Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek hetes babámmal, (153 db)

Érezném, ha baj van a babával? 12 hetesen voltam uh-on. Azóta nem, csak a múlthéten voltszívhang meghallgatás. Mi van, ha baj van a babával? Mit tegyek ilyen gondolatok ellen?

Legjobb válasz: Ezzel szerintem sokan így vagyunk. én most 14 hetes vagyok, 12 hetesen voltam uh-on. múlt hét óta viszont már semmi bajom nincsen, és én is néha úgy érzem, hogy biztos azért, mert valami baj van. de nincs! biztos, hogy nincs!!!! Próbálj pozitívan gondolkodni, programokat csinálni magatoknak, persze ha nem dolgozol, és olyan gyorsan eljön az az idõpont, amikor újra lehet menni uh-ra. jó babvárást!

Ezzel szerintem sokan így vagyunk. én most 14 hetes vagyok, 12 hetesen voltam uh-on. múlt hét óta viszont már semmi bajom nincsen, és én is néha úgy érzem, hogy biztos azért, mert valami baj van. de nincs! biztos, hogy nincs!!!! Próbálj pozitívan gondolkodni, programokat csinálni magatoknak, persze ha nem dolgozol, és olyan gyorsan eljön az az idõpont, amikor újra lehet menni uh-ra. jó babvárást!
Sajnos én se éreztem, hogy baj van, 10 hetesen vették észre hogy 6hetesen elhalt, a testem se jelzett semmit! De ez én vagyok! Mindenképpen gondolkodj pozitivan, a rosszakat meg gyorsan üzd el! Olvass jo tapasztalatokat, a rosszakat ugord àt, ne olvasd el! Csinàlj baba naplot s csak a jo gondalataid ird bele, hogy mennyire vàrod, az eredményeket, képeket mindent jegyezz bele! Azt olvasgatva, majd csak a jora gondolsz! Minden rendben lesz! Boldog baba vàràst! :)
Ezen mindenki átesik szerintem.Én se voltam külömb.Hogy megnyugodjak vettem egy szívhang készüléket, hogy ha nyugtalanít valami megtudjam õt hallgatni.Igazából csak a 24 hét környékén nyugodtam meg de nem teljesen.Minden rendben van nefélj.Olvass sokat és beszéljél hozzá.Tudom még nem hall téged de legalább nyugtat egy kicsit.Nálam legalább is bevált.Most a párom aggódik , hogy esténként meg egész nap elég sokat mozog a baba.Fél órán keresztül hullámzott a hasam tegnap este.Megkért , hogy hívjam fel a z orvost , hogy normális e ez.Kezdte rám hozni a frászt.A picikéd jól van .Amíg nem görcsölsz, már mint a hasad és nem vérzel minden rendben van.Beszélgess valakivel , hogy a figyelmed elterelõdjön.Én folyton anyukámmal beszéltem.Minden jót és boldog babavárást.30 hetes km.
Én is sokszor gondoltam ilyenekre, de fõleg inkább a 12 hét elõtt. Én is csak akkor voltam utoljára uh-n, utána most pénteken megyek a dokihoz, már alig várom. Az jó, hogy elmúltak a rosszabb tünetek (álomkórság, hányinger), az uh utáni 1 hétben fel voltam töltõdve, utána pedig már úgy növekedett a hasim alja, hogy már az megnyugtatott, amikor pedig elkezdtem érezni a pillangó mozgásokat a hasimban néha, már nem gondolok ilyenekre. Te is fogod már nemsokára érezni a babót, ha nem is egész nap, mint majd késõbb, de megnyugtató, ha néha bejelentkezik. Már én is azt várom, hogy folyamatosan rugdosson :o) Godnolkodj pozitívan, képzeld el amikor hazamentek a gyönyörû egészséges babával a kórházból! Boldog Babavárást! 18 hetes
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Tényleg jó lenne már érezni a picit, de még nem akarja magát mutatni.A hasam sem nõ, alig látni valamit, idegenek még nem is veszik észre.Emiatt szoktak hülye gondolataim támadni.

Mit tegyek? El vagyok kenődve. Hány óránként etessem 2 hetes babámat, ha ő simán aludna 4 órákat, de csak 40-50-eket szopizik? És mennyi ideig szoptassam? Bővebben lent

3900 gramm, szóval szerintem több tejci kellene neki, de nem szívja ki mind, ami a cicimben van. Szerintem kicsit lusti, mert az elején szopizik, aztán a zsíros tejcit már nem szívja ki, azt mindig le kell fejnem. Szopizás közben rendszeresen elalszik. Van aki azt mondja igény szerint szopiztassam, de akkor semmi rendszer nincs. Van aki szerint meg, ha törik, ha szakad keltsem 3 óránként, hogy szokja, hogy nem akkor van cici, ha sír, hanem rendszer szerint és max 40 percig szoptassak, ha utána üvölt, akkor se vegyem cicire, mert akkor sosem szívja majd ki a zsíros tejet.

Legjobb válasz: Szerintem egyszerûen igazodj a gyerekhez. Rendszert ráértek kialakítani késõbb, most még nagyon pici. Figyeld a gyarapodását, ha gyarapszik, akkor nincs gond. A 40-50 ml nem kevés, az én babám kevesebbeket eszik két hetesen, de már több mint fél kilót hízott, vagyis nem törvényszerû, hogy óriási mennyiség kell a babának.

