Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek kutyámmal, nem (240 db)

Mit tegyek? Kutyám régi gazdija nem küldi egyszerűen a kutya TK-ját.

6 hónapja megvettem egy kutyust, az el?z? gazditól szerz?déssel mindennel, de mivel akkor nem tudta átadni a TK-t (az export TKja intéz?dött Csehországban) és a mai napig hiába írok neki, folyton kitalál valamit, újabban meg a leveleimre sem válaszol. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Telefonálj ki a kinti fajtagondozó szervezethez. A szerzõdéseteken szerepelnie kell az eredeti tk. számnak, és a chipszámnak is, valamint a kutya teljes nevének. Ez alapján be tudják kint azonositani a kutyát, és tudnak infoval szolgálni. Mikor lett visszaküldve export-ra a törzskönyv? Azért kint nem sietnek ezzel.

Telefonálj ki a kinti fajtagondozó szervezethez. A szerzõdéseteken szerepelnie kell az eredeti tk. számnak, és a chipszámnak is, valamint a kutya teljes nevének. Ez alapján be tudják kint azonositani a kutyát, és tudnak infoval szolgálni. Mikor lett visszaküldve export-ra a törzskönyv? Azért kint nem sietnek ezzel.
A kérdező hozzászólása: Hát pontosan nem tudom, de akkor már intézõdött mikor haza hoztam.
Nekem 8 hónapos volt a kutyám amikor a szerbek visszaküldték az export törzskönyvet. viszont én addig kaptam az eredetirõl egy fénymásolatot. De szerintem ne levelezgess vele, hanem hivd fel, és adjon egy számot, kihez fordulhatsz, vagy mondja meg kinek küldte ki.
A kérdező hozzászólása: nála kéne lennie a TK-nak, mert azt mondta, hogy neki fogják kikuldeni.
az rendben, de ki küldi neki? Az ottani szervezethez kell kitelefonálni, hogy mi van már a papirral.

Mit tegyek kutyát szeretnék de anyukám nem engedi? Sok mindent ki próbáltam.

Legjobb válasz: Anyukád jobban átlátja a dolgot, mint Te. Nem tudom hány éves vagy, de a gyakorlat azt mutatja, hogy a 10-15-20 év közötti fiatalok elég hamar beleunnak a kutyával járó törõdésbe. Most biztos azt mondod, hogy de igen, te minden áldott reggel fel fogsz kelni korábban, hogy levidd sétálni. De amikor szakad az esõ, havazik és -15 fok van, vagy nyáron 35 fokos melegben már nem olyan jópofa dolog lent sétálni. Ismerek néhány tizenévest, akiknek kutya kellett. Aztán pár hét után már nem kellett. Jó esetben a szülõk hordják le, de volt, aki egyszerûen menhelyre vitte... Egyébként amíg a szüleid tartanak el, nincs túl sok beleszólási jogod. A kutya éves szinten több tízezer forint. Nekem is akkor lett kutyám, amikor már dolgoztam, és tudtam vállalni minden kiadást.

Anyukád jobban átlátja a dolgot, mint Te. Nem tudom hány éves vagy, de a gyakorlat azt mutatja, hogy a 10-15-20 év közötti fiatalok elég hamar beleunnak a kutyával járó törõdésbe. Most biztos azt mondod, hogy de igen, te minden áldott reggel fel fogsz kelni korábban, hogy levidd sétálni. De amikor szakad az esõ, havazik és -15 fok van, vagy nyáron 35 fokos melegben már nem olyan jópofa dolog lent sétálni. Ismerek néhány tizenévest, akiknek kutya kellett. Aztán pár hét után már nem kellett. Jó esetben a szülõk hordják le, de volt, aki egyszerûen menhelyre vitte... Egyébként amíg a szüleid tartanak el, nincs túl sok beleszólási jogod. A kutya éves szinten több tízezer forint. Nekem is akkor lett kutyám, amikor már dolgoztam, és tudtam vállalni minden kiadást.
A karácsonyi kutya általában májusban már a menhely honlapján díszeleg.Kérjél inkább sálat.
Akkor most próbáld ki, hogy beletörõdsz.
Hát semmit...:) Kérjél egyet karácsonyra és lehet h megfogod kapni!:P sok sikert, am milyen kutya fajtát akarsz?:D
Legtöbbször az is baj a még otthon lakom, "kutyát szeretnék" kategóriájú kérdezõkkel (nem akarlak megbántani nem azért írom), hogy nem fognak egész életükben otthon élni. Lehet, hogy anyukád azért nem engedi, mert tegyük fel, hogy tényleg viszed majd minden nap sétálni, foglalkozol vele, satöbbi, de ha elköltözöl otthonról, nem hiszem, hogy tudsz majd rögtön olyan helyre menni, ahova viheted a kutyát is (koli, albérlet). Szóval kérdezd meg. Lehet, hogy inkább az a baj, hogy õ is úgy gondolja, hogy nem szeretne majd két-három-négy év múlva õ felelõsséget vállalni a te kutyádért.
A kérdező hozzászólása: Anyagilag biztos nem de anyukám beszélt arról hogy nem szeretne takarítani na így hogyan tudjam meggyõzni?
Ha édesanyád is szereti a kutyákat, akkor tényleg csak ez a 2 lehetõség maradt. Anyagilag nem tudják vállalni, vagy úgy gondolják, hogy nem tudnátok vele foglalkozni eleget.
A kérdező hozzászólása: Nekünk régen egész kutya farmunk volt! kb:5éves koromig.
Menj el a közeledben lévõ menhelyre segíteni ott is sok kutya van és névlegesen örökbe is fogadhatod.
A kérdező hozzászólása: Hát akkor próbálkozok még pár hónapig utána szünetelek. köszi :)

A kutyám amikor pórázon van és meg akarják simogatni harap. Mit tegyek? Legszívesebben nem is engedném senkinek, de a parasztok csak úgy odalépnek és már nyúlnak is simogatni a fejét.

Legjobb válasz: hát sajnos ilyen emberek vannak és sajnos a butaságuk ellen nem tudunk tenni.az meg tényleg sok ha még neki áll feljebb miután rámorog a kutya esetleg oda kap.viszont a kutya viselkedésén is kell változtatni.vagy ami a legegyszerûbb tegyél rá szájkosarat akkor már nem hinném,hogy annyira szívesen simogatnák.

