Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek kutyámmal, nem lehet (14 db)

szexelhettek elõtte, hiszen a falkában a vezér is a tagok elõtt mutatja ki így a dominanciáját.
Nyugodtan maradhat a zobában, csak az ágyra ne engedd fel, de viszont akkor máskor se, mert szerencsétlen nem fogja érteni. A mi kutyusunk is bent alszik az ágy mögött, eleinte rohant oda, ha együtt voltunk ami nagy nevetéshez vezetett, de mindig letettük és azóta megtanulta, hogy nem szabad és nem is érdekli, hogy mit mûvelünk:D Az ágyba csak hétvégenként reggelente jöhet fel ha tovább lustálkodunk és megérti.
nekem macskám van, aki rendszerint az ágyamban szokott aludni. Mi nem zavartatjuk magunkat, ugyanúgy szexelünk a cicus elõtt, miközben alszik az ágy végében:D Az elsõ alkalommal még felült és nagyon érdekesen nézett minket, de mostmár oda se figyel ránk, ha éppen egymásnak esünk:) Jah és aludni is hármasban szoktunk, a párom , én és a macska:)
de aranyos lehet :D szerintem csak elõször nyüszítene utána megértené ..bár nekem ebbe nins nagy tapasztalatom, mi csak akkor engedük me a kutyust ha vihar van és fél :)
Hát, neveld meg. Téged terrorizál a kutyád, és ez nem normális. Amúgy nálunk is mindig bent van a kutya, édesen szokott sóhajtozni közben, hogy áááh, ezek már megint hemperegnek... :D
:-)hát a miénket muszály kicsukni.õ már ezt szokta meg.az elsõ 2-3 alkalommal nyüszített.mikor elõször szexxeltünk elötte annyira zavarta hogy ész nélkül nekirontott a páromnak és a seggébe harapott.a párom megugrott.én felül, leestem jól bevertem a fejem.ha leszálltam róla akkor lement az ágyról.aztán kezdte elõrõl.mára eléág csak az erkélyre mutatnom már vonul is ki.

Mit tegyek a kutyámmal, nem lehet bírni vele. Mikor komolyodik meg?

Van egy7 honapos nemet juhaszom!Nem tartjuk a hazban mivel eleg nagy testu allat,de a kertunket tonkre tette(az osszes novenyt kiragta), a ruhakat folyton letepi a szaritorol!Hiaba verem meg vele,es hiaba fenyegetem ugyis letepi a ruhakat es kiragja a futonovenyeket!

Legjobb válasz: Jaj nálunk a roti ilyen:ha szabadon van estére,reggelre egy épen maradt virágunk sem marad! :D A verés nem mindíg jó,de sokszor hasznos.Ha már egyszer megverted és nem tanult belõle,felesleges többször.A mién 6 éven át vertük meg érte,ha kikaparta a növényeket,de nem használt.Most 9 éves,ugyanezt csinálja.Hasznos dolog a kutyaiskola is.Próbáld meg:heti 1 alkalom csodákra képes lehet...sok sikert!

