Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek be (1329 db)

Tegnap reggel el felejtettem be venni a fogamzás gátlót. Mit tegyek, be vegyem a mait plusz még a tegnapit is?

Tegnap reggel nagyon el voltam havazva és teljesen ki ment a fejemb?l a gyógyszer és ma láttam ahogy be akartam venni a Gestomixet, hogy ma veszem be a hétf?it közbe kedd van. Mit tegyek? akkor be vegyem a mait? Hála tegnap nem voltam együtt a párommal de menyire/meddig kell vigyázni a védekezéssel hogy nehogy be csússzon a baba?:) 19/L köszi a válaszokat el?re is:)

Legjobb válasz: Ha elfelejtette bevenni a Gestomix tablettát - Ha 12 óránál rövidebb idõn át felejtette el bevenni a tablettát, a terhesség elleni védelem még nem csökkent. Vegye be a tablettát, amint az eszébe jut, és a következõ tablettát a megszokott idõpontban vegye be. - Ha 12 óránál hosszabb idõt késlekedett a tabletta bevételével, a terhesség elleni védelem csökkenhet. Minél több egymást követõ tablettát hagyott ki, annál nagyobb a terhesség elleni védelem gyengülésének veszélye. Akkor a legnagyobb a teherbeesés kockázata, ha a csomag elejérõl vagy végérõl hagyott ki tablettákat. Ezért az alábbi szabályokat kell követnie (lásd még az alábbi ábrát is). - Ha egynél több tablettát felejtett el bevenni a csomagból Keresse fel orvosát! - Az elsõ héten felejtett el bevenni egy tablettát Vegye be a kihagyott tablettát, amint az eszébe jut, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy két tablettát kell egyszerre bevennie. A következõ tablettákat a szokásos idõben vegye be. Alkalmazzon kiegészítõ fogamzásgátló módszert a következõ 7 nap alatt, pl. óvszert. Ha a mulasztás elõtti héten szexuális együttlétre került sor vagy elfelejtette a tablettamentes idõszakot követõen elkezdeni az újabb csomag szedését, tudomásul kell vennie, hogy a terhesség kockázata fennáll. Ebben az esetben forduljon orvosához. - A második héten felejtett el bevenni egy tablettát Vegye be a kihagyott tablettát, amint az eszébe jut, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy két tablettát kell egyszerre bevennie. A következõ tablettákat a szokásos idõben vegye be. A terhesség elleni védelem nem csökkent, nem szükséges kiegészítõ fogamzásgátló módszert alkalmaznia. - A harmadik héten felejtett el bevenni egy tablettát A következõ lehetõségek közül választhat: - Vegye be az elfelejtett tablettát, amilyen hamar eszébe jut, még ha ez azt is jelenti, hogy egyszerre két tablettát kell bevennie. Szedje tovább a tablettákat a szokásos idõben. A tablettamentes idõszak helyett folytassa tovább a következõ csomag szedésével.

