Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek kutyussal (89 db)

Elpusztult a kutyusom, 3 hónap alatt sem tudtam feldolgozni, mit tegyek?

Több, mint három hónapja elpusztult, 11 évet volt velem, a mai napig állandóan velem van gondolatban, nem tudtam túltenni magam a mai napig az elvesztésén, gyakorlatilag utálok itthon lenni azóta. Szerintetek mit tegyek, hozzak másikat, az új kutyus vajon segítene feldolgozni az előző elvesztését? Tudnék még úgy kutyát szeretni, mint az előzőt?

Legjobb válasz: Szerintem vegyél új kutyust lehet hogy nem fogod annyira szeretni mint az elõzõt de lesz ott valaki akit majd tanítgathatsz, szeretgetheted, és aki várja hogy hazaérj. És ez az új kutyus majd segít neked abban hogy valamennyire túltedd magad a másik kutyusodon. Feledni az ember nem tud úgysem csak megbarátkozni a ténnyel hogy valami nincs már.

Szerintem vegyél új kutyust lehet hogy nem fogod annyira szeretni mint az elõzõt de lesz ott valaki akit majd tanítgathatsz, szeretgetheted, és aki várja hogy hazaérj. És ez az új kutyus majd segít neked abban hogy valamennyire túltedd magad a másik kutyusodon. Feledni az ember nem tud úgysem csak megbarátkozni a ténnyel hogy valami nincs már.
Nekem másfél évesen pusztult el a kutyusom.Mindig ott volt egy üres hely.Nem telt el úgy nap hogy nem sírtam volna.Kaptam egy kiskutyát és még mindig hiányzik de most már kezd betöltõdni ez az ûr és minden kezd visszaállni.Nekem nagyon sokat segített az új kutyus.Ez a legjobb megoldás.
cSAK EGY MÁSIK KUTYA SEGITHET A BAJODON:) LELKILEG AKKOR NYUGSZOL MEG:)
1hónap alatt két kutyust vesztettünk el...nagyon hiányoznak még mindig de meglévõ kutyusunk nagyon sokat segített nekem. Nem sokkal késõbb jött hozzánk még egy kutyus és igaz sose fogom elfeledni õket, de most, hogy van "helyettük" más így kicsit könnyebb (persze pótolhatatlanok). Az egyik képe már 1éve az asztalon van és nagyon jól esik néha rápillantani. Van hogy elsírom magamat, de tudom hogy mindig is velem volt és velem is fog maradni.
Szerintem meg pont nem jó új kutyát beszerezni addig, amíg nem vagy túl a gyászon. Hiszen az új kutyában is a régit keresnéd, ezért nem tudnál neki teljes életet nyújtani. 3 hónap az még nem sok idõ, szerintem várj még az új kutyussal...

Kutyusom nagyon öreg. Úgy néz ki már bármikor átmehet a szivárványhídon. Mit tegyek, hogy jobb legyen neki?

14,5 éves. Az utóbbi id?ben rengeteget romlott az állapota. Süket lett, állandóan velünk szeretne lenni, mindenhová követ minket. A lakásba soha nem jött be (puli), saját magának szabta ezt a határt, de mostanában mindig bejött és itt kóválygott. Ma reggelre pedig nagyon rosszul lett. Elbújt mindenfelé, nem találta a helyét, alig tudott menni, csak feküdt és rengeteget ivott. Aztán kis er?re kapott, fél órája sikerült belekönyörögnöm egy fél f?tt csirkemellet, mást nem volt hajlandó megenni. Látszólag rosszul érzi magát, sokszor megbotlik, összeesik, megszédül. Próbálok vele lenni és figyelni rá, de nekem is van dolgom napközben. :( Mit tegyek, hogy kicsit jobb legyen neki, ha hamarosan el is megy? Nagyon sajnálom, ma már többször sírtam miatta, mert láttam, hogy milyen szomorú és jól esik neki, ha vele vagyok. :(

Legjobb válasz: Azért azt ne felejtsd el, hogy idõs kutyának is lehet olyan betegsége, amibõl meggyógyulhat és nem tartozik az általános állapotához. Szóval nehogy úgy járj, hogy a kutya beteg és meggyógyulhatna, de az idõs korára fogjátok és nem kezeltetitek és azért pusztul el. Egy lázmérés nem ártana, nézd meg a vizeletét, nem véres, sötét-e. Ha pl. kullancstól lenne beteg, egy gyors kezelés megmentheti, de ha az öregségre fogják, biztosan belehal. Nagyon nehéz elkülöníteni. Én sokszor rágódok az öreg kutyusomon, nem jól volt, de az orvos nem kezelte, a daganataira fogta a dolgot, de a kutyának akkor már 8 éve voltak csomók a bõrén, szóval csak sok év után kezdtem gondolkozni, mert félrediagnosztizálta a kutyusomat, hogy mi van ha akkor is tévedett? És mi van ha valami múló betegsége volt, de mi nem vizsgáltattuk ki, mert õ azt mondta, ez a daganatok miatt van és meghalt valamiben, ami talán gyógyítható lett volna. Csak azt akarom mondani, hogy legyen az idõskor vagy egy régóta meglévõ daganat, ma már nem fognék mindent arra, hanem kivizsgáltatnám.

