Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek helyrejojjon (6 db)

3 éves kisfiam nagyon nehezen tud kakilni . Kúp kell hozzá . Sokat fáj a hasa is . Egy két napja mindent szétrág már 2 cumi oda van olyan ideges. Nem mer pukkantani sem . Mit tegyek hogy helyrejöjjön a széklete?

Legjobb válasz: AZ enyém másfél éves, hónapok óta gyötrõdünk vele. Ami végül bevált recept: Reggel ébredés után reggeli elõtt még az ágyban 0,5 dl Dr. Steinberger aszaltszilvalé. Délelõtt gyümölcsjoghurt tízóraira másfél kanál búzakorpával elkeverve. Minden nap szigorúan leves, szaftos, tésztás, rizses kaják. Fehér kenyér nuku, rozsosok bármi. Uzsonnára bármi. Csoki nincs, túlzott tejfogyasztás nem ajánlott. Gyümülcsök közül banán nem javasolt. Szilva, barack, körte alma mehet, natúr élõflórás joghurttal meglocsolva, esetleg kis cukorral ha nagyon savanyú. Vacsorára gabonapép, könnyû ételek. Lefekvés elõtt egy bögre langyos tej, elõtte 0,5 dl aszaltszilvalé. Ez a napi program már egy ideje, hetek óta kellemes laza a kakája. Ja, és kamilla teát iszik, közepes erõsségût, (nem fileteres!!) jó sok cukorral kifejezetten meghajtja, én nem cukrozom neki. Levolac nevû szirupot tudsz venni patikában, a fél literes kiszerelés 1600 ft körül van, ebbõl kis kupaknyi adagokat kell adni, és nem bántja a bélflórát. Kezdetnek ezt használjátok, hetekig, hónapokig adható, aztán ha lelalzult a széklete tartsd rendben a fentebb említettekkel. Fontos, hogy túl sok tejet, kakaót, csokit tényleg ne adj neki. Amúgy szorongásos stressz okozza ezt a székrekedéses problémát a legtöbb esetben. Gondold végig, mi a helyzet otthon, és ha tényleg minden rendben van, nem lát/hall a gyerek rosszat, veszekedést, stb nézz körül a környezetetekben, hátha megtalálod a probléma okát. Van speciális szakrendelés is, minket beutaltak. Még nem voltunk, mert szülni fogok, de utána visszük a babát. Esetleg ha van még kérdésed, privát írj. Ja, az említett Dr Steinberger aszaltszilvalé botrányosan drága, Herbáriában 1499 egy 7,5 dl-es üveg, de megéri. Bio webshopoktól lehet 1200 körül is rendelni.