Jaj nálunk a roti ilyen:ha szabadon van estére, reggelre egy épen maradt virágunk sem marad! :D A verés nem mindíg jó, de sokszor hasznos.Ha már egyszer megverted és nem tanult belõle, felesleges többször.A mién 6 éven át vertük meg érte, ha kikaparta a növényeket, de nem használt.Most 9 éves, ugyanezt csinálja.Hasznos dolog a kutyaiskola is.Próbáld meg:heti 1 alkalom csodákra képes lehet...sok sikert!
szia, nekünk egy 4 hónapos németjuhászunk van, õ is szuperaktív, de ha sokat játszunk vele akkor idõvel lenyugszik és nem csinál bajt, a kutya azért tesz ilyeneket, mert unatkozik, a lényeg, hogy sokat kell vele foglalkozni és akkor nem lesz ilyen dili, sok sikert!
He he he! :) ))))) Ezt nem ússzátok meg. :) Napi séta, így híjják a megoldást. Valakinek el kell vele menni naponta sétálni egy órácskát. Kell keresni egy tomboló helyet, ahol tudtok vele labdázni, gyakorolni a parancsszavakat. ( Ajánlom Veress-Szinák: A kuty kiképzése és nevelése címû könyvét. Antikváriumokban gyakran kapható. ) a németjuhász okos kutya, túl okos. Tud például unatkozni is! :) )
Ha egy hiperaktív gyereket meg versz, mit érsz el vele??Ki kell fárasztani, kolyok még....rengeteget kell játszani , tanítani-hidd el megéri....
A "Spektrum" TV adon ment egy amerikai soroztat, (Szlovakiaban) ezzel a temaval kapcsoaltban. Ott egy "kutyapszihologus" segitett a gazdiknak, akik egyszeruen nem birtak a kutyjukkal, mert ezek uraltak az egesz csaladot. Egy napra az illeto holgy hozzajuk latogatott, es egesz nap tanitotta a csaladot, hogyan kell banni a kutyaval, ezt peldakkal is ilusztralta. Minden "rossz" kutyat egy nap alatt leszoktatott a rossz szokasairol. Talan meg kellene kerdezi egy allatorvost, tudna-e ilyen szakembert ajanlani. Talan a kutyakikepzoben is tudnak tanacsot adni.
Én csak azt tudom mondani hogy a verés nem segít, és az unalom ellen szerintem a legjobb a "társ" nekem 3 bernáthegyim van, amíg csak 1 volt mindent szétrágott elhordott.. mist hogy többen vannak és elszórakoztatják egymást sokkal könnyebb.
Az én kutyám, bár igaz, õ lakásban volt, szinte napra pontosan 1 évesen komolyodott meg. Azóta póráz nélkül sétál az utcán, szótfogad, sosem rág meg semmit, és a kosarában alszik, ha nem vagyunk otthon. Kutyaiskolába sosem járt, csak egyszerûen fel kellett nõnie. Egyet javasolhatok, kitartást a kutyádhoz és ne add fel, 7 hónaposan még nagyon kölyök!
legjobb lesz ha elviszed biciglivel vagy görkorival, mindenap ! 2 szeresen is jól járnál vele, gyorsabb idõ allat le tudnád vezetni a fölösleges energiáját, és tiszteletet parancsolsz azzal h gyorsabb vagy mint a kutya. :) probáld meg, fõ a türelem

Mit tegyek ha a kutyám gilisztás? A kutyám hasa furcsán zübörög és nem tudom mit tegyek, hogy lehet házi giliszta hajtót készíteni?

Legjobb válasz: Egyrészt a giliszta nem zümmög, az bélpersztartika amit hallasz. Másrészt pár száz Ft egy normális féreghajtó, és házilag olyat az életben nem készítesz.

