Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek kutyussal Már (6 db)

Kutyusom nagyon öreg. Úgy néz ki már bármikor átmehet a szivárványhídon. Mit tegyek, hogy jobb legyen neki?

14,5 éves. Az utóbbi id?ben rengeteget romlott az állapota. Süket lett, állandóan velünk szeretne lenni, mindenhová követ minket. A lakásba soha nem jött be (puli), saját magának szabta ezt a határt, de mostanában mindig bejött és itt kóválygott. Ma reggelre pedig nagyon rosszul lett. Elbújt mindenfelé, nem találta a helyét, alig tudott menni, csak feküdt és rengeteget ivott. Aztán kis er?re kapott, fél órája sikerült belekönyörögnöm egy fél f?tt csirkemellet, mást nem volt hajlandó megenni. Látszólag rosszul érzi magát, sokszor megbotlik, összeesik, megszédül. Próbálok vele lenni és figyelni rá, de nekem is van dolgom napközben. :( Mit tegyek, hogy kicsit jobb legyen neki, ha hamarosan el is megy? Nagyon sajnálom, ma már többször sírtam miatta, mert láttam, hogy milyen szomorú és jól esik neki, ha vele vagyok. :(

Legjobb válasz: Azért azt ne felejtsd el, hogy idõs kutyának is lehet olyan betegsége, amibõl meggyógyulhat és nem tartozik az általános állapotához. Szóval nehogy úgy járj, hogy a kutya beteg és meggyógyulhatna, de az idõs korára fogjátok és nem kezeltetitek és azért pusztul el. Egy lázmérés nem ártana, nézd meg a vizeletét, nem véres, sötét-e. Ha pl. kullancstól lenne beteg, egy gyors kezelés megmentheti, de ha az öregségre fogják, biztosan belehal. Nagyon nehéz elkülöníteni. Én sokszor rágódok az öreg kutyusomon, nem jól volt, de az orvos nem kezelte, a daganataira fogta a dolgot, de a kutyának akkor már 8 éve voltak csomók a bõrén, szóval csak sok év után kezdtem gondolkozni, mert félrediagnosztizálta a kutyusomat, hogy mi van ha akkor is tévedett? És mi van ha valami múló betegsége volt, de mi nem vizsgáltattuk ki, mert õ azt mondta, ez a daganatok miatt van és meghalt valamiben, ami talán gyógyítható lett volna. Csak azt akarom mondani, hogy legyen az idõskor vagy egy régóta meglévõ daganat, ma már nem fognék mindent arra, hanem kivizsgáltatnám.

