Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek félek az egyik (294 db)

Hagyjad! Kemény volt neki a tegnapi buli azért fexik úgy.
A kérdező hozzászólása: :c már mind1.. meghalt:c
Sajnálom :(

Mit tegyek, ha az egyik anyajegyem félig leszakadt? Sűrgős!

Egy ilyen tipusú anyajegy van a nyakamon (

Legjobb válasz: amint tudsz ORVOS. addig is ne piszkáld!ragaszd le.

amint tudsz ORVOS. addig is ne piszkáld!ragaszd le.
Nem fog elfertõzõdni. Ha akarsz késõbb elmehetsz ( az orvos után) bõrgyógyászatra és lehet leveszik az egészet és akkor többet nem kell miatta aggódnod, ha szerencséd van a helye se fog nagyon látszódni. Nyugi, nem lesz baj ha hamar orvoshoz mész, addig ragaszd le.
az orvos sem fog vele semmi különöset csinálni, lefertõtleníti és elmondja h ne piszkáld. ennyi.
Velem is történt már ilyen, csak nekem az egész szakadt le. Lefertõtlenítették, megvizsgálta és mondta h ne nyúlkáljak hozzá, majd visszanõ. Azóta sincs semmi bajom, ne aggódj :)
kötözd be vagy vitesd magad ügyeletre ha nem tudsz vezetni, még én se tudom h ilyenkor mit kell tudni..:S sajnállak, nagyon!
Ragaszd le, és bõrgyógyászhoz menj!! Nem lesz bajod! De ne piszkáld!!!!!
Nekem 5 anyajegyet mûtöttek már le, és nem lett semmi bajom. Pár éve pedig nekem is a nyakamon leszakadt. Másnap elmentem bõrgyógyászhoz, leégette. Kellemetlen volt, de nem fájt. Nincs semmi bajom, és a helye sem látszik.
Nekem pár éve leszedet egy anyajegyemet a mellem alól a sebész, mert idegesített. Egyáltalán nem fájt, adott 3 érzéstelenítõt, az egy kicsit kellemetlen volt, de utána már nem éreztem semmit, összevarrta 3 öltéssel, 1 hét múlva kiszedte a varratokat, mára meg már meg sem látszik:) Ne izgulj, egyáltalán nem fáj. 16L Am a többi választ nem olvastam el, úgyh lehet h már mások is leírták ugyanezt bocsi:P
A kérdező hozzászólása: Ok:) és köszi nektek:)
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszi. És az orvos mit fog vele csinálni?
A kérdező hozzászólása: Ok:) De akkor ez nem fog elfertõzõdni, vagy nem tudom:S
A kérdező hozzászólása: Rendben, akkor szólók anyunak, és holnap elmegyek orvoshot vele:S
A kérdező hozzászólása: Rendben, akkor nem nyúlkálok hozzá, csak azért félek, mert ez iylen nagyobb fajta anyajegy, szóval már 3D-s:) És eléggé vérzett is:S
A kérdező hozzászólása: KÖszi a válaszokat:) Sokat segíttetetek:)

Nem birom tovább, de félek az egyedül-anyaságtól, mit tegyek?

Nem tudom, hogy el kell-e válni ilyen szituációban, de nem birom már tovább. A párommal nem házasodtunk össze, de van egy 3 és fél éves kislányunk. Nagyon megromlott a kapcsolatunk, leginkább azért, mert egyáltalán nem vesz részt a családi életben. Mindig sokáig alszik, ha a gyerek és én már fent ugrálunk, akkor is, ha a szüleimnél vagyunk, ? lefekszik alaudni vagy kivisz minket anyuékhoz és hazajön aludni. Munka után, ha hazajön, elmegy wc-re, cigizik egyet, aztán elmegy aludni. Én meg azt veszem csak észre, hogy mindig és mindig egyedül csak én vagyok a kislányommal (ezt már megszoktam, csak fáj, hogy mi soha nem vagyunk együtt). Sokat beszélgettem vele, de nem változott semmi. Más apukák is fáradtak, mégis tudnak biciklizni a gyerekükkel, játszani. Én nem azt mondom, hogy nem feküdhet le, mert fáradt, de nálunk bárki megkérdezi, hogy hol van a párod, nem tudok mást mondani, mint hogy fent van, alszik. Ha meg nem alszik, én annyira mérges vagyok már, hogy sokszor összeszólalkozunk. Nincs is már semmi közöttünk, ez a hónap is úgy múlt el, hogy a kislányom a mamánál aludt egy hétig, akkor a párom inkább kiment anyukájáékhoz esténként aludni, mert ott nem kell senkivel sem foglalkoznia, nem "piszkálja" senki. Szex és ölelés már régóta nincs közöttünk. Én 34 éves vagyok, ? meg 36 éves. De ha elválunk, akkor a kislányom nagyon egyedül lesz, nem lesz élet itthon. Rokonaink sincsenek, testvére sem lesz vagy nem tudom hogyan. Egy fizetésb?l meg hogyan tartom el? Meddig lesz fizetésem? Pedig nem birom már tovább. Sokszor arrogánsan beszél velem, semmit nem tudunk megbeszélni. Mit tegyek???

