Találatok a következő kifejezésre: Mit tegyek babómmal ha fáj a (10 db)

Segíthet a masszázs is, gyengéden az óra járásának irányában körkörösen kell maszírozni a hasát.
Egyik ismerõsömnek a pihiszék rezgõs funkciója sokat segített, amikor rájött a hasfájás.
Fektesd az alkarodra hason és simogasd körkörös mozdulatokkal a hátát, derekát, segíteni fog. Amúgy a tápszertõl fájhat a pocija, ez esetben kipróbálhatnátok egy másikat. Espumisant csak akkor adj, ha elõtte konzultáltál a gyerekorvossal.
szia.anyosom 9 gyereket nvelt fel és bár a védönök elutasitják egy egy korty 100% os öszilét adott ilyenkor nekik..a barinöm is kiprobálta most.és bevált

Anyatejes babám nem tud kakilni, görcsei vannak ordít mit tegyek? Ha kéri megszoptathatom akkor is ha fáj a hasa?

3 hetes a kislányom,most vettünk espumisant.De még csak pukizott.

Legjobb válasz: Nálunk a szoptatás mindig elindítja a gyerek beleit. Igaz, szorulása nincs, de szoptatás közben jön belõle a legnagyobb adag... Tornáztatni próbáltad? Térdeit feltolod a hasára, aztán kinyújtod a lábát. Nálunk ez segít, ha nagy a küzdelem.

Nálunk a szoptatás mindig elindítja a gyerek beleit. Igaz, szorulása nincs, de szoptatás közben jön belõle a legnagyobb adag... Tornáztatni próbáltad? Térdeit feltolod a hasára, aztán kinyújtod a lábát. Nálunk ez segít, ha nagy a küzdelem.
Persze, hogy megszoptathatod, sõt, beindul az úgynevezett gyomor-bél reflex, EZÉRT KAKILNAK AZ ILYEN PICI BABÁK SOKSZOR ÉPPEN SZOPTATÁS KÖZBEN.
Ha fáj a hasa és szorulása van, akkor ne szoptasd! Csak rosszabbul lesz tõle. Masszírozd a hasát, hátát, vagy egy hõmérõ végét kend be olajjal, és dugd a popsijába. Sokszor ez is segít.
Vegyél szélcsövet, az üreges, és nem csak a kaki jön ki, hanem a levegõ, igazából erre van. Azonnali megoldás, mi ezt használjuk.
Ha nyügõdött a lányom én is mindig cicire raktam. Vagy beindult tõle a bélmozgása vagy megnyugtatta. A lényeg, hogy ne szenvedjen. A masszírozás és a láb hashoz nyomkodása is segíthet. Én a hõmérõzést utolsó körre tartogatnám.
A kérdező hozzászólása: Nem gond utolsó, aranyos vagy! Mennyi idõs ficánkád??
Nem akartam csupa naggyal írni, de ficánkoltak az ölemben.
A kérdező hozzászólása: De ha nem szoptatom meg akkor meg azért ordít! Akkor mit adjak neki hogy ne legyen éhes??
A kérdező hozzászólása: Hõmérõztem is de nem sokat segített, csak pici kaki jött!
Szoptatott babánál heti egy kaki is normális. Nem biztos, h a hasfájás és a kaki összefügg, ezt neked kell kitapasztalnod, de ez sokszor elég lassan megy :( Ha éhes és sír, szoptasd meg, természetesen :) kakilni nem biztos, h nehezebben tud attól, hogy még eszik, az éhség és a fájdalom meoldása egyaránt lehet a szopi. MEleg vizes fürdõ, szélcsõ, olivaolajos masszázs a pocaknak, akár "ültetés" is. Sok sikert! A második fiam is nagyon nehezen kakilt az elsõ pár hétben, de aztán megoldódott magától a dolog :)

A fiam 12 éves fáj a torka és 38 fokos a láza én 22 hetes terhes vagyok. Tudok tenni valamit hogy ne kapjam el töle a betegséget? Magzatom elkaphatja ugy hogy én azt nem veszem észre? Mit tegyek ha esetleg belázasodnék? Mennyire árt a babámra?

köszi

Legjobb válasz: Szia! én itthon vagyok a 4 éves kislányommal, mert beteg, köhög, lázas. kicsit már én is köhögök, de nem hiszem, hogy bármi baja lenne a babának ettõl. nem szedek gyógyszert semit, teázok. persze , ha durvább lenne a dolog, el kell menni dokihoz. láz esetén csillapítani kell ugyan úgy, nem lesz baja a babának, szerintem..