Azért azt ne felejtsd el, hogy idõs kutyának is lehet olyan betegsége, amibõl meggyógyulhat és nem tartozik az általános állapotához. Szóval nehogy úgy járj, hogy a kutya beteg és meggyógyulhatna, de az idõs korára fogjátok és nem kezeltetitek és azért pusztul el. Egy lázmérés nem ártana, nézd meg a vizeletét, nem véres, sötét-e. Ha pl. kullancstól lenne beteg, egy gyors kezelés megmentheti, de ha az öregségre fogják, biztosan belehal. Nagyon nehéz elkülöníteni. Én sokszor rágódok az öreg kutyusomon, nem jól volt, de az orvos nem kezelte, a daganataira fogta a dolgot, de a kutyának akkor már 8 éve voltak csomók a bõrén, szóval csak sok év után kezdtem gondolkozni, mert félrediagnosztizálta a kutyusomat, hogy mi van ha akkor is tévedett? És mi van ha valami múló betegsége volt, de mi nem vizsgáltattuk ki, mert õ azt mondta, ez a daganatok miatt van és meghalt valamiben, ami talán gyógyítható lett volna. Csak azt akarom mondani, hogy legyen az idõskor vagy egy régóta meglévõ daganat, ma már nem fognék mindent arra, hanem kivizsgáltatnám.
Most olvastam csak a kérdésedet, de örülök neki, hogy jól van a kutyád :)
A kérdező hozzászólása: Nah hát végül kapott vitamin injekciót vagy mit, már sokkal jobban van. Azt mondta az orvos, hogy egyébként egészséges, vagyis szervi problémái nincsenek, csak már ugyanúgy, mint az öreg embereknél, a meleg meg minden megviseli, és ilyenkor nagyon legyengül. Remélem még sokáig velünk lesz. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszát! Felhívtuk az orvost, elvileg délelõtt ideér. Aztán írok, mit mondott. Most jobban van talán, nem fekszik annyit, többet járkál. Remélem tényleg csak a melegtõl van, de nagyon megijesztett tegnap. :(
Hivjatok ki hozzá egy orvost, csak egy általános vizsgálatra. Én ismerek 20 éves pulit is. remélem a Te kutyádnál is csak egy pár napos gyengeség van, és veletek marad még pár évet.
Orvosnak kellene megmutatni. Talán egy erõsítõ szuri, infúzió még segítene neki.
A kérdező hozzászólása: Semmiképp nem fogjuk elaltatni. Megadom neki az esélyt arra, hogy addig éljen, ameddig csak akar és tud. Ha el kell mennie, majd elmegy magától. Ki tudja, lehet, majd felerõsödik és sokáig velünk lesz még. Soha nem bocsátanám meg magamnak, ha elaltatná az orvos. :( Nagyon sokat vele vagyok, de hagyom pihenni is. Most is alszik szegénykém, elõbb láttam, hogy rosszat álmodhatott, mert remegett, aztán felkelt, felemelte a fejét és körbenézett. Aztán odamentem hozzá, és megnyugodott. Játékra nagyon rég óta nem hívom, igazából vele annyira nem is lehetett játszani, mert õ inkább komoly viselkedésû kutya volt. Persze azért játszottunk sokat együtt. Vele nõttem fel, 8 éves koromban hozta apukám haza, azóta velem van. Nagyon nehéz lesz tõle elszakadni. :( El se merek aludni, mert félek, hogy holnap már nem lesz velünk. :(
Abban az esetben ha úgy döntenétek, hogy elaltatjátok, inkább hívjátok ki a dokit, hogy háznál csinálja meg. Így a kutyusnak is könnyebb lesz, ismert környezetben, nem pedig a rideg rendelõben.
Vidd el állatorvoshoz. Legyetek vele annyit amennyit csak tudtok. Engedjétek be a házba is akár. Hagyjátok, hogy hagy legyen veletek és, hogy annyit pihenjen, igyon és egyen amennyit csak akar. Ne erõltessétek se játékra se semmire. Ha el kell mennie akkor legalább az utolsó napokat töltsétek boldogan együtt.
A kutya nem nyafog, így nem tudhatjuk, vannak-e fájdalmai, mennyire szenved. Az eutanázia az állattartásban nagyon helyeselhetõ intézmény. Én a mi világunkban is helyeselném, akkor is, amikor magamról lenne szó. A szenvedéssel teli élet semmit sem ér. Akár állatról, akár emberrõl van szó. Így gondolom.
Hát nem csoda, ha ebben a melegben ki van szegény:) Az én kis öregemet is ha lehet bent tartom, idebent még elviselhetõ a hõség, bár egyre jobban melegszik a lakás.

Az 5 hónapos kutyusomnak a testvére kiharapott egy kis szőrcsomót az oldalából és azóta csak azt "piszkálja". Igaz már kezd visszanőni a szőr, de még mindig harapdossa, rágja és már bepirult a bőre! Mit tegyek?

Van erre valami krém, vagy valami megoldás, hogy abbahgyja? Nem bolhás, mert gondoltam arra is, hogy az miatt csinálja! Vagy vigyem el dokihoz?

Legjobb válasz: Szerintem mutasd meg a dokinak. Ha piros a bõre, az már nem jó:-( De ha nõl vissza a szõr, az már jó jel.-) neked is kellemes ünnpeket:-)

Szerintem mutasd meg a dokinak. Ha piros a bõre, az már nem jó:-( De ha nõl vissza a szõr, az már jó jel.-) neked is kellemes ünnpeket:-)
Szoktak a kutyus nyakára tenni egy spec tölcsért, úgy nem tudja rágni. Egy ilyen kicsi kutyát én azért biztos orvoshoz vinnék, nehogy elfertõzõdjön. Boldog Karácsony!
Lehet , hogy bor gombásodása van, okvetlen nézesd meg egy dokival -tudod, o nem tudja megmondani , hogy mi baja van, vigyázz nehogy elfertozodjon...
Nem jellemzo, hogy ilyenkeppen egymast batsak a kolyokkutyak. Azon a helyen valoszinuleg van valami "gubanc", ezt megnezetnem a dokival, biztos jobb tanacsot tud adni, mint mi amator kutyabaratok.De ha a harapas helye bepirosodott, akkor ott valoszinuleg valamilyen gyulladas van. Meg kell elozni a komolyabb problemat, es kis bajnal a gyogyitasi koltsegek is kisebbek.
Szerintem is valamilyen gombás fertõzés miatt hullhatott ki a szõre azon a területen. Mert, ha tesó "tépte" volna meg, azzal Õ nem foglalkozna, nem nyalja, nem vakarja, nem harapdálja. Vidd dokihoz, õ a ír rá gyógyszert. Kellemes ünnepeket!