Legjobb válasz: Most például egy hét után hozta haza a kislányunkat a gödi mamától, ahol õ is kint volt, és most, hogy elvitte haza a mamát, még mondta, hogy lehet, hogy kint maradok egy kicsit anyuéknál, pihenek egy kicsit, aztán jövök. Tehát egy hete nem volt együtt a család és õ kimegy az anyjáékhoz aludni. Kb. 8 lesz, mire kipiheni magát, a nap elmegy és én megint egyedül voltam a kislánnyal. Nem mintha félnék tõle, de szomorúsággal tölt el ez az egész. Anyósom meg gyûlöl, mert nem hagyom élni, pihenni a fiát. Nem is járnak már hozzánk, meg a sógornõmék sem, mert mind egy követ fújnak. Szegény ember, nem aludhat folyton-folyvást.

Nem lehet hogy depressziós? A depresszió egyik jele a sok alvás... lehet hogy gondjai vannak, szakember kéne neki!
A kérdező hozzászólása: Most például egy hét után hozta haza a kislányunkat a gödi mamától, ahol õ is kint volt, és most, hogy elvitte haza a mamát, még mondta, hogy lehet, hogy kint maradok egy kicsit anyuéknál, pihenek egy kicsit, aztán jövök. Tehát egy hete nem volt együtt a család és õ kimegy az anyjáékhoz aludni. Kb. 8 lesz, mire kipiheni magát, a nap elmegy és én megint egyedül voltam a kislánnyal. Nem mintha félnék tõle, de szomorúsággal tölt el ez az egész. Anyósom meg gyûlöl, mert nem hagyom élni, pihenni a fiát. Nem is járnak már hozzánk, meg a sógornõmék sem, mert mind egy követ fújnak. Szegény ember, nem aludhat folyton-folyvást.
A kérdező hozzászólása: : ) Akkor még nem volt tutyimutyi, de azért azt észrevettem, hogy ebéd után neki mindig le kell feküdnie, csak a számitógép és a motorozás a mindene vagy a szerelés. Vagy ha fent van, akkor meg filmet néz. Vagy azért nem beszélgetünk, mert alszik, vagy azért nem, mert a fején van a fülhallgató. Vagy nincs otthon, mert neki ki kell menekülnie az anyjáékhoz, mert ott tud szerelni, nem kell senkivel sem foglalkoznia. : ((
Szia! Én pontosan ugyan ebben a cipõbe jártam. Teljesen egyedül csináltam mindent míg õ tv-ett.(gyereknevelés, munkahely és otthoni háztartás.Kaptam egy ideg összeroppanást, mert az idegtõl a rengeteg melótól 40 kg-ra fogytam, elfogyott minden fizikai lelki erõm. Megfogtam a már 3 éves elmúlt kislányomat és elköltöztem Anyukámhoz. Folyamatosan kérdezgettem a gyereket, hogy tudjam mi zajlik benne. Azt mondta nem hiányzik apa, nem szeretem apát, nem akarok haza menni, csak a játékaimat hozd el Anya! Le voltam seggelve. Én soha semmit nem mondtam a gyerek elõtt, de valljuk be a mai gyerekek valami eszméletlen megérzéssel, tudással rendelkeznek. Nem törõdött vele akkor mi hiányozna a gyereknek? Én most pénteken tettem meg ezt a lépést. Jött az apja h lássa, nem akarta látni. Elcsalt bennünket(mert a gyereket nem viheti el egyedül)játékot venni, és a játszótérre (de ott is mindent én csináltam fel se tette a csúszdára se, hintára se semmi)és kimondottan hisztizett a gyerek mikor megállt az apja az "otthonunknál" hogy õ oda nem fog bemenni. Ne félj semmitõl! Nekünk is a közös házon hitel van, kiadjuk albérletbe meg a volt párom is ment anyucihoz majd fizesse a hitelt, én meg nevelem ovodáztatom, rendezem a gyereket. Mindenre van megoldás. Szarni a házba. Ja és még annyit elmondanék, hogy már én sem szerettem, sõt! Nekem akkor is teljesítenem kellett az ágyban, ha nem akartam, és õt az nem érdekelte, csak neki jó legyen. Mindig sírtam utána... Na, de végy erõt magadon mert a kislányodat kell nézned neki nyugodt kiegyensúlyozott Édesanya kell. És meglátod pár nap nagyon nehéz, mert még esélyeket kér, könyörög, de légy erõs, nem egyik napról a másikra történt mindez, hanem régóta tartó folyamat, és többször is szóltál neki, próbáltál vele beszélni. Azokat a pillanatokat idézd fel neki, és õ is kussba marad, mint az én párom, mert én is régóta téptem a számat. Sok erõt, és kitartást. Ne fordulj vissza! Nem lesz jobb
önzõ módon??dehogy!szerintem ha sikerül tényleg rátalálnod egy normális pasira, a kislányod is felszabadultabb lessz, hisz az "apa"fogalmát nem egy alvó ember meríti ki.hajrá-hajrá!a legjobbakat!!