hát sajnos ilyen emberek vannak és sajnos a butaságuk ellen nem tudunk tenni.az meg tényleg sok ha még neki áll feljebb miután rámorog a kutya esetleg oda kap.viszont a kutya viselkedésén is kell változtatni.vagy ami a legegyszerûbb tegyél rá szájkosarat akkor már nem hinném, hogy annyira szívesen simogatnák.
Az én kutyám nem harap, de én is utálom ha kérdezés nélkül simogatják. És elég sokan vannak ilyenek. :( Az enyém felugrik arra aki simogatja, már unom a bocsánatkérést.
egyrészt rakjál rá szájkosarat, mert ez kötelezõ harapós kutyáknak, másrészt keress fel egy szakembert ha szeretnél változtatni a viselkedésén!
Mielõtt leparasztozol bárkit is, gondolkozz el azon, hogy elvileg te "neveled" a kutyádat, nem volna szabad, hogy ilyet csináljon.
Rakj rá szájkosarat. Bármikor megharaphat egy kisgyereket aki odarohan. Nem azok parasztok akik megsimogatnak egy kutyát, hanem azok a kutyagazdák akik nem akadályozzák meg hogy a kutyájuk sérülést okozzon valakinek.
Egyrészt a jog nem ismer olyan fogalmat, hogy "önvédelem", csak olyat, hogy "jogos védelmi helyzet", ezt viszont igen komolyan bizonyítani kell. A kutya és így a kiképzett ÖV kutya is olyan, mintha egy pisztoly lenne nálad. Szigorú szabályok vannak rá, hogy mikor használhatod, felszólítás nélkül viszont soha. Tehát az a minimum, hogy "ne közelítsen, különben magára eresztem a kutyát". Az nem állja meg a helyét, hogy "ne simogasson, különben harap", ugyanis ahogy a pisztolynak alap esetben biztosított álapotban kell lennie, úgy a harapós kutyán is alapsetben szájkosár kötelezõ. Akkor lehet kibiztosítani, illetve levenni a szájkosarat, amikor "akció" van. Szóval hiába erõlködtök, akkor is nektek kell gondoskodnotok arról, hogy a kutyáitok ne tudjanak megharapni senkit az utcán! Lehet, hogy ez nem tetszik, de attól még így van.
Azt elfelejtettem írn, hogy védekezni is csak a támadással arányos módon szabad, tehát ha egy inkoordinált részeg hadonászik feléd, akkor nem marcangoltathatod szét a kutyával, mert nem arányos a védekezés a támadással.
Mi ez az ostobaság, hogy közterületen soha nem jogos a harapás? Tehát ha közterületen rám támad 2 ember, akkor a kutyám álljon mellettem farokcsóválva és még véletlenül se védjen meg? Válasszátok már két felé a dolgot. 1. harapós kutya, a gazdája mellett a normálisan õt simogató idegent megharapja --> nem jó 2. kérdezés nélkül, teljesen rossz metakommunikációval nyúl valaki a kutya felé, a kutya akár még morog is, de mégis meg akarja simogatni, a kutya védekezik majd támad --> teljesen normális reakció Továbbá sajnos mivel a magyar ember kutyakultúra terén nagyon ostoba, a gazdának törekednie kell arra, hogy a kutyája ne tudjon senkit megharapni.
A 2.-es pontod szerint hiába normális ez a reakció, attól még nem megengedhetõ és nem ment fel a felelõsség alól.
A felelõsség alól nem ment fel, azonban a kutya legyen ilyen. Védje meg a gazdáját, ne legyen gyáva.
És ez mikor változott meg? Jogszabályt tudsz linkelni? Amikor én letettem a vizsgát önvédelmi maroklõfegyverre, akkor még elég szigorú törvények vonatkoztak erre. Amúgy ha egy részeg hirtelen rámcsimpaszkodik hátulról, lehet, hogy még én is pofán vágom ijedtemben, de a kutyám nem kap oda ilyenkor sem. Letesztelve!
Az én kutyám pedig biztos hogy megharapja, ha valaki ok nélkül belecsimpaszkodik hátulról. És nem is cseszném le miatta. A fazonba pedig még én is belerúgnék egyet.
Nem semmi, amiket írtok! Az jó hír, hogy törvényileg is megvédhet a kutyám. Bár, ha nem így lenne, kíváncsi lennék, hogy lenne- e olyan, aki amiatt nem hagyná, hogy megvédje egy támadótól, mert hogy a törvény tiltja. Biztos nem lenne emiatt áldozat! Ugyan már. Argos egy intelligens állat ( hogy érzékelte, csak egy gyerek az... )a kisgyerek anyjával ellentétesen. Amúgy errõl se a gyerek tehet ám! Hanem a szülei. Hogy nem tanították meg arra, amire én is a gyerekeimet:"MINDIG KÉRDEZD MEG A GAZDIT, HOGY MEG SZABAD-E SIMOGATNI A KUTYÁT!" És mindig így csinálnak, nekünk is van 2 kutyánk amúgy.
Valamikor tavaly év végén, vagy most év elején, már nem tudom pontosan...linket nem tudom...rákeresek majd
A kérdező hozzászólása: És az öv kutyákkal mi a helyzet? Azok arra is ki vannak képezve, hogy ha idegen ember támadólag elém lép megvédjen. nem? Abban a helyzetben nekem nincs idõm parancsokat osztogatni neki.
15-ös. Nem! Önvédelembõl simán küldheted a kutyát! Engem is támadtak meg az utcán, és hiába volt velem a kutyám, a fickó akkor is elém lépett. Pedig örjöngött a pórázon a kutyám. Hiába ordítottam neki hogy ne jöjjön közelebb mert harapni fog a kutya. Többször is elugattam neki. Amikor meg emelte a kezét ütésre akkor a kutyám elkapta. Ráfogott a könyökére, majd egy másodperc alatt átfogott a kukacára. Az volt a szerencséje az ürgének hogy boxer alsója volt, meg hogy közben én próbáltam visszafogni a kutyát, Így nem sérült a kukaca. De a farmert, és az alsót azt leszaggatta róla. Ezek után kihívtam a rendõrséget meg a mentõket is. Felírták az adatokat, meg hogy mi történt ( a tanukat is kihallgatták )és kész ennyi volt.
Közterületen a póráz és a szájkosár használata kötelezõ. Ha ezt nem tartod be, ( az csak egy dolog hogy nem mindig kötnek bele a kosár használatába ) simán megbüntethetnének a közteresek. Amúgy meg ha teszel rá egy kosarat, akkor sokkal kevesebb , , paraszt" fogja akarni megsimogatni a kutyádat, ez saját tapasztalat. Én évekig õrködtem a kutyámmal, ( 50 kilós ) és amikor az átszállások miatt nem vettem le a kosarat, sokan csak annyit kérdeztek, hogy harap e. Kutyámat egyébként még a gyerekek is megsimizhetik az utcán, bírka türelme van. Imádja az embereket. De a területén belül örjöngõ vadállat. Ha kijön a területérõl akkor megint cica lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm utolsó! Az enyém harap, de csak ha pórázon van. Nem tudom ezeket a helyzeteket hogyan kezeljem. Legszívesebben hagynám, de az enyém a felelõsség, mert ha megharap valakit hiába magyarázkodok. Akkor se lesz igazam. Nagyon elegem van az ilyen emberekbõl. És már nem egyszer fordult elõ. Mindig mondom, hogy ne simogassák, erre simán odanyúlnak. Mintha a falnak beszélnék. Nagytestû kutyám van egyébként.
A kérdező hozzászólása: Nem harapós. Nem magától támad.
A kérdező hozzászólása: A szájkosár pedig a lényegen nem változtat. Nem szeretném a padló alá söpörni, nem akarom, hogy késõbb elvaduljon. Nem is igazán tudom mit lehetne tenni, ha az emberek nem értik meg. Értem én, hogy akkor sem haraphat, de nem tudok vele mit kezdeni.
Milyen fajta?
Én a kéretlen simogatóknak mindig azt mondtam, hogy fertõzõ bõrbetegsége van, épp az állatorvostól jövünk, mellé a kutya elé is álltam. Úgy kapták vissza a kezüket, mintha megégették volna :) Így csak az simogatja, aki kibírja egy kicsit, hogy a kutyám megszagolgassa stb. És persze, csak ha én is engedem. Mert õ ebbõl csak annyit érez, hogy nem neki kell "megvédenie" magát (morgással, harapással), azt megteszem én. Ezzel egy nagy terhet veszek le róla, nem kell gyanakodva fogadnia az idegeneket. Amióta így csinálom, már sokkal barátságosabb, egy váratlanul simogató se zökkenti ki. A múltkor már gyerekek is gyöntölték, örült neki, pedig régen félt tõlük.
mindenek elõtt szidd meg a rossz viselkedésért.
6. mindegy hogy harapós-e vagy nem akkor is kell szájkosár ha elvileg nem harap mert soha se lehet tudni.
Az a helyzet, hogy ha pórázon van és meg akarják simogatni, erre õ harapással vagy odakapással reagál, akkor sajnos veszélyes kutya és kötelezõ rá a szájkosár! Lehet ezt magyarázni bármivel, rá lehet fogni a felelõtlen idegenekre, akik engedély nélkül simogatnak, de ez a lényegen nem változtat: bármikor sérülést okozhat. Amelyik kutya harapós és még tud is róla a gazdája, arra szájkosarat kell rakni és nem lehet semmiféle kifogás! A másik lehetõség, hogy megfelelõen szocializálod és hozzászoktatod ahhoz, hogy az utcán bárki, bármikor hozzányúlhat és megsimogathatja, de az eddigi hozzászólásaidból úgy látom, hogy ezt nem szeretnéd.
Azt kell mondjam, a harapás ilyenkor jogos. A kutya ugyanis SOHA nem harap elõzetes figyelmeztetés nélkül. Aki ezekre a jelekre nem figyel, az így járt. Behúzott vagy éppen felfelé meredõ farok, morgás, esetleg az íny és a fogak mutogatása, ezek mind azt jelentik, hogy "Állj, ne gyerek közelebb". Egy gazdi ismeri a kutya jelzéseit, ezért is kell mindenekelõtt tõle engedélyt kérni. Aki egy pórázon lévõ kutyát elõzetes kérdés nélkül elkezd vegzálni, megérdemli, ha a kutya végsõ figyelmeztetésül odakap.
Közterületen semmilyen helyzetben nem jogos a harapás, kérdezz meg egy bírót... (Még a jogos védelmi helyzetet is baromi nehéz bizonyítani.) Mindenképp a gazdit fogják elõvenni, akkor is, ha egy idióta részeget harap meg a kutya. A gazdi felelõssége és az õ kötelessége gondoskodni róla, hogy ne haraphasson. Ha másképp nem megy, akkor szájkosárral. Tök mindegy, hogy az önérzeted mit diktál, az, hogya másik hülye, nem jogosítja fel senki kutyáját, hogy megharapja. Én is örülnék, ha az iskolákban tanítanák a társállatokkal szembeni alapvetõ viselkedési normákat és az emberek felismernék az általad említett "elõjeleket", de sajnos ez nem így van. Legtöbbször még a gazdi sem ismeri fel a saját kutyája jelzéseit.
Na, az új alkotmány életbe lépésével alapjog lett az önvédelem és a magántulajdon védelme is. Az arányosság már nem követelmény: "bíróságoknak nem kell vizsgálniuk, hogy a sértett védekezése arányban állt-e a támadással." "Az is fontos változás, hogy ezentúl nem a megtámadottnak kell bizonyítania a jogos védelmet." http://jogiq.com/onvedelem_magantulajdon_vedelme_alkotmany_j.. De ez már mást mond... http://nol.hu/belfold/20120127-ovatosan_a_fegyverrel


Mit tegyek ha nem akarja elfogadni a párom, hogy a kutyám hozzám tartozik? Többi lent.

Van egy kiskutyám (yorki) már jó ideje és nagyon nagyon szeretem! Ezzel nincs is probléma, mással van.

Legjobb válasz: Szerintem a tényállás nagyon egyszerû, hajítsd ki a pasit. A kutya családtag a szemedben, és nem neked kell hozzá igazodnod, hanem fordítva. Amikor megismert tudta vagy rövid idõn belül kiderülhetett számára, hogy a kutyádtól nem válnál meg és nagyon szereted õt. Egyszerû a képlet: Akinek kellesz, annak a kutyával együtt is kellesz. Akinek nem, az meg húzzon el ...