AZ enyém másfél éves, hónapok óta gyötrõdünk vele. Ami végül bevált recept: Reggel ébredés után reggeli elõtt még az ágyban 0, 5 dl Dr. Steinberger aszaltszilvalé. Délelõtt gyümölcsjoghurt tízóraira másfél kanál búzakorpával elkeverve. Minden nap szigorúan leves, szaftos, tésztás, rizses kaják. Fehér kenyér nuku, rozsosok bármi. Uzsonnára bármi. Csoki nincs, túlzott tejfogyasztás nem ajánlott. Gyümülcsök közül banán nem javasolt. Szilva, barack, körte alma mehet, natúr élõflórás joghurttal meglocsolva, esetleg kis cukorral ha nagyon savanyú. Vacsorára gabonapép, könnyû ételek. Lefekvés elõtt egy bögre langyos tej, elõtte 0, 5 dl aszaltszilvalé. Ez a napi program már egy ideje, hetek óta kellemes laza a kakája. Ja, és kamilla teát iszik, közepes erõsségût, (nem fileteres!!) jó sok cukorral kifejezetten meghajtja, én nem cukrozom neki. Levolac nevû szirupot tudsz venni patikában, a fél literes kiszerelés 1600 ft körül van, ebbõl kis kupaknyi adagokat kell adni, és nem bántja a bélflórát. Kezdetnek ezt használjátok, hetekig, hónapokig adható, aztán ha lelalzult a széklete tartsd rendben a fentebb említettekkel. Fontos, hogy túl sok tejet, kakaót, csokit tényleg ne adj neki. Amúgy szorongásos stressz okozza ezt a székrekedéses problémát a legtöbb esetben. Gondold végig, mi a helyzet otthon, és ha tényleg minden rendben van, nem lát/hall a gyerek rosszat, veszekedést, stb nézz körül a környezetetekben, hátha megtalálod a probléma okát. Van speciális szakrendelés is, minket beutaltak. Még nem voltunk, mert szülni fogok, de utána visszük a babát. Esetleg ha van még kérdésed, privát írj. Ja, az említett Dr Steinberger aszaltszilvalé botrányosan drága, Herbáriában 1499 egy 7, 5 dl-es üveg, de megéri. Bio webshopoktól lehet 1200 körül is rendelni.
Reggelire joghurt Kis kenyér, vagy gybonapehely tejjel, tízóraira szilva nyersen, ebédre leves fõzelék husival vagy sült virslivel kolbásszal, uzsonnára barack, vacsorára megint fõzelék, vagy joghurt. Ezek a legjobb székletlazítók, ha ezeket eszi helyre áll a napi kaki!
Elõzõ vagyok, bocsi, valamit félreértettem. :) Elég kell legyen...igen.
A gyerekorvossal írass fel székletlazítót, ha kemény, mert lehet fájdalmas a kakilástól és fél tõle. Sok sikert!
az étrend nagyon fontos, valóban több rostosat egyetek, édességeket pedig kerülni kell. És hát sok folyadék. Pszichológushoz is elmehettek (nevelési tanácsadó), de érdemes gasztroenterológiai vizsgálattal kezdeni, ahova a háziorvos tud beutalót adni
fessetek, sarazzatok, maszatoljatok, gyurmázzatok
18:58-as vagyok még mindig... Azt észrevettem, ha sokat énekelek a picinek, akkor határozottan jobb az emésztése.
Csak ez egy 3 éves kisfiúnak lehet hogy édeskevés... Az enyém másfél, és ha ennyit adnék neki enni egész nap õrjöngene. EZért is veszek neki búzakorpát a joghurtba gyümölcsbe, dúsítja kicsit.
Szia. Az én lányom mindig hasfájós volt születésétõl kezdve. Minden nap tortúra volt a kakilás, ameddig rá nem találtunk a tejcukorra! Addig kúp, meg hõmérõzés kellett a kakiláshoz, de amikor elkezdett tejcukrot kapni, minden helyreállt. Megitta a teáskanál tejcukrot egy kis teába keverve, és fél óra múlva tele lett a pelus! Nagyon tudom ajánlani! Bioboltban, és gyógyszertárban kapható. Abszolút természetes, csak persze nem adható tejérzékenyeknek. Remélem, megoldódik a gondotok! :)

Mit tegyek h helyrejojjon a kapcsolatom?

Regota jarunk, es a napokban megtudtam h levelezget egy amerikai nagyon szep lannyal.En mar nem tudok megbizni benne mert hazudott nekem, letagadta.Mit csinaljak h bizzak is meg abarataomban, ha megigerte h tobb ilyen nem lesz? Sokm problemank volt, de mit tegfyek h higyje el h megvaltoztam, s azt szeretnem h minel jobban legyunk? Szeretem es nem szeretnem elvesizteni.

Legjobb válasz: Én azt nem értem, hogy mitõl félsz, attól, hogy levelezik, ráadásul egy amerikai lánnyal, félsz, hogy kimegy utána??Brcsak ilyen egyszerû lenne, nekem a barátom él kinn és most azért pedálozok, hogy kimehessek, nem könnyû ám. Másodszor, ahogy kivettem a szavaidból, te is csináltál dolgokat, ami nem lehetett könnyû neki. Ezt nektek kell megbeszélni, te is mond el, mit érzel, hogy megváltoztál, nincs értelme hazudozni egy kapcsolatban, azt is mond el, hogy zavar ez a levelezés és õ majd megmondja, mit is jelent neki.

Én azt nem értem, hogy mitõl félsz, attól, hogy levelezik, ráadásul egy amerikai lánnyal, félsz, hogy kimegy utána??Brcsak ilyen egyszerû lenne, nekem a barátom él kinn és most azért pedálozok, hogy kimehessek, nem könnyû ám. Másodszor, ahogy kivettem a szavaidból, te is csináltál dolgokat, ami nem lehetett könnyû neki. Ezt nektek kell megbeszélni, te is mond el, mit érzel, hogy megváltoztál, nincs értelme hazudozni egy kapcsolatban, azt is mond el, hogy zavar ez a levelezés és õ majd megmondja, mit is jelent neki.

Mit tegyek, hogy helyrejöjjön anyámmal a kapcsolatunk?

Az anyám vicc nélkül szinte minden szavával halálra idegesít, mert folyton okoskodik, idegeskedik, vitatkozik, kb mindig rosszkedvû, és már tényleg nem tudom élvezni a társaságát.