Szia! én itthon vagyok a 4 éves kislányommal, mert beteg, köhög, lázas. kicsit már én is köhögök, de nem hiszem, hogy bármi baja lenne a babának ettõl. nem szedek gyógyszert semit, teázok. persze , ha durvább lenne a dolog, el kell menni dokihoz. láz esetén csillapítani kell ugyan úgy, nem lesz baja a babának, szerintem..
Használj maszkot, moss sûrûn kezet és szellõztess gyakran, szedj c vitamint, egyebet ellene nem igen tehetsz. Ha elkapnád a lázra ügyelj, nekem algopyrint adtak, mikor terhesen lázas lettem. Judy
A kérdező hozzászólása: Köszi nektek sürün mosok kezet szellöztetek is de egész héten együtt voltunk mig lappangott nála ez a dolog.Szerintetek ugy nem lehet elkapni hogy én nem veszem észre csak a baba lesz beteg?


Szia! Én 15 hó koráig szoptattam!Ha harapott, meghúztam a haját:) Soha nem volt bajom!
Nekem is fájt amikor a lányomnak ennyi idõsen kijöttek a fogai.Õ még mókából rá is harapott!Pár napig ha ráharapott, rögtön elvettem tõle, és nem adtam vissza, ezután én is meglepõdtem, mert nem csinálta többet.

23hkm vagyok mar napok ota nagyon faj a torkom. Mit tegyek? Ha nem veszek ra semmi gyogyszert árthatok vele a babának?

Ettem mar mézet,de sajnos nem használ nekem :-(

Legjobb válasz: A babának nem ártasz azzal, ha nem veszel rá gyógyszert, viszont fennáll a lehetõsége, hogy nem tudod magadnak kikúrálni, és hetekig elhúzódik. Egyél pirítós kenyeret, sok meleg mézes teát igyál, a méz is jó. És tekerd be a torkod, melegbe legyen, alváshoz is maradhat. És galgalizálhatsz sós vizzel is. egy szintén 23 hetes kismama

A babának nem ártasz azzal, ha nem veszel rá gyógyszert, viszont fennáll a lehetõsége, hogy nem tudod magadnak kikúrálni, és hetekig elhúzódik. Egyél pirítós kenyeret, sok meleg mézes teát igyál, a méz is jó. És tekerd be a torkod, melegbe legyen, alváshoz is maradhat. És galgalizálhatsz sós vizzel is. egy szintén 23 hetes kismama
Szia! Pont így jártam pár napja , mint Te! Én sok mézes tea friss citrommal, a tea mellé citrom. Vagy 2 karika amit megeszel. És a legfontosabb egy nap egész napos szieszta:) ! Nem voltam lázas sem semmi. De most kicsit köhôgök ami zavar... 15hkm
Szia! Nekem a tantum verde segített, és a védõnõ is azt mondta hogy azt lehet! Jobbulást!
Szia. Én nem szeretem a teát, de jártam így, ahogy te, és én mézbe szeleteltem a citromot, azt ettem. Meg persze szedtem C-vitamint, pirítós, esetleg fokhagymás pirítós. De ha ezek nem hatnak, akkor doki tud neked felírni olyan gyógyszert, amit lehet terhesen szedni. Vagy vannak homeós bogyók is esetleg...
Szija Nekem 3 napja nincs hangom de szó szerint hangszál gyulladásom van csak suttogok. És köhögök is sajnos. Bementem a patikába ott azt mondták nem tudnak ajánlani semmit mert mindegyikre rá van írva hogy terhesség alatt nem ajánlott. Én is mézet eszek és ennyi. Esetleg valami gyógynövényes dolgot kellene kipróbálni. 15hkm

Tegnap volt egy hónapos a babám és két napja csak úgy tud kakilni, ha lázmérővel "segítek neki". Borzasztóan fáj a hasa. Mit tegyek? (anyatejes baba)

Kipróbáltuk az Infacolt, nem használ. A Mecsek teától csak mérhetetlenül sokat pisil, amit?l kiütéses lett a popsija. Próbálom tornáztatni is, nem segít. Tudtok valami hatásosat? Egyáltalán normális, hogy ennyire nem tud kakilni? Tudom volt ilyen kérdés, de nem írták a székletkimaradást...