Szerintem a tényállás nagyon egyszerû, hajítsd ki a pasit. A kutya családtag a szemedben, és nem neked kell hozzá igazodnod, hanem fordítva. Amikor megismert tudta vagy rövid idõn belül kiderülhetett számára, hogy a kutyádtól nem válnál meg és nagyon szereted õt. Egyszerû a képlet: Akinek kellesz, annak a kutyával együtt is kellesz. Akinek nem, az meg húzzon el ...
elõször a kutya nem kell neki. aztén más álltalad kedvelt szeretett dolog amitõl megkér hogy vál meg , ne tedd a következõkben... .....aztán már semmi sem lesz ami te lennél.
igaza van az elõttem szólónak. A kutya is családtag és ezt el kell fogadnia, és most mire számított? hogy azt mondja hogy add be egy menhelyre és te beadod.. pff-.- és eltudom képzelni hogy mit érzel. nekem is van egy yorkim de a világ összes pénzéért sem válnék meg tõle.
A kérdésedben ott válasz! "Nem szeretnék megválni tõle, õ hozzám tartozik az enyém!Felelõsséget vállaltam érte egy életre! " Én csak ezt az 1 mondatot emelném ki, és erre hallgatnék! Elmondanám a pasasnak, hogy válasszon a két lehetõség között.. A: A kutya marad, mert hozzám tartozik.Ha így jó akkor költözhetünk, élhetünk közösen. B: A kutya marad, mert hozzám tartozik, de te nyugodtan elmehetsz, nem fogunk együtt élni... Hidd el nekem, a kutyád amíg élni fog hûségesen fog szeretni, és soha nem fogsz benne csalódni..De ezt nem hiszem, hogy elmondhatod majd a pasasról..
Mármint az én párom tudja ezt:)
Véleményem szerint nem szerencsés dolog egy összeköltözést úgy kezdeni, hogy feltételt szab, ráadásul olyat, hogy arról kéne lemondanod, hogy a kutyád is veled lehessen. Amikor megismert, ezzel együtt fogadott el, erre most próbál visszaélni azzal, hogy az õ lakásában laknátok, és választás elé kényszerít. Vigyázz, mert ha már most alárendeled magad az akaratának, késõbb egyre több feltételt fog szabni. Gusztustalan, amit a barátod csinál egyébként szerintem, és itt a gondolkodására célzok.
Én nem mondanék le a kutyámról semmiért. Ha a párod igazán szeret, akkor ezt megérti. Nehéz nem szidni a kedvesedet. Ilyet rendes ember nem tesz. Ezek szerint csak megjátszotta magát. Mi van ha még más fura dolgok is kiderülnek majd róla, amiben nem volt veled õszinte.Én a kutyától csak jobb ember lettem. Õ tudja ezt.
Ejtsd a pasit! Fõleg ezekután, hogy elhitette veled az elején, hogy szereti a kutyusod!
Én kerekperec megmondtam neki hogy vagy a staffim is jön vagy egyikõnk se.:DAzóta imádja, sõt indítványozta hogy vegyünk még egy kutyust.:) )) 26/N
Én valahogy nem tudom a cigit összehasonlítani a kutyatartással... a cigaretta egy rossz szokás, büdös, csúnya, ráadásul tüdõrákot okozhat. Ha leszoktatod õt, akkor még hálás is lehet érte. Egy kutya pedig nem plüss, nem lehet csak úgy lepasszolni az embernek kénye kedve szerint. Aki ezt képes megtenni, az szégyellheti magát. Egy kutyának a gazdája az egyetlen fontos dolog az életében, és ezzel nem lehet játszani. Egyébként sajnálom nagyon, hogy ilyen helyzetbe kerültél:(
Kerdezz vissza, 'Te lemondanal a cigirol ERTEM?' Ha azt mondja nem, akkor Te meg visszavaghatsz, hogy Te meg a kutyarol nem fogsz. ENNYI.
A kérdező hozzászólása: :D:D Az utolsó nagyon jó volt:D:D Egyébként sok olyan dolga van ami nem tetszik de a számomra legutálatosabb a cigi, mégis elfogadtam. És kész!Pedig nagyon elítélem!Ja és a többit is elfogadtam...úgy gondolom oda vissza alapon járna!De ahogy múlnak a percek egyre biztosabb vagyok abban hogy nem Õ az....
Az öcsém is allergiás a kutyaszõrre, ezért van yorkshire terrierünk. Ja, és ennek a fajtának annyi szõre hullik 1 hónap alatt, ami egy átlag férfiemberbõl 2 nap alatt:)
kérd te is tõle hogy váljon meg valamitõl ami nagyon fontos neki, motor, gitár, playstation nincs valami mániája? De szerintem is értelmetlen próbálkozni, hagyd el.
igen, lehet hogy allergiás a kutyaszõrre de a yorkikra és még egy pár fajtára nem lehet mivel igazából nem is szõrük van hanem hajuk. (nem olyan mint pl. egy németjuhásznak hanem folyamatosan nõ, nem hullik stb. gondolom tudjátok) szóval ez nem lehetne kifogás:/
Senki nem mondta h allergiás, csak zavarja a kutyaszõr - ami sok nem kutyást zavar
.... es ha szereti a kutyadat, igazat mondott, de nemreg kiderult -ahogy irtad is, 2 hete-, hogy pl. allergias a kutyaszorre?.... Nem artana rakerdezni. Lehet, hogy erzi azt, kellemetlen a tema, es nem tud hogyan hozzakezdeni.
Nem 2 hete zavarja...csak 2 hete meri kimondani....
Pont a tegnap volt egy családi összejövetel ahova beállítottam egy újabb kutyával, mindenki elég csúnyán nézett és megkérdezték mi a fenét fogok csinálni ha a olyan párt találok aki nem akar kutyát? Az a vicces hogy nekem ez soha eszembe se jutott, mert én nem tudnék olyan embert szeretni aki nem szereti az állatokat, vagy legalább is ne tudná elfogadni õket. Az én rajongásom beteges ezzel tisztában vagyok, de egy rendes ember aki igazán szeret, ha egy kis orrhúzással is de elfogadja ezt.
Nem a kutya miatt, hanem alapvetõen a pasi természete miatt: ha nem fogad el téged úgy, ahogy vagy, ha neki nem fontos az, ami neked fontos, vajon legközelebb mi nem fog neki tetszeni? Ha ennyire nem képes a te érzelmeidet fontosnak tartani, akkor késõbb még rosszabb lesz.
SZia! én csak annyit fûznék hozzá, h a kommentekben leírtakat neki is így kéne elmondanod.. plusz..sztem az utolsó kommented már választ is adott a kérdésedre.
Jobb, hogy így alakult, nem fogod megbánni. Kitartást és ügyes voltal !
Mármint a hapsinak, ha belerúg a kutyámba!
A legfájóbb az hogy az én kis vakarcsom imádja õt:(:( Folyton lefekszik a lába elé hogy simogassa a hasát (ezzel szokott "cigánykodni") õ meg arrébb löki a lábával! Nnna, én biztos hogy adtam volna neki egy jó nagy pofont!
Biztos, hogy most fáj, de végsõsoron örülj neki, hogy így alakult. Ha nincs a "kis dög", aki miatt kiderült már most, hogy milyen ember, lehet, hogy összeköltözöl vele, és pár év múlva két gyerek mellett döbbensz rá, hogy milyen ember mellett kötelezted el magad. Köszönd meg a kiskutyádnak, hogy idõben kiderült :)
Én búcsúzol be is húztam volna neki egyet. Egy kutya nem lehet válóok, hidd el jobb ez így neked. Sok szerencsét kívánok neked.
Nem írom, hogy sajnálom, ez a pasi nem érdemelt meg sem Téged, sem a kutyusodat! Legyél erõs, ha kell sírd ki magad, aztán légy újra boldog:) " A kutya természeténél fogva tiszta szívû és õszinte.Ösztönszerûen tudja, mikor nincs rá szükség:órákig képes nyugodtan feküdni, mikor királya belemerül a munkába. Ám amikor a király szomorú és szorong, odalopakodik hozzá, hogy az ölébe hajtsa a fejét. Ne félj. Sose bánd, ha mindenki más el is hagy.Gyere sétáljunk egyet, és felejtsd el az egészet."
Azért te sem vagy teljesen komplett, már ne is haragudj! ;) Mi az, hogy természetes, hogy minden a te dolgod?! Mi a barátnõmmel közösen takarítunk, mosogatunk, fõzünk, bevásárolunk, közösen tanítjuk, sétáltatjuk a kutyát meg úgy általában mindent együtt vagy felváltva csinálunk, vagy kinek hogy van éppen ideje. Amúgy pont az jutott eszembe, hogy elõbb-utóbb úgyis mindenkire féltékeny lesz, meg nehogymár õ elõírja, hogy te hogyan élj! Ha el akarsz menni a barátnõiddel szórakozni esetleg a pasid nélkül, akkor ahhoz is majd engedélyt kell kérned? Azért ne rendeld már magadat ennyire alá a másiknak! A párkapcsolat mellérendeltségi viszony, nem alá és felérendelt!
Uhhh! Nem olvastam el mindenki válaszát, mert alighanem sokáig tartana. Komoly szitu és én is csak azt tudom mondani hogy inkább ejtsd a pasit. Amikor összejöttem a párommal nekem is megvolt a kutyám, nekünk is eljött az összeköltözés ideje, csak mi a szüleivel maradtunk. Régimódi felfogású szülõk, párom is az(kutya nem jön be a lakásba stb.), DE mindannyian elfogadták(pedig a szülei csak látásból és hallomásból ismerték a kutyám) hogy õ az én részem és bent van a lakásban a mai napig a kutya, párom néha morcog az igaz, de soha nem mondta volna azt hogy rakjam ki a kutya szûrét vagy váljak meg tõle, holott sokszor a fél fizum az állatorvosra megy el. De mindenki elfogadta és imádja. Szerintem 1 normális kapcsolatban így mûködnek a dolgok. Nina hozzád tartozik fogadjon el így vagy menjen a pasi a búsba!
A kérdező hozzászólása: :) Féltékeny eddig csak a pasikra volt ...most jön a kutya...aztán a barátaim és a szüleim...és utána? 2 hete folyamatosan keresem a megfelelõ megoldást, õ erre nem hajlandó! Neki mindegy csak Nina ne legyen. Sokat jön megy , sokat nem tartózkodna otthon!Max este de az éjszakába is rendszeresen jár! Mivel õ már azt is mondta hogy az én dolgom lesz minden :fõzés mosás takarítás boltba járás...persze ez természetes de akkor neki nem mindegy hogy ott van e vagy sem?Szobatiszta, nem szemtelen.Én takarítanék úgyis és enni is én adnék neki.Neki kb semmi gondja nem lenne a kicsire. Köszönöm a válaszokat!Ez nekem nagy nagy segítség!