Szerintem egyszerûen igazodj a gyerekhez. Rendszert ráértek kialakítani késõbb, most még nagyon pici. Figyeld a gyarapodását, ha gyarapszik, akkor nincs gond. A 40-50 ml nem kevés, az én babám kevesebbeket eszik két hetesen, de már több mint fél kilót hízott, vagyis nem törvényszerû, hogy óriási mennyiség kell a babának.
Ha nem sír és ö elégedett a súlyával akkor ne keltegesd. mérd hetente és ha hízik akkor nincs baj. persze ha nem hízik akkor kell keltegetni. még nem kell rendszer. nekem tápos volt de ilyenkor még semmi rendszer nem volt. föleg éjszaka ne keltegesd. 4 óra nem nagy gond. 6 óránál ne aludjon nappal többet. de éjszaka hagyjad.szerintem.
Ez a rendszermánia szerintem nem jó dolog. Egy ilyen pici babára szívtelenség ráerõltetni a felnõttek által kitalált elõírásokat. Ilyen fiatal babuci persze hogy elalszik szopi közben, hiszen az komoly munka, elfárad. :) Ha õ ennyit igényel, akkor ennyit igényel. Ha nagyon aggódsz a gyarapodása miatt, akkor nap közben keltsd fel esetleg, amikor látod hogy éberebben alszik, vagy csak simán feküdj mellé és adj neki cicit olyankor, lehet hogy félálomban is nekiáll enni. Annak meg hogy éjjel hosszan alszik, örülj! :) Én soha nem hagyom üvölteni az enyémet (fél éves múlt). Egy kisbaba nem üvölt ok nélkül, mindig akar vele valamit közölni. Nagyon ajánlom ezt a könyvet: Jean Liedloff: Az elveszett boldogság nyomában. ;)
ne idegesítsd magad semmin, ha van 3-4 kakis és több pisis pelusa, akkor szard le hogy ki mit mond, a babádnak így jó és csak az érdekeljen. Az elsõ babánál én is majd belebolondultam a sok "okos" tanácsba, most a 2. már tudom hogy csak az õ igényei számítanak. Csak rá figyelj, senki másra. Itt sem fogsz ennél jobb tanácsot kapni. Vannak ez elborult agyú szoptatás mániákusok, akik birtokolják a bölcsek kövét, rájuk egyáltalán nem kell hallgatni, mert csak a hülyeséget szajkózza az összes.
A kérdező hozzászólása: És akkor is hagynátok, ha csak 20-at eszik, vagy 30-at??? Mert ilyen is van.
Hát én hagynám. Részemrõl elfogadtam, hogy nincs rendszer, vagyis az a rendszer, amit a baba kialakított, és ha neki az összevissza volt, akkor az volt a rendszerünk. Én nem mérem itthon a babát, a tanácsadáson mérik, egyébként meg látom, hogy szép pufi, van kakis és pisis pelus elég, így nem idegeskedtem, ha idõnként keveset szopizott. Esetleg kínálgasd cicivel, pl amikor alvás közben félálomszerûségbe kerül. Ha nem is kelted fel, de mondjuk érzékeli, hogy ott a cici, lehet, hogy szopizik kicsit, és alszik is tovább. 2 hetes babánál szerintem is korai még rendszert kialakítani, még ha késõbb szeretnél is, õ még nagyon pici és a szopizás is kifárasztja. Én mindenképpen az õ igényeihez igazodnék.

6 hetesen 0.59 cm a babám, ez nagyon pici? Mit tegyek hogy utolérje magát?

Legjobb válasz: 8 hetes kor elõtt nem is szabadna, hogy orvos lásson.Egy az, hogy halálra izgulja magát a leendõ kismama, kettõ megbolygatja a hüvelyi uh.Nekem 8 hetesn volt 1,4 cm ami picinek számít, 18 hetesen meg már 21 hetesnek megfelelõ méretei voltak.NYUGIIIIII. 23 hetes kismami

8 hetes kor elõtt nem is szabadna, hogy orvos lásson.Egy az, hogy halálra izgulja magát a leendõ kismama, kettõ megbolygatja a hüvelyi uh.Nekem 8 hetesn volt 1, 4 cm ami picinek számít, 18 hetesen meg már 21 hetesnek megfelelõ méretei voltak.NYUGIIIIII. 23 hetes kismami
Ne aggódj, szerintem nem kicsi a babát, ha esetleg van is egy kis eltérés az átlagos mérethez képest azt még simán behozhatja. Az elsõ válaszolóval a hüvelyi uh-val kapcsolatban nem értek egyet. Semmi baja nem lesz tõle a babának és szerintem megnyugtató tudni, hogy minden rendben. 27 hetes kismami
nem kötelezõ engedni a hüvelyi u.h.-ot. nekem 4hetesen volt hasi és láttuk a petezsákot, jó helyen volt beágyazódva, igenis elkell menni orvoshoz, amint megtudjuk a terhességet, az esetleges bajok miatt.pl. méhen kívüli. http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8 innen megtudod nézni a méreteket, és ne aggódj jól fejlõdik a picike. boldog babavárást
A kerdezonek: netem talalsz adatokat arrol, kb. mikor mekkora a petezsak/baba. Az egyik valaszolonak: a huvelyi uh miert bolygat meg? Vekony (vekonyabb, mint apa hasonlo resze:) es nem teszik fel a mehszajig, vagyis ezerszer kisebb mechanikai ill. barmilyen hatast kell "kiallni" vizsgalat alatt, mint szexnel. Es a normalis lefolyasu terhessegnek a szextol se lesz baja. Ne ijesztgessuk a nepet, mert az a vege, h nem mennek orvoshoz idoben, es egy esetleges mehen kivuli terhesseget jol nem vesznek eszre, csak mikor mar keso es bajt okozott (lasd 8 het elott minek lasson rovsoh... azert kerem, h megallapitsa, jo helyen van-e a petezsak)
rovsoh egyenlo orvos :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, aranyosak vagytok. Egyetértek az utolsó válaszolóval!


Nem hizik/gyarapodik 7 hetes babám, mit tegyek?