Ha elfelejtette bevenni a Gestomix tablettát - Ha 12 óránál rövidebb idõn át felejtette el bevenni a tablettát, a terhesség elleni védelem még nem csökkent. Vegye be a tablettát, amint az eszébe jut, és a következõ tablettát a megszokott idõpontban vegye be. - Ha 12 óránál hosszabb idõt késlekedett a tabletta bevételével, a terhesség elleni védelem csökkenhet. Minél több egymást követõ tablettát hagyott ki, annál nagyobb a terhesség elleni védelem gyengülésének veszélye. Akkor a legnagyobb a teherbeesés kockázata, ha a csomag elejérõl vagy végérõl hagyott ki tablettákat. Ezért az alábbi szabályokat kell követnie (lásd még az alábbi ábrát is). - Ha egynél több tablettát felejtett el bevenni a csomagból Keresse fel orvosát! - Az elsõ héten felejtett el bevenni egy tablettát Vegye be a kihagyott tablettát, amint az eszébe jut, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy két tablettát kell egyszerre bevennie. A következõ tablettákat a szokásos idõben vegye be. Alkalmazzon kiegészítõ fogamzásgátló módszert a következõ 7 nap alatt, pl. óvszert. Ha a mulasztás elõtti héten szexuális együttlétre került sor vagy elfelejtette a tablettamentes idõszakot követõen elkezdeni az újabb csomag szedését, tudomásul kell vennie, hogy a terhesség kockázata fennáll. Ebben az esetben forduljon orvosához. - A második héten felejtett el bevenni egy tablettát Vegye be a kihagyott tablettát, amint az eszébe jut, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy két tablettát kell egyszerre bevennie. A következõ tablettákat a szokásos idõben vegye be. A terhesség elleni védelem nem csökkent, nem szükséges kiegészítõ fogamzásgátló módszert alkalmaznia. - A harmadik héten felejtett el bevenni egy tablettát A következõ lehetõségek közül választhat: - Vegye be az elfelejtett tablettát, amilyen hamar eszébe jut, még ha ez azt is jelenti, hogy egyszerre két tablettát kell bevennie. Szedje tovább a tablettákat a szokásos idõben. A tablettamentes idõszak helyett folytassa tovább a következõ csomag szedésével.
Olvasd el a begtájékoztatót, mielõtt feleslegesen kérdezel! Nem szégyelled magad, hogy annyira lusta vagy, hogy képtelen vagy arra, amit az elsõ megtett neked, rákeresni a neten (ha esetleg amit adtak, elhasználtad poháralátétnek...)?! Vagy a szövegértéssel van bajod?
A kérdező hozzászólása: utolsónak : húzd magad le a wc-n bunkókám!! Pont azért írtam ide mert ez egy olyan oldal ahova kérdéseket lehet fel tenni és elõtte kerestem a beteg tájékoztatót de nem találtam azért írtam ide mert (megint le írom a kedvedért) "MERT EZ EGY OLYAN OLDAL AHOVA A KÉRDÉSEIMET KI ÍRHATOM"
A google meg egy olyan oldal ahol megtalálod két kattintás után!
A kérdező hozzászólása: Jobban szeretek ide írni, addig se unatkoztok míg a kérdésemre válaszoltok.
Tehetsz be, ha akarsz, mi egy nehéz anyagú rongyszõnyeget tettünk be, amit nem tud kihúzni.
A legjobb aljzat a fa maga. Nem kemény, hamar felszárad a kutya hõjétõl, ha vizes lesz.
A kérdező hozzászólása: akkor nem is kell bele? vagy ha igen olyan kellene ami akármoshato is avagy padloszönyeg? vagy kifuserált szönyeg is jo?
Én 6 cm vastag szivacsot vettem és vartam rá impregnált anyagból huzatot. Kényelmes, és nem ázik át, kiszedni sem tudják.
Szõnyeg a legjobb.
Én is a szõnyegre szavazok! Én kiszuperált futószõnyeget tettem be, úgyhogy van még pár "pótszõnyegem" is:)
Nálam a papírdobozok szétnyitva váltak be.Kettõ egymáson. Szigetel, nedvszívó és amikor már jól szétcincálták, mehet a következõ adag.
Én egy általam már nem használt 12 cm-es szivacsot vágtam bele. Rá egy gumis gyereklepedõt. Pont beleillik a házba, így nem tudják szétrágni és nagyon jól érzik magukat benne.
A legjobb a száraz diólevéllel kevert szalma. A fa felfekvéseket okozhat, a rongy benedvesedik és nem szárad ki, a szalmába a nedvesség összegyûlik az alján, felül meg a kutya testhõjétõl kiszárad. A diólevél szagát meg nem nagyon bírják az élõsdiek, így nem fognak beleköltözni.

Mikor tegyem be a szülőszobába a plattimat?

Már nagy a hasa, kissé hegyes. A díszhal.hu-n olvastam, hogy általában a hajnali órákban szülnek. Akkor csak estére tegyem bele. Mennyi az az idő, amit a szülőszobában tölthet és nem kattan meg a bezártságtól? Ha megszületnek a kicsik maradhatnak a szülőszobában egy darabig vagy nagyobb befőttes üvegben? Nincs másik aksim.

Legjobb válasz: Mikor lett terhes? Én mindig számolom, egy héttel a szülés elõtt teszem be, hogy ne fárassza ki a hím. Általában egy hónapig terhesek. Nem kattan be, csak fed le, nehogy kiugorjon, vagyis hát, nekem nem kattant be, mondjuk én újszülött kora óta nevelem. Külön akváriumba rakom egy szülõdobozfélébe, ami hálóval van körülkerítve, és nagy méretû. Azt mondom, ha sok a növényed hagyd, ha nem akkor.... Befõttesben nem lehet, megfullad és kicsi is. Ha a kicsikre értetted akkor, maradhat szülõszobában, befõttesben lassan nõ fel és nekem el is pusztult úgy.