Legjobb válasz: "Amikor hazaértünk meg már ott tartott, hogy nincs bennem szeretet, meg sírva fakadt, merthogy én nem szeretem õt." Mondd, hogy szereted õt. Mellesleg sajnos ezzel nem sok mindent tudsz kezdeni. Anyádnak saját magával vannak problémái, nem veled. Sok-sok év alatt valamit el tudsz talán érni, de ehhez az kell, hogy külön életet élj, a saját lábadon, mert onnantól nincs alá-felé rendeltségi viszony.

"Amikor hazaértünk meg már ott tartott, hogy nincs bennem szeretet, meg sírva fakadt, merthogy én nem szeretem õt." Mondd, hogy szereted õt. Mellesleg sajnos ezzel nem sok mindent tudsz kezdeni. Anyádnak saját magával vannak problémái, nem veled. Sok-sok év alatt valamit el tudsz talán érni, de ehhez az kell, hogy külön életet élj, a saját lábadon, mert onnantól nincs alá-felé rendeltségi viszony.
"Az okoskodást meghagyom neked." Melyik állításom nem állja meg a helyét? Csak hogy okuljunk belõle, de fõképp a kérdezõ - meg hogy az elõzõ válaszaid ne puszta sértõdött, egyben haszontalan személyeskedések legyenek. Mert nem igazán látom be, hogy mely értelmes rendszerében az emberi kommunikációnak minõsül érvnek, vagy hasznos gondolatnak az a személyeskedõ ámokfutás, amit te itt elkövettél. :)
Nem, sajnos nincsenek. Az okoskodást meghagyom neked.
Tartalmi jellegû érveid is vannak esetleg?
Értem. Nos, ízlések, és pofonok. Én, nem látta, benne, semmi tanácsadó jellegû dolgot. Inkább, okoskodásnak mondanám, mint tanácsadásnak. És, nem az enyémet kell felhasználni a saját véleményed elmondására. Köszönöm. Ui.: Vélemény:§ személyiség:§ Mások véleményébõl élés: 5*
Tartalmi jellegû érveid is vannak esetleg? A kérdezõnek válaszoltam. Ha nem tudod kiolvasni a véleményt belõle, az csak még jobban megkérdõjelezi a tanácsaid hitelességét. Mellesleg nem a mondataidat elemeztem, az nem így néz ki. Azok tartalmára reagáltam és felhívtam a figyelmét a kérdezõnek arra, hogy akár rosszul is elsülhet. Elsõ sorban neki írtam, nem neked.
Az urolsó válaszoló. Nos. Kérlek, ne az én mondataim elemezd, hanem a kérdezõ kérdésére válaszolj. Azzal, hogy az én válaszom elemezed, még nem adsz tanácsot. És, egyáltalán mért tetted? Nincs véleményed, vagy mi? Na, mindegy. Én, elmondtam a véleményem, és szerintem elég rosszul látod. Ey gyerek(fõleg egy lány) lehet barátnõ. Én is a barátnõje vagyok anyukámnak. Ja, és a szökést viccnek szántam. Tudod, 20-21. századi találmány. Nagyban ajánlom. Ó, és ha válaszolsz, kérlek, ne elemezd a mondataim.
