Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek meg (5808 db)

Kaptam egy 54l akváriumot egy számi harcoshallal! Mit tegyek még bele?

Legjobb válasz: hát tegnap kaptam az akváriumot és tegnap vettük a halat, az állatkereskedéses pasi adott vagy 20l vizet, mondta h azt tegyük bele meg, mondta h éjszakára egy lavorba engedjük ki a vizet h a klór kimenjen belõle! meg adott mesterséges vagy természetes baktériumokat vagy mit. Nem értettem h miért kell :D Lényeg h 54l akvárium 1 számi harcoshallal, 20l bejáratott vízzel, meg a többi úgy h vagy 12óráig állt a csapvíz h a klór kimenyjen belõle! meg adott bacikat :D

A kérdező hozzászólása: hát tegnap kaptam az akváriumot és tegnap vettük a halat, az állatkereskedéses pasi adott vagy 20l vizet, mondta h azt tegyük bele meg, mondta h éjszakára egy lavorba engedjük ki a vizet h a klór kimenjen belõle! meg adott mesterséges vagy természetes baktériumokat vagy mit. Nem értettem h miért kell :D Lényeg h 54l akvárium 1 számi harcoshallal, 20l bejáratott vízzel, meg a többi úgy h vagy 12óráig állt a csapvíz h a klór kimenyjen belõle! meg adott bacikat :D
El sem hiszem, hogy vannak még ilyen rendes eladók :O Azért kell bele a baktérium kultúra, mert az az alapja az akvárium biológiai szûrésének. A halad ürüléke meg a többi bomló szerves anyag ammóniát termel, ami mérgezõ a halakra, de a bacik lebontják nitritre, majd nitrátra amik már kevésbé veszélyesek. A nitrátot neked kell minden héten csökkentened, méghozzá részleges (30%-os) vízcserével.
Egyszerre a kettõt? Mert az egy nagyon nagy hiba lenne, ha nem volt bejáratva az akvárium minimum 2 hétig.
Ha nem éles szemû az aljzat, akkor tehetsz be pl panda páncélos harcsákat, (pl 5-6 db-ot) azokkal oda-vissza békességben elélnek. Meg mondjuk 6-7 db sárga fantom lazacot. Ha mindkét csapatot beteszed, akkor legalább 1 hetes eltéréssel rakd be õket, és akkor a kisebb létszámot tedd be. (5, és 6 db) Ja, és még nagyon fontos dolog, hogy pontosan milyen a szûrõ, mert általában ilyen csoffadt szarokat szoktak rásózni az emberre, és ha gagyi a szûrõ, akkor mindenképpen csak 1 csapat halat tegyél a betta mellé!

Mi ez a sok "Beleszerettem a tanáromba, mit tegyek? " meg "Meleg fiúk. Ismerkedni? "

manapság már ez a divat?

Legjobb válasz: Tipikus olyan kérdések, amiket máshol vagy mástól egyszerûen nem mernek megkérdezni! Lehet, hogy van gy csomó ,,Nem is foglalkozik velem, ost mit tegyek?" kérsdés is, de azokat máshol/ mástól is meg tudják kérdezni!

Tipikus olyan kérdések, amiket máshol vagy mástól egyszerûen nem mernek megkérdezni! Lehet, hogy van gy csomó , , Nem is foglalkozik velem, ost mit tegyek?" kérsdés is, de azokat máshol/ mástól is meg tudják kérdezni!
Vaaagy, azért mert van egy ilyen szál, a legmenõbb csúcsszuper új amerikai sorozatban. És minden kislány (MERT AZOK) Elolvad a 40 éves tanár bácsitól...és love story-ra vágyik. Kár, hogy vége a Hann Montana korszaknak.. akkor még mindenki Rock sztár akart lenni..

Mit tegyek hogy jobb legyen a kutyamnak? Mit tegyek meg?

sajnos nem tudom behozni mert van bent egy szobacicam es biztos hogy megolne meghat szetszedne a hazat. az olba raktunk neki 2 bundas kabatot de nagyon felek hogy meg ne fagyjon egesz nap ki se jon csak bent reszket nagyon sajnalom.

Legjobb válasz: Milyen fajta kutya?

Milyen fajta kutya?
Tegyél be még forróvizes palackot és szalmát vagy szénét... Nem tudjátok valahova beengedni???
A kérdező hozzászólása: jagd terrier sajnos nem tudjuk :/
Ha nem viszitek be nem lehettek benne biztosak, hogy megöli a macskát és szétszedi a házat. Nem ér meg egy próbát a kutyád egészsége? Ha reszket, akkor már nagyon-nagyon fázik! Vidd csak be szépen, a cicát meg csukd külön, legalább egy kis idõre hogy kiengedjen a szerencsétlen. Jobb dolga is lesz bent mint hogy rendezkedjen.
Ha nem viszitek be nem lehettek benne biztosak, hogy megöli a macskát és szétszedi a házat. Nem ér meg egy próbát a kutyád egészsége? Ha reszket, akkor már nagyon-nagyon fázik! Vidd csak be szépen, a cicát meg csukd külön, legalább egy kis idõre hogy kiengedjen a szerencsétlen. Jobb dolga is lesz bent mint hogy rendezkedjen.
Jaj bocsánat. Meghalt a netünk és mikor visszajött, elküldte újra a hozzászólást. :S


Mit tegyek meg fogok örülni? Teljesen kész vagyok, már nem bírom sokáig. Mit tegyek hogy több türelmem legyen? Vehetek be valamilyen nyugtatót? Nincs már hozzá türelmem.

