Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek hetes babámmal, hogy (48 db)

Mit tegyek 2 hetes babámmal, hogy hamar visszaaludjon éjjel?

Felébred szopizik, illetve elalszik a cicin ha meg be akarom rakni a kiságyba felébred. Kap mellé tápszert is és akkor utánna nézel?dik. Napközben meg aludna. Próbálom délutántól ébren tartani akkor meg ny?gl?dik.

Legjobb válasz: Fogadd el ezt a helyzetet,ha nagyon akarsz ellene tenni akkor ezt megérzi a pici ( a feszültséget)és méginkább nem akar majd aludni,elöbb-utobb kialakul ám és akkor fog aludni amikor "kell".Ez egy ilyen korszak,2 hetes baba az még nagyon pici,ha 2-3 hónap mulva is ilyen gondod lesz akkor esetleg már lehet tippeket adni. Sok türelmet és jó babázást kívánok!

Fogadd el ezt a helyzetet, ha nagyon akarsz ellene tenni akkor ezt megérzi a pici ( a feszültséget)és méginkább nem akar majd aludni, elöbb-utobb kialakul ám és akkor fog aludni amikor "kell".Ez egy ilyen korszak, 2 hetes baba az még nagyon pici, ha 2-3 hónap mulva is ilyen gondod lesz akkor esetleg már lehet tippeket adni. Sok türelmet és jó babázást kívánok!
Úriten, hogy írhat valaki ilyet!!!Neked meg egy jó bunkósbotot! Aludj jól! A válaszra válaszolva, tényleg kicsi még, majd megtanul elaludni, visszaaludni és tovább aludni egyfolytában, mint 3-4 óra. De ehhez idõ kell. Kitartást és gratula a babához.
A második válszoló szerintem egy hülye poénnak szánta, de legalább kihozott rengeteg belsõ feszültséget belõletek:) Nem hinném, hogy szükség van a tápszerre, sokaknak így apad el a tejük, mert azt hiszik kevés és hozzátáplálnak. Kérdezd õt, nagyon ért hozzá: http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/326621/3/ Én magam mellé vettem, így félálomban eszik és alszik is. Sokan ellenzik, de én így érzem jónak.
Az elõzõ válaszoló vagyok, annyit még, ha elalszik én sosem keltem fel büfizni. Akkor felesleges. A bukás nem a büfi hiányától van. Üdv, egy 3 és fél hónapos kislány anyukája
az én 9 napos kisfiam, jól alszik, este ha jól lakik, akkor 4 órát is alszik. Addig kell hagyni a cicin, ameddig neki jólesik (vagy annyi tápot amennyit kér), érzi õ mikor elég. Lehet nem lakik jól a babád és azért nem alszik.Az én véleményem szerint ha beáll neki a 4 órás rend, akkor jól fog aludni. Ha ébren tartod, akkor mert nagyon nyügõs lehet az a baj.
Valaki kitörölte a második választ, amiben pálinkás kenyeret ajánl valaki.
nem is hiányzik, de vicces volt;)

Másfél hetes babám csak oldalt szeret aludni, mit tegyek? Nem tudom hogy ez jó a kis gerincének ha mindig oldalt fekszik? Van valami tippetek?

Legjobb válasz: az én fiam is mindig az oldalán aludt babakorában - kitámasztottam a hátát párnával - nincs semmi baja a gerincének, a gyerekorvos is tudta, hogy így alszik, nem mondták, hogy baj lenne - és így ha büfizik, akkor kifolyik - se nem nyeli vissza, se nem teszi bele az arcát a bukásba

