Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek megharapott (15 db)

Tegnap este megharapott egy vámpír és ma a suliból kérdezek már de nem mehetek ma az osztály társaim közelébe ők erröl mit sem sejtenek és ez ellen mit tegyek?

nagyon késő volt fél-12 felé csak úgy bejött az ablakon és azután nem tudom mi történt nagyon furcsa annyit tudok hogy amikor reggel lett valami furcsa jel volt a nyakamon értitek ti ezt???

Legjobb válasz: elfeküdted :D

elfeküdted :D
Túl sok twillight-ot néztél kisfiam. Ülj le! Egyes!!!
A kérdező hozzászólása: nem csak egy vámpíros animét néztem azt is régen és nem a nyakamon aludtam
jujjjciiii, én is vámpír akarok lenni, most az a menõõõ
Speeder Man. Hát igen...."fején találtad a szöget". Sok mindenki lett vámpír agyament.
A kérdező hozzászólása: jó de nem maradhatok így mert az iskolában mindennap fokhagymát eszünk ráadásul én egy animébõl vagyok és lány testbe vagyok és így beveszik hogy lány vagy (de legalább magasabb lettem egy kicsit xd :) )
A kérdező hozzászólása: beveszik hogy én lány vagyok
Ez biztos mert ez lehetetlen !

Megharapott a macskám, elég erősen a kézfejem, kicsit vérzett is. Ha veszett volt meghalok? Mit tegyek?

Legjobb válasz: Kiengeditek az utcára vagy a kertbe, és nincs beoltva egyáltalán??!!! Még veszettség ellen sem?! Éljenek a "felelõs állattartók"...pff...nem értem minek az ilyennek állat.

Kiengeditek az utcára vagy a kertbe, és nincs beoltva egyáltalán??!!! Még veszettség ellen sem?! Éljenek a "felelõs állattartók"...pff...nem értem minek az ilyennek állat.
pikk pakk visz a múló.
Egy harapástól semmi bajod nem lesz. Mindennapos dolog azoknál akiknek macskájuk van, mégsem halnak bele. Most ha vadabbak akkor az a párzási idõszak miatt van. Az én macskám is kissé agresszívebb most.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtatást. Az a baj, hogy még új a cica és pont jövõhéten vittük volna oltatni, nem érte miért kell egybõl neki ugratni az embernek... :R
Szerintem mutassad meg orvosnak.
Egy állatorvost kell hívni, aki vért vesz a cicától és megállapítja, hogy hordoz-e valamilyen kórt, vagy sem. Harapott sebbe egyébként bele kell jódozni.
20:06-os vagyok Akkor bocsánatot kérek, megkövetlek:) Bocsi, hogy felkaptam a vizet, de sajnos elég sok olyan embert ismerek, akik kertes házban élnek, a macska már több éves, kiengedi, egyetlen oltása sincs, aztán csodálkoznak, hogy annyi betegséget elkap szegény cica. folyamatosan tele vannak kullanccsal, bolhával, pedig lehet ez ellen cseppeket kapni, de azt se veszik meg, mert minek, meg drága. És hagyják szegény állatot szenvedni. Ez engem mindig nagyon felidegesít, mert szegény állat kitõl máshtól kaphatna segítséget, mint a saját gazdájától, aki mellesleg le se sajnálja. Azt hittem itt is ilyesmi van. Mégegyszer bocsi:)
Ha veszett lenne, arról tudnál.
gondolom, a macskád nem 1-2 napja a tied így tutira tudnád, hogy vesze0tt e de más fertõzõ betegsége lehet, szal. nézesd meg.puszi.
Én kihajintanám a dögöt az tuti...
20:06 a nagyanyám macskái soha nem voltak beoltva semmi ellen, és semmit nem kaptam el tõlük. Képzeld egy csomó helyen nem oltják a macskákat, de attól még jól tartják és szeretik õket.
Szerintem se parázz. Kiskoromban csak kinti cicáink voltak, akik csak néha jártak be, de amúgy kinn is aludtak. Nem tudom voltak-e oltva, de szerintem nem... Soha semmi bajom nem lett miattuk.
Nem lesz semmi bajod, esetleg menj el tetanuszra, de nem hinném, hogy komoly baj történik. Mosd inkább ki a sebet rendesen, hogy ne menjen bele semmi, pl. alkohollal. Cicának meg koppints az orrára, hogy máskor ne játsszon durván.
A kérdező hozzászólása: Jah és oltva nem volt. :S
A kérdező hozzászólása: Az én macskám, elég sokat van bent a lakásban, de mostanában a jó idõben kint szokott lenni. Az a fura, hogy ennyire erõsen még nem harapott meg.
Van vmi speckó betegség amit a macskaharapás terjeszt, de most nem jut eszembe a neve, ennek jó lenne utánna nézni vagy elmenni a körzetihez hátha az tudja, mert lehet belöle bajod is késõbb..
Ha minden oltása megvan a cicusnak, és benti (szoba) macska, akkor nem kell tetanusz. Ne aggódj, nem lesz semmi bajod:) Nekem is van macskám, és ha annyi egyforintost kaptam volna, mint akárhányszor megharapott, gazdagabb lennék mint Bill Gates:D mégsem lett tõle semmi bajom, szóval no para.
A saját macskád, ha veszett lenne csak tudnál róla?? Engem minden nap szétszednek mégis élek még...
Egy tetanuszt mindenképp megér. Menj el orvoshoz. Be van oltva a cicus? Vidd el az oltási könyvét is.
ha nem tudod veszett volt e menj orvoshoz..a veszettség nem játék..ha az volt és nem kapsz ellenanyagot idõben igen meghalhatsz...méghozzá nem is akárhogy..