4és fél hós a babám és teljesen kikészít,éjjel nappal folyamatosan üvölt nyekereg. Az égvilágon semmi nem jó neki. Evett ivott tisztába van játszom vele,egy perc nyugtom nincs t?le,most is egyfolytában nyomja,de könny nem jön a szeméb?l. Orvos is látta már nem fáj semmije,ilyen a természete. Mióta megszületett azóta ilyen sírós,teljesen egyedül vagyok vele és be fogok dilizni. Nem tudok senkit?l segítséget kérni,a párom sem valami segít?kész a fáradságtól már nem látok.

Legjobb válasz: Szerintem azért ilyen, mert te is ilyen vagy, érzi rajtad az idegességet. Nem a nyugatató a megoldás, hanem ha változtatsz . Legyél türelmesebb.

Szerintem azért ilyen, mert te is ilyen vagy, érzi rajtad az idegességet. Nem a nyugatató a megoldás, hanem ha változtatsz . Legyél türelmesebb.
ha még szoptatsz elég megpróbálni a sima magne b6-ot is ...
Ha jön a foga vagy fáj valamilye, akkor jó a Baby Panadol. Neked szorongás oldására kérj vmit a gyógyszerésztõl.
A kérdező hozzászólása: A tehéntej allergiáját is nézték, semmi. Én több mint egy hónapig diétán voltam. Születési trauma az lehet!!! Több mint 18 órát vajúdtam vele, elég nagy súllyal született. Az orvosok megmagyarázták hogy meg tudom szülni mert az alkatom meg van hozzá, de közben alig tágultam. Ennyi idõnek kellett eltelnie mire eldöntötték hogy megcsászároznak, közben nagyon erõs fájásaim voltak. A végén már alig voltam magamnál.
A kérdező hozzászólása: Kedves "miaju" sajnos nem vagyok pesti, de nagyon rendes vagy jólesik hogy felajánlottad.!
kitartást, az én fiam is ilyen volt.lassan 8 hónapos és most jutunk odáig, hogy elvan egyedül egy rövid idõre és nem vinnyog annyit, mint az elején.légy türelemmel!tényleg rábízhatnád anyudra, vagy anyósra, vagy valakire, míg egyet sétálsz, vagy kialszod magad.
Szia! Ha Miskolci vagy, esetleg környéke, én is szívesen besegítek néha, ha pedig nem, akkor ajánlom az Otthon Segítünk Alapítványt, nézd meg, hogy van-e a lakóhelyed közelében szolgálatuk, hátha tudnak neked segíteni.
Még egy utolsót beleokoskodhatok... Próbáltad hordozókendõbe tenni? Nálunk a nagy üvöltõs idõszakokban csak az vált be. Állítólag attól nyugszik meg, hogy érzi az anya testét, meg a kendõ valahogy olyan érzést kelt benne, mintha az anyaméhbe lenne. (Nagyon szorosan tapad, meg kb. olyan testhelyzetbe is van benne a baba.) Egyik barátnõm 6 hetes babája hasfájós, náluk is csak ez jön be.
Kitartás, sajnos az én kisfiam is ilyen volt. Mindenféle kivizsgáláson voltunk, hogy kiderítsük, hogy mi lehet az oka, hogy szinte mindig sír, nyûgös, és aludni is nehezen aludt, nagyon sokszor ébredt. De egyszer vége lett, úgy kb. 8 hónapos korára. Most 3 éves és nagyon nyugodt gyerek, bár néha rátör egy kis hisztiroham, de ezt már el lehet viselni.
Akkor lehet, hogy valami szülési trauma féle, ha esetleg nehezen született. És arra is gondolni kell, hogy a kicsik még látnak , érzékelnek olyasmit, amit a felnõttek nem.Lehet, hogy olyasmitõl fél, amit te nem láthatsz.Ez esetben mindennél fontosabb, hogy minél jobban idegesít, annál türelmesebb legyél, mert akkor csak ezzel segíthetsz.
Nincs barátnõ, rokon, akárki aki pár órára leváltana, amíg Te elmész valahova? Különben nagyon meg tudlak érteni, nálunk is ez volt a helyzet az elsõ 3 hónapban, a bab egyfolytában üvöltött (nem sírt, üvöltött). A párom rengeteget dolgozott, nagyszülõket inkább hagyjuk...Szóval egész napom abból állt, hogy próbáltam nyugtatgatni, teljesen kivoltam, idõnként már a tányérokat hajigáltam a falnak. És nekem is csak azt mondták, hogy hasfájós meg ilyen a természete stb. Meg persze mindenki osztotta z észt, hogy mit kell csinálni, mindenkinek volt ötlete, amit kéretlenül is nyomatni kellett, hiába mondta a végén hogy hagyjanak már békén vele. Aztán valamelyik