az én fiam is mindig az oldalán aludt babakorában - kitámasztottam a hátát párnával - nincs semmi baja a gerincének, a gyerekorvos is tudta, hogy így alszik, nem mondták, hogy baj lenne - és így ha büfizik, akkor kifolyik - se nem nyeli vissza, se nem teszi bele az arcát a bukásba
Nekem kifejezetten azt javasolta mind a védõnõ és a háziorvos is, hogy oldalt (kitámasztva) altassam, vagy hason. A bukás miatt. Mivel hason utált lenni a fiam, oldalt aludt, váltogatva jobb-balt. Kb két három hós volt, amikor bármivel támasztottam is ki, vagy bugyoláltam be, elmászlált és hanyatt kötött ki. Mivel nem volt bukós baba, más nem erõltettem az oldalt alvást.
A kérdező hozzászólása: Ez érdekes mert a védõnõ nekem meg pakolt hogy a hátán fektessem a bölcsõhalál miatt.És szerinte az is baj hogy 5 órát is képes aludni és költsem fel 4 óra után enni. Bár nem értettem miért. Ráadásul az én fiam bealszik néha szoptatás után tehát a büfi néha elmarad, mert nem lehet felkölteni sehogy, ezért is teszem oldalra le.
Nem baj, ha oldalt alszik, az a lényeg, hogy váltogatva legyen, hogy melyik oldalon fekszik.
Igaza van az elõttem szólónak. Nem baj, csak az a lényeg, hogy minden altatásnál váltogasd az oldalt, mert nekik még könnyen eldeformálódik a kis fejük. A bukás miatt meg tényleg jobb, mint háton, mert nem nyel félre. A lányom mai napig oldalt alszik, mikor ilyen pici volt, mint a te babád, kitámasztottam a hátát egy összetekert takaróval. 15 hós baba anyukája
Hát a csípõjének állítólag nem igazán tesz jót, nálunk az ortopédián ezért nem ajánlják. Ennek ellenére az én pici lányom születése után kapásból képes volt hátról oldalra fordulni, és õ minden képen így akart aludni. Így nem volt és nem is lesz más választásom, mint elfogadni, hogy neki így kényelmes. Eddig egészséges a csípõje. Amúgy a keresztfiam most 9 éves, az õ idejében kifejezetten ezt erõltették rá a gyerekekre. Teljesen egészséges a csípõje.
az én fiam 4 hetes és csak oldalt szeret aludni születése óta.ha a hátára fektetem akkor visszafordul az oldalára.nyugi semmi baja nem lesz a csípõjének és a gerincének sem.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat

6 hetesen 0.59 cm a babám, ez nagyon pici? Mit tegyek hogy utolérje magát?

Legjobb válasz: 8 hetes kor elõtt nem is szabadna, hogy orvos lásson.Egy az, hogy halálra izgulja magát a leendõ kismama, kettõ megbolygatja a hüvelyi uh.Nekem 8 hetesn volt 1,4 cm ami picinek számít, 18 hetesen meg már 21 hetesnek megfelelõ méretei voltak.NYUGIIIIII. 23 hetes kismami

8 hetes kor elõtt nem is szabadna, hogy orvos lásson.Egy az, hogy halálra izgulja magát a leendõ kismama, kettõ megbolygatja a hüvelyi uh.Nekem 8 hetesn volt 1, 4 cm ami picinek számít, 18 hetesen meg már 21 hetesnek megfelelõ méretei voltak.NYUGIIIIII. 23 hetes kismami
Ne aggódj, szerintem nem kicsi a babát, ha esetleg van is egy kis eltérés az átlagos mérethez képest azt még simán behozhatja. Az elsõ válaszolóval a hüvelyi uh-val kapcsolatban nem értek egyet. Semmi baja nem lesz tõle a babának és szerintem megnyugtató tudni, hogy minden rendben. 27 hetes kismami
nem kötelezõ engedni a hüvelyi u.h.-ot. nekem 4hetesen volt hasi és láttuk a petezsákot, jó helyen volt beágyazódva, igenis elkell menni orvoshoz, amint megtudjuk a terhességet, az esetleges bajok miatt.pl. méhen kívüli. http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8 innen megtudod nézni a méreteket, és ne aggódj jól fejlõdik a picike. boldog babavárást
A kerdezonek: netem talalsz adatokat arrol, kb. mikor mekkora a petezsak/baba. Az egyik valaszolonak: a huvelyi uh miert bolygat meg? Vekony (vekonyabb, mint apa hasonlo resze:) es nem teszik fel a mehszajig, vagyis ezerszer kisebb mechanikai ill. barmilyen hatast kell "kiallni" vizsgalat alatt, mint szexnel. Es a normalis lefolyasu terhessegnek a szextol se lesz baja. Ne ijesztgessuk a nepet, mert az a vege, h nem mennek orvoshoz idoben, es egy esetleges mehen kivuli terhesseget jol nem vesznek eszre, csak mikor mar keso es bajt okozott (lasd 8 het elott minek lasson rovsoh... azert kerem, h megallapitsa, jo helyen van-e a petezsak)
rovsoh egyenlo orvos :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, aranyosak vagytok. Egyetértek az utolsó válaszolóval!


25 Hetes kismama vagyok, mar 3 napja nem akar megmozdulni a babam felek, nem erzem hogy mozogna mit tegyek? Vagy bekepzelem csak?