Megharapott a kutya mit tegyek? !

A mamámék kutyája.(Egy átlagos macskánál kicsit nagyobb) Én is bevagyok oltva, a kutya is bevan.(14-éves vagyok)Az a kutya elégé szereti a labdát és mikor én elakartam lõni õ pont elõttem ellökte a labdát,de sajnos,én a szájába találtam bele(a szemfogába talált a lában) :/.Elégé vérzet,majd azonnal kimostam vízzel,és raktam rá sebtapaszt. Késõbb leszedtem és megint kimostam. Most(6.10) már elégé fájt suliba menet is,és hazaérve észrevettem,hogy "növekszik a lábfejem".Kamillás vízbe raktam(gyulladáscsökkentõ).Pár óra múlva mikor kivettem és megtöröltem láttam,hogy jön ki belõle a "Víz" vagy minek lehetne ilyenkor ezt nevezni.Ez a seb a lábfejem felsõ részén helyezkedik el a nagylábujjam elõtt :/.Jelenleg a lábam bevan gyulladva,kétszer akkora és jön belõle a cucc :/.Holnap elmegyünk a védönõhõz.Szerintetek mekkora a baj?jó,hogy jön belõle ez a ""váladék""? ;-(

Legjobb válasz: Nem védõnõhöz kell menni, hanem dokihoz, hogy adjon Tetanuszt és gyulladáscsökkentõt. A kutya foga jó mélyen be tud hatolni. Elég sokáig fog tartani a gyógyulás. Bezárni az ilyen sebet nem szabad, mert nem tud tisztulni.