Mit tegyek a kutyussal? Már teljesen az idegeinkre megy!

Van egy 8hónapos fajtiszta pekingi palota pincsi kiskutyánk.Kisgyerek miat boxba vannak zárva a roti keverék kutyánkal aki már 6éves.Nem kis boxuk van a fél udvar az övék.Na ez a kiskutya edig állandoan megszökött vagy az udvar felé vagy ki az utcára.képes volt beásni az udvar felé ott nincs alapja a boxnak.na ezt megcsináltuk.akkor jött az utca ott nehezebb dolga volt mert az alapja beton,itt szépen széjjel ráncigálta az uj drot keritést és lelépet a kiskapunkig ahol vinyogot hogy engedjük be.a párom beidegeset kapott a boxba egy szép láncot ez semmit nem oldott meg igazán mert igy is lelépne 2naponta csak igy a láncal együtt meg ki a drot alat igy felakad én meg kinlodok hogy kiszabaditsam.mit csináljunk vele?már gondoltak a páromék a szöges drotra hátha azt nem szedi széjjel.A másik meg ez a kutya nem ugat hanem vinyog de ez már rettenetes,ha meglát valaki ismeröst sikitva vinyog mintha vernénk.hogy szoktasam le eröl?

Legjobb válasz: Ajándékozzátok el ! A pincsi szobakutyának tökéletes! Ez egy kuka fajta , nevelhetetlennek minõsítem én , mivel nekem is volt , addig érezte jól magát amíg úgy bántunk vele mint egy gyerekkel .Szereti a dédelgetést , babusgatást...ha viszont kirakod az udvarra akkor folyton megszökik és a szomszédok feljelentenek mert megtámadja õket! Szerintem add oda olyannak aki tud vele foglalkozni és maga mellett tartaná lakásban!