Kb. 2 hete már inkább csak tápit kap, mert nincs annyi tejem. Napi 6-7 alkalommal eszik 80-100 ml-t. 2550 grammal született és még mindig csak 3220 gramm. Kedden kell mennünk a dokinénihez és már el?re félek mert "le fogja tépni" a fejemet. Az elmúlt 1 hétben szinte semmit sem hizott. :(:(:( Nincs rossz kedve, nem igazán sirós, érdekl?d? baba. Kell aggódnom???

Legjobb válasz: És az a 700 garmm, amivel most több, mint születésekor volt... na, meg az, hogy a születése utáni visszaesést is visszahízta, az szerinted mi, ha nem gíarapodás? Ne aggódj már, hisz szépen hízik a babád! Fõleg, hogy a picik általában 4 hetes korukra hízzák vissza a születési súlyukat és a gyarapodás még csak ez után kezdõdik... Szóval tökéletesen hízik a pici.

És az a 700 garmm, amivel most több, mint születésekor volt... na, meg az, hogy a születése utáni visszaesést is visszahízta, az szerinted mi, ha nem gíarapodás? Ne aggódj már, hisz szépen hízik a babád! Fõleg, hogy a picik általában 4 hetes korukra hízzák vissza a születési súlyukat és a gyarapodás még csak ez után kezdõdik... Szóval tökéletesen hízik a pici.
Szia.Szerintem ne aggodj megfelelö ütemben hizik.Nekem 2.8al született és a 6hetes kontrollra hizott 1kilot.Neked 700grammot.Felesleges hetente mérni elég 2hetente/havonta. De majd a doki megmondja.A fejed nem fogja letépni akkor sem ha nem elég a 700gramm.
Ja mikor kijött a védõnö mérni akkor csak 2.68 volt:)
Szerintem inkább azon igyekezzél, hogy ismét legyen elég tejed.Igyál tejsekentõ teát, szedjél olyan bogyókat, ami elõsegíti ( Boiron:urtica Urens nevezetût )és rakd sokszor cicire a babádat, mert most már, a 6.hét után õ termeli, minnél többször szopik, csak egy egész keveset, annál több inger éri a cicit és hidd el, lesz elég tej. Én mindent megteszek, hogy tartsam a lépést a babámmal, aki szintén 7 hetes, csak tápszerezni ne kelljen!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat. Azért aggódom, mert múlt héten kedden voltunk dokinéninél és 3160 gramm volt a súlyunk, kedden kell mennünk megint és tegnap este csak 3220 gramm volt, vagyis 1 hét alatt szinte semmit sem produkáltunk. Õk (védõnéni is) rá vannak kattanva erre a témára. Én is úgy gondolom hogy a születési súlyához meg az azóta eltelt idõhöz kellene viszonyitani, de a "nagyokosok" nem igy gondolják. Nem akarok menni semmilyen kivizsgálásra azért mert szerintük nem hizunk :(
Ne foglalkozz velük! Én is így voltam, elsõ baba és mindenen aggódok.Egy hónaposan azt mondták rá, hogy sovány adjak neki többet.Rá 2 hétre meg azt, hogy ne adjak neki annyit enni mert sokat hízott.A tapasztaltabb anyukákra hallgatok, annyit adok neki amennyit igényel. Nem mindenki gyarapszik úgy mint ahogy a nagykönyvben megvan írva.A babád egészséges és szépen fejlõdik ez a lényeg!

Mit tegyek, ha csak a cicin nyugszik megy 3 hetes babám?

Meg se tudok t?le mozdulni, egész nap keservesen üvölt, csak a cicin nyugszik meg. Akinek hasonló babája volt, hogyan oldotta meg, meddig tart ez az id?szak, miért van ez?

Legjobb válasz: Szia! Nálunk ugyanez volt,csak a cici,szinte 24 órában....Nálunk a hordozókendõ volt a megoldás!És még a dolgomat is tudtam csinálni!Elsõre mikor belekötöttem,5 perc után aludt és 3,5 órát!4,5 hetes volt akkor! Pedig a terhesség alatt én végig tiltakoztam a kendõ ellen!Én sose leszek hippi anyuka.... hát 8 hós a babám és 6 hós korától ha csak meglátja keze lába jár örömében!Imádja a kendõt,de ritkábban használjuk már!