orvos mondta, hogy esetleg tejallergiás (a tehéntej fehérjéje - amit a szoptatós anya iszik- átjut az anyatejbe). Azután abbahagytam a tejtermékek fogyasztását, és egyik napról a másikra abbamaradt a sírás. Bár egyáltalán nem biztos, hogy a Te babádnak ez a baja. Budapesti vagy? Csak azért, mert ha nincs senki és valahogy megoldható én szívesen vigyázok a babádra, amíg Te valahová elmész kikapcsolódni. Azt hiszem ez egy kicsit furcsa, mert tényleg semmit nem tudunk egymásról, meg béna hogy így ajtóstul rontok a házba...Csak az elsõ három hónap nekem is rémálom volt, szóval tényleg megértelek és ha valahogy megoldható, vagy nem tartod rossz ötletnek, nyugodtan írjál privit!
A kérdező hozzászólása: Ha nincs meleg akkor is ilyen, születésétõl!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek. Kórházban látta orvos, direkt e miatt a sírossága miatt kaptunk beutalót. Anyatejet és tápszert is kap és nem hiszem hogy éhes lenne. Már próbáltuk az infacolt az angolvizet, most espumizánt kap. Tudom hogy nem tesz jót neki hogy ideges vagyok, és nem direkt van de az hogy egy percre nem tudom magára hagyni mert már üvölt és hogy semmi nem jó neki felõröl. Születésétõl ilyen, én sem voltam az elejétõl idegbeteg, de mostanában jön ki rajtam.
Hát, az biztos, hogy ez a nagy meleg a babát is megviseli.
A türelem pedig nagyon fontos. Ha érzi rajtad, hogy feszült vagy, akkor Õ is valóban feszültebb, és ez egy ördögi kör lesz. Próbáld könnyebbé tenni a napokat, tologasd, hordozd a karodban, mutogasd neki a tárgyakat, parkban a növényeket, nézegelõdjön, hogy az õ figyelme is elterelõdjön. Lehet, hogy fáj valamije, hasa, esetleg melege van, szomjas, érzékeny a frontokra. Hallgassatok zenét, ringasd a kezedben, táncolj vele. Tudom, nem könnyû, de próbáld meg.
Látta a doki, de attól függetlenül lehet, hogy hasfájós.Patikába lehet kapni recept nékül hasfájás elleni taát vagy kanalas szert, ami ha esetleg nem is használna, de ártani nem fog, ki kell próbálni. az is lehet, hogy van valami, ami zavarja a babát.Valami zaj vagy fény vagy bármi más, ami folyton megriasztja, nyugtalanítja.És még az is lehet, hogy rossz helyen van az ágya.Rakd át az ágyat és figyeld meg, mi lesz. fontos, hogy a babának minden nap ugyan úgy alakuljon a napirendeje, mindíg ugyanabban az idõben egyen, hasonló idõben vidd levegõzni, stb.Ne légy ideges, az sokat árt mindkettõtöknek.Az én babámnak is volt ilyen nehéz idõszaka.Rendbe jön minden.
õszintén gõzöm sincs, csak azt tudom mondani, hogy egyik ismerõsünknek is 4 hónapos koráig nagyon sírt a babájuk, aztán kiderült, hogy nem volt elég neki a tejcsi, kapott még tápszert, azóta nem sír...
A kérdező hozzászólása: Utolsó, nálunk is ugyan ez van az én lányom is alig alszik. Éjjel is borzasztó sokat fenn van. A kialvatlanság miatt vagyok ennyire idegbeteg, néha az ájulás határán járok. Nálatok sem állapítottak meg semmit? Remélem hamar kinövi, mert úgy érzem elfogy az erõm.

Pulykahús, tészta. Mit tegyek még az 1 éves és 2 hetes babóm kajájába? Ezek tegnapról maradtak. De nem tudom mit tegyek bele

Legjobb válasz: Valami zöldséget gyorsan fõzhetsz bele, répa, brokkoli, karfiol. vagy ha van olyasmi bébikajád otthon (üveges), ami szted passzol ízben, mehet hozzá:) Én sokszor vegyítem az üvegest és a saját fõzést:) Jó étvágyat!

Valami zöldséget gyorsan fõzhetsz bele, répa, brokkoli, karfiol. vagy ha van olyasmi bébikajád otthon (üveges), ami szted passzol ízben, mehet hozzá:) Én sokszor vegyítem az üvegest és a saját fõzést:) Jó étvágyat!
A pulykahúst pirítsd össze párolt zöldségekkel, meg a fõtt tésztával, vajazz ki egy kis jénait, öntsd bele, fõzz egy laza sajtszószt, öntsd le a keveréket, be a sütõbe, ha megpirult a teteje, kész is. Én minden maradékkal így bánok el.

