Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek múltból (4 db)

Mit tegyek, ha az eszem tudja, hogy így a legjobb mindenkinek (környezetem is ezt igazolja vissza), de az érzéseim újra kínoznak a múltból?

Szeretnék túllépni a múltbéli "fájdalmaimon", elfogadni azt a jót ami körülvesz. Tudom, hogy könnyebb lenne, ha lenne egy bizalmas barátom, akivel kidumcsizhatnám a dolgokat, de sajna eddig rosszul választottam meg a barátaimat. Párom mindig meghallgat, de nem szeretném újra és újra felszakítani a régi sebeket. Szakemberre nincs pénzem és időm :(

Legjobb válasz: Ès mi kínoz a múltból? Azt mondod règi sebeket tèpsz fel vele, ezek szerint te nem tudod feldolgozni.

Ès mi kínoz a múltból? Azt mondod règi sebeket tèpsz fel vele, ezek szerint te nem tudod feldolgozni.
nem tudni miröl beszélsz, szóval konkrétan a kérdés mi?

Már kezdek megőrülni, hogy a SÖTÉT MÚLTAM állandóan visszajár és már naponta vannak rémálmaim a múltból. És nem tudok megszabadulni a rossz emlékektől. Mit tegyek mert nem tudom elfelejteni? Nagyon fáj a sötét múlt.

Általános iskolában ütöttek, vertek, megszégyenítettek minden ok nélkül sokszor azért mert béna voltam tornaórán és nehéz volt a felfogásom. Ha valamib?l 4-est vagy 5-öst kaptam egyszer?en kék-zöldre vertek a szünetbe. Leköpködtek és volt hogy alsó tagozatosokat is bevontak a megszégyenítésbe. A tanárok segítsége semmit sem ért.

Legjobb válasz: Ez szerintem rossz ötlet volt, mármint hogy még a gyerekeiknek is rosszat kívántál, hát mit tehetnek azok róla, hogy a szüleik így bántak veled!? A gyerekek sokszor kegyetlenek, engem is piszkáltak, kötözködtem, volt hogy egy fiú fejbe rúgott, meg kést szorított a torkomhoz, pedig én lány vagyok, de bátyám ment és megverte õket. Hidd el hogy visszakapják az élettõl, Isten nem bottal ver!

Ez szerintem rossz ötlet volt, mármint hogy még a gyerekeiknek is rosszat kívántál, hát mit tehetnek azok róla, hogy a szüleik így bántak veled!? A gyerekek sokszor kegyetlenek, engem is piszkáltak, kötözködtem, volt hogy egy fiú fejbe rúgott, meg kést szorított a torkomhoz, pedig én lány vagyok, de bátyám ment és megverte õket. Hidd el hogy visszakapják az élettõl, Isten nem bottal ver!
mondd inkább olyannak, aki szeret, mert aki nem szeret azt úgysem érdekli a bajod
Komoly dolgok kavarognak benned nagyon, és ezt a nagy haragot és gyûlöletet jó lenne, ha a helyén tudnád kezelni. Annyit mindenképpen mondanék, hogy ez a múlt azok szégyene, akik ezt tették veled, nem a tiéd. A te "felelõsséged" legfeljebb az, ahogyan te akkor viselkedtél - jelentsen ez bármit is. Pont ezeknek a komoly és erõs érzelmeknek a helyretételében tudna segíteni egy szakember, hogy ne kelljen hurcolnod magaddal ezt a lelki súlyt tovább. Nekem õ segített: http://szokolai.blog.hu/
Rohad a szemétládák! Szerintem az ember nem változik, aki akkor igy viselkedett embertársával, az most is az. lehet, hogy egy-kettõben feléledt a lelkiismeret, talán. Csak tudod az a gond, hogy nem fognak mások hinni neked, ha már név szerint említesz másokat -ilyen az emberi faj. S lehet még becsületsértéssel is meghurcolnak. Ember egyébként hova jártál suliba? Én ilyet egyáltalán nem tapasztaltam. Sõt egyszer valakit megvédtem az még alsos általánosban volt (pedig pici lány voltam). Ugy neki mentem felháborodásomban, máig emlékszem. pedig ez jól sült el.Neked meg nagyon rosszul. Nagyon kívánom, hogy meggyógyulj az emlékeidbõl, megtaláld a megoldást!!!!!! Írd meg, ha van ötleted.....nem tudnál elmenni vh-vá önkéntesnek, ahol rászorulónak segítesz, talán ez gyógyítana.
Nekem is ilyen hasonló volt az általános iskola. Sõt még a középiskolában is volt egy kettõ aki "pszkált" elég durván. Sõt általános iskolában még alányok is piszkáltak meg csúfoltak. Most 20 éves vagyok nekem is visszajár a múlt, meg minden, [email protected] gyerekkorom vol és [email protected] kamaszkorom van. 20/f
ptsd tündérhegyre menj