Azért azt ne felejtsd el, hogy idõs kutyának is lehet olyan betegsége, amibõl meggyógyulhat és nem tartozik az általános állapotához. Szóval nehogy úgy járj, hogy a kutya beteg és meggyógyulhatna, de az idõs korára fogjátok és nem kezeltetitek és azért pusztul el. Egy lázmérés nem ártana, nézd meg a vizeletét, nem véres, sötét-e. Ha pl. kullancstól lenne beteg, egy gyors kezelés megmentheti, de ha az öregségre fogják, biztosan belehal. Nagyon nehéz elkülöníteni. Én sokszor rágódok az öreg kutyusomon, nem jól volt, de az orvos nem kezelte, a daganataira fogta a dolgot, de a kutyának akkor már 8 éve voltak csomók a bõrén, szóval csak sok év után kezdtem gondolkozni, mert félrediagnosztizálta a kutyusomat, hogy mi van ha akkor is tévedett? És mi van ha valami múló betegsége volt, de mi nem vizsgáltattuk ki, mert õ azt mondta, ez a daganatok miatt van és meghalt valamiben, ami talán gyógyítható lett volna. Csak azt akarom mondani, hogy legyen az idõskor vagy egy régóta meglévõ daganat, ma már nem fognék mindent arra, hanem kivizsgáltatnám.
Most olvastam csak a kérdésedet, de örülök neki, hogy jól van a kutyád :)
A kérdező hozzászólása: Nah hát végül kapott vitamin injekciót vagy mit, már sokkal jobban van. Azt mondta az orvos, hogy egyébként egészséges, vagyis szervi problémái nincsenek, csak már ugyanúgy, mint az öreg embereknél, a meleg meg minden megviseli, és ilyenkor nagyon legyengül. Remélem még sokáig velünk lesz. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszát! Felhívtuk az orvost, elvileg délelõtt ideér. Aztán írok, mit mondott. Most jobban van talán, nem fekszik annyit, többet járkál. Remélem tényleg csak a melegtõl van, de nagyon megijesztett tegnap. :(
Hivjatok ki hozzá egy orvost, csak egy általános vizsgálatra. Én ismerek 20 éves pulit is. remélem a Te kutyádnál is csak egy pár napos gyengeség van, és veletek marad még pár évet.
Orvosnak kellene megmutatni. Talán egy erõsítõ szuri, infúzió még segítene neki.
A kérdező hozzászólása: Semmiképp nem fogjuk elaltatni. Megadom neki az esélyt arra, hogy addig éljen, ameddig csak akar és tud. Ha el kell mennie, majd elmegy magától. Ki tudja, lehet, majd felerõsödik és sokáig velünk lesz még. Soha nem bocsátanám meg magamnak, ha elaltatná az orvos. :( Nagyon sokat vele vagyok, de hagyom pihenni is. Most is alszik szegénykém, elõbb láttam, hogy rosszat álmodhatott, mert remegett, aztán felkelt, felemelte a fejét és körbenézett. Aztán odamentem hozzá, és megnyugodott. Játékra nagyon rég óta nem hívom, igazából vele annyira nem is lehetett játszani, mert õ inkább komoly viselkedésû kutya volt. Persze azért játszottunk sokat együtt. Vele nõttem fel, 8 éves koromban hozta apukám haza, azóta velem van. Nagyon nehéz lesz tõle elszakadni. :( El se merek aludni, mert félek, hogy holnap már nem lesz velünk. :(
Abban az esetben ha úgy döntenétek, hogy elaltatjátok, inkább hívjátok ki a dokit, hogy háznál csinálja meg. Így a kutyusnak is könnyebb lesz, ismert környezetben, nem pedig a rideg rendelõben.
Vidd el állatorvoshoz. Legyetek vele annyit amennyit csak tudtok. Engedjétek be a házba is akár. Hagyjátok, hogy hagy legyen veletek és, hogy annyit pihenjen, igyon és egyen amennyit csak akar. Ne erõltessétek se játékra se semmire. Ha el kell mennie akkor legalább az utolsó napokat töltsétek boldogan együtt.
A kutya nem nyafog, így nem tudhatjuk, vannak-e fájdalmai, mennyire szenved. Az eutanázia az állattartásban nagyon helyeselhetõ intézmény. Én a mi világunkban is helyeselném, akkor is, amikor magamról lenne szó. A szenvedéssel teli élet semmit sem ér. Akár állatról, akár emberrõl van szó. Így gondolom.
Hát nem csoda, ha ebben a melegben ki van szegény:) Az én kis öregemet is ha lehet bent tartom, idebent még elviselhetõ a hõség, bár egyre jobban melegszik a lakás.

Mit tegyek ha nekem akarnak adni egy kutyust de nincs ahol tartani?

mit tegyek ha nekem akarnak adni egy kutyust de nincs ahol tartani mert varosba lakok egy blokba.az ismerosunkhoz akartuk vinni mert a varosba lakik kertes hazba de nm szabad kenelt epitei oda :-(

Legjobb válasz: "Mit tegyek ha nekem akarnak adni egy kutyust de nincs ahol tartani?" Segítek, mondd ez az ajándékozónak: - Köszönöm szépen, de sajnos nincs hol tartanom a kutyát, ezért nem fogadhatom el. Ennyi.