Nem védõnõhöz kell menni, hanem dokihoz, hogy adjon Tetanuszt és gyulladáscsökkentõt. A kutya foga jó mélyen be tud hatolni. Elég sokáig fog tartani a gyógyulás. Bezárni az ilyen sebet nem szabad, mert nem tud tisztulni.
Vegyél normális kutyát, pl Shiba Inu <3
shiba cuki :D de itt ez most se nem a kutya, se nem az õ hibája volt hanem véletlen de ide tényleg orvos kell
A kérdés megfogalmazása némileg félrevezetõ, mert ezek szerint nem az történt, hogy a feldühödött kutya megharapott volna, hanem egy nem megfelelõ játszás közben baleset történt. Sajnos a kutya fogán és szájában nagyon sok gennykeltõ baktérium van és ha az mélyre bekerül a test lágy részeibe, ott bizony gyulladás léphet fel. Erre bizonyára kell tetanusz injekció, de nagy valószínûséggel valami antibiotikum is. Erõsebben ki kellett volna véreztetni a sebet és utána fertõtlenitõszerrel ecsetelni. A tapasz talán nem volt a legjobb megoldás, mert elzárta a levegõtõl a sebet, márpedig az anaerob baktáriumok éppen levegõtõl elzárt környezetben tudnak szaporodni és toxint termelni.
Egy oltott kutyától is kaphatsz fertõzést. Menjetek el sebészetre, ahol kitisztítják a sebet és kapsz egy tetanuszt. A kutya oltási könyvét vigyétek magatokkal. Az orvosnak pedig mondd el, hogy játék közben baleset ért. Nem õ harapott meg, hanem te rúgtad meg õt, véletlenül. Jobbulást kívánok.
Ne a védõnõhöz menjetek, hanem vagy a háziorvoshoz, bármelyikhez vagy sebészeti ügyeletre, akár most.Kaphatsz egy olyan szép vérmérgezést, hogy csak nézel.
Valami oltás van erre, Tetanusz, vagy veszettség elleni oltás!!!De ha be van oltva a kutya, akkor nem lesz semmi :) engem harapott meg csivava!!de nem lett semmi bajom :)
engem harapott már meg, nagy keverék kutya, sõt kb egy hónapja egy bernádhegyi. gyõzõdj meg róla, hogy minden okés a kutyánál, fertõtlenítsd le, esetleg jegeld ha nagyon fáj, de ennél többre nem lesz szügség! én semmit se tettem, csak lefertõtlenítettem. sok sikert, jobbulást!
orvos: ( max kitisztítja a sebet, õ majd eldönti ) tetanusz. ha megvannak az oltásai a kutyának másra nem lesz szükség. a tetanuszról kapsz egy vízjeles igazolást, amit magadnál kell tartani ( 4 évig hat egy oltás ), nehogy véletlenül egy másik orvos beadjon még egyet 4 éven belül.


Kb fél órája megharapott egy egér. Alig vérzett. Tanyán lakunk . Le fertõtlenítettem. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Ha lefertõtlenítetted, akkor valószínûleg nem lesz probléma. Ha mégis, akkor természetesen érdemes orvoshoz fordulni.

Ha lefertõtlenítetted, akkor valószínûleg nem lesz probléma. Ha mégis, akkor természetesen érdemes orvoshoz fordulni.
A kérdező hozzászólása: 12:30-kit harapott meg és semmi
Igen, de ha mondjuk holnapra csúnyán begyulladna, akkor azért nem árt az orvos. De valószínûleg nem lesz semmi bajod :)
Az, hogy tanyán laksz, még semmit nem befolyásol :-) Túléled, ha az Isten háta mögött laksz is 2 méterrel. Lefertõtlenítetted, nem indult el felfelé a piros csík, minden oké lesz!

Nagyon megharapott a kisfiam, mit tegyek?

1 hete kezdte, hogy szopizas közben is vegig harapot, mintha egy satuban lett volna a mellem. Termeszetesen fajt, de hagytam enni. Aztan egyik szopizas befejeztevel neztem a mellbimbom alatt, hogy latszik a foga nyoma es egy lyuk van. Azota a szoptatas nagyon faj, annyira, hogy könnyezik a szemem. A seb ugy nez ki valadekozik, latom a melltartomon. Szoptathatok tovabb? Mit tegyek a mellemmel, hogy gyogyuljon? Artalmas ez a kisfiamnak? Miert faj ez ennyire? Komolyan annyira faj, mint amikor vajudtam.

Legjobb válasz: Sajnos ez nem jelent jot. Valoszinu hogy begyulladt,ha mar valadekozik is. Akar el is fertozodhetett. Ez nem jatek. Mindenkepp mutasd meg orvosnak. Es abbol a mellbol ne szoptass! Jobbulast! Egy eu.-s anyuka