A kérdező hozzászólása: Utolsó nagyon betalált!! : ) Lehet, hogy még kellene feszülni a dolgon a párommal, de már nem szeretem. Rájöttem, mostmár csak magamat és a kislányomat szeretem. Akkor is szeretem õt, ha önzõ módon más pasit választok, mert én már boldog akarok lenni!! Nekem is van saram ebben az egészben, tudom, de már nem akarok megmenteni semmit. Engem ki ment meg?
a leírtak alapján MÁR egyedül neveled a kislányod, csak van még ott valaki aki idegesít téged.ez a sok alvás borzalmas lehet.én egyedül nevelem a fiam 7 hónapos kora óta, most lessz majd 3 éves.az apja nem látta.szerintem megérdemelsz egy jobb kapcsolatot, egy gyerkõccel sõtt többel is lehet normális párt találni.szurkolok neked!
A férjed azért alszik folyton, mert valószínûleg belemenekül a problémák elõl az alvásba. Valószínûleg iszonyúan depressziós, és nem lusta. Mennyit foglalkozol vele, mennyit törõdsz vele, és mennyire tapadsz a három és fél éves kislányodra? Miért nincs köztetek szex? Miért nincs testvére a gyereknek? Párterápia volna a legjobb, mielõtt elválsz, hidd el, de a férjednek mindneképpen egy pszichiáter. Kõkemény depressziót sejtek a héttérben nála. Nagyon jó volna ezt minél elõbb kezelni.
Az én férjem is, mindig alszik, kivéve, ha vadászik, horgászik, vagy dolgozik. Rettenetesen idegesítõ tud lenni, az én nyakamon két gyerek van. Kezdem megszokni, megpróbálom megszeretni az egyedüllétet. Amúgy nem rossz. Évek alatt meg lehet szokni. Ha nincs itt, nincs aki kaffogjon, és utasítgasson. Az elváláson azért nem gondolkodom, mert az ismeretségi körömben, a gyerekek mindig rosszul jártak, egy másik apával. Persze vannak kivételek. Nem iszik, nem verekszik, nem csalt meg. Ez nekem elég. Nincsenek rózsaszínû álmaim. Egyedül sokkal rosszabb, a gyereknek is. Más dolog az, ha iszik, verekszik, vagy megcsal.
Uram Atyám! Ezt a sok alvást még olvasni is rossz volt. Hogy tudtál egy ilyen tutyimutyi alakkal összejönni? Ez nem férfi...
A kérdező hozzászólása: Hát igen, a fizikai ottléte. Meg néha-néha megfordul a lakásban, ha odakönyörgöm az ebédlõasztalhoz, akkor odajön enni, aztán kész. Néha néha szól hozzá. Meg nagy könyörgések árán elmegyünk együtt a boltba, azt szereti a kislányom. Hát ezek talán hiányoznának neki, azt hiszem. Nekem meg egy igazi társ, meg a fizetése (mármint a jelenlegi páromé). Na jó, ez most nem volt szép.
Azt mondod az tart vissza, hogy a kislányod egyedül lenne és nem lenne élet otthon. Nos, most tán másképp van? A leírtak alapján a gyerek észre sem veszi az apja jelenlétét. A pali meg ha otthon van, az alváson kívül mást nem csinál. Szóval mi hiányozna, ha eltûnne? A horkolása esetleg. Mert a beszámoló alapján mást nem tesz hozzá semmihez sem.
A kérdező hozzászólása: Igen, elhizott, a luastaságtól. Én tudom, hogy komoly munkája van, megértem, megérteném, ha arányban lenne az a sok alvás a családjával történõ foglalkozással. De nagyon elcsúsztak itt az arányok és ha valamit kellene csinálni, vagy menni valahová, arrogánsan morog, nincs sok kedve hozzá. Õ ilyen. Ha lehet ezt betegségnek hivni, akkor beteg.
bocsi, hogy nem pont a kérdésedre válaszolok, megteszi más.. de nincs valami egészségügyi baja, hogy ennyit alszik és ilyen fáradékony? elhízott?
Hú nagyon megromlott kettõtök közt a viszony. Tartalmas életet él a drága, fekszik-kel. Az én férjem is fáradt, de azért egy órácskát tud a kisfiára szakítani! Véleményem a következõ: mérlegelned kell, hogy vagy maradsz fiatalon, szex és törõdés nélkül egy olyan férfi mellett aki semmibe sem néz, vagy vállalod azt hogy egyedül, szabadon felneveled a kislányod, és ezzel megadod az esélyt magadnak, hogy találsz olyan férfit magad mellé, aki szeret, és nõként néz rád. Ne haragudj, de ha a párod szerelmes lenne, fontos lenne neki, hogy hogy érzed magad mellette. De úgy látom jobb neki elmenni anyukához.... Egy utolsó próbát még tennék, hogy beszéljek vele, de ha nem mond semmit, ill. szerinte így minden jó, akkor kimondanám a végszót, és kész. Sok sikert hozzá! Ne félj az egyedülléttõl, még mindig jobb mint a társas magány!