Legjobb válasz: Szia. Nem akarlak megijeszteni, de szerintem menj el a védõnõhez, vagy dokihoz, hogy hallgassák meg a szívhangot. Lehet, hogy csak Te nem érzed, hogy megmozdul, nekem 24 hetesen az orvos azt mondta, hogy még mindig elég pici ahhoz, hogy elbújhasson. Nem úgy van fordulva esetleg, befelé kalimpál. Vagy lehet, hogy tényleg akkor mocorog, mikor mozogsz, vagy alszol, ezért nem veszed észre. De nem fogsz megnyugodni úgysem, míg orvos nem látott, úgyhogy nézesd meg, hogy minden rendben van e. Ja és lehet a fronttól is, hogy lustibb. Majd írd meg mi volt. Minden jót! 37 hetes kismama.

Szia. Nem akarlak megijeszteni, de szerintem menj el a védõnõhez, vagy dokihoz, hogy hallgassák meg a szívhangot. Lehet, hogy csak Te nem érzed, hogy megmozdul, nekem 24 hetesen az orvos azt mondta, hogy még mindig elég pici ahhoz, hogy elbújhasson. Nem úgy van fordulva esetleg, befelé kalimpál. Vagy lehet, hogy tényleg akkor mocorog, mikor mozogsz, vagy alszol, ezért nem veszed észre. De nem fogsz megnyugodni úgysem, míg orvos nem látott, úgyhogy nézesd meg, hogy minden rendben van e. Ja és lehet a fronttól is, hogy lustibb. Majd írd meg mi volt. Minden jót! 37 hetes kismama.
Sajnos nem mindig van más tünet, ha baj van! Én tavaly jártam így a 36. héten, nem véreztem, nem görcsöltem, csak a baba nem mozgott. Nem volt már mit tenni... Menj mindenképp orvoshoz, mert neked is bajod lehet. De reméljük hogy még pici, s csak nem érzed, hogy mozog, s minden rendben lesz. Nagyon drukkolok Neked! Újra 29 hetes pocakos.
Ha baj lenne, már szerintem érezned kellett volna belõle valamit.Esetleg vérezgetnél, vagy görcsölgetnél.Valószinû, hogy a front lehet, 3 nap túl sok ahhoz, hogy ne jelentkezett volna valami tünet ami arra utalna valami nincs rendben.Menj orvoshoz, vagy hívd fel az aggályaid miatt.Meglehet, hogy behív egy uh-ra.Kívánom a legjobbakat!
Egy 25 hetes babát érezni kell! Azonnal menj orvoshoz!!!!
Én vagyok a szintén külföldi:) Na ugye megmondtam hogy nincs gond, hisz észrevetted volna? Velem is ugyanugy volt, és mégsincs semmi. Söt most az enyém megint két napja nem hallatott magàrol, de kb egy oràja ujra megrugott:) Szoval meg kell öärteni, hogy nem minden nö egyforma, és emiatt nem KELL mindenképp érezned mindennap a picidet! De a teleoszkop tényleg nem rossz ötlet, ha van rà lehetöséged vedd meg! Sok boldogsàgot.!
Nagyon örülök neki.Nagyon gyakran nézegettem mit írsz!A köldöknél én is erre gondoltam.Nõ a poci és kezd kidomborodni így most valószínûleg egy szintbe került a has felszínével.Még egyszer nagyon örülök!További Boldog babavárást!
Ha eddig rendszeresen érzedted õt, akkor menj el dokihoz Uh-ra. Legalább megnyugszol.
Jaj de jó, aggódtam értetek, nagyon átérzem, én is sírtam már a kis pocok miatt, persze ok nélkül. Kívánom, hogy többet ne ijessztegessen a kis manó! Elsõ, és nem tudom hányadik válaszoló voltam.
A kérdező hozzászólása: Mar mocorog a kis manocskam egyem a szivet ugy megvoltam mar ijjedve meg anyukam is sirt meg en is elpityeregtem magam fogtam a hasam es egyszercsak jol lebombazta a kezemet a kis rosszasag...azota nem akar leallni :D Lehet nem jol irtam a koldok temat mert a koldokom az megvan de anyu latta kameran mikor beszeltunk(O otthon el Magyarorszagon) aztmondja csak a gyerek nyomja kifele a hasam ahogy nol ennek kovetkezteben ilyen furi a koldokom. Koszi mindent!!!!!
Remélem minden rendben van nálatok! Én egyet tudok tanácsolni, persze ha ezen a nagy ijedtségen túl lesztek, hogy vegyél egy sztetoszkópot! Sok felesleges álmatlan éjszakától megkímél! Nekem a barátnõm járt ugyanígy mint Te, de persze a babájának semmi baja nem volt! Aztán mondta hogy vettek sztetoszkópot és most már ha nem érzi hogy mozogna a baba, akkor rögtön megkeresi a szívhangját és megnyugszik! Ebbõl okulva én is vettem egyet, itt Magyarországon kb. 5ezer Ft körül már jó minõségût lehet kapni! :) Tudom hogy ez most nem segítség Neked, csak gondoltam leírom a tapasztalataimat! :) Szorítok Neked hogy minden rendben legyen! 29 hetes kismama
Az nem lehetséges, hogy csak nagyon szabályos a köldököd és ahogy kezd kifordulni (poci növekedése miatt ez normális)úgy tûnik, hogy beforrt?Semmi jele nincs, hogy volt ott köldök?
A kérdező hozzászólása: Ugy dontottunk a parommal, hogy ha ma nagyon figyelgessem a picit koncentraljak, es ha nem mozdul, akkor ha megerkezik a munkabol akkor bemegyunk az emergencyre!Kulfoldon elek sajnos itt minden maskepp van:((Es van 6 ora idoeltolodas is)Ha esetleg megmozdul addig vagy elmentunk orvoshoz mindenkepp irni fogok, es koszonom a valaszokat, es az eggyutterzeseteket!(Egyebkent tegnap ittam nem 2 pohar hideg pepsit is, csokikat is meg sutit, csokis sutit de semmi.egesz ejjel nem aludtam!Puszi nektek!(A 4 ik valaszolonak:a koldokombe ami lyuk volt az eltunt beforrt egyszeruen)
Voltál már orvosnál? Majd írj, hogy mi volt.
Nekem négy napig nem lehetett semmit se érezni, pedig egészsöges a baba. Él. Befolyàsolhatja sok minden hogy nem érzi
szerintem is menj el orvoshoz, csak ugy nyugszol meg biztosan, 3nap az már sok, nem kell tünetnek lenni ahhoz van, DE NINCS! ird meg hogy mi van!!
hogy érted azt hogy beforrt?
Jah es ha beforr a koldok az normalis a 25.heten?furdes kozben vettem eszre tegnap...
A kérdező hozzászólása: okes koszike puszi!!!
A kérdező hozzászólása: Kosziszepen Olyan edesek vagytok hogy ennyire eggyuttereztek velem!A Szteroszkopot megemlitem a paromnak :) koszi mindent.Jo hogy vannak ilyen jolelku es egyutterzo emberek es ez jolesik!En is nagyon sokat adok tanacsokat amennyire csak kitelik az idombol:) Puszi!!!