Ajándékozzátok el ! A pincsi szobakutyának tökéletes! Ez egy kuka fajta , nevelhetetlennek minõsítem én , mivel nekem is volt , addig érezte jól magát amíg úgy bántunk vele mint egy gyerekkel .Szereti a dédelgetést , babusgatást...ha viszont kirakod az udvarra akkor folyton megszökik és a szomszédok feljelentenek mert megtámadja õket! Szerintem add oda olyannak aki tud vele foglalkozni és maga mellett tartaná lakásban!
Szia! Nekem is pekingi palotakutyám van. 5 évig laktunk laktunk lakásban, most kertesházban. Már kinti kutya lett. szerintem az nem kínzás, hogy nem lakásban van, hanem kertben! Nem tudom mennyi idõs a blöki, de kb. 6-8 hónap alatt le lehet szoktatni arról, hogy bepisiljebn/bekakiljon. Amikor ezt csinálja oda kell vinni, megmutatni n eki (esetleg picit belenyomni az orrát) és egy kis maflás. Aztán kitenni az udvarra. Nálunk is udvaron szabadon, nem szökik és nem ássa ki magát szerencsére. Az szerintem sem szerencsés, hogy láncon van. Valóban jobb lenne mindannyiótoknak megválni tõle. Ha pénzért nem megy, akkor ajándékozzátok el, interneten szerintem hamar elkelne. Ne a pénz legyen most fontos, hanem mindkettõtök lelki állapota!! Gondolom, hogy sokat fizettetek a kutyusért, de pénzért egy már nem kölyök kutyát sosem fogsz eladni..
Az elöttemlévõ tökéletesen kifejezte, amit szerettem volna mondani.Nekem német t.pincher kutyum van. az is szobakutya hetente 1x vagyok nála (nyáron majdnemminden héten) és mindent megveszek neki:ruhát, kaját, kifizetem az oltásokat (ami sok pénz) stb.stb. Foglalkozz a kutyáddal!!Ja és nem hiszem el hogy nincs egy pár perced (lakásban) játszani a kutyáddal.Hiába piszkít be, hiába ez hiába az feltörlöd felszeded(zacsival) és megtanítod h ne piszkítson be. Ha meg nem érsz rá, hirdesd a kutyád ezen az oldalon:www.slando.hu ha nehezedre esik foglalkozni vele, akkor nem kell kutya.ennyi azegész
Hogyha ilyen sok problémát okoz, akkor a legjobb, ha elajándékozzátok! A lánc az csak a kutyának tesz rosszat sõt, buzdítja a szökésekre. A legjobb, ha odaadjátok egy olyan embernek akinek van ideje és türelme nevelni a kutyust. :)
Ha ennyire nincs idõd rá, valóban jobban jár a kutyus, ha kerestek neki új gazdit. Neki az kell, hogy foglalkozzanak vele! És ha tényleg szereted, akkor megadod ezt neki, ha Te nem tudod, akkor úgy, hogy keresel neki másik gazdit.
A kérdező hozzászólása: utolso hozzászolonak.van "jobb"dolgom mint magamat tanitani hogy "megértsem a kutyát".arra nincs idöm hogy nyugodtan elvégezem a nagy dolgom a klozeton, mert valahogy egy 15hónapos kisfiú mellett az ember nem unatkozik.amugy meg a kinaiak csepet se érdekelnek, tanuljanak meg ök magyarul elvileg ök jöttek be az országunkba!!!!!!
Vegyél egy kutyanevelõ szakkönyvet, s tanitsd meg magadat, hogy megértsd a kutyát.Mig nem érted, mit miért csinál, olyan, mintha a kinai akarna beszélgetni veled, mutogatás nélkül.
A kérdező hozzászólása: Mi probáltuk a lakása télen de egyszerüen nevelhetetlen, állandoan be piszkit.legutobb 2hónapja probálta a férjem mig mi a mamánál voltunk a kicsivel.szépen el volt bent de viszont nem kiment kakálni hanem be a szobába(nyitot ajtonál), igy a férjem kirakta.....Sajnálom elajándékozni meg a környezetünkbe senkinek se kell(pedig nem sokat kértünk)csak annyit amenyiért mi vettük.
Ez a kutya nyilvánvalóan szenved ebben a helyzetben! Nem kinti kerti dísznek való, hanem társállat. Arra van szüksége, hogy a gazdája mellett lehessen. Ha Veletek nem lehet, igaza van az elõttem szólóknak, ajándékozzátok olyannak, aki tud vele törõdni, maga mellett tudja tartani.Ezt a helyzetet így semmiképp nem szabad hagyni, mert a kutyának is önkremennek az idegei, és gondolom, kínozni Ti sem akarjátok. Mindketten jobban fogtok járni.
Az elöttem lévõnek igaza van!Add valakinek aki télleg tud vele foglakozni!Nemvolt jó ötlet egy udvaron egyedül hagyni!De azt ajándlanám hogy a vinnyogás miatt orvos nézze meg!Szoktak a kutyák vinnyogni de nem mindig!
Nekeed vagy a kutyusnak lenne jobb?? nyilván a kutyádnak ha eladnátok. Énse értek egyet a láncos üggyel.Egy kutya nem azér való, hogy etessem, itassam, sétáltassam stb.és kész. hanem azért való, hogy tanítsak neki új dolgokat, segítsek neki, hogyha megbetegedik...ilyesmi.nem helyes ahogyan bánsz vele!!!Több szeretetet kellene kölcsönözni neki, mert õ szeret téged, de õ lehet, hogy ezt nem úgy veszi.Néztél már a kutyád szemébe?? (mélyen) nem látod néha milyen szomorúság csücsül a pici szemecskéjében?? nem?? vedd észre és foglalkozz vele, vagy add el.Interneten hirdesd a kutyusodat... Fogadd meg azokat a tanácsokat amiket itt a válaszolók írtak, feláldozták idejüket, hogy hogyan bánj a kutyáddal. Ez így nem szép dolog...


Nekem van egy 5 éves németjuhász kutyusom. Tegnap vittem el állatorvoshoz, és azt mondta hogy örökletes gerincbetegsége van. Kétségbe vagyok esve, hogy mit tegyek, hogyan segítsek neki! Valaki találkozott már ezzel a betegséggel? Van rá gyógymód?

Kapott gyógyszereket, és mára már jobban lett, de nem az igazi. Mozgékony, és nagyon ügyes, értelmes kutya, Õ a mindenem, ketten élünk szeretetben, nem szeretném elveszíteni.