Szia! Nálunk ugyanez volt, csak a cici, szinte 24 órában....Nálunk a hordozókendõ volt a megoldás!És még a dolgomat is tudtam csinálni!Elsõre mikor belekötöttem, 5 perc után aludt és 3, 5 órát!4, 5 hetes volt akkor! Pedig a terhesség alatt én végig tiltakoztam a kendõ ellen!Én sose leszek hippi anyuka.... hát 8 hós a babám és 6 hós korától ha csak meglátja keze lába jár örömében!Imádja a kendõt, de ritkábban használjuk már!
Szia! Szerintem a pocija fáj nálunk is ez volt ennyi idõsen. Csak a mellemen lett volna állandóan, amúgy üvöltött órákig. A hasa volt a ludas, miután már minden "szert" kipróbáltam a hasfájásra, csak a hajszárítóval melegítés jött be neki, megnyugodott(gondolom a meleg enyhítette a görcsöt) és nem sírt. Kitartás neked!!!
szia amikor csak kéri hadd cicizzen, szüksége van rá.én ugy gondolom hogy a közelséged fontos a lelki fejlödésében, vagyis ha ö jól érzi magát akkor kiegyensulyozott és vidám baba lesz.gondolom számit hogy mennyi "stressz" éri.remélem érted amit akarok irni...én 6 hós koráig csak szoptattam, aztán még majd 3 hónapig este reggel.annyit volt cicin amennyit akart, 8-9hónapos koráig majdnem mindig azon aludt, de magától leszokott, tehát nem lett cicimániás.11hós és nem cicizik már sajnos, nem sok az a pár honap kitartás, tegyél a kedvére.amugy majd visszagondolva szép emlék lesz.nekem hianyzik a szopiztatás, szerettem nézhi ahogy megnyugszik
Szia sorstárs, a kislányom holnap lesz 1 hónapos és mintha ezt a kérdést én tettem volna fel. Mi még sétálni sem tudunk elmenni, csak ha alszik mert amint felkel azonnal sír és a cicit kérné. Remélem hamarosan leszoknak róla és más is elkezdi õket érdekelni, a cumi nálunk sem jött be.
Nagyon nehez az elejen. Napi 24oraban kezben volt a lanyom.Ejjel a mellkasomon aludt stb. A hordozo kendo sokat segit, de en nem zavarnam be cumival, ha csak anyatejes. Elkepzelheto, hogy tenyleg a hasa faj.Sajnos az eleg surun elofordul a babaknal. Ki kene probalni par trukkot.Cseresznye mag parna felmelegitve es hasra rafektetni.Ha korbe csavarod a pizsiddel akkor erzi az illatodat is es talan ugy is megnyugszik. Ha ez nem hat probalhattok baba masszazst is homeopatiat es egyeb gorcsoldokat (angolviz espumisan stb) kitartast hidd el nemsokara jobb lesz!
Ja, és soha nem hagytam sírni egy percre sem (kivéve egyszer 5 percet, mikor nem hallottam a zuhany alatt), csak az alattam lakó mondta, h már öt perce üvölt... Most két éves, iszonyú kiegyensúlyozott, jól kezelhetõ gyerek. Én nem hiszek a sírni hagyás módszerben, akárhány éves is a gyerek. Valami oka van, ha sír.
A 14.00-a vagyok a második. Nálunk addig tartott, amig volt cici (azaz 3 hónapig, mert utána sajna teljesen tápis lett). De ez a "nyûglõdés" kb. 6-7 hónapos korban lett jobb, mert akkor már lekötötte sok minden, színes, zörgõs dolog, és az igazi jó akkor lett, mikor már felültettük (6 hónaposan, de egyedül felülni csak 8 hónaposan tudott), és mikor elindul kúszni kb. 7-9 hónapos korban.
igaz, az én Babám nem sírt, de szerintem tedd cicire, amikor õ akarja! az én kislányom is nagyon sokat cicizett, persze a nagyokosok jöttek a hülyeségekkel, hogy "jaj, nem fogod tudni lerakni" "jaj, ne etesd annyiszor, " stb. ha ott nyugszik meg, tedd rá! majd csinálod a többi dolgot, ha a párod otthon van és foglalkozik a Babával. örökre nem fog cicizni, hidd el. nálunk is volt, hogy 16szor evett egy nap, most 10 hetes és csak 6szor kér. de ha csak a közeledbe akar lenni, az se baj. eszik mindig, amikor cicire teszed?
Útolsó vagyok. Még annyit a kérdésedre hogy Miért van ez? Azért, mert a kisbabák természetes igénye hogy anyukájukhoz közel legyenek egész nap, és annál közelebb mint hogy szopizza a cicidet már nem is kerülhetne hozzád, az lenne a fura ha nem ezt szeretné...Ne hagyd a kisbabádat sírni, õt semmi más nem érdekli csak te....
Kedves Kérdezõ!Én is arra buzdítanálak hogy használj hordozókendõt, mindkettõtöknek nagyon jó lesz. A cumirom meg annyit, hogy az én babám is nagyon cicis mai napig (1 éves) és engem nem is zavart volna hogy azon alszik el, de az volt a baj hogy annyira sokat szopizott emiatt hogy sokat bukott és fájt a pocija ezért 2 hónaposan elõvettem a cumit, de amikor elõször adtam neki kiköpte és olyan fejet vágott mint aki savanyúkáposztát kapott... vettem másfajta cumit, próbálgattam még egy párszor, és egyszer amikor nagyon álmos és nyügös volt, elfogadta és elaludt vele. Azóta is jó szolgálatot tesz.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. A hajszárító hangjára az enyém is megnyugszik, de csak addíg, amíg járatom. És hiába van a kezemben a babám, az nem elég, csak ha cicin van közbe. És egy órát símán bömböl egyfolytába, ha nem rakom cicire. Ha sétálni megyünk, akkor egy nyikja sincs (ha nem éhes vagy nek kell cserélni pelust) És meddig tarthat ez az idõszak? Mikortól kezdve kezdhetem el nevelni? Már úgy értem, kicsit ráhagyni, had sírjon. Mert most még tudom, hogy kicsi hozzá, de azért fél éves koráig nem akarom ezt ráhagyni, mert így nem tudom ellátni a háztartást se, a párom reggel hétkor elmegy, és este hétkor ér haza, nincs segítségem, mert külföldön élünk, így nincs nagyi, nagybácsi stb, egyedül kell megoldanom. Nem is lenne gond, ha nem kéne folyton rajtam csüngenie. Hány hónapos korában lehet valamit ezzel kezdeni?
Enyém félig tápszeres volt a kezdetek óta, mégis szinte 24 órán át a cicimen lógott szegénykém (amibõl nem igen jött semmi), kb. 3 hónapos koráig. Kitartás!!!! Az eleje ilyen.
Adj neki cicit, sokszor! Amikor kéri, hiányzol neki, még azt sem tudja, hogy külön emberke tõled... Mi is mindent együtt csináltink eleinte, egész nap szinte félmeztelen rohangáltam :) Nálunk kb 3 hónap volt a határ, de még mindig nagyon anyás minjárt 1 éves.
Elsõ vagyok!Elsõ babám.... Én is adtam neki cumit, de 3 hetesen akkorát köpött hogy még én is megirigyeltem :) És se cumisüveg....semmi nem jó neki!fél évesen nyár elején mikor adtam volna neki a babavizet, még akkor sem volt jó a cumisüveg se a csõrö... Amúgy szerintem is a hasa, mert ugye egyfolytában eszik (cicn van)és nincs ideje emészteni, de Õ pedig csak ott érzi magát biztonságban!Anya közelében!És képzeljétek el a mellbimbó udvarnál azok mirigyek olyan "szagot" árasztanak mint az anyaméhben volt!Szerintem ez is a nyugalom titka!De a kendõben pedig ott a szívünk hangja és a szoros érzés pont mint odabent!Ez lehet a nyugi titka!Szerintem megéri ipróbálnod remélem beválik, nálunk nagyon nagy könnyebbséget hozott!És nekem is nagyon jó volt, tényleg olyan mintha pocaklakóm lenne megint!Nálunk az volt a fontos hogy közben menjek, mert ugye úgy ring mint a terhesség alatt!De csak addig amíg el nem aludt!Utána volt hogy úgy aludtunk együtt!Csodás volt!Én háton õ meg rajtam hason! :)
ciciztesd, hidd el, nem fogsz ártani vele sem magadnak, sem neki! És ez a dolog idõvel mérséklõdni fog, de az eleje sajnos ilyen (szinte 24 órás szoptatás). 2 kisfiú anyukája
Második vagyok. Az enyém a cumit nem fogadta el:((((
Cumit adj neki.
A kérdező hozzászólása: Persze, én is imádom nézni, és tudom, hogy hiányozni fog egyáltalán az, hogy ilyen csöpp. Ott fekszik közöttünk, és viccelve odaszólunk egymással a páromnak: "te, ez a kisember hogy került ide?" Nem bírom ki, és puszilgatom álmában is, ilyenkor néha majdnem felébred, és mondom neki, "jól van, ne haragudj, csak anyu meg akart szeretgetni:D" Középiskolában egy tanárom mondta, hogy próbáljuk meg tudatosan átélni az érettségit, a bált, hogy minél többre emlékezzünk. Azóta a nagy pillanatokat próbálom eképp megélni, de úgy érzem, kislányommal minden egyes pillanat nagy pillanat, hiszen õ az elsõ babám. (mondjuk szerintem akárhány gyerekem lesz majd, minddel így fogok érezni:D ) Köszönöm a válaszokat, jó hallani, hogy más is hasonló cipõben jár, úgy értem, megnyugtató. Azért úgy érzem, hogy a kettõnk közötti kommunikáció napról napra jobb, kicsit kezdünk belejönni. Boldog babázást mindenkinek. A kendõt valószínû megveszem. Tudna valaki linket küldeni ilyen kendõrõl? Többféle van, nem tudom eldönteni, milyen lenne jó, melyik éri meg jobban.