Teljesen félreneveltük a kutyát, már meg is harapott. Mit tegyünk? Meg lehet még nevelni?

fél éves beagle kislány,els? kutya.emeletes házban lakunk.teljesen zizi,idegbeteg,és az el?bb elvitt valamit az asztal alá(mindig ellopkod dolgokat),és amikor utána nyúltam morgott,és harapott.Utána már meg is vertük,de szerintem ugyan úgy fogja tovább folytatni.Meg el van kényeztetve!azt hiszi,hogy ? a f?nök,ha már rá szólunk,az nem ér semmit.mit tegyünk, nem akarjuk verni,de néha tényleg muszáj(bár most már az sem segít:S)?meg lehet még nevelni?hogyan?

Legjobb válasz: Szia! Én egy 3 éves beagle tulaja vagyok, és már van egy kis tapasztalatom a nevelésben. Mivel Zsolika is eléggé rosszul nevelt, fõnökkutya volt, tényleg át kellett nevelnem, és sikerült. Itt van a fõ praktika, 3-5 hónapra levezetve. /Heti 1 óra esetén nekem 3 hónap alatt sikerült, 1-2 apró gyakorlat kivételével minden/ (villámnevelés nincsen, sajnos itt szükség van idõre. 1.-4. hét hét: A kutyát pórázon vigyétek ki sétálni! Ha húz, álljatok meg, húzd magad mellé, ültesd le, és mondj annyit, határozottan: "Lábhoz!" Ezek után indulj el vele! Próbáld a pórázt rövidre fogni, hogy ne is tudjon elmenni, vagy nem a lábad mellett menni! Mazsola ezt kb. 1,5 óra alatt tanulta meg, ezzel a gyakorlattal együtt: a "Lábhoz!" parancs ismét a fõszereplõ, ellenben itt negyedfordulatokat kell tenni. A kutyát ültesd le magad mellé, és határozottan mondd, hogy "Lábhoz!" Ezek után fordulj oldalra, és húzd magaddal a kutyát! Nem durván, inkább csak hogy ismét melletted legyen! Ezt ismételd meg sokszor! Majd késõbb ezt a gyakorlatot járás közben is vezesd be! Ugyanez a feladat, csak ne ültesd le a kutyát, pusztán fordulj! Ha helyben sikerült neki, és már nem kell hozzáérned (2 hónap alatt tanulta meg Zsoli), akkor jöhet a 180 fokos fordulat. A kutyát megkerülve kívülrõl óvatosan told beljebb, és indulj el vele! Ismét "Lábhoz!" a parancsszó. Eleinte a popsija lenyomásával leültetheted, de késõbb a kutyus játszi könnyedséggel megcsinálja minden egyéb nélkül. 2. hónap: Most egy kis váltás jön, most megtanítjuk a kutyát bejönni ha szökik. Tanácsos venni egy hosszú (5-6 méteres) pórázt, mert másképpen szökhet! A póráz végét fogd, és indulj el vele ellentétes irányba! Ha követ (mégpedig ha ügyesen nevelted, akkor fog) indulj el másik irányba! Ha lemarad, bóklászik, akkor mondj neki annyit: "Hozzám!" Majd a póráz megrántásával húzd magadhoz. Ezt csak naponta 1-2 alkalommal gyakorold, és jutalmazd! 1 táp ha odajön, 2 ha le is ül. De a jutalom mindig fontos! 3. hónap: Most izgalmas feladat jön: ugratás és lassan póráz nélküli séta. Téglából (ha nincs, kartondobozból, stb., legyünk kreatívak) építs akardályt, botokkal középrészen, hogy meg ne sértse a kutyát, és egyre nagyobb akadályokon ugrasd át a kutyát! 6-7 téglánál (7 cm-es téglák esetében) ne emeld magasabbra, csak elveszed a kutyus kedvét az ugrástól! Gyakoroljátok a többi elemet is, menjetek hosszú sétákra a kutyával, labdázzatok, játszatok vele! Ezen a ponton a kutya már ragaszkodik hozzád. 4.hónaptól: Rendszeresen tréningezzetek, hetente minimum egyszer sétáljatok, kiképzést tartsatok, esetleg újszerû feladatokkal is színesebbé tehetitek a kutyus életét. Amit viszont soha ne csináljatok: NE verjétek meg! Demotiválja és ettõl harap! NE erõszakoskodjatok vele! Ettõl is van a harapás, az "idegbetegség" és a "ziziség". NE bántsátok méh ha úgy gondoljátok, hogy kell! Apa próbálta így nevelni, a kutya azóta alig mer odamenni hozzá, de nem engedelmeskedik neki. Nem célravezetõ. NE engedjétek hogy fõnökösködjön! Simán koppints az orra már nem nedves részére óvatosan (olyan kis fricska szintûen) és megérti! És még egyszer: egy orrfricskánál több büntit ne kapjon! Megnevelni pedig mindig lehet. Remélem, segítettem. :)