Mit tegyek hogy megjelent a színen valaki a múltból?

Férjezett vagyok, van egy kisfiam, aki hamarosan másfél éves lesz. A férjemmel való kapcsolatom alapban jó. Az a probléma, hogy a testi dolog nálam vele nem indítja be a hormonokat. Inkább ragaszkodás, lelki vonzódás van a részemr?l mostanában. Hozzátartozik a történethez, h. férjem el?tt nem volt sok tapasztalatom.

Legjobb válasz: szerintem ne, a pasi már meg se ismert! :S Benne nem hagyhatott nagy nyomokat az a kapcsolat köztetek... én nem dobnám fel a családom, hanem a párommal próbálnám megbeszélni a problémákat.

szerintem ne, a pasi már meg se ismert! :S Benne nem hagyhatott nagy nyomokat az a kapcsolat köztetek... én nem dobnám fel a családom, hanem a párommal próbálnám megbeszélni a problémákat.
Én megtettem, beindított egy pasi szexuálisan, leléptem a férjemtõl, akitõl egyébként minden mást megkaptam, csak a szexuális izzás hiányzott már. Hát jó volt ez az új, forró érzések, jó szex, és aztán semmi más nem mûködött vele. Ott maradtam egy kisgyerekkel egy pasival, akire semmiben sem lehetett számítani, csak a szex volt jó. Én megbántam. Én is így gondoltam, hogy fiatalon nem szabad lemondani az élvezetekrõl, de egy jó kapcsolatról, biztonságról sem, fõleg a gyerek miatt sem. Tehát ha csak a szex nem jó a kapcsolatban, inkább be kell vetni eszközöket, akár pszichológust is, de nem szabad máris emiatt félremenni. Nekem ez volt a tapasztalatom...
"nem kellene lemondom a nemi élvezetrõl..." De persze a saját gyermeked lemondhat a vér szerinti apjáról...?
A múlt az a múlt. Nem szabad összekeverni a jelennel. Nem véletlenül mentetek szét akkoriban. Nem az idõzítés volt rossz, ne áltasd ezzel magad, egyszerûen jobban akar menni, mint téged akart. Szerinted nem lenne gáz egy ilyen pasinak még egy esélyt adni úgy, hogy már családod van? Pontosan tudja, hogy mivel férjed és gyereked van, nem kell semmi komolyba belemenni, csak néha d*tok. Ha nem lenne családod, megint nem kellenél neki. Abban igazad van, hogy nem kell lemondani a testi szerelemrõl, de annak nem az a módja, hogy megcsalod a férjedet. Ha már nem szereted, válj el, engedd, hogy boldog legyen mással, legyél boldog te is mással, de megalázni teljesen felesleges. Ha megcsalod, úgyis kiderül, és úgyis kivág. Válás lesz, és mi lesz a kicsivel? A szex nem a hormonokon múlik, ha jó a kapcsolat, akkor sokkal inkább számít a technika, ami tanulható, csak beszélni kell róla, nyíltan, õszintén. A jó kapcsolathoz a szex is hozzátartozik, ha nálad nem, akkor viszont ne áltasd magad azzal, hogy jó a kapcsolat. Ha a szülés óta nem kívánod, akkor pedig fordulj a nõgyógyászodhoz, õ tud segíteni.
hát én csak a szerencsétlen férjet sajnálom, meg a gyereket. Anyjuk belement egy olyan kapcsolatba, amiben hiányt érez, és még el is mélyitette egy gyerekkel! Ahelyett, hogy idõben beszélt volna a férjecskéjével, hogy ez meg az nem stimmel.