Sajnos ez nem jelent jot. Valoszinu hogy begyulladt, ha mar valadekozik is. Akar el is fertozodhetett. Ez nem jatek. Mindenkepp mutasd meg orvosnak. Es abbol a mellbol ne szoptass! Jobbulast! Egy eu.-s anyuka
Atyaég. Nem szabad hagyni a harapdálást, ilyenkor le kell venni a babát a mellrõl, visszarakni, és megismételni, elõbb-utóbb rájön, hogy a harapdálás nem vezet semmire, és csak akkor lesz kaja, ha normálisan szopizik. Jelezni kell a gyereknek, ha fáj nekünk, amit csinál, pl. felkiáltani, különben honnan tudná? Ez is a szocializáció egy lépése. Nem magadért teszed önzõ érdekbõl, hanem azért, hogy õ minél tovább tudjon szopni, és hogy tanuljon. A sebed valószínûleg elfertõzõdött, bár egyrészt nem értek az elfertõzõdött sebekhez, másrészt lehet, hogy csak egyszerûen mindig felázik és nem tud begyógyulni, úgyhogy laikusként oszthatom itt az észt, de leginkább meg kellene mutatnod egy orvosnak, de minimum a védõnõdnek. Amíg oda eljutsz, azért adhatnál pár nap felmentést a sebes mellednek: vagy csak bimbóvédõvel szoptass abból a melledbõl, vagy fejd le és add a babának cumisüvegbõl. Sajnos így is fájni fog, de nem annyira, mint "natúr" szoptatáskor, és legalább lenne ideje gyógyulni egy kicsit a sebnek. Krémet nem merek javasolni, ha tényleg elfertõzõdött, akkor nem kellene elzárni a levegõtõl a sebet. Én saját eszköztáramból Forever Aloe First spray-jel fújnám be a hasonló sebemet (amúgy tényleg ilyet használtam a berepedezett mellbimbóimra), fertõtlenít is, ápol is, és nem árt a babának. Ja, és ha nem nagy mennyiségû a váladék, akkor nem hiszem, hogy ártana a babának, fõleg, ha nem gennyes.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a valaszt. Csak az a gond, hogy egy mellböl szoptatok mar több mint fel eve, a masik teljesen üres. Esetleg vmi kenöcs, ami segithet es nem artalmas a babanak?
Szia! A helyedben en mindenkeppen megmutatnam valaki hozzaertonek, mert igy latatlanban nehez mit mondani. Ha teheted szerintem szoptatasi tanacsadoval beszelj. En csak az en tapasztalatomat irom le: mindket gyerekem sebesre harapta a mellbimbomat, az elsovel be is fertozodtek a tejutak, hidegrazas, 40 fokos laz, mellgyulladas lett a vege. A masodikkal mar gyorsabban rohantam a tanacsadohoz, nem vartam meg, hogy megismetlodjon. Amit nekem javasolt: ha a seb elfertozodott (ezt onnan lehet latni, higy a sebnel sarga szinu lerakodas van, sargas (akar csak egesz apro) folt lesz a melltarto : az genny. Arra helyi antibiotikum kell (bactroban, ez receptre kaphato), azzal kell kenni ugy, hogy legalabb naponta 2szer 3 oranyit rajta legyen, szoptatas elott pedig lemosni. A cel, hogy a sebbol ne fertozodjon rovabb, fel a tejutakon. A seb amugy levegozve gyogyul a legtobbet. Ha nem tudsz pucer mellel flangalni :) , azok a tok olcso kicsi muanyag szurok tokeletesek: levagod a nyelet es mint egy burat a mellbimbod ele rakod, hogy ne dorzsolje a melltarto. Amugy anyatejet hagyj rajta szaradni. A fajdalomra (nekem non-stop nagyon fajt a mellem, nem csak szoptataskor, pedig semmi csomo nem volt benne - ez is annak a jele, hogy a tejutak is gyulladtak vagy kisugarzik a fajdalom a sebbol), szoval a fajdalomra nurofent lehet szedni, az nem szivodik fel az anyatejben. Recept nelkul kaphato, a sima 200 g-os bol a napi max is szedhto (6), igazabol barmeddig, amig a gyomrod birja. Szoptatas elott kb 20 perccel erdemes beszedni, akkor mar hatni fog addigra. En tobb, mint egy hetig, a kinok kinjat eltem at, aludni se tudtam rendesen annyira fajt, utana siemrult eljutnom a szoptatasi tanacsadohoz (aki orvos is egyben). A nurofen komolyan eletmento volt es 2-3 nap alatt teljesen helyrejottem. A seb is gyorsabban begyogyult onnantol kezdve. Szoval velem igy volt, neked is mielobbi gyogyulast! Es tenyleg ne hagyd, hogy harapjon!
Lanolint szerezz, pár nap alatt helyrehozza. Alapanyagnak minõsül, csak némelyik gyógyszertár adhatja ki vegyszerként. Gyerekorvos írhat rá receptet vazelinnel vagy desztillált vízzel, lehet kérni összekeverés nélkül. A medelának van egy mellkrémje, purelan a neve, ezt könnyebben szerzel, csak aranyárban mérik, pedig semmi más nincs benne, csak lanolin. A használati utasítás szerint pici tejet ki kell nyomni, és ha rászáradt, akkor kell bekenni a lanolinnal, nem kell lemosni. DE ha váladékozik, elõbb mindenképp beszélnék orvossal, nehogy nagyobb bajt csinálj.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a valaszokat.Ugy nez ki rendbejön magatol. Ma nem adtam neki cicit, muszaj volt normalis etelt enni:) , de ejszaka adok neki ismet. Ha nem javul a hetvegen akkor megyek a dokihoz hetfön.