Mit tegyek? Félek egy kicsit, hogy utána szakítani fog velem, de legjobban az elsőtől félek. Belemenjek vagy ne?

18 éves vagyok:)Már november óta nagyon belezúgtam az osztálytársamba:) Sokszor hazhozott kocsival, jól elbeszélgettünk:) Januárban elmondta h teccek neki:) Összejöttünk:) És most másfél hónapja együtt vagyunk! De már az elejét?l kezdve nagyon akarta AZT!! Én még sz?z vagyok, abban nem vok biztos h ? is az e! Már odaáig eljutottunk h felül nincs semmi rajtunk:) De ? már többet akar ...én meg félek! F?ként a terhességt?l...am már várom! Csak sokszor el?jön a félelem, h milyen lesz.. Nagy nehezen rábeszéltem anyut h szedhessek gyógyszert...nemrég kezdtem el! De 1 hónapja menstruálok t?le:( Remélem megoldódik ez:S Sokan írták, h els? hónapba ez volt ! Na mind1.. Am barátommal abban egyeztünk meg, h 3 hónap! Mondta is h vár amíg nem akarom! De mostanában annyira er?lteti a dolgokat! Pl ha majd náluk alszok legyek csak bugyiba! Zuhanyozzunk együtt stb...És már iszonyatosan várja a 3.hónap végét! Sokszor mondta h nagyon szeret:) Én is szeretem...csak félek egy kicsit h utána szakítani fog velem , de legjobban az els?t?l félek:(:( Lehet ? már tapasztalt:S és én béna leszek:( Segítsetek:(

Legjobb válasz: szia!ne félj nincs miért!ha te is igazán akarod akor oké!am énis féltem az elsõtõl de végülis nem kellet volna!egyépként ha tapasztalt az csak jó neked mert akkor tudja hogy mire figyeljen mitt hogy csináljon hogy maradandó élmény legyen az elsõ!és ne kudarc!viszont ahogy írod hogy nagyon akarja már ennyi idõelteltével én még korainak tartanám,de ezt egyedül neked kelleldöntened!

