Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek legyen több tejem (10 db)

Egy hete szültem és nem elég a babómnak kell mellé tápszert is adnom. Mit tegyek hogy több tejem legyen?

Legjobb válasz: Adj neki tápszert még mellé.Szopizás után pedig fejd még a cicid és vegyél a patikában laktoherb teát ez elõsegíti a tej termelést!!Nekem is csak 2. hétre volt elegendõ tejem, bár én császáros voltam.Sok sikert!

Adj neki tápszert még mellé.Szopizás után pedig fejd még a cicid és vegyél a patikában laktoherb teát ez elõsegíti a tej termelést!!Nekem is csak 2. hétre volt elegendõ tejem, bár én császáros voltam.Sok sikert!
Én is így voltam. Fejjél minden szopi után, kb 10 prcet cicinként, akkor is ha nincs csak pár csepp. Az beindítja. Tartsd minél tovább cicin, õ is dolgozhat, azzal is szaporodik. de ha kevés, ne hagyd éhezni, adjál neki tápszert. Nekem 3 hetes korára már volt elég tejem. Kitartás.
Ha nem elég neki a tejcsi, szoptasd gyakrabban és hacsak lehet, ne adj tápszert. Ha a baba kitartóan dolgozik rendszeresen a ciciden, lesz elég tejed, csak tarts ki!
Szia, azt nem írtad mibõl gondolod hogy kevés neki a tej(a méricskélés a védõnõm szerint fölösleges hacsak nem kis, 3 kg alatti súllyal születetta pici), de a tápszert én se ajánlom, nálunk is volt olyan idõszak hogy többször kellett mellre tenni, akár másfél óránként nappal, de ettõl újra sok tej termelõdött, jó a Naturland tejserkentõ teája is.
Elvilegh minél többször teszed mellre a picit annál több tejed lessz.A babának is jobb, hogyha nem egyszerre üli meg a gyomrát.A tápszert kerülném a helyedben amennyiben nem feltétlen kell.
1 hét nem elég, hogy beálljon a kereslet-kínálat, 2-3 hét is kell, míg a sok szopási ingertõl, ami a melledet éri (akár 1, 5-2 óránként) több tej termelõdjék. A 2. babámnál az Urtica Urens 5CH homeopátiás bogyó segített, a 3.-nál a More Milk kapszula.(www.boldogmama.hu-n találsz infó-t). Az elsõnél infók hiányában én is korán elkezdtem tápszerezni a babust már a 3. héttõl, azóta is bánom...
URTICA URENS kapható a patikában... :)

Mit tegyek, hogy több tejem legyen?

Hányszor szoptassam a babámat?Hányszor fejjem le a mellemet?Baj,ha 1-2napig nem fejek csak utána?

Legjobb válasz: Az igény szerinti szoptatás a legmegfelelõbb, azt mondják, nekem eddig bevált. Szopizás után érdemes kifejni a maradékot hogy gyorsan új temelõdjön, bár bevallom én sem szoktam minden szopi után fejni, csak 2 naponta kb., de utána valóban kicsit hamarabb telik meg, szóval használ. Az alkoholmentes sört és a laktoherb teát is sokan dícsérik, én még egyiket sem próbáltam de kinek mi jön be..sok folyadék és kalóriadús étel.