"Mit tegyek ha nekem akarnak adni egy kutyust de nincs ahol tartani?" Segítek, mondd ez az ajándékozónak: - Köszönöm szépen, de sajnos nincs hol tartanom a kutyát, ezért nem fogadhatom el. Ennyi.
A kutya érdekeit kell nézned, nem a sajátodat. Ha nincs hol tartanod, akkor neki is csak rossz lenne egy szûk helyen. Ha mégis befogadod és késõbb kiderül, hogy útban lesz neked, akkor mit csinálsz? Kiteszed az utcára? A menhelyek már így is tele vannak, és a kutya mindenképp csak szenvedne.
akkor ne akarj kutyát
Sem embernek (!), sem állatnak nem jó a lakás. "de nehogy elfelejts vele foglalkozni" Hát igen, erre nagy az esély a kérdezõ követelõzõ, durcás kisgyerek stílusából következtetve...
Lakásban is meg lehet oldani a kutyatartást, úgy, hogy jó legyen neki. Nézz körül a fórumokon, vagy kérdezz itt a lakáskutyásoktól.
A kérdező hozzászólása: haha kossz nem vagyunk olyan gazdagok.
akkor költözz kertes házba
A kérdező hozzászólása: DE NEKEM KELL A KUTYUS
kis testû kutyának jó a lakás, de nehogy elfelejts vele foglalkozni
8-as vagyok. természetesen úgy értettem, hogy jó a lakás, hogy kistermetû kutyának nem szûk egy lakás, amíg 2 sétáltatás között várakozik. Persze nem lehet kizárólagosan lakásban tartani egy kutyát, van mozgás igénye és a környezet változását is igényli, csak úgy, mint az ember. És igen, azért mondtam, hogy nehogy elfelejtsen foglalkozni vele, mert hányszor láttam már lelkes állatbefogadókat, akik amint szembetalálkoztak a temérdek tennivalóval, elhanyagolták inkább, aztán elajándékozták "családi okok" miatt vagy "idõ hiány" miatt... És kertbe sem kell amúgy kennel, elég egy kutyaház... én is nagyon szeretnék kutyát, de lakásban lakom, van 2 cicám, és nem lenne idõm még egy háziállatra úgy, hogy elsõ gyermekemet várom :) De amint felnõ a gyerek és kertes házunk lesz, mindenképpen befogadunk egyet :) ADDIG VISZONT NEM, MERT A KUTYÁNAK NEM LENNE JÓ, KEDVES KÉRDEZÕ. Ha ez viszont téged nem tart vissza, akkor elég rosszakat fogok rólad gondolni..
Kérdezõ, nálam nagyobb kutyabolondot keveset hord a hátán a föld. Most azonban Németországban élek, és mivel nem tudhatom, hogy a jelenlegi munkám meddig lesz meg, s utána milyen rend szerint fogok élni, csak nyelek nagyokat, és a szomszéd kutyáját viszem sétálni.


Sajnos bérházban lakunk de nagyon szeretnék egy kutyust! A mellettünk lakó kidobta az 1 éves kutyusát annyira hozzám nőtt, mindig követ! Be szertném fogadni de a szüleim nem engedik! Mindent megpróbáltam mindent mondtam hogy én állom . Mit tegyek?

Legjobb válasz: ha jól sejtem, már feltetted egyszer ezt a kérdést... én nagyon sajnállak téged is, a kutyust is, és nem értek egyet a szüleiddel, de mivel nem ismerem az anyagi és egyéb helyzeteteket, nem tudom, mi az oka a szüleid tiltakozásának - így segíteni sem nagyon tudok.

ha jól sejtem, már feltetted egyszer ezt a kérdést... én nagyon sajnállak téged is, a kutyust is, és nem értek egyet a szüleiddel, de mivel nem ismerem az anyagi és egyéb helyzeteteket, nem tudom, mi az oka a szüleid tiltakozásának - így segíteni sem nagyon tudok.
Szia. Nekem is ugyan ez volt a baj...mivel panelban lakunk. Én leültem szülõkkel megbeszélni hogy miért nem, mi a probléma, stb. Sok szülõnek az a baja hogy úgy van vele hogy kezdeti fellángolás jajj kutyus jajj de aranyos, hordod sétálni stbstb , egy idõ után már nem hat az ujdonság ereje, és nekik kell lehordaniuk stb.. sok dologtól függ. A legésszerûbb ha leülsz velük és megbeszélitek. sok sikert.
mit tegyél? menny oda 1 rendõrhöz és tegyél úgy mintha részeg lennél és szexelni akarsz vele(bónusz pont ha ugyan olyan nemû és az õ kocsiával menekülsz)
Tudod mindenkit meg lehet gyõzni, gondolkodj el, mi az ami a szüleidet boldoggá tenné és próbálj megegyezni velük. Hass a gyengpontjukra.
jaa bocsi most olvasom. fogd meg a kutyát és vidd haza észrevétlenül ha ugat mond h egészségedre és azt hiszik h valaki tüsszent XD
Szia.A kutya felelõsséggel jár nem csak annyi , hogy van és kész.Ha valami problémája van akkor el kell vinni állatorvoshoz és az sem kevés pénz.Foglalkozni, tanítani, sétáltatni kell.Valószínû a szüleid azért nem engedik , mert nem tudnának rá úgy költeni vagy valami.De ha mondjuk kertes házba laktok akkor mondhatod anyudnak , hogy házõrzõnek jó lenne , meg mindig foglalkoznál vele és sétáltatnád. :) Kovács Lilla Kutyakiképzõ. További információ itt. : [email protected]
ismerem az érzést én 11 vagyok ugyanúgy bérházban lakom a szüleimnek körübelül 5 éve rágom a fülét de nem és az a legnagyobb hogy testvéremnek volt és nekem meg nincs elég izék a szülõk

Tudom, hogy még kicsi a kutyusom (4napmlva lesz 8hetes) de szeretném tanítgatni! Szerintem okos kutyus csak még nagyon kajla! Tudom, hogy nö a foga és azért harap vettem is neki mindent de akkor is csak emgem harapdál! Mit tegyek?