Szia! Én egy 3 éves beagle tulaja vagyok, és már van egy kis tapasztalatom a nevelésben. Mivel Zsolika is eléggé rosszul nevelt, fõnökkutya volt, tényleg át kellett nevelnem, és sikerült. Itt van a fõ praktika, 3-5 hónapra levezetve. /Heti 1 óra esetén nekem 3 hónap alatt sikerült, 1-2 apró gyakorlat kivételével minden/ (villámnevelés nincsen, sajnos itt szükség van idõre. 1.-4. hét hét: A kutyát pórázon vigyétek ki sétálni! Ha húz, álljatok meg, húzd magad mellé, ültesd le, és mondj annyit, határozottan: "Lábhoz!" Ezek után indulj el vele! Próbáld a pórázt rövidre fogni, hogy ne is tudjon elmenni, vagy nem a lábad mellett menni! Mazsola ezt kb. 1, 5 óra alatt tanulta meg, ezzel a gyakorlattal együtt: a "Lábhoz!" parancs ismét a fõszereplõ, ellenben itt negyedfordulatokat kell tenni. A kutyát ültesd le magad mellé, és határozottan mondd, hogy "Lábhoz!" Ezek után fordulj oldalra, és húzd magaddal a kutyát! Nem durván, inkább csak hogy ismét melletted legyen! Ezt ismételd meg sokszor! Majd késõbb ezt a gyakorlatot járás közben is vezesd be! Ugyanez a feladat, csak ne ültesd le a kutyát, pusztán fordulj! Ha helyben sikerült neki, és már nem kell hozzáérned (2 hónap alatt tanulta meg Zsoli), akkor jöhet a 180 fokos fordulat. A kutyát megkerülve kívülrõl óvatosan told beljebb, és indulj el vele! Ismét "Lábhoz!" a parancsszó. Eleinte a popsija lenyomásával leültetheted, de késõbb a kutyus játszi könnyedséggel megcsinálja minden egyéb nélkül. 2. hónap: Most egy kis váltás jön, most megtanítjuk a kutyát bejönni ha szökik. Tanácsos venni egy hosszú (5-6 méteres) pórázt, mert másképpen szökhet! A póráz végét fogd, és indulj el vele ellentétes irányba! Ha követ (mégpedig ha ügyesen nevelted, akkor fog) indulj el másik irányba! Ha lemarad, bóklászik, akkor mondj neki annyit: "Hozzám!" Majd a póráz megrántásával húzd magadhoz. Ezt csak naponta 1-2 alkalommal gyakorold, és jutalmazd! 1 táp ha odajön, 2 ha le is ül. De a jutalom mindig fontos! 3. hónap: Most izgalmas feladat jön: ugratás és lassan póráz nélküli séta. Téglából (ha nincs, kartondobozból, stb., legyünk kreatívak) építs akardályt, botokkal középrészen, hogy meg ne sértse a kutyát, és egyre nagyobb akadályokon ugrasd át a kutyát! 6-7 téglánál (7 cm-es téglák esetében) ne emeld magasabbra, csak elveszed a kutyus kedvét az ugrástól! Gyakoroljátok a többi elemet is, menjetek hosszú sétákra a kutyával, labdázzatok, játszatok vele! Ezen a ponton a kutya már ragaszkodik hozzád. 4.hónaptól: Rendszeresen tréningezzetek, hetente minimum egyszer sétáljatok, kiképzést tartsatok, esetleg újszerû feladatokkal is színesebbé tehetitek a kutyus életét. Amit viszont soha ne csináljatok: NE verjétek meg! Demotiválja és ettõl harap! NE erõszakoskodjatok vele! Ettõl is van a harapás, az "idegbetegség" és a "ziziség". NE bántsátok méh ha úgy gondoljátok, hogy kell! Apa próbálta így nevelni, a kutya azóta alig mer odamenni hozzá, de nem engedelmeskedik neki. Nem célravezetõ. NE engedjétek hogy fõnökösködjön! Simán koppints az orra már nem nedves részére óvatosan (olyan kis fricska szintûen) és megérti! És még egyszer: egy orrfricskánál több büntit ne kapjon! Megnevelni pedig mindig lehet. Remélem, segítettem. :)
Nem a kutyával van a gond, hanem veled, veletek, a gazdáival. Legyetek szivesek nézzetek utána, hogyan kell egy kutyát nevelni, édesanyád ne abból induljon ki, hogy ha neked használt a verés kiskorodban, akkor a kutyának is csak jót tesz. Ilyen nincs, hogy "muszáj" megverni, egyszerûen csak ti nem tudtok bánni vele.