Az igény szerinti szoptatás a legmegfelelõbb, azt mondják, nekem eddig bevált. Szopizás után érdemes kifejni a maradékot hogy gyorsan új temelõdjön, bár bevallom én sem szoktam minden szopi után fejni, csak 2 naponta kb., de utána valóban kicsit hamarabb telik meg, szóval használ. Az alkoholmentes sört és a laktoherb teát is sokan dícsérik, én még egyiket sem próbáltam de kinek mi jön be..sok folyadék és kalóriadús étel.
Szia elöszõr is pl ne idegeskedjél az semmi képen nem tesz jót neki igény szerinti szoptatáds sok folyadék tej serkentõ teák at is ihatsz esetleg megbrobálkozhatsz homeos bogyokal a fejés is vkinek sokat segit .
3.válaszoló szerintem nincs teljesen igazad.A fejés apadást eredményez?? 4 hónapos a babám, igény szerint szoptatom+minden szopi után fejek és igy sikerül fenntartani a megfelelõ mennyiséget.
Nekem a fejés nem vált be, hanem az igény szerinti szoptatás igen. Plusz a More milk tejszaporító kapszula+ sok folyadék..most is ezzel serkentem, ha kell. 4, 5 hós
Ha kevés a tejed mindenképpen fejd le cicid így többet fog termelni, mert több kell!Homeos bogyók nálunk egy osztrák vált be alfa alfa D6 szopi elõtt 15-20perccel kell bevenni 5 golyót.Illetve ami a legjobb a gyakori szoptatás....Ne aggódj menni fog!!!!Én egy hete pótóltam kanállal a lefagyasztott tejcibõl most meg napi 250ml teszek el minimum.
Én mindig az igény szerinti szoptatás híve voltam.Én az elején minden szopi után kifejtem azt a mellem amibõl a picur evett!Állítólag így kell.Ma már nem csinálom.6 hónapos a fiam.Én az Urtica Urens Homeopátiás bogyókat szedem.Nekem nagyon bevált.Napi 3x5 bogyót kell szedni.

Mit tegyek hogy több tejem legyen?

Legjobb válasz: tejszaporító tea, vagy egy kis sör segíthet..esetleg az öszibaracklé.

tejszaporító tea, vagy egy kis sör segíthet..esetleg az öszibaracklé.
Szoptass!Minél többet, sokan ajánlják a pár napos összebújást , hogy a pici akkor szopizzon amikor akar , ha ez nem megoldható akkor fejd ki szopi után a maradékot és igyál minél több folyadékot meg persze egyél rendesen .Folyadéknak kitûnõ a szopis tea is (laktoherb)
http://www.boldogmama.hu More Milk kapszula!!!!!!


Mit tegyek, hogy több legyen a tejem?

3 hónapos a kisfiam, eddig rengeteg tejem volt, még az is felmerült, hogy leadom a Heim Pálba a koraszülött babáknak, annyira sok tejem volt. Most egyik napról a másikra csökkent a tejem. Tettem én százszor is cicre, de mamaár csak ordított ha leültem megszoptatni, egyáltalán nem akart enni egyetlen cseppet sem, végül fecskendõvel ivott , de úgy sem sokat. Érzem,hogy szinte semmi sincs a cicimben, pedig ezzel eddig nem volt ekkora gond, de mamár semmi nem volt benne, amikor próbált enni a fiam akkor is szívott kettõt és ordított tovább. Nagyon elvagyok keseredve. Rengeteget iszok, tettem rengeteget cicire, ittam tejserkentõ teát, masszíroztam, ültem egy nagy kád meleg vízben, tettem a mellkasomra, hordozókendõben magamra kötöttem, pihentem , de ennek ellenére ma pokol volt a nap.

Legjobb válasz: 3 hónapos kor körül van egy ugrás, amikor hirtelen több tejre van a piciknek szüksége. Lehet, hogy Nálatok is ez a helyzet, és egy-két nap alatt helyreáll a kereslet-kínálat.

3 hónapos kor körül van egy ugrás, amikor hirtelen több tejre van a piciknek szüksége. Lehet, hogy Nálatok is ez a helyzet, és egy-két nap alatt helyreáll a kereslet-kínálat.
Tényleg nincs vagy csak sztrájkol? Próbáltad fejni? Nem jött meg esetleg?
A kérdező hozzászólása: Próbáltam fejni, de nem sok jött, ami jött annak is csak a felét tudtuk lepréselni a torkán, nem is akar enni, se pohárból se fecskendõbõl, se cicibõl. Eddig egy teljesen jól evõ baba volt. Nincs szájpenésze, nem jön a foga. Nincs is elég tejem, és a fiam sem akar enni. :(
Motherlove kapszula? En mindig ehhez nyulok, ha ugy erzem, nagyobb a kereslet. Eszel is eleget, ugye? Nyugi, sztem rendezodni fog.
A kérdező hozzászólása: Reggelre éreztem, hogy lett tejem, de ugyan úgy sírt a babám és szinte undorodva fordult el a cicimtõl bárhogyan is próbáltam, fekve-ülve-fél fekve semmi nem volt jó. Aztán megszólalt a telefonom (egy lassú zene) és a fiam elhallgatott majd elkezdett enni mint aki éhen hal. :D Ma már 4 szer evett mint a kis angyal. Szopi elején elindítom a zenét aztán ha vége leáll, de a babám eszik szépen tovább, és már most érzem, hogy megint kezd egyre több tejem lenni. :D Köszönöm a segítségeket!!!!!
:-) Szuper!
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem vált ma már be a zene, de amikor felébredt akkor mindig gyorsan cicire tettem és olyankor evett kábulatában, aztán amikor már magához tért már nem volt jó a cici megint. :( Nem panaszkodok mert legalább evett viszonylag rendes mennyiségeket, csak rejtély, hogy mi történt vele, magától a helyzettõl vagyok most már elkeseredve.