Megharapott az Etruszk Cickányom, és tiszta gennyes kelés a hüvelykujjam. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Orvos! A súlyosabb állat okozta harapás után (fõleg ha genny is keletkezik) érdemes orvoshoz fordulni! Mert bármilyen baktérium megfertõzheti az embert. Gondolj bele, még egy beoltott kutya harapása után is szoktak adni tetanuszt, vajon miért?!

Orvos! A súlyosabb állat okozta harapás után (fõleg ha genny is keletkezik) érdemes orvoshoz fordulni! Mert bármilyen baktérium megfertõzheti az embert. Gondolj bele, még egy beoltott kutya harapása után is szoktak adni tetanuszt, vajon miért?!

Amikor a hugom és a nagymamám eljöt hozzám a kutyám bebújt 1 ágy alá Felvettem és megharapott pisilt is Amúgy szereti a nagyimat és a hugomat is köjök korábann nálok lakott. Mit tegyek ienkor?

Legjobb válasz: Nem úgy néz ki, hogy szereti õket, ha elbújt elõlük. Legközelebb ne vedd ki, hanem hagyjad, hogy magától elõjöjjön és odamenjen a nagyidékhoz.

Nem úgy néz ki, hogy szereti õket, ha elbújt elõlük. Legközelebb ne vedd ki, hanem hagyjad, hogy magától elõjöjjön és odamenjen a nagyidékhoz.
Örömében és azért, mert épp maradni akart valahol, ugyan miért bújt volna el? Egy kutya, ha örül valakinek, nem bújik el elõlük. Ráadásul a kivételre is igen hevesen reagált a leírásod alapján.
Egy megijedt kutyát nem rángatunk sehova csak úgy! Amit csináltál az veszélyes is! Akár komolyan megharaphatott volna! Ha mondjuk félsz a póktól és valaki nekiáll pókokat rád dobálni miután kérted hogy ne tegye, te is vagy elfutnál vagy mindent megtennél hogy leállítsd! Ha meg elbújsz és utánad meg akkor marad az egyetlen lehetõséged... megprobálod leállítani!!!!!! A kutya félt ezért elbújt de te utána mentél és akkor is kihoztad oda ahol nem akar lenni! Néha gondolj úgy a kutyára mint egy érzõ lényre és ne úgy mint egy tárgyra amit ide-oda cipelgetsz...
Nem kell piszkálni, ha elbújt hát elbújt, ne akard erõszakkal kicibászni az ágy alól. Valami baja csak van, ha szeretné õket nem bújt volna el. Nem lehet, hogy nagyid vagy húgod megütötte a kutyát amíg ott lakott?
A kérdező hozzászólása: A kutyám nem félt szereti a családomat.Mindig ugrálva üdvözölte õketSzerintem csak velük akart lenni.Mikor este al udni szeretnénk azt mondom a kutyámnak haza és ienkor megy be a házába.Nem félhetett ha ott akart maradni!!!

Megharapott! Mit tegyek?

Igazából nem nagy dolog, játékból harapdált a kutyám( hat hónapos) és a játéka nálam volt, el akarta venni tőlem és engem harapott meg, amikor ki akarta kapni a kezemből. Megijedtem, elrántottam a kezem, kicsit vérzik( horzsolás ). De mivel ez egy terrier kutya tudom, hogy erre nem szokhat rá! Hogy tanítsam meg neki, hogy ez tilos, mert fájdalmas lehet, és veszélyes???

Legjobb válasz: Nem kell leszoktatnod semmirõl :) Valószínûleg annyira beleélte magát a játékba, hogy véletlenül a te kezedet kapta el a játék helyett. Legalábbis, amit leírtál nekem ez jött le. Ne szidd le ilyen véletlen balesetekért, mert még azt fogja hinni, hogy nem szabad játszani. Persze, hogyha tényleg direkt megharap az más, de nem hiszem, hogy itt ez lenne.