hát már jól elrontottad, sosem szabad megütni ma én is kiengedtem kutyát, ahogy mindennap(mert kennelben vannak de mindennap le vannak fárasztva)és nem jött egyszerûen egy idõ után oda hozzám a kiskutyám, ezért egy félórát töltöttem azzal, míg odacsalogattam magamhoz és amikor raktam be egy kicsit rápaskoltam a seggére, de ennyi, sose verném el vagy meg, pedig néha nagyon makacs... szerintem vidd el kutyasuliba és mutassátok meg ki a falkavezér és kié az a cucc, amit elvisz az a tiétek és nem az övé. Mindig õ jöjjön oda hozzád, ne pedig fordítva, ne adj neki enni, amikor te is eszel, szidd le ha rosszat csinál és dícsérd ha jót, határozottabban .....
Itt gondok vannak a falkavezérséggel ez segíthet ebben: http://cerberoskutyaiskola.hu/index.php?option=com_content&t.. De a kutyát minden képen jó alaposan le kéne mozgatna napi 2 óra intenzív mozgással és minden képen fel kéne keresni egy kutyaiskolát.
Talán nem kellett volna beagle-t venni elsõ kutyának. És fõleg nem kéne megverni azért, mert kölyökkutyaként viselkedik... El kellene hordanod kutyaoviba, majd tükörmódszeres kutyasuliba. Meg lehet nevelni, az enyém 9-10 hónapos korára lett "jó" kutya.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a tanácsokat, be fogjuk tartani!
Ó, bocsi, elfelejtettem: a pórázt az elsõ évben ne csatoljátok le róla, addig rakjátok le a földre, és a 4. hónaptól kb. mellettetek fog menni! Az eredmény: Zsola már jólnevelt, eszébe sem jutna szökni. Nektek is sok sikert!
Annyi mozgás elég neki, ha minden nap mehet, és azt se felejtsétek el, hogy agyban is le kell fárasztani, trükkökkel Eléggé el lett rontva, de fiatal, megnevelhetõ! Még idõben! Vigyétek el egy kutyaiskolába, ott kérjetek tanácsot, és ajánlok egy könyvet is, mert falkavzéri gondok is vannak Cesar Millan: A csodálatos kutyadoki
Én is így veszem el, - engedd, nem a tied!
Én úgy, h sehogy, mert az enyém nem lopkod. Ha esetleg elvenne valamit, akkor meg ereszd! parancs és kész is. Esetleg nem a pacsit kellett volna neki megtanítani, hanem az alapvetõ parancsokat...-.-
A kérdező hozzászólása: a mozgással nincs gáz, olyan napi 2, 5-3 órát kint vagyok vele.amúgy nagyon okos kutya, 3 hónaposan megtanulta a pacsit, 1 óra alatt, és azt adja mindig:D 4. kommeltelõ:engem nem vertek, és mi sem úgy verjük a kutyát, hogy izomból ráhúzunk egyet .amúgy meg utána rendesen bûntudatunk van. köszi a könyv ajánlást, most le is töltöm, szükségünk lesz rá, mert elsõ kutya, és mi sík hülyék vagyunk.:S ti hogy veszitek el a kutyáitoktól az ellopott cuccokat?
Még nem késõ megnevelni, ez csak rajtatok múlik. Kölyök még és feszegeti a határokat. Határozott gazdira van szüksége és következetes nevelésre és egy kutyaiskolára, ahol mindezt megtanulhatjátok. A beaglenak nagyon sok mozgásra van szüksége és feladatokra. Az agyát is le kell fárasztani. Használjatok klikkert, és ajánlanám Jan Fennel Kutya pszihológia könyvét is, és egy tükör módszeres kutyaiskolát. Ne verjétek, ettõl nem fogja megtanulni mi a baj, legfeljebb félni fog tõletek. Ne adjátok fel még fiatal a kutya. Jó tanulást és sok sikert kívánok :-)
Naná hogy odakapott, hisz védett valami kincset.Okosan kell elvenni tõle bármit is. Ha rosszat tesz, én nem ütöm meg, leültetem elém, és megszidom. Többet ér, mintha rásóznék. Hát erõsen elrontjátok, de még fiatal, lehet nevelni. Azt gondolom rossz a rendszer amibe belevittétek. Ez a kutyafajta, nagyon sok mozgást, futást igényel. Ha igazán tisztességesen lefárasztjátok, nyugisabb lesz. A lakásan sem kell elzavarni, ozz is lehet vele játszani, okosítani, kicsit lefárasztani. A fónökségét pedig kezelni kell, mert ránõ a fejetekre.