szia!ne félj nincs miért!ha te is igazán akarod akor oké!am énis féltem az elsõtõl de végülis nem kellet volna!egyépként ha tapasztalt az csak jó neked mert akkor tudja hogy mire figyeljen mitt hogy csináljon hogy maradandó élmény legyen az elsõ!és ne kudarc!viszont ahogy írod hogy nagyon akarja már ennyi idõelteltével én még korainak tartanám, de ezt egyedül neked kelleldöntened!
Aranyos vagy! Biztosan nagyon csinos vagy! A srác is emiatt van veled elsõdlegesen, ez tuti. Ha csak a terhességtõl félsz és attól, hogy otthagy-e az elsõ után, akkor a válaszol sorrendben: nem leszel terhes, nem fog otthagyni az elsõ után. Szeret téged és 18 éves azért kíván ennyire, ez teljesen természetes! Nyugodj meg szépen és szexeljetek egy nagyot, de egyáltalán nem muszáj megvárni a 3 hónapot. Nagyok vagytok már, kívánjátok is egymást ahogy kiolvasom a szövegbõl. Viszont arra készülj fel, hogy ha egyszer szexeltek, utána ez sûrûbbre változik :D Ilyen ez a szerelem Sok sikert kívánok! 25/f
Az hogy vár rád, nem garancia, hogy nem csak a szex miatt kellesz neki. Rám 4 hónapot várta a srác...mégis kidobott... Várjon csak...Csak miatta ne menj bele. Ha igazán szeret, 1 évet is vár...Ha nem fér a gatyájában, masztizzon...Ha szeret, nem csal meg, csak mert [email protected]ékja van.
A kérdező hozzászólása: okey;) :P de azért már várom az elsõt:) biztos nagyon jó lesz:P
igazán nincs mit, csak még annyi hogy tartsd meg a saját realitásod, de minndig az egész életben, Csak mert más szeretné és te nem azért ne tégy semmit.
Teljesen értelek. Ha úgy érzed korai és nyûg, hogy mindig macerál, hiába beszélsz vele, akkor lehet a legjobb ha vége a kapcsolatnak, hiszen õ nem igazán ért meg téged. Vagy pedig menj bele, meglátod milyen lesz, akkor békén hagy. Szerintem ez e 2 lehetõség van sajna, ha mindig szekál. Az a baj, hogy neki kéne megértenie téged!!!
Nyugodj meg, én 19éves koromig voltam szûz.Várd csak meg azt a 3hónapot, aztán, ha te is úgy látod, hogy tényleg szeret, ne félj neki adni magad.Talán egy kicsit fájni fog, de gondolj arra, hogy azzal éled át a fájdalmat, akit a legjobban szeretsz:) ennél csodálatosaabb dolog szerintem csak kevés van.De csak akkor feküdj le vel, ha tiszta szívbõl szeretitek egymást, akkor csodálatos lesz.Sok sikert!
Ezen eléggé sokan túl estek és életben vannak még. :) Ha te nem érzed, hogy meg szeretnéd tenni, akkor ne tedd, neked kell eldöntened. Bár a fiúk/férfiak 18-20év körül azért már akarnak ilyesmit. És egy férfinak fura ha nem sexelnek vele. 18 vagy és elõbb utóbb úgyis megteszed. :) Ha csak az tart vissza, hogy félsz attól milyen lesz, akkor tedd meg, ha õ tapasztalt és szeret akkor segíteni fog, irányítani és nem fog kinevetni vagy ilyesmi. Biztos lehetsz ebben. És szerintem, nem lenne már most sem veled ha nem szeretne és ha szeret akkor meg nem hagy ott, attól hogy lefeküdtetek, sõt még erõsödik is a kapcsolatotok ezáltal.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat:) meg fogom gondolni;)
Csodálkozol, hogy egy 18 éves srác szeretkezni akar? Amúgy ha csak a szexre kellenél neki, akkor minek várna ennyit? keresne egy csajt aki könnyebben odaadja magát. Amúgy miért nem beszélsz vele, hogy neki volt-e már? És ne parázz, a legtöbben túlélik az elsõt. :)
hát azért azt kalkuláld bele hogy az elsõ inkább picit fáj mint jó...nem olyan ám mint a filmekbenxDja és szerintem elötte mindenképp pettingeljetek, ha még nem kezdtétek el:D
A kérdező hozzászólása: szia:) köszi:) am én is korainak tartom..épp ez a bajom! beszéltem is vele errõl..de hiába ..egy ideig "békén hagy" utána megint akarja! Am már párszor aludt nálunk:)
A kérdező hozzászólása: köszi a bíztatást:P
Sya tök meg tom érteni a problémád én 16 éves vagyok van egy 23 éves barátom másfél hónap után lefeküdtem vele féltem az elsõtõl de nem kelett volna bízd rá magad ne görcsölj csak nyugodtan (én nem bántam meg )(ma vagyunk 4 hónaposak)

Mit tegyek, ha azt mondja a barátom hogy nincs kész egy komoly kapcsolatra, hogy fél tõle?

Lassan 2 hónapja együtt vagyunk, és tegnap volt egy komolyabb beszélgetésünk, ahol is azt írta, hogy szeret, de fél egy komoly kapcsolattól. Erre még is mit kéne reagálnom? 16 évesek vagyunk, oké, hogy most kell elkezdeni kiélni magunkat, de eddig folyamatosan egy normális lányt akart magának.. Most meg itt vagyok neki és azt mondja hogy fél. Mit tegyek? Szüneteltessük vagy mit csináljak?

Legjobb válasz: Még, ha nem is érzi így, majd belejön. Csak fél a kötöttségektõl és nem tudja mit is kell csinálni, új számotokra ez a helyzet. Adj neki idõt és majd belejön.