21 hetes terhesen a babám állandóan lent érzem a hólyagomnál, ill. lejjebb. Beáll oda és nyom lefelé, mint egy kemény szikladarab. Mit tegyek? Félek, hogy így esetleg nyitja a méhszájat is.

A hasam többi része puha, csak ott lent kemény. Nem igazán keményedés, bár a másik babámnál ez nem volt. A másik babámnál ezt csak a 30. hétt?l éreztem, mikor befordult fejvéggel.

Legjobb válasz: Én is második babám várom és kb. ugyanezt tapasztalom. :) Elsõ babával teljesen jól elvoltam. A 27. hétben járok, de már hetek óta érzem, hogy a hólyagomat úgy megnyomja, hogy belenyilallik a fájdalom. :S A 24. héten voltunk 4D-n és ott mondták, hogy bizony a feje már lent van, a lába a bal bordáimfele. Elvileg még talán foroghatna, de tuti, hogy úgy maradt, mert ha mocorog, a csontos kis lábát érzem a bordáimnál. :D Egyébként az elsõ fiam is így feküdt valahogy, mert õ is majdnem itt dugdosta ki valamelyik kis csontos "alkatrészét", bár akkor nem voltam benne biztos, hogy a sarka vagy a könyöke. :) Biztos így "feküdte ki" a méhem, ezért fekszik így az öccse is! :D Keményedni is gyakrabban szoktam, mint annó az elsõvel, de szerintem ez is normális, hiszen most nem is tudunk annyit pihenni, mint mikor még nem volt tesó. Szedjél magnéziumot és pihenj, amikor csak tudsz! Boldog babavárást!