Mit tegyek hogy több legyen a tejem?

Sajnos nagyon kevés a tejem a kórházból úgy jöttünk el hogy a babám tápit kapott kiegészítésként és azt mondták hogy fejjem a tejem mert úgy fog termel?dni több fejem is de egy mellemb?l 10 mili jön le a fojadékbevitel megvan iszok tejserkent? teát is de tudom hogy mit tehetek még hogy legyen tejem és szoptatni tudjam 10 napos lányom nagyon el vagyok keseredve minden hozzátáplálás elött mellreteszem mert mondták hogy akkor még jobban lesz tejem segítsetek

Legjobb válasz: Én nem hiszek a homeós bogyókban. Az egyetlen ami valóban hatásosan serkenti a tejtermelést az a szoptatás maga. Tedd mellre a babát gyakran, ha kell óránkánt, és szoptass, szoptass, szoptass, sehogy máshogy nem lesz tejed.

Én nem hiszek a homeós bogyókban. Az egyetlen ami valóban hatásosan serkenti a tejtermelést az a szoptatás maga. Tedd mellre a babát gyakran, ha kell óránkánt, és szoptass, szoptass, szoptass, sehogy máshogy nem lesz tejed.
Urtica urens 5ch, ricinus communis 5 ch. De már regeteg ilyen kérdés van itt, írd be a keresõbe, hogy tej, anyatej, stb, és kiad egy csomót.
Elsõ vagyok. Én sem hittem soha, de pár hete vettem és bevált. Kedves kérdezõ, 1 próbát megér.
Két dolog vált be nekem, tényleg az Urtica Urens CH5 és a gyakori mellre tevés. Ne sajnáld az idõt, csak ezzel foglakozz, hidd el, megéri. Ha gondolod tudok ajánlani egy szoptatási tanácsadók, aki szívesen segít neked, bármilyen kérdésben.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat ki fogok mindent próbálni :)

Mit tegyek hogy legyen több tejem?

Ill. nem tudom, hogy van-e elég tejem, mikor le szeretném fejni, alig jön ki egy pár csepp. Már így sajna a biztonság kedvéért átálltunk a tápszerre is. KÖsz a segítséget!

Legjobb válasz: Nallunk van 1 szokas h a kismamanak a baba latogatoba illik vinni 2 doboz sort,mert allitolag tobb teje lesz...a baratnomnel bevalt.Persze ne sokat igyal eleg par korty is,1 probat meger. Gratulalok a babahoz!