Semmiképp ne mondj le a kutyádról. Találkoztam egy hasonló esettel, a lány lemondott a kutyáról, aztán persze szakitás lett a vége, de a kutyát már nem tudta visszaszerezni. NE mondj le róla semmiképp. Ha nem kellesz neki vele együtt, akkkor nem is szeret igazán és annál cska jobbat találhatsz!
Nekem nem volt sem kutyám, sem macskám..De van egy gyönyörû zöld leguánom ami lassan 2 kilós..Nagyon imádom, és igazi pompás látványt nyújt..Ha otthon vagyok akkor kint szokott lenni a szobában, mert elvan..A párom amikor megismert, érdekesnek találta a "sárkányomat"...Emlékszem egy nap elém állt, és azt mondta " Hetek óta utána járok, olvasok még az állatkertbe is lementem, hogy tanulmányozzam a zöld leguánok életét, szokásait..Õ úgy érzi, hogy megvan a kellõ tudása ahhoz, hogy megfelelõ körülményeket biztosítson mindkét kis"házisárkány" részére..2 hónapot kér, mert addigra kész lesz a leguánom méltó terráriuma, és persze nekem is a megfelelõ kislakása.." Eszébe sem jutott, hogy azt mondja, nem kell neki a hüllõm.. Azóta is együtt vagyunk, és ma már úgy érzi, hogy a leguán közös családtag..Nem az enyém, nem az övé, hanem közös.. Egy állatkérdésben ha eleve már részese az életünknek, nem szabad kizáró oknak lennie!! Egy gyerekes anyukának sem mondja egy férfi sem, hogy "add a kölyköt a mamához, mert hangos, és õ nem jöhet" Ha valaki nem képes elfogadni az én általam választott családtagot akkor nincs értelme tovább beszélgetni..
Még valami! Szerintem ne köss kompromisszumot! Lehet, hogy most elkezd majd jajveszékelni, hogy mennyire szeret, meg nem akar elveszíteni és inkább "megengedi" hogy veletek maradjon a kutya, de ez a nézeteltérés késõbb is elõ fog jönni. Ez amúgy sem a te döntésed volt, hanem õ döntött úgy, hogy nem akar veletek élni.
Én kidobtam volna a pasit azonnal. Nem csak a kutya nem akarása végett. Hazugságra épült a kapcsolatotok, mikor elhitette veled, hogy szereti a kutyád. Én nem tudnék élni egy ilyen kapcsolatban. Nekem is yorkim van. Párom úgy szereti, mintha a gyerekünk lenne, ami néha már zavaró. Hidd el fogsz te találni egy olyat aki szereti a kutyádat és téged is. Azt szoktam mondani, "ha szeretsz, elfogadsz úgy ahogyan vagyok, nem akarsz megváltoztatni" a te esetedben a kutyád is hozzád tartozik, õ is te vagy, így kellene szeretni, kutyástúl mindenestûl.
A kérdező hozzászólása: ma 12:24 Sajnos a kutyám nem élhet addig míg én, de míg él addig 110% hogy velem marad! Tudta hogy van kutyám, sõt úgy mutatta hogy szereti õ is! Nem hagyom sehol, az enyém! Akinek tetszik az marad akinek nem az megy!
Utolsó:NEM.egy Rendes pasi mellet akarja leélni az életét aki elfogadja, szereti a kutyáját!!!
....azt kell eldonteni, kit szeretsz JOBBAN! Az csak nem baj, ha valaki oszinte...
Nekem volt olyan barátom, aki az idõ elõrehaladtával egyre nehezebben tolerálta a kutyámat. Nem közvetlenül ez volt a válóok, de nagyon belejátszott. És egyáltalán nem tartottam többre - ahogy érzem te sem - a kutyámat mint a barátomat. De vannak határok. A kutyám léte nem lehet feltétel, kompromisszum tárgya. Aki így gondolja, az keressen egy nem kutyás barátnõt. Ha szereted õt annyira h kompromisszumot köss a kutyával kapcsolatban, az mindig is tüske marad benned és kihat a kapcsolatra. Bármilyen fájó, de ennek elõbb vagy utóbb szakítás lesz a vége. És legközelebb már úgy keresel magadnak társat, h az kutyás legyen vagy legalábbis maximálisan szeresse a tiédet.
A kutya mellett akarod az eletedet leelni? Mert mellette kevesebb idot lehetsz, mint a parod mellett....
A kérdező hozzászólása: Fáj nagyon ez a helyzet! De ha nem fogadja el akkor õ megy és nem a kiskutyám! Sok rossz dolog történt velem mióta õ meg van nekem és meghálálni nem tudom neki hogy hányszor adott erõt nekem, hányszor vigasztalt ha sírtam! Sokan azt hiszik hogy kicsi és csak dísznek van, divatból pedig nem! Tud nagyon makacs is lenni de a legjobb barátom és az életem része nem egy plüsskutya:) ! Pasit találok még és remélem olyat aki vele együtt elfogad! Ha jobban belegondolok "megvezetett" és igaza van a egyik válaszolónak..ki tudja még mik jönnek elõ! Köszönöm a válaszokat !
Hûûha, örülj, hogy máris kimzattta a foga fehérjét. sztem hagyd a fenébe, nehogymár sok vizet zavarjon egy 2 kg-os kutya. Tudom marha nehéz lehet, de nem érte ezzel meglepeteés sztem, hogy te vinni akarod a kutyát. Képzeld ha most róla le kellene mondanod akkor miket fog késõbb kérni? Vagy hogyaha megválsz tõle és szakítotok a pasiddal x hónap múlva, akkor mennyire fogod magad rosszúl érezni? Vagy akkor veszel egy másik kutyát és ha jön még egy fsz akkor megint odaadod vkinek? Sztem dobd a pasit. Ha nem dobod és kutyával költözöl akkor vigyázz, nehogy bátsa meg el ne hagyja amikor õ sétáltat.
Nos én is voltam már hasonló helyzetbe és egy valamit nagyon megértettem. Én kutyás vagyok, volt, van és mindig lesz kutyám. Az az ember aki ezt nem tudja elfogadni, az a legfõbb részemet nem tudja elfogadni, és innentõl kezdve nincs mirõl tárgyalni. Próbáld ezt megértetni vele, de ne mondj le a kutyáról. Egy ilyen kapcsolat úgy sem bírná sokáig.
"....azt kell eldonteni, kit szeretsz JOBBAN! Az csak nem baj, ha valaki oszinte..." Aki igazán szeret és elfogad, az nem állít ilyen döntés elé. Az nem baj h õszinte - hisz akkor ez nem derült volna ki.
Ha a srác igazán szeretne téged, nem kérne arra, hogy mondj le bármirõl is, ami neked fontos... Vagy a szeretete feltételekhez kötött? Érdekes...
majd írd le hogy mit beszéltetek vagy hogy mi történt.:)
Lehet, hogy fájni fog, amit írok, de akkor is: menjen a fenébe ez a pasi! Ha ismer, és tudja, hogy ennyire szereted a kutyádat, hogy képes azt kérni, hogy add oda másnak? Olvassa el A kis herceget ez a drága ember, aztán gondolja át újra, amit mondott...és mire átgondolja, addigra Te legyél tõle jó távol. Tõlem is megkérdezték már párszor a szüleim, hogy mi van akkor, ha majd jön életem szerelme, de ki nem állhatja a kutyákat? Akkor az van, hogy nem õ volt életem szerelme. Sok erõt Neked, remélem jól döntesz. Egy yorki gazdi:)
"Mi lenne, ha a parodat nagyon szeretned, szereti is az allatokat, de a kutyad 'nem tudna megszokni'? Pl. mindig ugatna ra, mintha idegen lenne, stb. Akkor mit tennel?..." Látszik, h nincs kutyád...akkor nem is kérdeznél ilyet, mert ilyet én még nem láttam.
Az elõzõ válaszokat összefoglalva: Az szeret Téged igazán, aki örül annak, ami téged boldoggá tesz. Tehát a fiú nem szeret téged igazán, a kutyusod még segített is leleplezni. Amúgy én sem válnék meg a kutyusomtól, gyakorlatilag õ tartott életben az utóbbi évben, és ezt sosem tudom meghálálni neki.
Épp az a baj, hogy nem volt õszinte! Hisz az elején még azt mutatta, hogy kedveli a kutyát! Másban is hazudni fog!
hány évesek vagytok?
Én is pasi vagyok, de szintén csak azt tudom mondnai, hogy búcsúzz el a pasidtól. Ha eddig nem derült ki, hogy utálja a kutyádat, akkor ez csak egyet jelent: átvert téged. Ha ezzel kapcsolatban megtette, megtehette bármi mással kapcsolatban is. Ráadásul ha már így indul a közös életetek, hogy egy ilyen egyszerû dologban nem értetek egyet, akkor mi lesz késõb?! Hidd el, hogy találsz helyette mást! Kutya marad, pasi megy!
Mi lenne, ha a parodat nagyon szeretned, szereti is az allatokat, de a kutyad 'nem tudna megszokni'? Pl. mindig ugatna ra, mintha idegen lenne, stb. Akkor mit tennel?...
Amúgy ebben tényleg az a szar, hogy a "kutyás" az egy fajta ember. Mármint nagyon ritka, akinek egyszer volt kutyája életében, aki kutyázik, annak mindig volt és mindig lesz kutyája, hacsaknem valami olyan probléma üt be, ami miatt lehetetlen megoldani. Ha nem lett volna kutyád, és most akarnál egyet, és õ azt mondaná, hogy azt már nem, vagy hazaállítanál egy kutyával, és azt mondaná, hogy nem maradhat, az még érthetõ lenne. De õ egy kutyás lányba szeretett bele (állítólag) aki kutya nélkül eleve nem ugyanaz az ember lenne.
Szerintem itt nem konkrétan a kutyáról van, ez elvi kérdés. Feltételek szab neki rögtön az elején. Persze hogy a kutyák rövidebb ideig élnek, de az a pasi aki nem tudja elfogadni egy részedet azzal késõbb is csak konfliktusok lesznek és a kapcsolat halálra van ítélve. Mi az ok? Miért nem jöhet a kutya? Én ezt õszintén nem is nagyon értem, a te kutyád, te foglalkozol vele, te fizeted az ellátását, mit zavarja õt egy ilyen kis picurka a lakásba. Nem értem hogy gondolkozhattál el egyáltalán ezen, én abban a másodpercben hogy valaki azt mondja no kutya, már lépek is le. Tiszteletben tartom hogy nem mindenki ilyen kutya õrült mint, de más is tartsa tiszteletben hogy én meg az vagyok. A pasinak mond meg hogy vagy jön a kutya is, vagy törölheti is a tel.számodat. Nehogy elkezdj alkudozni, állítsd a tények elé, õ meg eldönti mennyire vagy fontos neki. Bár én tuti szóba sem állnék többet olyan emberrel aki azt kéri adjam menhelyre a kutyámat.
igaza van a párodnak elég gáz, hogy 1 állatot többre tartasz, mint a párodat szülõknél hagyni a legnormálisabb megoldás lenne, ha egészségesen gondolkoznál a dologról