Legjobb válasz: Nagyon nem mindegy, milyen fajta "gerincbetegsége" van a kutyádnak.Elõször röntgen, aztán MRI, vagy CT , ami pontosan megmutatja, milyen fajta elváltozása van.Lehet operálni is, és van, amelyik fajta betegségnél nagyon jó hatású az operáció.A gyógyszerek csak elfedik a fájdalmat egy ideig.

Állatorvost kérdezd, mert a gyakorira írók közül kevés a diplomás orvos...
Nagyon nem mindegy, milyen fajta "gerincbetegsége" van a kutyádnak.Elõször röntgen, aztán MRI, vagy CT , ami pontosan megmutatja, milyen fajta elváltozása van.Lehet operálni is, és van, amelyik fajta betegségnél nagyon jó hatású az operáció.A gyógyszerek csak elfedik a fájdalmat egy ideig.
Az enyémnek diszpláziája volt, pedig neves tenyésztõtõl vettem és állítólag dp-szûrt szülõktõl származik... Együtt kell élni a betegséggel, én sem dobtam el a kutyát, mert ez a baja, gondolom te se fogod. Több törõdés, kevesebb mozgás, óvatosság és ha szükséges, gyógyszer. Sajnos én az enyémet rengeteget mozgattam fiatal korában, ami nagyban súlyosbította a helyzetet plusz volt rajta mindig pár kiló felesleg.
Nem bántani akarlak, de ezeket az állatorvosodtól és esetleg más állatorvosoktól kellene kérdezned elsõsorban. Továbbá ennyi idõ alatt ne várj csodát, a gyógyszereknek is kell egy kis idõ, amíg beáll a hatásuk. Nem tudom, milyen diagnózist állított fel pontosan az orvosod, de ettõl még nem kell túlságosan kétségbe esni. Ez nem jelenti azt, hogy nem élhet még veled évekig, csak kímélni kell. A gyógymódot azt jelentheti, ha tudjuk pontosan mi a probléma és annak próbáljuk elejét venni, esetleg folyamatos kontroll és amennyiben szükséges és lehetséges mûtétileg beavatkozni. Ha ez nem járható út, akkor pedig csak a gyógyszer marad, ami biztosítja a kutyusnak az élhetõbb életet.
Vidd el másik dokihoz is kérd ki a tanácsát, nem szabad egyre hallgatni valamikor tévednek õk is.
Míg kiderül, hogy pontosan mi a baja és kezelni kezdik, csak annyit tudsz tenni, hogy nem hagyod elhízni. Inkább egy picit soványabb legyen. Mozgasd rendszeresen, mindig ugyanannyit, de ne sokat. Így még sokáig élvezhetitek egymás társaságát :)
Ha tenyésztõtõl van, keresd fel és vond kérdõre. Nézd meg a kutyusod törzskönyvét, kutasd fel a testvéreit, valószínûleg õk is ezzel a gerincproblémával küszködnek, talán tudnak tanácsot adni.
Kívánom, hogy ne legyen komoly a gond és gyorsan fájdalom nélkül élhet majd a kutyás veled hosszú éveket !
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeteket!Az elsõ lépésem az lesz, hogy egy másik dokihoz fogom elvinni!... és elkészíttetem ezt a röntgen felvételt, hogy tudjuk mivel állunk szemben.A továbbiakban pedig ez ad irányt, hogy merre!Hálás vagyok minden üzenetért! :)
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem gondoltam még bele, hogy ez ilyen nehéz lesz, ha Vele történik valami!Összenõttünk, teljesen!Itt fekszik mellettem, mert ha itthon vagyok minden percet együtt töltünk, és az elõbb nagyon elkezdett sírni!...hmm....átöleltem, és vele sírtam, mert nem tudom enyhíteni neki a fájdalmát, még nem is csinált ilyet, tegnap adtam az utolsó gyógyszert neki...azt hittem van még pár örömteli, fájdalom mentes hónapunk!!! :(
Nem akarlak elkeseríteni, nekünk is van egy nagybeteg kutyusunk, és naponta nagy mennyiségû szteroidot kap. Nem csoda, h max egy évet jósoltak neki szteroid mellett, a mienk pontosan 1 évet szedi, és már nagyon komoly mellékhatások mutatkoznak rajta. Ha viszont csökkentjük az adagot, akkor visszatérnek a betegségének tünetei. Hiába sakkozunk a szteroidos-nem szteroidos napokkal, ördögi kör az egész :( Szóval ha lehet mindenképpen mûtessétek meg, akármennyibe is kerül, ne szteroidozz.