Mikor lett terhes? Én mindig számolom, egy héttel a szülés elõtt teszem be, hogy ne fárassza ki a hím. Általában egy hónapig terhesek. Nem kattan be, csak fed le, nehogy kiugorjon, vagyis hát, nekem nem kattant be, mondjuk én újszülött kora óta nevelem. Külön akváriumba rakom egy szülõdobozfélébe, ami hálóval van körülkerítve, és nagy méretû. Azt mondom, ha sok a növényed hagyd, ha nem akkor.... Befõttesben nem lehet, megfullad és kicsi is. Ha a kicsikre értetted akkor, maradhat szülõszobában, befõttesben lassan nõ fel és nekem el is pusztult úgy.
Az lenne a legjobb, ha vennél egy 15 l akváriumot, bele pedig kavicsot, levegõztetõt (porlasztósat) és oda egy szülõhálóba raknád a nõstényt, nekem bevált.
A kérdező hozzászólása: Na ezt jól belinkeltem. :-) Bal oldalon fönn az elsõ kép az, ahová az van írva Trixie.
Szerintem az epilepszia mellett is be lehet oltani valakit.
Felhívhatod az ANTSZ ingyenes információs telefonvonalát, ahol munkaidõben adnak válaszokat a kérdéseidre : 06-80-204-217 "...Az ÁNTSZ az influenza megjelenésével egyidejûleg egy munkaidõben ingyenesen hívható zöld számot (06-80-204-217) mûködtet, ahol bárki felteheti kérdéseit és szakemberektõl kap érdemi, megnyugtató választ..." Én nem olvastam eddig sehol olyat, hogy az epilepszia kizárná a védõoltást, gyorsan oltasd be magad, mert a védettséghez 14-21 nap szükséges!!! Hallottam ma én is, hogy meghalt egy 18 éves fiú, nagyon sokkolt a hír, mert az én gyerekeim is 17-18 évesek! (Szerencsére õket már beoltattuk 1 hónapja.)
Nyugodtan oltasd be magad, de elõtte szólj az oltóorvosnak, hogy epilepsziás voltál. Az egyik ismerõsöm gyereke 10 éves még mindig epilepsziás, beoltották h1n1 ellen és kutya baja nem lett az oltástól.
Na mi van? Éltek még a hini vírus oltásátol? xD BARMOK

Most dél körül születtek kis guppiaim kb.20 db. Hová tegyem és mikor tegyem be a 30 literes akváriumomba?

Legjobb válasz: Akár most is átteheted õket egy szivattyûrõvel egyetemben.

Akár most is átteheted õket egy szivattyûrõvel egyetemben.
Vagy a 30 literes a fõ akvárium? Akkor csak 1cm-es korukban kb.
A kérdező hozzászólása: oké de hány honaposan
Táplálástól és vízminõségtõl függ. 1-2-3 is lehet.

Mit tegyek? Be akartam állítani a TV-t monitornak és elment a kép a TV-n és a monitoron sem hoz be semmit!

Át állítottam a felbontást és szerintem azért nem hoz be semmit :( LG TV-m van és NVidia videókártyám A TV nem LCD és nem is Plazma hanem csak simma képcsöves :((( Kérlek segítsetek!

Legjobb válasz: Hali Indításkor Boot után, rendszertöltés elõtt F8. Bejön a Rendszerindító menü. (Ha nem vágod akkor töltés közbe nyomj egy resetet és köv inditáskor beadja :) ) Csökkentett mód. Ott visszaállítod amiket kell. Újraindít. Normal indítás. Müxik Feltéve h bootnál még látsz képet, ha nem látsz akkor Ramdac hiba, gyakori! vagy kiveszed a kártyát meg visszateszed és jó lesz... (Gyakran elszáll a Ramdac ha túlterhelõdik, figyelni kell mindig mit bír a cucc, digital kimenet... analog kimenet... digital analog konverter azaz ramdac... teljesítmény... összeakadás.. tulterhelés... füst...)

Hali Indításkor Boot után, rendszertöltés elõtt F8. Bejön a Rendszerindító menü. (Ha nem vágod akkor töltés közbe nyomj egy resetet és köv inditáskor beadja :) ) Csökkentett mód. Ott visszaállítod amiket kell. Újraindít. Normal indítás. Müxik Feltéve h bootnál még látsz képet, ha nem látsz akkor Ramdac hiba, gyakori! vagy kiveszed a kártyát meg visszateszed és jó lesz... (Gyakran elszáll a Ramdac ha túlterhelõdik, figyelni kell mindig mit bír a cucc, digital kimenet... analog kimenet... digital analog konverter azaz ramdac... teljesítmény... összeakadás.. tulterhelés... füst...)

Kibírja egy 22x35-ös ketrecben 3 napig 2 degu? Mit tegyek be neki?