Mit tegyek ha nem jön vissza a kutyám ha szólok neki?

már mindent megpróbáltam a jutalom falatos behívást a hosszú pórázost mindent és nem használ semmi sõt!!! pedig sosem vertem meg vagy ilyesmi dicsérem jutalmazom ha jól csinál valamit de semmi.fiú kutya ha csak 1 csak 1 percre nem figyelek elszökik itthonról csak a lány kutyánkkal foglalkozik hatalmas kertünk van de nem tudom elengedni nem tudom miért már teljesen el vagyok keseredve valaki segítsen kérem biztos bennem van a hiba

Legjobb válasz: ha a lányok után megy, akkor ivartalanítsd, akkor kicsit le is nyugszik.

ha a lányok után megy, akkor ivartalanítsd, akkor kicsit le is nyugszik.
A kan kutyák ivartalanítása még olcsóbb is... A zöld zebránál most éppen ivartalanítási akció van dec 1-ig, több leszerzõdött orvossal, szinte minden kerületben. Óvatosan kérdezem meg, ha nincs 5e forintotok egy oltásra, miért vállaltatok mindjárt két kutyát? Mit fogtok kezdeni egy nem várt alommal, falhoz csapkodjátok a kicsiket?
De értsd meg, hogy nincs számodra megoldás! Ha nem tudsz tekintélyt szerezni, akkor a fejed tetejére is állhatsz, nem fog visszamenni. Az ivartalanítás se megoldás, legfeljebb némi segítség a megoldás felé vezetõ úton. Ha magadtól nem megy, akkor segítséget kell kérni. A segítség pedig pénzbe kerül, ami neked nincs. Akkor mit szeretnél? Tartsd be ezeket és ha mázlid van, akkor javul valamit a helyzet: http://cerberoskutyaiskola.hu/images/stories/dokumentumok/fa..
Persze, hogy benned van a hiba. Nincs tekintélyed a kutyád elõtt. Valószínûleg azért nincs, mert nem vagy ösztönösen jó vezetõ, illetve a kutyád erõsebb jellem mint te vagy. Emellett nem értessz a kutyák nyelvén, nem ismered a kommunikációjukat. Ezen segíthetne egy jó kutyaiskola vagy egy házhoz hívott kiképzõ, de mivel az alapvetõ oltásokat se tudod megadni a kutyádnak, ezért szerintem ez a lehetõség is kilõve. Így a behívhatósági probléma már örökre így marad.
A kérdező hozzászólása: gondoltam már rá de ahogy elnézegetem az árakat az nekünk nagyon sok lenne nincs is meg minden oltása nem merném elvinni az orvoshoz :(
A kérdező hozzászólása: Olyan válaszokat várok amik megoldások lehetnek számomra.
A kérdező hozzászólása: 5ezer forint? Én 10000 ezer forintos árakat láttam és az egyik kutyát ki akarták dobni az utcára ezért fogadtuk be de ha valójában ötezer forint akkor kifogom ivartalanítani ami a kiskutyákat illeti nem tennék olyat soha.

Mit tegyek ha nem jön vissza a kutyám ha szólok neki?

Már megpróbáltam mindent elolvastam mindent de nem használ, gyakoroltam vele a behívást de csak néha jön oda pedig soha nem bántottam soha nem ütöttem meg. Imádom szeretem minden szabadidõmet próbálom vele tölteni de valószínûleg õt ezt nem érdekli.Kutyasulira pedig nincs pénzem és ivartalanítani sem szeretném.

Legjobb válasz: Vegyél valami kis rágókát,jutalomfalatkát vagy kutyakekszet,ilyesmit és elõször azzal próbáld csalogatni.Csináld csak csalogatással egy ideig,aztán szépem lassan térj át arra hogy csak akkor kap ha oda megy.Nekem így sikerült. :)

Vegyél valami kis rágókát, jutalomfalatkát vagy kutyakekszet, ilyesmit és elõször azzal próbáld csalogatni.Csináld csak csalogatással egy ideig, aztán szépem lassan térj át arra hogy csak akkor kap ha oda megy.Nekem így sikerült. :)
a büntetés alkalmazása a kutyanevelésben fontos, de nehezen kivitelezhetõ! a cél az , hogy odamenjen . így bármikor is megy oda , bármilyen késõn, bármilyen koszosan a lényeg, hogy abban a pillanatban amikor odaért , JUTALMAZD , DÍCSÉRD, SIMOGASD!! viszont, ha ráraksz egy 25 m-es pórázt. elengeded és késõbb behívod , ha a kutya nem jön , azonnal jöhet a pórázrántás ( finoman szólva letéped a fejét:) ez mûködhet, vagy , nem jön és hozzávágsz egy pep palackot, ( nálam ez nem mûködött!). a lényeg, hogy megértse: ha nem megy oda megbünteted, ha odamegy megdícséred. a gond ott van, hogy tiszta ideg vagy, tombolsz mert nem megy oda , ezt a kutya megérzi, és természetesen nem megy oda:) nyugalom, kitartás, sok dícséret, és azonnali büntetés!
A kérdező hozzászólása: nem arra gondoltam azt tudom ha oda jön dicsérni kell nem megverni
Persze. Egy pofon. Lehetõleg akkor, amikor végre odamegy hozzád. Ezzel sikeresen megtanítod neki, ha odamegy , jön a tasli.
A kérdező hozzászólása: Tehát ja értelmezem akkor még egy egy pofon belefér ha SZÜKSÉGEK
:) csak , hogy értsd :) ha meg is vered attól függetlenül símán odamegy hozzád: ) sõt !! de ez egy másik kérdés ! azért nem megy oda hozzád, mert te nem irányítod , nem te vagy a fõnök, így minek is menne oda hozzád ?? hiszen te a szereteten kívül semmit sem tudsz nyújtani neki !! és a kutyák a vezért követik, a vezérnek fogadnak szót. nálatok õ a vezér, így akkor megy oda hozzád , amikor õ akarja :) megoldási lehetõségek közül egy : jan fennel : tanuljunk meg kutyául c. könyvének elolvasása, értelmezése, és alkalmazása az olvasottaknak . és láss csudát, ingyenesen letölthetõ a netrõl !
A kérdező hozzászólása: hát én biztos hogy nem fogom megverni mert akkor még úgyse fog odajönni hozzám.
verd meg jól. tudja meg ki az úr háznál. én is jól megvertem a , kutyáimat, igaz hogy nem jön vissza az enyim se de nem azért.
Ekkora kutyánál hosszú madzag. Elmegy feléig pl, akkor hívod és ezzel egy idõben megfogod a madzagot. Ha nem jön, egy rántás . Ja jön, fordíts majdnem hátat és sietõsen távolodj egy pár lépést.Utána megállsz. Talán már ott is lesz elõtted. Ilyenkor jól jön egy igen finom , apró jutalomfalat. A legolcsóbb párizsi, virsli karikázva.Utána ismét engedd el.
A kérdező hozzászólása: 2éves de hibáztam mert egy kb egy hónapja kezdtem el tanítani és ahoz képest sok mindent tud de a behívás nem megy neki olyan , hogy ül fekszik forog azt hogy én megyek ki elõbb a kapun azt tudja és lábnál sétálás is úgyahogy megy neki
Mennyi idõs a kutyád?
A falkavezérségen nagyon gyorsan túlléptél. Azügyben mi a helyzet?
A kérdező hozzászólása: köszi a választ.De az nekünk nagyon drága lenne ki tud még valaki valamit ajánlani??
Hát vagy találsz egy olyan kutyaiskolát, ahol foglalkoznak ezzel a dologgal, akkor a tanfolyam díja a mérvadó (30-50 000 között szokott lenni), vagy keresgélsz a neten valakit, aki házhoz megy, az meg teljesen egyedi, hogy mennyi, sok helyen ki sincs írva, de az sem olcsó, 3-6ezer/óra között láttam eddig.
A kérdező hozzászólása: Ès egy szakember mennyibe kerülne??
Falkavezérség. Ha egyedül nem megy, szakember segítségével.
A kérdező hozzászólása: most ezt próbálom de nem nagyon hatásos. :( biztos bennem van a hiba de azért köszönöm a választ.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a választ kipróbáltam a pórázost mûködik most már mindig vissza jön ha szólok neki köszi a választ :)

Shar pei kutyám háromszor rágta szét az internetkábelt, mit tegyek? SEGÍTSETEK, nem bírjuk anyagilag!

