Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek gabonasiklóm alá (1 db)

Mit tegyek a gabonasiklóm alá?

Kicsit több, mint fél éves a kígyóm. Akit?l vettem, azt mondta, hogy amíg kicsi, elég újságpapírt a terráriumába tennem. Meddig kicsi még? És mit lehet bele tenni? Fakérget??

Legjobb válasz: Legáltalánosabban használt talajkeverék a balti tõzeg virágfölddel vagy fenyõkéreg zúzalékkal keverve. Tisztán egyik sem tökéletes, mivel a tõzeg ha egyszer kiszárad, nehezen veszi fel újra a vizet, a virágföld egy esetleges túlöntözés alkalmával ragacsos sártengerré válik, a fenyõkéreg pedig szárazon porzik, ami nem túl elõnyös. Használható aljzatnak még aprószemu kavics (nehéz tisztán tartani), újságpapír (nem túl dekoratív), laboratóriumi rágcsálókhoz használatos pormentes, steril forgács, és újabban megjelent kukoricaszár õrlemény is. A talaj legfontosabb tulajdonságai, hogy jó nedvszívó, és lehetõleg pormentes legyen. link: http://www.terrarisztika.hu/e107_plugins/content/content.php..

Legáltalánosabban használt talajkeverék a balti tõzeg virágfölddel vagy fenyõkéreg zúzalékkal keverve. Tisztán egyik sem tökéletes, mivel a tõzeg ha egyszer kiszárad, nehezen veszi fel újra a vizet, a virágföld egy esetleges túlöntözés alkalmával ragacsos sártengerré válik, a fenyõkéreg pedig szárazon porzik, ami nem túl elõnyös. Használható aljzatnak még aprószemu kavics (nehéz tisztán tartani), újságpapír (nem túl dekoratív), laboratóriumi rágcsálókhoz használatos pormentes, steril forgács, és újabban megjelent kukoricaszár õrlemény is. A talaj legfontosabb tulajdonságai, hogy jó nedvszívó, és lehetõleg pormentes legyen. link: http://www.terrarisztika.hu/e107_plugins/content/content.php..


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mennyi rovart eszik naponta egy átlagos zöld gyík, és szoktak inni, vagy nem?

2

Az ékszerteknősöm fejére nőtt két dudor. Mi lehet a baja?

3

Ha leopárd gekkót tartanék, nappal nem csninálna semmit? Csak éjjel, miután lekapcsolom a lámpát?

Csak azért kérdezem, mert hiábí gyönyörű, gyakorlatilag sosem látnám. Bebújna résekbe és ott pihenne, aludna?

7

Mit kell tudni egy mexikói axalotlról?

Köszönöm a válaszokat!

1

Kerti tavat építek ékszerteknőseim számára. Kicsit bajban vagyok a növényekkel, nem tudom, melyik lehet mérgező számukra. Kérlek, nézd végig a növénylistát. Melyik lehet mérgező?

kolokán, mocsári nőszirom,
tavi rózsa/tündérrózsa
békabuzogány v. ágas békabuzogány
aprólevelű átokhínár
süllőhínár
keskenylevelű gyékény
víziboglárka

1

Napali és éjszakai hőmérséklet?

Sokszor olvasom hogy bizonyos állatoknál pl. nappali hőmérséklet legyen 28-30 fok, éjszaka pedig 20 fok.
Ezt hogy érjem el? Valami hüllőknek való lámpa eléggé fel tudja melegíteni a levegőt pl. 30 fokra? Vagy a fűtőkő is kell mellé? Esetleg valami fűtőtest?
Mi a helyzet éjszaka? Elég ha este simán kikapcsolok mindent ami fűt, és lemegy a hőfok szobahőmérsékletre? De nyáron van hogy nem megy pl. 25 fok alá? Ilyenkor mi a helyzet? Bocsi de nagyon amatőr vagyok a hüllőkkel kapcsolatban. Halakat tartok, de egyszer majd valamilyen hüllőt is szeretnék. Teknős vagy leopárd gekkó a legesélyesebb. Előre is köszi a válaszokat

2

Ez milyen fajta kígyó lehetett?

A dédapám a második világháború idején látott egy 3-4 méteres döglött kígyót. Lehet egy kicsit túlméretezte, de tudtommal a Magyarországon élő siklók nemigen nőnek 2 méternél nagyobbra. Esetleg hobbi tartásból származó óriáskígyó volt.(Bár nem hiszem, hogy akkoriban ez nagyon elterjedt volt.)

8

A teknősöket csak párban érdemes venni?

Sok helyröl hallottam, hogy ha egyedül veszem, akkor unatkozni fog...

6

Leopárd gekkónak lehet adni fakó csótányt?

és az miért van hogy az egyik nem szereti a lisztkukacot 3 éve van meg és nem adtam még soha neki most megpróbáltam de nem érdekli a csak a hímet,

3

Mi lehet a baja?

Van egy gyászos gekkóm és azt látom rajta, hogy furcsán remegnek az ujjai és nehezebben mozog. Most 3 éves, lehet, hogy az élete végéhez közeledik(a fiatalabb gekkók teljesen egészségesek)? Valaki tudja mi ez?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!