapás ). a te esetedben nem ez van. a kutyák ha szabadon vannak, és úgy találkoznak, szinte soha nem harcolnak !! pár másodperc alatt eldöntik, hogy ki a vezér . de ha az egyik szabadon van a másik pórázon , úgy sokkal nagyobb az esély a támadás kiváltására . javaslom, máskor engedd el a pórázt, és bízd a kutyára . sok-sok kis testû kutyát tartó séta közben felemeli, vagy félrerángatja a saját ugató-morgó-acsarkodó kedvencét, ha egy nagyobb kutya jön arra ( pórázon )! ez azt jelenti, hogy fogalmuk sincs a kutyák viselkedésérõl !! egy jól szocializált kutya soha nem támad egy másikra . a póráz korlátozza a kutyát , persze nem tudod elengedni forgalmas helyen , vagy ahol sok a gyerek , de ezeket a helyzeteket is könnyebben kezeled, ha egy kicsit utánanézel !
Ereszkedj négykézlábra és ugasd le te is az "ellenséges" kutyát. Ketten hátha elijsztitek :)
Nem biztos, hogy minden kutya megretten a bottól. Lehet kapni paprika sprét. Sokan azt használják. Nem okoz maradandó károsodást, de elriasztja a kutyát.
van olyan is, aki ha folveszed a botod, megtamad teged is, es ha egy rotirol van szo, nemnagyon uszod meg. nekem volt egy ilyen esetem, csak akkor hamis kutyaval setaltam kint, es nekem szaladt egy vadasz kutya. remegtem, mert feltettem a kutyamat. elakartam engedni hogy fusson, de nemmertem, mert a nagy az enyemet utolerte volna-kis termetu kutyam van- es azt mondtam neki, hogy fogdmeg! nagyon hamis, tehat nekiszaladt a nagy kutyanak, en meg torkom szakadtabol visitottam, mint akit megakarnak olni. A nagy kutya hala Istennek, nagyon megijedt es elszaladt. lassan elkeztem hatralni, es elszaladtunk. nagyon feltettem a kutyamat. Biztosabb olyan kutyaval jarni, aki hamis, vagy epp megtudja vedeni magat.en eddig minden kutyamat hamisagra tanitottam, mint kutya, epp ugy ember ellen is. nagyon hasznos, nemenged a kozeledbe senkit!
Annyit szeretnék kérdezni hogy lány vagy fiú vagy? :)
A kérdező hozzászólása: Lány vagyok.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!