Mit tegyek? Meg van nyúlva az ín a bal térdemben, de azért még focizok. Az orvos azt mondta, hogy meg lehet műteni ha akarom.

Legjobb válasz: mit hiszel mik vagyunk mi?? azért az orvos jobban tudja. te érzed nem mi..

mit hiszel mik vagyunk mi?? azért az orvos jobban tudja. te érzed nem mi..

Üdv! Az lenne a problémám, hogy újra telepítettem a gépem, és egyszerûen nem tudom újra rátenni a hangot (SoundMax Adi1988 Audio Driver ), vmiért nem jó az illesztõprogram vagy nemtudom, így nincs hang a gépemen. Mit tegyek? Még egyéb infó lentebb

A hiba üzenet:The HDA audio bus driver is required and not found. Pedig az eredeti telepítõ lemezével próbálkozom! Próbáltam már letölteni ezt a bus drivert, windows xp-m van még,32 bit-es.

Legjobb válasz: Szia. Driver keresés : Nézd meg a hardwerazonositóját az eszköznek/eszközöknek, és alapján próbálkozz drivert keresni. Mivel Microsoft találmány egyszerû és nagyszerû, (vagy nem ez nézõpont kérdése) és a windows XP óta benne van a windowsokban. Számitógép - Jobb egér katt - Tulajdonságok - majd Eszközkezelõ. ( devmgmt.msc ) Itt keresd azt az eszközt, amire kiváncsi vagy (telepités után sárga kérdõjeles az eszköz - és az Egyéb eszközök között van - kattits rá (kinyilik) ami benne van azt nem ismerte fel a gép és nem telepitett hozzá drivert) Kattints kétszer az egyikre, elõjön egy ablak, abban a "Részletek" fülön van egy leengedhetõ ablak, oda válaszd a "Hardverazonositókat". Az alatta lévõ ablakban megjelenõ adatokból az elsõ sorra kattints rá és CTRL+C (másold). Gogliban bemásolod (CTRL+V). Elõször is próbáld meg az összes adat alapján keresni a drivert, ha nem sikerül akkor próbáld meg a végérõl leszedni egy egységet ("&" jel az egység tagoló), majd még egy egységet, a végén csak a VEN és a DEV - Vendor és Device, usb eszköz esetén a VID és PID azonositó marad, utánna irod Driver plusz az OP rendszert és már keres is. Példa gugli keresésre : PCI\VEN_1002&DEV_9498&SUBSYS_10021002&REV_00 driver windows XP Itt egy mintakép hardver azonositóra : http://coopper.clanteam.com/getfile.php?dfn=hwazon1.jpg vagy http://coopper.clanteam.com/getfile.php?dfn=hwazonosito.jpg Sok sikert. Üdv.

Szia. Driver keresés : Nézd meg a hardwerazonositóját az eszköznek/eszközöknek, és alapján próbálkozz drivert keresni. Mivel Microsoft találmány egyszerû és nagyszerû, (vagy nem ez nézõpont kérdése) és a windows XP óta benne van a windowsokban. Számitógép - Jobb egér katt - Tulajdonságok - majd Eszközkezelõ. ( devmgmt.msc ) Itt keresd azt az eszközt, amire kiváncsi vagy (telepités után sárga kérdõjeles az eszköz - és az Egyéb eszközök között van - kattits rá (kinyilik) ami benne van azt nem ismerte fel a gép és nem telepitett hozzá drivert) Kattints kétszer az egyikre, elõjön egy ablak, abban a "Részletek" fülön van egy leengedhetõ ablak, oda válaszd a "Hardverazonositókat". Az alatta lévõ ablakban megjelenõ adatokból az elsõ sorra kattints rá és CTRL+C (másold). Gogliban bemásolod (CTRL+V). Elõször is próbáld meg az összes adat alapján keresni a drivert, ha nem sikerül akkor próbáld meg a végérõl leszedni egy egységet ("&" jel az egység tagoló), majd még egy egységet, a végén csak a VEN és a DEV - Vendor és Device, usb eszköz esetén a VID és PID azonositó marad, utánna irod Driver plusz az OP rendszert és már keres is. Példa gugli keresésre : PCI\VEN_1002&DEV_9498&SUBSYS_10021002&REV_00 driver windows XP Itt egy mintakép hardver azonositóra : http://coopper.clanteam.com/getfile.php?dfn=hwazon1.jpg vagy http://coopper.clanteam.com/getfile.php?dfn=hwazonosito.jpg Sok sikert. Üdv.

Mit tegyek? Meg se merem szólítani ://

Van egy egy lány akibe szerelmes vagyok.ötödikben jött a sulinkba akkor volt ? hatodikos.Õ egy éve ballagot az álltalánosból én meg most.Ugyanabba a gimibe megyek mint ?.Nah már nekem els? látásra tetszett ez a lány :D 3 év alatt az a baj h nem sokat beszéltem csak pár mondatot mert nem merem megszólitani.És még a lánytesómmal is tavaly összeveszett Így nem tom h most engem is utál-e. Szeptembert?l rendszeresen találkozunk a suliban. mit tegyek? vmi tanács?Le vagyok blokkolva mikor meglátom ,elkap egy fura érzés,érzem ahogy megn? a vérnyomásom.

Legjobb válasz: 2# Nem feltétlenül.:) Vannak kivételek. Kérdezõ, szerintem próbáld meg! Hidd el nincs veszíteni valód, mert legalább megkérdezted, ha visszautasít, akkor ennyi visszautasított, ha pedig igent mond akkor nyert ügy. De ha nem kérdezel rá, mindig ott lesz a kérdés..."Mi lett volna ,ha...?" Nekem a barátom, egy évvel fiatalabb nálam. Általánosba második-as lettem, amikor õ elsõs. 3 éven át nem mert szólni, hogy tetszem neki.(Pedig nekem is tetszett õ.) Viszont a negyedik év végére már mindenki arról beszélt, hogy belém van zúgva. Akkor a barátnõm közbe lépett, és elküldött minket beszélni. (Én már jóval tapasztaltabb voltam akkor mint õ, kapcsolatok terén.) Az egész beszélgetést én irányítottam, õ folyamatosan csak vigyorgott és a földet bámulta.(Na meg össze-vissza dadogott.) Aztán én kérdeztem rá: "Járni szeretnél velem?" Erre nagyon elvigyorodott, és csak bólogatott. Most nagyon boldogok vagyunk együtt.:) Bocsi a szövegelést, csak gondoltam, ez majd egy kis lelket önt beléd.:) (Tanulság? : Nem kellett volna annyit várnia a kérdéssel, ami mint kiderült pozitív választ kapott.:))