Nem kell leszoktatnod semmirõl :) Valószínûleg annyira beleélte magát a játékba, hogy véletlenül a te kezedet kapta el a játék helyett. Legalábbis, amit leírtál nekem ez jött le. Ne szidd le ilyen véletlen balesetekért, mert még azt fogja hinni, hogy nem szabad játszani. Persze, hogyha tényleg direkt megharap az más, de nem hiszem, hogy itt ez lenne.
ilyet mindegyik kutya csinál kölyökkorban, nem csak a terrierek. én felkiáltottam, h fáj, plusz a hangok a kezem elkapása, az arckifejezésem, ami ösztönösen jön, hiszen tényleg rossz, ha megkap a kutya. az enyém megtanulta (szintén terrier :) ). sosem okoz fájdalmat, pedig most, felnõtt korában is rendszeresen azon kapom, h játék közben a fél lábfejem benne van a szájában. nem is tûnik fel azonnal, annyira óvatosan csinálja.
Játékból se harapjon meg. Tanuljon meg odafigyelni és ésszel játszani. Ha ilyen történik, hogy nagyon bedurvul, fájlald a kezed látványosan és hagyd ott, vagy ha ebbõl nem ért, "harapj vissza", természetesen nem foggal, hanem kézzel. Kicsit fájjon neki is, hogy érezze, hogy mit csinált, és hogy nem jó játék. Az alkalmi süketségre pedig a következetesség a megoldás. Amit kérsz tõle, azt megcsináltatod vele és kész. A kiköpetés meg annyi, hogy megfogod a cuccot a szájánál, nem hagyod fogást váltani, és addig-addig fogod egyre beljebb, amíg magától el nem engedi, közben pedig néhányszor mondd az eresztés vezényszavát (ne kántáld, mert csak megszokja és oda se fog figyelni rá). Ezzel sajátodnak nyilvánítod a cuccot, és ha elég dologgal csinálod meg (játék, póráz, bármi), elõbb-utóbb rájön, hogy minden a tiéd, õ csak kölcsönbe kapja játszani.
A kérdező hozzászólása: Igen, egész nap pörög.:) Néha-néha, amikor énis nagyon álmos vagyok napközben, elalszom aranyos, odafekszik mellém, és õis alszik, de ha felkelek, 10 perc múlva már rohangál. Szeretem is.:)
Mikor megharap, állj fel, hagyd ott, és csak 20 perc után kezdd újra a játékot :)
le kell nyugatni. Jó pörgõs kiskutya lehet. Az ilyennel lehet elõre lépni:) irigyellek érte.
A kérdező hozzászólása: Ha elcserélem falatra, akkor fél perc után újrakezdi! :|
nem szabad feszegetni. egyszerûbb egy jutalomfalatra "elcserélni", az ereszd vezényszóval egyidõben. És igy nem okozol fájdalmat a kiskutyának. 6 hónapos korban még csak nevelünk, nem képzünk.
ha ki akarsz vele valamit köpetni akkor tanítsd így: feszítsd szét a száját, és vedd ki belõle a dolgot. közben pedig jó erélyesen szólj rá, hogy HAGYOD! ha ezt mindig megcsinálod egy idõ után már csak rá kell szólnod, és ki is köpi. legalábbis ez nálam bevált, most ha rászólok a kutyámra, hogy hagyod még a kaját is kiköpi. :)
A kérdező hozzászólása: És sajnos ezaz, a kutyám alkalmi süket! :D Mondom erélyesen: Nem, nemszabad, megugat ami keze ügyébe kerül elkap, megráncigálja amennyire csak lehet, és olyankor hiába az ül, fekszik parancs, de ez gondolom csak kölyökkoráig jellemzõ.:) És egyébként, ti hogy köpetitek ki velük a dolgokat, mert a pórázt megállás nélkül rágja, és már mindent megpróbáltam, hogy ne csinálja!://
igen, a dolog az õ kölykös tapasztalatlanságából ered. nem szándékos a részérõl. de azt tudatosítsd, h ez nem jó, ezért ilyet nem lehet. meg fog tanulni vigyázni rád. az enyém a kaja elvételénél is ezt csinálta. annyira megörült a csontnak, és hogy ez az övé, hogy akkorra hévvel vette el, h közben éreztem a fogát az ujjaimon. megtanulta, h szépen, lassan, óvatosan kell.
A kérdező hozzászólása: Ó, hátazért tudom hogy ez csak játék, csak olykor-olykor, minél többet mondom hogy ne, õ azt hiszi játtszom vele, és bedurvul, csak errõl szeretném leszoktatni.:)
õ csak ráfogott a kezedre te meg kirántottad.ez okozott sérülést.õ csak fogta. Ha látod, hogy nagyon bezsong, mindíg álítsd le. Kis iskolázás(ülj feküdj) és utána mehet a játék tovább
Szia ! Ne kérleld a kutyát, hanem határozottan, erélyesen (de nem ordítva) szolj rá, mélyebb hangtónusban és vedd el a kezed. Nagyon fontos , hogy a kutya legyen lemozgatva minden nap, különben csak a gazdi rágcsálásával akarja levezetni az energiáját. Napi minimum 2x 1 óra séta+játék minimum szükséges ebben az életkorban. legyél következetes, ha tiltasz valamit azt elsõre teljesíteni kell, (pl egyböl elengedjük a gazdi kezét), ha nem teszi kényszerítsd rá pl fujj az orrába, amint elengedte függeszd fel vele a játékot "büntetésbõl". Fontos hogy NE könyörögj, NE töbször szólj, mert rájön: -ha nem engedem el elsõre se történik semmi- Üdv