A kérdező hozzászólása: 4. válaszoló! vszg igazad van... abban, ha õ még csak gigoloskodik, nem akar házasságot gyermeket, csak kalandokat. De benn van a pakliban esetleg, h. vele is kiszúrok, ha mondom, köszönöm szépen, ennyi volt, nekem a családom fontosabb...
Minden nõ k*rva.
"De benn van a pakliban esetleg, h. vele is kiszúrok, ha mondom, köszönöm szépen, ennyi volt, nekem a családom fontosabb..." Haha. :) Akkor megy és keres egy másik nõt, akivel megteheti.
A kérdező hozzászólása: tdom, mi az ésszerû, és nem megy el a fülem mellett... próbálom ezt az õrültséget kiverni a fejembõl, nem szivatgatni a 3. félt, hanem egyszer megmondani: nézd, döntöttem, nem akarok már kavarni, mert késõ. Családom és gyermekem van. PONT!!!
"Szüleim úgy neveltek, h. 1 férfi számára a nõ érintetlensége a legnagyobb erény. Apám mondta, h. anya nem kellett volna neki, ha nem lett volna szûz... De már nem így mûködik a világ!!" Ma is van sok férfi, aki ezt bizony nagyra értékeli, sõt... Én egy szóval sem mondtam, hogy elítélem, vagy, hogy egyáltalán rosszat gondolok arról, hogy a férjed volt az életedben az elsõ.
A kérdező hozzászólása: Igen! a ffiak szt minden nõ qrva, de a ffiak is himringyók!!! Hogy meg tdják sebezni az ember lelkét...
Ember! Fel sem ismert téged! Azt sem tudta, hogy ki vagy! Mi a [email protected] akarsz tõle? Hogy megdugjon? Hát dugasd meg magad vele! Majd amikor utána hazamész, na az lesz majd a nagy érzés! "Felszabadult" leszel, a párod rád sem fog ismerni! Szerintem, ha problémád van a férjeddel való szex-szel, még véletlenül se próbáld meg megbeszélni vele. Á! Minek? K.úrjál félre rögtön valami jelentéktelen senkivel, akivel 8 éve találkoztál, aki a külföldöt választotta, nem pedig téged, aki most meg sem ismert, fingja nem volt, hogy ki vagy, és aki simán képes lenne egy családot szétverni, csak hogy egy muffal többet húzzon a farkára. Majd pár hónap múlva dobna, mint az elnyûtt zoknit. Gratulálok Neked!
A kérdező hozzászólása: Hát igen... de talán ez is a baj, h. néha úgy érzem, nem szeret a férjem... de mondta nekem, mikor kérdezgetem, h. szerinted miért tervezgetek veled? Sajnos, elég kicsi az önbizalmam, és valahogy a 3. fél közeledése is ezzel van kapcsolatban. Talán feldob, h. érdeklõdik valaki irántam, akibõl még lehetne valami, ha az a volna ott nem volna, ha nem lenne családom, akkor esetleg... de meggondolnám azt is... de kár errõl beszélni. Azt mondják, ha ö[email protected]ámnak [email protected] lenne, õ volna ö[email protected]ám.
A kérdező hozzászólása: NEM NEM NEM!!! Csakis rossz sülhet ki belõle!!! Férjemmel fogok majd sokat beszélgetni, bár az a baj, nem olyan lelkizõs, saját problémáit nem mondja el ami apróság és nem velem kapcsolatos, mert nem akar vele terhelni, de azért nekem jól esne... engem meghallgat de segíteni nem tud. Nagyon félõs és ideges típus vagyok lehet, ezért sem tudok vele elmenni a csúcsra...és ezen természetembõl adódóan nincs erõm a testi kapcsolatra, bár tény, h. a gyermek megszületése után gyakran a szülõi mint a házastársi szerepel dominálnak. Nem fogom tönkretenni az életemet egy ilyen miatt! 