Még, ha nem is érzi így, majd belejön. Csak fél a kötöttségektõl és nem tudja mit is kell csinálni, új számotokra ez a helyzet. Adj neki idõt és majd belejön.
Semmit, hagyd és idõvel alakul. Kérdés.Te készen állsz 16 évesen egy kapcsolatra?
Kérdezd meg hogy mit akar, meg az is fontos hogy te mit akarsz. Ez csak 2õtöktõl függ.
A kérdező hozzászólása: Én úgy érzem, hogy készen állok rá.. És akkor most tegyek úgy mintha ez a beszélgetés nem is lett volna? Mert azt akarom, hogy együtt maradjunk és jó legyen minden és hogy kialakuljon.
Annyit jelent, h szeret veled lenni, de hûséges már nem akar lenni... Azért egy kapcsolat nem egy doktori disszertáció, h készülni kelljen rá...
A kérdező hozzászólása: de eddig meg olyan kapcsolatra vágyott ami inkább a lelki kapcsolatról szól, nem pedig a testi kapcsolatról.. A miénk inkább lelki.. erre meghátrál.. nem értem õt
nálunk 20 évesen is felmerült ez a kérdés, pedig eddigre már kiélhettünk volna magunkat :) de mi úgy döntöttünk hogy megpróbáljuk, a félelmek meg csak elmúlnak idõvel annyi hogy akkor találkozunk mikor mindkettõnknek jólesik, meg próbáljuk megadni egymásnak ezt a szabadságérzést, aztán majd kiderül... mert eddig mindenben hasonlóan gondolkozunk, szóval úgy tûnik alapjáraton összepasszolunk
A kérdező hozzászólása: 7/7 a válaszod adott egy kis reményt :) megvárom míg õ keres, és megmondom neki, hogy ha úgy van akkor próbáljuk meg ezek után is.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors válaszokat! :)

Munkát keresek de hiába adom be az önéletrajzaim, hiába hívom a munkahelyeket fel mert falusi vagyok nem vesznek fel! Mit tegyek hogy felvagyenek egy munkahelyre?

Legjobb válasz: Tanulj szakmár és egy nyelvet, és vállalj el minden munkát éhbérért. Elõbb-utóbb felvesznek.

Tanulj szakmár és egy nyelvet, és vállalj el minden munkát éhbérért. Elõbb-utóbb felvesznek.
Talán ezt az infót ne írd bele az önéletrajzba. Ne haragudj, de nagy szamár vagy. Az önéletrajz egy reklám. Ne írj bele semmit, ami rontaná az esélyeid!
*szakmát
Ha van pénzed, költözz Pestre. Amúgy nekem már fogalmam sincs, mi van ilyenkor, ha nincs olyan erõs rokoni-baráti kapcsolat, amivel benyomnak valahova.
A kérdező hozzászólása: Van szakmám 2 is plusz angol alapfokúm mégis itt Borsodban nehéz elhelyezkedni. Nem veszik fel az embert mert falusi.

Azzal a kérdéssel fordulok önhöz h a ball mellembe van egy csomo ojan bab szem nagyságnyi és nem fáj de mégis érzem hogy ot van mit tegyek? Félek elmenni vele orvoshozz kérem irjon

Legjobb válasz: szerintem pedig mindenképpen orvoshoz kell menni.nem hiszem hogy itt(hacsak nem egészségügyis valaki)akkor jó tanácsot tudna adni,vagy egyáltalán mit lehet erre mondani?egyébként nem értem mitõl fél..nekem is volt hogy megtapogatta az orvos a mellemet.de járok méhnyakrák szûrésre is stb..nem ellenkeztem,mert inkább derüljön ki valami most,mint hogy meghaljak.de ugy látszik ez csak nekem egyértelmû..

szerintem pedig mindenképpen orvoshoz kell menni.nem hiszem hogy itt(hacsak nem egészségügyis valaki)akkor jó tanácsot tudna adni, vagy egyáltalán mit lehet erre mondani?egyébként nem értem mitõl fél..nekem is volt hogy megtapogatta az orvos a mellemet.de járok méhnyakrák szûrésre is stb..nem ellenkeztem, mert inkább derüljön ki valami most, mint hogy meghaljak.de ugy látszik ez csak nekem egyértelmû..
Mindenképpen el kell menned orvoshoz. De ne egy embernek írj, hiszen többen is írunk ide, és nyugodtan tegezõdhetsz!