Én is második babám várom és kb. ugyanezt tapasztalom. :) Elsõ babával teljesen jól elvoltam. A 27. hétben járok, de már hetek óta érzem, hogy a hólyagomat úgy megnyomja, hogy belenyilallik a fájdalom. :S A 24. héten voltunk 4D-n és ott mondták, hogy bizony a feje már lent van, a lába a bal bordáimfele. Elvileg még talán foroghatna, de tuti, hogy úgy maradt, mert ha mocorog, a csontos kis lábát érzem a bordáimnál. :D Egyébként az elsõ fiam is így feküdt valahogy, mert õ is majdnem itt dugdosta ki valamelyik kis csontos "alkatrészét", bár akkor nem voltam benne biztos, hogy a sarka vagy a könyöke. :) Biztos így "feküdte ki" a méhem, ezért fekszik így az öccse is! :D Keményedni is gyakrabban szoktam, mint annó az elsõvel, de szerintem ez is normális, hiszen most nem is tudunk annyit pihenni, mint mikor még nem volt tesó. Szedjél magnéziumot és pihenj, amikor csak tudsz! Boldog babavárást!
szia, én is így éreztem, és sajnos nekem elkezdett kinyíllani a méhszáj, és 24 hetesen beindult a szülés és meghalt a babám. nem akarlak megijeszteni de pihenj amennyit csak tudsz.
Szia! én most vagyok 24 hetes és nekem is ez van.Nagyon lent hordom a babámat, de ne aggódj szerintem.a dokim azt mondta hogy nem nyílik attol!Csak jobban vigyáznod kell!Én veszélyeztetett lettem az miatt!Nem szabad semmit csinálnom, csak minél többet pihennem!
Nekem is ez volt 3-4 napig Uh-n kiderült , hogy medencevégû még, és valószínûleg a hólyagomon is csücsül . Azóta átmozdult, de van mikor odatéved. 24hkm

Hét hetes babám öt hetes kora óta gyakorlatilag végigsírja az ébrenléti szakaszait. Kizárólag a cici nyugtatja meg, de nem bírom és nem is akarom órákon keresztül szoptatni. Mit tegyek, hogy ne akarjon folyton cicizni?

Más baba ilyenkor már kis id?re leköti magát, ?nála ez nagyon ritkán fordul el?. Már nagyon aggódom, hogy valami baja van...

Legjobb válasz: Szia! Lehet hogy tényleg fáj a poci és az a baj. Nálunk is volt hasfájás, de nem hinném hogy hagynod kéne sírni a kiságyában, mert rád van szüksége, nem a magányra. Légy türelmes, dudorássz neki, én 10 hónapja énekelek, mióta megszületett a kislányom, és mindig megnyugszik, ha énekelek. Sokszor napközben együtt aludtam vele, amikor végre belealudt a szopizásba. Ha a kezemben aludt el, és ébredt amikor a kiságy ba tettem, felvettem, és beültem vele egy kényelmes fotelba vagy kinyújtóztam a kanapén, betakartam egy jó meleg takaróval a hátát,és próbáltam lazítani. Így elöl-hátul melegség veszi körül, és jót tud durmolni. Az elsõ válaszolónak: 7 hetesen még nem rafinált egy kisbaba, sajnálom ha így gondolod. Igazából még most hogy 10 hónapos a kislányom sem vettem észre hogy "kihasználna", pedig a te véleményed sterint már ki kellett volna idegelnie...