Nallunk van 1 szokas h a kismamanak a baba latogatoba illik vinni 2 doboz sort, mert allitolag tobb teje lesz...a baratnomnel bevalt.Persze ne sokat igyal eleg par korty is, 1 probat meger. Gratulalok a babahoz!
Nos, nem írtad, hogy hány hetes a gyermeked.Az elején nekem sem akart fejõdni. Ha a gyermeked szépen gyarapodik súlyban, akkor hagyd abba a tápszert, mert csak a szopás rovására fog menni.Rengeteg folyadékot kell inni.De tényleg minimum napi 3 liter, melegben 4-5 is!Vannak mindenféle homeopátiás bogyók, azt hiszem More Milk a neve, meg vannak szoptatós teák, amiktõl állítólag több lesz a teje az kismamának.Fontos, h igyál sokat.A gyermeken meg látod, ha éhes, mindig rakd mellre ha kéri, mert a gyakoribb szoptatás ingerli a mellet, hogy több tejet termeljen.
nem kell tápszer! Kislányom 4 hónapos, még egy korty vizet sem kapott. Nem tudom mennyit eszik, de, ha kiegyensúlyozott, kakis, pisis pelenkák rendben vannak, nincs baj. Ha megnyomom A CICIM, NEKEM IS MAX EGY CSEPP JÖN KI.
Szerintem sem kell a tápszer! Akkor lesz több tejet, ha minél többször mellre teszed a kisbabádat! A két szoptatás között is fejjél tejet, akkor igazán beindul a termelés :-) Én iszom Lactoherb teát is, nekem nagyon bevált (és sok-sok szénsavmentes ásványvíz). Ha viszont tápszer adsz a babának, akkor fokozatosan lecsökken a tej mennyisége :-(
Fejni-fejni-fejni, ez a titka. Én próbáltam mindent, Laktoherb tea, homeopátiás bogyók, alkohol mentes sör, hát nem sok siker volt. Viszont szopi után mindig kifejtem a mellem. Eleinte csak pár csepp jött, de nem hagytam abba, minden szopi után átmasszíroztam a mellem és fejtem. Szép lassan nõtt a mennyiség, 5 ml, 10 ml, most 4 hét fejés után ott tartok, hogy 20-30 ml "lejön" egy szopi után, nap végén vagy lefagyasztom, vagy visszaadom a babónak este, ha úgy érzem nem volt elég az utolsó szopinál neki a tejcsi. A tápszert 4 nap után elhagytuk, igaz csak este kellett pótolni. 5 hónapos és büszke vagyok rá, hogy nem hagytam annyiban a dolgot, amikor elkezdett csökkenni a tejcsi, mert a legjobb az anyatej és mindent el kell követni, hogy legalább 6 hónapos koráig legyen neki bõven. Remélem neked is sikerül!:-)

Kevés a tejem mit tegyek h több legyen van vmi praktika? első babámat próbálom szoptatni, aki 2 hetes múlt, kap tápszert is mellette, mert még annyira nem indult be. Lucerna-cékla tbl szedek+ szopt. Teát is iszom.

jó lenne ha tudnám még egy kicsit szoptatni.

Legjobb válasz: Szoptatos teat,folyadekot boven igyad,rantasos etelek,levesek,krumlis etelek,komenymagleves,tejtermek,tojas,alkoholmentes sor(napi fel liter).Pihenes es nem idegeskedes.Ezek nekem segitettek.