A megoldás egy orthopéd orvos. Egy röntgen felvétel a gerincrõl. 5 éves kutya még nem is idõsödõ. Ha olyan az elváltozás, egy mûtéttel meg lehet gyógyítani.
A kérdező hozzászólása: Jeleztem a tüneteket az állatorvosnak, azt mondta, csökkentsük a gyógyszereket!Holnap lesz az utolsó nap amikor kap, utána meglátjuk mi lesz!Jelentem Atosz, ma munkából hazaérve, semmi betegség jelét nem mutatva, hatalmas farok csóválással jelezte, hogy örül nekem, ahogyan régen!...de félek, mi várható gyógyszerek nélkül!Keresem a megoldást! :)
Mindenképp beszélj az állatorvossal, mert lehet betett a veséjének valamelyik gyógyszer.
Nem sajnálni kell, hanem irány egy orthopédus, aki már talán egy röntgen alapján is tud diagnózist és arra gyógymódot.
A kérdező hozzászólása: Szteroid igen!...de holnap majd felhívom az állatorvost, hogy mi tévõ legyek vele kapcsolatban, mert ez így szenvedés neki, hogy folyamatosan innia kell...esetleg valamelyik gyógyszer elhagyása....hmmm....minden nap megszakad a szívem Atoszért!Ha tudnátok, hogy milyen okos kutyáról van szó!!!!!
A kérdező hozzászólása: Igen, biztosan a gyógyszerektõl, mert szegény olyan sokat iszik, hogy már ott tart, hogy nem bírja visszatartani a vizeletét!Látni rajta, hogy õ maga is meglepõdik (nem észleli idõben), hogy pisil, és el is szégyenli magát szegény!Ez már az 5.nap hogy szedi a gyógyszereket, az állapota javult, mozgékonyabb, de olyan szomorú szemekkel néz rám, hogy könnyeket csal a szemembe folyamatosan.Meglátjuk, ha kedden vége a gyógyszereknek, hogy utána mi várható nála!Köszi, a válaszokat!
Ha szteroidot kap, az miatt nõhet a vízigénye.
A kérdező hozzászólása: Atosz, a kutyusom, nem törzskönyvezett, egy ismerõstõl vettük, egy pici faluból.Elsõ kutyám, mert Szüleim nem engedték sosem, hogy legyen nekünk....de van még kérdésem!A gyógyszerek mellékhatása lehet, hogy rengeteg vizet iszik Atosz? Szinte 10 percenként csak iszik!...és sajnos nem emeli fel a lábát, ha pisil, hanem ahol van (persze a házban nem, hanem kikéredzkedik) megáll, és sokáig pisil, akadozva!
A kérdező hozzászólása: Évek óta egy állatorvoshoz járok, nagyon érti a dolgát!Õ azt mondta, hogy kb. 1 és 1, 5 évig lehet gyógyszerekkel segíteni rajta, utána már nem fognak hatni a gyógyszerek, és egyre nagyobb fájdalmai lesznek!Remélem sikerül találnom valamit ami segít, addig is csak a szeretetemmel és törõdésemmel tudom enyhíteni a fájdalmát!
A kérdező hozzászólása: Aranyosak vagytok! :) Egy kis lelket öntöttetek belém.Olvastam egy Luposan nevû szerrõl, hogy sokat segíthet!Találkozott Valaki már ezzel a természetes szerrel?
Nem rinyálni kéne, hanem elvinni rendes kivizsgálásra, hátha még mûtéttel korrigálható a dolog! Aztán ha még jut rá idõd te pedig látogass meg egy pszichológust... Nem fér a fejembe... Mégis mit hittél?! A gyógyszer ilyen esetekben nem csodaszer. Nem fogja kijavítani a hibás gént, nem változtatja meg a DNS-t, nem teszi helyre a gerincet, csupán tüneti kezelés. A fájdalom egy jelzés, aminek oka van. Az, hogy ezt gyógyszerrel kikapcsoljuk csak félmegoldás. Már leírtuk milyen vizsgálatokra vidd el a kutyát, aztán ha azok megvoltak és azt mondják nincs mit tenni, akkor kérj még neki gyógyszert. De így ennek nincs értelme, még lehet, hogy meg lehetne menteni, de a szteroiddal tönkre vágjátok a belsõ szerveit is.

Van egy 4 hónapos magyar vizsla kutyusunk, és a szoba közepére piszkít állandóan. A pelenkát kikerüli, a domestos sem segít, már borsot is szórtunk le, de az sem hat. Mit tegyünk?