2 rossz lehetõség bekövetkezésének elég komoly a kockázata: - kiderülne, család szétesik, és az illetõ is eldobna mint 1 használt darabot. na ez jó lenne az önbizalmamnak, innen már csak az öngyilkosság lehetne a kiút. - én azt mondom, köszi ennyi volt, nekem a családom a legfontosabb, de akkor érzelmi zsarolással akár ki is készíthetne, h. válasszam õt (sajnos, a környezetemben volt ilyen) a legszerencsésebb, ami történhet, h. néha összebújunk, õ is megérti, h. ez nekem kaland, nem kényszerít semmire, s esetleg segít az önbizalmamnak, titokban marad, és ez még hosszú távon jó hatással van a házasságomra. Természetesen elég rövid idõn belül én abbahagynám a titkos kapcsolatot. De utóbbinak van kisebb esélye, a nyitott házasság az nálunk nem divat, még akkor akár el is mehetne. Ismerek nyitott házasságokat, és a kapcsolat jó a felek közt... Szóval az elveket próbálom gyõzedelmeskedtetni, és a józan eszemet.
úgy látom azt várod, h azt írják: Jó, feküdj le vele, alázd meg a családod! Itt írják neked az ésszerû döntést, neked meg elmegy a füled mellett... ha a férjed kacsingatna félre, te mégis mit szólnál?! a pároddal beszélj már a szexrõl, azt hozzd helyre, ne mással akarj d.gni!!
hát amíg nem szívsz vagy 60x valami szar kapcsolattal addig nem fogod értékelni a szépet és jót- mert nincs viszonyítási pontod.. szerintem ettõl függetlenül szánalmas hogy valaki azért van együtt a párjával mert muszáj.. mert már késõ elhagyni.. mert "csak".. undorító ha az ember nem õszinte ahhoz akit állítólag szeret...és tessék.. ez lesz belõle ha hazudtok..egy nap azon filóztok hogy a gyermeketek apját elhajtjátok a rákba mert sose voltatok hozzá és magatokhoz sem õszinték.. pedig ha az elsõ naptól kezdve azok lettetek volna akkor legalább nem fajul el eddig hogy már csak a gyerek tart össze.. meg 1-2 mondva csinált kamu "érzelem" szép!
A kérdező hozzászólása: Hát ez az... ez a nehézség... az útolsó hozzászólás...a gyermeknek család, apa kell... az a lényeg, h. flörtöl velem, nem véletlen találkoztnk-mondta õ- ill. szeretne nagyon találkozni. De én húzom a rétestésztát.
A kérdező hozzászólása: Bár az illetõ kint dolgozik Svájcban most is, nem hinném, h. félredobnám a rendezett kapcsolatomat miatta, de egy kis izzás, amitõl beindltak a hormonok, na ez hiányzik... Mindenesetre kéretem magamat még...
A kérdező hozzászólása: Az a baj, h. ritkán csináljk, mert fáradtak vagynk, de én nem indlok különösen már be. Ez mostanában van így. De a másik izgatja a fantáziámat.
"Mindenesetre kéretem magamat még..." Jobbára úgysem számít, amit itt írnak neked. De nem egy ilyen helyzetrõl hallottam már. A nõ a férje háta mögött együtt van valakivel, egy darabig mûködik, aztán elhidegülés, stb. Ha pedig kiderül, akkor 3 ember lelke fog tönkremenni. Csak éppen azé nem, aki az egészet kezdeményezte.