Legjobb válasz: Anyatejes babáknál 10nap kimaradás is normális,mert haszonsit mindent. Ne csinálj ilyen butaságot, hogy hõmérõzöd. Az infacol csak szélhajtó, nem pedig has. Van a gyógyszertárban ezer féle szer nem kell mindent egybõl a babába dugdosni

Anyatejes babáknál 10nap kimaradás is normális, mert haszonsit mindent. Ne csinálj ilyen butaságot, hogy hõmérõzöd. Az infacol csak szélhajtó, nem pedig has. Van a gyógyszertárban ezer féle szer nem kell mindent egybõl a babába dugdosni
ha nem bántja, nem baj, ha ritkán van kaki. Ha kínlódik, akkor nyilván segíteni kell rajta. Nálunk a kamillatea vált be, késõbb, mikor az nem volt elég - védõnõi javaslatra - raktam bele pici cukrot. Az segített.
Nálunk is ugyanez volt, én kamillateát adtam neki.Segített, de nem adok mindennap.Normális a székletkimaradás, állítólag akkor mindent feldolgoz az anyatejbõl.Ne hõmérõzd, mert megszokja, és csak ingerre kakil.
Nekünk is a kamilla tea segített, kis cukorral.A dokinéni azt mondta ha ez végképp semmi nem segít, adjak Laevolac szirupot neki.
Próbáld ki a kamillateát egy kis cukorral, az nálunk mindig bevált!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :D Próbálkozom.

Mit tegyek ha tápszeres babámnak, (7 hetes) ma 3. napja nincs széklete s fáj a pocakja?

Mecsek teát kapott, tornáztunk is. 2 naponta volt csak széklete, ilyen hosszú ideig még nem jártunk így.

Legjobb válasz: Én Espumisant adtam neki,meg édeskömény teát.

Én Espumisant adtam neki, meg édeskömény teát.
A kérdező hozzászólása: Tényleg meg lehet csinálni azt, hogy víz helyett a teával készítem el a tápszerét?
Ezt nem tudom. De a cseppeket az üvegben teheted ill.a tápszerben.A teát kölön adtam neki nem sokat, ez HIPP 4 hónapostol való, és sokáig nem is lehet adni késöbb sem.28 nap csepek és Kb. két hét tea. Az elsõ vagyok.
Mi is így voltunk. Néha adtam neki laevolacot, amikor már négy napja nem kakilt. Meg néha, nagyon ritkán egy kúpot nyolcadoltam el, és egy picit adtam neki. Ettõl megkönnyebbült kicsit. Nem szokott rá, mivel a 7 hónap alatt kb. 1 kúp fogyott így el. Milyen tápszert esztek? Mert a váltás is megoldás lehet. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindkettõtöknek, Utolsónak: Mildibé Pre Koraszülött tápszer, ha ez elfogy most már írhatnak másikat remélem úgy jobb lesz a helyzet Elsõnek:Ez amit én adok Mecsek tea 0 hónaptól adható(édeskömény és kamilla keveréke)
Én a mecsek baby teát adtam neki, infacol-t. Azt naponta többször is lehet adni, és hasfájásra fantasztikus. Újszülött kortól adható a tea is, és az infacol is!

Szoptatás közben, után nagyon fáj a hátam, főleg ha a babó nem alszik el és még altatni is kell. Mit tegyek?

Gyakorlatok, krém, stb...?

Legjobb válasz: Szia. Erre is nagyon jó a szopi párna. Az egyik felét berakod a hátad mögé, a másik felét az öledbe fogod és arra teszed rá a babót, így nem te tartod a szopi alatt, mert igaz, hogy nem olyan nehezek Õk, de esetenként akár háromnegyed órán át is eltart a szopi, akkor meg már érzed a súlyát. Remélem segítettem.

Szia. Erre is nagyon jó a szopi párna. Az egyik felét berakod a hátad mögé, a másik felét az öledbe fogod és arra teszed rá a babót, így nem te tartod a szopi alatt, mert igaz, hogy nem olyan nehezek Õk, de esetenként akár háromnegyed órán át is eltart a szopi, akkor meg már érzed a súlyát. Remélem segítettem.
A szoptatós párnát én is nagyon tudom ajánlani, illetve egy jó, kényelmes karosszéket. Én mindig a számítógép székben szoptattam, mert annak karfája van és pont annyira tudok hátradõlni, amennyire kényelmes, és a lábad mindig tedd fel, én mindig a vincseszterre tettem a lábam, vagy odahúztam egy fotelt.
Én jártam emiatt gyógytornára, itt leírtam a gyakorlatokat: http://www.kereki.gportal.hu/gindex.php?pg=23395730 Egyébként tegyél a hátad/derekad mögé párnát, az is segíthet, a cipelésben pedig hordozókendõt javaslok, a mi elosztja a terhelést.

Mit tegyek, ha sok az előtejem és emiatt (? ) fáj a babám hasa?

Két mellb?l (háromból) szoptatom 5 hetes babámat. 120-180 gramm között szopizik napszaktól függetlenül. Kb negyed órát tölt összesen a cicin mostanában.

Legjobb válasz: Úgy váltod a melled, hogy közben rendesen kiszopizza a hátsó részt is? Egy mellet legalább ki kellene hogy ürítsen egy szopi alkalmával. Ha így csinálod, akkor nem hiszem, hogy a sok elsõtej lenne a gond! Jó, ha ilyen szépeket szopizik és látom, idõben se aprózza el:), de ez nem azt jelenti, hogy akkor túl sok belõle az elsõ rész. Szerintem más oka lehet a hasfájásnak.