"Kiabálj, ordítozz!" Szerintem ebbõl nem lesz semmi. "Közöld vele, hogy ne csak magával törõdjön, és fogadja el, hogy olyan vagy, amilyen." Az a baj, hogy nincs abban a helyzetben, hogy kioktassa az anyját. Egy szülõ sem fogja elviselni, hogy a messzemenõen alárendelt gyereke életvezetési tanácsokat adjon. Pláne, hogy önzõnek nevezze az a gyerek, akire a belét is kidolgozza és "a kenyerét eszi". Azon a ponton megszûnne a szülõi szerep (ami már azóta is gyenge lábakon áll). Ez a tanács, ha rosszul sül el, évekre/évtizedekre szóló negatív játszmákat fog eredményezni, jobb esetben hatástalan lesz, csak az anyja elkönyveli hisztisnek (tehát rosszabb lesz). Ha az anyjának magával van baja, akkor azt a kérdezõ nem fogja tudni megoldani (ha csak nem 30-40 éves korában). Csak annyit tud tenni, ha saját magát építi, és talán majd egyszer beérik a dolog és olyan helyzetbe kerül, amiben új, más alapokon nyugvó viszonyt tud kialakítani az anyjával. "Mondd meg neki, hogy szereted. És, hogy veled mindent megbeszélhet." Ez jó, de csak ennyit szabad és az utóbbit is csínján. A gyerek nem barátnõ, akivel minden ügyes-bajos dolgot meg lehet beszélni. "Ha meg nem enged el a fesztre, még mindig ott van a kamasz , egoldás. A szökés :) " Igen rosszul is elsülhet. Ráadásul a szülõ bizalma is megszûnik a gyerekben. Utána még szorosabb póráz és további feszültség lesz.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szerintem mondd el neki, ami benned van. Persze nem az asztalnál. Ááá, nem. Kiabálj, ordítozz! Mondd meg a magadét, és utánad a vízözön. ennél rosszabb már nem lehet. Mondd el neki, hogy mi bánt. Hogy milyen veled. Közöld vele, hogy ne csak magával törõdjön, és fogadja el, hogy olyan vagy, amilyen. Kérdzd meg mi baja veled. Hogy miért rajtad tölti ki a feszültséget. BÁr, általában én is a csendes megoldások híve vagyok, ha tényleg, olyan, mint ahogy elmondod, akkor súlyos a helyzet. Mondd meg neki, hogy szereted. És, hogy veled mindent megbeszélhet. Hogy az élete, nincs elcseszve, és nem kell elcsesznie a tiédet. Ha már vagy legalább 17 akkor már dönthetsz, te saját magadról. Közöld vele, hogy ez nem mehet tovább. Értesd meg vele, bármi áron, , hogy nem viselkedhet úgy, ahogy. Ha meg nem enged el a fesztre, még mindig ott van a kamasz , egoldás. A szökés :) Suerintem fogadd meg a tanácsom. Ha ordítozol, és kiabálsz, akkor muszáj meghallania a mondandódat, és elõbb-utübb végiggondolja azt. NE csak te engedj. Jó, persze az anyukád, tisztelned kell stb. Én, is imádom az anyukámat, és utálom ha rosszban vagyunk. De, van, mikor p a hibás, és nem engedhetek, mert az nem jó. Mondd el neki, az õszinte véleményed, és ha szeret, akkor megért téged. :) És, nyilván szeret, hisz, az anyukád :)
Szerintem is a saját életével vannak problémái, és azt gondolta, hogy rajtad keresztül majd fogja tudni kompenzálni életének a hiányosságait. Csakhogy te nem olyan ember vagy, akit szeretett volna, ezért még inkább csalódott. Csak annyit tudok mondani, hogy próbáld õt megérteni. Nem kell behódolnod, de ha megérted, elmúlik belõled ez a rossz érzés, és nem fogsz ellenségesen reagálni, így magától megjavul a kapcsolatotok.
Ámokfutó nem vagyok. Kelekótya annál inkább. És, könyörgöm. Ne másold már a mondataim. Komolyan ilyen fantáziátlan embert...