Szia! Lehet hogy tényleg fáj a poci és az a baj. Nálunk is volt hasfájás, de nem hinném hogy hagynod kéne sírni a kiságyában, mert rád van szüksége, nem a magányra. Légy türelmes, dudorássz neki, én 10 hónapja énekelek, mióta megszületett a kislányom, és mindig megnyugszik, ha énekelek. Sokszor napközben együtt aludtam vele, amikor végre belealudt a szopizásba. Ha a kezemben aludt el, és ébredt amikor a kiságy ba tettem, felvettem, és beültem vele egy kényelmes fotelba vagy kinyújtóztam a kanapén, betakartam egy jó meleg takaróval a hátát, és próbáltam lazítani. Így elöl-hátul melegség veszi körül, és jót tud durmolni. Az elsõ válaszolónak: 7 hetesen még nem rafinált egy kisbaba, sajnálom ha így gondolod. Igazából még most hogy 10 hónapos a kislányom sem vettem észre hogy "kihasználna", pedig a te véleményed sterint már ki kellett volna idegelnie...
Az enyém is ezt csinálta, de nekem hasfájós volt azért.Ha úgy gondolod, hogy eleget evett tedd le, ha mellette maradsz akkor a hasára és hagyd, hogy sírjon.Hason jobb a hasfájósnak és majd amikor elfárad elalszik.Másképp nem tanulja meg, kihasználja a helyzetet, sírással eléri, hogy felvedd.Vagy adj neki néha egy kis kamilla teát, nyugtató és jó a pocinak.Ha nem vagy elég erõs és megsajnálod, kinyír idegileg.Õk már rafináltak:-)
Én nem mondanám egy pár hetes picire, hogy kinyír idegileg... a sírás sok minden lehet, ne feledd, õ így kér segítséget! Nekem bevált, amikor nyugtalan volt a lányom, hogy levendula illóolajat öntöttem a mécsestartóba, azt párologtattam a szobában. Nagyon jól nyugtat és nagyot alszik tõle a picur. Csak ne lepõdj meg, ha te is!:-)
A kérdező hozzászólása: Csakhogy engem valóban kinyír idegileg. Amíg alszik, felszívom magam, hogy türelmes legyek vele. De gyakorlatilag ébredés és értelemszerûen a cicizés után kb. 10 percet tudom lekötni, utána kisebb megszakításokkal egyfolytában sír a következõ alvásig... Hogy lehet ezt átvészelni? Fél óra sírás után már tiszta kész vagyok. Naponta ez több óra üvöltést jelent.
Nem lehet, hogy eleve te vagy ideges és azt érzi, átveszi a kisbabád? Nagyon érzékenyek ám minden rezdülésünkre! Ha már eleve szinte várod, hogy na mindjárt üvölteni fog, akkor fog is. Próbáld meg elõször fejben megoldani a dolgot. Hidd el, mûködik! Az én lányom egy idõben este rendszeresen sírt 8-tól 10-ig. Már eleve úgy mentem neki az estének, hogy na mindjárt sírni fog. Aztán elkezdtem szuggerálni magamat, hogy ne is gondoljak ilyesmire. Picit elõrébb hoztam a fürdetést is, utána szopi, csupa pozitív gondolattal, és láss csodát: egyik napról a másikra megtanult 8-kor elaludni, sírás nélkül.
Szerintem is hasfájástól lehet, mert mindig dolgoznia kell a pocakjának, hisz az elõzõ etetésnél bevitt táplálékot sem sikerült még megemésztenie.A mi védõnõnk azt tanácsolta, próbáljuk kihúzni a 2 órát az evések között, akár cumival is, ha a kicsi elfogadja.Remélem segíthettem.?

13 hetes terhes vagyok, a párom elhagyott amint megtudta a babát. Próbáltam sokszor beszélni vele, elmondtam neki, hogy szeretem, sajnos eddig nem érdekelte. Mit csináljak? Szeretem és nagyon hiányzik, van rá esély, hogy visszajön hozzám? Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szia! Ne haragudj hogy ezt írom,de szerintem aki ilyen az nem érdemli meg hogy még te könyörögj neki.Az élet legszebb dolga fog veled történni,õ pedig nem érdemli meg sírjál utána.Majd akkor fog jelentkezni mikor végigfut a kis agyán hogy mit tett és hogy mit veszített.Sajnálom hogy ezt kellett írnom.Fel a fejjel,és összpontosíts a babára,õ nem hagy cserben és nagy szüksége van rád. Sok sikert:)