Szoptatos teat, folyadekot boven igyad, rantasos etelek, levesek, krumlis etelek, komenymagleves, tejtermek, tojas, alkoholmentes sor(napi fel liter).Pihenes es nem idegeskedes.Ezek nekem segitettek.
A leghatásosabb "trükk": Gyakran tedd mellre! (Éjjel is!) Ettõl fog termelõdni a tej, a többi csak segítség, a hatást a gyakori szoptatás váltja ki.
Szia Sorstárs. Hát én akármit próbáltam, nekem semmit nem segített. Nekem is csak kevéske tejem van. Az én kisfiam is két hetes múlt, csütörtökön lesz 3. Próbáltam a sört, rántott levest, homeós bogyókat, a szoptatós teából napi 3 litert iszok. Állandóan mellen vana a baba, tehát a stimulálás megvan. 1 hetes korától tápszeres. Úgy érzem, már kezdem feladni, pedig mindenképpen szoptatni szerettem volna. Ez van, nem hinném hogy jobban beindul már sajnos. A te babád mennyiket eszik, és milyen gyakran? Mi Beba Start Aktívot kaptuk, 90 ml eszik belõle 2-3 óránként. Sok szerencsét, és türelmet, hátha nektek beindul!
gynex, görögszénamag tea. nekem valami javulást hoztak. 10 ml-rõl 30-120 ml-re nõtt. ráadásul csak fejek. ez megy majd 2 hónapja. sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Mérni nem tudom, sokszor idõ sem lenne rá, mert kapálózik h éhes és akkor képtelenség megmérni. úgy szoktam h mellszivóval meg kell egy kicsit szivni a mellemet h beinduljon, utána szopizik, egyébként nem akar, mert kap tápszert is és ugye azt meg cumisüvegbõl, és rájött h ez könnyebb. kinlódtunk is vele sokat mert nem akart cicizni, úgy szivogattam neki egy jó pár napig, de azt meg fizikailag nem birtam, mert akkor tudtam fejni amikor a baba aludt, az én pihenésem sokszor elmaradt. egyébként amikor fejtem reggel 100ml-t tudtam lefejni úgy h éjjel nem fejtem, utána kevesebbeket 70-40ml. sajnos nekem sincs annyi tejem amennyi neki elég lenne, ezért azt csinálom h éjjel 2* tápszert kap napközben szoptatom és ha még éhes kap egy kis tápszert utána. egyébként kb 1 órát szopizik 2-3 óránként, vmennyi tejem biztos h van. próbáltam már én is homeos bogyót, szopt. teát, sok folyadékot, most meg lucerna-cékla táplálékiegészitõt eszek reggel-este2 db-ot. mi péntken leszünk 3 hetesek. kitartás! éjjel azért nem szoptatom h én is tudjak pihenni meg a baba is mert mindkettõnk számára úgy érzem megterhelõ a napközbeni 2-3 óránkénti 1 óra szpozás sõt vmikor több, mert meg- megállunk pihenni. köszönöm a jótanácsokat mkinek! jó babázást! puszi: Anita, Balázs
A kérdező hozzászólása: éjjszaka 90ml tápszert eszik 2* nekünk Mildibéé HA1 tápszert irt fel a gyerekorvos a kórházban mert ott sem igazán tudtam szoptatni. 2 órákat volt mellen és még utána is orditott a mellem meg teljesen kisebesedett. iszonyatosan fájt! mostmár vmivel több van annál kicsit több mint a kórházban. próbálkozunk...
A lucerna-cékla tabletta is jó a tejtermelés növelésére, interneten olvastam róla. + ezen kívül én is szedem, szerintem valamennyire használ. Én még mindig tudok szoptatni. Próbáld ki, nem tesz kárt benned, hisz nagyon sok mindenre jó ez a tabletta. Gyógynövényboltban lehet kapni. 7 hónapos kislány anyukája

Mit tegyek, hogy étkezéseknél ne maradjon éhes a babó és a tejem hozama is több legyen?

Lefejt tejjel pótolok az etetéseknél, de attól félek, hogy ezzel nem segítem a szervezetemet a több tejci termelésére.

Legjobb válasz: Én is pótolok, csak tápszerrel sajnos, mert nincs mit lefejni. Ne aggódj. Inkább lakjon jól és fejjél hogy termelõdjön több. De már bocsi, honnan van lefejt tejed??? Minek lefejni, ha ki is szopizhatja? Én nem értem most ezt.... elnézést érte.

Én is pótolok, csak tápszerrel sajnos, mert nincs mit lefejni. Ne aggódj. Inkább lakjon jól és fejjél hogy termelõdjön több. De már bocsi, honnan van lefejt tejed??? Minek lefejni, ha ki is szopizhatja? Én nem értem most ezt.... elnézést érte.
Szia! Az elõzõhöz csatlakozom. Nagyon jó, hogy anytejjel tudod pótolni. Mi is sajnos tápizunk mellé. Egyébként a lefejésekkel is növelheted a tejtermelést; azzal biztos nem lesz kevesebb!

2hetes anyuka vagyok és hol van tejem és hol pedig nincs! Mit tegyek hogy minnél több tejem legyen?

Legjobb válasz: nekem az egyik ismerõsömnek 2 éves a kislánya és õ még ritkán de szoptatja. a titka az hogy minden nap min. 1.5 liter leves(!), sok-sok folyadék bevitel, alkalmanként barna sör és alkoholmentes sör.

nekem az egyik ismerõsömnek 2 éves a kislánya és õ még ritkán de szoptatja. a titka az hogy minden nap min. 1.5 liter leves(!), sok-sok folyadék bevitel, alkalmanként barna sör és alkoholmentes sör.
Nagyon sok folyadék min 2 l. Nekem a köménymagleves, madártej, 100%-os narancslé és a laktoherb tea vált be nagyon. Fogyasztása után mindig sok tejem lett aminek a manóm igencsak örült:) jó egészséget nektek:)
Minden szoptatás elõtt pihenj 10-15 percet és igyál 1 pohár tiszta vizet vagy Kecskerutafû teát.
Laktoherb v. Fitolac tea, Urtica urens ch 5 homeós bogyó, nekem ezek segítettek
Hiába ellenzik a la leche honlapján, nekem kizárólag a gyakori fejés használt, mégpedig kézzel! Szépen beindult a tejelválasztás, egy évig szoptattam.