3-hetes babám mostanában nagyon rosszul eszik pár perc alatt olyan mintha jól is lakna mert el is alszik. Nem tudom mi lehet a baj nagyon aggódom. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Az én középsõ fiam pár hetes kora óta csak kb. 5 percig szopizott. Elég volt neki. Õ azóta is nagyon "intenzíven" csinál mindent. Ha a babád amúgy elégedett, van elég tele pelusa, és gyarapszik, akkor nincs miért aggódnod. Ha szerinted túl sokat alszik, esetleg kérdezz szakembert. Inkább a szoptatási tanácsadókat javaslom (lll.hu), mint a védõnõket, bár a tiédet nem ismerem. Sok jó tippet találsz itt, és önbizalomnövelõnek sem rossz: http:/www.szoptassugyesen.hu

Az én középsõ fiam pár hetes kora óta csak kb. 5 percig szopizott. Elég volt neki. Õ azóta is nagyon "intenzíven" csinál mindent. Ha a babád amúgy elégedett, van elég tele pelusa, és gyarapszik, akkor nincs miért aggódnod. Ha szerinted túl sokat alszik, esetleg kérdezz szakembert. Inkább a szoptatási tanácsadókat javaslom (lll.hu), mint a védõnõket, bár a tiédet nem ismerem. Sok jó tippet találsz itt, és önbizalomnövelõnek sem rossz: http:/www.szoptassugyesen.hu

Egyre tovább szopizik a 7 hetes babám, mit tegyek?

Ezzel csak az a gond, hogy id?nként nem elég neki a tejcsi, fél óráig is szokott szopizni, aztán büfi, aztán rájön, hogy ? mégis éhes, sír, kap tápszert (30-60g-t is megeszik plusszban) és így 1 óra is eltelik, ma is alig tudtunk elindulni sétálni. Mit tegyek? Szerintem ez így nem jó hosszútávon, olyan mintha ellustulna, de ha leveszem hamarabb, akkor a tejem nem úgy szaporodik. 4900g most a súlya és keveset eszik viszonylag, 80-100g-t 2,5-3 óránként, 3850g-vel született és 10g-t vesztett csak.

Legjobb válasz: Az én babám 7 hetesen kb. 60-70ml-t evett alkalmanként, és elég volt neki. Viszont ilyen idõsen nagyon cicifüggõ volt, és akár egy órát is elvolt rajta. Szerintem hagyd rá, nagyon kicsi még, ott érzi jól magát, legfeljebb késõbb mentek sétálni. Még nem is annyira erõsek ilyen idõsen, nem tudnak olyan intenzíven és olyan sokáig szopizni, ezért inkább most te igazodj õhozzá, ha ennyi ideig akar szopizni, hát hajrá:) Egy két hét alatt erõsödni fog annyit, hogy rövidülnek a szopiidõk.