Ha magassarkút veszek fel az egyik lábujjamban olyan érzés támad minden egyes lépésnél mintha egy picit megcsípné az áram. Mit tegyek ellene? Nagyon szeretnék magassarkúban járni (néha)! Mi ez? Egy ideget nyom valahol a lábam?

Legjobb válasz: Mivel a magas sarok megváltoztatja a láb terhelését, valószínûleg egy idegpontot találtál le. Nem kéne forszírozni azt a cipõt. Próbálj olyan modellt választani, amelyik szélesebb. A hegyesorrú magassarkú cipõt olyan nõknek találták ki akiknek 4 lábujjuk van :) :) Lehet, hogy neked kicsit szélesebb vagy magasabb a lábfejed, mint az átlag.

Mivel a magas sarok megváltoztatja a láb terhelését, valószínûleg egy idegpontot találtál le. Nem kéne forszírozni azt a cipõt. Próbálj olyan modellt választani, amelyik szélesebb. A hegyesorrú magassarkú cipõt olyan nõknek találták ki akiknek 4 lábujjuk van :) :) Lehet, hogy neked kicsit szélesebb vagy magasabb a lábfejed, mint az átlag.
A kérdező hozzászólása: Kérlek segítseteg ..sürgõsn cselekednem kéne!
Nem vagyok szakértõ, de szerintem egy állatorvost kérdezz meg sürgõsen. Vagy vidd el a helyi állatorvoshoz, vagy inkább olyanhoz, aki hüllõkhöz is elég jól ért, vagy ha erre nincs lehetõség, akkor keress a neten olyat, akitõl ingyenesen lehet kérdezni. Szerintem ha már komoly gyulladás van és csak vonszolja magát, akkor már nem elég a külsõ kezelés, fertõtlenítés, valószínûleg szükséges, hogy az állatorvos adjon neki valami szert. Gondolok itt antibiotikumra és hasonlókra például, de nem tudom a hüllõknek mit szoktak adni ilyen esetben. Szóval szerintem állatorvosokat kérdezz meg, õk legalább tudnak adni is rá valamit. Vagy fórumokon megkérdezheted azokat, akik szintén tartanak ilyen állatot, de ha komoly a baj akkor mindenképp orvosi segítségre lesz szükség.
Amúgy nem biztos, hogy a mûfû szúrta meg, az is lehet, hogy valami teljesen más, lehet valami olyan betegség is, ami belülrõl indult és komolyabb, mint valami kis sérülés. De ha látsz rajta sérülést, akkor azt talán (nem vagyok szakértõ, nem tudom a hüllõkre káros lehet-e a povidon-jód, talán nem) kezelheted, amíg sikerül orvosi segítséget kapni. Ha csepp formájában van a Betadine, akkor elég cseppenteni, ha kenõcs, akkor óvatosan, nem túl vastagon kend be az adott területet. Lefedni, bekötözni nem kell. Szerintem borogatni se, de ha az orvosod majd azt mondja, hogy az jót tesz neki, akkor persze hallgass rá.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szepen koszonom...igen nekem is egybol az orvosi segitseg ugrott be mindenfele keppen latnia kell...azert gondolom a mufuvet mert ..nemreg raktam be es utana egybol jott elo neki..es uveglapra rakva latszik a ket kis seb a bedagatt labain:/ Azert is felek nagyon mert tenyleg csak egy 4-5honapos peldanyrol beszelunk:/..jo jelnek latom hogy ejszaki eletmodjahoz illoen maszkalni kezdett az elobb..!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szegény, remélem jobban lesz. Szerintem nézd meg, hogy nincs-e semmi a sebben, és ha nincs, tehát valóban csak vágás, akkor fertõtlenítsd. Ha cseppentõs változatod van, akkor lefolyik róla a felesleg, érdemes kicsit olyan szögben tartani az állatot, hogy legalább 30 másodpercig a seben maradjon a cseppecske. Ha esetleg kenõcsöd van, akkor csak vékonyan kend be, napi egyszer, esetleg kétszer és szigorúan csak a sebet. Azért írom, mert nem tudom, hogy egy ilyen, ráadásul egy ilyen kis méretû állat miként reagál erre a szerre, szerintem nem szabad rá annyit tenni, mintha mondjuk egy kutyánál, macskánál vagy akár emberen használnánk. Elõször talán próbáld 12 óránként ha kenõcs, ha csepp, akkor pedig 8 óránként. Ez így napi 2-3 alkalom. Ha látod, hogy javul akkor csökkentsd - napi 1 alkalom krémezés/ 2 alkalom cseppentés. Ja és ha esetleg a kenegetõs változatod van, akkor mindig egy tiszta fültisztító pálcikát tegyél a tubushoz és arra nyomj rá kis mennyiséget, majd azt óvatosan ütögesd rá a sebre. Hagyd úgy vastagon, egyenetlenül állni legalább egy percig a seben, majd óvatosan oszlasd el a seb körüli területen is, ha marad felesleg, akkor azt a pálcikával nagyjából töröld le. Szerintem talán így a legegyszerûbb felvinni. Persze ha folyékony oldatot van, akkor meg még egyszerûbb. :)
Egyébként eszik rendesen? Mikor történt a sérülés, vagy mikor vetted észre? Javaslom, hogy amint lehetõséged adódik vidd el orvoshoz, mert a Betadinos kezelés talán javít az állapotán, amíg nem jut el az orvoshoz, de nem biztos, hogy megoldja a problémát. Mindenképpen jobbak az esélyei, ha orvos is látja.
A kérdező hozzászólása: Na hat ez a masik problema ami aggaszt..hogy ugye igy kb nem valami eletkepes..kis tucskoket eszik de miota tortent semmit..van kizarolag neki valo tapja is de ugye meg csak ugy eszi alapbol ha rakenem az orrara es igx leeszi(nagyon edes)de most meg igy se... Hat a mufuvet vasarnap tettem be hetfo este mikor kivettem etetni meg nem latszodott de nem is evett..kedd reggel vettem eszre hogy bedagatt a ket laba:/
Akkor szerintem jó lenne még a héten, a hétvége elõtt beugrani vele az orvoshoz. És próbáld etetgetni, esetleg valami újfajta ennivalóval is próbálkozhatsz, hátha azt most megkóstolja. Sajnos ilyenkor gyakori, hogy nem esznek-isznak az állatok, anélkül viszont csökken az esélyük a gyógyulásra. Próbáld valahogy táplálni, hátha legalább egy keveset fog enni.
A kérdező hozzászólása: Persze ..mar holnap keresek a kozelbe allatorvost ..minnel hamarabb elkell vinnem...persze probalom etetni de mivel fiatal igy is onfeju volt de igy meg az orrarol is faradt lenyalni:/...istenem es ez egy kis szarsag miadt..pedig olyan jol erezte magat...szornyu erzes igy latni :(