Megharapott a macskám és még nincs oltása. Mit tegyek?

megharapott a 4 hónapos macskám. még nincs semmiféle oltása. a seb kb. fél centi mélység?. nekem meg nincs tetanusz oltásom. lehet bel?le komoly bajom/ betegségem?

Legjobb válasz: Kötözd be. Semmi. De ha félsz, menj orvoshoz inkább.

Kötözd be. Semmi. De ha félsz, menj orvoshoz inkább.
Menj orvoshoz, mert nem tudhatod, hogy a macskád hol kóborol
Harapás után pár nappal, fájdalmas bõrpír, duzzanat, kemény tapintat, erõs fájdalom, láz, seb, sebkörül váladákozás stb. Erõs vénás antibiotikum kúra. Végül is, azt írod hogy a cica 4 hónapos. 1 hónapja lakásban van. Nem valószínû hogy az elsõ 3 hónapját egerészéssel töltötte.(mert ez itt a lényeg, nem a veszettség) a felnõtt vadászó házimacskanyálában mindenféle baci lehet ami veszélyes lehet harapás után az emberre.
A kérdező hozzászólása: pontosan milyen bajokat okoz?
Én kórházban dolgozom, . A macskaharapás több bajt okoz mint egy kutyaharapás.Nem a veszettség ellen kell az oltás.
ebben az országban évek óta nem volt veszett állat, sem háziállat, sem vadállat
A kérdező hozzászólása: 3 hónapos koráig kint bóklászott szabadon. egy hónapja van panel lakásban.
Az hogy bajod lehet, attól is függ hol lakik a macska.Városi lakásban, vagy családiházban, kint bóklászva, vadászgatva. Én azért óvatosabb lennék. Mindenesetre ha pirosodik a seb körül, ne várj internetes válaszokra.Egy tetanusz a popóba.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat! én amúgy a veszettségre vagy az ehhez hasonló durva betegségekre gondoltam, hogy ha azt hordozna a macska, akkor elkapnám-e tõle egy olyan harapott sebbel, ami nem ért csontot.
Hogyne, már vegyétek meg a koporsót, még van idõd kiválasztani magadnak. :) ) Dehogy lesz bajod. Kis betadine, én még azt sem szoktam. Harapott már macska, hörcsög, patkány, és tengerimalac, sõt liba is. Ha nem ér csontot a harapás, akkor nem biztos, hogy elfertõzõdik. Ha holnapra nagyon begyulladna, menj vele orvoshoz, de szerintem nem lesz rá szükség.
fertõtlenítsd , mert begyulladhat. Am, , nem lesz semmi bajod.
Lehetséges hogy a macskád "T-vírus" hordozó!!! Értesíts ha elkezdesz gondolkodni a kannibalizmuson, mert ha igen, elõ kell vennem a régi jó öreg AK 47 esem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!