Az én babám 7 hetesen kb. 60-70ml-t evett alkalmanként, és elég volt neki. Viszont ilyen idõsen nagyon cicifüggõ volt, és akár egy órát is elvolt rajta. Szerintem hagyd rá, nagyon kicsi még, ott érzi jól magát, legfeljebb késõbb mentek sétálni. Még nem is annyira erõsek ilyen idõsen, nem tudnak olyan intenzíven és olyan sokáig szopizni, ezért inkább most te igazodj õhozzá, ha ennyi ideig akar szopizni, hát hajrá:) Egy két hét alatt erõsödni fog annyit, hogy rövidülnek a szopiidõk.
Húúúú, errõl tudnék mesélni. Kisfiam ilyen idõsen ezt csinálta: jobb cici 20 perc, böfi, bal cici 20 perc, böfi, majd tápszer 20 perc, böfi, tisztába tevéssel együtt elment másfél óra is akár. Valószínûleg õ is nassolgatott, mint a te babád. Türelem, szép lassan ez változni fog ám! Most már nálunk is 10 perc alatt végez. (B)
A kérdező hozzászólása: Épp hogy egyre hosszabb! Eddig nem tartott ilyen sokáig, kb. 1/4 óra alatt végzett, nem úgy mint mostanában. Nassolgat még a végén?
Lehet, hogy növekedési ugrásba futottatok bele. Ez van a 6. hét körül. Ilyenkor úgy tûnik, mintha állandóan csak szopizni akarna és kevés lenne a tej. Szoptasd meg amikor csak kéri, és annyi ideig ameddig igényli, így tudja követni a melled a megnövekedett igényét. A tápi pótlás nem biztos hogy jó megoldás, mert akkor nem alakul ki a kereslet-kínálat egyensúly. A melled pár nap alatt követni tudja a babád igényét, ám ha tápszert is kap, akkor inkább csökkenni fog a tejed.
En nem tudom, de az en 5 hetes tapszeres (sajnos) babam is egyre hosszabb ideig eszik. Szuletesekor 50-75 miliket evett, 2-3 hetesen 75-100milit, most 100-125 milit. Eddig eleg volt erre 20 perc bufivel.Mostanaban 35 perc is keves neha. Nagyon pici tejem van igy szoptatni is szoktam meg a tapszer elott (kb 5-15 mili szokott kijonni).Tisztabateszem lefektetem es elkezdek fejni hatha tobb tejem lenne. Na igy el is megy az egesz nap. Lehet szereti a tej izet es mar nem csak behabzsolja, hanem izlelgeti is.En erre gondoltam.....na de ki tudja. Lenyeg, hogy egyenek.

Másfél hetes babámat szoptattam és sugárba jött belőle a tej menet közben. Utána lemértem és 30 g maradt benne. Mitől lehet és mit tegyek? Etessem vagy ne?

Legjobb válasz: ne aggodj az én babám is szokott ilyet.ilyenkor etess rá. nekem a doki elött produkálta ezt és azt mondta normális,pedig minden kijött belõle,szóval ne aggódj. gonodolj bele neki a gyomrának hozzá kell szokjon az emésztéshez,vagy lehet hogy többet evett mint a gyomra betud fogadni,mert az enyém moho,lhet, h a tied is az.a 6 hetes uh-n megmondják ha baj van.

ne aggodj az én babám is szokott ilyet.ilyenkor etess rá. nekem a doki elött produkálta ezt és azt mondta normális, pedig minden kijött belõle, szóval ne aggódj. gonodolj bele neki a gyomrának hozzá kell szokjon az emésztéshez, vagy lehet hogy többet evett mint a gyomra betud fogadni, mert az enyém moho, lhet, h a tied is az.a 6 hetes uh-n megmondják ha baj van.

5 hetes babám nem nagyon akar szopizni. Nem nagyon hízott semmit az elmúlt 2 hétben. Noszogatom evés közben de 40-60 gr nem eszik többet akár mit csinálok vele. Mit tegyek? Tápszer cumisüveg nem nagyon szeretném de ha muszáj. Adjatok tanácsot!

Tejem van elég azzal nincs gond ha elengedi a cicit és megnyomom spriccel bel?le.Már nagyon el vagyok keseredve Eddig hízott de 2 hete kb csak 200 gr-ot.

Legjobb válasz: Én ugyanígy jártam.2 hétig nemhogy 200grammot,hanem semmit nem hízott,egyszerûen nem akart enni,hol 60at,hol 40et,de max 70et evett.Tejem rengeteg van,mert lefejtem a napi 1 liter felesleget.Most már megjött egy kicsit az étvágya,90-100at eszik,7 hetes,elkezdett hízni is végre.Elsõ fiam viszont óriási étvágyú volt,heti 500grammot hízott,3500grammal született és 6 hetesen már 6 kiló volt...Gondolhatod,hogy egy kicsit aggódtam,hogy ez a gyerkõcöm meg nem akar rendesen enni,de a védõnõ azt mondta,van ilyen,õ egy kisétkû gyerek. Úgyhogy szerintem kár lenne tápszerhez nyúlnod mielõtt meg nem bizonyosodsz róla,hogy tényleg nincs elég tejed vagy csak egyszerûen a gyerkõc nem kíván többet.Egyébként meg a 200grammal nincs semmi probléma,igaz hogy a minimum,de legalább hízott.