Mit tegyek, vagy mit egyek, hogy ne üssön be hamar a pija, mi szivja fel az alkoholt?

Legjobb válasz: Ne igyál annyit, az nálam mindig szokott segíteni, hogy kihúzzam a buli végéig.

Ne igyál annyit, az nálam mindig szokott segíteni, hogy kihúzzam a buli végéig.
Az ásványvíz azért fontos, mert az alkohol elvonja a vizet a szervezetbõl, ami kiszáradásos tünetekhez vezet. Ez pedig rosszulléttel jár. Ha bor helyett föccsöt iszol, vagy más ital mellé kortyolgatsz ásványvizet, akkor nem üt ki a pia annyira és kevésbé leszel másnapos. Ez nem hülyeség, hanem tény. Egyrészt tapasztalat, másrészt szakismeret, úgyhogy elhiheted.
A kérdező hozzászólása: Ok köszi szépen :)
Ne foglalkozz ezzel az ásványvizes *****-szal. Tény, hogy a hivatásos ivók (akik fogadáson, egyéb rendevényeken kénytelenek inni.) zsírral oldják meg. Pl. étolajat isznak, zsírt esznek. Nem kellemes. De 17 évesen nem mondom, szárazon Szilveszterezz, de azért fogd vissza magad. Az a legjobb. Lehet trükközni vele, hogy ne nevessenek ki, jól érezd magad, ne rúgj bele. Pl. lassabban, beosztással iszol. Amig mások ledöntenek 2-3 pohárral, te ugyanazt aprózd el. Küzben csipegess is valamit. Sütit, szendvicset. Egyes italokat ügyesen higítani is lehet.
A kérdező hozzászólása: hát igen 17 vagyok:) és ha iszok ásványvizt az alkohol mellé akkor az kevéssbé ütt be?
azé, hogy lúgositsál vazze hú de fiatal lehetsz...
A kérdező hozzászólása: Miért is??? ezt még nem hallottam :)
A titok a pia mellé az ásványvíz-fogyasztás!
A kérdező hozzászólása: hát a zsiros kaja meg lesz, de a kanál zsir elég neces :-D
Zsíros kaját. Egy ismerõsöm ilyen bulik elõtt megevett egy kanál zsírt kenyér nélkül. Soha nem lett részeg, de másnap nem érezte igazán jól magát.
A kérdező hozzászólása: jóó, jóó értem én csak nem megy az ugy mindig :)
[link]

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!