Legjobb válasz: elsõnek igaza van, nálunk ez mûködött, h ki van zárva abból a szobából, ahova mindig odarakta a dolgait, azóta (kopp-kopp) 3 napja nem volt itthon semmi, csak lennt

elsõnek igaza van, nálunk ez mûködött, h ki van zárva abból a szobából, ahova mindig odarakta a dolgait, azóta (kopp-kopp) 3 napja nem volt itthon semmi, csak lennt
Szia! Egyszerûen zárjátok ki a szobából, amíg ilyet csinál! Amikor odacsinál, alaposan szídjátok le, határozott hangon, majd küldjétek ki, és jó sokáíg ne is szóljatok hozzá, ne is nézzetek rá, mintha ott se lenne. Amikor kinn végzi a dolgát, dícsérjétek, örüljetek nagyon neki, hogy érezze, most ügyes volt. Elõbb-utóbb csak rájön majd, hová lehet, hová nem. Üdv.
Azon kívül, hogy meg akartátok neki mutatni, hogy hova NE kakiljon arra is megtanítottáktok, hogy hova csinálja? Mert erre tanítani kell. Egy kiskutya ügyetlen, hallottam már olyat is, aki tudta hova kell, csak nem tudta eltalálni. Evés után, felkeléskor kell odavinni a kijelölt helyre. Ha sikerül akkor nagyon meg kell dicsérni, ha meg máshova akkor rajta kell kapni és leszídni (nem belenyomni! és nem borsot szórni!). Amúgy meg ez a pelenka nagy baromság. Kintre szoktatni sokkal egyszerûbb, azt is ugyanezzel a módszerrel kell csak ott nagyobb a helye. Egy kutya úgysem élhet eégsz életében a lakásban, ki is kell neki mennie, akkor felesleges a pelenka.
Nekünk is van 2 vizsla kutyusunk és amikor még picik voltak, õk is a szoba közepére csináltak és egyéb helyekre, pölö kanapé mögé... stb. Én ilyenkor nagyon megszidtam õket és a fenekükre vágtam egy picit, persze nem nagyon, csakhogy tudják, ezt nem szabad. Nálunk a helyzetet nehezítette, hogy lakásban vagyunk és még csak ki sem tudtuk küldeni õket. Elég sokára lettek szoba tiszták. Nem tudom, hogy milyen nemû a kutyusod, de nekünk a lány kutyus elõbb szoba tiszta lett. Egy könyvben olvastam, hogy a fekhelyéhez közel le kell tenni egy nagy újságpapírt, tudni fogja, hogy ott kell végeznie a dolgát, majd miután ez megtörtént lecseréled, de az elõzõbõl hagysz egy kis darabot, hogy tudja ismét oda kell piszkítania. Remélem ez beválik, mert tudom, milyen kellemetlen ilyenkor. Bocs a litániáért! :)
Az elõzõ vagyok. A másodiknak igaza van, ez jobb ötlet, egybõl szoktasd a kinti ürítésre. :) Üdv.
Vigyétek le a szabadba, persze az nem olyan könnyû, mint a pelenka... -.-"
Minek egy vizslát pelenkára szoktatni? Vidd ki a 4 hónapos kutyát 4 óránként és nem fog se bepisilni, se bekakilni. Azt nem várhatod el egy ekkora kutyától, kibírjon egy fél napot, és egy kutyát (fõleg egy vizslát) pelenkára pisiltetni pedig természetellenes.
a pelenka arra van, h ha otthon kell neki, nem bírja ki a levitelig, és még nem szobatiszta, nyilván, akkor arra rakjon... nem írta, h arra akarja örökre rászoktatni, lehet csak nekem nyilvánvaló, de szerintem csak addig, míg nem 100% szobatiszta...
utolsó vagyok. aki lepontozott, annak a kutyája amíg nem volt szobatiszta, hova pisilt? nem raktatok alá újságpapírt? újságpapír=pelenka...

3éves kan németjuhász kutyusomat sétáltatáskor már 2-szer is megtámadta nála kisebb kóbor kutya. Ijedtemben szaladni kezdtem és húztam magam után a nyakörvvel, nem vártam meg míg széttépik egymást. De így nem tud védekezni! Mit tegyek ilyenkor?

A legtöbb kutya megtámadja, de ? mindenkivel játszani akar.A macskával is egy tányérból eszik! A támadás után a kutyusom már a játék hevében ny?szített, h engedjük vissza ahhoz a döghöz ami 1 perce még véresre marcangolta.