Kicsit agresszìv néha!Mit tegyek?Hogyan tanìtsanlm,és hogyan szoktassam le arròl,hogy bàntson? Egyébként gyönyörüszép és làtszik,hogy értelmes kutyus!Rotweiler és Németjuhàsz keverék

Legjobb válasz: 8 hetesen nem lehet agresszív, rosszul értékeled a viselkedését!!! Így tanácsot se lehet igazán adni, látni kéne mikor mit, hogyan, milyen állapotban csinál. Egyébként meg ha valamit túlzásba visz, korhatár nélkül ugyanaz a megoldás mind a kilencven milliárd ilyen eredetû viselkedészavarra: Le kell állítani. A kutyákkal nem olyan bonyolult a kommunikáció ilyen szempontból...

Amúgy nem lehet elhozni, ha abbahagyta a szopizást akkor sem.A 8 hetes kort nem poénból találták ki az állatorvosok. 8 hetes korára érik el azt a szocializációs szintet (amit az anyjától tanul meg az alomban)hogy egészséges kölyökként hozzád kerüljön, és ne legyen ilyen problémád, hogy harap. Az anyja megtanítja neki, hogy mekkorát lehet harapnia, hogy azzal ne okozzon fájdalmat, tehát egy "elõképzett" kutyát kapsz, akivel csak betartatni kell a szabályokat.
8 hetesen nem lehet agresszív, rosszul értékeled a viselkedését!!! Így tanácsot se lehet igazán adni, látni kéne mikor mit, hogyan, milyen állapotban csinál. Egyébként meg ha valamit túlzásba visz, korhatár nélkül ugyanaz a megoldás mind a kilencven milliárd ilyen eredetû viselkedészavarra: Le kell állítani. A kutyákkal nem olyan bonyolult a kommunikáció ilyen szempontból...
Azért harap, mert nem az alomban maradt 8 hetes koráig. Kezd a tököm tele lenni az ilyen kérdésekkel, AZÉRT HARAP A KUTYÁD MERT NEM TANULTA MEG HOL A HATÁR A JÁTÉKBAN!!! Komolyan mondom, nem viccbõl járatjuk a pofánkat folyamatosan, hogy 8 hetes kor elõtt nem hozunk el kutyát! És akkor még van aki idejön okoskodni, hogy hát miért, nem lesz semmi baja, 6 hetesen már elég nagy és nem szopizik... TESSÉK, ITT AZ ÉLÕ PÉLDA. (Kb. az ezredik ilyen kérdés, és kivétel nélkül mindegyikben 8 hetes kor elõtt elszakított kutyákról volt szó.)
"Kicsit agresszìv néha!Mit tegyek?Hogyan tanìtsanlm, és hogyan szoktassam le arròl, hogy bàntson?" A gazdája szerint agresszív, és "bántja". Tehát nem játékosan harap.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy még fiatal és nem kellett volna elhozni, de agyon csaptàk volna! És igen junior tàpot kap!vlIgyekszem minnél minöségibb dolgokat adni neki!Tudom, hogy még jàtékos de valahogy lekell szoktatnom ròla!és cannak kimondottan ilyen kiskutyàknak fogerösìtö amit ràghat és azt adom neki!
A kérdező hozzászólása: Köshzönöm a tanàcsokat!És ennek az idegesìtö személynek pedig üzenem , hogy ne oksokdj bele mindenbe tudod vannak olyan gazdàk akik bàntjàk a kutyàkat és bem tudsz ellenük mit tenni és a mi azér hoztuk el ilyen koràn mer nagyon rossz helye volt plusz agyon akartàk csapni de te mit is tudhatsz ezektöl te csak okoskodsz itt, hogy mennyire eleged van nekem meg képzeld elegem van a magadfajtàbòl, hogy oksokodik amikor semmit nem tud!! És egyébként amikor a szopizàst abba hagya akkor ellehet màr hozni oksoka úgy hogy h ate ilyen feszült emver vagy kezeltesd magad az helyett, hogy irogatsz!!
Három kutyám volt eddig, kölyökkorában mindegyik harapott. De azért harapás és agresszív harapás között nagy különbség van. A kölyök egyszerûen játszik, a te dolgod megtanítani, hogy mikor együtt vagytok, nem ez jelenti a játékot. Találj ki mást, labdázz vele, húzgálj neki rongyot vagy mittomén, légy kreatív. :-) Ha harapni kezd, hagyd ott, ne foglalkozz vele. Fontos, hogy légy következetes! Ha valamit nem szabad, azt soha nem szabad, nem csak néha. Tanítgatni is elkezdheted alapparancsokra, de csak játékosan, naponta többször, de egyszerre csak pár percig. Nem kell erõltetni, csak ameddig õ is élvezi.
a te kutyád ivott bele tegnap a vegyszerbe? akkor jobban van ezek szerint!
2-es vagyok. Nem okoskodom, pusztán veled ellentétben értek a kutyákhoz. :) Nem választunk el kutyát 8 hetes kora elõtt, 6 hetesen elkezdjük a táphoz szoktatni, ha nem szopik már akkor sem történik semmi, kapja a kölyöknek való tápot, és AZ ALOMBAN MARAD, a tesóival. Játszanak, birkóznak, SZOCIALIZÁLÓDNAK. Érdekes, hogy én vagyok aki nem ért hozzá és csak okoskodik, nekem 4 kutyából egynek sem jutott eszébe engem összeharapdálni (ja, hogy tenyésztõtõl hoztam õket), te vagy az akinek problémái vannak a kutyájával, te vagy az akit "bánt". Te tetted fel a kérdést, nem kell megsértõdni ha olyan válasz jön ami neked nem tetszik.
A kérdező hozzászólása: Jó 8hét ide vagy oda ellett hozva mert nem akartam othagyni meghalni... !!! Igen de nem vegyszeresbe ivott bele és jolvan és remélem nem gúnyosnak szántad !
nem. õszintének! szép kis kutya lehet. melyikre hasonlít jobban? a rotira vagy a németjuhászra?
A kérdező hozzászólása: Rotira detto úgy néz ki mintha fajtiszta telnne :)

Mit tegyek a parvovírusos beteg kutyusommal? Van egy 5 hónapos kiskutyám és egy másfél éves ők be vannak oltva de attól elkaphatják? Mivel az elején még érintkeztek a beteg kutyussal de mostmár el vannak különítve.