1 éves shar pei kan kutyám van. A folyosó lambériázva volt, amit ő rendszeresen rágicsált ha elmentünk otthonról, semmilyen nevelési kísérlet nem használt. Aztán jött a felújítás, a lambéria eltűnt, a fal fehér, a vezeték látható lett. (Közvetlen a bejárat mellett fut.) Először mikor szétrágta csak összekötötték a vezetéket, nagyon meg lett szidva de másnap újra szétszedte. Szerelők, teljes kábelcsere, kábelvezető felrakva, de jó az majd megvédi. 3 nappal később arra értem haza, hogy kábelvezető szétkapva, vezeték szétkapva. Próbáltam a lelkére hatni, nem szaladgálhatott séta közben, nem kapott jutalomfalatot, de nem tudom megértette-e, pedig mutattam neki a kábelt milliószor, határozott "nem szabad" kijelentéssel. Attól tartok mikor felidegesíti magát amiért elmegyünk mindent elfelet, elveszíti a fejét és nem emlékszik a tiltásra. A bejárati ajtónál van a probléma ott nem tudom elbarikádozni a kábelt, meg ez szerintem nem is megoldás a problémára. Õt sem lehet kizárni mert ott a helye, a vizes tálja, mindene. Mit tehetnék? Ma csinálták meg úra, de félek egyedül hagyni a kutyát nehogy megint kárt tegyen. Esetleg kenjem be valamivel a kábelt? Mi lenne hatásos? Köszönöm!

Legjobb válasz: wifi

wifi
Kutya kellõen lefárasztva és akár egy szobaketrec, amíg nem vagytok otthon. Büntetésképen nem engedni szaladgálni, a lehetõ legrosszabb megoldás. Valóban érdemes lenne egy kutyaiskolát felkeresned .
Nem a kábelt kell kenegetni, hanem el kéne menni egy kutyaiskolába, mert fogalmad sincs róla, h mi történik a kutyával. Ez a mondatod errõl árulkodik: "Attól tartok mikor felidegesíti magát amiért elmegyünk..."
Szerintem az elsõdleges baj, hogy a kutya sem fizikailag, sem szellemileg nincs lefárasztva. Erre fektessetek nagy hangsúlyt. A kábelt nyugodtan kend be csípõspaprikával, úgy nem lesz kedve rágcsálni, de elõre szólok, hogy ha nem fektettek kellõ hangsúlyt a lefárasztására, keres mást, amit rághat.
Ne a kábelt kenegesd, hanem neveld meg a kutyát. Mennyit sétáltatod egy nap?
Kábel a plafonon vezetve vagy WIFI.
Nem lehet azt kábelt feljebb tenni?, nálunk is 2m magasan van szerelve, még én sem érem el, nemhogy egy kutya.:D Úgy vagytok mint az egyszeri ember, ötödször is oda épít ahol elönti a házát az ár.:D Mondjuk a kutyussal sem ártana többet törõdni, mert az gáz, ha ennyire ideges.
Fém kábelcsatorna, szerintem van olyan. Vagy szerzel zártszelvényt és abban vezeted végig a kábelt.
A kérdező hozzászólása: Ja, és még annyi hogy megpróbáltam már levinni egy órára mielõtt itthon hagytam, akkor rágta szét másodszor a kábelt. Ugyanakkor nem mindig csinálja csak alkalmanként, van amikor napokig semmi sem történik.
Keressetek szakembert, a shar-pei amúgy sem egyszerû fajta, jobb lesz mindenkinek, ha megértitek, mi zajlik benne, és úgy tudjátok kezelni a viselkedési problémáit. Ha csak a kábelt véded meg, az tüneti kezelés, és legközelebb majd valami másnak megy neki, mert az okot nem szûnteted meg, amiért rombol.
A szidást csak akkor érti a kutya, ha abban a pillanatban kapja, amikor a kábelt rágcsálja.Idõben két különbözõ eseményt nem tud logikai úton összekapcsolni.Bûntudatos képet vág persze, de ezt a viselkedésed váltja ki, nem pedig a felismerés.Így az utólagos séta stb.megvonást sem fogja a rágásra visszavezetni.Ha nem tudod rajtakapni, sajnos a kábelt kell biztonságossá tenni, fusson valami szétrághatatlan, a falra erõsített burkolatban és vsz.szakember segítsége kell, hogy kiderítse az okot és kezeljétek /lehet szeparációs stressz/.Tükör kutyasulik honlapját ajánlanám, ez elég gyakori probléma.
szexelhettek elõtte, hiszen a falkában a vezér is a tagok elõtt mutatja ki így a dominanciáját.
Nyugodtan maradhat a zobában, csak az ágyra ne engedd fel, de viszont akkor máskor se, mert szerencsétlen nem fogja érteni. A mi kutyusunk is bent alszik az ágy mögött, eleinte rohant oda, ha együtt voltunk ami nagy nevetéshez vezetett, de mindig letettük és azóta megtanulta, hogy nem szabad és nem is érdekli, hogy mit mûvelünk:D Az ágyba csak hétvégenként reggelente jöhet fel ha tovább lustálkodunk és megérti.
nekem macskám van, aki rendszerint az ágyamban szokott aludni. Mi nem zavartatjuk magunkat, ugyanúgy szexelünk a cicus elõtt, miközben alszik az ágy végében:D Az elsõ alkalommal még felült és nagyon érdekesen nézett minket, de mostmár oda se figyel ránk, ha éppen egymásnak esünk:) Jah és aludni is hármasban szoktunk, a párom , én és a macska:)
de aranyos lehet :D szerintem csak elõször nyüszítene utána megértené ..bár nekem ebbe nins nagy tapasztalatom, mi csak akkor engedük me a kutyust ha vihar van és fél :)
Hát, neveld meg. Téged terrorizál a kutyád, és ez nem normális. Amúgy nálunk is mindig bent van a kutya, édesen szokott sóhajtozni közben, hogy áááh, ezek már megint hemperegnek... :D
:-)hát a miénket muszály kicsukni.õ már ezt szokta meg.az elsõ 2-3 alkalommal nyüszített.mikor elõször szexxeltünk elötte annyira zavarta hogy ész nélkül nekirontott a páromnak és a seggébe harapott.a párom megugrott.én felül, leestem jól bevertem a fejem.ha leszálltam róla akkor lement az ágyról.aztán kezdte elõrõl.mára eléág csak az erkélyre mutatnom már vonul is ki.

Mit tegyek, ha a kutya nem hallgat rám?

Van 1 6 hónapos boxerem. Az a probléma ,hogy nem figyel rám amikor beszélek hozzá lent. Tudom ,hogy az a baj ,hogy nem én domminálok ,de mit tegyek ellene? Nem 1 hülye kutya...nagy ritkán még lent is hallgat rám de itthon mindig. A legfontosabb az lenne ,hogy amikor lent elengedem a futtatóba vagy többi kutyával akkor jöjjön oda amikor szólok neki. Gyakorolni se tudok vele ,mert amikor bsezélek ,hozzá olyan mintha 1 falhoz beszélnék? ötletek,hogy mit csináljak? Nyáron tervezem a kutyasulit de attól függetlenül ezt megszeretném minél hamarabb oldani.