Mit tegyek, hogy helyrejöjjön az életem?

Az életem egy nagy nulla. Nincs önbizalmam, munkám, párkapcsolatom sem. A családom, és a körülöttem lévõ emberek nem értenek meg. Ha körbenézzek a korosztályom nagy része már férjhez ment, gyereke van, dolgozik. Én meg semmit nem értem el az életben amit szerettem volna.

Legjobb válasz: Próbálj barátokat szerezni,eljárni szórakozni,még nincs olyan késõ:) Beleférsz. Legyél csinos,adj magadra. Kezdj bele valami olyan dologba amit szeretsz,végezz tanfolyamot,jobban hajts munka után.Vedd a kezedbe az irányítást. Elõbb utóbb tuti találsz magadhoz valót:)

Próbálj barátokat szerezni, eljárni szórakozni, még nincs olyan késõ:) Beleférsz. Legyél csinos, adj magadra. Kezdj bele valami olyan dologba amit szeretsz, végezz tanfolyamot, jobban hajts munka után.Vedd a kezedbe az irányítást. Elõbb utóbb tuti találsz magadhoz valót:)
A kérdező hozzászólása: Nem sajnáltatom magam, csak annyira felháborító, hogy kijártam a fõiskolát, keresgélek, és még sincs egy normális munkám.
Én 29/N vagyok, és ugyanebben a cipõben jártam. Jó ideig én is folyamatosan ezen stresszeltem, de most már eljutottam oda, hogy lesz*rok mindent. Ahogy elkezdtem nem görcsölni, lett munkahelyem és úgy néz ki, hogy visszatér hozzám a régi párom. Neked is ezt tudom ajánlani, hogy ne gyötörd Magad feleslegesen, mert azzal csak az idegeidet teszed tönkre. 29N
Legalább ennyi örömöm van, hogy velem egyidõs lány is van ugyanilyen helyzetben.
Egyébként se lepõdjél meg ezen 24 évesen. 80 évvel ezelõtt nem kellett 18 éves korig várni, hogy dolgozhass, már gyerekként is dolgozhattál, sõt mindenki dolgozott is. Manapság pufferelika társadalmat és mindenkit agyontanítanak aztán meg mérgeznek pszihésen, sé testileg is, hogy aztán 59 évesen vagy agyvérzést kapjon, vagy infarktust. Az eddig befizetett adóidat köszönjük szépen a nyugdíjat meg sajnossss nem érted meg. Így könnyû uralkodni...
Költözz el otthonról! Próbálj megélni a saját lábadon! Ne hibáztasd magad semmiért sem, mert akik már férjhezmentek satöbbi azok se a saját erejükbõl szaartak várat maguk alá, hanem volt hátszél, vagy így, vagy úgy. Láss a dolgok mögé, ne dõlj be mindennek. Aki egyedül van vagy a szülei nem úgy álnak annak nehéz lesz az élete, mert egymaga kell kiverekednie, és a legtöbb esetben még az õseirõl is gondoskodnia kellene.
Keress munkát, ami érdekel, leköt, egy hobbi is megfelel. Bármi, ami arra ösztönöz, hogy a cél érdekében cselekedj.
Majd meglátod neked is a legjobb napok jönnek, ha teszel érte!
Nagyon eltúlzod, kortársaid nagy része egyáltalán nem ment férjhez és nem szülnek nagy részük még tanul. Te sem késtél le semmirõl csak nem sajnáltasd magad.
Bízzál magadban, a többi akkor már jön magától...
Ez van... minden csak rajtad múlik.

Mit tegyek, hogy helyrejöjjön a Windows 8?

Van egy windows 8-as laptopom, előzőleg telepítettem egy programot ami újraindítást igényelt. Újraindítás után viszont egy kék képernyő jön be, hibaelhárítás címszóval és hogy kerítsem elő az USB-s boot-ot amit a gyártótól kaptam. Nem kaptam se windows 8 CD-t, se USB-t más módot nem ír rá és semmit sem csinál, csak a kék képernyő jön be. Utánaolvastam a windows 8 gyors indítása okozza, de már késő mert semmit nem csinál a laptop, nem tud windowst betölteni csak a kék képernyő jön be mindig és semmit sem tudok tenni. Mi legyen? Vissza az áruházhoz, akiktől vásároltam?

Legjobb válasz: Én úgy gondolom, hogy ez amit leírtál a kékhalál nevezetû gyönyörûszép infós csoda, mindenféleképpen vissza akitõl vetted!

Én úgy gondolom, hogy ez amit leírtál a kékhalál nevezetû gyönyörûszép infós csoda, mindenféleképpen vissza akitõl vetted!
A kérdező hozzászólása: Muszáj lesz, felhívtam õket, beszéltem a márkaszervízzel is, próbáltak rá segíteni de senki nem tudott semmit. Windows én így szeretlek.

Megfaztam es elment a hangom, be vagyok rekedve de beszelni tudok normalisan csak ha enekelni probalok nem jon ki jol a hang. Mit tegyek h helyrejojjon minel hamarabb?

Humexet szedtem megfazas ellen,a megfazas elmult,de sokszor muszaj megkoszoruljem a torkom vagy eppenseggel kohogjek hogy par percet tudjak enekelni.Nagyon fontos hogy tiszta legyen a hangom,mint eddig,megfazas elott.Mit tegyek hogy helyrejojjon a hangom?

Legjobb válasz: Végy erõt magadon, és egyáltalán ne szólalj meg most a szünetben. Még csak ne is suttogj, hangot se adj. Segít a sok langyos folyadék, a méz és a hagymalé, a kamilla és a sós víz inhalálása. Kerüld a forrót, a hideget, a fûszerest, az alkoholost és a szénsavast. Jobbulást!

Végy erõt magadon, és egyáltalán ne szólalj meg most a szünetben. Még csak ne is suttogj, hangot se adj. Segít a sok langyos folyadék, a méz és a hagymalé, a kamilla és a sós víz inhalálása. Kerüld a forrót, a hideget, a fûszerest, az alkoholost és a szénsavast. Jobbulást!
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen a tanacsot, de meddig ne szoljak semmit?A baratommal elek, az eleg nehez lesz hogy ne szoljak semmit hozza :)
Mutogass neki, vagy írj, mutasd, hogy nem tudsz beszélni. Vasárnapig várj a megszólalással!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!