Egyrészt a giliszta nem zümmög, az bélpersztartika amit hallasz. Másrészt pár száz Ft egy normális féreghajtó, és házilag olyat az életben nem készítesz.
Nekünk volt egy befogadott kutyánk, aki nagyon gilisztás volt, már szinte haldoklott. Mi sok fokhagymát adtunk neki, és pár nap múlva már sokkal jobban volt. Próbáld ki szerintem, hogy beleteszel a kajájába fokhagymát.
Fokhagymát egy frászt, vagy 200 forint 1 féreghajtó, nehogymár nincs annyi pénzed. Még a fokhagyma drágabb.
Nem javasolnám a fokhagymát. Kutyák számára nem tudom az-e, de macskák számára például kifejezetten mérgezõ. Tényleg nem kellene a féreghajtón spórolni, nem olyan horribilis összeg. És tényleg a bélperisztaltika az amit hallasz, nem a giliszta. De ha a kutyád nem dörzsöli a fenekét a földhöz és nincs az ürülékében fehér hengeres (rosszabb esetben szelvényes) akármi, akkor jó eséllyel nem (bél)férges.
a fokhagyma mûködik de nagy mennyiségben vérszegénységet okoz bár egy-két cikk elegendõ féreghajtásra a féreghajtó tabletta sem drága dolog-bár az állatorvosok egy része ezen is szakít rendesen, van aki 200-300Ft.-ért ad egy szemet, van aki meg ingyen ad 3-at 4-et ha kell:) ))
"Egyrészt a giliszta nem zümmög, az bélpersztartika amit hallasz." Bocsi: perisztaltika helyesen. Perisztaltikus mozgás. Na a kérdésre válaszolva: ha gilisztás a kutyi, akkor látod a piszkában a gilisztákat, és a földhöz dörgöli a fenekét. A fokhagyma jó féreghajtó, de valamilyen gyógyszerrel kéne kezelni.
Gyógyszert ajánlom!Kiegészitésképp jó a fokhagyma, de erõs férgességre-pláne kiskutyánál-inkább gyógyszer. Ahogy mások is irták, nem drága, 2-300 ft ba kerül.Mennyi idõs a kutya? Én 2 hetente adom neki.Féléves kor után havonta, 1 éves kor után 3 havonta.A súlya se mindegy , kistestûnél elég fél szem, ha nagyobb akkor 1 szem.A kajájával add oda, hogy biztosan megegye.
A kérdező hozzászólása: 1 éves múlt és kb. 7kg.


El kell költöznöm albérletbe és van 2 kutyám és velük nöttem föl nagyon szeretem öket de nem tudom magammal vinni öket me nem lesz udvar (házba nem lehet) mit tegyek?

nagyon nagyon szeretem öket tényleg és ez nekem nagyon fáj hogy ha el kell válnom tölük valami megoldás kéne erre könyörgöm segitsetek!! :(:(

Legjobb válasz: Feltételezem eddig a szüleiddel laktál. Szerintem amíg nem találsz olyan albérletet, ahova lehet kutyát vinni, addig maradjanak a szüleidnél. Mást nem nagyon tudsz tenni.

Feltételezem eddig a szüleiddel laktál. Szerintem amíg nem találsz olyan albérletet, ahova lehet kutyát vinni, addig maradjanak a szüleidnél. Mást nem nagyon tudsz tenni.
Ha a fõbérlõ megengedi, a kutyák képesek ellenni egy lakásban. 3 séta, amibõl legalább egy lefárasztás, hétvégén meg közös program..
keress olyan albérletet, ahol engednek kutyát nehéz, de nem lehetetlen
A kérdező hozzászólása: sajnos családi gondjaim vannak és 16 éves vagyok ugyhogy nem nagyon tudok én erröl dönteni és nincsudvaros albérlet
18 éves korodig a szüleidnek kutya kötelességük gondoskodni rólad. Egyébként is még tankötelezett vagy, éjszakai munkát sem vállalhatsz, hogy akarod eltartani magad? És a két kutyát? Rokonokhoz nem tudsz menni?
Csak 15 éves kortól vállalhatsz diákmunkát.
A kérdező hozzászólása: értem :(( hát sajnos köszi a választ :)
Menjél állatkertbe ott nézelõdhetsz. A másik lehetõség, hogy kutyát sétáltatsz elfoglalt embereknek, nem hívatalosan. Adjál fel hírdetést. Hol laksz amúgy helyileg?
Hát még várj kb 2 évet tudom tudom hogy nagyon hosszú idõ de ha nagyon szereted õket akkor nem is olyan vészes!:) Dee anyukáddal beszélhetnél és lehetne hogy nem örökbe fogadni hanem csak ideig óráig nálatok lenne 1-1 állatka amíg örökbe nem fogadják!:) Vagy is nekem ez be jött igaz eléggé rossz ha el viszik de ön helyette másik:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat :)

Mit tegyek, ha szeretnék egy kutyát és nem lehet?