Csak így tudtam megoldani, hogy ne legyenek melegben, mert az akvárium annyira nehéz, hogy nem bírom el, és nem tud senki se segíteni :/ viszont itt fent 30 fok + van, lent max. 25... csak 3 napig kéne ott lenniük. Szerintetek jó ötlet, hogy berakom nekik a mókuskereket abba a kis ketrecbe? Vagy inkább házikót rakjak be? csak az egyik fér el úgy, hogy még maradjon egy kis helyük. Válaszokat előre is köszi!!

Legjobb válasz: Elõször is szerezz be egy akkora ketrecet, ami alkalmas degutartásra. Ez egybõl megold minden problémát. A degukat ketrecben jó tartani, a terrárium (mert feltételezem nem vízzel teli üvegben tartod õket) bár alkalmasnak látszik, nem igazán jó megoldás.

Elõször is szerezz be egy akkora ketrecet, ami alkalmas degutartásra. Ez egybõl megold minden problémát. A degukat ketrecben jó tartani, a terrárium (mert feltételezem nem vízzel teli üvegben tartod õket) bár alkalmasnak látszik, nem igazán jó megoldás.
De hát persze, kibírják, kibírni mindent ki lehet, de ez egész nyáron probléma lesz ezek szerint, szóval nem igazán megúszható, hogy normális ketrecet alakíts ki nekik...!
A kérdező hozzászólása: Nyugi :) szombaton hozom haza az új ketrecüket. Emiatt kell 3 napig ott kibírniuk. Sajnos elõbb nem tudom elhozni!
Á, akkor tök jó. Ha van rá lehetõség, engedd ki õket valami biztonságos helyiségben naponta egyszer 1 órára, pl. fürdõszoba vagy ilyesmi, hogy szaladgálhassanak. Én azt csinálnám, hogy a ketrec egyik felét letakarnám lazán valamivel, hogy legyen kuckó, és a kereket tenném be nekik. Az többet ér, mint a házikó.
A kerék kell nekik, és ahogy elõzõk írták, amikor lehûl fent a lakás vidd fel õket megfuttatni. Elsõ az életmentés, a futás ráér. Amúgy a túl pici ketrecbõl 3 nap alatt kirághatják magukat, ellenõrizd õket naponta többször!

Hullámosoknak mikor tegyem be az odut?

ivarérett hullámos papagájoknk be lehet már tenni az odut, vgy várjak még? Garázsban vannak.

Legjobb válasz: Be teheted már most is. Nem lesz baj.

Be teheted már most is. Nem lesz baj.

Mit tegyek? Be fogok golyózni úgy érzem.

24 éves egyedülálló anya vagyok, másfél éves a kisfiam. Egyetisták voltunk az apjával mikor összejött a baba, összeköltöztünk, de a párom nem akart sehogy sem elmenni dolgozni, ny?g volt neki ez az egész család meg gyerektéma, a szüleim támogatásából éltünk, így otthagytam ?t. A szüleimhez mentem, mivel még egyetemre járok, és azt mondták, segítenek hogy be tudjam fejezni. Az elmúlt 1 évben viszont iszonyatos helyzet alakult ki, mivel szerintük hatalmas hibát követtem el, úgy gondolják, most meg kell hozniuk helyettem gyakorlatilag az összes döntést. Gyakorlatilag semmibe nincs beleszólásom, sem a gyerekem nevelése, sem a saját életem területén. Elkezdett kialakulni egy kapcsolatom pár hónapja, és az új párom szereti a kisfiamat és engem is. A szüleim azonban úgy gondolják, hogy nekem és a kicsinek jobb ott velük, most még egy ideig ne legyen párkapcsolatom. Ahhoz még friss a kapcsolat, hogy összeköltözzünk, és a gyesen és családi pótlékon kívül nincs más jövedelmem az egyetem miatt. Értékelem, hogy segítenek, de ezt a helyzetet, ilyen mérték? beleszólást az életembe nem bírom. Az egyedüli lehet?ség a függetlenedésre az volna, hogy abbahagyom az egyetemet és elmegyek dolgozni, de attól félek, akkor sosem lesz meg a mesterdiplomám. (alap már van) A másik, hogy kivetették velem a bölcsib?l a kisfiamat, mivel anyukám nem volt vele megelégedve, úgy gondolja ? jobban vigyáz rá. Így a felügyeletet sem tudnám most megoldani. Ti mit tennétek?