9 éves cocker spániel, 4 nap lappangási idő után nagyon levert volt, hányt, nem evett, a testhőmérséklete 33° volt a 39° helyett. Már elvittük dokihoz 3× kapott antibiotikumos injekciót. Tegnap haza hozhattuk most infralámpával tartjuk melegen, sokat alszik, nem eszik csak iszik. Viszont nem úgy tűnik, h jobban van. Fel fog épülni? Normaflort szerintetek vegyek neki? Tapasztalatokat írjatok légyszi.

Legjobb válasz: Ha iszik és pihen, az jó, hagyd gyógyulni, és kövesd az orvos utasításait. Idõ kell neki, mire jobban lesz, nem lehet siettetni, a szervezenke regenerálódnia kell. Normaflore-t is csak akkor adj neki, ha a doki szerint mehet neki; ilyen állapotban bármilyen kicsi és általában jótékony dolog is árthat. A másik két kutyának valószínûleg nem lesz baja, de nyilván biztos ami biztos, ne nagyon érintkezzenek semmivel, ami a beteg kutyából kijön. Hogyhogy pont a legidõsebb nem volt beoltva?

Ha iszik és pihen, az jó, hagyd gyógyulni, és kövesd az orvos utasításait. Idõ kell neki, mire jobban lesz, nem lehet siettetni, a szervezenke regenerálódnia kell. Normaflore-t is csak akkor adj neki, ha a doki szerint mehet neki; ilyen állapotban bármilyen kicsi és általában jótékony dolog is árthat. A másik két kutyának valószínûleg nem lesz baja, de nyilván biztos ami biztos, ne nagyon érintkezzenek semmivel, ami a beteg kutyából kijön. Hogyhogy pont a legidõsebb nem volt beoltva?
Nekünk még inni sem akart, úgy kellett leönteni valamennyit a torkán, de ha iszik az már jó. A doki szavát ha komolyan veszed, akkor már csak a kutyustól függ, hogy ki-e tart. Gógyuást neki!:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Képzeljétek már jobban van, evett és nem hányt. Egészen élénk alig akart lefeküdni :D Egyébként nem kicsiként került hozzánk hanem fél évesen, az elõzõ gazdája azt mondta, h be van oltva csak nincs meg a könyve... A doki szerint nem kapta meg a kölyökkori oltást ezért elkaphatta a parvot... Hát ennyit errõl.. Remélem most már tényleg meggyógyul a kicsikém! :D
A parvovírus felnõtt korban nem fertõz...legalább is nagyon nagyon ritka esetben. Csinált a doki tesztet? Amit csinálhatsz: tertsd melegen, segíthet a Calopet paszta, és a kiszáradás ellen (mivel a parvo hasmenéssel jár), ajánlott infuziót adni neki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Igen kapott infúziót a dokinál meg infralámpáztunk neki, hogy meleg legyen + bent volt a lakásban. :) Már teljesen jól van és visszanyerte erejét a kutyus. :D

A kutyusom evett csokit. Mit tegyek? Hívjak orvost?

Legjobb válasz: ne fuss mindjárt a dokihoz. tény hogy a kutyáknak nem tesz jot de egy kicsitöl nem lesz baja. egy állatorvos azt mondta nekem, hogy a kutyáknál a csoki ugy müködik, mint az embernél ha sok koffeint eszik kévé cola stb.. felpörgeti, de csak ha sokat kap vagy minden nap.. a mája valamiért nem bontja gyorsan a csokiban valamit, és lassan ürül ki belöle.. mint minket a kévé,, egy tábla csoki egy 15 kg-s kutyának egyszerre olyan mintha nekünk 5 kávét kellene meginni egyszerre de belölük lassabab nürü l ki. az én kutyim is néha kap, de csak ugy hogy kinézi a kezemböl a csokis kekszet, és arrol lerágom a nagy részét de valamenynn imarad rajta. majd irj hogy lett e baja a kutyusnak.. ja ha a gyomrának nem esne jol, ugyis kihányja.. 32