Sokat telefonozok mostanában. Szüleimnek nem merem elmondani, hogy csak azért csinálom, mert nincs kutyám, akivel játszhassak, nincs mit csinálnom, nincs munka, nincs tanulnivaló se, csak ez marad. Mindig hagyom, hogy azt vágják a fejemhez, hogy cyber gyerek vagyok. Igazuk van mert tényleg sok. Testvérem mindent megkap, félmillió forintos vacakokat, én egy kutyára vágyom, ami 500 000-en aluli, ráadásul 1000-szer értékesebb minden vacaknál. Engem leginkább ez szomorít el. Felelősségtudatos vagyok, ha van mit rámbízni, megcsinálom. Jól tanulok, pont ezért, hogy megmutassam nekik mire vagyok képes egy kutyusért. 3-4 év ez megy. Néha,amikor nem látják, lefekszem és sírás kerülget, mert annak a tudatában lenni, hogy mindenkinek lehet kutyusa nekem meg nem, elszomorító. Nem merem már hangoztatni, 2-szer is megígérték, után lefújták. Ha lenne ami megtanítana a felelősségre, sose unatkoznék, erre pont ideális egy kutya. Álmom vállna valóra. Tanítanám, mindenre. Szeretném, hogy sok dolgom legyen, hogy egy percig se unatkozzak, hogy legyen munka, foglalkozni végre valamivel, leszokni a telefon nyomkodásról, megtudni mi is igazán, az, hogy felelősség. Nem simiért, tiszta szívemből szeretném, soha nem hagynám ott. Tudom, gyerekszájból ez nem túl hihető, de aki hisz bennem az esetleg tudna segíteni. Adjatok tanácsot, mivel győzhetem meg őket, mi lenne a megfelelő érv?

Legjobb válasz: Valami oka nyilván van.Ha nem akarják a szüleid,akkor úgysem lesz. Menj el egy menhelyre önkéntesnek,hogy lássák ezt is elvállalod.Hátha akkor könnyebb megy,és kutyákkal is lehetsz.

Valami oka nyilván van.Ha nem akarják a szüleid, akkor úgysem lesz. Menj el egy menhelyre önkéntesnek, hogy lássák ezt is elvállalod.Hátha akkor könnyebb megy, és kutyákkal is lehetsz.
Nálunk is ugyan ez van körülbelül 5-6 éve hajthatatlanok ebben a kérdésben...pedig én imádom a kutyákat. Most már kezdek lemondani errõl az álmomról és kezdem elfogadni, hogy akkor lesz kutyám , ha külön élek majd anyáéktól...engem is sokáig gyötört ez a dolog. Sok átsírt éjszakába fájt ez nekem amire feldolgoztam, hogy ez van...nehéz volt elengedni ezt az álmot (ha nem is örökre csak amíg itthon lakok) mert régen nagynénémék kutyájával körülbelül együtt nõttem fel. Nagyon a szívemhez nõtt..sokat jártam vele kutyakiképzõbe, majd felvezettem késõbb kiállításokon is. Tehát minden vágyam az volt, hogy lehessen nekem is egy saját kutyám ..de sajnos nem jött össze, most is csak azért fogadom el hogy nem lehet kutyusom, mert 2 év múlva lehet elmegyek egyetemre és oda nem vihetném magammal a kutyust így inkább nem szeretnék kutyát egyenlõre...inkább valami kisebb állatban gondolkozom , de anya azt sem akarja engedni...eddig csak halaim vannak meg két cica akik ide szoktak hozzánk , de ugye bár a halak nem járnak túl nagy igényekkel..napi 1x kaja néha akvárium tisztítás és ennyi..a cicák meg szabad természetüknél fogva sokszor nincsenek itthon és szeretnék valami kisebb állatkát amivel törõdhetek úgy igazán hörcsög/tengerimalac/nyuszi. Csak azzal tudom vigasztalni magam , hogyha egyszer elköltözök és olyan anyagi helyzetem lesz , hogy megengedhetem magamnak hogy legyen kutyám akkor aztán már senki sem szólhat bele!
Melyikõtök az idõsebb?
Szerintem már föltetted korábban ezt a kérdést. Akkor elég sok választ kaptál. Több tanácsot nem fogunk tudni adni...
A kérdező hozzászólása: Sõt! Nagyon szeretik a kutyákat! Most megint leszidtak valamiért, testvéremet meg pátyolgatják, velem meg úgy viselkednek mint valami rabszolgával. Nagyon rosszul esik.
A kérdező hozzászólása: Nemrég veszítettem el a legjobb barátomat, most lenne rá szükségem.
Igen. Próbálj meg felnõttesen beszélni velük, hogy megígértétek már kétszer, tudod hogy nagy a felelõsség, de nagyon szeretnéd már. Ne nyávogva, dacosan, hisztisen hanem higgadtan, nyugodtan. Szerintem azért más is van a háttérben, ha ennyire ellenzik a szüleid. Mármint ellenszenvesek számukra a kutyák? Netán allergiás valamelyikük. Akkor szoktak ilyen kérlelhetetlenek lenni, ha valami rossz élményük van a kutyákról. Én nem is emlékszem olyanra, hogy mikor ne lett volna kutyánk. Hajrá!:)
A kérdező hozzászólása: Tudom, pont a felelõsség miatt szeretném. Köszönöm!
Egyszerû: Mondd el ugyanezt a szüleidnek, hogy lássák, komolyan gondolod. Más akadály szerintem nincs, de ez angy felelõsség.
A kérdező hozzászólása: Mármint a kutyára
A kérdező hozzászólása: Lassan kezdem feladni. Már nem tudom mit mondjak nekik, sírtam, könyörögtem, könyörögtem. Anyukám nincs kibékülve a kutya dologgal, mert hogy nem lenne ki gondozza a kutyát. Tesóm egész nap otthon van, csak õ tanul, de szabadidejében leviheti a kutyust alvás helyett. Nem fog rázúdulni a feladat csak ha már otthon van... Ha hazajövök, mindig szoktam pihenni, na ehelyett leviszem, játszom vele stb.