Szia! Ne haragudj hogy ezt írom, de szerintem aki ilyen az nem érdemli meg hogy még te könyörögj neki.Az élet legszebb dolga fog veled történni, õ pedig nem érdemli meg sírjál utána.Majd akkor fog jelentkezni mikor végigfut a kis agyán hogy mit tett és hogy mit veszített.Sajnálom hogy ezt kellett írnom.Fel a fejjel, és összpontosíts a babára, õ nem hagy cserben és nagy szüksége van rád. Sok sikert:)
Szia! Az elõttem szólóknak igazuk van! A babával törõdj inkább, én is egyedül voltam terhesen, meg még mindig egyedül vagyok a 2 hónapos kis kópéval, de hidd el, egy felelõtlen apánál ez is jobb. És meg van az az elõnye, hogy nem vitatkozik veled nevelési kérdésekben. Szorítok neked!!!
Mekem úgy tûnik, hogy a kapcsolatod megítélése nem áll reális alapokon. Nem kényszerítheted rá az akaratodat egy másik emberre. Gondolom a baba véletlen volt. Hiszen ha az a férfi akit párodnak mondasz akarta volna a gyereket, valószínûleg nem hagyott volna el. Nagy felelõtlenség amit tettél. De ez már mindegy. Férfit találsz különbet, nem ilyet, aki nem vállalja a következményeket. Mostantól felnõttként kell viselkedned mert felelõs vagy egy gyermekért. Hagyd azt a pasit a francba. Koncentrálj arra, hogy hogyan fogsz egyedül boldogulni a kicsivel. Mibõl fogtok élni, kitõl kaphatsz segítséget? Ha azzal foglakozol, hogy elhagytak azzal a gyerekedet is boldogtalanná teszed. Mellesleg... pasit visszaszerezni könyörgéssel... lehetetlenség. Légy ragyogó, mint a kismamák, vidám és bizakodó. Az a vonzó. Hozd rendbe a lelked és koncentrálj a babára! :) ))
ezt az én párom is igy fogadta.elhagyott, és azt mondta neveljem fel egyedül nélküle, néha egy hónapba 1x megnézi hogy hogy néz ki a gyerek, de nevére nem veszi.és most tartok a 36ik hétnél és együtt vagyunk és azt mondta, hogy mellettem marad, és nem hagy el késöbb majd elvesz, de a nevére változatlan nem veszi, azt mondta házasság után fog a nevére kerülni.szerintem ne aggodj.adj neki idõt. nehéz egy férfinak felfognia hogy apa lesz, azt hogy terhes vagy s már elvetetni sem lehet, azt hogy "elkell" vennie(ne értsd félre igy gondolja), azt hogy felelõsséggel tartozik nemcsak a saját életére kell vigyáznia de már másik életért is felelnie kell.ha ezt felfogta akkor vissza megy ha van benne egy kis jo érzés és tényleg szeret téged.hagyd most békén. ne irj neki, ne hivd, hagyd hogy hiányozz neki(nagyon nehéz), de ha érzi hogy hiányzol neki akkor könnyebben visszakapod, mintha visszasirnád magad.légy erõs.türelem meghozza a gyümölcsét.
Hát ugye inkább védekezni kellett volna. Az hogy a fiú nem igazán akar apa lenni, szerintem a korából is fakad. Meg eleve vannak felelõtlen pasik. Mondjuk azt, hogy nem vetetted el a babát, teljesen megértem. Aki az elsõ babáját elveteti, sokszor nem kap második esélyt. HA jó szüleid vannak, õk segíthetnek a babád felnevelésében. Te tudod milyenek a körülményeid, pl. van e végzettséged amivel a GYES után el tudsz helyezkedni? A babára jár majd neked családi pótlék. És igen a fiúnak vállalni kell a tetteiért a felelõsséget, vagyis jár neked a gyerektartás tõle. Bár ha úgy van ahogy gondolom, és a srác is az iskolapadot koptatja még, nem számíthatsz nagy pénzre. Ha a fiú végképp nem vállalja a babát és neked sincs semmi segítséged, akkor talán az örökbeadás lehet az utolsó megoldás neked. Sajnálom hogy fiatalon kerültél ebbe a helyzetbe.
13 hetesen mondtad el neki?
mindenesetre nagy felelõtlenség amit tettél, de itt most nem a letoláson van a hangsúly... akkor kell gondolkodni mikor 2 ember összebújik, hogy abból esetleg egy baba születik, ha nem védekeznek.. de vannak sajnos olyan férfiak is akik együtt tervezik a gyermeket, és amikor még meg sem születik lelép.. ne rágódj rajta, mert ez a babádnak is ártalmas és esetleg a sok stressztõl még elvetélhetsz... mit tegyél? mit ne tegyél inkább amit irtam.... legyél türelmes, majd az idõ megoldja, az erõszak úgy sem segit és ha vissza is menne, csak kötelességbõl, az meg kinek jó?

25 hetes terhesen 1 hete irdatlan hasmenésem van, semmi nem marad meg bennem, pedig már a főtt krumpli-háztatási keksz-tea triót fogyasztom csak. Mit tegyek, hogy meggyógyuljak? Mit tegyek, hogy a babának a legjobb legyen?

Legjobb válasz: Ez valami vírus lesz. Miért nem mész el orvoshoz?? Mink nem látunk beléd.Ha nekem 2-3 nap nem múlt volna el,és már mentem volna. De ez a te dolgod. Széntabletta?? Normaflore??? Smecta por?? De inkább orvos.