Legjobb válasz: lehet kapni gázsprét kutyáknak.én nem bántanék egyet se,de az se megoldás,hogy nem tudok sétáli menni a kutyáimmal,nekem kis 2kgos kutyáim vannak,õk bátrak,de nem lehet.igy szeretnék venni,és ha ránktámadnak lefujom õket,és futok!nálunk nagyon sok a kóbórkutya,jo nagyok is.

lehet kapni gázsprét kutyáknak.én nem bántanék egyet se, de az se megoldás, hogy nem tudok sétáli menni a kutyáimmal, nekem kis 2kgos kutyáim vannak, õk bátrak, de nem lehet.igy szeretnék venni, és ha ránktámadnak lefujom õket, és futok!nálunk nagyon sok a kóbórkutya, jo nagyok is.
Lehet h bunkón hangzik de bolond a kutyád. Túl játékos. Szerintem nem tudsz ellene semmit tenni. Meg kellet volna tanítani verekedni, vagy nincs benne meg az az ösztön, hogy az ellenfele és meg kell vernie.
Nos, szerintem nem azzal van a baj, hogy "nem tanították meg verekedni". A természetes ösztön benne van, és általában a kutyák el tudják dönteni, mikor kell agresszívebben fellépni a másik eb ellen. Ha ez mégse így lenne, akkor talán nevelés kérdése. Talán egy kutyaiskola tudna segíteni!
azt mondják hogy hagyni kell hogy a kutyák lerendezzék maguk közt a dolgokat, különben állandóan össze fognak kapni.jah és olyan nincs hogy nem tanult meg verekedni.nem emberek, könyörgöm... a kis kölyök pitbull vajon honnan tudja hogy nyakra kell fogni egybõl.gondolkozzatok már szerencsétlenek, ösztön náluk szinte minden ösztön.vidd barátságos kutyák közé játszani, ez lehet a megoldás. más kutyákat meg nem tudsz befolyásolni hogy ne támadják meg, nem igaz? ha nincs megfelelõen szocializálva a kutya ami kölyök kortól elengedhetetlen akkor az az eredménye hogy morgós lesz(más kutyukra) vagy nem tudja hogy hol a határ a játékban mivel sosem volt kutyák közé engedve!
a van Ä]y häðnáltvékony bicikli gumi tedd a szájába ésmondjad neki, hogy húzzähülyén hangzik de mikor látod, hogy a szeme nem csillámlik hanem {arnás akkor ideges erõsítsd lehet hogy azt gondolja h õ gyenger ha meg kis szaros kóborkutya fogd meg és dobdarréb én ezt szoktam.
nem tudom miért kellett lepontozni, nem fogom a yorkit odadobni egy 60kgos kutyának!és sose bántanék egy kutyát se, de a az én kutyám élete mulik rajta(meg az enyém is)nem gondolkoznék, hogy lefújom e!!!
Nem a te kutyáddal van baj, hanem azokkal amelyek támadnak! jól teszed hogy elrángatod, mert bár lehet hogy meg tudná védeni magát, nem tudhatod milyen betegséget kap el attól a másik kutyától! Akár az életébe is kerülhet, és nem feltételen a sérülések miatt! sajnos az ilyen esetek bizalmatlanná tehetik. Ezt ne hagyd! Menj vele minél többet barátságos kutyák közé, még mielõtt azt hinné, mindenkivel verekedni kell!
Szia! Szerintem neked egy tök jó fej kutyád van! Szeretem azokat a kutyákat, akik nem esnek neki egy másik kutyának gondolkodás nélkül. Én sem hagynám verekedni, elrángatnám. Sjnos vannak olyan debilek, akik felügyelet nélkül kiengedik az utcára az antiszociális, neveletlen kutyájukat garázdálkodni. Sajnos ilyenkor nem lehet mit tenni, ne sétálj arra. Vigyázz a kutyádra!
Nekem is nagyon kedves, játékos kutyám van, de az egyik szomszédunknak a kutyája mindig kiugrik(komolyan, átugorja a másfél méteres falat...!!!) és jön a kerítésünkhöz inzultálni a kutyámat..Ezért nem tudom elvinni sétálni, mert félek, hogy összeverekednek, így is elég rondán osztják egymást kerítésen keresztül..pedig kéne sokat sétálnunk..és mivel szomszéd, ki sem tudom kerülni, mert dehopponálni még mindig nem tudok .sajna :DD


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!