A kérdező hozzászólása: 4. válaszoló! Miért gondolod azt, h. azért kellek neki, mert van családom, ha nem lenne, nem kellenék. Azért mert nem komoly kapcsolatra megy? 8 évvel ezelõtt egy partin jöttünk össze, s tána 1x találkoztnk, azt mondta, fél, h. belém szeret. Nem volt semmi szex, hiszen felszínes volt az ismeretség még, fiatalok voltnk. Mikor találkoztnk a megismerkedés tán, mondta, folyamatban van Lübeck eléggé, aztán útána napokban összejött neki. Persze ha annyira én lettem volna a fontos, mint a külföld, biztos engem választott volna, de sztem ha én 1x találkozom valakivel, és alig ismerem, én sem mondanám vissza a régóta tervezett külföldi mnkát.
A kérdező hozzászólása: És a dologhoz hozzátartozik, h. mint mondtam, a férjem elõtt nem szereztem elegendõ tapasztalatot, sõt még szexális kapcsolatom sem volt rajta kívül.
"És a dologhoz hozzátartozik, h. mint mondtam, a férjem elõtt nem szereztem elegendõ tapasztalatot, sõt még szexális kapcsolatom sem volt rajta kívül." Lehet ennek iszod most a levét... tudom, lehet, hogy sokan ellenvéleményt fogalmaznak majd meg... de hajszálpontosan ilyen helyzetben lévõt nõt ismertem meg tavaly. Házasság, a férje volt neki az elsõ és egyetlen az életében. Aztán 15 év után elmúlt a tûz. És a nõ másutt kereste a szenvedélyt.
"4. válaszoló! Miért gondolod azt, h. azért kellek neki, mert van családom, ha nem lenne, nem kellenék. Azért mert nem komoly kapcsolatra megy?" Mégis, mi másért? Mondom, vedd észre: õ NEM bukhat az ügyön. Ti a családoddal annál inkább.
A kérdező hozzászólása: Szüleim úgy neveltek, h. 1 férfi számára a nõ érintetlensége a legnagyobb erény. Apám mondta, h. anya nem kellett volna neki, ha nem lett volna szûz... De már nem így mûködik a világ!!! Én éppen ezért mindig gátlásos voltam, nehezebben létesítettem kapcsolatot mint az átlag, késõn kezdtem 20 éves koromban az 1. barátom, 26 éves voltam majdnem az 1. szexális élmáény során...pedig volt 1 hosszú kapcsolatom, és több rövid is. A férjem mondta, tisztelt amiért érintetlen voltam, de jobb lett volna úgy, ha nem vagyok az, mert most lehet, ezért szenvedek...
[..] Nem fogom tönkretenni az életemet egy ilyen miatt! [..] ezzel már réges-rég elkéstél.. bocs. szarul választottál párt.. mint megannyi boldogtalan család története, a tieteké is egy rossz döntéssel kezdõdött. 22/f :) én tanulok mások hibájából. te már buktad..

Mit tegyek a múltból előkerült üzenetekkel? Ki hazudik? Szeret a barátom?

Sziasztok

Legjobb válasz: Kedves Evi! Szerintem az lesz a legjobb ha letisztazod a bartoddal es megnyugszol.Kar lenne "tonkre tenned magad"!Kitartas!

Kedves Evi! Szerintem az lesz a legjobb ha letisztazod a bartoddal es megnyugszol.Kar lenne "tonkre tenned magad"!Kitartas!
Mindenkinek van múltja! kinek ilyen, kinek olyan.Sztem feleslegesen aggódsz!Nálatok a bizalom hogy mûködik?Vagy ismered ezt a fogalmat?Ilyen dolgokat gyerekek csinálnak, mint amiket leírtál.(Õk nem tudják még hogy minden nek van következménye!) Ha így folytatod a Ti kapcsolatotoknak mi lesz a vége?Szereted? Ha szeretnéd nem bántanád!
azóta is együtt vagytok, vagy már azóta 5 fsz is megforgott a puncidban?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!