ne fuss mindjárt a dokihoz. tény hogy a kutyáknak nem tesz jot de egy kicsitöl nem lesz baja. egy állatorvos azt mondta nekem, hogy a kutyáknál a csoki ugy müködik, mint az embernél ha sok koffeint eszik kévé cola stb.. felpörgeti, de csak ha sokat kap vagy minden nap.. a mája valamiért nem bontja gyorsan a csokiban valamit, és lassan ürül ki belöle.. mint minket a kévé, , egy tábla csoki egy 15 kg-s kutyának egyszerre olyan mintha nekünk 5 kávét kellene meginni egyszerre de belölük lassabab nürü l ki. az én kutyim is néha kap, de csak ugy hogy kinézi a kezemböl a csokis kekszet, és arrol lerágom a nagy részét de valamenynn imarad rajta. majd irj hogy lett e baja a kutyusnak.. ja ha a gyomrának nem esne jol, ugyis kihányja.. 32
ha nagyon sokat eszik, akkor cukorsokkot/cukormérgezést kaphat, mint pl a szõlõtõl vagy mazsolától. De 1-2 falattól nem lesz baja Ha remegni kezd és hányni, akkor orvos azonnal, de egyébként nem lesz gond.
"A kakaóbab számos vegyületet tartalmaz, de van egy, amely kártékony a háziállatok számára. Ez a vegyület a teobromin, melyet éppen 130 évvel ezelõtt sikerült elkülöníteni. A teobromin ún. alkaloid, mint a barátja, a koffein. Hatása hasonló, de nem olyan erõs. A teobromin a kakaóban, a csokiban és a teában is jelen van. A kóladióban is van, de azzal nem találkozunk a konyhában. Májunk jól ismeri, mivel a koffein egy része benn(ünk) teobrominná alakul. A teobromin kifejezetten káros a háziállatoknál (macska, kutya, ló stb.), mivel ezek szervezete nehezen tudja lebontani ezt a vegyületet. Egy kisméretû kutya már fél tábla csokitól is megbetegszik. Minél nagyobb testû az állat, annál több tábla csokit ehet bûntetlenül." (google, a mi jóbarátunk...)
Egy kis csokitól még semmi baja sem lesz. Az nem tesz jót, ha minden nap eszik valamennyit.
Hagytatok neki is? Csak a 16:59 válasznak van értelme. A macskánk is nagyon szertei a csokit. Egyszer eltûntek sorra a csoki-mikulások. Azt hittem a kislány eszi. Közben a macska minden nap kinyírt egyet az ágy alatt. Azért nem volt étvágya. Persze, nem egészséges ennyit enni, De hát nekünk sem!
Dehogy! Nem lesz semmi baja tõle.
Az én kutyám imádta a túrórudit, soha nem volt tõle semmi baja. Az a kevés csoki, ami azon volt nem ártott.
Hívj, de ne a kutyádnak, hanem magadnak! Hogy kérdezhetsz ilyen hülyeséget?
semmi bajuk nem lesz. az én kutyám csokifagyit eszik már évek óta és semmi baja nincs tõle. és sok csokit is evett már. nem ennyire kényesek nyugi
Nem tudom ennek a csoki-mízériának valóban van-e igazsága, mert én kutyám evett csokit, nem is egyszer és soha semmi baja nem volt tõle.. Bár mondjuk nem sokat, csak egy-egy falatot. Mennyit evett? És hogyan?
megfog dögleni, de nagyon!
olyan hülyék vagytok már! (tisztelet a kivételnek...) de igen, káros a kutyára. aki írta, h csokifagyit eszik évek óta a kutya, annak azt mondom, h nem azonnali halála lesz, hanem évek múlva, nem 10 évet megél, hanem örülhetsz, ha él 5 évet...
Ha egy kevés csokit megevett, attól nem lesz semmi baja, de ne adj neki mert egészségtelen. Viszont ha egy kistermetû kutya megeszik egy tábla csokoládét, attól már komoly mérgezést kaphat. Figyeld a kutyát és ha a legkisebb jelét látod a teobromin mérgezésnek, azonnal vidd orvoshoz a kutyát, 2-3 óra alatt bele is pusztulhat!
Semmi baja sem lessz a barátnõm kutyája a joi amikor a gyerek eszik csokit akkor ad neki nem lett neki semmi baja sõt még szereti is.:-):)
Egy kis csokitól nem lesz semmi baja. Nyugodj meg:)
Az enyém is szokott enni csokit, ha én eszem, nem bírom ki, hogy ne adjak neki, sosem volt semmi baja tõle...
A medvéket csokival etetik! XD

Van 1 2éves yorki szukám és most került hozám 1 2, 5hós westi kan kutyus. Sajnos az a gond, h nem jönnek ki, mert a nőstény kutyusom menekűl tőle és morog rá ha a közelébe megy a kicsi játszana vele szagolná de hiába! Mit tegyünk, h öszeszokjanak?

Legjobb válasz: Hagyjátok õket. Nem tudom mennyire szocializált a kutyád? (Yorkienál már mindenre fel vagyok készülve) Hogyan viselkedik más kutyákkal? Más kölykökkel? Ha jól szocializált és sokat van más kutyákkal, akkor semmi gond nem lesz, csak idõt kell adnotok nekik. Aggódni sem kell, komolyan bántani nem fogja, tehát nyugodtan engedjétek össze õket. Ha nem szocializált a kutyád, akkor egy hosszú folyamat elõtt állsz, ami nem biztos, hogy sikerül (bár a valószínüsége nagy, hiszen a kutya még csak 2 éves) Ebben az esetben viszont mindíg legyenek felügyelet alatt, mert komolyan bánthatja, hiszen nem tud mit kezdeni egy másik kutyával.