A kutyám nem eszik már egy ideje mióta az idősebbik kutyámat elaltattuk (ami vagy 2, 3 hete volt). Lehet, hogy megviselte volna az, hogy "eltűnt" a barátja? Most mit tegyek? Mert semmit sem eszik.

Legjobb válasz: Nem kell erõltetni, túl lesz rajta, feltéve, ha nem ragasztod bele ebbe a szituba. Ha sajnálod õt, akkor nagyon nehezen fog túllépni rajta.

Nem kell erõltetni, túl lesz rajta, feltéve, ha nem ragasztod bele ebbe a szituba. Ha sajnálod õt, akkor nagyon nehezen fog túllépni rajta.
ha nagyon joba voltak, akkor lehetséges :( probàld etetni és reméljük nem akar a haverja utàn menni :( ha egy kutyus jobaràtja meghal ( legyen az ember, kutya, macska, akàrmi) képes a kutyus a halàlba utàna menni
kérd ki az orvos tanácsát esetleg
Semmit. Folytasd a mindennapjaidat úgy, ahogy eddig, ne tutujgasd szegény kutyát, ne sajnáld, mert õ attól csak rosszabbul fogja érezni magát. Majd fog enni, ha nem erõlteted, meg nem nyomod bele a depresszióba a fent említett dolgokkal.

A kislány kutyusomnak a pisilője mellett megvan dagadva és piros is. Ez valami nagy baj? Vagy lehet csak beütötte? Nem tudom mit tegyek. Ezért kihívjam az állatorvost? És az mit jelent ha a kutya folyton rágja az egyik körmét?

Legjobb válasz: Lehet hogy sérve van,a mi kutyánknak pont a pisilõje mellett volt,az állatorvos azt mondta ha nem növekszik tovább akkor visszahúzódik magától,de ha növekszik akkor majd õ kezeli.Nálunk magától visszahúzódott.A körömrágást illetõen nemtudok segiteni.