Legjobb válasz: A kiváltságaidat kell betartatnod a kutyával. Kiváltság a privát terület határa, az "ez az én dolgom" és a közös akció irányítsa. Privát terület: Te szabod meg, hogy a kutya mikor mehet be a te saját szférádba. Engedély nélkül nem léphet be. Remek dominancia gyakorlat, hogy mikor hazaérsz és belépsz a kapun, küld el rögtön magadtól erélyesen hanggal és testjellel. Ne könyörögj neki, hanem határozottan, néhány szóval, morgással, megfelelõ fellépéssel küld el. Ha lenyugodott és leült messzebb tõled, akkor behívhatod, mehet a játék, simogatás, szeretgetés. A falkában az alfa, mikor a magányos portyáról hazaér, nem kezdi el egyesével lecsekkolni a tagokat. A farkasok mennek hozzá és õ ad engedélyt egy kis szájszeglet nyalogatásra, üdvözlésre. Jó technika, ha leraksz a szõnyeg közepére egy széket, leülsz rá és nem engeded, hogy a kutya rálépjen a szõnyegre. Lezavarod róla. Ha már nem próbálkozik, akkor behívhatod, szeretgetheted. Akár megint elküldheted õt utána, hogy több tekintélyt szerezz. A kutya nem állíthatja fel a saját privát területének határát, különben már nagy gond van. "Ez az én dolgom": bizonyos cselekvésekben nem vehet részt a kutyád. Ha füvet nyírsz, porszívózol, küld el magadtól õt, ne hagyd, hogy beszálljon ebbe. Azért is fontos ez, mert vannak helyzetek, mikor neked is és neki is veszélyes lenne, ha részt venne a mókában (pl. fûnyírás, villany szerelés, stb.) Ebbe a kategóriába tartozik az is, ha elmész és egyedül hagyod otthon. Akkor van gond, ha õ ilyenkor hisztizik, rombol. És az már komoly probléma, ha õ állítja fel ezt a kiváltságát és elszökik. Az etetés is ide sorolható. A falkában elõször mindig a fõnök eszik, a többiek csak messzirõl figyelnek és várnak a sorukra. Etetéskor tedd le a vacsoráját, vegyél elõ néhány szelet kekszet és kezd el a tál fölött enni jóízûen. Ne engedd, hogy megközelítse a kaját, kunyeráljon, megpróbáljon beleenni. Morogd el, védd be az ennivalót. Ha "jóllaktál", hagyd meg a "maradékot" és egy szóval (pl. a tiéd) engedélyezd neki az evést. Akkor csináltad jól a feladatot, ha a kutya még 3-4 alkalommal rád néz és visszakérdez, hogy biztos ehet-e. Nagyon jó technika a japán vacsora is. Ekkor tedd le a saját ennivalódat a földre (persze tálban) és kezd el ott enni. A kutyától megint védd be, ne engedd közel. Szép nyugodtan edd meg a vacsidat és legfeljebb az utolsó falatot hagyd meg a számára. Ha azt is megeszed, az sem gond. Közös akció a séta, játék, munka, minden, amit együtt csinálok. A te kiváltságod, hogy ezeket elkezd, irányítsd és befejezd. Ha a kutya odaviszi neked a labdát és követeli, hogy dobd el, hagyd figyelmen kívül és csak mikor letett róla, utána egy fél perccel kezd el a játékot. Ha elmentek sétálni, te sétáltasd õt, ne fordítva. Ahogy leelõz, azonnal fordulj meg az ellenkezõ irányba, lendületesen, szó nélkül, egy rántással. Jellemzõen a 3-4. fordulás után már ne fogsz tudni rántani, 7-8 után pedig szépen beáll melléd és nem fog leelõzni. Ha ezeket a technikákat megfelelõen használod, néhány hét alatt komoly pozitív változásokat fogsz észlelni. A behívásnak van néhány fontos szabálya. Ha hívod, sose menj utána, mert ez a gyengeség jele számára. Mindig hátrálj vagy az ellenkezõ irányba menj. Egy séta alatt többször hívd magadhoz és utána rögtön engedd vissza a kutyák közé, hogy a behívás ne a pórázra tételt jelentse neki és a séta végét. Célszerû jutalomfalatot használni eleinte, hogy pozitív élmény legyen számára az, hogy be kell mennie hozzád. Késõbb persze ez elhagyható. A hívás megtagadás egyébként az egyik legnagyobb szemtelenség a részérõl, közvetlenül a gazda elleni agresszió után áll. Egyébként normálisan büntetést (nem fizikait!) vonna maga után, de míg nem tudsz megfelelõen büntetni és a kutya kötõdése sem jó az irányodba, ne büntesd, mert valószínûleg csak még több "lúzer helyzetbe" kerülnél. Ajánlanám, hogy keress fel egy normális sulit, ahol elsõ sorban szabadon dolgoznak a kutyák és téged tanítanak meg, hogy tedd helyre a viszonyotokat, hogy elégítsd ki a kutyád ösztönenergiáit. És nézz meg néhány részt az Egyik kutya másik nem sorozatból, rengeteget tanulhatsz belõle. :)

A kiváltságaidat kell betartatnod a kutyával. Kiváltság a privát terület határa, az "ez az én dolgom" és a közös akció irányítsa. Privát terület: Te szabod meg, hogy a kutya mikor mehet be a te saját szférádba. Engedély nélkül nem léphet be. Remek dominancia gyakorlat, hogy mikor hazaérsz és belépsz a kapun, küld el rögtön magadtól erélyesen hanggal és testjellel. Ne könyörögj neki, hanem határozottan, néhány szóval, morgással, megfelelõ fellépéssel küld el. Ha lenyugodott és leült messzebb tõled, akkor behívhatod, mehet a játék, simogatás, szeretgetés. A falkában az alfa, mikor a magányos portyáról hazaér, nem kezdi el egyesével lecsekkolni a tagokat. A farkasok mennek hozzá és õ ad engedélyt egy kis szájszeglet nyalogatásra, üdvözlésre. Jó technika, ha leraksz a szõnyeg közepére egy széket, leülsz rá és nem engeded, hogy a kutya rálépjen a szõnyegre. Lezavarod róla. Ha már nem próbálkozik, akkor behívhatod, szeretgetheted. Akár megint elküldheted õt utána, hogy több tekintélyt szerezz. A kutya nem állíthatja fel a saját privát területének határát, különben már nagy gond van. "Ez az én dolgom": bizonyos cselekvésekben nem vehet részt a kutyád. Ha füvet nyírsz, porszívózol, küld el magadtól õt, ne hagyd, hogy beszálljon ebbe. Azért is fontos ez, mert vannak helyzetek, mikor neked is és neki is veszélyes lenne, ha részt venne a mókában (pl. fûnyírás, villany szerelés, stb.) Ebbe a kategóriába tartozik az is, ha elmész és egyedül hagyod otthon. Akkor van gond, ha õ ilyenkor hisztizik, rombol. És az már komoly probléma, ha õ állítja fel ezt a kiváltságát és elszökik. Az etetés is ide sorolható. A falkában elõször mindig a fõnök eszik, a többiek csak messzirõl figyelnek és várnak a sorukra. Etetéskor tedd le a vacsoráját, vegyél elõ néhány szelet kekszet és kezd el a tál fölött enni jóízûen. Ne engedd, hogy megközelítse a kaját, kunyeráljon, megpróbáljon beleenni. Morogd el, védd be az ennivalót. Ha "jóllaktál", hagyd meg a "maradékot" és egy szóval (pl. a tiéd) engedélyezd neki az evést. Akkor csináltad jól a feladatot, ha a kutya még 3-4 alkalommal rád néz és visszakérdez, hogy biztos ehet-e. Nagyon jó technika a japán vacsora is. Ekkor tedd le a saját ennivalódat a földre (persze tálban) és kezd el ott enni. A kutyától megint védd be, ne engedd közel. Szép nyugodtan edd meg a vacsidat és legfeljebb az utolsó falatot hagyd meg a számára. Ha azt is megeszed, az sem gond. Közös akció a séta, játék, munka, minden, amit együtt csinálok. A te kiváltságod, hogy ezeket elkezd, irányítsd és befejezd. Ha a kutya odaviszi neked a labdát és követeli, hogy dobd el, hagyd figyelmen kívül és csak mikor letett róla, utána egy fél perccel kezd el a játékot. Ha elmentek sétálni, te sétáltasd õt, ne fordítva. Ahogy leelõz, azonnal fordulj meg az ellenkezõ irányba, lendületesen, szó nélkül, egy rántással. Jellemzõen a 3-4. fordulás után már ne fogsz tudni rántani, 7-8 után pedig szépen beáll melléd és nem fog leelõzni. Ha ezeket a technikákat megfelelõen használod, néhány hét alatt komoly pozitív változásokat fogsz észlelni. A behívásnak van néhány fontos szabálya. Ha hívod, sose menj utána, mert ez a gyengeség jele számára. Mindig hátrálj vagy az ellenkezõ irányba menj. Egy séta alatt többször hívd magadhoz és utána rögtön engedd vissza a kutyák közé, hogy a behívás ne a pórázra tételt jelentse neki és a séta végét. Célszerû jutalomfalatot használni eleinte, hogy pozitív élmény legyen számára az, hogy be kell mennie hozzád. Késõbb persze ez elhagyható. A hívás megtagadás egyébként az egyik legnagyobb szemtelenség a részérõl, közvetlenül a gazda elleni agresszió után áll. Egyébként normálisan büntetést (nem fizikait!) vonna maga után, de míg nem tudsz megfelelõen büntetni és a kutya kötõdése sem jó az irányodba, ne büntesd, mert valószínûleg csak még több "lúzer helyzetbe" kerülnél. Ajánlanám, hogy keress fel egy normális sulit, ahol elsõ sorban szabadon dolgoznak a kutyák és téged tanítanak meg, hogy tedd helyre a viszonyotokat, hogy elégítsd ki a kutyád ösztönenergiáit. És nézz meg néhány részt az Egyik kutya másik nem sorozatból, rengeteget tanulhatsz belõle. :)
Hat vedd at a falkavezerseget! Mikor viszed ki, te mesz ki elobb az ajton(a kutyat leulteted, kimesz, majd kihivod) de ha felall, becsukod az ajtot es visszaulteted, addig csinalod meddig ulve marad. A porazon te vezesd, ne hagyd hogy huzzon, ne menj utanna!Tanitsd meg lab mellett setalni.
:) Haha! Direkt csináltam! :) Valójában azért nem írtam le, mert tartok tõle, hogy utána jön majd a sok okoskodó, hogy ez tönkre teszi a kutyát, stb. A módszer lényegében annyi, hogy mikor már valaki oly mértékig dühös a kutyára, amiért nem tud vele mit kezdeni, hogy azt gondolja, vagy õ fog élni, vagy a kutya, de együtt egyszerre biztos nem, mikor már az új szeretõ családot keresi az ebnek, akkor kell ezt végre hajtani, mert csak akkor lesz olyan állapotban. Ha az általam felsorolt kiváltságokat nézzük, ez a technika azért ennyire hatásos, mert két kiváltsághoz is tartozik egyedülállóan. Egyfelõl a közös akció irányításához, másfelõl az "ez az én dolgomhoz". Az alap, szélsõséges példa az, hogy miután a kutya tönkre tette az új, méreg drága bõr foteleket, szétrágott több hihetetlenül értékes bakelit lemezt, súlyos anyagi károkat okozott a gazdának azzal, hogy lemészárolta a szomszéd csirkéit és mindezt akkor, mikor otthon volt egyedül, vagyis nem büntethetõ, és ezen felül a gazda még behívni sem tudja a kutyáját soha, nem képes letiltani semmirõl, nem tudja egyáltalán kezelni, az emberünk már kellõen mérges az ebre ahhoz, hogy azon gondolkozzon, mit fog mondani a családtagoknak, miért nincsen többé kutyája. Ekkor, mikor a közeli menhely számát tárcsázza már, ekkor kell nyugalmat erõltetnie magára, pórázra raknia a kutyát és elindulni sétálni. Persze a domináns egyed kiváltsága, hogy megkezdje a közös akciót, a kutya valahol mélyen, ösztönösen tudja is, hogy a fõnök léphet ki elõbb. Viszont most hagyni kell, hogy a kutya menjen ki a kapun elõször, majd a gazda az egész felgyülemlett dühét, minden kis apró szemtelenséget és óriási kárt felidézve, rázúdítja a kutyára, pont, mikor az átlépi a kaput. Ezt már igen sokan megcsinálták, bizonyított, hogy egy csapásra hatalmas tekintélyt képes szerezni ezzel a gazdi és így a kutya azonnal beáll mögé, már kontrollálható lesz és szófogadó. Viszont hihetetlen könnyû elrontani is, és ha elrontják, azt a kutya megérzi, és csak még egy "lúzer helyzet" lesz a gazdának, még lejjebb sodródik a sorrendben. Ezért nem ajánlják senkinek, mert valószínûleg nem fog sikerülni hatásosan. Az eredményességéhez tényleges kétségbeesés, csalódás és düh kell. Ez a módszer tényleg akkor hatásos, mikor már belátod, hogy így nem tudod tovább magadnál tartani a kutyát és soha többé nem is akarnád látni. Igaz, én nem jutottam el idáig, de jól ismertem már a kutyák kommunikációját, tudtam, hogyan vagyok képes a legnagyobb hatással lenni a kutyámra és kellõen dühös voltam rá akkor. Éppen csak szét tudtam volna tépni õt. Ez elég is lett ahhoz, hogy hatásos legyen a módszer. Úgy 2 éves volt, mikor végrehajtottam ezt a technikát. A kiváltó ok, ami miatt csaknem meg akartam akkor ölni, az volt, hogy súlyosan megharapta az érkezõ apámat. Mentségére legyen szólva a kutyámnak, a saját területén történt, a területvédõ ösztöne hihetetlenül erõs és elõtte ha kétszer látta az apám, de talán érthetõen akkor elborult ettõl a viselkedésétõl agyam, hisz én is jelen voltam pont és próbáltam õt letiltani. Neki nem volt joga agresszívek lennie a jelenlétemben, akármilyen körülmény is van. Viszont azóta, nagy részt e technikának is köszönhetõen, már nincs ilyen gondunk. Nem támad még idegenre sem, mikor vele vagyok és viszonylag könnyen le tudom állítani.
Utolsó, belehaltál volna ha leírod mi is ez a hatásos módszeretek?:D
Az elsõ írta: "Mikor viszed ki, te mesz ki elobb az ajton(a kutyat leulteted, kimesz, majd kihivod) de ha felall, becsukod az ajtot es visszaulteted" Ez ültetés és helyben maradás trükk a kapuban. Annyira dominancia gyakorlat, mint a kertben leültetni a kutyát. Ez fölösleges hülyeség. A kapun átlépés szabályát is fel lehet állítani rendesen. Alap járaton úgy kellene kinéznie, hogy mentek ki a kapun és a kutya, mintha gyökeret eresztett volna a lába, tökéletesen magától lestoppol és nem megy tovább. Akkor sem lép ki, ha a gazdi el megy messzire és macskák hordája rohan el a kapu elõtt, nyulak, õzek, rókák tucatja kezd pont ott játszani és 30 kg. illatozó sült húst raknak le a földre. Amíg a gazda nem engedélyezi, nem lép ki, szimplán a gazda iránti tekintélyébõl. Ennek elérésére egyetlen alkalom kell, egyetlen dolog és egy életre fog szólni a szabály. Viszont az emberek 99, 9%-a nem képes helyesen végrehajtani ezt a technikát. A lényeg, nekünk meg van, a kutyám minden egyes kapuban azonnal megáll és míg nem szólok, nem mozdul el. Jó látvány például a suliban, mikor õ áll a kapuban, én már 20 méterre vagyok és még mindig távolodok tõle és kutyák tucatja rohan el mellette kifelé. Csak akkor lép ki, ha hívom. :) A módszer olyan szinten hatásos, hogy már csak a legreménytelenebb esetekben érdemes használni, mikor már ott tart a gazda, hogy nem tud bánni a kutyával, holnap költözik. Ez az egy alkalom gyökeresen megváltoztatja a kutya-gazda viszonyt, azonnali tökéletes eredmény lesz, ha a gazda jól csinálja. Fizikai behatás persze itt sincs.
Nem hulyeseg amit az elso irt! Ha a kutyat hagyja a Kerdezo hogy kimenjen elobb, a kutya azt hiszi hogy o vezeti a Kerdezot.A falkaban is az alfa megy hamarabb, majd utanna a tobbiek. Ami meg fontos, hogy mikor mesz el/hazaersz ne koszonj a kutyanak!(Az alfa se koszon el a tobbiektol mikor elmegy vadaszni.)
A kérdező hozzászólása: Fúúú :D hát...nagyon köszönöm fõleg az utolsó kommentelõnek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! és ha valaki még tud valamit annak szívesen elolvasnám a tanácsát! :)
hat meg van mit csinalj ezen kivul, pl ne hagyd kunyeralni az asztal korul. Ne akkor jatsz vele amikor o akar, amikor hozza a labdajat, hanem amikor te akarsz.Ne akkor simogasd mikor odamegy hozzad, de te sose menj hozza!!!Ez nagyon fontos!!Ha valamit akarsz tole, hivd oda!!!Es amikor rateszed a porazt, vard meg mig hozzad megy, megnyugszik, leul es akkor csatolod hozza. Az ido valtozo, hogy mikor leszel te falkavezer.Toled es a kutyadtol fugg. Sok szerencset!!!
A kérdező hozzászólása: Mást nem is kell csináljak? És kb. mennyi idõ alatt jön rá , hogy én vagyok a falkavezér?
Hogy lehet valaki annyira felelõtlen, hogy egy módszert leír, amit alkalmazva a kérdezõ tuti elrontja az egészet???? Arról nem beszélve, hogy mások ezekért az információkért keményen fizetnek, hogy megtanulhassák, és gyakorolhassák... Aki meg egy ilyen leírás alapján vág bele az egészbe (amit még ezer dologgal kéne kiegészíteni, mert nagyon hiányos és részleteiben pont a lényeg hiányzik), annak meg sok sikert a jövõben, mert mindez szép és jó, de ennyitõl nem fog mûködni sajnos... Gratulálok... Én ha ajánlhatom, tanuld meg a kutyatartás alapjait kutyaoviban, az nem is drága, utána pedig eldöntöd, szeretnél-e kutyasuliba is járni a kutyáddal. Ne innen tanulj meg a kutyáddal bánni, hanem szakemberektõl.