Ez valami vírus lesz. Miért nem mész el orvoshoz?? Mink nem látunk beléd.Ha nekem 2-3 nap nem múlt volna el, és már mentem volna. De ez a te dolgod. Széntabletta?? Normaflore??? Smecta por?? De inkább orvos.
Szerintem a vírus miatt nincs 1 hétig hasmenésed. Nem szedtél antibiotikumot? Magnéziumot? A Normaflort biztos szedheted, azt próbáld ki, de így 1 hét után orvoshoz is el kellene menned.
Házi orvos deréktól lefelé vizsgált?????? E`rdekes...... Kérj másik orvostól tanácsot.2.voltam.
Bocsi elolvastam....Deréktól felfelé. Bocsi mégegyszer.
Orvos látott? Ahhoz amit õ mond nem hiszem, hogy sokat tudunk tenni.
A kérdező hozzászólása: Látott körzeti orvos, de nem bízom benne.. Konkértan a terhes könyvemmel a kezében deréktól felfele megvizsált, majd amikor mondtam, hoyg Elevitet szedek, akkor megkérdezte, hogy "maga terhes?". Azt hittem viccel, de nem, sajnos nem vette észre a vizsálat során a nagy hasam. Ti bíznátok benne, most õszíntén?!
Hát én is így vagyok a háziorvosommal, hogy max. arra jó, hogy kiadja a TP papírt, de ha komolyabb bajom lenne, biztos nem mennék hozzá. Egyszer már félrekezelt, azóta sem heverte ki teljesen a szervezetem, mondhatni egy életen át viselhetem az õ felületességét és hozzá nem értését. Csak közel van, azért járok még hozzá. Kérj beutalót belgyógyászatra, vagy gasztroenterológiára. Vagy kérdezd meg a végõnõd, hogy õ mit tanácsol, hová fordulj.
Eleviten kívül szedsz mást is? Én még a terhességem elõtt szedtem, de 2 nap után elkezdett fájni tõle a hasam és hasmenésem lett. Talán térj át másik vitaminra.

A fiam 12 éves fáj a torka és 38 fokos a láza én 22 hetes terhes vagyok. Tudok tenni valamit hogy ne kapjam el töle a betegséget? Magzatom elkaphatja ugy hogy én azt nem veszem észre? Mit tegyek ha esetleg belázasodnék? Mennyire árt a babámra?

köszi

Legjobb válasz: Szia! én itthon vagyok a 4 éves kislányommal, mert beteg, köhög, lázas. kicsit már én is köhögök, de nem hiszem, hogy bármi baja lenne a babának ettõl. nem szedek gyógyszert semit, teázok. persze , ha durvább lenne a dolog, el kell menni dokihoz. láz esetén csillapítani kell ugyan úgy, nem lesz baja a babának, szerintem..

Szia! én itthon vagyok a 4 éves kislányommal, mert beteg, köhög, lázas. kicsit már én is köhögök, de nem hiszem, hogy bármi baja lenne a babának ettõl. nem szedek gyógyszert semit, teázok. persze , ha durvább lenne a dolog, el kell menni dokihoz. láz esetén csillapítani kell ugyan úgy, nem lesz baja a babának, szerintem..
Használj maszkot, moss sûrûn kezet és szellõztess gyakran, szedj c vitamint, egyebet ellene nem igen tehetsz. Ha elkapnád a lázra ügyelj, nekem algopyrint adtak, mikor terhesen lázas lettem. Judy
A kérdező hozzászólása: Köszi nektek sürün mosok kezet szellöztetek is de egész héten együtt voltunk mig lappangott nála ez a dolog.Szerintetek ugy nem lehet elkapni hogy én nem veszem észre csak a baba lesz beteg?

Mit tegyek, hogy a hét hetes babám este hamarabb elaludjon mint 11óra?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is beletelt pár hétbe, hogy rájöjjek, de azóta hála Istennek mûködik, most 6 hónaposak vagyunk.:-) Én elõrehoztam a fürdés idejét, úgy, hogy amikor - rendszerint este 7 körül álmosodik és éhes is, addigra már túl legyünk rajta, így szopi után azonnal bealszik, gyakorlatilag fél 8-kor legkésõbb alszik. próbáld figyelni a baba bioritmusát, mivel a túl fáradt kicsi pont olyan nehezen alszik el, mint amelyik nem fáradt még. Próbáld megfigyelni, a te babád mikor kezd "laposakat pislogni" estefelé. Biztosan van ilyen idõpont. Egyik barátnõmnek is ugyanezt tanácsoltam, náluk is mindig állt a bál éjfélig, azóta viszont este 8-kor náluk is alvás van. Sok sikert és sok boldogságot a picihez!

Szia! Nekem is beletelt pár hétbe, hogy rájöjjek, de azóta hála Istennek mûködik, most 6 hónaposak vagyunk.:-) Én elõrehoztam a fürdés idejét, úgy, hogy amikor - rendszerint este 7 körül álmosodik és éhes is, addigra már túl legyünk rajta, így szopi után azonnal bealszik, gyakorlatilag fél 8-kor legkésõbb alszik. próbáld figyelni a baba bioritmusát, mivel a túl fáradt kicsi pont olyan nehezen alszik el, mint amelyik nem fáradt még. Próbáld megfigyelni, a te babád mikor kezd "laposakat pislogni" estefelé. Biztosan van ilyen idõpont. Egyik barátnõmnek is ugyanezt tanácsoltam, náluk is mindig állt a bál éjfélig, azóta viszont este 8-kor náluk is alvás van. Sok sikert és sok boldogságot a picihez!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!