Mit tegyek? 2, 3 Napja eszre vettem, hogy apad a tejem! Mit tegyek, hogy ne apadjon el? , vagy hogy tobb legyen es ne kelljen potoljam tapszerrel? Meg szeretnek szoptatni 1 ideig

Legjobb válasz: Mennyi idõs a baba? Próbálj meg sokat pihenni, rendesen enni, sokat inni és minél többször cicire tenni a babád, ez a legfontosabb!!! Emellett szoptatós teát inni, Urtica urrens ch5 homeós bogyót enni, alkoholmentes sör, stb. praktikákkal próbálkozni.

Mennyi idõs a baba? Próbálj meg sokat pihenni, rendesen enni, sokat inni és minél többször cicire tenni a babád, ez a legfontosabb!!! Emellett szoptatós teát inni, Urtica urrens ch5 homeós bogyót enni, alkoholmentes sör, stb. praktikákkal próbálkozni.
A kérdező hozzászólása: 2 hos!
Honnan veszed hogy apad? Ha csak arra gondolsz hogy eddig keményre telt a cicid és most meg ilyen már nincs, akkor az nem gond, sõt! az csak annyit jelent hogy végre nem termelsz többet mint ami neki kell, hanem pont annyit, és ez így optimális. Beállt a kereslet-kínálat, úgy mondják. Ha a baba pisil eleget és nem éhes látványosan, akkor tuti nincs baj, nem kell aggódni.
A kérdező hozzászólása: Hat sajnos, hogy ehes utana, arrol van szo, hogy ejszaka potoltam eddig hiaba volt tejem , mert bevolt gyulladva az egyik es csak a masikbol szopizott, szoval 1 mellemre raktam csak esigy ejszaka nem adtam, hogy jusson nappalra...helyre allt a mellem, szoptattam mind2 bol, de annyira gorcsoltkozben a babam, hogy sirt... es muszaly volt tapszerhez nyulnom, merthat ugy konnyebben megissza... es most pedig azt vettem eszre, hogy nincs eleg tejem, pedig volt mikor 4, 5 perc alatt megszivta magat es aludt 3 orat utana! Most pedig 2 kezzel kell tomjem a szajaba, mert 1altalan nincsen a cicimben feszeseg a tejtol miutan 3, 4 percet szopizik... mikor van tejem eleg 3, 4 , 5 perc es jol-lakik, de aztan ha szoptatok akkor sokaig szivja es nem lakik jol...!
Bérelj egy SNS készüléket (ilyen pl. a Medela Szoptanítja), és ahogy elõttem is írták, ne add fel, nyomasd a tejszaporító praktikákat! A cumisüveget el kéne felejteni, mert abból ugye könnyen hozzájut az anyaghoz, a cicin meg meg kell dolgozni a betevõ kortyokért. :) Én megkeresnék egy szoptatási tanácsadót (az LLL vagy az IBCLC honlapján biztos kapsz segítséget) Ne add fel, szerintem menni fog!
Nekem a szoptatás után ivott rengeteg folyadék (általában víz), és az alvás segített. Illetve szoptatás utáni fejéssel lehet még nagyon jól turbózni a mennyiséget.
A kérdező hozzászólása: az ejjel viz helyett Hazi Komeny teat fogyasztottam, reggelre meg a polom is tejes lett.... koszonom a segitsegeteket, tanacsaitokat, megprobalok mindent, hogy ne apadjon el a tejem , merthat az az egeszseges, es hat faraszto a tapszert keszitgetni ejszaka... konyha --> haloszoba, haloszoba -->konyha...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!