Hagyjátok õket. Nem tudom mennyire szocializált a kutyád? (Yorkienál már mindenre fel vagyok készülve) Hogyan viselkedik más kutyákkal? Más kölykökkel? Ha jól szocializált és sokat van más kutyákkal, akkor semmi gond nem lesz, csak idõt kell adnotok nekik. Aggódni sem kell, komolyan bántani nem fogja, tehát nyugodtan engedjétek össze õket. Ha nem szocializált a kutyád, akkor egy hosszú folyamat elõtt állsz, ami nem biztos, hogy sikerül (bár a valószínüsége nagy, hiszen a kutya még csak 2 éves) Ebben az esetben viszont mindíg legyenek felügyelet alatt, mert komolyan bánthatja, hiszen nem tud mit kezdeni egy másik kutyával.
A kérdező hozzászólása: az a gond még, h a kicsi harapdossa a yorkit és félek, h még jobban eldúrvúlhat a helyzet!!!!mit csináljak???
ivartalanítás!!
A kérdező hozzászólása: ha úgyanazok a kérdések elénzést a barátom is teszi fel a kérdéseket!
A kérdező hozzászólása: a kislány ha rajtunk is megérzi a a kicsi szagát , tányéron, akármin kerüli nem eszik inkább a tányérjából elfordítja a fejét is a kicsitõl!nem túlzás ez?
Nem elköttetni kell, hanem teljesen kipakoltatni, bár ivartalanítás címszó alatt néha csinál egyik-másik orvos elkötést is, sajnos. Amivel a probléma nincs megoldva, mert a kutya továbbra is tüzel, viszont nem biztonságos az esetleges vemhesség megakadályozása szempontjából, de könnyen ciszta lehet a vége. Mindenképpen érdemes a mûtétet megcsináltatni, mert a kanok elég rendesen meg tudnak a tüzelõ szukától bolondulni. Hidd el, hogy azt az üvöltéses, vinnyogásos, nem evéses õrületet, amit az alatt az idõ alatt tudnak produkálni, nem könnyû elviselni, ráadásul évente kétszer. Mindemellett a szukával is jót teszel, mert nem kell évente 6 hetet bezárva tölteni, tutira nem fog méhgyulladást kapni és sokkal kisebb az emlõdaganat veszélye is. Persze, 1 éves kora körül majd a kant is érdemes kiheréltetni, sokkal könnyebben kezelhetõek leszek és akkor nem fog egy tüzelõ szuka után sem elmenni.
Tudod, ezért fontos a kutyák szocializációja, hogy az alomból kikerülve, ahol tanulták a kutyák egymás közti kommunikációját, ez a folyamat folytatódjon. Hogy ha kutyák egymás között találkoznak, akkor be tudjanak, mutatkozni, besorolják magukat a másik alá vagy fölé, rendre tudják utasítani a másikat, kifejezni játékvágyukat...stb. Ha ezt egy kutya nem tanulja meg, akkor, ha találkozik egy másik kutyával nem tudja mihez viszonyuljon, csak a félelem marad, ami vagy agresszivitásban, vagy elrohanásban, bepisilésben nyilvánul meg. A te kutyád nem tud "kutyául" beszélni. Mert a nevelésénél nem vetted figyelembe, hogy õ kutya és kutyákra van szüksége, hogy ezt megtanulja. Tehát most sok türelem. Én a helyedbe vinném mindkettõt kutyaoviba (az oltások után) ott mindkettõ megtanulhatja, hogy hogyan viselkedjenek egymással és a többi kutyával.
Semmi pánik, ez elég gyakran elõ szokott fordulni. Az én kutyám 4 éves volt, mikor egy másik mellé került. Hát mit mondjak, hetekig nem volt hajlandó vele szóba állni, úgy megsértõdött. Piszok féltékeny volt a kicsire, biztos úgy érezte, hogy akkor õ már nem is elég nekünk. Most nagyon oda kell figyelned a nagyra, fontos, hogy ne szoruljon háttérbe a kicsi mellett. Ugyanúgy foglalkozzatok vele, ha hazaértek elsõnek õt simogassátok meg, este õ kapjon elsõnek vacsorát stb. Tudatosítsátok benne, hogy ettõl õt még nem fogjátok kevésbé szeretni, akkor egy idõ után meg fog enyhülni. És idõben ivartalanítsátok a szukát, mielõtt ivarérett lesz a kan, különben bajok lehetnek.
A kérdező hozzászólása: nagyon muszály elköttetni? ám köszi mindenkinek nagyon rendesek vagytok! amihez a kicsi hozáér nem is megy oda kerül mindent! nemeszik vele egy tányérból... és a kaját nehezen tudjuk megoldani h különlegyen mert, a yorkynak kevesebet kell enie mint teónak... a yorky 1 szer míg a westi 3 szor kap 1 nap.
A kérdező hozzászólása: más kutyákkal is találkozott a reakciója , h félénk és menekûlt!!mellett nem volt még más kutyánk!!!félek, h nem fognak összeszokni!!!
rákiabálás, vagy egy fél literes mûanyga üvegbe tegyél max. 3 db apró kavicsot és dobd a yorki mellé a földre, ha durván harapja a picit és kiabálj rá, hogy nem szabad, nem lesz semmi baja, csak megijed a hangjától és rájön, hogy ezt nem kéne..
A kérdező hozzászólása: Benti kutyus
Szia az elsõ évben én is ugyan ezzel a dologgal szenvedtem, aztán felhívtam azt akitõl vettem a kutyum hogy mit lehet tenni az ellen hogy ne hulljon vedléskor annyira a szõre tehetsz egy fûrészlappal elég puritán hangzása van tudom de tényleg hatásos és ezerszer jobb mint a kutyakefe... ha minden nap kikeféled egy héten keresztül akkor az már nagyon sokat segít. A fürdetésre azt tudom mondani a sharpik bõre nem szereti annyira a fürdõzést úgyhogy ne vidd túlzásba. a másik meg ugye mivel olyanok mint egy rossz harmónika nagyon egyszerûen bepállik a bõrük a melegben. pl egy fürdetés után jól töröld át mindenhol és ha teheted vidd ki szabad levegõre futni játszani hogy ne legyenek problémák... am meg az enyém is büdi kicsit de én már megszoktam :D
A kérdező hozzászólása: A te kutyád allergiás?Az enyém mindenre:S Állandó vakarózás, szegénynek a fején most vannak foltok, ahol ki van hullva a szõr, mert elvakarta.Az orvos szerint nincs rá gyógyszer.
Szia. istenem milyen állatorvosod van.2 Sar peim van egyik 7 másik 5 éves. Ha nagyon hullik a szõre folyamatosan, és foltokba nincs szõr és még vakarózik is, akkor atkás, tipikus sárpely betegség, Vegyél rá Taktikot, rajta van milyen arányba kell vízzel keverni ezzel kell fürdetni. szambe ne menjen és ne nyalogassa. + neked védõ kesztyû.