Én ugyanígy jártam.2 hétig nemhogy 200grammot, hanem semmit nem hízott, egyszerûen nem akart enni, hol 60at, hol 40et, de max 70et evett.Tejem rengeteg van, mert lefejtem a napi 1 liter felesleget.Most már megjött egy kicsit az étvágya, 90-100at eszik, 7 hetes, elkezdett hízni is végre.Elsõ fiam viszont óriási étvágyú volt, heti 500grammot hízott, 3500grammal született és 6 hetesen már 6 kiló volt...Gondolhatod, hogy egy kicsit aggódtam, hogy ez a gyerkõcöm meg nem akar rendesen enni, de a védõnõ azt mondta, van ilyen, õ egy kisétkû gyerek. Úgyhogy szerintem kár lenne tápszerhez nyúlnod mielõtt meg nem bizonyosodsz róla, hogy tényleg nincs elég tejed vagy csak egyszerûen a gyerkõc nem kíván többet.Egyébként meg a 200grammal nincs semmi probléma, igaz hogy a minimum, de legalább hízott.
Nekem is ilyen gondom volt, lusta volt szopizni cicibõl, úgyhogy el kellett kezdenem lefejni, viszont igy az egész napom etetésbõl és fejésbõl állt, ráadásul nem is tudtam az összes tejet kifejni, igy szép lassan egyre kevesebb lett, majd elapadt. Most 3 hósak vagyunk, tápszert kap. Ha mindenképp anyatejet szeretnél adni neki, fejd le és add neki cumisüvegbõl. Akár többet is lefejhetsz, majd hütõbe teheted, egy napig eláll, de csak egyszer szabad felmelegiteni. Én úgy tapasztaltam, hogy ha egyszer megunja a szopit, akármit csinálhatok, nem fogadja el, hisztizik, üvegbõl eszik csak. Remélem, neked jobban fog menni a fejés.
Nincsen letapadva a kis nyelve?
Gyermekorvos mit mond, gondolom csak látta? Valóban, nincsen-e letapadva a nyelve? Védõnõ megnézte, hogyan szoptatsz, milyen pózban. Lehet ezen is változtatni kellene! Mindenképpen beszélj a gyermekorvossal és a védõnõvel!
Nos én azt ajánlanám, hogy ha tudsz valakit aki foglalkozik fejéssel érdemes lenne felhívnod. Ha nincs és Debrecen környéki vagy akkor tudok adni telefonszámot, nekem is nagyon sokat segített. Amúgy pedig azt mondanám, hogy amikor szoptatsz az egyik melledbõl( mondjuk a jobból) akkor ha végzett a pici utánna fogod magad és a magad csendességében elvonulsz, hogy csak a fejésre tudj koncentrálni. És ugyanazt a melledet ( tehát a jobbat) fejed 20percig akkor is ha csak pár csepp jön ki belõlle. A fontos, hogy nyugodt legyél közben, és ne idegeskedj, mert sok nõnél elmegy a tej ha nem tud összpontosítani. Ha nem tudsz minden szoptatás után fejni akkor legalább naponta egyszer áldozz mindkét melledre 20-20 percet. A fejésnél fontos, hogy a bõrön csússzon a kezed, ezért kend be olajjal vagy krémmel.És szépen haladj a honaljtól a bimbóig, és így tovább minden irányból finom mozdulatokkal. Nem kell magad agyon kínozni , az nem tesz jót a mellnek ha erõsen nyomkodod.
Az elõbb el felejtettem azt hozzátenni, hogy azért kellene fejned egy kicsit mert már kb 100g köröl kellene ennie. Valószínû, hogy a melledbõl nehezen jön a tej és õ pedig elfárad közbe. ezért kellene a tejcsatornákat jobban megindítani. Minden rendben lesz csak éppen az eleje egy kicsit döcögõs.
Pelusok tartalma, baba hangulata, általános állapota, bõre milyen? A hízás önmagában SOSEM AD PONTOS KÉPET!!!....
A kérdező hozzászólása: sajnos az elhasznált pelus mennyisége is csökkent.a hangulata alapjában véve jó volt, elég sokat aludt de sajnos kicsit mg mindig sárga volt talán e miatt is.feladtam és egyik nap megmelegítettünk 50 ml anyatejet akkor elõtte 20 ml szopizott és még bevágta az 50 ml meg még 15 ml tápszert.szegényke teljesen ki volt éhezve azóta rohamosan hízik és a sárgaság is elmúlt.biztos hogy nincs túl sok tejem sem, de lustácska is az biztos mert még én mindig tudok fejni egy egy szopi után 20-30 ml. próbálom szaporítani lactoherb teával meg homeos bogyóval egy hete de még semmi változás és félek is hogy így marad.

25 Hetes kismama vagyok, mar 3 napja nem akar megmozdulni a babam felek, nem erzem hogy mozogna mit tegyek? Vagy bekepzelem csak?

Legjobb válasz: Szia. Nem akarlak megijeszteni, de szerintem menj el a védõnõhez, vagy dokihoz, hogy hallgassák meg a szívhangot. Lehet, hogy csak Te nem érzed, hogy megmozdul, nekem 24 hetesen az orvos azt mondta, hogy még mindig elég pici ahhoz, hogy elbújhasson. Nem úgy van fordulva esetleg, befelé kalimpál. Vagy lehet, hogy tényleg akkor mocorog, mikor mozogsz, vagy alszol, ezért nem veszed észre. De nem fogsz megnyugodni úgysem, míg orvos nem látott, úgyhogy nézesd meg, hogy minden rendben van e. Ja és lehet a fronttól is, hogy lustibb. Majd írd meg mi volt. Minden jót! 37 hetes kismama.