Legjobb válasz: Hát nem is tudom, nehéz kérdés, ha egy-évet még tudod tûrni ezt az állapotot, akkor fejezd be az egyetemet, lehet emiatt kapsz egy jó állást. Ez csak lendíthet a dolgokon. 21/f.

Hát nem is tudom, nehéz kérdés, ha egy-évet még tudod tûrni ezt az állapotot, akkor fejezd be az egyetemet, lehet emiatt kapsz egy jó állást. Ez csak lendíthet a dolgokon. 21/f.
visszaíratnám a bölcsibe a gyereket és lassan de visszavenném az irányítást az életem felett pl nem engedném h beleszóljanak a gyerekem nevelésébe ez a te felelõsséged nem az övék kemény lesz de csak így tudod megértetni velük h te már nem az ö gyerekük hanem egy független anya vagy
Vissza haza mentél egy gyerekkel. Még is mire számítottál? Nem bántani akarlak, de sok szülõ szemében a gyereke, gyerek marad, mindaddig, amíg a saját lábára nem áll. Szerintem írasd vissza a gyereket a bölcsibe. Így szocializálódik és nem fog majd a nagyitól függeni, ha elköltöztök. Egy évet még fél lábon is ki kell hogy bírj. Az a kapcsolatodnak is jót tesz. Ha nem rögtön egy anyukát kap a párod, hanem meg ismeri benned a nõt és a lányt is. Ha meg van a diplomád és a pasid is kitartott melletted addig, akkor költöznék a helyedben. Addig meg a szüleiddel én fokozatosan érvényesíteném az akaratomat a gyerekem felett. Minden tisztelet mellet persze. Mondván:"Tanultam a hibámból, fontos nekem a gyerekem, úgy csinálom, hogy jó legyen." De így sem fogod megúszni a veszekedéseket és a sértõdéseket. Sok szerencsét!
Fejezd be az egyetemet , aztán költözz el mihamarabb, valahogy muszáj lesz kibírni, de most választanod kell: Vagy elvégzed az egyetemet és meg lesz a diploma, és utána önálló életed lesz, vagy otthagyod és elmégy a gyerekeddel egy külön lakásba.
Én ezt nem értem, hogy akkor amikor vállaltad a babát, nem gondolkodtál, hogy mibõl fogtok megélni és szabad e gyermeket vállalnod. Most amikor átveszik a terhet tõled, máris bele mennél egy másik kapcsolatba. Nem arra kellene törekedned, hogy befejezd a mesterképzést? Ja támogassanak, de semmi köze hozzád a szüleidnek? A gyereknek szükséges rossz a bölcsi. Anyukád nagyon bölcsen döntött, hogy kivette. Az az igazság, hogy felelõtlen voltál Nem gondolkodol , hogy milyen következménye van egy egy döntésednek. Miért nem védekeztél akkor, amikor még azt sem tudtad, miféle emberrel élsz együtt? Hát józan ész az sehol?Miért kellene máris másnak a karjába rohanni? Mibõl gondolod, hogy a következõ pasas hozzád való? Emberismereted egyenlõ a O-val? Vagy õ is egyetemista, és valaki tartsa már el?
Ne begolyózz, hanem fejezd be a tanulmányaidat erre koncentrálj, és adj hálát a szüleidnek, hogy segítenek. A szabadságodat ne mások rovására keresd. Istenem úgy viselkedel, mint egy buta parasz süldõ lány, aki nem képes gondolkodni.
Óh ne féljetek attól, hogy a kényelmes otthont elhagyja, mert akkor neki sok felelõssége lenne. Mint ahogy felelõtlenül bele ment a gyerekvállalásban is. :-(
A kapcsolatod a legfontosabb nem a gyereked, meg a tanulmányaid befejezése. Normális vagy? Ha ennyit nem bír ki egy kapcsolat, akkor még egy kudarcélménnyel számolhatsz. Gondolkozz már mi a fontos most?
A kérdező hozzászólása: vissza fogom íratni, de csak jövõ évtõl lehet, mivel lemondó nyilatkozatot írtam alá. Beszélni sokszor próbáltam, meg visszavenni az irányítást, de sajnos függök tõlük és ilyen mondatokat is kapok hogy "ha visszaíratod a bölcsibe, egybõl kereshetsz albérletet is". A kivárás mellett döntöttem eddig, de kérdés hogy kibír-e egy évet így a kapcsolatom. Per pillanat hetente-kéthetente találkozunk, együtt nem tudunk aludni.
Egy pasi miatt se omlik össze egy felelõsségteljes anya!!!!!!
Attól függ, hogy mióta ilyen. Valószínûleg már berakhatod a szülõszobába

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!