Imadnivalo Labrador lany kutyam figyel ram a kutya suliban vagy ha egyedul viszem setalni. Ha a parom is velunk jon, nem birok vele porazon. (anelkul minden oke) Mit tegyek hogy tartsam falkavezer poziciomat?

Jutalom falattal gyonyoruen dolgozik. Anelkul meg valtozo. Amint parommal egyutt visszuk setalni a kutyakat (mert ketto van am) ha porazra rakom, nagyon nehez fenn tartanom a figyelmet az iranyomba. Csak a parom erdekli meg a masik kutya.. ketsegbe ejto, hogy nem tudom mit csinalok rosszul?!?!

Legjobb válasz: Szia! Nem ismerem a kutyádat, de nekem szintén volt ilyesmi problémám. 2 kistestû kutyám volt és az egyik enyhén szólva is rühellte a pórázt. Szerencsére szót fogadó kutya volt és a társát és engem is követett sétáink alkalmából, így azt a megoldást választottam, hogy a társára, aki nem tiltakozott nagyon a póráz ellen rátettem, a pórázgyûlölõ pedig jött utánunk. Hozzáteszem, hogy falkavezérként egyértelmûen elfogadott mindkettõjük. Javaslom, hogy ha elkezd húzni akkor húzd vissza, nézz a szemébe és mondd el neki, hogy mi a bajod. Ha közvetlen, jó viszony van köztetek, akkor hamarosan azt fogja csinálni amit szeretnél! :) Érdemes a kutyával "beszélgetni", elmondani neki, hogy mit szeretnél!

Szia! Nem ismerem a kutyádat, de nekem szintén volt ilyesmi problémám. 2 kistestû kutyám volt és az egyik enyhén szólva is rühellte a pórázt. Szerencsére szót fogadó kutya volt és a társát és engem is követett sétáink alkalmából, így azt a megoldást választottam, hogy a társára, aki nem tiltakozott nagyon a póráz ellen rátettem, a pórázgyûlölõ pedig jött utánunk. Hozzáteszem, hogy falkavezérként egyértelmûen elfogadott mindkettõjük. Javaslom, hogy ha elkezd húzni akkor húzd vissza, nézz a szemébe és mondd el neki, hogy mi a bajod. Ha közvetlen, jó viszony van köztetek, akkor hamarosan azt fogja csinálni amit szeretnél! :) Érdemes a kutyával "beszélgetni", elmondani neki, hogy mit szeretnél!
Nem tökéletes a koncentrációja még a kutyádnak. Erre kondicionálni kell a kutyát. Minél több helyzetben, zavaró körülmények között gyakorolni. Sétánál meg miért is kell csak rád figyelnie? A séta egy kikapcsolódás. Ott van a másik kutya, a párod is. Ha kijátszotta magát, elfáradt, már biztosan jobban fog figyelni rád. Amúgy az egyik legnehezebbet akarod a kutyádtól...bármikor csak rád figyeljen. Ehhez sok-sok gyakorlás és idõ kell.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat Azóta sokat javult a helyzet. Egy oktató azt mondta, maximalista vagyok. Ne akarjak mindent egybõl és tökéletesen. Az élet nem ilyen. Idõ kell. Sikerült! Most már csak a kaka-evésrõl kell leszoktatnom. Ez egy másik probléma, de már dolgozunk rajta. Köszönöm mégegyszer, szép napot


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!