Úgy váltod a melled, hogy közben rendesen kiszopizza a hátsó részt is? Egy mellet legalább ki kellene hogy ürítsen egy szopi alkalmával. Ha így csinálod, akkor nem hiszem, hogy a sok elsõtej lenne a gond! Jó, ha ilyen szépeket szopizik és látom, idõben se aprózza el:) , de ez nem azt jelenti, hogy akkor túl sok belõle az elsõ rész. Szerintem más oka lehet a hasfájásnak.
Fejd ki az elejét, utána tedd csak rá a babát. Sajnos az én kisfiam is hasfájós volt, nekünk csak a hason altatás és a meleg meggymag párna vált be, illetve szopi elõtt Infacol cseppek.
Így van fejd le az elejét a tejnek!
A kérdező hozzászólása: Igen, kiissza a hátsó tejet is, látom az állagán, mert mindig megnézem, hogy hol tart, amikor úgy látom, váltani akar. Hogyha megissza azt is, akkor nem ez lehet a gond?
Akkor nem hiszem, hogy ez lenne a baj... Ha mindig ugyanabban a napszakban (fõleg du/este) van ez, ahogy te is írod, az inkább a "szokásos" újszülöttkori hasfájás kategóriába szokott tartozni. Ha a sok elsõtej vagy a te ételeid okoznák, az általában folyamatosan vagy épp összevissza jelentkezik, nem ennyire rendszeresen. Ha így van, akkor ennek az élettani hasfájásnak az oka legtöbbször az éretlen emésztõrendszer. Ezt az okot kívülrõl megszüntetni nemigen lehet, leginkább az idõ fogja majd végleg elmulasztani. A tüneteket viszont nyilván megpróbálhatod valahogy enyhíteni, erre többféle módszer létezik a meleg meggypárnától a babamasszázson át a különbözõ gyógyszerekig, gyógyvizekig. Én ehhez annyira nem értek (még), az én lányom nem volt hasfájós. De annyit tudok neked javasolni, hogy szerintem ne gyógyszert adj neki rögtön, hanem inkább természetesebb módon próbálkozz. Ha ez nem segít, még mindig jöhetnek a "komolyabb" megoldások.

A terhestesztem babát mutatott. Normális ha már az elején fáj a hasam? Dokit még korainak talállom mert takán 2 hetes lehetek. Tudom mert okt.23-val volt p. é. -em. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szia! Nov.23 at akartál irni ugye? Én ugyanigy vagyok nov.23! És 4 hetes 5 napos vagyok! Én voltam doki de csak 5 hetesen mutatja ki! Mikorra nem vártad? E

Szia! Nov.23 at akartál irni ugye? Én ugyanigy vagyok nov.23! És 4 hetes 5 napos vagyok! Én voltam doki de csak 5 hetesen mutatja ki! Mikorra nem vártad? E
Szia! Nekem 24-én volt pé-m:) Mivel volt egy miss abom engem behívott a doki hétfõre. Ha nincs semmi gondod akkor ráérsz még dokihoz menni. 2 hét múlva kb és akkor már van szívhangja is a kicsinek:)
A kérdező hozzászólása: Nem okt hanem novembert akartam irni.
A kérdező hozzászólása: Szia. 1 válaszolo. Gratulálok!Mire gondoltal az 5 hetesre? Szivhangra?Nálad mit láttak ijen korán?Megkérdezhetem?
SZia! Nekem nem mutatta ki mert 4.hét 2 nap volt hétfõn! De a méh.ny.hártyám úgy megvastagodott hogy terhesség mondta a dokim! Jövõ héten megyek vissza! Az 5.hetesen kimutatja a terhességet az Uh! 6.héten már szívhang is van!:)
Ja és nekem is fáj ám a hasam egyfolytában! Természetes azt mondta a doki! "E" /1.Válaszoló
gratulálok az hogy mikor mit mutat csak az u.h. minõségétõl függ. elsõ vizsgálatnál 4hetes terhességet állapítottak meg nekem és 10nappal késõbb már szívhang is érzékeklhetõ volt. 4hónapos kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Valamejest megnyugodtam.Azért majd elmegyek dokihoz, de majd a jövöhéten.Köszi a válaszokat.
én is 4 hetesen és pár naposan voltam dokinál, mert nekem is volt egy vetélésem korábban. 3 mm-es petezsákot látott, de vissza kell mennem jövõ héten. nekem is fájt a hasam többféleképpen, de párnapja semmit nem érzek. remélem minden rendben lesz mindannyiunknál!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!