2# Nem feltétlenül.:) Vannak kivételek. Kérdezõ, szerintem próbáld meg! Hidd el nincs veszíteni valód, mert legalább megkérdezted, ha visszautasít, akkor ennyi visszautasított, ha pedig igent mond akkor nyert ügy. De ha nem kérdezel rá, mindig ott lesz a kérdés..."Mi lett volna , ha...?" Nekem a barátom, egy évvel fiatalabb nálam. Általánosba második-as lettem, amikor õ elsõs. 3 éven át nem mert szólni, hogy tetszem neki.(Pedig nekem is tetszett õ.) Viszont a negyedik év végére már mindenki arról beszélt, hogy belém van zúgva. Akkor a barátnõm közbe lépett, és elküldött minket beszélni. (Én már jóval tapasztaltabb voltam akkor mint õ, kapcsolatok terén.) Az egész beszélgetést én irányítottam, õ folyamatosan csak vigyorgott és a földet bámulta.(Na meg össze-vissza dadogott.) Aztán én kérdeztem rá: "Járni szeretnél velem?" Erre nagyon elvigyorodott, és csak bólogatott. Most nagyon boldogok vagyunk együtt.:) Bocsi a szövegelést, csak gondoltam, ez majd egy kis lelket önt beléd.:) (Tanulság? : Nem kellett volna annyit várnia a kérdéssel, ami mint kiderült pozitív választ kapott.:) )
Vegyél be vérnyomáscsökkentõt
Szóval a csaj az idõsebb? Hmm... Szerintem ne nagyon próbálkozz, a csajoknak mindig az idõsebb fiúk kellenek.
Mielött találkozol vele rejszolj, az megnyugtat!
A kérdező hozzászólása: Köszi utolsó:D De ha nem is járna velem, remélem barátok lehetünk:D

Mit tegyek? Még csak december 14. -e óta járunk! Helyzet, hogy még soha nem láttam! (csak képen) Nem kellett volna összejöjjek vele, de buta voltam, nem tudom hogy szakítsak? Megmondja, hogy csak kihasználtam, pedig nem!

Csak futó kaland volt, és azthittem hogy szeretem, de ez nem igy volt! Csak azt hittem! Mostmár meguntam, de ezt nem mondhatom meg neki Nem szeretem. Egyáltalán nem! Mit tegyek?!

Legjobb válasz: a kérdésed minden szaván felkacagtam volna, ha szoktam volna magamba röhögni.. jártok de nem találkoztatok? és így se tudsz vele szaíktani? mi lesz egy hosszú kacspoalt után, annak hogy mondod meg hogy vége?kihasználtad, úgyhogy nem is találkoztatok? a netes kapcsoalt neked már kaland? azt hitted szereted pedig nem is ismered? meguntad, pedig még nem is láttad? jesus, hát ha így nem tdusz vele szakítani akkor szerintem még egy ideig te ne gondolj párkapcsolatra, értem ezt úgy hogy olyan igazira, tudod, ahol ismeritek is egymást...

a kérdésed minden szaván felkacagtam volna, ha szoktam volna magamba röhögni.. jártok de nem találkoztatok? és így se tudsz vele szaíktani? mi lesz egy hosszú kacspoalt után, annak hogy mondod meg hogy vége?kihasználtad, úgyhogy nem is találkoztatok? a netes kapcsoalt neked már kaland? azt hitted szereted pedig nem is ismered? meguntad, pedig még nem is láttad? jesus, hát ha így nem tdusz vele szakítani akkor szerintem még egy ideig te ne gondolj párkapcsolatra, értem ezt úgy hogy olyan igazira, tudod, ahol ismeritek is egymást...
Ez emberi kapcsolat? Ne viccelj már!
ez még csak az ismerkedési fázis, szó sincs itt még kalandról sem :D megmondod, hogy nem keresed többé, oszt jónapot! :D
LOL.
xD ez milyen Paraszt kérdés már ?
Nem te kérdezted múltkor, hogy mit csinálj az elsõ találkozáson, mert neten kezdtetek járni? Hm ha jól veszem ki, nem sikerült valami jól a találka. Vagy ha nem te voltál és még nem is találkoztatok, akkor még egyszerûbb a helyzet. Kerek perec meg mondod neki, hogy a részedrõl nem oké, mert mégse olyan, amilyennek elképzelted, vagy nem akarsz olyannal járni, akivel még nem is találkoztál, másmilyennek ismerted meg de már látod milyen valójában stb sokféle képen meglehet fogalmazni
A kérdező hozzászólása: a kérdés nem azért tettem fel , hogy lebõgjetek, tisztelet a kivétel! köszönöm az utolsó hsz-nak :D õ segitett! az elsõ pedig egyáltalán nem..:|:|:|


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!