Lehet hogy sérve van, a mi kutyánknak pont a pisilõje mellett volt, az állatorvos azt mondta ha nem növekszik tovább akkor visszahúzódik magától, de ha növekszik akkor majd õ kezeli.Nálunk magától visszahúzódott.A körömrágást illetõen nemtudok segiteni.
Biztos, hogy nem a tüzelés jeleit látod rajta?
sztem állatorvos
Valószínûleg tüzel. Nem volt még szuka kutyád? Olvass a neten a tüzelésrõl. A körme éppen, lehet, túlnõtt és próbálja lerágni.

Lehet hogy csontritkulássa van a kutyámnak nem volt orvosnál mert azthittük hogy elesett és beütötte a lábát most mit tegyek? (azon kivül hogy vigyem el dokihoz) olvastam kálcium kel neki de nem tudok szerezni.

Legjobb válasz: Nem inkább csonthártya gyulladás??? ezt igy nem tudjuk neked megmondani, mert lehet valóban csak megütötte, vagy meghuzta. Tényleg csak egy orvos tud biztosat mondani.

Nem inkább csonthártya gyulladás??? ezt igy nem tudjuk neked megmondani, mert lehet valóban csak megütötte, vagy meghuzta. Tényleg csak egy orvos tud biztosat mondani.
Sétálni ? Na ne röhögtess már . Az a szerencsétlen kutya gondolom igen ritkán teheti ki a lábát a kertbõl. Vagy a kedves bátyja sétáltatja a kérdezõnek? Amúgy pedig így látatlanban senki nem tud segíteni.
Csonthártya gyulladás növéskor lesz. Köze nincs a kálciumhoz. És nem is biztos, hogy az a baja. Elsõ, vagy hátsó lába? Elsõnél porcleválás a vállban. Hátsónál pl szalagszakadás is elõfordulhat. Egyikre sem megoldás a kálcium.
és akkor hogy mentek vele sétálni?
A kérdező hozzászólása: Nem zárom ki az orvost csak nagytestû és anyáék félnek hogy elhuz engem a kuta... ezért várnom kell mert pénteken jön haza a bátyám apa meg dolgozikigy õ se birja elvinni
csonthartya gyulladás ütéstõl lehet. Neked a kalcium a maniád? a legtöbb kutya nem él elég hosszú ideig ahhoz, hogy csontritkulást kapjon
A kérdező hozzászólása: azt az azon kivül nem azért irtam mert nincs kedven elvinni a kutyadogihoz és csonhártya gyulladás nem lehet mert ahoz sok kálciumot kéne megennie vagy nem?
Azon kívül semmit ne tegyél. Egyáltalán nem biztos, hogy csontritkulása van, ezer más baja lehet, majd a doki megmondja, hogy pontosan mi az és hogyan kezeljétek.
Viddorvoshoz.Fingod sincs róla mi a baja, majd az orvos megmondja.
ha elviszed orvoshoz õ úgyis megmondja mi a teendõ.. Remélem nem ezért írtad azt hogy "azon kívûl", mert nem akarod elvinni!
Azért ha meggyógyult a kutya, akkor esetleg tanítsd meg pórázon sétálni, és vidd ki szegényt a kertbõl néha. Baromi unalmas ám évekig ugyanazt a kertet nézni, minden kutyának kell a séta.
Kálciummal nem orvosolható nagyon sok baj. Milyen méretû és mennyi idõs a kutyád? Melyik lába fáj? Amúgy már onnan rosszul indul a dolog, hogy eleve kizárod az orvost. Akinek kutyája van, bizony bele kell kalkulálnia az orvost is a tartásába.Neten nagyon ritkán lehet gyógyítani.
Most kiesett, vagy kitört? Nem mindegy.
Most váltja a fogait. Majd kinõ a másik.
Most váltja a fogait, ez csak tejfog volt. Ne félj a rendes fogak nem fognak csak úgy potyogni. Rongyozásnál és keményebb rágcsálnivalóknál könnyebben, gyorsabban potyognak a fogak. Ha játék közben kiköpköd párat nem kell megijedni, teljesen normális.
A kérdező hozzászólása: Oké nyugodtabb vagyok és az elsõ válaszolónak pedig kitört, mert ráharapott valamire, köszi a válaszokat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!