Szia. Nem akarlak megijeszteni, de szerintem menj el a védõnõhez, vagy dokihoz, hogy hallgassák meg a szívhangot. Lehet, hogy csak Te nem érzed, hogy megmozdul, nekem 24 hetesen az orvos azt mondta, hogy még mindig elég pici ahhoz, hogy elbújhasson. Nem úgy van fordulva esetleg, befelé kalimpál. Vagy lehet, hogy tényleg akkor mocorog, mikor mozogsz, vagy alszol, ezért nem veszed észre. De nem fogsz megnyugodni úgysem, míg orvos nem látott, úgyhogy nézesd meg, hogy minden rendben van e. Ja és lehet a fronttól is, hogy lustibb. Majd írd meg mi volt. Minden jót! 37 hetes kismama.
Sajnos nem mindig van más tünet, ha baj van! Én tavaly jártam így a 36. héten, nem véreztem, nem görcsöltem, csak a baba nem mozgott. Nem volt már mit tenni... Menj mindenképp orvoshoz, mert neked is bajod lehet. De reméljük hogy még pici, s csak nem érzed, hogy mozog, s minden rendben lesz. Nagyon drukkolok Neked! Újra 29 hetes pocakos.
Ha baj lenne, már szerintem érezned kellett volna belõle valamit.Esetleg vérezgetnél, vagy görcsölgetnél.Valószinû, hogy a front lehet, 3 nap túl sok ahhoz, hogy ne jelentkezett volna valami tünet ami arra utalna valami nincs rendben.Menj orvoshoz, vagy hívd fel az aggályaid miatt.Meglehet, hogy behív egy uh-ra.Kívánom a legjobbakat!
Egy 25 hetes babát érezni kell! Azonnal menj orvoshoz!!!!
Én vagyok a szintén külföldi:) Na ugye megmondtam hogy nincs gond, hisz észrevetted volna? Velem is ugyanugy volt, és mégsincs semmi. Söt most az enyém megint két napja nem hallatott magàrol, de kb egy oràja ujra megrugott:) Szoval meg kell öärteni, hogy nem minden nö egyforma, és emiatt nem KELL mindenképp érezned mindennap a picidet! De a teleoszkop tényleg nem rossz ötlet, ha van rà lehetöséged vedd meg! Sok boldogsàgot.!
Nagyon örülök neki.Nagyon gyakran nézegettem mit írsz!A köldöknél én is erre gondoltam.Nõ a poci és kezd kidomborodni így most valószínûleg egy szintbe került a has felszínével.Még egyszer nagyon örülök!További Boldog babavárást!
Ha eddig rendszeresen érzedted õt, akkor menj el dokihoz Uh-ra. Legalább megnyugszol.
Jaj de jó, aggódtam értetek, nagyon átérzem, én is sírtam már a kis pocok miatt, persze ok nélkül. Kívánom, hogy többet ne ijessztegessen a kis manó! Elsõ, és nem tudom hányadik válaszoló voltam.
A kérdező hozzászólása: Mar mocorog a kis manocskam egyem a szivet ugy megvoltam mar ijjedve meg anyukam is sirt meg en is elpityeregtem magam fogtam a hasam es egyszercsak jol lebombazta a kezemet a kis rosszasag...azota nem akar leallni :D Lehet nem jol irtam a koldok temat mert a koldokom az megvan de anyu latta kameran mikor beszeltunk(O otthon el Magyarorszagon) aztmondja csak a gyerek nyomja kifele a hasam ahogy nol ennek kovetkezteben ilyen furi a koldokom. Koszi mindent!!!!!
Remélem minden rendben van nálatok! Én egyet tudok tanácsolni, persze ha ezen a nagy ijedtségen túl lesztek, hogy vegyél egy sztetoszkópot! Sok felesleges álmatlan éjszakától megkímél! Nekem a barátnõm járt ugyanígy mint Te, de persze a babájának semmi baja nem volt! Aztán mondta hogy vettek sztetoszkópot és most már ha nem érzi hogy mozogna a baba, akkor rögtön megkeresi a szívhangját és megnyugszik! Ebbõl okulva én is vettem egyet, itt Magyarországon kb. 5ezer Ft körül már jó minõségût lehet kapni! :) Tudom hogy ez most nem segítség Neked, csak gondoltam leírom a tapasztalataimat! :) Szorítok Neked hogy minden rendben legyen! 29 hetes kismama
Az nem lehetséges, hogy csak nagyon szabályos a köldököd és ahogy kezd kifordulni (poci növekedése miatt ez normális)úgy tûnik, hogy beforrt?Semmi jele nincs, hogy volt ott köldök?
A kérdező hozzászólása: Ugy dontottunk a parommal, hogy ha ma nagyon figyelgessem a picit koncentraljak, es ha nem mozdul, akkor ha megerkezik a munkabol akkor bemegyunk az emergencyre!Kulfoldon elek sajnos itt minden maskepp van:((Es van 6 ora idoeltolodas is)Ha esetleg megmozdul addig vagy elmentunk orvoshoz mindenkepp irni fogok, es koszonom a valaszokat, es az eggyutterzeseteket!(Egyebkent tegnap ittam nem 2 pohar hideg pepsit is, csokikat is meg sutit, csokis sutit de semmi.egesz ejjel nem aludtam!Puszi nektek!(A 4 ik valaszolonak:a koldokombe ami lyuk volt az eltunt beforrt egyszeruen)
Voltál már orvosnál? Majd írj, hogy mi volt.
Nekem négy napig nem lehetett semmit se érezni, pedig egészsöges a baba. Él. Befolyàsolhatja sok minden hogy nem érzi
szerintem is menj el orvoshoz, csak ugy nyugszol meg biztosan, 3nap az már sok, nem kell tünetnek lenni ahhoz van, DE NINCS! ird meg hogy mi van!!
hogy érted azt hogy beforrt?
Jah es ha beforr a koldok az normalis a 25.heten?furdes kozben vettem eszre tegnap...
A kérdező hozzászólása: okes koszike puszi!!!
A kérdező hozzászólása: Kosziszepen Olyan edesek vagytok hogy ennyire eggyuttereztek velem!A Szteroszkopot megemlitem a paromnak :) koszi mindent.Jo hogy vannak ilyen jolelku es egyutterzo emberek es ez jolesik!En is nagyon sokat adok tanacsokat amennyire csak kitelik az idombol:) Puszi!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!