Egyszerűen nem tudok elkezdeni kötődni és úgy igazán nagyon megszeretni az új kutyusomhoz, aki 2 hónapja lakik velünk. Mit tegyek?

Érzem magamon is és rajta is, hogy mi nem illünk össze. Karakterileg nem való hozzám egyáltalán, és csak úgy van. Ha foglalkozom vele, se nyilvánul meg úgy mint ahonnét elhoztuk. :( Fogalmam sincs mit tegyek :(. Sosem éreztem még ilyet egyik kutyámnál se, pedig már 20 éve vannak kutyáim :(.

Legjobb válasz: Milyen kutyusod van?

Milyen kutyusod van?
Nem tartott sokáig, max 2 hét, minden nap gyakoroltunk.
A kérdező hozzászólása: És itt neked az egyes lépések közt mennyi idõ telt el nagyjából? :) és milyen hosszú volt az egész folyamat? :) A retrieveremnek is hasonlóan tanítottam tölthetõs dummyval, de mondjuk õ felvette és lelépett vele. Köszi a tanácsot! Okvetlen kipróbálom.
Most pont a legrosszabb idõszakát éli, ne légy elkeseredve. Én is megszenvedtem ebben a korban a colliemmal. 3 hónapos korától jártunk kutyasuliban, úgy menetelt mellettem, hogy öröm volt nézni, mindent elsõ szóra megcsinált, nagyon büszke voltam rá. Aztán 6 hónapos korában elkezdett szemétkedni, fogta magát és otthagyott a pályán és felült a palánkra, nem jött vissza ha hívtam, nem érdekelte a kaja sem, amiért addig majd megveszett, megmakacsolta magát és lecövekelt a pórázon, hisztizett, megsértõdött, kiállításon nem figyelt, szóval minden amit el tudsz képzelni. Hát én is nagyon el voltam keseredve, hogy mi lett vele. Aztán fokozatosan kb 1 éves korára újra visszaállt minden az eredeti kerékvágásba, újra hajlandó volt dolgozni, letettük a terápiás vizsgát, kiállításon is hajlandó volt együttmûködni. Most a kamaszkorát éli, egy éves kora után sokkal jobban ki fogtok jönni, lényeg, hogy ne hagyj rá semmit, nehogy rögzüljön a helytelen viselkedés.
A kérdező hozzászólása: és jelenleg van mellette 2 másik kutyám, az egyik szintén border a másik meg egy labi.
A kérdező hozzászólása: egyébként 9 hónapos borderról van szó.
A kérdező hozzászólása: Most kezdem igazán érezni, eddig úgy voltam vele biztosan idõ kell még hozzá. Theia: járok vele kutyasuliba, agilityre és a trükköket is próbáljuk. De jóformán csak szánalmasan haladunk, mert demotivált-kedvetlen és nem is nagyon akaródzik neki játszani sem. Otthon magában szokott, hogy dobálja a játékait aztán utána fut és rágcsálja, de ha én eldobom neki csak bámul utána, vagy utána fut és nézi a játékot a földön. Tehát játékkal nem tudom tanítani (az összes kutyámat így tanítottam eddig), jutalomfalatot szereti de magától nem csinál semmit, és megvezetésre is bõködni kell. Beklikkerezni nem tudom, mert nem akaródzik neki :(. Egyszerûen nem találom hozzá a hangot, és néha látom õ is próbálkozna, de elakad.
Mi az, ami miatt úgy érzed nem illetek egymáshoz? Kölyök vagy felnõtt a kutya? Még csak 2 hónapja van veled, ezalatt igazi kötõdés nem igazán tud kialakulni, hamarosan megszereted ezt a kutyát is, ne aggódj. Tölts vele minél több idõt, tanítsd trükkökre, járjatok el kutyasuliba, agilityzni, ezzel tudod erõsíteni a kötõdést.
Baklövés, én is így jártam. Add el, jobb lesz a kutyusnak is. De nem értem miért hoztad el, ha érezted, hogy nem stimmeltek? Miért vártál két hónapig? Elkellett volna kérned pár napig, aztán vissza adni ha bizonytalan vagy. Én más tészta vagyok mert én kaptam a kutyát és így is már a 3. gazdája voltam 4 hónapos korára. Bár én egészen jól össze szoktam vele :) Csak homlokegyenes ellentétek vagyunk.
A kérdés az, hogy csak veled ilyen? Vagy alapvetõen a jelleme. De végülis mindegy, a végeredmény ugyanaz. Ha megfelelõen próbálod nevelni és mégsem megy örömmel akkor ilyen kutya, nem munkatípusú vagy az csak pont õ a kivételek közé tartozik. És semmiképpen sem tartanék meg olyan kutyát aki nem illik hozzám. Talán valaki mással boldog lehetne, és te is egy hozzád illõ kutyával. Nem igaz, hogy a kutyával olyan sok idõ kell az összeszokásra. Ha egymáshoz valók vagytok akkor nem. Én abban a percben éreztem a kapcsolatot a kutyámmal ahogy hazaértünk. És én a helyedben máskor nem vennék idõsebb kutyát.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!